Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Tudom, tudom
Eddig az 1.3-al se volt bajom, mert örömmel ültem be, örömmel szálltam ki, mindig minden jó volt
De egy XE azért XE, bárki bármit mond
Régesrégi vágyam.. 
Amúgy nem ülnék át egy újabb verdába, megtehettem volna, de nem akartam
Nekem kell a motor hangja, nem ez a SSSZZZZ a motorhang, kell a kipuff hangja, a kasztni zörgése, minden 
Majd talán 5-10 év múlva..

-
Sziasztok!
Ma vettem észre, hogy eltört a belsőlevegő keringtetés csappantyújának a tengelye.
Sajnos úgy tört el, hogy a motor megtekergette a tengelyt így a ragasztás nem jöhet szóba(nem lehet a törésnél összeilleszteni).
Vásárolt már valaki ilyet? Mennyibe kerülhet? Esetleg ötlet a javításra? -
JanR
addikt
Az alapjárati motor mellett van valami bowden, azon húzott egy csavarral, feljebb is ment az alapjárat, de a comp. azonnal visszaszabályozta. Ennyi volt az a bámulatos állítás. A szerelő is tudja nagyon jól, hogy a számítógép szabályozza, csak kiváncsi volt, hogy ezt is visszaállítja-e.
Igen most a pucolások jönnek, de érdekes módon most nem csinálja ezt a jelenséget. Kezdem én ezt már nem érteni

A rendszámtáblát meg kikalapáltam, úgyis lesz még olyan idióta aki bele tolat (bár nem örülnék neki).
-
TasiA
senior tag
Nem minden a sebesség! Mellém is rengetegszer beállnak a "tuning" Swiftesek és jobban megy, de még is csak röhögök rajta, mert szarba sem nézem a tákolmányát.
Azért most úgy őszintén, ha azt mondanák, válassz , GTC és a 25 éves Kadett között, akkor mit választanál?? (ha a 2. akkor beteg vagy)
Én 1 másodperc alatt odaadnám az autómat, ha átülhetnék!!

(és nem félre érteni, nem sértegetni akarlak!!!!!!!!!!!!!!! )
-
TasiA
senior tag
Azon a motoron mit tekergetnek, milyen csavarokat?? Oda ne vigyed többet!!!!!!!
EGR-t ki kell takarítani, folytószelepházat és alapjárati mocit is, de azt utánna valamivel meg kell kenni!! HA ezután sem változik, akkor sanszos a falslevegő, vagy valami ilyesmi. Hirtelen ennyi jutott eszembe!
-
Le kell vennem a turbot, mert ki kell pucolnom a geometria szabalyozast. Szegeny Garrettet telekopi a mocsodek EGR. Allitolag Szombathelyen van valaki, aki szoftveresen is kiuti az EGR-t, hogy levakolas otan ne hisztizzen. Hallottatok ilyesmirol?
Mire kiveszem a turbot, tutira ki fog menni a rozsem. Ki kell szednem az akkut es a motorter biztositekhazat. Fasza melo lesz. Sajnos muszaj. -
Tomoty
senior tag
Na, ma végre eljutottam tesztelni (pályára).
Ez lett a vége: [120 fölött] Mégis csak jó az a dbilas flowtec valamire
-
JanR
addikt
X20XEV.
Más kérdés: Mennyibe kerül 2 új rendszámtábla? (Nem kell L-es, hanem a régi maradjon, csak újak kellenének). Anyámék ma pesten begyűrték az első rendszámot a lökhárítóba...na meg az Opel jel is oda.
Akinek ezzel kapcsolatban van tapasztalat, az mondja már meg mennyibe fáj 2 új r.tábla, és hol kell ilyet kérni?
-
Tomoty
senior tag
Én addig csak itt láttam "nagyobb" számban: [Racing-bazar]
-
Tom-e
aktív tag
Van itt aki még esetleg foglalkozik karbikkal?
Elfekvő karburátorokat keresek. (Solex 32 DIDTA; Weber 40 DFO.) -
omcsi
csendes tag

-
omcsi
csendes tag
-(Voltam szamitogepes kiolvasason, de semmit nem lat a kompjuter, nincs hiba. Ez a jelenseg meg randomban jon elo. Van, hogy egyaltalan nem csinalja, van, hogy folyamatosan. Valakinek van erre valami otlete?)
nekem is ilyen problémám volt ,mi sem találtunk gépel ki olvasással semmit, takarítsd ki az alapjárat motort ,meg nézd meg ,van egy kis motor a pillangó szelepen ,lekel venni és mielőtt leveszed jelöld meg hogy állt,és takarítsd ki valamilyen tisztítóval ,mikor rakod össze az alapjárat motor nézd meg nincs e ,a tömítés elszakadva ,nekem ezek után rendbe jött ,remélem tudtam valamit segíteni.
-
JanR
addikt
Opel Omega B:
Olyan gondom volna, hogy ha megyek a kocsival, mondjuk 4.-be varosba (telejsen mind1 melyik fokozat) es ha kinyomom a kuplungot, akkor a fordulat leesik kb 350-re es ott marad. Na most az epp homerseklet fuggo, hogy a motor megall, vagy tartja magat.
Voltam szamitogepes kiolvasason, de semmit nem lat a kompjuter, nincs hiba. Ez a jelenseg meg randomban jon elo. Van, hogy egyaltalan nem csinalja, van, hogy folyamatosan. Valakinek van erre valami otlete?
Na meg a masik, nem tudom mi ennel a kocsinal az alapjarat, de az enyem olyan 550-600 kozott mozog. Az autoszerelo megprobalta feljebb piszkalni, de hiaba csavarta azt az izet a motorterben, egy pillanatig felhuzta odaig, ahova allitotta a szerelo, de utana azonnal vissza allt az 550-600-as fordulatra. Szerintem ez nem egeszseges, mert egy kicsit razza is a kasznit.
Na de az a 350-es meg menet kozbe... Erre mondhatna valaki valami okosat, mert nagyon idegesit es eleg szar is, ha menet kozben megall a motor

-
luw2win
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
őő, én nem ezt láttam, ez egy fiatal faszié, akit nem lehetett soha se elérni, valami aszisztense vette fel folyamatosan, így ráhagytuk.
Egy másikat néztünk kecson, annak matrica rendszáma volt, és igy oldaltájékra volt elhelyezve, de az nagyon csunya volt,... mármint élőben.
Itt is azért eltakarja a rendszám azt a hegyes elejét.
Nem tudom, nyáron dönteni kell hogy milesz, matrica vagy ez -
luw2win
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Tudom hogy csípi az orrukat...
A másik meg az hogy kicsi rendszám rá is ment volna, semmi bajom nem lett volna vele.
Kecson volt kitéve egy GT szintén fekete csak 2008as és sokkal drágábban, na annak ott volt a nagy fehér plecsni az orrán, hát szerintem az már gusztustalan....
Most télen ugyis pihen, nyárra meg majd rá lesz téve a nagy matrica... nem lehet mit tenni...KrenAtesz:
, igazából ez ilyen testvéri ajándék, tesóm most végezte el az orvosit és álma vágya volt egy kábrió, már évek óta, Tigrát szeretett volna, de édesapám meglepte egy ilyennel(tény a fele hitelre...), azzal hogy ez a kocsi közös, szóval most bentáll a garázsba én néha előveszem, tesóm meg amikor jön haza akkor ő vezeti végsősoron az övé, megérdemelte ennyi év szívatás után 
Amúgy imádom amikor az ember emailcíméből még az adószámára is rá lehet jönni. Mindenkinek anno igy tanították hogy ezt igy nem felejted el

-
Daywalker
addikt
válasz
luw2win
üzenetére
A lényeg a lényeg, lehet szerencséje az embernek, de első rendszám nélkül nem szabályos közlekedni (ez nem Amerika), még akkor sem, ha nincs kialakítva hely a rendszámtáblának. Az RX8-ason sincs, mégis fel kell tenni a matricát ahova odafér...baromi ronda, pláne, hogy már nem lehet kicsi, csak a normál rendszámtáblának megfelelő méretűt kérni, de azt is be kell jegyeztetni a forgalmiba. A GT-n elől elfér a matrica.
Szóval az, hogy a szembe jövő rendőrrel megpakolt kisbusz nem fordult utánad, az teljesen más dolog, nyilván más dolguk volt és nem közlekedésiek voltak. Egyszer leterelnek az autópályáról mindenkit, mert ellenőrzés van, akkor majd jön a b.szogatás és nem biztos, hogy ki tudod magyarázni magad (pláne, ha fiatal is vagy, ami még a rendőrt pluszban idegesíteni fogja). Másrészt -- és most általánosságban beszélek -- elegem van minden rendszám nélküli hülyegyerekből és szabályszegőből, akik azt hiszik, hogy ez menő és rendszám nélkül mindent megtehetnek. -
_seth_
veterán
válasz
luw2win
üzenetére
Láttam már ebből az újból és a régebbiből is annyira nem fogott meg ez a forma

Az tény, hogy ennyi kilométerrel ennyiért megérte szóval ez nem is kérdés egyébként csak nem tudom miért de nekem a TT jobban tetszene ha azon gondolkoznék, hogy milyen kétüléses hétvégi sportkocsit vegyek de ez ugye a kinek a papné... kinek a lánya helyzet

11-12 liter szerintem mind1 ilyen autónál, főleg mert annyira nem is vészes valamint úgysem ezzel indulsz világ körüli útra, hogy annyira számítson ellenben ha 8-at enne nem is lehetne úgy oda lépni neki

Rendőrök: szabolcsba ne menj vele mert ott tutira megvágnak érte ellenben egy matricát rakhatsz rá, nem is ronda és még szabályos is.
-
Daywalker
addikt
Az első TT szar, azaz olyan a formája, mint a kecskeszaré, viszont a második széria ütős. Ha Opelből élményautót akarok venni, akkor Speedster. Ráz, használhatatlan, de az élmény...szerintem aki ilyen autókat vesz, annak nem feltétlenül célja az, hogy bármi is elférjen a csomagtartóban, vagy hogy egyáltalán legyen csomagtartója.
-
luw2win
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
Hát figy, nem tudom láttál-e már élőben egy ilyet, de képről semmit sem ad vissza a kocsi.
Eleve 2010-es olyan mintha most jött volna ki a gyárból, azaz semmit se volt használva.
General Motors gyártja, Mo-n alig van belőle, én még csak egyszer láttam itt Mo-n azt is német rendszámmal.Lehet izlések és pofonok, de nekem annyira nem tetszik a TT.
A másik az hogy a városba 2 darab TT is van.
Igazából, néztem mobile.de-n hogy 4.5-ért eleve nicns is, 6milla fele kezdődnek németbe, és az is már 2 éves, meg 50k km. Szóval mégha úgy döntök hogy eladom akkor is szvsz ugyanennyiért el tudom adni 2 év mulva is. Mert nem megy ez olyan sokat. Ilyen hétvégi autó. Főleg most így a nagy minuszokba pihen a garázsba.
Hát meg eszik mint a ló. (Bár én a picassohoz vagyok szokva.) - Valaki akinek egy 2.0-es Omegája volt az azt monta h fu hát az enyém is ennyit eszik (11-12liter.)
Visszatérve, nem tudom hol laksz, de Pesten, vagy Kecskeméten nézzél meg egyet, szerintem brutális eleje van, széles nagyon, szebb mint egy TT, viszont annál használhatatlanabb is. Első kocsinak meg nem venném, mivel még egy EEE PC se férne el benne, max a csomagtartóba de oda is szűkösen ha lentvan a tető.
Másik, pesten azt monta faszi hogy majd a rendőrök sírni fognak hogy nincs első rendszám, monta hogy ő nem tette fel, és mindig azt monta hogy vár a D tipusú rendszámra, a rendőr nem tudta mi az és monta hogy rendben, és elengedte. Na most itt szentesen, gyak 10x jött velem szembe a rendőrség kisbusszal tele rendőrrel, és csak néztek, szóval így féltem de nem szólnak, csak néznek.
Picassoval már este 10kor, a körforgalomból kintmaradt az index kb 10-20méterre, késöbb vette vissza autómatikusan, és már rögtön szirénázva jöttek utánnam.....
dokar: A néni az azt mondta hogy: fúú ez szép volt - csak levágtam a videóból, nem akartam hogy ott legyen

-
luw2win
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
Elkerülőn 220-at ment nyitott tetővel, csak egy lada előttem volt oszt le kellett lassítanom, olyan 70-re xd, de ment volna még tovább

Meg iszonyat kicsapja a seggét -
fero02
nagyúr
válasz
_seth_
üzenetére
Jól.
Először gyári kötegről ment (akkor még a gyári rikkancsokat is hajtotta), utána húztam be neki külön 2mm^2-est tápnak, utána visszaraktam a gyári kötegre, mert nem volt kedvem szétvagdalni, h menjen az antenna erősítő is, meg a kijelző. Egyébként mindegy a madzag keresztmetszet, mert a fej semmit nem hajtott a végén, minden RCA-n ment. A fej is csak akkor vesz (venne) fel nagy áramot, ha kell vmit hajtania.
Váltót direkt nem tettem, az erősítővel csinálom a vágást. Ráadásul ezek a SAL hangváltónak csúfolt vmik, áh, inkább hagyjuk. A hangszórók is elég érzéketlenek, így ezért sem baj, ha hídban van az erősítő. Na meg nem járatom üvegen a rendszert, arról nem is beszélve, h így a hangszórónak még jobb, h nem négyszögjelet kap egy kivezérelt erősítőtől.
Sub erősítője is hídban van, de ez amúgy nem szokás kérdése.
-
luw2win
őstag
Szeretnénk belépni a klubba, ezzel a csodával

-
_seth_
veterán
válasz
fero02
üzenetére
Tuti hogy jól volt bekötve? Milyen vastag tápot kapott a fej? Csak mert a mostanim is megtáltosodott mióta vastagabb iso csatin kapja a tápot

A komplett gyári szett nekem is nagyon jól szólt egyébként és volt olyan simán mint egy olcsóbb fej + valami komponens szett... el is raktam mindent hogy ha esetleg eladnám és nem kellene majd az új tulajnak a hifi akkor egy kis meló után benne van a komplett gyári szett
).Valami hangváltó szerintem nem ártana a rendszeredbe, 4-5e forintból megvan és akkor is ég és föld lenne a különbség mert nagyobb hangerőt bírnának az ajtóban lévő hangszóróid mivel mélyet le tudnád vágni. Nekem ugyan nincs külön hangváltó de mivel 3 rcan jön a hang és minden erősítve van így csatornánként van hangváltó így minden csak azt kapja amit elbír és kell

Hídban én sem hajtanám pláne, hogy szerintem simán is többet tud az erősítőd mint amit a hangszóró meg tudna szólaltatni pláne hangváltó nélkül. Inkább mélyládát szoktak hídba bekötni mint ahogy van nekem is.
-
TasiA
senior tag
válasz
fero02
üzenetére
ja ja, tényleg és csak fejről hajtom , bár mélyet nem sokat kap
Szerintem hidalás nélkül is pont tökéletes lenne és lehe a hangminőség is javulna.
(ha nagyon nag ybaromságot mondtam, akkor sorry!! Ezt csak úgy kiadta az agyam, hoyg lehet hidalással kicsit más a hangminőség, főleg SAL-éknál.) -
fero02
nagyúr
A két első ajtóban lévő hangszórót hajtom vele.

Azért, mert:
-így több a powa és így pluszba rendesen be lehet segíteni a fűtésbe is
-a caravan-ba a csomagér ajtóba van a 2 hátsó hsz (ami ráadásul még a gyári is) és azt végképp fölös lenne bekötni
-ha végképp elgurulna a gyógyszerem, akkor még mindig tudnék vmit ráaggatni...Ha jól emlékszem, akkor Neked is ilyen szett van elől, igaz? De mondjuk Te csak a fejről hajtod.

-
fero02
nagyúr
válasz
_seth_
üzenetére
Esküszöm. Nem nagy cuccról van szó, értéke is minimális, tehát nagyítani még értelmese lenne (na nem mint ha szokásom lenne), de tényleg...ég és föld.
Ez a fej sokkal jobban kihajtja a végfokokat, mint a Sony.
Csak az első ajtóban cseréltem hangszórókat. Egy SAL RFX 16SNEO a mélyközép és egy SAL DTP 25S dóm magas sugárzó pár. Semmi váltó, egyedül a magas előtt egy kondi. Hátul egy 25 cm-es hangszóró egy kis zárt ládában. Az első szettet egy SAL WRX 4060 hajtja, a subot pedig egy SAL WRX 2090, mindkét erősítő hidalva van.
Az egyik magasat sikerült már ellőnöm kicsit, tehát az cserés lesz, de csak akkor fogom, ha belekerül az elektromos külső tükör és a hozzá tartozó tükörháromszögbe lesz belefaragva.
Na asszem ennyi...
-
omcsi
csendes tag
válasz
csaresz002
üzenetére
-(Ti cserélgetitek a téli,nyári gumikat?)
- én igen, mert van vas felnim , és azokon van téli gumi ,de mikor cserélem őket nem szoktam nagyon kezelni ,el rakom ahogy van, és mikor aktuális vissza rakom ,
-
omcsi
csendes tag
válasz
_seth_
üzenetére
szeva mindenki !!!!
nekem panel garázsom van a ház alatt,de a be állás nem egyszerű ,mert parkolna a előtte,és így csak tolatval megy ,mikor elérem az ajtó keretet,be kell hajtanom a tükröt és így marad a 2-oldalon 1 cm kb nem egyszerű,ezeket a garázsokat nem ezekhez az autókhoz gyártották hanem (trabant .lada ,,,,,,,,,,,,,,,,) csak mondom meg osztom veletek , én is garázs történetemet ,
-
_seth_
veterán
válasz
fero02
üzenetére

Én is gondolkoztam cserén de mivel az okosok nem tudtak megfelelő alternatívát ajánlani ami megfelelt volna a feltételeimnek így maradt a jelenlegi
Pedig nincsenek nagy elvárásaim: 3 pár rca, bt, usb, aux a legtöbb a 3 pár rca csatinál bukik vagy olyan horror ára van, hogy annyit számomra nem ér...pláne mióta sikerült beállítani a hifit a kocsiban.... hmm ez marad amíg autóm lesz ez tuti 
-
fero02
nagyúr
_seth_: pszt!

-
_seth_
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Én barátnőmék garázsába férek be úgy, hogy a garázs végében áll 4 suzuki kerék na arra óvatosan rá kell tolatnom kb 1 centire és akkor lehet becsukni az ajtót úgy, hogy éppen nem ér hozzá a vectrához
Igaz, hogy nekik is trabant volt előtte most pedig régi swift amivel ha beállok még egy ágy is elférne elé mellé pedig egy szekrénysor gond nélkül 
-
csaresz002
senior tag
....áldjam meg drága jó Nagyfateromat,amikor építette a Trabantjának a kis garázsát....persze pont akkorát mint egy Trabant
.... én meg álljak be abba garázsba az Omegával
csak 1méterrel kellett volna hosszabbra csinálnia,és be tudnám csukni az ajtaját is

-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
illegál, apukám, illegál
Nem költök többszáz ezret egy 300-ezer forintos autóra

-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Én(mi) teszem bele, és egyenlőre ingyen van, csak sajna nem hengerenkénti befecsis, csak központis, de legalább nem kerül pénzbe, max a beépítéshez szükséges alapanyagok. Aztán, ha beválik, veszek hozzá pótkeréktartályt.
Haverom 1.8T A4-esében volt, de nem bírtuk rendesen beíllítani, nem bírta a turbót. Szerzett bele hengerenkéntit, azzal jó, ez meg a sufniban pihen. Inkább a motorteremben pihenjen
-
csaresz002
senior tag
Ja,had ne mondjam,tegnap kaptam megint pár karcot a motorháztetőre....
most mondja főnököm hogy fél,hogy összekarcolják a varjúk a gyár előtt az autóját.

lehet,h az enyémet is varjuk nyomták meg tegnap vagy tegnap előtt

-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
nekem remélhetőleg 1 hónap és gázzal járok, kú*va sokat tankolok

-
Daywalker
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Én is rászoktam. Autóval mostanság egy év alatt 10K volt, de tavaly már csak 8K.
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Én specilel igen!
neked minek autó?
havi 1200-1500 km-t megyek a sajátommal. -
csaresz002
senior tag
Ti cserélgetitek a téli,nyári gumikat?

nekem tavaly szeptember óta a téli van fent. mondjuk mentem is idén nyáron vele vagy 50km-t

-
Calogero
addikt
Ti le szokták ápolni a gumit, ami lekerül az autóról, vagy csak lemossátok és kipiszkáljátok a kavicsokat és kész?
Ha igen akkor mivel érdemes?
-
fero02
nagyúr
válasz
ocsi19
üzenetére
Az ilyenek miatt szarik a papírokra az ember és megvétel után rögtön csinál egy full szervizt...hisz a saját és leendő autója érdeke...
Ettől függetlenül a papír sem biztosíték semmire, még ha a valóságot is tükrözi. Pl egy szíj elszakadhat a papírján feltüntetett intervallumon belül is, de lehet h csak +10k km után történne meg.
-
ocsi19
senior tag
az ilyenek miatt nem tudja az ember, hogy pontosan mikor lett szervizelve a használtan vásárolt autója...
-
TasiA
senior tag
-
KrAt
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Az egyik ez a Sió, másik szénsavmentes ásványvíz, a harmadik meg vmi szénsavas almaital
Külföldi 
Amit megkezdek, azt oda berakom, jó lesz azt inni menet közben

Amúgy nem iszok alkoholt

-
KrAt
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Meggyes Sió volt, de leszedtem, ott van az ülésem mögött, ahol a többi útközben fogyasztható pia is

-
KrAt
veterán
Kész a popsi

Imáááádom
Annyira nem tudom betelni vele, élőben hihetetlen jól néz ki 

-
#TOTTI
őstag
Ma került kalapács alá másodszor (mivel az első tárgyalást elnapolták) a GTC-m ügye és most már jogerős az ítélet és nem is lehet fellebbezni! 100%-ban vétlen vagyok! Szóval zsír

Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Eddig az 1.3-al se volt bajom, mert örömmel ültem be, örömmel szálltam ki, mindig minden jó volt

, igazából ez ilyen testvéri ajándék, tesóm most végezte el az orvosit és álma vágya volt egy kábrió, már évek óta, Tigrát szeretett volna, de édesapám meglepte egy ilyennel(tény a fele hitelre...), azzal hogy ez a kocsi közös, szóval most bentáll a garázsba én néha előveszem, tesóm meg amikor jön haza akkor ő vezeti végsősoron az övé, megérdemelte ennyi év szívatás után 

.... én meg álljak be abba garázsba az Omegával