Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz Vhiktor #93099 üzenetére
Erre rakhatnál fel egy magyarázó videót, mert szerintem az itt őshonos emberekből jó ha 2-3 érti mit jelent az a rengeteg input és output ábra és táblázat. A többiek (én pl. 1 pixelt sem) nem értenek a belinkelt 2 db ábrából egy betűt sem, sem a before sem az after-t nem
Különben ezzel keresnék a kenyeret!
[ Szerkesztve ]
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ricsip #93101 üzenetére
A lényeg a deltaE érték, minél alacsonyabb annál jobb. Semmi mást nem kell nézni rajta.
1 alatt referencia szint van. Minél magasabb a deltaE érték, annál távolabb van az adott szín a szabványtól. 3 még elfogadható, felette egyre rosszabb.A Sony A95L-nél az átlagos deltaE eltérés 5.9 a maximális 9.1 volt.
A Samsung S95C-nél az átlagos deltaE eltérés 2.8, a maximális 3.4 volt.
Hatalmas különbség.Mindkettő a gyárilag legszínhelyesebb módban lett mérve, mindkettő 77 colos volt, szóval a panel ugyanaz volt. Egy helyen volt a 2 tv.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Celtis #93103 üzenetére
Helyszínen sajnos ilyenre nincs időm.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
dropi
aktív tag
Hátha segít valakinek. Volt egy LG C2-m, amit lecseréltem egy S90C-re. Mielőtt eladtam volna a C2-t. Előtte csináltam pár képet egymás mellett a két tévével. Tudom, csak a teló, ennyire nem tűnt hidegebbnek a C2, de azért észrevehető. Mindkettő gyári Film/Mozi módra volt állítva.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
powerup2
addikt
válasz Celtis #93103 üzenetére
Bonyolult lenne kivitelezni olyan képet csinálni ahol a fehéregyensúly miatt jól látható lenne ez. Szóval ezt helyszinen látod csak. De amúgy ha letudod olvasni a grafikont az előtte utána változatot, akkor eltudod képzelni milyen markáns difi van köztük.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Alien4
tag
Sziasztok! Kicsi help pls!
Oled65c31la. Ma jott. PC kimenetet HDMIn nem sikerul fentebb allitani. Nem vagyok egy lama, de a teljes lakas atalakitasa utan...kabelezes es egyeb...az istennek nem jovok ra. PC egy 3060rtx, kabel se egy noname gagyi...
Segitsetek kerlek -
TechN7ne
nagyúr
Eljöttek a MM ba ,hogy keressek vlmi Pana oled et de esélytelen ,itteni vélemény ,hogy kivonulnak az országból és ők nem is árusítanak már Panasonic tv t.
Sony is szintén zenész ,pár db van kiállítva és ha elfogy befejezik a forgalmazását mert az emberek nem veszik ,ezzel az okkal fogadott a eladó.Kiállítva viszont van egy db XR-55A75KAEP típus ami eléggé meggyőző számomra ,igaz 2021 es model de elég brutális a megjelenítése ,és ez 100Hz.
490k az ára ,jobb vételnek bizonyul az A80L nél.
Itt rágom a körmöm a bolt előtt ,utolsó db.Vhiktor
Dobsz majd nekem egy pontos kép beállitást és akkor megcsinálom az Samsung oled en ,anno mikor javasoltad a mozi opciót az annyira nem jött be nekünk.
Kiváncsi vagyok hogyan állítottad be és akkor legalább kiderül ,hogy tetszik e nekem a valós megjelenítés e vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz zozika84 #93106 üzenetére
Mondjuk szerintem pont az egyetlen sony termék a ps az ami hozza azt amit kell és jó árszint mellett. A nextgen belsős jatékfelhozatala viszont siralmas, amik vannak azok jók egytől egyig, de nagyon kevés címet adtak ki. Hol van egy tlou vagy egy uncharted szintű jatek? Sehol, és ezekből mara már lennie kellene vagy 10 dbnak.
-
123xyz
aktív tag
válasz TechN7ne #93100 üzenetére
Köszi a korrekt választ
"Vannak itt felhasználók akikben viszont érzek némi tüskét és messze nincs a stílusukkal sem minden rendben ,ezért reagáltam rájuk viszonozva ugyanúgy.
Nem csak én vagyok ebben a történetben a hibás" - Remélem a továbbiakban mindenki hanyagolni fogja a kötekedő, beszólogató stílust, hogy barátságosabb hely legyen ez a topic. -
lzolka
csendes tag
Szerintem a felhasználók között sokkal nagyobb szórás lehet mint a tv-k között. Ami kép az egyiknek nézhetetlen, az a másiknak tök jó lehet, nem is érti mi ezzel a képpel a probléma.
A vásárlók 90%-a szerintem ilyen, kiveszi a dobozból és nézi. A maradék az aki igényesebb és veszi a fáradtságot hogy legalább ízlése szerint beállítsa a képet. És csak 1% aki még ennél is komolyabban ráfekszik a beállításokra és megpróbálja kihozni belőle a legtöbbet.
Na ők vannak itt akik próbálják meggyőzni egymást hogy az általuk preferált gyártó, típus, beállítás, stb. a tuti.De hát az hogy kinek milyen kép az ideális az annyira szubjektív hogy nehezen összehasonlítható. Van akinek a kissé túlszínezett kép tetszik jobban, amire a másik köpköd, van akinek az élesebb kép tetszik amire persze jön az ellenvélemény hogy nem felel meg a gyári előírásoknak.
Szerintem mindenki olyan képet állítson be magának ami neki tetszik, nem kell ráerőltetni a véleményét másra.Nekem van itthon több LG OLED és van Samsung QLED is, nem vagyok elfogult egyik márkával sem.
A korábban említett Sony 77A95L és a Samsung 77S95C out-of-box tapasztalatairól is tudnék írni bővebben de nem akarok senkit befolyásolni. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Quadgame94 #93114 üzenetére
EZ tényleg led tv?
123xyz
Próbálok erőt venni magamon ,ignorálni a sok támadást és kordába tartani leginkább magam.
Minden Tiszteletem ,[ Szerkesztve ]
-
lala666
senior tag
válasz Quadgame94 #93114 üzenetére
A75K amiről írt.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
4K 120-144Hz-es Oled tv-hez milyen HDMI 2.1-es kábelt ajánlanátok, ami jó minőség, de nem túl drága csak mert rengeteg félét látok a számtech webshopokban?ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
papi77
addikt
-
undercover
őstag
válasz jesszjessz #93121 üzenetére
Én rengeteg tesztett megnéztem. Ha a szívemre teszem a kezem az S90C képe jelenleg szebb mint a C3.
Viszont parázom, hogy az LG C3 sokkal tovább bírja beégés nélkül mint a Samsung. Ebben nem hiszem, hogy van sok embernek tapasztalata
Tehát hosszútávon jobb lehet az LG. Mert én nem akarok 3 év múlva újat venni.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
addikt
válasz Vhiktor #93111 üzenetére
Az a marha nagy szerencséje, hogy a Microsoft szerencsétlenkedik. Mert ha okosabban csinálná már rég bedózerolta volna a Sony egyik legfontosabb üzleti egységét.
Majd meglátjuk mit hoz a jövő, mert olyan piacon, ahol egy cég szemrebbenés nélkül betol közel 70 milliárdot egy felvásárlásba, ott azért később lehetnek problémák.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Celtis #93125 üzenetére
Most van nálam egy teszt tv, igaz nem oled, azon megpróbálom lefényképezni.
-
lala666
senior tag
válasz undercover #93123 üzenetére
Nekem annyi üzemóra van az S95B ben 1,5 év alatt mint másnak 4.év alatt, semmi beégés meg egyéb probléma sincs 7410 óra.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
TechN7ne
nagyúr
Pedig szép lassan felemészti a Microsoft őket ,Gamepass on rengeteg játék jár már most havi 5k ért míg a Sony szinte semmit nem add ennyiért.
Am nem is ez volt a mérvadó a két konzol között ,inkább a kontroller megszokása ,vlki ezt szereti ,vlki meg azt…
Én mondjuk a Xbox kontrollert mindig jobban szerettem ,nem vagyok PS fan ez miatt. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz undercover #93123 üzenetére
Nem hiszem, hogy a Samsung hamarabb beégne, sokkal hidegebb a panelja működés közben.
-
Sasi001
senior tag
-
Quadgame94
őstag
válasz TechN7ne #93128 üzenetére
Miben emészti fel? A Series még a One-nal is rosszabbul fogy azonos időszakot nézve. Pedig a One nagyon gyatra volt.
As of Nov 2023
Total Lead: 1,295,002 - XOne
Xbox Series X|S Total Sales: 25,373,618
Xbox One Total Sales: 26,668,620
VGChartsPS Plus extrában 400+ játék van. Mi az hogy nem ad semmit? Premiumban pedig 700
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Quadgame94 #93132 üzenetére
Egy csomó játékhoz csak kedvezményeket add ,kevés a nagy cím.
Gamepass ra a Microsoft pedig sok játékot felrak ,egyre gyakoribb ,hogy friss címeket is.
Ebből a szempontból sokkal lehúzosabbd a Sony[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz undercover #93133 üzenetére
Megy napi 14 órát. Vannak olyan családok/embetek ahol ez teljesen normális. Akár éjjel is megy és úgy alszanak.
-
lala666
senior tag
Sokat vagyok itthon egy ideje, az meg menjen ha már van
-
Sasi001
senior tag
Amelyiknek számodra szebb a képe azt válaszd.
-
Quadgame94
őstag
válasz TechN7ne #93134 üzenetére
De miben emészti fel? Erre nem valaszolsz. Amit meg írsz megint igaz a ps plus-ra is: Ott is kapsz kedvezményt és ott is van rengeteg régebbi és nem olyan régebbi AA vagy AAA cím.
Egyetlen egy dolog nem.igaz rá: Az exkluzivok nem day one kerülnek be. De azok érnek is valamit. GoW Ragnarök 10+ milliód eladás. Nincs egy MS cím sem az elmúlt 8 évbő ami ezt megtudná közelíteni. Ezért bedobják gamepassba mert havi 3-4 ezret hajlabdóak fizetni az emberek de 20+ ezret? Dehogy. Még a szerényen teljesítő (de annál jobb) Returnalt sem érnék el ha megkéne venni teljes áron. Forza az egyrtken húzó címűkcevek óta. Na ez mundent elmind.
A konzolt a játékok adják el. 3 év telt el és 1 db max okés játék jőtt tőlük. Nem csak gamepassból áll a piac meg ps plusból, hanem abból hogy eladnak egy játékból X mennyiséget és annak a 70%-át PS-n kel el. Na ez a durva.
[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
válasz Quadgame94 #93138 üzenetére
Hagyjad, ő megint okosabb, teljesen széttrollkodja a topikot... Valaki igazán tehetne ellene..
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valaki, aki LG C2 vagy C3 Oled Tv-t használ PC-hez?ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
junkpod
veterán
válasz Vhiktor #93096 üzenetére
De levontad a következtetést, leírtad, hogy a Sonyk gyárilag nem jók.
Így általánosan.
A TV -k minőséget lehet rangsorolni. Bár mondjuk azért legalább az Android TV sw előnyét is megemlithetted volna. Meg a teljes dd és dts passthrough és dekodolas képességét is.
Az pedig hogy túlárazott egy szubjektív szempont. Kinek mire, mennyi pénze van/akár rá költeni. Ez nem érv.
Másrészt úgy látom itt nem a "sonysok" kardoskodnak más TV -k ellen hanem az LG vásárlók próbálják minden második hsz -ben leszarozni a sony tv-ket, legfőbb ervukkel , az árral alátámasztva.
Egyébként meg továbbra is azt gondolom, hogy OLED esetén képminőség terén hangya bokanyi elteresekrol vitatkoztunk. Egyrészt annyira magasan jó minőségű az OLED technológia, másrészt a legtöbb TV ben ugyanaz a gyártó panelje van, csupán marketing hab meg user pletykák hypeolnak fel egyes készülékeket.Box's don't touch!
-
alaves
addikt
válasz junkpod #93144 üzenetére
Igen, de egyértelműen látszik, hogy a C2 a jó (elvileg meleg 50-en van, mert a filmmaker alapon az). Az S90C-n nem is kék az ég, és a szürke beton is pirosas, ezt bizony be kellene jól állítani. Attól még hogy az S90C színfényereje átlagosan ~2-3x nagyobb a C2-nél nem így kell kinéznie ha jól beállították.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
addikt
válasz Quadgame94 #93138 üzenetére
A Microsoft Xbox üzletága az ABK felvásárlás miatt, a több platformos GPU -val, a szélesebb körű szolgáltatással termel annyi bevételt jóval kevesebb konzol eladásával és kevesebb exkluzívval is, mint a Sony. Ez tökéletesen kiderült az FTC per anyagaiból is.
Sokan még mindig azon pörögnek, hogy mennyi konzol megy el és mennyi az exkluzív, csak a bevétel jelentősebb része nem ebből származik. Ezért nyit a Sony is a PC felé (meg majd a mobil irányba is), ezért próbál a Gaas irányba fejlődni. Illetve ezért igyekezett volna megtartani a CoD exkluzív marketing szerződését is.
Tehát most azon a piacon az egér dugja az elefántot és a Microsoft szerint még nincs vége a felvásárlásoknak. Amit a Sony részben! csak tétlenül néz és hangosan ellenez. Mert amúgy pénze arra soha nem lesz, amit a Microsoft csinál.
Jelenleg egy nagyon furcsa helyzet állt elő a piacon, és piacvezetőként sem mondható egyértelmű győztesnek a Sony.
Egyébként nem kifejezetten szeretném, ha 20-30 éven belül a Sony ezt az üzletágát is elveszítené, mert a cégcsoportra, a konzolos piacra és a játékiparra nézve is óriási veszteség lenne az eltűnése.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz lala666 #93127 üzenetére
Függ attól is, hogy ki milyen felhasználói szokás mellé veszi. Mert vegyes használatnál sokkal kisebb a beégés esélye, mint amikor valakinél 90 százalékban 1 vagy 2 adó fut háttérzajként.
Vagy mondjuk a felhasználás nagy része 1 játékra korlátozódik. Sok az ilyen ember is.
Tehát én azt gondolom, hogy nem minden felhasználási módra jó az OLED. Függetlenül attól, hogy melyik márkáról van szó.
-
Quadgame94
őstag
Bevételt. Profitot is? Egy Forza Mototsport kifejlrsztése is legalább 150m USD de marketingel egxütt 250m is van. Bedobva gamepassba - kitudja hány előfizető közé (mert az MS titkolja évek óta khm) nem lehet profitábilis az biztos. A konzolgyártók szoftver eladásokból élnek. Ha kevés a konzol kevés a szoftver eladás is. Ez egyszerű logika. GoW Ragnarők 10m+ eladás felett jár. Csak az az egy játék hozott vagy 600-700m USD bevételt. MS álmodozik erről csak Xbox fronton Tehát összefoglalva: kevés konzol -> kevés szoftver eladás -> alacsony értékű exkluzívok -> nagyon alacsony hype
Mivel day one jönnek az exkluzívjaik ezért az emberek nem látják az értéket bennük. Az MS saját maga devalválja (értékeli le) a játékait.
CoD és más gamekkel majd több Gamepass előfizető lesz, de mire bissze jön a 70mrd USD befektetés + az a pár mrd amit méf a játékokba tesunek hopp vége is a generációnak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Quadgame94 #93149 üzenetére
Nem szeretnék ennyire belemenni, mert ez nagyon OFF ebben a topikban. Ott vannak az FTC peranyagok. Tökéletesen látszik, hogy mennyire éri meg és mennyire veszélyes ez a Sony -ra nézve.
A Microsoft -nak egyébként bőven van annyi lé a zsebében, hogy fejlesztésből/fejlődésből és felvásárlásból származó negatívokat elnyelje. Semmi mást nem csinál, csak baromi nagy tőkével felgyorsít egy működőképes piaci folyamatot. Ezért jár alacsonyabb nyereséggel.
Az ABK felvásárlással még nincs vége, és jelenleg piacot vásárol a Microsoft. Sajnos...mert ez sem túl egészséges dolog a piaci szereplőkre nézve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Steam Deck
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest