Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
addikt
Arukereső szerint sosem volt drágább literje 6ezer ft-nál.
De mindegy is, csak Unix Bárdi ugye köztudottan a legrágább hely még mega giga "kamu" kedvezménnyel is. -
tibbike01
addikt
-
tibbike01
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Köszi! Pollenszűrővel együtt kell járatni a levegőt, vagy ki kellene venni?
Mi van, hogy pont pollenszűrőcserekor használnám?
1. régi pollenszűrő bent
2. nincs bent pollenszűrő
3. új pollenszűrő bentCsak, hogy ne legyen olyan egyszerű.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha jól tudom ki kell venni a pollenszűrőt (2), szóval cserekor érdemes ezt csinálni. -
-
tibbike01
addikt
-
tibbike01
addikt
Neked aztán sok időd van.
Ezt nézd meg. -
tibbike01
addikt
Pollenszűrőből nálam az 5 rétegű Mahle CareMetix a nyerő. A sűrű fekete kormot okádó malacorrú passat után haladva az ég világon semmit nem éreztem belőle. Néhány youtube tesztet is megnyert.

-
tibbike01
addikt
Én nem ismerek olyan márkaszervizt, aki gyári logós olajat tölt a verdába. VW vonalon találkoztam Shell, Castrol, I-sint és Mobil olajokkal. Az van náluk, akivel éppen sikerül leszerződniük jó áron.
Az pedig stratégia, hogy egy "általánosabb" olajat választanak, pl 0w30, ami több specifikációval bír, ezért egy nagy hordóból több motorba is bele tudják öneni. Minden csak business kérdése.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tibbike01
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Én mióta megvan a gép Mann levegőszűrővel és pollenszűrővel járok (amit magam cseréltem) szervizre és még 2szer garis ügyem is volt. Sőt kódolva is van az autó. A szerelő csak lesett mikor próbakört csaptunk és nem sípolt az öv miatt.

Soha semmi gond nem volt belőle. Azt cserélnek, ami az árajánlatban van, nem fogják nézegetni a szűrőt, hogy vajon cseréljük-e, vajon gyári-e. Pollenszűrőt meg a kézikönyv szerint cserélheted magadnak, olyanra, amilyen tetszik. Azért tuti nem szólnának. De persze te tudod, ha időd, kedved engedi visszarakhatod. -
tibbike01
addikt
válasz
focvis
üzenetére
A márkaszerviz olyan olajat tesz bele, amelyik márkával épp leszerződtek és van náluk a hordóban. Van olyan szerviz, ahol i-Sint olajjal dolgoznak. Persze a specet tudja és még lehet nem is olyan rossz, de én akkor is a nagyobb márkák közül választanék. Nekem a Shell nagyon szimpatikus és innovatív a földgáz alapú olajjal. Én azt választanám vagy a Motult. Mobil és Total nekem nem szimpi. A Castrol meg jóféle, de drága. Esetleg még a gyári VW logós olaj is jó lehet, ha jól tudom legújabban abban is a Shell van.
Gyári olajszűrőt nézted Kauffernél? Nagyon jó áron szokták adni.
-
tibbike01
addikt
válasz
KillerATi
üzenetére
Olyan ez, mint kb minden termék esetében, a specifikáción túl versenyeznek a gyártók egymás között, ezért, hogy az ő olaját vedd. Euro 6 motorok között is van különbség, az A++ hűtőgépek között is van különbség, a 3,5kw klímák között is van különbség, a 8kg mosógépek között is....stb. A gyártók ezekkel az extrákkal, extra funkciókkal, tulajdonságokkal probálják a vevőket magukhoz csábítani.
Egy Beko és egy AEG mosógép is tudja a 8kg ruha mosási kapacitást, de az AEG több funciót tud és robosztusabb.Azt a minimumot tudja az összes olaj, amit a specifikáció elvár. Ez után jön a "hab a tortán", bár ezek már csak minimális különbségek és lehet egyik előny a másik rovására megy, illetve itt már a hitvallás is képbe jön.
-
tibbike01
addikt
Az senki nem kérdezi meg, hogy hány km van benne és eddig milyen olaj volt beletöltve?

-
-
tibbike01
addikt
Aktívszenes pollenszűrőből jók a nagyobb márkák szűrői, de ha maximalista vagy akkor Mann FP vagy Mahle Caremetix a 2 number one szűrő.
Egyik olaj tudja a dexos2 minősítést, a másik nem. Ne kép alapján rendelj, bármilyen kép lehet a weboldalon és bármilyet kaphatsz kézhez.
-
tibbike01
addikt
Persze mindezt megértem, de akkor is durva, hogy ezt így csinálják, főleg 2024-ben, amikor még az ügyintéző sem mer lekérni adatokat a verdáról, nehogy később baja legyen belőle...
Mi van, ha sérülés történik a meló utáni fusi során? Heti 40 órában bejelentett munkás dolgozik még este 18órakor is? Megkapják a riasztó kódját és a szerviz kulcsot? A szerszámok kopása is bele van kalkulálva...stb...stb.De befejezetem.
Mindeni úgy csinálja, ahogy tudja, de nekem ez akkor is meglepő. Ilyet bevállalni egy hivatalos márkaszerviznek nem kis kockázat. -
tibbike01
addikt
-
tibbike01
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Itt a teszt.
Elég korrekt teszt.
Pont a szagok szűrésénél volt előrébb a Mahle, ha jól emlékszem. -
tibbike01
addikt
Ezt csak úgy itthagyom.
-
tibbike01
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mindenhol máshol meg 8321-ft. De ja végre valami, ami Bárdinál olcsóbb, mint máshol.
-
tibbike01
addikt
Muterom 1.6 BCB Seat Leonjába eddig mindig Castrol Magnatec C3 5w40-et öntöttünk. Bevált ez az olaj minden tekintetben viszont már egy jó ideje eltűnt a "VW 502.00" minősítés a flakonról, talán 3 éve már nincs rajta. A kérdés, hogy jóvanaz bele, vagy válasszak inkább más olajat, pl Total Quartz 9000 5W-40-et vagy MOTUL 8100 X-CESS 5W-40-et?
-
tibbike01
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én a Skodaba 6700-ftért vettem a Mann FP szűrőt. Te hol vásárolsz?

-
tibbike01
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mann FP jó, de csak 3 rétegű és a youtube tesztekben sem elől végzi, ellenben a Mahle LAO 5 rétegű szűrő rohadt jó és kb ugynanabban az árban van. Kövi cserénél érdemes lehet kipróbálni.

-
tibbike01
addikt
Annó amikor pollenszűrőt kerestem, akkor elég sok youtube videos tesztben ez a Meyle-PD vitte a prímet, most nincs időm megkeresni a videót, de úgy emlékszem nem is kevéssel nyert pl a Mann FP előtt. Brutál jó szűrő lehet.
-
tibbike01
addikt
válasz
focvis
üzenetére
A kérdező szerintem használat közbeni tapasztalatra gondolt. Persze a több anyag jobban szűr, de érzésre mit tapasztalsz?
Kevésbé porosodik a műszerfal?
Nem büdösödik a rendszer?
Ha előtted megy egy traktor vagy valami hasonló gép, akkor nem (vagy csak nagyon minimálisan) érzed a gázolaj/bezin szagát?
Nem lesz légúti betegséged?
...stb -
tibbike01
addikt
Engem csak az a része zavar a tavaszi cserében, hogy miért kellene egy tavasszal-nyáron porral-pollennel telített szűrővel neki indulnom a télnek. Olyan, mintha egy nagy porszívózás előtt cserélnék porzsákot a porszívóban

Télen amúgy nem sokat járok, meg amúgy is tisztább a levegő és pollen, bogarak...stb se nagyon vannak.
De amiket írsz megértem, hogy te tavasszal cseréled (csak majd nyár végén fujasd le a bogarakat, pókhálót és feleveleket róla
) -
tibbike01
addikt
Én pollenszűrőből biztosan valami márkásat tennék, vagy legalább Filtron, főleg, hogy láttam youtubeon az összehasonlító videókat, amiben szépen látszik, hogy mennyi szenny tud bejönni az utastérbe, mit lélegzünk be pl egy araszolásnál, ahol egy régi dízel megy előttünk. Biztos ismered a mondást, tündőnkből csak egy van...

-
tibbike01
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
téli szélvédőmosó + deszt víz
Miért kell deszt víz a téli szélvédőmosóhoz?
-
tibbike01
addikt
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Én is utángyártott szűrőt használok és nem VW logós olajat, ennek ellenére mégis tudom és elfogadom a tényt, hogy a gyári minőségtől egyik sem jobb. Szerintem ez a "csak a gyári" szöveg ragadt be nálad. Vannak jól sikerült utángyártott alkatrészek, amiket örömmel lehet használni. Ez is tény és ezt itt senki nem cáfolja.
-
tibbike01
addikt
+ 1
Autóipari minőségbiztosításban dolgozom. Olyan hajmeresztőt is láttam már, hogy pl a Mann márka felvásárol egy kisebb (alacsony minőségű, olcsóbb) szűrőket gyártó céget és azzal gyártatja a Mann cuccokat míg a Mann saját gyárában az OEM cuccok gyártódnak. Minden csak a pénzről szól.
De az Aldis téliszalámit is a Pick gyártja és megsincs olyan jó ize, mint bármelyik Pick szaláminak

-
tibbike01
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jaa persze a Mann FP-vel szemezek, de jó látni, hogy a többi gyártó is kezd feljönni és pl a Bosch, Velao, Hengst, Meyle is gyárt antibakteriális szűrőket.
-
-
tibbike01
addikt
Az azért ugye tudod, hogy nagyon apró különbségek vannak az általad válaszott olajok "vékonysági indexében", ami lehet, hogy 1000km használat után teljesen borul, vagy akár a gyártók méréseiben is lehet szórás.
Ha ugyanazon körülmények között, ugyanazzal a mérőberendezéssel lenne mérve, azokkal az olajakkal konkrétan, amiket bele akarsz tölteni esetleg lehetne követekeztetést levonni, de itt is annyira elhanyagolható különbségek lennének, hogy a motor-olajkör ebből az égvilágon nem venne észre semmit. És akkor a folyamatos olaj fáradásról és így a karakterisztika változásról nem is beszéltünk.

Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Eladó Samsung Galaxy S23 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)