Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kickass
üzenetére
Nekem az van, a 260LE-s. Ugyanaz a motor, mint az OPC, kivéve az injektorokat. De optimalizálással tudja az OPC szintet.
A vezérlés az cserés, ha 2013 előtti az autó. A gyári szett nagyon drága, de van gyári minőségű szett, ami megfizethető. A 4x4 Haldex rohadt jó, de figyelni kell, hogy 60e-ként szűrő és olajcsere meglegyen benne.
Az automata váltó jó konstrukció, nagyon szépen dolgozik, itt is a 60e olajcsere, ami kötelező. Ha nincs öblítés, akkor 30e-ként a ~4 liter, ami lejön.
Ez az enyém, ő egy Irmscher verzió:
Azóta leültettem, ill. pogácsákat is kapott:
Imádnivaló autó, bitangul tud menni. Az enyém alatt van még egy Friedrich Motorsport full szett (turbótól). Így elég szépen szól, még szebben, mint az OPC, de nem túl durva. -
Királykék (Z20Z) autóhoz milyen felniszínt mondanátok? Jelenleg matt arany-szerű, de fel kell újítanom, és szívesen váltanék színt.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Télen? Már hogy a manóba ne?
-
-
Üdv!
Vannak még itt tagok a régi időkből?
Mikor még a Vekim volt. -
10 év után kellett kicserélni a Vectramban a gyári (GM) akkumulátort. Ha 10 éve már volt ilyen szinten az akkumulátorgyártás, akkor most vajon miért csak 2-3 évet bírnak? Költői kérdés volt.
-
válasz
_seth_
üzenetére
Egyébként elm327-et vehet ha van felesbe pénze, jó eséllyel nem fog semmit sem kihúzni az autóból pláne ha 97 előtti, enyémmel sem sikerül kommunikálnia pedig ebből már sok infót ki lehet olvasni.
Leírtam már előtted.SW fejlesztő vagy, értem. Van valami érdekeltséged az op-com táján? Csak mert az elm327 is crackelt mind és azt még be is linkeled ezzel elérve azt, hogy egyedül te tettél olyat ami a szabályzattal ellentétes... Ha már egy szabály betartását hangoztatod úgy, hogy még közelébe sem került senki a megszegésének akkor legalább gondolkozz mielőtt bármit is leírsz.
Nincs. Ellenben az OP-COM magyar, és az egyik legkeményebben védi a termékeit jogászokkal. Az oldalt, a fórumot, és titeket akarlak megvédeni ezzel. Nem ok nélkül tűntek el a topikjai szinte minden EU-s oldalról.Idézek neked a wikipédáról: Az ELM327 parancsprotokoll egyike a legnépszerűbb PC-OBD interfész szabványoknak, és más gyártók általi megvalósításai is léteznek.
A fórumtárs sem írta, hogy az ebayről rendelné az op-comot magának sőt csak rákérdezett a lehetőségekre. Én meg mondtam, hogy a gyári OP-COM drága, a másikról meg nem kellene beszélgetni a fórumon a fent már leírt okok miatt.
Mai napig nem írtad le, hogy te eredetit vettél-e vagy sem, bár ebből adódóan sejtem a választ csak akkor nem értem mire ez a "hiszti". Nincs már meg, de semmi közöd hozzá. Nem hiszti, segítség, hogy ne kapj felszólítást egy ügyvédtől, vagy pert a nyakadba. Nagy különbség.
-
Majd elmondják a többiek. Vagy nem. Inkább velem foglalkoznak.

Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy pillanatnyi értékeket ki fogsz tudni olvasni a tiedből, a tiedben levő rendszer a hibakódok tárolásán kívül csak 1-2 dologra jó. Túl sok mindenre nem. Szóval nagy összegeket ne áldozz a kérdésre.A jövőben az autóelektronikai kérdéseket vitassátok meg egymás között, illetve a privátban írt kérdésekre sem áll módomban válaszolni.
-
Én nem állítottam semmit, csak azt, hogy hacsak nem akarsz 180e forintért kábel venni, akkor a téma warezolás lesz. Ez talán viszi. vagy ez is esetleg.
#27734: Én azt a hozzászólást pont pejoratív értelemben írtam, hiba volt a részemről leírni, de ezt a kérdést már sokszor kifejtettem. Mivel szoftverfejlesztő vagyok, pont nem szeretem a lopást, se a törést. Az, hogy most már Te is velem pöcsölsz, külön jó érzéssel tölt el. Főleg, hogy én voltam az egyetlen, aki válaszolt neki. Igyekszem a jövőben messze elkerülni ezt a topikot.
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
Amikor ekkorát ültet az ember, illik akkora átmérőjű felnit venni, mint az eredeti volt gumistól. És arra rakni valami "peres" gumit. Ezen az Astrán megmaradt a gyári átmérő, csak nagyobb lett a felni, kevesebb a gumi.
Mikor nekem került lejjebb 3cm-rel, sokan szóltak, hogy ugyanebbe aár én is belefuthatok, hiába a gyári 18". Részben igaz is, eléggé elnyeli a 18"-t a 225/45-tel együtt. Szerencsére 3cm-nél még nem lett ronda a végeredmény, és megtarthattam a gyári felni/gumiméretet. -
válasz
adidas4death
üzenetére
Dehogy ér. 20-at talán.
#27338:

#27339: Hogy hulladék. Egy gödör/kátyú, és annyi a keréknek.
-
Ha dízelt veszel manuális váltóval, akkor 150-160k-ig, mert 230 körül jöhet a kuplung, ami nem olcsó. A 2T-nél nem tudom, milyen lendkerék van.
Én a helyedben 2004-2005 körüli autókat néznék kevesebb km-rel. Kiforrottak, megbízhatóak, és tele vannak extrával.#27298: ez jól fest, de nincs km. Viszont szerethette a tulaja az Irmscher kiegészítőkből ítélve. Szép verda.
-
4db 16"-os Irmscher kerék (szerintem csodaszép), vicces áron.
-
-
válasz
Ace owner
üzenetére
Nem, akkor kell, ha bármilyen irányból nézve megváltozik a jármű megjelenése. A leírtak alapján szemből és felülről is más autót látnánk.
Találtam pontos leírást is:
"Autócsomagolásra vonatkozó előírásokVáltozott a szabályozás! Amennyiben az autónk színe bármely perspektívából nézve új megjelenést kap, úgy az autót el kell vinni egy NKH vizsgaállomásra és meg kell szemléztetni. Az erről kapott adatlappal és a forgalmi engedéllyel be kell fáradni egy okmányirodába, ahol illeték ellenében megjegyzésként bejegyzik, hogy az autó ilyen és ilyen színű dekorációs fóliával van ellátva. Az okmányirodában megpróbálhatnak új forgalmit és törzskönyvet kiállítattni, de határozottan mondjuk meg, hogy csak jegyezzék be, mivel jogszabályilag ez teljesen rendben van, olcsóbb eljárás és az autó eredeti színét is tudjuk igazolni. " [link]
-
válasz
bambano
üzenetére
Ezt a linket akartad tutira? Ez egy Insignia.

A 2.0T csúcsnyomatéka 265Nm Signumban. Nekem 1600-on 330 van, ez biztos, de megkockáztatom, hogy 265 már 1000 körül megvan. Majd keresek valami görbét.JanR: Nekem Y30DT-m van. Az szinte ugyanaz, mint az Z30DT, a turbó az újnál elektromos vezérlésű, injektorok mások lettek, de sok változás nincs.
-
válasz
bambano
üzenetére
Azért hibás lenne azt hinni, hogy a 400nm csak magas fordulaton van meg. Nekem már 1000-es fordulaton több nyomatékom van, mint a 2T-nek csúcson. Nekem a bivaly tartomány 1200-5000 között van, mellé egy hatsebességes váltó, amivel be lehet osztani azért az erőt. Benzines (főleg turbóval) akkor megy, ha pörgeted, ott pedig zabál mint a barom.
De ne indítsunk megint dízel vs. benzin vitát.
-
Kb. 70e-et raktam bele. Kb. 170e km-rel vettem, 4-5 éves volt akkor. Kettő darab szivattyú-szelep és egy szenzor volt, ami nem volt tervezve, együtt 50-60eFt-ba volt, kb.
Japán dízeltől nem kell félni annyira, ugyanakkor sok km-rel ezeket sem szabad megvenni. Ezekben a turbó, a pumpa és az injektorok jó eséllyel kiszolgálnak végig, kuplungra költeni kell 250 körül.
Egy V6 dízel hangja alapból más, mint egy négyhengeresé. Ha tolod neki, morog mint egy benzines.De mondom, aki nagyon benzinpárti, az ne vegyen dízelt. Bár azzal se vesztesz semmit, ha kipróbálsz egyet. Azt szögezzük le, hogy a szívedre hallgass, senki másra. Én nem akarlak semmire sem rábeszélni.
-
Nekem 6,4 az átlagom. Ez fele város, fele közút. 5 év tapasztalatom van vele. 90km/h-nál 5,5l-t eszik. Ennyi neked soha nem lesz a fogyasztásod.Talán 60-70km/h-nál, lehelve a pedált. És ami nem látszik a táblázatokban, hogy az enyém 5 személlyel is ennyit kér, neked meg emberenként ~0,5l plusz.
2T-t én biztosan nem vennék, mert kisköbcentis turbós benzines, ami nagyon tud enni, ha olyan hajtja, mint én.
Viszont kár csépelni a szót, vedd meg a benzinest, aztán kész.
szerk.: pont a napokban olvastam az egyik Opeles topikban egy beszélgetést a 2l-es turbós motorokról. Hogy ilyen jó, olyan jó, de mindenki eladta, és többet nem venne. Mert a 320d-je ugyanúgy megy, és harmad annyit eszik.

-
Kész a friss műszaki.

-
Ha benzinest akarsz, akkor 2.2 direct, de én a V6-ost venném. A turbós városban állítólag 15 felett is bekajál, a gyári adat is 13 körül van, asszem.
szerk.: [link] Ezek gyári adatok, erre rá lehet dobni 1-2 (vagy 3-4) litert is turbó-benzines autónál, főleg, ha nehezebb a lábad.
-
Kérdés common rail motorral rendelkezőkhöz: Eddig szinte kizárólag prémium dízelt tankoltam, egy ideje meg már tényleg csak azt. Eddig Shell volt, mostanában MOL. A jelenség, elmegy intenzív gyorsításnál az erő. Hasonló volt a hiba, mint amikor gond volt a pumpa szelepeivel. Mivel azóta ~30-40k ment bele, nem gondoltam rá, mint lehetséges hiba. Hibakódot nem adott a rendszer.
Hogy meglegyen a hiba forrása, csináltam egy szenzor logot a motorról. Ki is jött az eredmény, magasabb terhelésnél nem jött meg az irányzott nyomás. Nem kicsit lettem dühös. Mielőtt felrobbantam volna, elmentem venni egy spurit, ott beszélgettem az eladókkal, és mondták, hogy túl "száraz" a magyar dízel. Ők még javasoltak 1 deci 2T olajat is minden teli tankhoz.
Na, spuri a tankba, rá normál dízel. A szelepek életre keltek, még néha hibáznak, de pár km alatt szinte megjavultak.
Kérdés: mi lehetett a gond? A prémium dízel? A MOL dízel? Most félig MOL prémium, félig Shell sima van benne, meg egy spuri. Mi a véleményetek a 1dl olajról?
Az eladók mondták, hogy minden CR tulaj erre a kettőre esküszik (olaj + spuri). -
válasz
bambano
üzenetére
Ugyanez a szopás 18"-nál. Az Opel a többi némettől eltérő abroncsokat használ. Az én esetemben 225/45 R18, minden más német 225/40 R18. Az RX8-ra és a Minikre került még ilyen méret, mint az Opelemre. De ezek sem túl gyakori autók.
Nekem is kell nyári gumi, most éppen azon agyalok, hogy a BMW mérete (245/40R18) alig tér el, és ráfeszítem azt. Sőt, a BMW méretével közelebb lennék a gyári, téli 16"-os gumiátmérőhöz. -
válasz
bambano
üzenetére
De, beindul, csak bent marad a levegő mindenhol, beszorul a rendszerbe. Ezt át kell préselni a rendszeren.
#26943: Nekem elég nagy dízelem van, szerintem a legnagyobb ebben a topikban. Mivel a common rail szivattyúban cseréltem szelepeket, azt is tudom, mivel jár egy ilyen. Ész nélkül nem kell indítózni, de nem fogja összerondítani magát olyan hamar.
#26942: Az mondjuk nem árt, ha feltöltöd a szűrőházat. De szerintem erre képesnek elvileg a szivattyú (mármint a tankban evő) is.
-
válasz
realmadrid
üzenetére
-
-
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ugyanolyan lesz, mint egy új turbó. Ugyanannyi bír. Turbótól, műhelytől függ, 70-120 között. De nem nagyon értem, honnan folyik az olaj. Mert ha a turbó házába folyik bele, ahová szokott, az Te nem látod. Ha kívül, akkor vagy a csatlakozásnál folyik, vagy valami nagyobb gebasz van.
-
Jön az olaj, 7l, plusz a szűrök. 20 rongy. És akkor még ki is kellene cserélnem.

Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak helyre kell pofozni. A tied is 16"?