Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Astra F 1994, 1.4 60LE.
Több nap állás után olyat csinál, hogy az önindító teker, de nem indul be. Akksi vatta új. Kiszállok, minimálisat megmozdítom, megtolom az autót kézzel a bal első ajtót fogva kb 10-20 centit gurul előre meg vissza, utána pöcc röff, egyből indul. Nem először van ez. Mi a rozsseb?

-
Sziasztok!
Opel Astra F 1994, 60LE, garantált 40.000km. Km ugyan alig került bele, de a vezérlés 2011-ben lett csak cserélve. Egy prágai utat be merjek így vállalni? Oda-vissza kb 1200km, nyilván kb végig pályán, magasabb fordulaton pörgetve, jól megpakolva.

-
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Köszi srácok, akkor megnyugodtam!
110km/h a limit és hát láttam a bácsit a felüljárón a háromlábúval, csak mire belefékeztem az előzésembe szerintem pont megmért, de direkt néztem 125km/h volt óra szerint a csúcs, akkor nem lesz baj. Vigyázzon ma mindenki, országos akció van, még a testhőmérsékletet is mérik, nemhogy a sebességet...
-
Sziasztok!
Ma reggel M0-n megmértek. 125km/h-val mentem óra szerint, elképzelhető, hogy még beleférhetek a limitbe? Mennyit csal a full first gen F Astra órája? 14" kerekek vannak rajta épp, gumiméret a gyári. Egyátalán mennyitől büntetnek, 120km/h felett, 5 vagy 10% amit még elnéznek? Sosem tudom

-
válasz
Markizmark
üzenetére
Na ha bordó csapott hátú a Tiéd is, akkor ennek is jónak kéne lennie
Igen, ezért nem értem, mert a gumis azt mondta a gumik okésak, a felnik tökéletesen futnak, állítólag az ő centírozógépe is ritka pontos, tehermentesítő rendben, szóval tényleg nem tudok már mire gondolni. Decemberben a műszakin viszont első körben nem ment át az autó, mert a hátsó fékmunkahengerek már nem voltak jók, hiába a 32.000km 22 év, az mégiscsak sok idő.
Azt cserélték, lehet ott raktak össze rosszul valamit ami befolyásolhat? Nincs már ötletem.Declare: 32.000km-nél futómű hiba? Úgy, hogy ennek legalább 30%-a pályán ment az autóba? Csak nem már

lsebestyen: Köszi, vigyázok ám rá meg garázsban van tartva
És igen, sajnos hiába volt még kb 70-80% körüli a futófelület ez bizony nagyon el volt már öregedve. -
Sziasztok!
Előzmény: [link]
így nézett ki az a gumi ami rajta volt:
[link]
[link]Ami rákerült: 500km-t futott 2014-es Fulda Ecocontrol gumik 175/65R14 (Az előző gumik gyári méretűek 175/70R13 méretűek voltak), illetve 4db 14" alufelni.
Össze se lehet hasonlítani a tapadást azt mondanom sem kell. Viszont úgy vettem, hogy költségmentesek a kerekek, mert ki vannak centírozva. A tehermentesítőt cserélnem kellett, felraktam ezek után 110-120km/h felett az M0-n erősen rázott a kormány. Jó, akkor irány a gumis, 4db kerékből 3db-ot újracentírozott, de azt mondta nem voltak nagyon rossz értékek és most jónak kell lennie. Sokkal jobb lett, most már csak 130km/h körül kezd rázni a kormány és közel sem olyan mértékben, mint a múltkor, de még nem tökéletes. Szerintetek? Rákerestem a topicban meg úgy globálisan a Google-ben is a kormányrázás témára és ha jók a felnik, jók a gumik (a gumis ezt mondta) valamint a futómű is okés, ami nálam tuti akkor ilyen megoldhatatlan rejtélynek tűnik ez
Hosszútávon nem teszek ezzek rosszat az autónak ha így hagyom? Mondom már csak enyhén 130km/h körül rá, de azért ráz. Lehet összefüggés azzal, hogy nem szervós az autó és jobban érzem a kormányon a gumi rázkódását?A korábbi 13"-os acélfelnikkel semmi ilyesmit nem vettem észre hozzáteszem.

-
válasz
Declare
üzenetére
Pontosan, a leckéből érdemes tanulni, nagyon szerencsés voltam, rengeteg kamion jön itt, akár telibe is verhetem volna egyet, akkor lehet nézhetném már az alkatrész árakat....
Igazából száraz, melegebb időben nem vettem észre,hogy szarul tapadna, de esős, csúszós időben rettenetes...
Amúgy is terveztem alufelnit az autóra, lehet veszek nagyobb kerekeket és újabb gumikat, 15"-os kerék még elfér vajon az autón vagy 14"-nél feljebb ne igen menjek?
Jelenleg 13"... -
Szerencsére nincs összefüggés a kamionnal, az csak azért állt meg, hogy mindenki egyben van-e...
Jött a kanyar 30km/h-val megyek, tekerem jobbra és ő meg megy előre. Nyálkás cucc az úton olyan volt mint a jég. Féket meg nyomtam reflexből, ABS nincs, kerék megáll és csúszik tovvább...
A végére legalább lelassultam, a lökhárító legalján egy kisebb darabka kitört, szerencsére nem vészes, minden más egyben, legalább is ahogy eddig nézegettem. Sokat megálltak, végre valaki jött egy vontatókötéllel meg egy 4x4-es pick-uppal aztán a horgomra kötötte a kötelett és kikapott izibe.
2006-os Michlein nyári gumik, 80%-os futófelület... Nem tudom, hogy téligumival, vagy egy jóval fiatalabb nyári gumival elkerülhettem volna ezt, vagy itt nem volt mint tenni

-
Jól indul ez a hétfő... Lehet öregek már ezek a gumik és ideje cserélni...

-
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Igen ezt is néztem, de nem véletlenül nem is linkeltem Neked, ez a gép már képről sem szimpatikus. Ahogy mondod, okádékul néz ki a motortér, a kaszni már képről is sántít, szarul néz ki az első lökhárító, a jobb első sárvédő meg a szőr feláll ettől a tipikus esettől, hogy újabb változat és bontott sárga indexek, még csak az kéne, hogy a hűtőrács is a régi legyen...Persze ez csak lehet engem zavar, én jobb szeretem a gyári állapotokat, mint ezeket az "egy kicsit ebből egy kicsit abból" megoldásokat.
Ne km-t nézz, hanem állapotot. Lehet ebben akár 300.000 is, ha megfelelően figyeltek volna rá (a hirdetés alapján nekem nem ez jön le) akkor kimenne az még a világból bőven... Ezek a régi autók még össze voltak rakva, meg persze az se mindegy, hogy valaki 3km-es távokat megy naponta és sosem üzemmeleg az autó vagy napi 300km-t megy pályán, ami egészen más kategória, de ezeket nyilván sosem tudod meg, hacsak nem ismerőstől veszed és tudod az előéletét.
-
Megpakolva, mondjuk 4 személlyel, felfelé egy emelkedőn és klímával... Hát hogy mondjam, azért a 80 éves nagymamit sem küldöd el megmászni a Mount Everest-et...

Ő például elég szépnek tűnik, bár nem tudom a 75 lóval mennyivel vagyunk előrébb, olyat még nem vezettem. Illetve itt max egy átírást lehetne lealkudni szerintem, szóval inkább 600k a vége, mint 500k még ennek is.
-
válasz
PeeterssoN
üzenetére
"...de ha kell akkor dinamikus is..."
"...fontos hogy bírja az emelkedőt..."Baráti javaslat, ne 1.4 8v 60 lovasat vegyél

-
Sziasztok!
Gumi-felni topicban is feldobtam, de gondoltam ide is, hátha valakinek van tapasztalata kifejezetten Astra-ra...

Szóval első generációs F Astra-ra szeretnék alufelnit, a gyári lemezfelni 13", 5,5Jx13H2, ET46. 4x100
Az lenne a kérdésem, hogy maximum mekkora felnit érdemes feltenni annak érdekében, hogy a futóművet ne terheljem jobban és ne legyen ebből hosszútávon probléma? Azon kívül, hogy mondjuk 15" -osnál nagyobb ne legyen van még adat, amire figyeljek akár ET szám akár más adat tekintetében? Hozzáteszem szervómentes az autó, tehát tényleg ésszerű keretek között szeretnék felnit venni
-
Srácok!
Nincs túl jó hangja a hátsó fékemnek.
-Ha lassan, óvatosan fékezek, szaggatottan (fél másodpercenként) nyekergő hangot hallok. Első fékezésnél hangosabb, utána jobb lesz, de nem hallgat el.
-Ha intenzívebben fékezek,ugyanez a hang, de akkor a pedálon is érzem, kicsit olyan, mintha ABS-em lenne, kicsit visszaemelkedik néha a pedál, pedig nincs ABS-em
Olyasmi érzés, mintha ütne a féktárcsa kicsit, csak ez egyértelműen hátulról jön.-Próbáltam megvasalni, mentem pár km-t 70km/h körül úgy, hogy fokozatosan behúztam a kéziféket, akkor egy napra full elhallgatott, de másnap megint kezdte.
-Kb 2 hónapja volt műszakin az autó, ahol elsőkörben nem ment át, ment a hátsó fékmunkahengereket ki kellett cserélni. Ezt 20.000Ft-ért megtették egy OPEL márkakereskedésben.
Mi lehet ez? Esetleg a márkaszervízben rakhatták össze rosszul és csak most bukott ki vagy lehet valami más hullhatott szét? Rommá használva még ugye nincs az autó, a km óra állása valós 30.500km.
(C14NZ 1.4 F Astra 8v 60LE, 1994.) -
válasz
AMD Power
üzenetére
Köszi srácok, nagy élmények ezek...

Más: Szerintetek eltérő lehet különböző kutaknál a sima 95-ös minősége? Nem a prémium üzemanyagokra gondolok, hanem a legolcsóbb 95-re. Még tisztítókúrán van az autó, ezért MaxxMotion van benne+ STP Injektortisztító, de utána már sima 95-öst tervezek tankolni és érdekelne, hogy számít-e, hogy pl az Auchannál tankolok vagy az OMV-nél... Vagy senki sem adja alább 95-ös OMV MaxxMotionnál, F Astra-ba is érdemes prémium cuccot tankolni?
-
válasz
F_Gergely
üzenetére
10-15 percre vagyok én is az Árkádtól, az Arénától meg 20-25-re, ha hamarabb olvasom a topicot tegnap is lehet benéztem volna egy rövid találkozóra, legalább valaki meghallgathatta volna nekem az alapjáratot, meg a kipufogó puffogását, sőt mehetett is volna vele egy karikát, hogy továbbra is ellustult-e a gép vagy már nem
A következőre, ha épp ráérek benéznék, szóljatok időben 
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Pedig mindenki aszonta itt a topicba' aszt tőcsek bele
Nem érti, nem érti, de gondolom tisztítókúrának jó, az lenne a cél, hogy jobb legyen az égés és szépen kiégjen belőle a lerakódott dzsuva, korábban mintha azt is olvastam volna, hogy ha a sima 95-ösbe töltesz bele ilyen STP cuccot, az is oktánszám emelő hatású. -
Dehogy cseréltem. Ilyen hangja volt eddig is a kipufogónak ha jól emlékszem, gyári cuccokkal, amikor megvettem már akkor, csak ez most így eszembe jutott amikor kerestem a "hiba" okát, ami lehet már nem is hiba, hanem ahogy AMD Power kolléga mondja, ennyit tud a gép 
diablo1984: Na, egyre jobb
Igen, a vezérlést szerelő cserélte anno, amikor megvettem, a motortérben pedig annyira azért nem hallatszik a pukkadozás, lehet a videó hangja torz kicsit, az meg, hogy most ez normális motorhang-e vagy sem... Na ez az amit nem tudok, mivel nincs összehasonlítási alapom. Amúgy pont az 50km-es túra végénél csináltam a videót, szóval tűzforró motor, pálya után, stb.Egy fél éve azt csináltam, hogy sima 95-össel teletank és beleraktam ilyen STP Injektortisztítót, majd ugyanígy csináltam egy kb 30km-es kikormolást, csak akkor asszem 3asban 80-90km/h körül.
Petyyyyy: Nekem anno is azt tanácsolták itt a topicban, hogy kb 30km-t menjek full üzemmelegen erősen forgatva, aztán hűtsem vissza pár km-en keresztül és ne állítsam le azonnal ha megállok, stb, stb. Gondolod többet kéne? Agyamra kezd már menni ez a téma, eladom a ptsába és veszek egy ilyet, ez majd megy: [link]

-
Sziasztok!
Előzmény: [link]
Azóta:
-Lecseréltem a gyertyákat NGK gyertyákra, a hézagokat a gyári gyertyák szerint állítottam.
-Lecseréltem az elosztófedelet is
-Elhasználtam a benne lévő üzemanyagot és full telenyomtam OMV MaxxMotion 100-al.
-Azóta az M0-son használom, ahogy írtam is korábban, napi 50km oda reggel, aztán 50km vissza késő délután.
-Tegnap miután alaposan bemelegedett visszaváltottam 4-edikbe és 25-30km-t tettem meg 110-120km/h-s utazóval, ergó megpróbáltam újra 'kikormolni'.És igazság szerint, mintha jobb lenne kicsit, de 3asban ha odanyomok neki, megint kb 1-2 sec mire tényleg el kezd gyorsulni, mostmár tényleg nem tudom lehetne-e ezen javítani vagy ennyit tud ez a motor és csá...

Amit még furcsának találok és végülis ezt szeretném kérdezni, az az, hogy a kipufogóból nem szépen egyenletesen jön a gáz, hanem így puffog, viszont szerintem az alapjárat abszolút egyenletes. Csináltam erről egy rövid videót, remélem hallatszik: [link]
Ez normális dolog vagy ez is okozhat még teljesítménycsökkenést? Bármi egyéb ötlet amit érdemes átnézni/ kipucolni/kikormolni/kicserélni?
Illetve esetleg tudtok Pesten valakit aki nagy F Astra szaki és meg tudná nekem mondani mondjuk egy próbakör után, hogy full rendben van-e az autó vagy még mindig lusta?
-
Köszi ismét mindenkinek a válaszokat. NGK gyertyával kapcsolatban: Ez a V-Line 23 a best buy, vagy pl jó lesz nekem ez is, ami a bárdiban kapható? [link]
"meglepődsz majd hogy mennyivel jobb" Ezt hétköznapi használat mellett, hogyan érzed meg, könnyebben indul vagy mi?

Itt pl azt írja jó a V-Line 23 C14NZ-hez [link], a pontos típus BKR5EK, ugyanakkor totalcaron találok ilyen választ is:
[link]Most akkó' jó ez nekem vagy mást keressek?

-
válasz
AMD Power
üzenetére
Köszi mindenkinek. Most félig van a tankom, hogyan lenne érdemes ezt a 100 oktános MaxxMotion-t belenyomni? Használjam el ami benne van és töltsem fel full tele a tankot csak azzal vagy menjen felesbe vagy ürítsem le a tankot de elég félig ez a cucc, mi a javaslat? A 100km az M0-n van, tehát max ilyen 110-120km/h-val tudok menni és 50km oda reggel és 50km vissza délután, szóval ezek alapján is menjen simán 5ödikbe a gép vagy kicsit hajtsam meg és mondjuk ha már üzemmeleg a motor menjen 10-20-30km-t 4edikbe 110km/h körül, mi a recept?

lsebestyen: Bizony, itt sincs szó semmiféle fordulatszámmérőről
-
Sziasztok!
Ma mentem egy hosszabb túrát a gépemmel (F Astra 1.4 8v 60LE, 1994, sárga index), miután megint alig volt használva 6 hónapig (külföldön voltam, tesóm vitte el kb 2 hetente egy rövidebb körre a városban aztán ennyi) átnézem a dolgokat mielőtt jövőhéttől elkezdek vele napi 100km-t pályán menni és azt vettem észre, hogyha kicsit odanyomom neki mondjuk 3asban 40km/h körül, akkor kicsit megtorpan egy kövérebb gázadástól és csak 1-2 sec után kezd el szépen gyorsulni.
Ami eszembe jutott, hogy gyertyát már évek óta nem cseréltem benne, csak olajcsere, szűrők, vezérléscsere volt, de a gyertya nem mai gyerek, lehet ez okoz ilyen problémát?
Ha nem, gondolom akkor is érdemes kicserélni őket, viszont akkor lehet ismét el van lustulva és majd most a napi szintű pályázások után észhez tér? Lehet nekem is érdemes lenne valami injektortisztítót adalékot nyomnom most bele, vagy teletankolni OMV Maxxmotionnal?
Hozzáteszem ez az ellustulás probléma nekem volt már, mert egy 80 éves öregúrtól vettem át az autót 20.000km-el, aki csak városban használta, ráadásul évek óta csak állt az autó, baromira el volt lustulva, így kb fél éve, mielőtt külföldre mentem vettem bele valami adalékot és nyomattam neki 3asban 80-90km/h-val úgy 20-30km-en keresztül, majd visszahűtöttem 5ödikben, ahogy itt anno tanácsoltátok, stb, akkor tényleg érezhetően jobb volt. Lehet megint kéne egy ilyen?
Köszi

-
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszi srácok, full igaz, hanyagolom ezt az LPG kérdést. Mi az a sebesség amit tartva a lehető legjobb fogyasztást tudom elérni az M0-n? Mintha ilyen 90km/h-t hallottam volna, 80km/h már talán idegesítően lassú lenne, de talán a 90km/h is az, sokkal többet eszik ha pl 110km/h-val utazom? 1.4 8v 60LE F Astra továbbra is.

-
válasz
trassher
üzenetére
Köszi. Egy másik kérdés ami felmerült bennem: Februártól, 4 hónapon keresztül napi 100km-t kell megtennem az autóval oda-vissza az M0-n. Egy ilyen 1.4-es 60 lovas csodagépet érdemes lehet emiatt LPG-ssé alakíttatni? A 4 hónap után valószínű ez a napi 100km visszaesik kb heti 60-70km-re, tehát akkor nem fog menni ennyit az autó. Az állapota tökéletes, valós 30.000km van benne, tehát attól nem félek, hogy széthullik alattam, mit gondoltok érdemes LPG-ben gondolkozni vagy felejtős?

-
Sziasztok!
Lemezfelni kellene nekem az autómhoz, F Astra 1994, 1.4, 60LE, sárga indexes.
Ez jó vagy sem? Corsa-hoz írja, de F Astra-hoz nem, ugyanaz a két méret vagy nagyon nem?
5j13h2 et43
-
válasz
haddent
üzenetére
Köszi szépen mindenkinek, szerintem akkor teletankolom sima 95-tel, viszont belerakok egy STP injektortisztítót és egy STP üzemanyag-adalékot is. Bemelegítem az első 20-30km-en simán 5ödikben 100km/h körül utána nyomtatom 20-30km hosszan 4-edikben 100-110km/h körül, gondolom ilyenkor már 4000 felett forog, aztán vissza 5-ödik és végig simán 130km/h-t utazva, utolsó 10-20km-ekben pedig 100km/h körül visszahűtőm + járatom még pár percet alapjáraton, remélem nem teszek így semmi rosszat, de mégis kitisztulgat a cuccos

-
válasz
haddent
üzenetére
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat. Az biztos, hogy nagyon el van lustulva, mert vezettem egy másik, ugyanilyen gépet és sokkal jobban ment, mint az enyém. Amellett, hogy szinte csak városban volt használva nagyon alacsony fordulaton nagyon sokat állt garázsban az autó. Azóta olajcsere, vezérműszíj csere, szelepfedél tömítés csere, ilyesmik voltak és az elmúlt pár évben minden nyáron megtettem vele egy balatont oda vissza, 120-130km/h-s utazóval, utána jobb is volt pár napig, de aztán megint sokat állt és megint ellustult. Én most azokat a cuccokat szeretném kitisztítani belőle amik már évek óta le vannak rakódva, 120-130km/h-s utazó 5ödikben hosszú távon nem volt megoldás, de 4edikben 120-130km/h körül már tényleg nincs baráti hangja, azt se szeretném, ha rosszat tennék egy ilyen gyári állapotú motornak

-
Sziasztok!
A friss olajcsere (5W-40) és az új szűrők után most családi kiruccanásra megyünk az autóval (1994-es 1.4-es, 60 lovas F Astra, valós 30.000km, igencsak ellustult motorral, hiszen szinte csak városban volt használva alacsony fordulaton), így kb 150km-t kell oda majd pár nap múlva ugyanennyit vissza autópályán mennem az autóval, így szintén a topicban kapott korábbi tanácsokat megfogadva megragadnám az alkalmat és kikormolnám az autót.
Korábban azt a javaslatot kaptam, hogy mivel 5200rpm -en van a max erő leadás, ezért 4000-5000 közötti fordulatszámmal nyomjam neki tartósan kb 20km-t aztán pár km-t menjek 5ödikben, hogy visszahűtsem.
Na most az a helyzet, hogy nincs fordulatszámmérő az autóban ezért kérdezném, hogyha 4edikben 130km/h-val vagy 3adikban 80km/h-val ha megyek az kb megfelel ennek a 4-5ezer közötti fordulatszámnak vagy mi lenne javasolt? Inkább 100 és 140km/h közötti sebességgel mennék, mégis csak pályán vagyunk, kérdésem az, hogy akkor 4edikben mennyivel menjek óra szerint?
Köszönöm

-
válasz
diablo1984
üzenetére
Gyertyát nem cseréltem, 30 ezer km után még nem mondta senki, hogy indokolt lenne. Érdekes, jobb kenéstől lenne? Inkább arra gondoltam volna, hogy esetleg a légszűrő már koszos volt vagy mittudomén... Mindegy is, a lényeg, hogy már jobb, majd még kap egy kis kikormolást pályán aztán remélem full ujjászületik

-
Sziasztok!
A napokban lecseréltem az olajat+ szűrőket az autómban (1994-es 1.4-es, 60 lovas F Astra, valós 30.000km, igencsak ellustult motorral), a topicban kapott tanácsokat megfogadva Total 5W-40 került bele, ezenkívül az olajteknő tömítés is ki lett cserélve, mert ott már igencsak szivárgott belőle az olaj.
Azóta bárki vezeti a családból a gépet mindenki azt vette észre, hogy kicsit jobban megy az autó, ennek vajon mi lehet a tudományos magyarázata?
Egyértelműen jobban megy az olajcsere óta, dehát "kikormolva" nem lett, azóta is csak városban mentünk vele max 20-30km-t, nem értem. -
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszi srácok, ezzel eddig nem voltam tisztában remélem nagy bajt nem okoztam még ezzel, mert tényleg úgy vigyázok az autóra, mint a szemem fényére...A tanácsokat megfogadva ezek után évente lecserélem mindenképp persze. Az eredeti kérdéshez visszakanyarodva, akkor jobb lenne bele az 5W40, mint a 10W40? GM okés kategória, vagy inkább Castrol javasolt?

-
Sziasztok!
Adott egy 1994-es 1.4-es, 60 lovas F Astra, valós 30.000km. Ugyan a legutóbbi olajcsere óta kb csak 5-6 ezer km-t futott az autó, de lassan már 4 éve, hogy olaj lett benne cserélve, ezért gondoltam jót tenne neki ha lecserélném az olajat és a szűrőket.
Ha jól emlékszem legutóbb 10W-40 GM Olajat kapott. Ez a típus és ez a márka mehet bele vagy esetleg érdemesebb mást választani? Köszi
-
Sziasztok!
Van egy 1994-es 1.4-es, 60 lovas F Astram, gyári állapot, valós 30.000km. Első tulajdonosától vettem meg, aki egy 80 éves bácsi volt, tehát nem hiszem, hogy sokat volt magas fordulaton használva az autó. Mielőtt hozzám került sokat állt garázsban használatlanul.
Én is nagyon ritkán használom egyelőre, és ha megyek is vele az városban történik havonta max 40-50km. Mindig is nagyon törekedtem a jó fogyasztásra, az alacsony fordulaton használásra, a hamar elváltásra, totál nagypapásan vezettem mondhatjuk.
Volt alkalmam vezetni egy másik, ugyanilyen autót és azt vettem észre, hogy rakéta az enyémhez képest. Utánaolvastam és úgy tűnik nem is annyira jó ötlet mindig csak alacsony fordulaton használni a kocsit, mert totál ellustul. Ha jól tudom ilyen esetben ki kellene kicsit kormolni az autót.
Kérdésem az lenne, hogy egy ennyi km-t futott, valószínűleg sosem szétpörgetett autót (az utóbbi 4 évben minden évben 1x nyáron mentem vele egy 300km-es 130km/h utazótempós autópályázást Balatonra oda-vissza és ennyi) milyen távon, hanyas sebessségben és mekkora sebességgel javasolt kikormolni úgy, hogy ne tegyek rosszat a motornak és az autó gyári állapotának?
Előre is köszönöm

-
Sziasztok!
Létezik valami megoldás a sebességváltó gomb védésére? Olyasmi megoldásra gondolok mint a kormányvédő. Lehet beteg az agyam, de szívesen megtartanám gyári állapotában
-
Kicseréltem a szelepfedél tömítést, de úgy látom az olaj teknőnél is szivárog. Ezt mennyire szívás kicserélni? Ugyanúgy, mint a szelepfedélnél néhány csavar és már tudom is cserélni vagy ez már szívásabb? A következő olajcserénél megejteném ezt is, ha nem bonyolult. Akna van.

mod: Ja, továbbra is F Astra '94 1.4 60LE
-
Sziasztok!
1994es, 1.4es, régi tükrös F Astra-ban cserélnék szelepfedél tömítést. A kérdés az, hogy kell valami paszta alá vagy csak simán cserélem magát a tömítést? Esetleg találok valahol valami leírást a csere menetéről? Köszönöm
-
válasz
bambano
üzenetére
Köszi srácok, csere, fújás után minden okés lett

Még egy kérdés: Hidegen hibátlanul pöc röf indul az autó, de pár napja, ha megyek vele, bemelegszik és van mondjuk kint 30 fok akkor furán indul. Beindul ugyanúgy azonnal, de 1-2 másodpercig "röfög" nem találja az alapjáratot, aztán 1-2 sec múlva megvan az alapjárat és tökéletes. Ennek mi lehet az oka?
-
Megtaláltam, levettem. A helyzet a "tiszta gané és egy kis gomba keveréke" szitunál is durvább volt. Egy kis egérke mászott ki, a szűrőn lévő hatalmas kupac koszból, volt ott minden, a madártolltól kezdve a falevélig. Kidobtam úgy ahogy van, holnap megyek veszek egyet.
Nagyon köszi a segítséget

-
Sziasztok!
Van egy 1994es 1.4es F Astram, gyári állapot, valós 20.000km. Mindig is garázsban volt tartva, csak ritkán, hetente egyszer megyek vele mostanság kb 10-15km-t. Egy eső után arra lettem figyelmes hogy kegyetlen büdöset fúj az autó sima, külső hideg levegő befújásakor. Tegnap kezdődött, ma is mentem vele és továbbra is kegyetlen büdös, leginkább kegyetlen szájszag és fűszag keverékével tudnám leírni
Mitől lehet ez és lehet-e valamit tenni?
-
Sziasztok!
94es régi tükrös, sárga indexes, 5 ajtós F Astamhoz vennék csomagtér ajtó teleszkópot, a Vaterán 2500Ft/db. Esetleg tudtok olyan boltot ahol olcsóbban hozzá juthatok? Utángyártott is lehet, csak új legyen, ne bontott.Köszi

-
válasz
fero02
üzenetére
A vezérmű szíj illetve a szűrők vásárláskor cserélve lettek, valamint pár hónapja csináltattam neki egy új hátsó kipufogódobot, sajnos hiába alig ment az autó, ezek az évek alatt elfáradnak. A szimering csere elég szívás nem? Szét kell szedni rendesen hozzá a motort ha jól tudom. Mennyit kérhetnek ezért? Érdemes már most elvinnem?

-
Sziasztok!
Van egy 94es F Astram, ami gyári állapotú. A szomszéd 85 éves bácsitól vettem aki első tulaja volt. Végig garázsban állt, olyan, mintha új lenne, valós 21.000km van benne.
A napokban észrevettem, hogy csöpög belőle az olaj. Nem jelentős mennyiség, de szeretném megtartani a szép, gyári állapotot, én is óvom, garázsban tartom, ezért kérdezném mit lehet ezzel tenni, mi lehet az oka? Érdemes már most hozzányúlni vagy várjak amég jelentősebb mennyiségű olaj folyik? Mennyit kérnének el a folyás megszüntetéséért?Köszi

-
Van itt akinek régi tükrös F Astra-ja van? A bal oldali síktükröt cseréltétek vagy megszoktátok, esetleg más alternatíva? A jobb oldali az okés, mert az domború, de a bal oldali kb mint egy nagyító, sok minden nem látszik benne.
-
Sziasztok!
Full fapad, 94es, Kadett tükrös F Astram ködlámpája nem működik. A kapcsoló is elég fura, hátul meg nincs áram. Hol kezdjek nekilátni?
-
Sziasztok!
A régi "Kadett tükrös, sárga indexes" F Astrák tükre 1:1ben ugyanolyan mint a Kadetté vagy van pici eltérés? Bal oldali domború tükörlapot nem találok seholsenem. -
Márkatársak!
94es Kadett tükrös F Astraból szeretném kivenni a gyári kazettás magnót. Valami trükk, tanács? Hogyan?
És milyen csatlakozója van vajon be tudok rakni egy újat egyedül?
-
Sziasztok!
Régi, 94es, Kadett tükrös F Astrára rá tudom rakni az új fajta, Classic tükröt?
A jobb oldali tükörrel semmi bajom, mert az domború, de a bal oldali sima síktükör és elég fos. Esetleg valahol tudok bele venni domborút vagy marad a full tükörcsere?
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Minimálisan eddig is fel lehetett emelni, de most teljesen. Nincs ott valami rugó ami azért visszafogja és az kiakadt? A régi, kadett tükrös Astra amúgy...
A kormányzár meg hogy mondjam akkor?
Ilyen teleszkópos
kulccsal kinyitod, kihúzod a szárat, ráakasztod az egyik végét a kormányra, a másikat a pedálra és bezárod, így fix marad.
Ilyen e: [link] -
Sziasztok!
Adott egy F Astra. Olyan kormányzáram van, ami a kormányt és a kuplungot köti össze. Idióta haveromnak sikerült letépnie bezárt állapotban, és most a kuplungpedált fele is tudom emelni (kézzel)
Tehát tökéletesen működik, de ha kézzel megfogom fel tudom emelni, amit eddig nem tudtam. Mi eshetett szét, rugó vagy ilyesmi, esetleg hegesztés tört?
Köszi
-
Ahoj!
94es régi tükrös F Astra-hoz hol lehetne venni tükörlapot?
-
Sziasztok!
Valahol találok leírást arról, hogy hogyan kell leszerelni egy Opel Astra F oldalkárpitját? 1994es évjárat... Köszönöm
-
Hi!
Astrás kollégáktól kérdezném , hogy merre kell keresni a benzinszűrőt? Mennyire szívás kicserélni? (F Astra, '94 1.4) -
válasz
fero02
üzenetére

Persze, ezek megvoltak már, olajcsere, légszűrő, olajszűrő csere, meg ugye a vezérműszíj. Vettem bele még egy belső tükröt, meg négy új dísztárcsát, ezek ilyen filléres dolgok voltak, inkább a centrálzár és a két első elektromos ablak volt, ami többe fájt.
Henk: Nem, 94 végén volt a "ráncfelvarrás", ez az utolsó ilyen tükrös, ilyen hűtőrácsos, ilyen indexes szériából való

-
Köszi

Azt nehogy hagyj, az ilyen autó ma már nagyon ritka. Orrba szájba tekergetik az órákat, senkiben se lehet megbízni, csak az ilyen emberben aki első tulaj volt és ismerted. A múltkor vittük vezérműszíj cserére, már nem a km miatt, hanem mert elöregedett a szíj, a biztonság kedvéért kicseréltettük, és ott állt bent a szervízben a taxis 3 milliós Mercije 500k-s problémával, még ő is megjegyezte, hogy ezek a nagy dolgok egy ennyi idős ilyen állapotú autó, nem a mai fosok.
Persze, az ára nem titok, nagyon jóban voltunk vele és a fiával is, 500k volt baráti áron
-
Hi all!
Csatlakoznék én is a klubhoz egy 94es F Astrával. A jogsim ugyan még pár hét, de ezt az autót meg kellett vegyem. A szomszéd bácsié volt, aki meghalt, ő volt az első tulaj, én a második. 80 évesen vásárolta, így a kocsiban jelenleg kemény 16.000km található, ami teljesen frankó. Makulátlan, szalon állapotban van.
Kép: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

110km/h a limit és hát láttam a bácsit a felüljárón a háromlábúval, csak mire belefékeztem az előzésembe szerintem pont megmért, de direkt néztem 125km/h volt óra szerint a csúcs, akkor nem lesz baj. Vigyázzon ma mindenki, országos akció van, még a testhőmérsékletet is mérik, nemhogy a sebességet...

Ő lenne az: