Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- sziku69: Szólánc.
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d4d
aktív tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Akkor nem kell azzal a fals szöveggel foglalkozni, amit a szervizes mondott? hogy inkabb az 5w40, mert lehet fogyasztaná a 0ás olajat, tudod jött a "túl vékony" szöveg meg mert már 170 ezer km van az autóban...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Ezzel az FS-el en is szemeztem de vegul maradok a Motulnal.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Motul X-Max is tudja, nekem 110k km volt azzal, most meg Mobil1 FS van 4k km óta (mert hamarabb lett API SP mint a Motul).
-
d4d
aktív tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Ne ezt mond, honnan lenne nálam a forgalmi, írtam hogy ismerőse az autó, alvázszám, van meg rendszám most így 22:30-kor.
Az olajkeresők is csak 229.5-ös olajokat dobálnak ki. Akkor jó ez? Fene ezeket a kacifántos merci motorokat, de nem baj ezzel is előrébb vagyunk, van némi tapasztalat.
-
Eugene Roe
őstag
Ott a motorszám forgalmiban
és nem kell gondolkodni.Na, akkor jó. Mi mindent megtettek, hogy forgalomban tartsák ezt a valamit.
Így azonban ne gondolkodj. Legjobb budget a Mobil1 FS 0W40.
Amúgy a leghígabbak a Ravenol SSL 0W40, az egyetlen piacon is kapható észter hybrid pedig az Igol-é (illetve Ravenol REC 0W40)
-
d4d
aktív tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Megvan
-
d4d
aktív tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Elvileg ez még mindig M274, nem itt van a félreértés? 3 szerviz nézte alvázszám szerint
C 300e 155kW, 2019-2021 motorvariánsok között ott van,
1,991 cc (121.5 cu in) turbocharged 16V I4 (M274 DE20 LA) + Electric Motor (PHEV)
211 PS (155 kW; 208 hp) + 122 PS (90 kW; 120 hp) at 5,500 rpm
350 N⋅m (260 lbf⋅ft) + 440 N⋅m (320 lbf⋅ft) at 1,200-4,000 rpmGemini,
A motorkód tisztázása
Bár sok forrás azt írja, hogy 2018-ban jött az M264, a C 300 e (hibrid) esetében a Mercedes egy kicsit trükközött. A hibrid hajtáslánchoz (PHEV) sokáig az M274 kódú motort tartották meg, mert a villanymotorral való összeépítés (a 9G-Tronic váltóba integrálva) ehhez a blokkhoz volt kész.
Az autód motorja: Valóban az M274.920 (vagy annak hibrid specifikus változata).
A különbség: Ez a motor (M274) alapvetően egy régebbi konstrukció, amit eredetileg részecskeszűrő nélkül terveztek.
Akkor miért a 229.5?
Most már összeáll a kép, miért mondják a márkaszervizek és az olajkeresők a 229.5-öt:Nincs GPF/OPF (valószínűleg): Az M274-es motorok jelentős része – még 2020-ban is a hibridekben – úgy ment át az emissziós teszteken, hogy nem minden változat kapott benzines részecskeszűrőt. Ha nincs benne részecskeszűrő, akkor a Mercedes logikája szerint a 229.5 (ami egy "erősebb" olaj) a legjobb választás.
A gyári előírás: Az M274-es motor "anyanyelve" az MB 229.5. Ezt a motort 0W-40-es vagy 5W-40-es olajjal tesztelték millió kilométereken át.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Motorkód elejéből kiderül, eleje kell, 274920xxxxxxxxx vagy 264920xxxxxxxxx
-
Eugene Roe
őstag
Kizártnak tartom, hogy 229.5 kelljen bele. Részecskeszűrő (2018) után már ACEA Cx kell minden merci motorba, ami nem AMG, ez pedig hozza magával a 229.51+ -t.
Azt gondolnám, hogy hybridbe alapból az 5W30-at ajánlja, miért tenne bele 40-es végűt?
De miért nem azzal kezded, hogy megveszed a rendes szervízkönyvét?
2019-ig volt az M274 aminek 2018-ig még 229.5 volt az előírás, de 2019-ben váltotta a M264, ami már részecskeszűrős -> 229.51+, szerintem dupracsekkold, mert drága lesz.
-
d4d
aktív tag
válasz
szimi57
üzenetére
Az rendben van csak ne hülyítsen oda telefonos megbeszélés után, azzal a szöveggel, hogy megoldjuk, menjek nyugodtan. Így az is egyértelmű, hogy a megfelelő helyen értékelem ezeket a dolgokat.
Suzuki, Honda, PSA/Stellantis csoport márkái, Alfa, BMW, Mazda, Ford, VW csoport, Renault, Toyota. Rengeteg márkaszervizzel beszéltem az elmúlt 1-1,5 évben, telefonon vagy személyesen, mindenhol van ilyen "szabály", de érdekes 99%ban mindenhol sikerült így vagy úgy, de kideríteni a cikkszámokat és nagy részük kifejezetten rugalmasan, segítőkeszen állt a témához. Nagyon kevés szerviznél fogtam ki valami tuskót. Olyat meg még nem is láttam sehol hogy olajnál a gyári előírást sem hajlandók elárulni.Az meg kifejezetten gusztustalan, ha "ügyfélként" megyek oda és akkor is előadják ezt, mint a budaörsi suzuki világnál. Komolyan egy 25 éves swift filléres olajszűrőjének és hasonló alkatrészeinek cikkszámát kell titkolni? Van még egy olyan hülye az országban aki egyáltalán beteszi a lábát egy márkaszervizbe gyári alkatrészek miatt egy ennyi idős swifthez? Szerencsére vannak olyan helyek ahol nem ilyen fatökű droidok ülnek, hanem átlátják az adott helyzetet és tudnak önállóan dönteni. Látják hogy egy ártalmatlan "hülye" vagyok, ki az az ökör aki 10en 20on éves autók olajleeresztő csavarjaira meg alátéteinek cikkszámaira kiváncsi.
-
d4d
aktív tag
Nyugalom, senki nem akar semmilyen szervizbe elmenni.
Van egy ismerősöm, ő is autókkal foglalkozik csak más témában. Tudja, hogy szeretem ezt az olajos dolgot és megkért nézzem meg, hogy ebbe a mercibe milyen motorolaj kell. Pontosan ez egy 2020-as Mercedes-Benz C 300 e T-modell Plug-in hybrid, 1991 cm³, 155 kW.
Amit eddig tudok (több szerviztől begyűjtve)
Olaj: MB 229.5, 5W-40 (ajánlott, szervizek ezt töltik) vagy 0W-40 (7 liter)
Hűtőfolyadék: MB 325.6 (9+3 liter, két hűtőkör van)
Váltóolaj: MB 236.17 (12 L, teljes mennyiség)
Fékfolyadék: DOT 4Neki alapvetően az olaj kellett, a cikkszámokat csak extraként szerettem volna összegyűjteni. A JP autó és a kecskemétiek kicsit jobb fejek voltak, de ezeket belőlük se tudtam kihúzni. Amúgy meg tököm teli van a cikkszámokkal is. Suzukihoz is mire begyűjtöttem mindent megőszültem és ez csak pár hónapja volt, de van már olyan cikkszám köztük ami nem aktuális.
-
-
-
d4d
aktív tag
Ja olaj elvileg MB 229.5 (nem 51, nem 52) 0W-40, 5W-40
Kérdezi mennyi km van benne, mondom 170e körül, hát akkor inkább az 5W-40-et javasolja, mert a 0-ás vékonyabb, azt lehet hogy fogyasztani fogja...és amúgy is ők is 5W-40-et tennének bele.
De az elején egyébként azzal indult a beszélgetés hogy mondom miről van szó, szükségem lenne a gyári előírásra stb. Egyből visszakérdés, miért ahol cserélni fogják ott nem tudjak?
Ez b..meg egy Mercedes márkakereskedés hozzáállása.
-
d4d
aktív tag
Mercedeshez ritkán kell bármit is összeszednem de most van egy 2020as hibrid C300-as amihez próbálok összeszedni cikkszámokat. Elmondhatom, hogy az eddigi összes márka közül ez eddig a legkeményebb dió. Külön kiemelném a Pappast, akik kihülyítettek, aztán nem segitettek semmiben. A szokásos nem adhatnak ki cikkszámot szöveg. Világosan elmondtam telefonban miről van szó, ok izé ez meg az, ok menjek ki "megoldjuk". Na úgy oldottak meg hogy sehogy. Még azt se tudták kideríteni kivel beszéltem, jön a fickó akinek mondjuk semmi köze nem volt az egészhez, hogy hát itt 600an dolgoznak honnan tudják. Nyilván 600-an egy szevizben...
Hovány szintén ilyen fatökű hozzáállású. Ehhez képest a BMW-nél, Rack autónál, úriemberek voltak. Az a baj ezeken a tuskókon kívül nem sok lehetőség van. -
d4d
aktív tag
Ehhez mit szóltok? Kicsit béna AI hang, de van olajtéma is benne, pl miért nem ajánlott sokat futott vagy esetleg már kicsi olajat csipegető motorba "vastagabb", nem előírás szerinti olajat tölteni. Érinti a hűtőfolyadék, fékfolyadék, hideginditással, váltóolajjal, turbohalállal kapcsolatos témákat is.
"Ebben a videóban 15 olyan legális hibát elemzünk, amelyet emberek milliói követnek el nap mint nap anélkül, hogy tudnák: komolyan megrövidítik a motorjuk élettartamát. Ezek gyakori, látszólag ártalmatlan műveletek, amelyeket a motor nem bocsát meg."
-
d4d
aktív tag
Csomagtartójában volt fél liter gyári gm olaj, ami jó jel mert 3,5 liter kell bele olajcserénél, így beleillik a képbe ez a pont fél liternyi maradék.
Hasonló történet az olajdokinál, nem mostani de így utólag érdekes.
"Opel Astra J 1.4 turbo gépkocsimban 5600 km állásnál olajat és szűrőt cseréltettem az egyik Opel szakszervízben. A munkafelvevő MOBIL SUPER 3000 X1 5W-40 olajat mutatott, hogy ezt teszik a gépkocsiba. Az olajos doboz matricáján láttam az opel minősítését: GM-LLB-025. Az Astra dokumentációjában DEXOS 2 szabványnak megfelelő olajat írnak ehhez a típushoz.
A kérdéseim a következőkez a Mobil Super 3000 X1 5W-40 olaj okoz-e károsodást mivel nem Dexos 2 minősítésű? A szervízfüzetben nem jelölték meg az olaj minőségét csak a viszkozitását, ez helyes eljárás-e . Egy garanciális járműnél? A MOBIL olajnak van Dexos 2 minősítése?
Kedves Levélíró!
A GM-LL szabványok a korábbi Opel szabványok, a Dexos 2 pedig az új. Jobb lett volna a Mobil Super 3000 XE 5W30-at betölteni, mert az a Dexos 2-nek megfelelő olaj, de egy csereperiódus alatt nem lesz probléma ebből az olajból sem. Az, hogy mit írnak a szervizfüzetbe az változó - úgyis a pecsét a lényeg. Mindaddig amíg a szerviz adta az olajat és nem Ön vitt oda valamit más fajtát, addig az övéké a felelősség."
Mi is a baj még a fenti Mobil olajjal? ezt nem fejtette ki az olajdoki. Egyrészt nem tudja a dexos2-t, ok, de semmilyen szinten nem tudja a korábbi benzines GM LL A 025-ös előírást sem, csak a B-t, azt is csak a Mobil szerint, tehát nincs gyári elfogadása semmire, ami Opel. Arról nem beszélve, hogy B-t nem is lehetne tölteni az A helyére.
Másik dolog, szegény turbo-s J astra tulaj akkor még nem tudta, hogy időzített bombán ül, többek közt ezeknél tiltották meg aztán a dexos2 olaj használatát az LSPI jelenség miatt, ami valamivel később már az autó megjelenése után derült ki. -
d4d
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Talán a Schiller nem ez a kategória.
-
-
-
Qru
MODERÁTOR
Pláne, hogy a Dexos 2 meg is szűnt már: GM DEXOS 2 szabvány megszűnése 2025-ben
-
d4d
aktív tag
Turbosoknál vált ketté a dolog, itt még nem játszik az lspi szarság szerencsére. Akkor jött be a dexos 1 gen2 utána a gen3 és a későbbi már psa-s opel előírások. Ennél meg jó a dexos2 is. De amúgy az is mehetne bele, itt minden visszafele kompatibilis. Aktuális legújabb ide vonatkozó előirás az OV 040 1547-G30.
Ami durva hogy a total az nfc-t ajánlja hozzá, ami A5/B5-ös olaj, amit a kézikönyv szerint tilos használni ebben a motorban.. a long life olajuk is tudja a fenti G30-at vagy dexos1 gen3-ra ott a future fgc, szóval nem értem az nfc-t. -
d4d
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
2005-ös még éppen 200e alatti km, szinte végig márkaszervizben szervizelt Schillernél (ott is vásárolták). Egész friss vizsga is van rajta, vagy másfel év. Műszakilag is teljesen rendben, 1.4 benzin, klima. Szerencsére a rozsda se eszi, ez a legfontosabb. Egyedül annyi, most megemelve látható volt, vmelyik szimmeringnél minimális olajszivárgás tapasztalható, azt majd orvosolni kell, de ez legyen a legkevesebb ennyi idősen.
-
d4d
aktív tag
Tárgytalan, gyári olaj ment bele, kauffernél volt minden helybe.
Szerk. Azért köszi Qru! Én is így vagyok, ilyenkor nem érdekel hogy ravenol vagy nem, ha nincs gyári elfogadás inkább nem.. ajanlásra nem adok.

-
d4d
aktív tag
Van egy kifejezetten jó állapotú 1.4-es G Astra (2005) a latótérben. Megérdemelné a jót.
Bele merjük tenni? Francért nincs hivtalos elfogadása.. csak ajánlás. De a HLS 5W-30, aminek van dexos2 elfogadása kb minden szempontból gyengébb, mint ez.
Ravenol SSO 0W-30 (USVO, CleanSynto)
Specification: ACEA A3/B4, API CF, API SN
Approvals: BMW Longlife-98, MB-Freigabe 229.5, Renault RN0710, VOLVO VCC 95200356 - Service Fill, VW 502 00, VW 505 00
Recommendation: BMW Longlife-01, GM-LL-A-025, GM-LL-B-025, Renault RN0700, VW 503 01Viscosity at 100 °C mm²/s 12,0
Viscosity at 40 °C mm²/s 60,9
Viscosity Index VI 198
HTHS Viscosity at 150 °C mPa*s 3,57
Pourpoint °C -60
Flashpoint °C 236
tbn mg KOH/g 12,5Vagy REP 5W-30 (itt van dexos2 jóváhagyás)
ACEA C3, API SNViscosity at 100 °C mm²/s 12,2
Viscosity at 40 °C mm²/s 73,4
Viscosity Index VI 165
HTHS Viscosity at 150 °C mPa*s 3,7
Pourpoint °C -60
Flashpoint °C 244
tbn mg KOH/g 8,1 -
gg72
veterán
Alfa Giulietta Diesel 1.6 JTDM (940FXD1A) 940 A3.000-ba jó lenne ez a váltóolaj? RAVENOL MTF-3 SAE 75W
A specek alapján úgy látom, hogy igen.
-
AIex
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Német márkanév, kínai brandelt termékkel. Ha szétnézel a racsnis szettek között, ezzel fajta hajtószárral / "racsnival" fogsz találni sok más márkát, pl. Parkside is ugyan ez a konstrukció. Arról nem is beszélve, hogy van benne kb 50-80db bitfej, ami filléres tétel, és a minősége is gagyi.
Ennyi pénzért, inkább vennék egy 56 részes (1/4" + 1/2") Proxxon készletet, ami kisebb szortiment, de valószínűleg átlag autószereléshez elég, és jobb minőség.
-
norrberth
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Ismerősnek bevált.
Vw topicba rákerestem [link]
Itt van még Yato is, meg egy régi Stanley de ezek kicsi krova készletek.
Azt írta Gemini egy hajszállal van a Yato felett minőségben.
Azért vettem csak a Bgs t mert kiszeretném próbálni, meg rengeteg minden van a készletben.
Nekem a Yatoval se volt bajom,egy valami nagyon jó benne.
Bármilyen fej vagy hajtószár tönkremegy tudsz venni bárhol, és nem drágán. -
norrberth
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
Akkor beruházok egy gépi dugókulcs készletre. -
erik365
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
Én saját tapasztalat alapján csak CrMo fejeket használok, először nem volt csak egy kis Milwaukee ütvecsavarozóm(M12 FIWF12 340Nm). Azzal elsőként sima CrV fejeket használtam, de nem voltam mindig elégedett. Majd vettem hozzá CrMo fejeket, és olyan dolgokat is megmozdított amiket a sima CrV fejekkel nem. Majd megvettem az M18-as gépet ami 1816Nm-al lazít, az meg már simán szétverte a CrV fejeket, míg a CrMo fejeket nem. Én így külön szettet használok gépi, és kézi csavarozáshoz.
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Légkulcsom nincs, csak a 2 Parkside Performance akkus van: a legnagyobb 20V-os és a legkisebb 12-es.
Létezik egy közepes 20V-os is, ami nekem nincs meg, nem láttam értelmét. De nem zárom ki, hogyha ismét lesz a Lidl-ben, csak azért veszek egyet, hogy teljes legyen a sor.

Illetve újabban még egy ilyennel is csavarozgatok. Most vettem hozzá 4 Ah-s aksit, mert a 8-assal bazi nehéz.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mi a gyári előírás a Suzukihoz? Ha jól tudom P-OAT...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Suzukiba P-OAT (foszfátos) kell, ez meg Si-OAT (szilikátos).
-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
13 a gyári tartályod [link]
-
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Febi G12++ Kauffertól jó áron van [link]
Kiegyenlítő tartályból csak gyárit mernék venni.
Röviden ha a kiegyenlítő tartály vagy a hozzá tartozó zárósapka nem tökéletesen működik, egész sor problémát indíthat el a hűtésben, ami végső soron súlyos motorkárokat okozhat. -
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
A Hondáét is 39-cel kell, közel 9 évig nem volt vele gondom, pedig volt, hogy évente 2x is cseréltem olajat. Mint írtam, szerintem elmászott a nyomatékkulcsom, azért sikerült így, nem a 39 Nm miatt.
Az Alfánál meg egyszer nem vettem észre, hogy apám alátét nélkül tekerte vissza érintőlegesen a csavart, én meg úgy húztam rá a megadott nyomatékkal, és nem volt, ami eloszlassa az energiát. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sőőt, final update: FEBI 183367 G12evo (Concentrate)
Ő lesz a nyerő, ~11-12 literre felhígítva kényelmesen elég lesz mindkét autóba és marad tarcsi is. Suzukiba mondjuk kicsit overkill a cucc

Jetta pedig kap egy szintén FEBI kiegyenlítő tartályt, ha már cserélek: [link]
Allegro-ról rendelek mindent, fagyálló 11k, tartály 5k.
Deal, vagy szerintetek van jobb megoldás?
-
attiss66
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
"39Nm az holt biztos nem húznék meg olajleresztő csavart.
Teljesen felesleges ennyire megtépni, idővel úgy szétbassza a menetet hogy lehet újat vágni."Lehet, hogy van benne valami. Lehet azt érezni, hogy mennyire kell, amig az még az "egészséges" határ. pl kerékcsavart biztos , hogy nem szakítanék meg, akkor se, ha ki van hosszabbítva a karja, lehet azt érezni, vagy mittomén. Tehát ugyanazt kell alkalmazni az olajleeresztő csavarnál. Azért megveszem a nyomatékkulcsot és érzésre ráhúzza az ember, utána meg lehet nézni, hogy az mennyi. Ezt csak digitálissal lehet megcsinálni, vagy a manuális is mutatja, hogy mennyire van ráhajtva? pl bringaszerelésnél is van sok csavar és lehet azt érezni, hogy mi az optimális erő egyes csavarnál.
-
norrberth
addikt
-
attiss66
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
A felsoroltak közül(belevéve a norrberth ajánlását is) a norrberth ajánlása, a Yato [link] a legszimpatikusabb. Mit szólsz?
Vagy ehhez mit szólsz? 1/2"-OS RÖGZÍTŐ NYOMATÉKKULCS 10-60NM KALIBRÁLÁSI TANÚSÍTVÁNY CR-V TOK [link] . Úgy gondolom, hogy minél közelebb van a használt értékhez(39N) a felső határ(60N), annál biztonságosabb, nem megy olyan hamar tönkre, mert nincs használva nagyobb nyomatékokra, pl kerékcsavar meghúzásra. Kerékcsavar meghúzásra egy másik, nagyobb nyomatékút vennék külön.
-
tboldi
nagyúr
válasz
attiss66
üzenetére
Nekem egy aldis 1/2 Workzone-om, egy lidlis 1/2 Parkside-om és 2 King Tonym van.
Az aldisat sok-sok éve nyúzom már, baromi széles tartományt lefed (28-210 Nm), de gyanús nekem, hogy azért tépem meg a meneteket mostanság, mert elmászott már. Kalibráltatnám szívesen, de fogalmam sincs, itt Móváron hova vihetném. Ezért vettem nemrég a Parkside-ot (40-210 Nm), de még nemigen volt alkalmam használni, csak kereket cseréltem vele, tetszett. Természetesen nem innen és nem ennyiért, csak szemléltetésként szúrom be.
A két King Tony volt az első, amiket megvettem a helyi barkácsboltban (1/2 42-210 Nm; 3/8 20-110 Nm), de ezeket nem szeretem. Végül is működnek, de nem kattannak olyan határozottan, ha nem figyelek oda jobban, nem is érzem, illetve a racsnijaik is sem olyan sűrűn fogazottak, mint azt preferálnám.
Szóval 1/2-esem van jó(nak ígérkező), de 1/4-est és 3/8-ost kellene vennem nekem is. De szemezgettem már az ehhez hasonló digitális adapterekkel is, amit a hagyományos racsnis és a dugókulcs közé kell beiktatni, és kattanás helyett villog meg sípol.
bul07: Oh, remek!

-
bul07
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Lidl nyomatékkulcs
Öcsém kerék csere után húzza vele a csavart
4csavar rendesen lekattan, ötödiknél húzza húzza nem kattan
És nem is kattant le hanem pattant, a csavar feje pattant le
Igen szépen letört a csavar feje, szerencsére kilógott annyi a csavarból hogy hidegvágóval ki lehetett kocogtatni annyira hogy utána fogóval rá lehessen fogni, és kivenni.
Irány a legközelebbi gumis és venni egy csavartÉs ez pár éve volt, és azóta is rendesen működik a nyomatékkulcs, akkor egyszer lett vele valami
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Siman desztvizzel oblitsd el. Nincs ebben semmit trukk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 mini 256GB Pink használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Beszámítás! LG UltraGear 27GL850 144Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ha 10-12,5 ezrenként, akkor meg semmi baja.

Hagyjukmá.

Most cserélhetem megint. Tényleg lassan a gyárit éri meg venni mindenből.