Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
Megjött az MO32U QD OLED Monitorom... kb 25 perce használom... ez valami brutális... Írok majd kicsit bővebben később.
A szövegnél én semmilyen gondot nem látok egyébként.
-
Quadgame94
őstag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Miért a Dolby Vision nem HDR?
A DV az egy tónuskelépzési formátuma a HDR-nek. Amikor csak annyit látsz jobb fent hogy "HDR" az HDR10 tónusleképzés. Van még HDR10+ is. DV az teljesen jó. -
Quadgame94
őstag
Akik monitornak akarnák használni az OLED-juket. Két éves 42C2-m már 4800 óránál tart. Semmi jele a beégésnek. Nagyon szép a panel mai napig.
42C széria mai napig szerintem a legjobb alternatíva monitornak.
-
Quadgame94
őstag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
De te nem is akarod eltakarni
Szóval ez a hsz eléggé irreleváns. warren elakarja takarni. Ez a kiinduló pont. Sokkal egyszerűbb venni egy kábeltakarót mint építeni egy gipszkarton falat a TV köré 
Egyébként én sem takartam el a G3 aljából kijövő kábeleket. Nem igazán érdekel.
-
Quadgame94
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
G3 tulajként mondom, hogy mi is visszavettük az elején. Aztán folyamatosan egyre nagyobbra. Ha a gyerek néz valamit disney+ vagy YT-n akkor nappal elhúzött függönnyel is simán elég az 50-es fényerő. Este HDR maxon megy, de egy kislámpa ég az íróasztalon. SDR tartalmat mi már nem is nagyon nézünk, csak a gyerek.
UI: Reachert néztem rajta SDR-ben este. 50/100 fényerő tökéletes volt.
-
Quadgame94
őstag
válasz
golfvariant
üzenetére
Nem. Picivel magasabb fényereje lesz és ennyi.
-
Quadgame94
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Én ismerek olyat aki 48C1-ről váltott 65C805-re és a blooming nagyon zavarta. De ez érthető. Pusztán a méret miatt nem hinném. Max aki játékra veszi és a 65/77 inch már nagy neki játszani. Én így vagyok vele például.
Dilemmában vagyok én is, mert vennék nagyobb miniLED-et, de félek tőle.
-
Quadgame94
őstag
Én böngészésnél félhomályban 10-en hagyom az OLED pixelek fényerejét, Filmmaker módban van mindig, ez a szememnek a legjobb (természetesen játékoptimalizáló be van kapcsolva). Filmnézésnél SDR esetében 50-60. HDR esetében pedig 100 azaz csutkán van mindig. Nekem már lassan 4 300 óra van a tévében.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Magasabb szín/fehérfényerő. Nagy a differencia igen.
-
Quadgame94
őstag
-
Quadgame94
őstag
válasz
Sasi001
üzenetére
Mert a saját maga ellensége azért. Nincs benne semmi logika. Ha eleve szortírozza a gépen akkor ugyan azt látja a TV is a szerveren keresztül.
Szerintem ideje lenne ignorálni. Mert ha ezt nem érti meg akkor felesleges időt pocsékolni és szét offolni az OLED TV Topicot.
-
Quadgame94
őstag
Tudja valaki, hogy a nagyon rossz update óta jött javító frissítés a C2-re? Nem ratkam fel azóta sem.
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Régen talán kilehetett. Amúgy eléggé gáz, legalább érzékelni hogy premiumom van és akkor kilehetne. A soundbar BT képes? Csak simán engedd ki arra és kész.
-
Quadgame94
őstag
Akkor most az MLA halott? G5 és a Z95B után két gyártó sem rak MLA-t a csúcstévéibe.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
MIkrofonos keresés, képernyő: ki, netflix/disney gyorsbombok / bement / tv boxnál csatorna váltások (bár ezt nagyon keveset) / és azért fényerőt szoktam állítani a C2-n / Hangmód. Filmeknél konkrétan csak az AI hang pro/tiszta hang pro aminél lehet hallani a párbeszédeket anélkül hogy felkeltenénk a gyereket. Szóval ja... sokat használjuk.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Project: A
üzenetére
Vention márka nekem bevált.
-
Quadgame94
őstag
Az új távirányító viszont rohadt jól néz ki.
-
Quadgame94
őstag
válasz
makoss
üzenetére
Wow ki gondolta volna rólad hogy félsz az online vásárlástól, mert egyismerősődnek így nullázták le. Nem akarlak megsérteni, de aki anekdótákra alapozva állít valamit tényszerűen az khm... mondjuk szépen nem rendelkezik valami magas IQ-val. Persze az ismerősődnek meg Pali bácsinak lenyulták a pénzét = mindenkinek lenyulják. Aha.
A másik: Nem igazán értem milyen tanácsra van még szükséged. Itt senki sem tudja mikor minek mennyi lesz az ára. Én azt gondolom minden releváns kérdésre kaptál már valamilyen választ. Az EUR is emelkedik... mitől lenne hírtelen a 77C4 650K? Zárjuk le ezt a témát.
-
Quadgame94
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Eléggé szembetűnő a differencia pedig. C2 van itthon, de volt B2, meg C1 is. Azért a G3 igenis szebb. A színek sokkal élettel telibbek. És ehhez nem kell HDR meg több száz nit fényerő. Intergalactic YT trailert haosnlítottam nem rég össze. Tisztán látszik a G3-on, hogy szebb.
-
Quadgame94
őstag
Én csak az árból tudnék ítélni. 77C4 most 800 alatt van. Kupont kifogva akár 700 alá is bemenne. 83S90D tényleg hatalmas... nem tudom mennyit érhet valójában. 1 milliót biztos nem. DV sincs ahogy írod és valszeg egy C4 szintjét sem éri el. Ha reálisan nézem azért egy tavalyi C3-at hozni a kéne képben. Kerestem review-t, de csak ilyen initial hands-on véleményeket találtam, ahol 800 nit fényerőről írtak.
-
Quadgame94
őstag
Szerintem 120-150 ezres felárat nem ér meg, amiket felsoroltál mert sok minden csak papíron néz ki jól. Mi van ha észre sem veszi a jobb mozgást? Vagy ha 120 Hz-et ki sem használná? 55B2-ről én sem véletlenül 65G3-ra váltottam. C3/C4-re felesleges lett volna. Ha már vált akkor váltson olyanra ami vagy nagyobb és/vagy sokkal látványosabb javulást ad képben. De persze ezt neki kell mérlegelnie. 65S9DAT most 560K. Ezt kéne belőnie.
-
Quadgame94
őstag
válasz
makoss
üzenetére
Az a nemsokár az május
A C4 már most nagyon jó árban van a C3-C2 azonos időszakban lévő árához képest is alacsonyabb picivel. 77C4 800K. 65C4 meg volt 520-530 is BF környékén, de kuponnal lehet most is levihető. A C5 semmivel sem viszi majd lejjebb. Sőt! Kifog futni brutál hamar és kész.Ha meg nincs rá pénzed eleve az nem a C4 hiábája
-
Quadgame94
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Óóó pedig mi vagyunk a hibásak mert nem fogyasztunk eleget! A probléma, hogy nem fogalmatlan idióták vannak ott mert nem tudom elképzelni hogy Nagy "majdjövőreszuperlesz" Márton ennyire hülye lenne. Nem. Csak azt mondja, amit a főni akar hallani. Szervilizmus a szó amit keresel. Persze ez gyakran párosul dilettantizmussal is.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Chalez
üzenetére
Én 42C2-t használok már másfél éve. Teams, Skype, Office programok, böngészés, PS5 (bár már egy hónapja eladtam), PC gaming, ritkán sorozat/film, heti 1x foci telekom TV box. Ebből és a te felhasználásodból is a vegyes használat következik amire az OLED nagyonis ajánlott! Ugyanakkor kell pár óvintézkedést tenned, hogy biztosan ne égjen be:[link]
-
Quadgame94
őstag
válasz
anderledani
üzenetére
De a 65S90D az QD OLED ott pedig nincs ilyen gond.
-
Quadgame94
őstag
Aki ért a plexhez tudna nekem segíteni? Telepítem windows-ra de nem nyílik meg a program...
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
PS5-ben kell ezt kikapcsolni a beállításokban.
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
SDR - Standard Dynamic Range
HDR - High Dynamic Range
Dolby Vision - egy HDR tónusleképzési típus.Ki fogja írni a TV-d ha valami HDR-ben megy és látni is fogod a differenciát.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Kuter
üzenetére
Csak egy G3 és C2 van itthon. Szóval olyan nincs.
"Ez már nincs benne. Szerintem csak szerviz távirányitóval."
Nem kell hozzá! Hányszor írjam le ember? Vhiktor youtube csatornáján és az összefoglalóban is benne van hogyan lehet csekkolni az üzemidőt. Inkább helyette csináltál képeket. Okés...
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Vhiktor csatornáján ott a videó és a összefoglalóban is ott van. Ne hallgass másra.
Kuter: Ez nem igaz.
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Persze hogy rossz. Ha folyton valaki leállítja a filmet, főleg HDR-ben majd 6-8 percig ott marad akkor ez hosszú távon simán okozhat gondot. Bár az LG úgy gondolja hogy aki OLED-et vesz az vigyáz rá úgy is, amiben van igazság... de akkor is totál érthetetlen.
-
Quadgame94
őstag
válasz
dropi
üzenetére
Mindenkinek szive joga arra költeni a pénzét amire akarja. Nyílván a háztartásokban van mindenhol 4-5 tévé egyszerre és van összehasonlítási alapja és tesztelgeti hogy melyik skálázz fel jobban. Nagyon életszerű. Ja nem. Az hogy neked volt/van ilyen lehetőséged az kb a 1 a 10 000-ből.
Nekem volt rengeteg tévém és az SD az mindenhol ronda volt. A HD meg okés volt mindegyiken.
És hiába vitatkoznál velem, valójában pont, hogy engem erősítesz meg. Én azt írtam, hogy pénztárca és igények szerint vegyen valaki tévét. Nos te pont így tettél. Jobb felskálázás hatását ugymond láttad és élvezed is a végeredményt. Akinek nincs összehasonlítási alapja és csak tv adásokat néz annak továbbra is tartom hogy felesleges az OLED. Apósom nem lát különbséget például az én tévém (G3) és az Ő 43NANO76-ja között. amikor focit néztünk.
-
Quadgame94
őstag
Na az én tévémet is elérte valami... nem úszom meg... 42C2
Épp órát tartottam, amikor a kép pukkant egyet és kikapcsolt, majd rögtön vissza is jött. Ezt 30 percen belül kétszer... majd megjelent a kép alján középen előszőr egy halott pixel (?) majd mire képet akartam csinálnli rá pár percre mellett megjelent megint egy.
Mit tegyek szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azért vetettem el az ötletet végül. Tényleg nincs róla info. Nekem is elég sokat kellett kutatnom anno.