Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsero
aktív tag
Vhiktor, végig mentem a YouTube-os videódon, mindent beállítottam, nagyon szuper. Filmmaker módban egybéként a legtöbb beállítás eleve jól volt, pozitív csalódás hogy alig kellett állítani valamit. Pl. WB Warm50-en volt alapból.
Ami nem világos, hogy HDR módban hogy van szabályozva a világosság? Mert SDR-ben tök alap hogy más fényerőt használok nappal meg éjjel, de HDR-nél ezzel mit lehet kezdeni? -
VTom
veterán
Miért csinálja azt a C3, hogy ha előbb kapcsolom be a PS5-öt, mint a TV-t, akkor ha a TV-t a PS5 bementre kapcsolom, leteszi alvóba a konzolt? Ezt mivel tudom megszüntetni?
Ill. ezzel a TV-vel nem tudom elérni a NAS tartalmaimat, előtte a C8-al kifogástalanul ment minden. Usert, hozzáférést beállítottam a NAS-on, mégsem megy. A TV hálózati neve (user ID) a beállításokban szereplő név, ugye?
-
zsistvan7
kezdő
Sziasztok.
Nincs valakinek ötletet hogy pár nap után miért kapcsol ki a Live Playback c3-on (webOS 23)?
Pár napig megy, automatán elindul a tv bekapcsolásakor, majd x nap után megint külön be kell kapcsolni. -
Squirrel
őstag
válasz
bghistvan #93721 üzenetére
Egyébként megértelek. Futópad elé a falra múltkor tettem fel itthon egy 42-es C3-at. Sose tettem még fel falra tv-t, napaliban még mindig egy vt60-as pana van, hát kerestem én is, hogy milyen hosszú csavarokat merjek beletenni .. google-be is beírtam magyarul, angolul, németül, de hosszra sok infót nem dobott ki
végül beletoltam egy fogpiszkálót, levontam belőle egy kicsit. Azt hiszem végül én is 40-est tekertem a tv-be.
-
TechN7ne
nagyúr
Samsung és LG TV -nél nekem még nem volt negatív tapasztalatom a frissítésekkel. Biztos előfordul náluk is probléma, de szerintem ritkább.
Régebbi LG TV k szoftverét mondhatni mostanra szinte használhatatlanná tették ,ez is volt az egyik fő ok hogy eladtam a G1-et ,annyira belassult a rendszer.
A másik ok pedig ,hogy a cserélt panel véletlen sem érte el az eredeti panel minőségét... -
ρσгτσ
addikt
válasz
ricsip #93731 üzenetére
Az, hogy TV -k esetében nincs normális OS támogatás pont azt eredményezi, hogy egyre butábbak lesznek. Főverzió, felületet, vagy applikációt érintő frissítésekre gondolok. Ez főleg ilyen zárt rendszereknél lényeges, mint ami LG -n vagy Samsung -on van.
Aztán ahogy jönnek az évek egyre kevesebb app lesz elérhető. Vagy nem fog normálisan működni, az újak nem jönnek...stb.
Szóval igazából egyik sem és semmi sem jó. Én nem is pörgök ezen. Főleg, hogy 10 év alatt valószínű lesz 1 vagy 2 olyan generáció, amire érdemes váltani a tudása miatt. Pl. fényerő, VRR, 120/144Hz...stb.
-
ricsip
addikt
Samsung és LG TV -nél nekem még nem volt negatív tapasztalatom a frissítésekkel. Biztos előfordul náluk is probléma, de szerintem ritkább.
Egy 10 éves korábbi samsung tv-mnél évekig nem jött ki update, ahogy az szokásos minden a gyártója által magára hagyott eszköznél. Aztán 1x csak jött ki 1 új update, changelog a moslék-cinikus ipari szokványos "some fixes". Felraktam, nem volt aemmi látványos változás, mint ahogy az updatek 99%-a sem szokott látványos lenni. Cserébe kipucoltak belőle egy jópár régebbi videó + audió kodeket ami update előtt persze gond nélkül működött. Az update után többet már nem. Rollback-elni nem lehet, hogy lehessen bizonyítani a dolgot.
Sajnos ez a termék életciklusa alatti butítás az ilyen bevett szokás, samsung-nál, lg-nél is.
Bizonyítani pedig az átlag birka fogyasztó soha az életben nem fogja tudni, mert a samsung, lg baszik írásba adni a technikai részleteket. Csak egy feldühödött kirúgott dolgozójuk bosszúja tudná a szennyest kiteregetni. De mindenki gyáva a tetves munkáltatója mocskos anti-konzumer húzásait kirakni internetre, kockáztatva h. a saját életét bassza el hosszú évekre. Snowden 10 éve kipakolta az amerikai titkosszolgálat globális megfigyelési szennyesét, az átlag hülye ember abból sem emlékszik már semmire, pedig az cseppet nagyobb horderejű, mint egy hülye tv szoftver apdét changelog-ja.
Alternatíva mondjuk lenne, de ehhez is emberek ezreinek összefogása kéne, ami soha nem szokott megvalósulni. Illetve sok meló. Lista az eszközök azonosítóiról, teszt lefut update előtt és után, bizonyíték h. az update baszta el pl. az xvid lejátszást, vagy h. csendben kiszedte samsung, lg a DTS kodeket a tv-ből, ami gyárilag még működött évekig.
Csak sajnos ilyen "véletlen" hibákból van ötezer csak az elmúlt 10 évből. Olyan szinten elterjedt a jelenség, h. belefásult a vásárló, tudomásul veszi h. ilyesmi történik a tv szoftverével is.
Szóval h. nem történnek disznóságok rendszeresen update miatt, csak mert nem nagy piros villogó szöveggel buktatja le magát a samsung, lg h. épp kibaszott veled, na ez mind nem igaz. -
ρσгτσ
addikt
Biztos van fent log, én annyira nem foglalkozom vele. Rosszabb nem lesz, akkor nekem nincs gondom.
Gaming Hub -ot mondjuk berakhatnák. Nem teljesen értem miért nem elérhető mindenhol, ha az abban lévő app -ok amúgy igen. Mindegy, nem nagy érvágás és ezért nem lépek át másik régióra, mert így is megy a felhőzés...csak érdekes.
Szerk.:
Plusz funkciók vagy zavaró hibák javítása mellett azért a frissítések tartalmazni szoktak rendszer stabilitási és biztonsági javításokat is. Így ha nem olyan gyártóról van szó, aminél trágya a szoftveres támogatás, én nem pörgök azon, hogy érdemes -e frissíteni. Szimplán frissítek.Samsung és LG TV -nél nekem még nem volt negatív tapasztalatom a frissítésekkel. Biztos előfordul náluk is probléma, de szerintem ritkább.
-
S@c@
őstag
Érdemes frissíteni a samsung s90c tv szoftverét? Dobozból kivétel óta nem frissítettem.
Jelenlegi szoftververzió: T-PTMCDEUC-1140.0 -
bghistvan
senior tag
-
ricsip
addikt
válasz
bghistvan #93642 üzenetére
Elmész a környéken egy rendes csavarboltba (praktiker, obi csak akkor ha ott is lehet darabra/kilóra venni, de ott amúgy minden ilyen tripla áron van), és kérsz darabra M (mint Metrikus) csavarból minden méretből 4-8 darabot, több hosszban, több fejkialakítással (süllyesztett, hatlapfejű stb). Így egy életre meglesz a készlet, nem is olyan vészes áron.
-
swaggie5
csendes tag
HELP!
Ma TV mögött felkapcsoltam egy égősort és akkor vettem észre, hogy nem egyenletes a kép megjelenése minden egyes oldalon (bal oldalt és felül legalább fél-1cm hiányzott a megjelenítendő képből)
https://ibb.co/HPpKhnL
https://ibb.co/McY5CjM
A pozíciót nem is engedi állítani, tanácstalan vagyok, mit tehetnék, vagy egyáltalán mitől történt ez (bár már annyira nem is csodálkozom, mikor elkezdenek egyik napról a másikra az animációk akadozni, a beállításokat elfelejti, visszatolja a fényerőt magától), de a megjelenítendő képből ne vegyen már el… 😫
Samsung S90C -
bghistvan
senior tag
válasz
undercover #93644 üzenetére
Röviden csak, mert nyilván még egy kis időbe telik mire belakom,de az első benyomásom amikben sokkal jobb :
mozgás interpoláció, fekete, fehér, a teljes szín skála, sd tartalmakat is sokkal szebben felskálázza, stream is brutál, élesebb kép, a menü kezelhetősége, gyors, magic remote...... szóval zongorázni lehet a különbséget 😀 -
szkutyi
addikt
válasz
boborján2 #93706 üzenetére
Semmit...hiteltelen....az ilyennek felesleges már akármit is...én nem állítok soha semmit, mielőtt utána nem nézek, meg nem kérdezek olyan embereket mint Vhiktor...az ilyen embernek ha van egy trabantja, azt is ferrarinak látja és szentül meg van győződve hogy az egy Ferrari ..
Nem is értem egy bfi-s hdr-en mi a f@szt lát jónak?xd -
123xyz
aktív tag
A személyeskedés helyett sokkal produktívabb lenne, ha olyankor, amikor nincs egyetértés, ki-ki írna valami magyarázatot vagy linkelne valami forrást, amivel alá tudja támasztani az álláspontját. Vagy amivel meg tudja cáfolni a mások által tényként közölt dolgokat. Hamar kiderülne, hogy kinek van igaza, vagy ki és mit gondol rosszul
(Véleményeket illetően nem lehet igazságot tenni, de mondjuk valaminek a működése esetén - pl. BFI - nagy eséllyel kideríthető lenne, ha valaki valamit félreért vagy rosszul tud) -
zsero
aktív tag
Elhoztam a G2-t eMag-tól. Azt mondták hogy 3 nap pixel garanciám van rá. Mit ajánlotok, mivel járassam, vagy teljesen mindegy, dobozból kibontva is meg kell jelennie a pixel hibának?
-
szkutyi
addikt
válasz
Quadgame94 #93702 üzenetére
De nembaj legyen elfogult!!!
De az még nem jelenti azt hogy faszsagokat kell mondani és szórni tele a topicot...minden témakörben sikerül neki...mozgás...szín...fényerő....bfi... -
Quadgame94
őstag
válasz
TechN7ne #93700 üzenetére
Nem érted sajnos és te már nem is fogod. Van ilyen. Nem akarok személyeskedni. Hagyjuk a témát. Megint rossz analógiát használsz és rossz következtetésre jutsz. Ez egy OLED topic. Nem LG OLED vagy Samu OLED vagy webOS OLED topic szóval megint hülyeségeket írsz. Te nem csak ennyit írsz hogy Sony
Ennél te sokkal többet állítasz. Mintha Androidos csoportba írnád hogy iOS a legjobb az Android lassú
Na akkor betámadnának. Jogosan.
-
szkutyi
addikt
válasz
Quadgame94 #93698 üzenetére
És nézd meg megint csak nem fogja fel amit írsz..menthetetlen!hagyjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- GT710 passzív videokártya
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest