Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Röviden ,
Néhány jó és egyedi tulajdonságokkal rendelkező készülék ,de sajnos messze nem tökéletes ,gondolok itt a felskálázás gyengeségére ,bfi hiányára ,durva tükröződő rétegére.
Úgy vettem le ,hogy a játék válaszideje sem rekord döntés.
Video alapján a TV anyagminősége is kérdéses ,és hogy nincsenek illesztési hibák cáfolnám (lehet látni pár érdekességet).
A készülék talprendszere sem vlmi vastag ,vékonyabb kis fémnek tűnik.Jó tulajdonságai közé tartozik az újgenerációs ambilight ,google rendszere amin nagyon jól vannak elrendezve a beállítási opciók és könnyen elérhetőek a gyors és szükséges beállítások.
Utolsó hozzáfűzni valóm pedig az ,hogy: irigylésre méltó a távirányítója. -
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
syIex
üzenetére
Ez a különbség amúgy minden woled és qd oled között érzékelhető ,fényesebb élek és erősebb színek.
Én a S95B VS G1,G2 ,C3 között is azonnal észrevettem ,Bármit csinál az ember ,picit "fakultabb" marad egy qd panel mellett az LG.
Szerk.
Még annyi ,hogy EZ teszt nagyon nem állja meg a helyét. -
-
Kókuszdió
nagyúr
LG készülékeknél a Dolby Vision támogatás sok esetben G3 alatti típusoknál csak hátrányt jelent tartalom függvényébe.
Ha alacsonyabb fényerejű a Dolby tartalmat nézünk még full sötét szobában is a sötét jeleneteket nehezen látni ,hiába vannak az oled pixelek és a kontraszt 100-on kikapcsolt energiatakarékosság mellett.
Jó példa erre egy C3….Hozzá képest egy Samsung S95B-n minden kellően világos ,előnye ,hogy nem kapcsol át Dolby Vision-ra és még HDR10-ben is jobb nézni ezeket a tartalmakat.
Röviden ,
Egy jó minőségű Dolby vision tartalomhoz minimum LG terén G3/G4 szükséges mert ők rendelkeznek elegendő fényerővel ahhoz ,hogy ne legyen sötét egy alacsony fényerejű Dolby tartalom sötét jelentnél.Szerk.
Lehetne ezen javítani ha LG készülékeknél ki lehetne teljesen iktatni a Dolby Vision támogatást és pl. átkapcsolni HDR10-re. -
Kókuszdió
nagyúr
Szembe jött velem egy Panasonic 65Z85AEG típus nem horror áron ahhoz képest ,hogy 65 colos.
Kerestem külföldi teszteket róla de nem igen találni ,esetleg tudtok róla vlmit? -
Kókuszdió
nagyúr
Tök jó ez a videó

Erre ugrálnak nekem a gyerekek ,csak be ne törjék megint a TV t.

-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
gerii
üzenetére
Van egy C1 amin összesen már 3x cseréltek tápegységet ,szokásos jelenség ,hogy relé kattanás után sötét képernyő.
Már rég eladtam ezt a készüléket de nem rég az új gazdi írt rám itt privátba ,hogy elvesztette a számlát küldjem már el neki még 1x mert ismét tönkre ment a benne lévő tápegység.Annyira gagyi az egész elektronika ,hogy egy régi hulladék Codegen pc tápegységbe is több védelem létezik.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Esetleg van egy adatbázis ahol megtudom nézni az adott készülékeket ,hogy milyen oled panel van bennük?
Lehet tudni ,hogy az A80L ben eddig milyen panelt néztem?
hunspikey
Dehogy gyűlölöm ,írtam is ,hogy oled 3-as szériáig ilyen jelenséggel nem is találkoztam ami "nagyon durván" nem homogén felület.
G2 is tökéletesen sima ,ahogyan a A80L vagy a S95B. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Nem szükséges több karaktert és smile t rakni mindenhova ,lehet beszélgetni kulturáltan felnőtt emberként.
Biztos vagyok benne ,hogy a te 65 colos C3-ad több mint tökéletes és amit én görnyedésnek/gyürődésnek hívok nincs is jelen ,max. nagyon kevés mértékben és nem durván.
Képről is elég rendben van ,Próbálj meg érteni ,elfogadni ,csevegni ,információkat cserélni és tanulni támadás és szekálás helyett.

-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
65 colos kiadások általában simábbak az átlagnál ,mikor végignéztem őket észrevehető volt.
Menj majd el egy boltba ha lesz időd és nézd végig őket.
Szerk.
Sztem ha te csinálsz egy ilyen fotót kikapcsolt állapotban nem is lesz ennyi görnyedésed...
Nem mind1 milyen mértékben van jelen ,
Van egy lélektani határ ,ami felett részemről már hibának számít ez a jelenség. -
Kókuszdió
nagyúr
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
koncsik
üzenetére
Udvariasan álunk a dolgokhoz minden rosszindulat nélkül.
Irogység helyett inkább sajnálat és bosszúság önt el a gyártóval szemben.
Én aki fél millió környékén kiverte a hisztit ,hogy csupa gyűrött a kijelző az üveg alatt ,más erre megkapja 2 millióért is ,gusztustalan az LG.Más gyártó oled kijelzőjénél ilyen “nevezzük esztétikai hibának” nincs.
Lehet ,hogy maximalista vagyok ,de az én részemről az ilyen mértékű görnyedés nem megengedett. -
Kókuszdió
nagyúr
Jól tudom vagy tévedek ,hofgy a Samsung s95b 2022-es kiadás panelját már maga a Samsung gyártotta qd-oled névvel?
PH teszt alapján nekem ez jött le.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Squirrel
üzenetére
Nem MINDEN jobb oled-en ,ez egy nagyon nagy tévedés ,vagy egy saját “megszokás” általánosítása.
Kábel TV pl. plazma n jobb marad ,ahogyan egy nagyon jó minőségű led tv-n is szebb mint oled-en.Nagyon világos HDR tartalmak jók ,de ott sem mindegyik.
Fekete valóban fekete ,színek szép mélyek ,játék rajtuk verhetetlen és kb. ennyi amibe jó az oled.
Soha nem dobtam tőlük hátast….Szerk.
Nagyon sajnálom a nem reg betört alsópolcos Sony led TV m ,na rajta minden tartalom tényleg szép volt.
Egyetlen hátránya ,hogy a fekete nem csont fekete ,de összeségében minden forrást “jobban” megoldott. -
Kókuszdió
nagyúr
Miért van az ,hogy G2 n bizonyos Dolby Vision tartalmak mellett ha ki van kapcsolva minden fényerő javítás pl. maximális fényerő / automatikus dinamikus kontraszt elhasal és túl sötét lesz?
Pl. Netflix / Párizsi alvilág
Természetesen minden Ai szolgáltatás és energiatakarékosság is kikapcsolva.
Szerk.
Sok esetben a Maximalis fényerő magas képvezérlésével tudok csak javítani a dolgon. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Azt ne mond nekem ,hogy egy nagyobb kijelzőn ne lenne nagyobb az élmény?

-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
hyppo!
üzenetére
Attól függ melyik az a “jobb tv”…
Én azért bőven látok különbséget felskálázás tekintetében a különböző gyártók megoldásai között.
Egy nagyon jó minőségű 4k tartalom mellett szinte mindegyik TV nek szép képe van ,ott dől el a tudás mikor egy gyengébb minőségű tartalmat kell megoldani normálisra.Am nálam is Digi kábel van ,
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Igen ,egy felhasználó aki nem úgy használja a készüléket mint TI ,és nem áll be a sorba a többihez mint a birkák.
Sony felhasználóknál elég gyakori ,hogy szinte gyári állapotban használják (meg van a miértje) ,vloszinűleg mi tapasztalunk vlmi olyasmit amiről neked és a többieknek akik csak képről láttak eddig Sony oled tv-t halvány fogalmuk sincs.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
junior19
üzenetére
Szemre 85 a minimum kontraszt nappalra ,viszont este vak sötétben alvás közben nekem hozzá is kell nyúlnom .

Gamma beállításaidat próbáltam most ,estére talán megoldható a 2.4 / bt. 1886 ,vlmennyire lehet vele javítani a hatáson.
Nappalra viszont nálam általában 2.2 van használatban (de nem mindig ,ez is tartalom függő. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
junior19
üzenetére
Mert a szubjektív ízlésed felől közelíted meg a dolgot. A tartalom megjelenítése mindig változni fog, a készítők úgy csinálják az anyagokat, ahogy szeretnék, hogy lássa a néző. Egy vígjáték másképp nézhet ki, mint egy horror vagy dráma. Ha a néző az ízlésének megfelelően szeretné látni az alkotásokat, akkor szinte minden anyag nézését kezdheti a megjelenítő beállításával.
Ezt jól leírtad és ahogyan végén említetted ,majdnem minden filmnél beállításokba be kell lépnem.
Fényerőt rosszul fogalmaztam ,nem minden tartalom (film) egyező fényerővel rendelkezik.Tegnap raktam be a monitornak használt G2-t a visszaküldött C3 helyére míg nem kapom vissza a vételárat és rendezem a körülményeket.
Filmezés közben többet nyomkodom a képbeállításokat mint az A80L-en ,eddig játékra volt csak használva amivel brutális az élmény.Ránézek a beállításaidra ,
Kontraszt értékét pedig nem szabad változtatni
Kontraszt nálad átlagosan mennyi szokott lenni? -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Csabi1984
üzenetére
Erre lehetne megoldás ,hogy csinál az ember mondjuk két beállítást estére és nappalra de sajnos ez sem megoldás mert tartalom függő a dolog és nem minden filmnek ugyanaz a kényelmes fényereje.
Szerk.
Sok esetben én az otthoni mozi vagy a színház kép üzemmódot részletgazdagabbnak látom mint a filmmaker -t.
LG n viszont valóban jobb minden képjavító opciót kikapcsolni mert nem a legjobban dolgoznak és náluk a felskálázás is lényegesen gyengébb (nevezhető nullának). -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Legközelebb légykedves a tanukat is hozd pontos beállitás részletekkel.
Mikor először megláttam ezt a két rosszminőségű kinyomozhatatlan képet az üdítőt kiköptem ,de hidd el most is a hasamat fogom a röhögéstől.
Nálad nagyobb LG fanboy-t nehéz találni ,és még én vagyok elfogult.

-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
Azért mert teljesen más az LG beállításai mint a Sony kényelme (ezt te is tudod sztem ,volt már ha jól emlékszem LG oled-ed is).
Ráadást míg az LG-el bíbelődik az ember mert este túl világos nem elég az oled pixelek fényerejét modosítani ,kontraszthoz is hozzá kell nyúlni:
Fogaskerék / beállítás / kép / speciális / fényerő / majd itt csinálhatod a dolgod…
Összesen 6 opcióba kellett belemásznod ,míg a Sony n nyomsz egy gyors beállitás gombot és ott is van előtted azonnal a :fényerő ,energiatakarékosság és a fényérzékelő is amik nem elég ,hogy könnyen elérhetőbbek rövidebb idő alatt ,de sokkal jobban is működnek.
Szerk.
LG automatikus fényerővel használhatatlan. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Bárki aki ide téved és egy csepp rosszindulat nincs benne észre veszi ,hogy folyamatosan szekáltok.
Tegnap írtam egy tényleges jelenséget amit meg is erősítettek és be is bizonyosodott ,hogy általános.
E közben te végig tagadtad mai napig ,most ismerted be nem rég ,hogy mégiscsak létezik a dolog.Tisztességesen és illedelmesen kezdtem el a témát ,ahol átmegy már az egész alpáriba már nem én vagyok.
Válaszoltam neked is meg a többieknek is normálisan ,erre csak a szálkát keresed bennem a többiek támogatásával.Jelen esetben meg lehet érteni mindenkit ,van akit zavar ,van akit nem és ez egy lg oled gyártás sajátossága.
Nem kell ebből nagy vitát csinálni ,jeleztem ,létezik ,errre lehet számítani aki LG mellett dönt és kész.
Okos felfogás ha egy hasznos infónak veszik az emberek ,sztem sok mindenkit érdekelhet.Mindenesetre ,Minden Tiszteletem sokadjára is ,
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Nyilván a minőségen is vlmennyire ront ha nem sík és teljes tükör sima felület van a kijelzőn.
Kezd tiszta lenni a sor ,mitől van szebb és természetesebb képe egy alsókategóriás Sony oled-nek is.
A probléma egyszerűbb mint gondolnánk ,ezért is szükséges a személyes tapasztalat mint az internetes tesztek olvasása.Szerk.
Más gyártók örömmel javítják ki az LG hibáit ,van olyan gyárto aki + még alá tesz egy erős hardver-t amitől a felskálázás és mozgásmegjelenítés még jobb és meg is érkeznek az első helyre. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Foglalt név
üzenetére
Tegnap azért átnéztem pár LG 3-as szériás készüléket MM-ban is és az összes ilyen!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kijelző alatt egy rongyos fólia található ,idáig tartott számomra az LG (Oled 2-es szériáig) ,köszönjük szépen munkájukat.
Ez hiba ,legalábbis gyártási “gyengeség”ami nálam már nem fér bele.Quadgame94
Épp most vitte vissza a futár oda ahonnan jött.szkutyi
Te kijelződ is full rongyos csak egy különbséggel ,én őszinte vagyok amíg te meg nem….Szép napot mindenkinek!

-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Igen ,egy A80L a másik szobában + egy akciós G2 monitor / játékra ,egyiknél sincs “gyűrődési” gond ,öszinten szólva még ilyet nem is láttam.
Lehet az LG 3-as szériánál jöttek ezek elő vagy eddig szerencsém volt. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
Elmesélem neked akkor ,hogy mi történt velem nagyon röviden pedig nem ide tartozik.

Betört a kedvenc Sony led készülékem és a helyére kellett gyorsan vlmit vennem.
55 C3 lett a választás ,itt egy kép Vhiktorral

szkutyi
Nagyon jó lenne ,rajta vagyok… -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Minden szögből ha rámegy a fény sötét kijelző közben és erre figyel az ember.
Próbálok pontot tenni a végére ,családban senkit nem zavar csak engem ,szeretném tudni vajon mennyire gyakori eset.
Keresek egy közeli áruházat és átnézem őket ,lehet csak az enyémmel van gond vagy általános jelenség lehet.Szerk.
Köszönöm mindenkinek a választ ,
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Sokkal jobban megfogalmaztad

Sajnos ha rámegy a fény már rögtön észreveszem ,de csak azért mert már erre figyelek.Vhiktor
Próbálók még pontosítani fogalmazásban.
Olyasmi ,mint ha kijelző alatt egy sima fólia lenne ami kissé megvan gyűrődve ,ez látszik rajta ha rámegy a fény.
Erre nagyon oda kell figyelni ,asszonynak is mutattam és csak nehezen vette észre mire is gondolok.szkutyi
Nem sikerül videót készíteni róla sajnos a telefonommal pedig probálkozom.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Delphinus
üzenetére
Természetesen ,
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tegnap üzemeltem be a C3-at de eddig fel sem tűnt ,most ,hogy észrevettem ahogyan rámegy a fény teljes egyszerűséggel nem lakk sima a kijelző ,rá rakott réteg hullámos.
Érdekes ,hogy erről eddig senki nem beszélt ,engem nagyon zavar!
Gondolkodom rajta ,hogy elállok a vásárlástól.Szerk.
Samsung oled is lakk sima ,ahogyan a Sony k is. -
Kókuszdió
nagyúr
LG C3 kijelzőjén egy olyan réteg tükröződik nagyon vissza amire ha rámegy a fény "hullámosabb" felület látható.
Lehet ,hogy hülyén fogalmaztam ,próbálom videózni de nagyon nehéz ,ehhez már nagyon profi kamera kéne és nem egy telefon.
Érdekessége ,hogy ez a széria az első amin látok ennyire nem szépen megoldott réteget a kijelzőn ,C1 ,G1 ,G2 (amik voltak/vannak még nálam) nem ilyenek. -
Kókuszdió
nagyúr
Kezdem már egy picit unni ,LG oled készülékeknél hiába van kikapcsolva a rendszer frissítés akkor is minden bekapcsolásnál feldobja a legújabb verziót ,hogy telepítsem fel.
Nem nagyon szeretném hiába erőszakoskodik ,
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
kalibrálatlanúl nagyon messze van az A80L képe a természetestől, a G2 vagy C3 dobozból kivéve sokkal közelebb van hozzá.
Full reset állapotban EZ a videó tök jól mutatja ,hogy nincs igazad.
De simán el lehet dönteni másoknak is ,hogy melyik kép áll közelebb a valósághoz. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Delphinus
üzenetére
Sony képfeldolgozó képessége szebb és természetesebb képet kreál , 3gen qdoled panel alatt is ez a hardver szintén az első helyen végezne.
Nálam a A80L szebb és természetesebb képet kreál mint a G2 vagy C3 ,jelenleg mind a három készülék nálam van.
Fényerő ereje és oled panel típus ide vagy oda…. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Nincs rajtuk se védjegy ,se blomba ,gyári állapotra visszacsomagolni nem egy nagy feladat (én is csináltam már nem 1x).
Sok esetben a fóliát sem veszik le a kijelzőről ha egy bontott készülék.
Ha egy bolt odaírja ,hogy bontott biztosan nem gyári állapotra sikerült visszacsomagolni + egy korrekt dolog is tőlük az info. -
Kókuszdió
nagyúr
Tiszteletem ,
LG szerviz menüt hogyan tudom elővarázsolni G2 és C3 készüléken?
Szerk.
Üzemóra érdekelne leginkább... -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
OPiiPO
üzenetére
Hihető lenne csak nincs bizonyítva sem a típus ,sem a kép beállításai.
Egyik fotó sem fedi a valóságot ,annak a készüléknek nem olyan képe van normál állapotban sem mint az alsó kép.Összefogás ,hogy lehúzzák az emberek az oled egyik legtökéletesebb gyártóját csak mert drága.
Vicc egy szakmai topikban amit itt leművel néhány felhasználó.
Elhiszem ,hogy nagy a szegénység és tudom ,hogy létezik jobb ár/érték arány ,de ez így akkor sincs helyén. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Nálam már átment LG ,Samsung és Sony oled.
Egyedül Philips nem volt (csak led) ,Hisense meg Panasonic (erre még nagyon kiváncsi lennék).
Három márka közül szinte mondhatni a Sony képe dobozból kivéve is tökéletes számomra.
LG menüjét elsőre nehéz volt megismerni és kellett egy kicsit korrigálni is az igényeimre a képét ,Samsung meg egyenest botrányos gyári színhőmérséklettel érkezik (piros az ember arca ,fű zöld helyett neon és stb.).De ha az ember bemegy egy áruházba elég ,rögtön észre veszi gyári demo felvételen is ,hogy melyik gyártónak a legtermészetesebb a képe.
Tényleg nem kell sokat tenni ,ha van idő lessétek meg akár élőben saját usb anyaggal is felkészülve ,semmibe nem tart.
TV-t sztem csak így lehet vásárolni ,azt látni kell és nem olvasni róla.Szerk.
Pl. ha egymás mellett van egy A80L és egy A95 ,fényerőn kívűl nem igen lehet látni különbséget ,gyönyörű és természetes képe van mind a két készüléknek. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
5 év garanciával jelen pill. ő sem feltétlen olcsóbb.
junkpod
Nem gondoltad tévesen mert láthatod ,hogy Sony felhasználóknál jó a fényérzékelő és itt csak ketten vagyunk.
Személyes tapasztalat nélkül csak tudatlanok maradnak ,de így is a többség győz.
Nem érdemes tovább folytatni ezt a vitát ,főleg nekünk sokkal régebbi tagoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)