- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d4d
aktív tag
De azt jól gondolom, hogy egy gyári olajbeszállítónak több lehetősége van tesztelésre? több mindenhez fér hozzá a motorral kapcsolatban is, több adat áll rendelkezésére, magyarul adott lenne minden, hogy a legjobb olajat ők csinálják az adott autóhoz. De azt is gondolom, hogy ez nem ilyen egyszerű és sokszor biztos elég az, amit tboldi írt, hogy legyen pont megfelelő, se több se kevesebb, nem kell hogy háromszor jobb olajat rakjanak össze, mint amit az adott motor igényel. Ettől függetlenül a piacon meg fogsz olyat találni, ami háromszor jobb.
-
d4d
aktív tag
Iveco gyári (Petronas) olajai milyenek? Iveco Daily 2018-as, 2.3-as motorhoz. Ugye itt is az a szöveg hogy az ivecoval együtt fejlesztve, kifezetten ezekhez a daily motorokhoz stbstb. Szimpatikus.

-
Depiboy
tag
Aral High Tronic 5W-40 eleve mivel opel meg egyébként is 25 éves van egy természetes olajfogyasztása főleg ahogy használva van ha van, de ezt szó szerint vedeli, simán benyakal egy litert 1000km alatt sőt még talán picit többet is pedig füst nincs, motor szépen jár megy mint a veszedelem nincs vele érezhető vagy látható gond.
Shellből korábban 1500-2000km között kellett rá fél liter-6 deci és nagyjából ez a normális amióta megvan -
Depiboy
tag
Opel Z18XE (1.8 szívó, duplaveztengelyes) úgy voltam vele hogy kipróbálom a Shell Helix Ultra HX8 5W-40 olajat, régebben a Helix Ultra Professionalt használtam teljesen elégedett is voltam vele mindig de utóbbi időbe annyira keveset használtam az autót hogy lidlis olajjal parkoltam az elmúlt 6 hónapban februárig amikor kapott Aral-t amit viszont úgy eszik mintha valami baja lenne

Shell olajválasztója szerint a Helix Ultra Prof. nekem nem is megfelelő ezért gondoltam most a HX8-at amit ajánl kipróbálni. -
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Én azokat az autókat szeretem, amiből nagyon pici eséllyel jön szembe még egy.
A MiTóból is 293k-et gyártottak csupán 2008 és 2018 között, szóval...Anyám Ypsilonja se gyakori, 2003 és 2011 között 543k db gurult ki a gyárból, ami majdnem a duplája a MiTónak.

Jaj! A legkedvencebbemet hogy hagyhattam ki?!

Lancia Thesis -
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Kifejezetten 1 nincs, de biztos nem azok közül válogatnék, amiket a friss jogsis hülyegyerekek segge alá tesznek a szüleik.

Hogy több kort és nemzetiséget is említsek a teljesség igénye nélkül: Citroën DS, Volvo 242 (sleepernek építve és akkora turbóval, mint a fejem), Datsun akárhányas Z, Alfa Romeo Brera 1.75 TBI
-
d4d
aktív tag
Így hogy komplett motort kapott a vezérléssel egyelőre nem kell foglalkozni. Ott akkor minden volt cserélve. Első 4 évében müncheni, nurnbergi és egyéb bmw szervizeket látogatott rendszeresen. Itthon a rack autóhoz és ehhez a félhivatalos de jó hírű szervizbe hordták. A minimumnál azért abból amit látni, többet kapott. Nem csak olaj és szűrőcserék vannak feljegyezve. Hátsó fékeket is cserélték tárcsát, betétet stb mindenből gyárit kapott. De az biztos hogy ez egy igazi pénztemető tud lenni. Ezeknél talán csak a jaguar/land rover vonal szarabb. Még, ha a munkadíjat meg is tudod spórolni, ha magad tudod szerelni bizonyos szintig, az alkatrészárak úgy is a földhöz tudnak vágni idővel. Sose kellene BMW (nem csak emiatt).
Talán egy tipus van amit elfogadnék, ez itt ni,Alpina B12 5.7 V12

Ebben a színben se gyenge (video)
Még a 90-es években láttam egy "sima" piros 850-est éjszaka a bécsi úti kézi automosó előtt parkolni, jártunk oda rendszeresen. Azért is volt emlékezetes mert, ha megközelítetted az autót a riasztórendszer szó szerint elkezdett vmi szöveget nyomni, hogy menjél távolabb az autótól, már nem tudom pontosan felidézni.
-
d4d
aktív tag
Sikerült elérni az utolsó szervizt ahol járt az autó, ők nem hivatalos márkaszerviz, de kapcsolatban állnak a bmw-vel, rálátnak mindenre. Ők segítettek, nem hogy vezérlés volt cserélve hanem ~130e km-nél vadiúj motort kapott. Amúgy azt mondta ilyen nincs hogy odamész az autóval forgalmival tulajként stb és nem adják ki a részletes adatokat..
-
d4d
aktív tag
Azért, megjegyzem. Van szerviztörténet, de nagyon részletes információkat nem lehet belőle megtudni. Sokszor csak annyi van feljegyezve hogy javítás, garancia vagy kulcsfontosságú, km állas kb ennyi, de hogy ezek mit takarnak azt nem részletezik. Hiába mész be a márkaszervizbe az autóval, saját neveden van minden. Azt mondja a BMW hogy nem, no infó. Vagy berángatod az előző tulajt vagy tulajokat vagy nem kapsz semmit.. azért ez ocsmány dolog. Jó lett volna megtudni, volt e vezérlés csere ami azért nem egy olajcsere szintű költség, hivatalosan 2-3 millió ft
ennek azért a töredékéért kb anyagköltségen megoldják majd csak feleslegesen nem akartak volna hozzányúlni. 190 párezret futott, pont határeset. Annyiból jó hogy új korától végig bmw-be hordták ilyen módon végigkövethető, nem tekert autó. -
d4d
aktív tag
A szűrő nem kavarhat be? Bár mondom 9 liter gyári bmw olaj be lett rendelve, nem számít hogy 8 v 8,5.
Gyári olajszűrő lett volna a kauffernél de csak csütörtökre jönne meg és lényegében nem lett volna olcsóbb. Marad Budaörs és a Rack autó, minimális 5% kedvezményt még lehúznak és azonnal elérhető, nem kell rendelni.
-
d4d
aktív tag
Igen sajnos tudom miről van szó, a tulaj is, de annyi előnyük van, hogy sok dolgot megtudnak oldani, még akár motorcserét is, nincsenek rászorulva olyan mértékben szerelőkre mint egy átlag tulaj. Illetve egy korrekten végigszervizelt autóról van szó, nem az a 18 tulajos 8 kereskedőn átfuttatott ami már csak nyomokban tartalmaz eredeti alkatrészeket. De tudom hogy ebben az esetben akármilyen jól karbantartott is, itt semmi nem filléres tétel, ha bele kell nyúlni.
Nos megvannak az infók. Rack autó, Wallis, mindenki kedves segítőkész volt, innen is köszönet nekik.
Megkaptam pdfben a szerviztörténetét is, új korától 2022 év végéig (utána sokat állt). Az utolsó 4 évben egy független bmw szervizbe hordták, tőlük elvileg kapok egy részletes szerviztörténetet is, hogy pontosan milyen javitásokat, szervizt végeztek el.
Motorolaj: BMW LL-04, 5W-30
Mennyiség: 8 liter (neten 8,5 is szerepel, de úgy is 9 liter lesz véve)
Hivatalos csereperiódus 2 év / 30.000km, de a márkaszervizes is mondta, ha jót akarok, inkább legyen 10 ezer az a 30. Az eredeti(?) LL-01/LL-01FE helyett a fenti LL-04 a legfrissebb, ehhez az autóhoz passzoló előírás.Gyári (aktuális) cikkszámok,
Olajszűrő: 11 42 7 583 220
Levegőszűrő 1-4 (jobb): 13 71 7 577 457
Levegőszűrő 5-8 (bal): 13 71 7 577 458
Gyertya: 12 12 0 037 580
Aut. Váltóolaj (ATF3): 83 22 5 A 12 A00A váltóolaj literje hivatalosan 33e ft, még jó hogy lehet kapni. Ehhez képest az olajszűrő nem olyan rettenet a 14 ezres árával.
-
norrberth
addikt
Igen igen, de itt is nem ismerjük az előzményeket.
Ki tudja mikori gyártás volt.
Lehet 1 Baron használta túl sok súllyal.
Vagy mászik ráfele a padkára és tiszta dudoros volt az oldalfala. És szálszakadt lett, rengeteget a balfasz ember.
Gumis topica senkit nem tudok aki ilyen hibába futott volna bele.
Szóval meglehet user error.
-
Depiboy
tag
Csak megjegyzem mert fájdalmas tapasztalat
Annó újkorában egy céges 2011-es példányban (ActiveHybrid7) nyertem 3 motorcserét egy éven belül garanciában, a legszebb hogy fogalmam sincs mi volt a hiba mert egyszer sem közölték részletesen, és nekem mindig gyanús volt a nem megfelelő kenés/olaj de mivel új autó volt és még céges is sose nyúltunk hozzá, 24 ezer km-el adtuk el a 4. motorjával (3 csere) még garanciálisan.....
Nekem kifejezetten rossz tapasztalat volt viszont egyszer se úgy állt meg hogy lett volna bármi nyoma, egyszer menet közben csak simán leállt (nem letiltott!) bedobta a motorhibát és ennyi a leállóban vártuk az assistanceot, se füst se látható akármi semmi, de motorcsere lett a vége. -
A.Winston
tag
Csak egy gondolat, de bedobom, hogy a kocsinak a “legjobb” olaj nem feltetlen a legdragabb, hanem a rovidebb csereperiodus. Az idealis olaj meg fugg hasznalattol is adott motor eseten. Illetve relativ fogalom, mert mas a “legjobb” vedelem/fogyasztas/gazdasagossag szempontbol..
-
d4d
aktív tag
Vredestein is képben volt, de nem volt elérhető. Annyiból spórolósra vettem, hogy 4 évszakos.. de ilyen autónál azt hiszem belefér, vizsgázott már havas környezetben is tavaly, semmi gond nem volt. Rendelkezik 3PMSF minősítéssel is, nem csak a gyengébb M+S jelöléssel.
Vissza az olaj témához. Nem mindennapi autóhoz kellene beszereznem az olajat meg legalább a gyári olaj szűrőt. Egy kedves ismerősnek kellene. Nagyon megkímélt, sérülésmentes autó, nemrég jutott hozzá, szeretné bele a "legjobbat".
Ha bárkinek bármi megjegyzése, tanácsa van ezzel kapcsolatban szivesen veszem.
Tehát, 2010-es BMW 7-es Active Hybrid, 4.4 (4395ccm) V8 benzin (330kW), N63B44A motorkóddal.
Elsősorban kellene a gyári előírás, nyilván viszkozitás stb. Olajszűrőhöz gyári cikkszám. Holnap lesz pár telefonom hivatalos márkaszervizekkel is.
Amiben gondolkodik/gondolkodunk. Gyári olaj illetve ennek megfelelő Shell Professional olaj (elvileg jelenleg a Shell a beszállító) vagy Motul. De más tipp is érdekel talán csak a castrol nem.
-
Qru
MODERÁTOR
-
d4d
aktív tag
Hát nem olcsó, főleg hogy elszámoltam magam a nagyobb méretű olajszűrő miatt és még 1 litert kellett rendelni ami ugye plusz posta stbstb.. de mindegy megérdemli, legközelebb csak 3 liter kell. Igazából ennél az autónál nincs mire költeni, nem nagyon van olyan dolog benne ami beszarhat vagy ami van az se nagy költség, így marad keret az ilyen extrább dolgokra.
gumiból is good yeart kapott. -
d4d
aktív tag
De viszkozitáson nem változtattam. Nagyjából az előzmények. 2000es évjarat, végig dokumentált előélet, innen tudom, hogy egyszer biztosan került bele 15w40es olaj is... pedig kb végig márkaszervizbe volt hordva. Nem tudom kinek jutott eszébe beleönteni ilyen fost. De általában 10w40essel járt. Valós 94e kmerrel került hozzánk. Egyből ment bele a gyári Ecstar 5W30 utána vagy kétszer Eneos X Prime 5W30 és most ez az észteres api sp-s Motul. Nálam azért kap időnként a pályán 130-140-eket is, szóval megvan járatva, nem csak városi szöttyögésre van használva. Olajat nem eszi amúgy, legalábbis 5-6ezer km alatt nem tapasztaltam, por száraz minden a motor környékén is.
-
Qru
MODERÁTOR
Persze. A motorolaj a vezérléshez, hidrotőkékhez kerül utoljára, így egy hígabb olaj előbb odaér és megszűnik az indítás utáni rövid ideig hallható csattogás. Illetve ha vmi jó olaj ami a járatokat is kicsit megpucolja az már önmagában is hozhat javulást azonos viszkozitás mellett is.
-
d4d
aktív tag
Létezik, hogy az olaj megold egy kisebb hidrotőke problémát? Pontosítok, indításnál hidegen (pl ha egy éjszakat állt az autó), lehetett hallani 1500-1800as fordulat környékén egy jellegzetes "csörgő" hangot. Aztán ez bemelegedés után eltűnt mindig. Szerelő azt mondta amíg ennyi az egész jelenség, ne foglalkozzak vele, nem érdemes egy bontatlan gyári motort ezért megbolygatni. Viszont mióta benne van a Motul 8100 Power 5W30, kb 2000 km megtétele után (ebben volt több, 2x200kmes út is) már nem hallani semmit és mintha amúgy is kulturáltabban csendesebben járna a motor. Legalábbis ezt tapasztalom most már vagy a 8-10. indítás után. Ezres swift.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csubuka
üzenetére
Ugy van megtervezve a kenesi/hutesi kor, hogya 0W20 is eleg legyen. Nekik is olcsobb ha kevesebb fele olajat kell keszleten tartani a gyarban (logisztika, beker. ar, nincs tevedesi lehetoseg az esetleges cserevel). Ha ennek ellenere belmegy a 0W30 ami teljesiti a kell normakat azzal nem lesz gond. Cserebe biztos, lehetsz hogy 40 fokban sem fozod le a blokkod.
-
Mannol motorolajak Kovács autó tiktok.
Zöldes VAG olajat is mutathatta volna, vagy nincs Mannol-éknak?
-
csubuka
addikt
No egy kicsit érdekelt a nem extra "EURO sokas" országokban is ajánlott olaj, főleg ahol meleg is van, inkább jobban mint nálunk. Azért valami emissziós törvények vannak, csak egy-kettővel a mostani EURO-6 mögött lemaradva. Valószínűleg azon törvények alapján még nem kell mindent is kisajtolniuk a gyártóknak.
A Kia saját manual honlapján lehet böngészni.
Korea random Kia Ceed talán, 19ből?:

Koreai 18-as Stonicban szabad választást hagy :
*Itt ACEA és API együtt "ÉS" viszony
Botswana:
*Csak közel keleten tiltja a 0W20-atThaiföld:
Ugyanaz...Ausztrál meg US is 5W20 talán...
Szerintem tényleg az extrém meleg diktálta leginkább egyedül a Kia mostani motorjainál a magasabb viszkozitási indexeket ez alapján bizonyos helyeken... és ha nálunk melegebb, de kevésbé túlszabályozott helyeken engedik a 0W20-at, akkor van abban tartalék a magyar égövön még...
-
bul07
nagyúr
Felbontás után 1évig simán felhasználható, ha jól van tárolva(jól lezárva és nem napon és nem kint a fagyásban).
Mi úgy szoktuk mert a 5literes kanákba mindig marad 1liter, hogy a következő olajcserekor először a megmaradt olaj van beletöltve, és utána megy az új olaj a megfelelő szintig -
d4d
aktív tag
Felbontott literes olajat meddig használhatok fel probléma nélkül? Szépen muzsikál a swift az 5w30as motullal (8100 power, api sp) egy hónap alatt belement 2000km. Akkor bontottam egy flakont, de csak kb 1deci kellett belőle. Szobahőmérsékleten van tárolva.
-
bul07
nagyúr
cikkből:
A kezelési könyv ugyanezen lapján van egy táblázat is, amelyen a SAE 5W30 is egyértelműen szerepel a mi éghajlatunkra, így ez kicsit megtévesztő és félrevezető annak, aki csak a képeket nézi, ám nem olvassa el az egyértelmű szöveget.Táblázatba is benne volt sőt ha jól olvasom mi éghajlatunkra. Ezért lennék kíváncsi hogy forró égövre mi szerepel.
-
csubuka
addikt
-
csubuka
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én is legfőképpen a 40 fokos nyári nyaralós kényszerpályázásokra gondoltam, hogy az már inkább India
És ez alaphangon 4000-et pörög a pályán, mert nincs benne hatodik sajnos. nem pályán keménykedős kocsi, de a 130 tempó tartásához kell ez... szóval semmi raccse ... csak nem árt neki a 0w30, annyival meg nem drágább, csak éppen nem lesz belőle C5-ös minősítésű ahogy nézem... de az API SP meg Ilsac GF-6 meglehet. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Pláne ezeket a kis motorokat könnyű megfőzni mert nem tartós sportos autópályázásra van tervezve a hűtőköre. Esetében az EU-ban azért 0W20 az ajánlás mert csak így tudja a WLTP fogyit és a kellő CO2 kibocsátást a motor. Indiában ahol meg tojnak ezekre ott engedik a sűrűbb olajat is.
Meg kell nézni forró égövre mi az ajánlott, 40 fokban már az a mérvadó itt is. Nekem pl 5W30 és forró égövre 5W40. Végül egy híg 5W40 ment bele nekem, mert az elsőre próbált sűrűbb 5W40-el téli hidegindításkor nem volt szép hangja. Ami nem csoda, mert a forró égövön ritka a -8 fok.

Sajnos még chips után sem tudja a gyári névlegest. De legalább nem kell kevlár kuplungra költenem, mint Boldinak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csubuka
üzenetére
Igen a 0W30 ideális lenne. Esetleg ha félsz, hogy lefőzöd a gépet akkor nézhetnél vmi hígabb 5W30-at.
A nyári pályázás miatt váltottam én is 5W30-ról 5W40-re a sajátomnál. Csak azért, mert éppen 38 fok van nem fogok 100-al kóricálni a külsőben. Ahhoz még túl fiatal vagyok.
-
csubuka
addikt
Amúgy még annyi jutott eszembe, hogy nyári pályázgatás végett (bár ez ritka, lehet emiatt nem nyom annyit a latba... az autó amúgy is idegesítő pályán a 4000+-os fordulat miatt) lehet 0W30 ideálisabb lenne?
Ez a leírásban említett India 5w30 és általános EU 0w20 között lenne pont...

Bár a 0w30 ritkább és drágább ha jól látom... és abból nemigen lesz mindent is kipipáló, C5-ös olaj.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norrberth
üzenetére
Jah azzal nincs olaj gond. Csereled a fekfolyadekot es kesz.
Jah ma lecsereltuk a fekolajat Bubin. Gekko helyett labbal pumpaltam, a betolto nem menetes hanem bajonettes igy nem jo hozza. Ugyhogy azzal a lendulettel el is ajandekoztam.

Fekolajbol vegul Petronas Tutela lett. [kép]
Olyan kozepsarga jott le, kb mint vmi higabb jegestea. Rafert a csere, igy 4 ev utan.
-
polonic
félisten
0W-16 olajokat ismeritek? Azok közül melyik lehet a leginkább ajánlható?
Toyota M20A-FXS -
norrberth
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Ha van alvázszám bármit.
-
Asbee
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
Földgáz alapú Shell a gyári. Shell márkanév alatt is megtudod venni ugyanazt az olajat. Teljesen rendben van a Castrol 0w-20 508.00/509.00 olaja. Mindig adott csoportba tartozó olajakat kell nézni, összehasonlítani, nem egy márkára ráhúzni, hogy rossz vagy jó. Árat is figyelembe véve továbbra is gyári vagy ha olcsóbb Shell.
-
csubuka
addikt
Köszi, a 12000 HUF árcédula igen kellemes amúgy még pluszban

Autodoc még ezt hozta: total quartz ineo xtra FDE, ám azon nincs Ilsac minősítés, viszont van ACEA C5, C6.
#15710 [CS]Blade2:
Köszi a tippet neked is!
Ez talán annyiban jobb mint az total quartz ineo xtra FDE, hogy van Ilsac minősítése is. Pár ezret megérhet, főleg, hogy az ember elmondhatja, hogy ACEA C5 is van rajta, ami éppen a hivatalos gyári honlapos... nehogy ebbe kössenek bele a szervízbe és magyarzáni kelljen, mert az rég rossz már
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
csubuka
üzenetére
Én ezt használom most ilyen motorhoz: Total Quartz Ineo Xtra EC6 0W-20
800Ft-al drágább literenként. Hogy jobb-e, azt nem tudom. Gyakorlatilag egy töltetnél 2800Ft a felár.
A Total keresője ezt hozta ki nekem, mert az elvileg legjobb, TOP, gyakorlatilag a legdrágább olajukat hozza, ami jó az adott motorhoz. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
1.25 MPi Kia motorba ez az olaj, Total Quartz Future GF6 kiválo lehet nem? Árban is nagyon tetszik. Total Quartz reklám volt a gyári prospektusban is ajánlasnak álcázva

Gyári ajánló most 0w20 C5öt ad a Kiánál. Persze C5 gyárilag nem is volt a leírásban
Városi használat van javarészt, szóval 0w20 oda kiadja.Ez az olaj tudná azt, valamint mind az API (SN) mind az Ilsac (GF4) gyári ajánlásokat túlteljesítené. Talán ezek számítamak főképp Kiánál nem?
-
Depiboy
tag
Egy ideje Shell Helix ultra professional olajat használok viszont kiváncsi lennék van e jobb Opel Z18XE 125LE motorhoz, vagy mi lenne az ajánlás? Sokaknál Total vagy Mobil1 olajat látok, azt tudom hogy a castrolt nem szereti a hangja se szép vele, aral se volt túl meggyőző.
-
norrberth
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
DKZA
190Hp
-
Asbee
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
Én gyárit raknám bele, jobb a Motulnál és az ára is kedvezőbb. Ha meg még extrább kell akkor Mobil 1 X2
Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi haladó szinten
- Iqos cigaretta
- TCL LCD és LED TV-k
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- PlayStation 5
- Diablo II: Classic és Resurrected
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Xiaomi Robot porszívó S40C, Bontatlanul, eladó!
- B-Twin Rockrider 340 26-os férfi bicikli. NEM TUDOM VINNI SEHOVA
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Apple iPhone 13 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Eladó EDIFIER ES prémium hangszórók ES300 / ES60 / ES20
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs