Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Szomorú, nah mindegy
Arra tudjátok a választ, hogy mitől lesz ilyen CGA monitorszerű a kép (rózsaszín zöld), ilyesmi színvilágú?

PotPlayer HDR-re kattintva megjavul
HDR korrekció engedélyezése: beTV-n ez a beállítás van és nem is állítható valamiért:
HDR-tónusleképzés: StatikusA régi TV nem tudott HDR-t, de nem is hiányzott soha.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Általában amik kiállított darabok, azok csak boltban elérhetőek, nem rendelhető online, ez meg csak bolti átvétellel(vmelyik boltba kéred a szállítást) vagy házhoz szállítással volt rendelhető. Egyik boltban sem volt megvehető.
Panánál a menüben simán ellenőrizhető az üzemóra/bekapcsolások száma/pixel refresh ...stb. nem kell hozzá semmi hókuszpókusz, mint a többi márkánál.
-
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Az Audioquest az egyik olyan gyártó akiket anno rajtakaptak megtévesztésen és el is veszteték a hitelességüket és még büntetést is kaptak... [link] Az egyik olyan gyártó akitől soha nem veszek semmit. Ráadásul akollega által betett HDMI kábel 7,5- 10 méteres verzióban van ahol 100-150K fölött megy , ezért éreztem kissé életszerűtlennek a kérdését hogy kell ennél jobb? Vagy kérkedés vagy őszinteség volt mögötte nem tudom, de mikor ezt a gyártót meglátom sajnos elgurul nálam a pöttyös, büszke vagyok arra hogy nem birtoklok tőlük semmit.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Nekem az a kedvencem amikor a vasarlo utána ódákat zeng, hogy mennyivel mélyebb lett a fekete, több lett a fényerő es a kontraszt arany a 10x-sére nőtt.
Nemrég voltam egy helyen kalibralni, elovettem a kábelem es a tulajt kiverte a víz, hogy nehogy azt a "szar" kábelt használjam, hanem az övét aminek metere 50k volt. Mondom, ha ettől nyugodtabb.
A legszebb az volt az egészben hogy villogott a csoda kábelevel a kép, mondom mi ez? Hat o ezt eddig nem gondolta hogy hiba. Na mondom lássuk csak az en szar kábelem, azzal nem villogott
igaz annak csak 1500 ft volt a métere. -
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Hát igen. Mikor megjelent az OLED TV, az LG jó érzékkel prémium termékhez illő garanciális eljárást alkalmazott (mai napig is), amely szerintem nemcsak a vásárlóknak jó, hanem jövedelmező a gyártónak is. Jelentősen több a hozadéka, mint az alkatrész cseréből adódó minusz.
-
raus
aktív tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Igen a Z95B 65" változat. Köszi a hozzászólásod! Igen ismerem a menürendszert. Minden rendben 0 órával vettem és 140 óra van benne amit szigorúan én "hajtottam" bele. Bontatlan készüléket kaptam, be is regisztráltam a panasonic.hu-n.
Tudom hogy az LG a panel gyártója de a Pana elektronika a lelke ennek a készüléknek. Varázslatos. Végre nincs az a folyamatos black crash, a szürke meg sötét árnyalatok és információ hiánya a sötét, árnyékos részeken. Gyakorlatilag mindig az volt az érzésem az LG C21-nél hogy túl sötét a kép és húzza a szemem. Nem a fényerő volt a kevés hanem az információ. Aztán ahogy a fekete szintet 50 fölé tettem vagy a gammát állítottam, rögtön kezdett szürkülni.
Egy barátom fogalmazta meg jól mikor először látta Z95B-t.
"Végre van világosságod és gammád batya, úgy hogy a fekete fekete marad"
Tudom nem egy kategória a kettő de nekem nagy előrelépés képminőségben a C21 után a Z95B.
Az LG C21 egyébként a családban maradt, Anyukámnak adtam aki nagyon örül neki. Valahogy nála az Ő fényviszonyai mellett nagyon szép képet ad kábeltévéről meg PC-ről.
Az LG védelmében meg kell hogy mondjam hogy azért a remekbe szabott Magic Remote-os Web OS, a Guide és a felvételkezelő azért hiányzik. A Pana letisztult, már-már spártaian célratörő menüje valahogy kicsit egyszerűre sikerült.
Gondoltam megosztom veletek e gondolatokat.
-
mp54
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Alaves is:
Ott volt, kivettem, de ez nem oldotta meg a problémát...
"Kiterjesztett bemeneti jel">HDMI1> be hatására azonban megjelent az AVR-ből tv-be menő kép!
Az AVR hangját azonban már a tv konnektorba dugása is letiltja, annyira, hogy még a Widows gépházában is eltűnik az AVR, mint hangszóró! Ha a tv-t kihúzom a konnektorból, helyreáll minden.
CEC kikapcsolva. eARC kikapcsolva (de a HDMI eARC-be nincs semmi dugva..)
Hogyan tovább...?
Kösz! -
N. Gabi
csendes tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Én is így voltam az én g4-emmel eddig semmi hiba de azért van benne futott idő .Lg-vel sikerült beszélni azt mondták hogy 5 évet vállalják rá a vásárlás dátumától számítva szóval én nem is értettem hogy a viszonteladónál miért csak 3 év van feltüntetve .
De esélyes hogy azért mert az a +2 év az már csak bizonyos dolgokra áll fent .
Szerintem 3 év alatt elő kell jönnie a problémáknak habár ezt biztosan jobban tudják a fórumtársak mivel nekem ez az első oled .
Ha bármi hiba is lesz a panelen amit észre veszek 3 év után gariztatni fogom az biztos és akkor 0 órás panelem lesz jó eséllyel az már kibírja amíg nem veszek újat -
szkutyi
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Rtings-en rengeteg készülékről van hosszútávú brightness test..
Hogy hogyan készült a teszt hagyjuk is.
A lényeg: woled/qd oled, qled, stb stb mind mind 10 000 óra után már joval kevesebbet tud, kivéve egyet, LG C1... [kép]
Releváns, nem releváns, mindenki döntse el maga...
Rtings: longevity graph
Sony a95k: [kép] -
roseA580
aktív tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Csak halkan jegyzem meg azt a tényt, hogy előfordulhat hogy a kijelzőre sokszor kevesebb garancia van mint a készülékre!
Ezért fontos hogy mindenki ellenőrizze le, mielőtt elhalasztja a hiba bejelentését!
Nekem 2030.07.22. jár le a garanciám a TV-re, de mielőtt regisztráltam volna a garancia hosszabbításhoz, a feltételek között olvastam hogy a kijelzőre csak 2 év garancia vonatkozik! -
válasz
ρσгτσ
üzenetére
10 év biztos nem, még led vonalon sem, az nagyon sok manapság, de őszintén nekem azzal is kivan már a f...,hogy normál garancia lejárta előtt adja el az ember mert mi van, ha utána szarik be, aminek elég nagy a valószínűsége oled-nél. Panelcsere utána már gtk. nem éri meg.
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Mivel g széria ezért érvényes a 3+2 év én ezzel már nyugodt vagyok (10 év már nyilván a plafon lenne akkor már úgy is el avulna rajta pár dolog de örülnèk neki ha még akkor is használható lenne pár dologra)
Köszi majd átbújom őket ps hdr beállítás már úgy körülbelül jó csak a sötét részeknél túl sötét pár esetben de fényerőre már jó , kell még egy kis finomhangolás . -
N. Gabi
csendes tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Akkor már ahogy látom nállad időtálló darab lett
(Én is reménykedem enyém is az lesz nem vesz átlagember 1-2 évente tv-t szerintem ,én 5-10 év múlva sem biztos veszek)
Nekem is mondták hogy ennyiért annyiért van plusz gari az üzletben de nem vettem ,aztán amikor lg ügyfélszolgálattal beszéltem mondták hogy őket keressem inkább minden esetben mivel sokkal egyszerűbb és gyorsabb az ügyintézés.
Nekem most sikerült szereznem jó áron egy g4-et már régi vágyam volt egy oled tv így ez is teljesült
Csak most egy kicsit el vagyok veszve már ezekbe a sok új funkciókba és beállításokba .
Játszani ps 4 pro-ról ritkábban gépről szoktam és még keresem a nekem tetsző szín és fényerő beállításokat
Esetleg neked mik a tapasztalataid melyek váltak be ? -
N. Gabi
csendes tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Normál garancia végén gondolkodtam én is vagy ha tènyleg nagyon látszik.
C1-et mióta használod valamint milyen hibái voltak ?
Látom a szervízzel jók voltak a tapasztalatok
Én garancia ügyben beszéltem az oldalukon majd miután nem értettünk szót az ottani ügynökkel azután felhívtak és tökéletesen elmagyarázták a dolgokat nekem már ez is +1 pont -
N. Gabi
csendes tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Örömmel hallom
Milyen tv-nél cseréltél ?
Én is gondolkoztam hogy garanciába cserélem de amúgy annyira nem látszik hogy csak ennél a videónál látom azt a minimálisat .
És még amúgy is van egy csomó időm a garanciából szóval ha rosszabb lesz vagy esetleg más probléma is előjön inkább akkor bonyolódnék bele a garanciáztatásba addig szerintem felesleges -
FlashBird
tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Hát ez hatalmas
Az a baj hogy amiatt nem engedem el mert ennyit bír most a budget, de nem azt jelenti hogy később nem tudnék uprgradelni... 65" pedig mindenképp kellene, fogalmam sincs mi lehetne jobb alternatíva jelenleg... Persze ettől sem biztos hogy megveszem a tesztelés után. Az biztos hogy nekem tuti elég a B széria, viszont a B5 elérhető darabok most 600+ kezdődnek... -
FlashBird
tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Nagyon elgondolkoztató lett így a történet.. Az még egy dolog hogy pár100 akár 1000+ óra lenne a TV-ben, szerintem ha korrekten van árazva + rendes gari az nem lenne gond nekem, mivel átlagosan napi max 1 órát menne a vas...
Inkább amiatt lettem elbizonytalanodva hogy azért a rendes futásidőt nem is olyan egyszerű lekérdezni pár kattintással, sőt még azt is meglehet mókolni... Szóval így értem az aggodalmadat... Azért 5000+ órás TV-t én sem akarok venni... Pláne hogy olvastam itt a fórumon hogy valaki pont a Euronicstől beleszaladt egy 10.000+ órásba... Ettől még 1 próbát megfog érni nekem, igyekszem résen lenni...
Köszi még1x nagyon sokat segítettél! -
FlashBird
tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Igen gondoltam is rá hogy trükkös lehet az Euronics is, a nagyító ikont eskü nem ismertem pedig vagy 20 éve prohardverezek...

[link]
Osztottam szoroztam és teljesen úgy éreztem nekem bőven elég a tavalyi B széria, max ha nem jön be cserélem pár év múlva, a 15 éves Panasonic plazmámat váltja...
-
so_ha
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
"Szerintem G szériából nem is lesz kisebb, mint 55 col."
LG OLED48G53LS -
Gicz
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Gamingnél nem is csak a dadogás, hanem ha 24 fps-ed van, vagy 30, akkor legalább 1/24-1/30 másodpercnyi input lagod is van rögtön, nekem ez az ami zavaró volt gamingben (baromi régen).
Most 42" c2-t használok 4k 120+fs-ben pc-vel, pl COD MW, és atomjó. Imádom. Kipróbálnál milyen lehet mondjuk 165 vagy 240hz, de sajna ezt még nem tudják ezek a tv-k.
Idénre vártam, hátha lesz 42" G5, d enem jött
-
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Igen, talán szubjektívnek mondható az OLED mozgásmegjelenítés érzékelése. A filmkészítők referencia monitorai is elég gyakran OLED-ek, egész nap nézik rajta a 24 fps-t, valószínűsítem, hogy ha nem lenne rendben, akkor LCD-t használnának továbbra is. A sport TV adások mozgásmegjelenítése is rendben van 50 Hz-en, még az elégtelen bitráta ellenére is. Kikapcsolt mozgásjavítókkal még a gyorsan mozgó labdák (pl. foci, kézi, vizi, tenisz) is rendesen láthatók. Érdekes, pl. hogy LCD-n nem látom a korongot a hockey-ban, OLED-en viszont látom.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ρσгτσ
üzenetére
LG 48C5
Ami fontos hogy immár gyarilag nem a meleg50 a jo szinhomerseklet hanem a meleg40. Meleg50 nagyon sárga, deltaE 10.
Viszont meleg40 nagyon jól kalibralt gyárilag, deltae 2.2 korul max. Ennek következtében kizárólag csak referencia műszerekkel kalibralhato a C5, mással nagyon nagy eséllyel csak rontva lesz rajta.D65 max fénysűrűség 10% ablakban 810 nit.
Tinting van mint eddig is ezúttal kékes, van amikor zoldes.
-
munky
őstag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Igen, maga a bútor 180 cm széles, a TV talpa pedig 120 cm. Csak emiatt merült fel bennem egyáltalán a dolog, mert így azért alá lenne támasztva. Egyébként szétnézve a közismert - szériában gyártott - bútorokat áruló cégeknél, szinte minden hasonló állvány 20-30 kg maximális teherbírással van hirdetve.
-
John D'oh
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Az S95D előtt az utolsó Samsung TV-m egy LE40B650 volt amit még az a bizonyos Vincent ajánlott 2008-2009 körül a hdtvtest oldalán, (a mai napig tökéletes műküdik apáméknál!) így a pirosas védőrétegű elődről szerintem lemaradam, de ez a mostani matt tényleg nagyon jó, és a poén az, hogy én csak a tinting és banding dráma miatt mentem át a másik oldalra, és nagyon kellemes meglepetés volt megtapasztalni többek közt a tükröződés hiányát is
-
John D'oh
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Győrben nem jött semmilyen Samsung képviselő a szervizessel.
Érdekesség, hogy ugyanaz a cég itt a Samsung hivatalos szervize aki az LG-nek is a hivatalos szervize
Ettől függetlenül először a Samsung Ügyfélszolgálattal kell szerintem akkor is felvenni a kapcsolatot, hogy megirják a munkalapot a szervíznek, szóval ha ők első körben lepattintanak valami bullshit szöveggel akkor el se jutsz a szervizig.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Rosszat linkeltem....Ez a jó:
Rtings S90D settings
#112771:
Ha ennyire közel van a TV -hez a router, akkor nem hiszem, hogy gond lesz. Simán menni fog vezeték nélkül is Netflix nagy csomag DV anyaga. -
zsistvan7
kezdő
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Igen, ezt teljesen egyéni preferencia kérdése, azért is írtam hogy sokat számít a felhasználási mód.
Nekem nagyon bejön hogy szinte minden egy gombbal és a légegér funkcióval elérhető.
De ha nem néznénk sima tv adást akkor valószínűleg én is inkább a Samsungot választanám. -
KTTech
veterán
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Azt ütném bottal (még inkább egy ásóval), aki képes egy nappaliba 6500K-es fényforrást betenni. Egy biztos - a szemet nem fogja kímélni. Persze a TV gyártók képesek 10000K-esre állítani a natív WB-jét is a TV-nek (mert az egyszerűbb és nagyobb fényerőt tudnak ráírni), így tőlük sokat nem lehet várni...
Nálam nappaliba max. 3000K ami bemehet, de a 2800K ami kellemes, az is csak gyenge fényerőn (de 98-99-es CRI mellett, hogy ne színezze el a képet feleslegesen), már ha filmezés közben az asszony miatt kell valami háttérfény. Egyébként meg a sötét ami megfelelő filmnézéshez.
Ha épp képekkel dolgozok, akkor a monitorom is 5800K-re van állítva (L* gamma mellett), ami pont félúton van az 5000K és a 6500K közt (ami a tényleges napfény és az sRGB whitepoint közt van).
-
mp54
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Normál TV adás: nem jellemző, hogy órákig ugyan az a csatorna megy...nem egy Isaura/főzőműsor néző típus...
You Tube: jelenleg főleg riportok és podcastok, de ez változhat...
Netflix: UHD lesz, (most csak FHD, mert nincs hozzá jó megjelenítője...)
Esetleg kaphat tőlem HDD-n virágboltos filmeket, (DTS hang is!!!), ahhoz is jó lenne a szép kép...
Legnagyobb kétségem nekem a fényerő: szalagfüggönyös sötétítés, persze egy jó sötétítő függönyt is lehet venni, nem egy ökör ára... -
-
anderledani
őstag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
A környezetemben 2 hagyományos LCD van ami 15+ éves, illetve 8 éves LED LCD is. Az oled meg még egyszerűbb felépítésileg, amelyik nem tartalmaz valamilyen rejtett hibát, el fog menni sokáig, és az egyetlen öregedése a beégés, ami még mindig sokkal kevésbé zavaró, mint az LCD-knél a foltosodás volt
-
TROMF2
csendes újonc
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Korábbi segítségetekre támaszkodva a kiválasztott Samsung QE 48S90DAE megérkezett, működik, meg vagyok vele elégedve, hozza az elvárásaimat.
Hálózati oldalról minden maradt a régiben.
A DIGI-box + HDMI kábelen jön a DIGI/ONE TV előfizetés eddigi összes csatornája, normál és ahol van HD változatban.
Itt azért most látszik meg, hogy néhány csatornán mennyire silány minőségű tartalom érkezik.
A régi CRT tv-n nem volt ennyire feltűnő.Minden további - tematikus - műsor/tartalom, pl. Netflix, YouTube Premium, stb. jön a routertől WiFi-n, kiváló minőségben.
Ez így nekem megfelelő, a DIGI-s tartalmat egyáltalán nem szándékozom bővíteni. Amíg lehet megtartom ezt a kedvező árú, régi Internet/TV/telefon kombinált csomagot. -
Nagy_Gábor
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az a baj hogy amiatt nem engedem el mert ennyit bír most a budget, de nem azt jelenti hogy később nem tudnék uprgradelni... 65" pedig mindenképp kellene, fogalmam sincs mi lehetne jobb alternatíva jelenleg... Persze ettől sem biztos hogy megveszem a tesztelés után. Az biztos hogy nekem tuti elég a B széria, viszont a B5 elérhető darabok most 600+ kezdődnek...
Vhiktor