- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A.Winston
tag
Igen, ezek eleg huzosak mikor en is kerdeztem. Viszont sok ceg csinal am ilyesmit sajat maganak is, amit nem reklamoznak szolgaltataskent.
En melo kapcsan sok cegnel forgok es az egyik nagygepuzemeltetessel foglalkozonal rakerdeztem, csinalnak-e ilyesmit es lam lam igen, meg vegulis lehet rendelni is. Maganszemelykent kb 20as per elemzes.
Most ceget nem irnek, de erdemes szerintem beprobalkozni ilyen helyen. Eleg ha teszteredmenyt megkapod, abbol mar nemi olvasgatassal el lehet donteni van-e valamivel para.Hogy olcso-e relativ szerintem. Mivel en magamnak cserelem folyadekokat meg sok mast, ugy vagyok vele hogy belefer a jobb cuccok mellett. Illetve hamarabb latszik ha valamivel problema lehet.
-
A.Winston
tag
Persze tudnak, de mellette gyartoknal fontos szempont, hogy eves fenntartasi koltseget higy tudjak piacon pozicionalni az adott termekhez. Egy M-es BMW-t el adni ugy hogy 6-8e km a gyari ajanlott olajcsere periodus (annak az is sok de mindegy..) viszont egy polo vagy csaladi autot nem annyira. Plane itt EU-ban irgalmatlan draga mindenkinek az ideje, igy inkabb arra jatszanak pl VW-nel hogy 20-30e km-t birni tudo olajspecifikaciokat tamasztanak. Az kerdes hogy laborba ugyan kepesek produkalni ilyesmit, de mennyi ertelme van gyakorlatban eroltetni. Hol lesz annak az olajnak a viszkozitasa 2 ev meg 30k km utan, mennyi extra kopasfem kering emiatt..
Persze 3 ev nem nagy ido, ha amugy a legyartott motor nem rossz, kb mindegy mit specifikalnak.Egy uj 3L-es Tuareghez neztem par honapja mi lenne jo - mert szol a kocsi h kene olajat tolteni es ilyen mol-os loret tolt ra tulaj (apam). Es akkor lattam hogy annak pl minden mas regioban rovidebbek az ajanlott szerviz periodusai..
Persze amugy hiaba gyozkodom h ne varjon 2 evet legalabb az elso cserevel hiaba gyartoi ajanlas, de megingathatatlan a nemet mernoki precizitasba vetett hite.
-
A.Winston
tag
Ha nem eszi szerintem felesleges feljebb menni.
Milyen gyakran csereled amugy? Egy olajanalitika lehet hasznos megnezni kopik-e valami hatarertek felett (bar az is inkabb rendszeres cserenel csinalva adja meg kello kontextust).
A sok autopalya is jo az olajnak. Szoval a helyedben szerintem nem biztos erdemes sokat lamentalni valts-e.Japanok egyebkent eleg lazan kezelik olaj speci kerdest, es mivel fo piacuk amerika az API-ra fokuszalnk inkabb.
Nalad gondolom a kozos Merci fejlesztes miatt vettek at at siman az ajanlast. -
A.Winston
tag
Igy elso blikkre olvasva nekem olyan erzesem van foleg adjak gyartok ala a lovat a tovabbi emisszio csokkentesekhez. Oszinten szolva nem vagyok meggyozodve, hogy vedelmi szempontbol is jelent-e javulast. LSPI megint ki van emelve, meg ahogy hasznaltpiacot is elarasztjak a kis turbos mocik egyre fontosabb, de azt mar lekezeltek utolso szabvanyokkal.
De persze ez az en szubjektiv velemenyem.. -
A.Winston
tag
Hat, en csak sajat mocik kapcsan tajekozodtam eddig, de gyors kereses alapjan ezt gondolnam:
1. MB 229.1 (Merci szabvany!?) alapjan nem reszecskeszuros, igy full SAPS lehet
2. Nem irtad, de gondolom szivo benzin az 1.3, igy az LSPI vedelem nem kulonosebb szempont, ami sokkal tobb adalekcsomag hasznalatat teszi lehetove (turbonal lenne mas a helyzet)
3. Nem irtad futast, de pl Qru velemenye lehet tampont, vagyis 150e km alatt w30 afelett w40 (de ez se szentiras)
w30 es w40 relacioban kerdes meg:
3a. hogy nezed-e mennyire eszi az olajat? ha igen akkor w40 inkabb
3b. milyen fokon megy motor, tudom ez trukkos sokszor, de egy obd2 megmutatja ha van benne szenzor, vagy nemi netes kutatas. Bar gondolom nem rally auto, igy w30 is jo
4. API szinteknel magasabb altalaban jobb vedelmet is ad es azt jellemzoen megveszik a gyartok, szoval erdemes nezni (SP az utolso azt hiszem, van “-RC” tag valtozat, de az Resource Conserving-et jelent es csak kvazi fogyasztast javitani hivatott - szoval vedelem miatt mindegy)Egyebkent legfontosabb szempont csere idotartam, fuggetlen attol mit valasztasz. Bar olajonkent eltero meddig birja papiron es nyilvan motor meg hasznalat fuggo, de gyakrabb csere jellemzoen mindig tobbet er barmilyen csucs olajnal. 8-10e km max. es evente min 1x. Ha csak rovid varosi furikazasra van, akkor akar fele ennyinel is erdemes csinalni.
-
A.Winston
tag
Az valoszinu teljesen jo, de mellette tobbi specit is erdemes figyelni. SAPS tartalom milyen kell
legyen (reszecskeszuros-e az auto!), de API is szamithat hiaba amerikai speci (SN, SP stb). Illetve jo tisztaban lenni europai gyartok eloirasaival. BMW, Porsche eleg komoly kovetelmenyeket tamaszt. Mivel certek dragak sok olajgyarto nem mindet licenszeli minden termekre, de ettol fuggetlen lehet teljesen jo alkalmazni.
Elkeszdesz nezeledni, ne ijedj meg h eleg mely a
nyul urege, mert egy szint utan inkabb hitvita jellegu. Ettol fuggetlenul erdemes tisztaban lenni vele. Menthet meg draga fejvakarastol embereket. -
A.Winston
tag
A 40 es 100 fokos viszkozitasi indexeit nezd. API besorolas tol/ig terjed, ami a kuszob aljan van szamit hignak. Egyebkent felhasznalas es tipus fuggo. Amennyire en eddig olvasgattam, vekonyabb olaj = kevesebb fogyasztas (igy lehet javitani flotta atlagot gyartoi szinten), illetve rosszabb vedelem (ez altalaban eleg ha gari idoszakot kihuzza specifikacioba irni…).
De nem erdemes ketsegbeesesbe se akarmeddig menni, a w30/40 es szint boven eleg akar versenyre is bizonyos fokig. Inkabb az ilyen w20 alatti olaj ajanlasoknal erdemes tudni valojaban milyen fokokat szokott elerni. Ugye ezek 110+ fok felett mar kvazi sokat nem segitenek, ha dizajn vagy hiba miatt a motor rendszeresen afelett jar erdemes vastagabbat megfontolni (persze csak ha szamit a motorelettartam). -
A.Winston
tag
Nem tudom, most merult fel bennem h lehet-e kezdeni vele valamit. Gondoltam amugy h egyszer beprobalom 5w30-at, de amugy meg hideginditasnal lenne jelentosege? 5wX lenne az is, szoval hideg viszkozitasuk kvazi azonos kene legyen..
Mindenesetre megnezem ezt az LM adalekot hatha, aztan proba 5w30-al.
Mennyire kinos egyebkent ha csinalja? Elketyeg siman evekig ha hagyom jarni uresben amig abbahagyja vagy valoszinu szerelo lesz zaros hataridon belul? -
A.Winston
tag
Sziasztok,
egy olyan kerdesem lenne, hogy az LM fele “hidraulikus szelep emelo” adalekkal van valakinek tapasztalata?
Van egy rohangalos 2008-as Fabia mk2 1.4 mpi benzin motorral es egy kicsit csorog egy ideje hideginditasnal. 5w40 (a3) olajokat meg friss szurot (mann, mahle) kap 9-10 ezrenkent, de felmerult bennem hogy talan ettol elmulhat. Vagy hulyeseg, nincs ertelme? Esetleg inkabb art? Leiras alapjan csere utan lehetne adalekolni, de pl ha lehet tudni melyik olaj tartalmazza amugy az adalek tipusat is valthatok ra.. -
A.Winston
tag
Motion_Blur; Qru; bnorci71: Köszönöm a tippeket!
Felveszem a kapcsolatot körbejárni őket.
-
A.Winston
tag
Sziasztok!
MO-n olaj analízist csináltatott vagy kér itt valaki rendszeresen? Van esetleg valami bejáratott ajánlott partner? Google kidobott párat, de ha van javaslata valakinek megköszönném!
-
A.Winston
tag
Sziasztok!
Egy kerdesben kernem a tippjeitek.
Olajat cserelnek egy gen2-es brz-ben. Nyari idoszak miatt 5w20-at vennek. Tavaly Castrol magnatecet vettem ami jo is volt, de motul 8100 eco-lite vagy specific 948B milyen? Van egyaltalan kulonbseg koztuk? Illetve boltbol van javasolt vagy mindegy igazabol? -
A.Winston
tag
-
A.Winston
tag
Sziasztok,
megkerdeznem megkerdeznem velemenyetek hogy oljahamisitas mennyire para manapsag. Par hete csereltem magamnak eloszor. Bardibol vasarolt castrol magnatec 5w20 4 es 1 L-es kiszereles, ranezesre oke es erzesre sem mondanam h gond van, de most talaltam ilyen cikkeket h para lehet amugy. Kell ezen aggodni egy ilyen webshopnal is elofordulhat? Oszinten nem nagyon neztem csomagolast mert fel se merult bennem akkor.. :/
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Formula-1
- RAM topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- SzoftverPremium.hu
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest