- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DamianB #76602 üzenetére
mit lehet úri hóbortnak gondolni egy nem is éppen drága medialejátszón egy OLED topikban? Én inkább azt nem értem miért kínlódik valaki egy 5-700 ezres Tv-na beépített 100 Mbites lannal és a 4 magos limitált képességű lejátszójával mikor pont a lényegét öli meg a Tv nek a megfelelő minőségű média tartalom képernyőre juttatását az otthon elérhető legjobb megjelenítőn.
-
válasz
DamianB #74457 üzenetére
Elvileg mindegyik dolgozik, aztán gyakorlatilag itt élik az életüket
Amikor aktívan dolgoztam a szakmámban, arra nem volt időm,hogy ránézzek a telefonra, nemhogy több 100db hozzászólást írjak 🤔 Ha menézel néhány ilyen titulusu embert, gyakorlatilag óránként 30-40db hsz-t írnak és nem rövideket, direkt csekkoltam ezeket egyszer, szóval brutális, na ehhez kell időmilliomosnak lenni👍
-
válasz
DamianB #74453 üzenetére
Ezért hasznos ha az ember magának dolgozik, és nem pedig másnak, erre ezt tudom csak mondani👍 Igen van időm bőven magamra, és a családomra is, mióta nem más csicskája vagyok , hála istennek...adott mindenkinek a lehetőség, csak akarni kell
Amúgy csak halkan jegyzem meg, ha én időmilliomos vagyok, akkor azok akik naponta csak itt a PH-n több 100db hozzászólást generálnak,meg ilyen nagyúr meg mit tudom milyen titulusukvan 20-30000 meg még több hsz-al, neveket nem írok, akkor azok mik
Na nekem pl erre nem lenne időm...én itt csak nézelődök+néha írogatok ha időm engedi és van kedvem hozzá,ennyi!
-
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
DamianB #72078 üzenetére
Persze ez teljesen igaz. A kaja nem olcsó. A lakás sokkal drágább.. egy 55 nm-es, szoba nappalis... jó helyen lévő felújított alberlet itt 450K Ft/ hó. Az étterem is kb, egy ebéd 5-7000 Ft. A health insrurance kb 100K Ft/hó, és ha eltöröd a kezed még 140K kb a számla. Igaz, legalább korrekt az ellátás, időseknek is. Az orvosoknak nagyon szigorú értékelési rendszere van.
Viszont a benzin pl 360-420 Ft/liter, és ezért már tüntetnek
Tech cuccok olcsóbbak, USD-EUR átváltás érvényes Magyarországra sajnos... és még ilyen árak mellett is általában félre tudod rakni a nettó magyar minimálbér 2-4x-ét..
Szóval teljesen egyetértek, baromira nem fekete-fehér.
Na nem akarok offolni, csak mindig felcsesz ez az USD-EUR átváltás TV-knél mondjuk vagy PC alkatrészeknél.. mondjuk ha egy magyar PhD/egyetemi tanársegéd fizetés amúgy nettó 200K és az albérlet 120K. Más világ. Még egy LG B7-et is sírva fizettem ki annak idején, és hónapokig téglalevest, meg vizes zsömlét ettem
-
Pro Koryak
addikt
-
válasz
DamianB #70207 üzenetére
Szerintem jó döntés.Remek tv.Még a 77 sem sok 3 meterre.En is kb annyirol nezem,lehetne nagyobb.
Hamarosan megjon a frissites hozza akkor igazabol minimalisan tobb input lagg lesz csak az LG nel 13.2 vs 16.7 ms,minden egyebben telljes erteku lesz a 2.1.HDMI.
Cserebe magasabb fenyero es jobb mozgasmegjelenites valamint nagy esellyel nem lesz panel gondod DTS,stb. -
bnorci71
addikt
válasz
DamianB #70196 üzenetére
nekem az rémlik, hogy nem minden modellnél lehet megoldani, de amelyikbe olyan a chip az megkapja
Más
Csak hangosan gondolkodok és szövőm a teóriám
Sok Lg-be kel panelt cserélni, de miért? Ők gyártják és az övéké a legrosszabb???? Lehet maguknak tarták meg a gyengébb paneleket hisz a sajátba cserélni ha kel gazdaságosabb mint mondjuk egy Sonynak Philipsnek állni a csere költségét.... -
alaves
addikt
válasz
DamianB #70187 üzenetére
Azért nem ajánlja a Philips-et PC-re, mert jelenleg 4k/120 Hz-en a függőleges felbontás feleződik (pl. a betűk nem olyan szépek így). A TPVision ígérete szerint legkésőbb a 2022-es modellek megjelenése környékén rendezik a 4k/120Hz/teljes felbontás/VRR dolgát.
Ha főleg közelről nézed (~70 cm, filmek esetén 1,5-2 m) akkor elég az 55" PC monitornak.
...vagy 65C1 - 55G1 -
-
törölt tag
válasz
DamianB #69986 üzenetére
Ebben a szálban kifejezetten csak a PS5 került elő, ami a játékokban nem jámogat Dolby Visiont és VRR-t se. Utóbbit a megjelenése óta ígérik, én személy szerint már kevésbé számolok ezzel. Az A90J ettől függetlenül márciustól kaphat VRR-t, kérdés, milyen minőségben. (A 65" ára azért komoly, főleg akció nélkül a többihez képest. A 83" sokkal "jobb vétel" a maga kategóriájában.)
Ha XBOX vagy PC is van vagy kilátásba kerül, akkor én is az LG felé hajlok. Ott a C sorozattól négy porton is megy a Dolby Vision, 120 Hz, VRR (de FreeSync Premium is) és alacsony késleltetés együtt.
-
válasz
DamianB #69734 üzenetére
azért az elég probléma, hogy "alig drágábban" Olcsóbbnak kellen lassan lennie,10 + éve a piacon van... kiszorítani az LCD-t és befutni azt a karriert amit az befutott. Ha így megy tovább a Plazma karrierjét fogja befutni, mert a Miniled vagy majd az azt követő LED technika képes lesz közel tökéletes feketét hozni sokkal magasabb fényerővel. Aztán kalap kabát..
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
DamianB #69679 üzenetére
Sony árai márciustól durván emelkedni fognak.
Minden kereskedő ezt erősítette meg, egymástól függetlenül. Van aki már konkrétan jelezte, hogy melyik termékcsoport mennyivel emelkedik. A TV-k sem lesznek kivétel. A mostani akciók valszeg befejeződnek, a többi ára meg felmegy. A Sony nem hajlandó finanszírozni a gyenge Ft-ból eredő kiesést. -
salapp
addikt
válasz
DamianB #69441 üzenetére
Én vállalom, hogy elfogult vagyok. Ehhez biztos köze van a 90-es évek óta tartó (jó készülék választásokat követő csalódásmentes) Sony becsípődésemnek...
Koreai-Pure-kínai nekem no go. Ha megölik (magukat és/vagy őket) a Sony-t, Panát, Philipset, akkor marad a panorámás terasz, inkább nézem a budaörsi hegyeket.
Amióta a Pana bejelentette a variálást a tévék gyártása fronton, új vásárlásom Sony lenne (kifutó áron, új árak betegek, illetve vannak elveim) Újabban nem vetnék meg egy Philipset sem.Ja, és: jó tévék az LG-k, mármint az OLED-ek, azért mert OLED-ek, jó döntést hoz, aki azt vesz, ha a játék fontos, gondolom, kifejezetten jó döntést.
De az LG-btq+hangok túlzott felerősödése kapcsán hadd idézzem a régi alaszkai közmondást,
Ha hideg tóba dugtad a fejed, húzd ki, mielőtt befagy. (...kedves barátaim.) -
-
-
törölt tag
válasz
DamianB #60531 üzenetére
Okosizzóval nem kell hozzányúlni a kapcsolóhoz.
Konzolra teszitek ha jól értem, ahhoz szerintem egy konnektort is érdemes tenni a tévé mögé, a jelkábelekhez pedig becsatornázni a falat. Fehéret könnyű javítani.
Nálam a másik véglet volt, üvegszálas tapéta + metallic festék. Fájó szívvel, de le is szedtem végül, mert azon aztán tényleg minden meglátszott. -
Peace
nagyúr
válasz
DamianB #60521 üzenetére
Az volt a **ar, hogy full üres volt a nappali, nem tudtuk milyen magas lesz a kanapé és csak úgy szemre próbáltuk belőni a konzol helyét és ez hülyeség volt, mert nagyon magasra került sajnos. Figyelembe kell venni hol vannak a furatok a tv-n és hogy mennyit lehet játszani a konzollal (ugye kell lennie jó sok lyuknak, hogy azért adjon mozgási teret valamennyire).
-
Peace
nagyúr
válasz
DamianB #60519 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor 110 cm körül volt a tv alja. A fali konzolnál lett két újabb lyuk fúrva lenti irányban, így lejjebb került 16-17 cm-el. Ez sem az igazi, de mégis sokkal jobb érzetre. Nincs ugye pont szemmagasságban kanapéról a képernyő közepe, így felfelé kell nézni kicsit. A tv ugye megbillen előre a konzolnak köszönhetően 10-15 fokot. Megszokja az ember amúgy, meg ad neki némi mozi feelinget, de játéknál nekem kényelmesebb lenne azért még 15-20 centivel lejjebb........
-
Peace
nagyúr
válasz
DamianB #60517 üzenetére
Nekem az a problémám, hogy irreálisan magasra pattintottuk fel a Qled-et, mikor beköltöztünk. Majd 2 évig idegesített, mire végre megkértem egy kedves barátom, hogy jöjjön már át a fúróval és tegyük lejjebb. Viszont a CX-en természetesen sokkal lejjebb van a 4 furat, mint a Q70R-en, úgyhogy valószínű megint lejjebb kell majd fúrni a tetves fali konzolt.
És attól tartok, hogy az eredeti fenti két tiplis lyuk így már ki fog kandikálni a tv fölött és nem takarja majd el a tv.......
-
törölt tag
-
daneel_hu
addikt
válasz
DamianB #59518 üzenetére
"Én régóta olvasom a topikot megértem abszolút a problémáit az embereknek ha végre megveszem a tvt lecsekolom de én mindenképpen LG G1 veszek mivel falra megy és játékra kell főleg. Nem tántorított el az itt leírtak sem de ettől függetlenül olvasom."
Az egyik legszebb modell.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
DamianB #58424 üzenetére
DamianB neked válaszoltam, de alapvetően nem direktben neked címzem a gondolatok nagy részét! : )
Nyilván, a pénztárca és a hely adottságai szoktak a tipikus indokok lenni. Az elsővel nem is lehet vitatkozni. A másodikkal igen. Házimozis pályafutásom egyik legjobb lépése volt, amikor meghoztam azt a döntést, hogy szétrobbantom a klasszikus szekrénysort. Az egy dolog, hogy így már nem voltam kötve a szintén 55"-os limithez, de sokkal fontosabb, hogy maga a nappali is ezerszer jobb lett. Megtapasztalva ezt, amikor teljesen felújítottam a lakást évekkel később (és végre saját bútorzatot tervezhettem), akkor már alapból úgy terveztem, hogy a nappali házimozi kompatibilis, szellős legyen és követtem a funkcionális helységek elvét.
Nyilván, ha van másik fél is az egyenletben, akkor érdeket kell érvényesíteni, mert akinek nem ez a hobbyja, az nem fogja érteni, főleg mert a kis lakásokba még mindig nyomják ezeket a félkompakt, amúgy túl sok helyet nem adó, de legalább asszimetriával operáló szekrénysorokat az IKEA-ban, Möbelix-ben és társaiban. Ez meg a teljes agyhalál, mert 2 csilivili fali lebegőpolc és 1 üveges vitrin miatt bukod a TV méretét (sőt a normális hangrendszert is, de ez már tényleg nieche). Lebegőpolcot aztán bárhova lehet tenni, az üveges vitrin meg szerintem elég haszontalan, hacsak nem kiemelten fontos neked vagy a dekor miatt kell (pl. itt tartod a whiskey kollekciódat, de utóbbi esetben akkor meg inkább félúton a konyha-nappali határa felé pakolnám).A litániám lényege, hogy ne a gombhoz varrjuk már a kabátot. Ha veszel egy 600 ezres TV-t, ami a hobbyd és használod/szereted, akkor ne a 200 ezres szekrény legyen már a gátló tényező. Ha pedig a 'családi béke fenntartása' az ember fia kifogása, akkor meg legyünk őszinték és mondjuk ki, hogy nem érdekel annyira a téma, hogy végigvidd az akaratodat és így könnyebb ezt az asszonyhibáztató közhelyágyút elsütni
-
powerup2
addikt
válasz
DamianB #58367 üzenetére
Falra szerelés lényegesen jobb anyagilag mint egy állvány. De el kell dönteni mire is szeretnénk használni az OLED tévénket. Az állvány veszélyes dolog főleg ahol vannak gyerekek is a családba. Ha neked a tv amolyan dizájn elem és nagyon loft jellegű a nappalid és szereted a festményeket és van rá kerested én egy háromlábú állványt is eltudnek képzelni mint egy festoallvany. Ha meg mozizni szeretsz film őrült vagy akkor meg falra kell szerelni és kész is. Én nem használnám a G szériához mellékelt konzolt mégpedig azért mert valahol távozni kell a termelt hőnek ha viszont teljesen a falon van akkor így az nem valósul meg.
-
salapp
addikt
válasz
DamianB #58153 üzenetére
Tágabb családomban a Samsung tévék elhalálozása igen rövid időn belül bekövetkezett. A mosógépük egész jó, amíg megy. Samsung-LG-Apple mehetne már a levesbe nyugodtan.
Talán felnő egy generáció végre, aki nem orrcsipeszt tesz fel, hogy ne kelljen a szart szagolnia, hanem nem vesz ilyen gyártóktól semmit. -
Fisha
őstag
válasz
DamianB #48375 üzenetére
Jó, leírom, úgyis pont a topikgazda a másik fél, legfeljebb kitörli.
Szóval sztereó hangkép:
A térhallásunkban igen nagy szerepet játszik a fejünk mozgatása. Lehet erre azt mondani, hogy ok, de én nem mozgok filmnézés közbe, de ez nem így van, mivel minden mikromozgás is számít. Ezeket pont azért csináljuk, hogy jobban "tájékozódjunk" a térben.
Ha egy hangforrás pontosan szemben van velünk, fejmagasságba (ahogy a TV-nél elvárnánk), akkor a fejünk kicsi oldalra fordításával is jelentősen megváltozik két fülünket érő hangkép. Egyrészt lesz némi fázisletolódás, de ami sokkal fontosabb a fejünk jelentősen "árnyékol", így a távolodó fülünkbe gyakorlatilag egy aluláteresztő szűrűn keresztüli hang jut.
Ha mindezt sztereo rendszerrel szeretnénk modellezni, akkor mindaddig, amíg teljesen mozdulatlan a fejünk, teljesen be lehet csapni a térérzetünket. Csakhát ilyen nincs, ahogy fent is említettem, amint kicsit is mozdulunk, nem jön létre ez fent említett hangképváltozás, hiszen, mindkét fülünk szinte direktbe kapja a hangot az adott oldalon lévő hangsugárzóból.
Node minek felel meg ez a helyzet? Ugyebár kiindulásnak szemből hallottunk mindent, de elfordulásra nincs jelentős szűrés. Ez pont az az eset, mintha a hangforrás előttünk lenne ugyan, de nem szemben, hanem valamivel feljebb, és emiatt nem szűr annyira a fejünk. Ezért van az, hogy sztereó hangkép középen jelentősen megemelkedik. Sokkal jobban, mint egy TV fölé (vagy alá) tett center.A másik észrevételem az ügyben, amit én is csak akkor realizáltam, amikor meglett a centerem a korábbi 4.1 rendszerbe illesztve. Érdekes módon a center nem is annyira a közepek középre húzására való, hanem a szemben lévő tér kiszélesítésére. Onnantól, hogy nincs rákeverve a frontokra a közép, jelentősen kinyílik a tér jobbra-balra. Ráadásul a hangsugárzókat is bátrabban lehet oldalra kitolni, mint előtte, ami még fokozza a hatást.
Szóval szerintem ezért jó a center. (nomeg azért, mert érthető a beszéd a moziknál
)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Powerbank topik
- iOS alkalmazások
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux Mint
- Bestbuy játékok
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Egy kiegészítővel headsetté alakítható egy sor Sennheiser fejhallgató
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- HP 14 Elitebook 830 G5 FHD IPS i5-8350U 3.6Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro Dokkoló Garancia
- iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3426, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest