- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: 2025 dude
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Azért van az EU hogy bárhonnan beszerezhesse, és ha osztrák vagy szlovák Motul nagyker vagy maga a Motul olcsóbban adja és behozzák miért lenne az baj, vagy bármiféle csalás.
Ugyan úgy eredeti ugyan úgy a Motul a forrás, nem kamionról hullott cucc. Csak ép a magyar nagyker extra kapzsiságát nem fizetik meg.Mint airfryer esetén a Cosori
Magyarba áfakülönbségen felül is túlárazva árulja a magyar forgalmazó, ott az Amazon ahol sokkal olcsóbb még szállítással együtt is és garancia ugyan úgy van. -
bul07
nagyúr
Én is KAMOKA 6080008 [link] raktam be, szerencsére körben szivacsos, mert nálam kizáró tényező a körben nem szivacsos szűrő
Ti nem érzitek túl könnyűnek más aktív szenes szűrőhöz képest?
Igaz használttal de DENCKERMANN M110112 szűrőhöz képest én fele olyan súlyúnak éreztem mikkor cseréltem, mintha nem lenne benne elég anyag. (Nem hinném hogy a kiszűrt kosz por nyomta volna meg a súlyt a használtnál) -
bul07
nagyúr
Cikkben írták hogy más jel is volt pl hogy az alátétet le lehetett venni az eredetiken ez lehetetlen.
Unix/Bárdi-nál is rengeteg visszavett alkatrész van, már a dobozon is látszik. Simán megeshet hogy hamisra cserélnek egy gyertyát és azt adják vissza, és ha elég ritka előbb utóbb visszaküldik a központba onnan meg az ország bármely pontjára is kikerülhet.
És egy a csere berre más termékeknél is jelen van, mondjuk elektronikai termékek, megrendelik az eredetit de visszaküldésnél már hamisat küldenek vissza, a eladó cég meg nem ellenőriz ilyenkor, meg van olyan hamis cucc is aminél nehéz megkülönböztetni, aztán a hamisat újra eladják anélkül hogy tudná a cég hogy hamis, agyba dugós füleseknél olvasni sokszor ilyen esetekről
Sajnos vannak ilyen emberek akik ezt megcsinálják
-
bul07
nagyúr
Igaz 5éves cikk de megesik.
Te felismered a hamis gyújtógyertyát?
Cikkből:
''A motorolajat és kétféle gyertyából álló készletet egy Fiat és Alfa alkatrészekkel foglalkozó cég, a Natural Invest Kft. kereskedésében vásárolta két héttel korábban. Számlát is kapott, és a cég több mint másfél évtizede foglalkozik a két olasz márka kellékeivel, így atombiztos forrásnak tűnik.
Az összes gyújtógyertya cseréje után már az első próbaúton lerobbant az autó. A motor először torpanni kezdett, nem vette megfelelően a gázt, majd a műszerfalon világítani kezdett a motorkontroll lámpa. István leállította a motort, majd amikor újraindította, érezte, hogy egyenetlenül jár, mintha nem működne egy-két henger. Hazabicegett az Alfával, majd kiszerelte a gyertyákat, és megdöbbenve tapasztalta, hogy a hengerenként két gyújtógyertya egyike - amely a hármas henger működéséért felelős - megsérült. Hiányzott a középelektróda.'' -
bul07
nagyúr
Jó kis motor, jól viszi a Duster is
Jól is fogyaszt, bár nem nagy sebességnél mert ott azért előjön a forma hátránya, 100-110-ig 6liter alatt van
Ha jól tudom ezt a motort egyes Mercedes kocsikba is beleraktákAmúgy öcsém nem örült neki mikkor mentem utána ő meg sietett előttem egy Superb-vel
[kép] (természetesen nem magyar autópálya), egy két km/h több is volt néha, ezen adatok [link] alapján nagyon a vége volt
Nem szolt na, hogy ne menjek utánaMi a Debreceni Renault szalonba hordtuk meg a volt egy Kecskemét
Debreceniek rendesek voltak, de mondjuk Kecskeméttel se volt baj csak ott egyszer több hónap kellet mire megjött az ülés vas része(meg pár hívás hogy mi van) amit garanciába cseréltek mert billeget -
bul07
nagyúr
Öcsém Duster 1.5dCi K9KG656 is ezt az olajat kapja
Van benne vagy 60e Km és most augusztusba lesz 7éves.
Első 5évben évenkénti szervizes olajcsere volt, megvette előre a 5éves karbantartás és hordtuk is olajcserére, már ha egy forintba se került(fém olajszűrős és szépen karcoltam szerviz előtt hogy lehessen látni hogy tényleg cserélték)
Tavaly már szomszédba lett cserélve és ezt a Elf olaj ment bele, mondjuk nincs sokfajta RN0720 olajGázolaj szűrő csere egy kicsit több munka lesz, mert nem kevés bontással jár elől még fém lemez takaró is van
Na meg a szűrő se egy egyszerű darab MAHLE KX 338/26D [link] só sok alkatrészt is adnak hozzáÉn írom magamnak egy kis naptárba hogy mi lett beszerelve mikkor mennyi kilométernél.
-
bul07
nagyúr
Mann szűrő az enyémhez 1.9PDTI (BRU)
Mann HU 719/7x ( [link] ) - mindkettő Czech Republic [kép]
Egyiket 2023-ban másikat 2024-ben vettem a Kauffertől
Jól látható hogy más lett a gyártásKicseréltem a levegőszűrőt is BOSCH 1 987 429 404 volt benne és kapott egy ugyan ilyet
2év és 13402Km
[kép] , szétnyitva [kép] , [kép]
Szerintem bőven elég ha maradok a 2évenkénti cserénélPollen szűrő csere is megvolt
1év, de nagyon ráfért elég koszos volt [kép] , [kép] , [kép]
Most kapott KAMOKA 6080008 [link] , ez szép sárga minden földi jót kiszűr elméletileg
Bár a kivett DENCKERMANN M110112 szűrőhöz képes nagyon könnyű, de tényleg tippre kb fele olyan nehéz mint a DENCKERMANN M110112.Most hogy vettem elő a cuccot rálestem a ezután következő levegőszűrőre MAHLE LX 1211( [link] )
És meglepetésemre mit láttok Made in Romania
Én azt hittem hogy a MAHLE az németbe gyárt, ezek szerint nem mindent
[kép] -
bul07
nagyúr
válasz
norrberth #14912 üzenetére
Jó kis marketing bullshit
Az lehet hogy EU-ban tervezik meg és valahol az EU-ban állítják össze de hogy Kínában van gyártva az alkatrészek az tuti, ventilátor egyéb alkatrészekAz egyik képen származási hely Kína
Tuti ugyan ez a belső más ilyen cuccban is benne vanPersze ettől még lehet jó a cucc, sőt biztos
-
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor #14891 üzenetére
Akkor ne nézd Pisti csatornáját
, 10-ből hét kocsinál nincs megfelelő olajszint és 10-ből durván egynél még a nívópálcát se éri el. Volt olyan aminél majd két litert töltött rá hogy legyen egy normális olajszint.
Ha jól rémlik volt már olyan kocsi ahol 1.5liter körüli olajat engedett le olajcserénél.A csereperiódusok is nagyon változók, a normális 10-15e de akár 25-30e km is
És mielőtt
Tudom tudom milyen szerelő, sose tanulta asztalos a szakmája.
De én szeretem nézni tanulok belőle -
bul07
nagyúr
Mannol új névvel is támad Fanfaro? (Talán elérte az a pontot a Mannol név hogy hátrány)
Vagy most mi ez a Fanfaro név?..................
Esetleg nem tudja valaki hogy a MPM kihez tartozik melyik családhoz, ki gyártja?
-
bul07
nagyúr
Hátha ti kauffer oldalán jobban eligazodtok
Van ez a Szerszá-katalógus oldaluk [link]
De sehogy nem tudom ár szerint rendezni, olcsótól a drágább felé kellene és kb 1000Ft-is átnézném hátha van olyan ami csak úgy belefér alapon megtetszik a következő rendelésbe beleteszem -
bul07
nagyúr
válasz
tibbike01 #14365 üzenetére
Ó időm az van
Majd két hét alatt megnéztem most a Person of Interest mint az 5évadját , Trailer [link] , 5évad az 103részEnnek a csávónak a olaj szűrő tesztjeit néztem meg nagyon, mert pont olyan szűrővel tesztelt ami az enyémbe is kell, na meg a légszűrő tesztjét mert az is pont olyan mint az enyémbe kell
Amúgy az a baj ezekkel a tesztekkel hogy ahogy telik az idő egyre kérdőjelesebb hogy ugyan az a e a termék.
Nem e váltottak alapanyagot, vagy egyenesen máshol gyártják más alapanyagokból -
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor #14363 üzenetére
Nem szerepel annál a terméklapnál, és szerintem az a mértékadó adat
Filter Type: Activated Carbon Filter, with anti-allergic effect, with antibacterial actionEz is érdekes. Mahle törekedhetne hogy egyforma marketing szövegekre mert így aláássa a hihetőségüket
Linkeden :
"As part of your annual filter replacement or at least after every 15,000 kilometers—for noticeably improved well-being in your vehicle."Amit linkeltem katalógus oldalon PDF [link]
"MAHLE empfi ehlt Austauschinter-valle von 20.000 km, mindestens jedoch einmal pro Jahr."
És akkor most össze vissza irkálnak mindent
Sőt most nézem hogy a terméknél két PDF van és ott se egyezik hogy 15e vagy 20e Km
Tényleg rendet kellene tartaniukDe persze én elhiszem hogy szűri a szagokat is
-
bul07
nagyúr
válasz
tibbike01 #14359 üzenetére
Enyémnél nem is írja a szagelnyelő hatást
MAHLE LAO 181 [link]Amúgy mikkor nézegettem kerestem magyarázó írást hogy mi a különbség sárga és kék szűrők között, de nem találtam igazán jó írást
(Nem is beszélve a bordó vagy neon zöld)
Bár lehet nincs jelentősége a színnek -
bul07
nagyúr
Én is most KAMOKA 6080008 [link] ,
Szép sárga
És körben ez is szivacsos(én az enyémbe nem veszek olyat ami körben nem szivacsos)Amióta nálam a kocsi 2018 én DENCKERMANN M110112 használtam [link] (van még kettő tartalékba is mert időről időre nem elérhető és rendeltem tartalékot)
Kíváncsian várom hogy azt a majd 1000Ft felárat megér e, tapasztalok e különbséget, mondjuk max a bejutó szagokban érezhetek különbséget, mert engem ilyen pollen nem zavar
-
bul07
nagyúr
Ha már szervizanyag, akkor ablaktörlő lapát
Olcsó kategória
Hella
2022őszén raktam fel a kocsira, azóta csíkozás mentesen töröl, egyszer vagy kétszer volt ez a tipikus megkeményedek és hangot adok jelenség, de tényleg párszor, és utána nem adta a hangot
Én tudom ajánlani ha közép/alsó árkategóriában keres az ember
Ez a kettő van fent nekem
HELLA 9XW 358 053-181 CLEANTECH [link] , én 2022őszén 2038Ft-ért vettem , most 2550Ft
HELLA 9XW 358 053-241 CLEANTECH [link] , én 2022őszén 2682Ft-ért vettem , most 3308FtNem számítottam rá hogy ennyit kibír, előtte is ilyen árkategóriából vettem sok márkát volt hogy oldalanként más márka volt hogy teszteljem
Ez mi sem jellemzi jobban hogy 2023őszén vettem Bosoko lapátokat hogy úgyis cserélni kell majd a Hella lapátokat, de nem
A Bosoko lapátok ára azóta is ugyan annyi 1950Ft
Bosoko S980 Multi, FLAT ablaktörlő lapát, 24" [link]
Bosoko S980 Multi, FLAT ablaktörlő lapát, 18" [link] -
bul07
nagyúr
válasz
focvis #14203 üzenetére
Már utána néztem régebben(most nem találom) 5W-30 is mehet csak autópályás üzemhez nem jó, magas hőt nem szereti
Na de én nem autópályázokLehet akkor 5W-40 lesz az még olcsóbb is
Nincs PDF
2005-ös Touran, 1.9PDTDI BRU
Mindig elfelejtem hogy nem látszik az aláírás mert ott szerepelt a pontos kocsi adatok.........
Akkor szerintetek jó választás a
Total Quartz INEO C3 5W-40 [link] 10.500FtKicsit drágábban találtam ezeket.
Ezek mennyire jó olajak, esetleg van amely nagyon jobb mint a Total?
REPSOL Elite 50501 TDI 5W40 [link] 13.500Ft, adatlapok itt található [link]
PETRONAS PSYNT3000 AV 5W40 5L [link] 12.700Ft -
bul07
nagyúr
válasz
tboldi #14190 üzenetére
Akkor ez ilyen, valami miatt biztos igényli
Úgy néz ki jövőre már nem tudok jó áron Castrol olajat venni
Eddig Castrol Edge C3 5W-30 4lit raktam bele , és nekem a 505.01 szabvány kell PDTDI miatt
Szerintetek árközép kategóriában mi a sorrend ezek között
Total Quartz INEO MC3 5W-30 [link]
Mobil Super 3000 XE 5W-30 [link]
Elf Evolution Full-tech DID 5W-30 [link]Esetleg 5W-40 is szóba jöhet
Total Quartz INEO C3 5W-40 [link] , ez a legolcsóbb mint közül és nem is kicsit olyan 3000Ft-al -
bul07
nagyúr
válasz
focvis #14186 üzenetére
Én is először a Mann katalógust próbáltam de nem ment könnyen és hagytam is
Többi gyártóé meg ment pikk pakk mentEz mondatom rendesen
"Szűrő képességre persze nem tudhatom hogy látás meg tapintás szempontjából"
Szűrő képességre persze nem tudhatom, csak látás meg tapintás szempontjából amit tapasztaltam -
bul07
nagyúr
válasz
tboldi #14183 üzenetére
Hideg klímazónához, szokták írni nevezni, angolul valami ilyesmi cold climate zones
Pl az enyémhez
Normál MAHLE LX1211 [link] , vagy Hengst E488L [link]
Hideg klímazónához MAHLE LX1482 [link] , vagy Hengst E488L01 [link]Ha már írtam
Ford Focus kombi 2005
Légszűrő csere most
Tavaly került bele MAHLE LX 1570 [link]
Most került bele MEYLE 712 321 0002 [link]
Nem kicsit meglepődtem hogy a MEYLE szűrő mennyire más mennyivel gyengébb kivitelezés
Szűrő képességre persze nem tudhatom hogy látás meg tapintás szempontjából -
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor #14115 üzenetére
Egy Duster, gyári RENAULT 152089599R, mondjuk még van is a kauffer-nél [link]
Na akkor ez is bekerül és akkor már 4közzül választhat#14116 AIex
Alapból nincs bajom a postával, az összes alzás rendelés postán maradóként kérem. De szokott látszódni a dobozon hogy nem bánnak vele kesztyűs kézzel. És megint nem lenne jó megint utólag reklamálni.Amúgy már írtam nekik emailt
Köszi a felajánlást de nekem egy foxpost átvétel kb 55Km autózás, egyéb más ilyen automaták is
-
bul07
nagyúr
Az a gond hogy külön webshop résznek nincs telefonszáma
ÁSZF-be eldugva találtam egy számot de az panaszkezeléshez írja.
Régen rengeteg telefonszám email cím ki volt rakva az oldalukra, de mostanra
Még a info@kauffer.hu email címet is levették a kapcsolatok részből és csak a ÁSZF-be találni megDe lehet teszek egy próbát és küldök egy emailt
Még nem rendeltem mert öcsémnek dönteni kell hogy milyen olajszűrőt akar, csak telefonon nem akarom ezt vele megbeszélni
MEYLE [link] 3131Ft
BOSCH [link] 3324Ft
MANN [link] 4081 Ft -
bul07
nagyúr
válasz
Soma01 #14110 üzenetére
Nálam csak postán maradó és a posta pont ami ingyenes lesz, 40e Ft megvan és nincs 20Kg felett, még úgyse hogy az egyik olajszűrő 5Kg súllyal szerepel
Kép róla [kép]Amúgy végignéztem minden házhoz szállítást is nem lesz ingyenes hiába előre fizetés van
Amúgy nem semmi ez a ~3000Ft-os szállítási díj
-
bul07
nagyúr
Ha már Kauffer
40e Ft felett tényleg csak a postán maradó az ingyenes szállítási forma?
Nálam csak azt jelzi ingyenesnekMost szedtem össze három kocsira a szűrőket, és tartok tőle hogy a két 5literes olaj a postai szállítás következményeként összetöri a szűrőket.
Azt már nem is kérdezem hogy továbbra sincs hírleveles kupon ugye, bár mostanában még hírlevelet se kaptam
-
bul07
nagyúr
válasz
tibbike01 #13452 üzenetére
Na ne már.
[link] Az a baja hogy szivacs van körbe és szerelésnél gondot okozhat, viccnek is rossz ilyet mondani. Én meg olyat nem veszek aminek nincs szivacs körbe hogy tuti ne tudjon mellette szelelni.
Miért nem rakott az olcsóbbak közül is a tesztbe(DENCKERMANN M110112A, vagy KAMOKA 6080008) talán túl jól szerepeltek volna, De tényleg jó lett volna az olcsóbbak közül is egy a tesztbe.
Amúgy pont ezek vallók az enyémbe is. -
bul07
nagyúr
Igen
Amúgy nagyon sok szerelő is ezen a véleményen van, akár a az üzemanyag akár az olajba rakható adalékok esetén
Nem látom értelmét a megkockáztatásnak, hogy hátha az adott márka adott kocsijánál nem okoz gondot, nincs annyi pozitív hatása hogy megérjeÉs ahogy lehet írtam már volt a családba is negatív példa, üzemanyag adalékkal
Feloldott mindent, több üzemanyagszűrő csere után a tank leszedés kimosdása oldotta megRendszeres olajcsere, rendszeres üzemanyagszűrő és egyéb szűrő csere és egy két adott konstrukcióra jellemző praktika és ezzel a lehető legtöbb megtehető a nyugodt használatért
-
bul07
nagyúr
Hogy miért lehet akár káros is a mindenfajta adalék anyag használata
VW csoportból másolom egy ebben dolgozó írása
Az elmúlt években, egyre jobban elszaporodott a dugattyúberágódások száma, főként a EA839 V6 Otto motoroknál, de érintett az EA888 is kismértékben. Hosszas tesztek meg analízis során nem sikerült rájönni, hogy mi az oka, annyi látszott, hogy a dugattyúk bevonata összetörik, megrogyik, majd leválik és utána elkezdi behúzni a hengerfalat a dugattyú és meg van a baj.
Kb. 1 évvel ezelőtt volt egy Holland akciója a Liqui Molly-nak, szinte minden egyes VW, Audi szervizzel leszerződtek és a Liqui Molly üzemanyagadalékot adtak minden olajcseréhez, sőt a szervizek rábeszélték a tulajokat, hogy 10000km-ként bele kell burítani. A kiesések száma pedig azt mutatja az elmúlt egy évből, hogy 68%-a Hollandiából jön. Kollégák elkezdték vizsgálni a Liqui és az üzemanyagrendszer összefüggését és bizony az adalék oldja a dugattyú bevonatát. (az injektorok és magasnyomású szivattyú vizsgálat alatt áll, még folyik a teszt)Ez már egyébként a sokadik eset valamelyik üzemanyag adalékkal, de általában az szokott kijönni, hogy semmi hatása, sajnos most van hatása....
-
-
bul07
nagyúr
Mondjuk ez is olyan dolog hogy ép milyen motorba kerül
Mert egy 2005-ben készült motor esetén szinte minden normálisabb olaj(Rendes gyártóra gondolok) jobb mint amikkor kijött a gyárból.
Mert 2005-ös olajokhoz képest voltak fejlesztések és javultak az olajok
Pl 2005-ös Castrol olaj rosszabb mint egy 2024-ben vásárolt Castrol olaj
Vagy rosszul gondolom -
bul07
nagyúr
Kis Total olaj elhasználódás elemzés
Videó innen [link] -
bul07
nagyúr
válasz
Gyula84 #12903 üzenetére
Hát azért a minőség ellenőrzés arrafelé ki tudja
Már BA (Bosnia and herzegovina) gyártás esetén is volt minőség visszaesés tapasztalat
Most hirtelen egy példa [link] , de volt több ilyen poszt is itt ha jól rémlikNa meg a szállítás hossza, mert egy fém házas szűrőnél ez annyira nem gond egy egy filteresnél, ott a rázkódás már gond lehet, hogy esetleg megkoptatja a doboz a szűrő anyagát
-
bul07
nagyúr
válasz
Motion_Blur #12681 üzenetére
Velem meg cseréltetnék levegőszűrőt mikkor 1éve van berakva és mentem 5e Km egy év alatt
Nem az a 3e Ft, de felesleges pénzkidobásnak tartomFőleg hogy a kézikönyve meg 90000Km vagy 6évre írja a cserét, ha poros úton használja akkor felezést ajánl
[kép] -
bul07
nagyúr
Annál ha jól olvasom minden olajcseréhez nem csak olajat kell venni hanem vezérműszíjat is(megelőzésként)
Négyszer lett az év motorja Európában, de 100 ezer kilométeren belül tönkremehet
Ez a motor
Mónikáék Opeljében 56 ezer kilométer után ment tönkre a motor a széthulló vezérműszíj miatt
Idézet cikkből
"A gyártó 2022 közepén újfajta szíjat rendszeresített a pureteches autókhoz, a Mónikáék Opeljét megjavító Krisztián szerint viszont talán csak az évente elvégzett vezérműszíjcserékkel lehetne megelőzni, hogy a leváló gumitörmelék lassan kinyírja a motort." -
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor #12586 üzenetére
Volt nekem is reklamálásom náluk de szó nélkül visszavették másodjára is a szűrőt ami hibás volt
Itt írtam HENGST szűrők cseréjéről[link]Na meg volt hogy kimaradt egy dolog a csomagból, és nem is kicsi, egy kipufogó dob. Megjött a futár már átvételnél gyanús volt mert túl kicsi volt a doboz, nem volt benne. Hívtam őket de már addigra ők is észrevették a hibát és mire telefonáltam már futárnál volt a dob, másnap megjött.
Csak jó lenne minél hamarabb ha itt lenne mert öreg most úgy jár a kocsijával hogy a légszűrő háznál egy csavar se tart semmit mind megvan szakadva és ki tudja nem e szív fars levegőt a motor
Olajcserénél úgyis le kell bontani a levegőszűrő házat mert pont alatta van az olajszűrő és akkor van tervbe a megoldása -
bul07
nagyúr
Kauffer-rel mi a fenne van
14-én szerdán hajnali egykor adtam le a rendelést, tehát szerda, csütörtök, péntek, hétfő, ma 15:49:22 Státusz: Elküldve
Viszont a sprinternél ezt látom a csomagszámra: A csomagot még nem adta át a Feladó szállításra
Így simán lehet hogy holnap se fog ideérniNem sürgős a dolog de azért na, és nem volt közte olyan ami külföldi raktáron lett volna
Más tapasztalt ilyet mostanában, hogy ilyen lassan dolgoznak -
bul07
nagyúr
válasz
tibbike01 #12559 üzenetére
Hát én az enyémbe tavasszal szoktam
Több okból is
Hogy nyáron ha megy a lékondi jobban tudjon szűrni
Na meg minden tavasszal szoktam egy klíma bombát tenni a kocsiba azt meg kabin szűrő nélkül kell ellőni, használtat meg nem fogok visszatenni(évenkénti két csere meg pénzkidobásnak érezném).Télen a pára se gond az én kocsim esetén, ugye a szűrőn lévő kosz párát nedvességet foghat meg és jobban párásodhat tőle, de mivel én keveset megyek egy év alatt nem igazán lesz koszos
Amúgy ezt is azt is írják a cikkek, ki melyiknek hisz
-
bul07
nagyúr
válasz
molnarpeter #12556 üzenetére
Kauffer Delphi nincs az olcsóbbik verzióból, SOFIMA meg drágább lenne mint a Bosch
Az is gond hogy a csavar a fedélből nem jön ki csak úgy hogy nagyobbra cseréljem
Én az gondoltam hogy vannak ezek a ragasztó pisztolyok a rúd ragasztó anyaggal amit megmelegítenek.
Na azzal kinyomom a csavar helyét majd gyorsan betekerem a csavart , megvárom míg kihűl és utána kitekerem a csavart
Vagy csak telenyomom és megvárom míg kihűl és majd vág magának utat a csavarAz enyémnél két csavar van megszakadva, annál az választottam hogy a fülpiszkálóról levágtam a vattát majd kis pácából kettőt hármat méretre vágva beraktam a lyukba mint kis ék, a csavar betekerésnél meg könnyen formára alakította, és nagyon tart rendesen meglehet húzni
Lehet majd kombinálom a ragasztó meg páca anyagokat
De meg kell oldani ez biztos
Amúgy volt már gondja a porral
Opel Meriva A 1.7 dízel
A turbóról lecsúszott a cső, de ki tudja mikkor, még a cső belsejében is volt olajba ragad homok. De a turbó működöt utána is hogy vissza lett rakva a cső. Szerencséje volt -
bul07
nagyúr
válasz
tibbike01 #12553 üzenetére
Öregnek márkás utastér szűrőt felesleges
Megy ki horgászni nem kapcsol klímát hanem lehúzza az ablakot és úgy megy több kilométert a poros földúton, vastagon poros belülről a kocsija
Ablak max télen nincs leengedveÍgy az is lehet hogy majd csak ősszel lesz berakva hogy télre könnyebben jöjjön be a kinti levegő, nyáron úgyis eltömődne porral
Amúgy ne tudjátok meg milyen koszos, büdös tud lenni a kocsija
Főleg ha az erjesztett csalija bele is ölik a csomagtartóba -
bul07
nagyúr
Megvolt a kocsi vizit szűrő ügyében
Levegő a téglatest alakú, de van egy nagy gond. A rögzítő csavarok közül egy se tart, szó szerint kézzel ki tudtam a legtöbbjét húzni és lötyög is a fedél. Ezt meg kell oldani mert öreg rossz poros utakon is szokott menni nem kevesetÜzemanyag szűrő
Csináltam pár képet [kép], [kép], [kép], [kép]Filtron esetén e kettő lehetséges
Olcsóbb PS 974/1 [link]
Találtam hozzá pont jó videót [link]Drágább PP 838/8 [link]
Találtam erről a szűrőről is videót igaz Peugeot-ba szereli be az mindegy a szűrő formája lényeg [link]Én úgy látom hogy egyértelműen az olcsóbb fajta szűrő van benne
Unix alvázszám keresője alapján se lettem okosabb mert mindkét fajtát hozza a listában
Így lesz
Üzemanyag Filtron [link]
Olaj Mann [link]
Levegő MAHLE [link]
Pollen Mannol [link](Ez nem is biztos hogy cserélve lesz, de legyen belőle)Olajból meg ez jön Ford Motorcraft SAE 5W-30 [link]
Köszi mindenkinek a segítséget
-
bul07
nagyúr
Néztem most egy két videót és említik hogy érdemes a motorháztető nyitó zárat meg magát a zárat is pár havonta kenni
Na de mivel?Hozzá kell tenni hogy édesapám nagy horgász így nagyon poros utakon fog járkálni nyáron most meg sáros lesz így valami olyan kellene ami azért nem gyűjti annyira a koszt
Van itthon fehér zsír spray, műszerolaj, vagy motor olaj
Melyikkel kenjem?Vagy nem kell és nem szorul az meg
(#12549) grizlisandor
Meglesz az
Egyedül ami fontos hogy jó legyen az üzemanyag szűrő a többi ára ahhoz képest semmi
Olajszűrő egyfajta van
Üzemanyag meg levegő azt meg fogom nézni hogy milyen van benne
Pollen nem tétel úgyis a legolcsóbbat fogom venni [link], csak azért hogy legyen ha ép cserélnénk, mert édesapám annak ellenére hogy van klíma a kocsiban inkább lehúzza az ablakot, még a földúton is, rettenetesen poros szokott lenni a kocsija, na meg a csali és halszag -
bul07
nagyúr
Köszi mindenkinek
Igen néztem ezt a Ford Motorcraft SAE 5W-30 [link]
kauffer-nél több pár százzal mint kovácsnál de szűrőbe kovács sokkal drágábbMég kérdések
Üzemanyag szűrő
Filtron 7789 Ft [link]
Bosh 8818Ft [link]
Megéri a Bosh a felárat?
(Bár még nem néztem meg hogy milyen van benne remélhetőleg nem az a fajta amelyiken van elektromos csatlakozó mert abból a Bosh 16e Ft [link])Olajszűrőbe meg szerintem e kettő közül lesz valamelyik
BOSCH 2379Ft [link]
MANN-FILTER 2662Ft [link]Levegő szűrő nem tudom
Ahogy nézem két fajtát hoz hozzá, sima téglatest, meg olyat mint régen az ifákba volt
[link]
Majd kibontom és megnézem hogy milyen van benneAz első szett vásárlás mindig macerás jó lesz hozzá vagy nem
-
bul07
nagyúr
Édesapám váltott autót így jöhet megint hogy mi a jó bele
Ebbe szerintetek milyen olaj való
Ford Focus kombit 2005 gyártás, motor dízel HHDA (1560köbcenti), 90lóerő
Amit olcsón betudnánk szerezni
Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30 [link]
Na de jó e hozzá -
bul07
nagyúr
válasz
focvis #12491 üzenetére
Ugye én azon izzélek hogy hogy zárt rendszerben is vizesedhet, csöveken keresztül vagy mit tudom én, akkor egy zárt dobozba nem tud vizesedni hosszú tárolás alatt
Most talán hátsó tárcsát kell majd cserélni és nagyon de nagyon esedékes fékfolyadék cserét is meg kellene ejteni akkor már.
2016 óta van a családba az autó egy első tárcsa és betét csere már volt valamikkor 2017 környékén de közel se biztos hogy volt cserélve a fékfolyadék
Ami biztos hogy 2018nyara óta nem volt cserélve.Nagyon tartok tőle hogy nem lehet majd lazítani a légtelenítőcsavart, és bele fog törni
Akkor bármilyen márka jó csak DOT4 legyen
-
bul07
nagyúr
DOT 4 fékfolyadék, fékolaj, kérdés
Bontatlan csomagolás esetén mennyi ideig felhasználható?
Öcsémnek lehet van pár liter bontatlan, csak lehet hogy 2-3éve ott van nála a polcon bontatlanulÁltalában mennyi kell egy cseréhez, a pumpálós módszer esetén?
(Amúgy Touran 2005-ből)Milyen márkát érdemes venni?
pl
Castrol jó [link] Forráspont: 230°C
vagy VALVOLINE [link]
VALVOLINE -nak azért sokkal több a forráspontja, 265°C -
bul07
nagyúr
válasz
Tothgera30 #12341 üzenetére
Ha a Mann-Filter BA gyártású akkor több lehetőség is van, ha Német akkor gyári szűrők ami feljebb vannak
(BA gyártásra értve) -
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
Ráöntés
1.9PDTDI (BRU) 505.01 szabvány kell neki
Jelenleg Castrol Edge Titanium FST C3 5W-30 [link] (adatlap PDF) van benne
Mos ellenőriztem a szintet és kb min és max között félúton van
Gondoltam ráöntök hogy max legyen, szerintem számít az a 2dl is, 4l olaj esetén
Olyan 4-5e Km van az olajba, és áprilisban esedékes a csereViszont bontva csak Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30[link] (adatlap PDF) van
Szerintetek lehet abból gond ha LL olajjal öntöm fel?
-
bul07
nagyúr
válasz
molnarpeter #11962 üzenetére
Őszintén
Ha egálba jön ki szállítással akkor inkább más cégnek adom a pénzt nem a Unix-nak
Azt a fajta árazást amit az unix művel nem támogatom, sőt bűntettném is -
bul07
nagyúr
válasz
MasterMark #11960 üzenetére
Kis érték lenne ezért keresem a megoldást
MOL kút nekem 25Km, már ahova visznek is csomagot, mert van közelebb MOL (15Km) de oda csomagot nem visznek -
bul07
nagyúr
Melyik áruházban a legolcsóbb a házhoz szállítás?
Vagy tudtok ingyenes szállítás akciót?
Kauffer 1249 Ft. postán maradó előre fizetéssel
-
bul07
nagyúr
Persze, csak az volt meglepő hogy egymás után kettő is hibás volt, lehet rossz széria volt, vagy pont valami visszavitt hibás darabokat kaptak hátha el tudják adni
MEYLE Szűrőről mi az általános vélemény?
Hogy miért
Nézelődök hogy mit kellene venni, ha már most úgy is lesz rendelés, ahogy néztem olyan 8e Km már van benne, persze nem mostanában fogom cserélni min még egy év, és valahol 20e Km környékén, és igen nem fogom évente cserélni ha a gyári könyvében az van hogy 90e Km-ként kell cserélni [kép]Most ugye MAHLE KX 220D[link] van benne 6281 Ft
Néztem még
BOSCH 1 457 070 008 [link] 5080 FtViszont ez nagyon jó áron van
MEYLE 100 323 0004 [link] 3309 FtUgye ez egy PD TDI kell a jó minőségű üzemanyag szűrő
Jó ez a MEYLE márka? -
bul07
nagyúr
2020-ban nekem volt bajom HENGST szűrővel, a második csere HENGST szűrő is ment vissza, aztán harmadiknak már inkább MAHLE ORIGINAL lett
Ebben a hozzászólásomba leírás és képek a második szűrőről is
Mivel a linkek nem élnek már ez a típus volt HENGST FILTER E85KP D146 [link]
Kauffer-től volt és akkor jól vizsgáztak mert futárral volt a cserék intézve, és mikkor a MAHLE ORIGINAL kértem harmadjára csak a két szűrő közötti pár száz forintos árkülönbséget kellet kifizetni
Azóta ha szűrőt veszek és hozza futár az az első hogy kibontom megnézem, még ha csak egy két év múlva fogom azt a szűrőt használni akkor is
-
bul07
nagyúr
tibbike01 nem erre gondolt, akkor ennyi erővel vezérlést is mondjuk a előírt 120e Km helyet lehet cserélni 40e-nél mert van aki nem sajnálja rá a pénzt, vagy fék folyadékot is lehet évente cserélni mert nem sajnálja rá
És lehetne folytatniEgy 60e Km tervezet légszűrőnek igen is gond nélkül bírnia kell mondjuk 20e Km két olajcserét(persze ha jó minőség)
-
bul07
nagyúr
Alany Castrol Edge Titanium FST C3 5W-30 ([link])
Sikerült jó áron szereznem két kannával
Egyik az 2022.11.28. gyártás [kép]
Másik az 2023.04.25. gyártás [kép]
(Unixos mindkettő)Ugye nem lesz abból probléma hogy a régebbi gyártásút 2024 tavaszán teszem bele(gyártástól kb 17hónap), a másikat az ez évi gyártást meg 2025 tavaszán (gyártástól kb 20hónap) fogom beletenni a kocsiba?
Nincs kibontva, szoba hőmérsékleten fogom tárolni
-
bul07
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #11661 üzenetére
Nem is tudom milyen kocsi volt egy videóba, de ott mondták hogy nem mindíg van a csavaron mágnes de a máshol a "teknő" aljában van, visszont az csak úgy lehet elérni ha le van szedve a "teknő"
-
bul07
nagyúr
Csak nem küld már kupont
Annak milyen jó akik közelükben él, ingyen át is veszi és ha nem is olyan lenne ami a kocsiba kell se perc alatt kicserélik
Sok esetben még ha a szerelő be is építené a hozott alkatrészt, az már nem férne bele hogy napokat álljon az aknán mert nem az kell és cserére szorul az új alkatrész -
bul07
nagyúr
válasz
molnarpeter #11459 üzenetére
Ha tényleg kell a RN0720 akkor nem sok lehetőség van [link], és közzülük tényleg az ELF a nyerő szerintem
De érdekes hogy a gépük nem hozott Renualt minősítéstAmúgy érdekes mert minden RN0720 az ACEA C4-es olaj, de akkor miért hozta a gép ACEA C3-ast
-
bul07
nagyúr
Dacia Duster 1.5 dCi 2018 nincs adblue szerencsére(még jó ahogy a perek is mutatják)
Motorkód K9KG656Kérdés
Gyári alkatrész vagy Mann
kauffer
gyári 152089599R [link] 2799 Ft
MANN-FILTER W 7032 [link] 3796 FtÉr ennyivel többet a Mann?
Olajnak most a szerviz Elf Fulltech FE 5W-30 tett bele, azért írtam így mert a papíron ez van
A szervízben olajhoz ezt hozta ACEA C3 [kép]
Elf Evolution Full-tech FE 5W-30 [link]Castrolból melyiket szerintetek, mert mindkettő tudja a ACEA C3-at?
Viszont az egyiknek nincs Renault minősítése(LL-nek)Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30 [link]
Castrol Edge Titanium FST C3 5W-30 [link]Ez csak felkészülés mert most járt le a Dacia easy szervíz, 5évig minden évben ingyen szervizelték most volt az 5éves, és igen 5x cseréltek olajat még úgyis hogy most van benne ~47e Km, és ezért annak idején fizetett vagy 190e Ft-ot
-
bul07
nagyúr
Olaj témához hogy érdemes jó minőségű olajat használni, miért Jenő előadásában
REDPOWER AKADÉMIA S1E1: Mitől lesz kormos a motorolaj?
Sok jó dolgot mond, miért kell jó olaj, miért kell jó márkás szűrő, olajból és levegőből is
-
bul07
nagyúr
válasz
molnarpeter #11282 üzenetére
Volt osztrák kocsi, küzd a rozsdával
Motor megy, olyat se esziAz hogy mit hoz a jövő ki tudja
-
bul07
nagyúr
Édesapámé a kocsi
Most locsolt rá 150e ft-ot kasznizás és 4db szilent, azt hogy ezért milyen munkát csináltak ne is emlegessükAztán ma defekt, szelep szakad ki egy keréknél, majd a gumisnál még egy mikkor ellenőrizték a nyomás
Így 4szelepet 10e Ft-ért cseréltekKözben észrevették hogy az egyik hátsó lengéscsillapító ellengette magát, ezért azt rendelni kell, és ha már rendelünk akkor következő olajcserére is az anyagot
Így most igen is számít neki az a 2500Ft is
Főleg hogy a kocsi értéke mennyi
(#11279) molnarpeter
Akkor egy mellette egy ellene
-
bul07
nagyúr
Opel Meriva A, Y17DT, 2005-ös dízel, 75lóerő
Jelenleg ez az olaj van benne
GM (Opel) 5W-30 (5W30) dexos2
[link]
Ebből kell 4l ami 9652FtNa de nagyon jó áron olyan 7500Ft körül lenne egy kanna ebből
Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30
[link]Csak ugye ez nem tud semmifajta GM minősítést, legalábbis nincs a adatlapján
Szerintetek mehet bele ez az olaj?
(Opel és az olajos fórumrészbe is felteszem a kérdést mert ma délután kel dönteni)
-
bul07
nagyúr
Nem dehogy
Csak azt hittem hogy én vagyok balga és nem találom a ZSU oldalán a ilyen részletes keresőtMost csak nézelődök követem az árakat, és ha lenne elárazás vagy nagyon olcsó megoldás akkor lehet rendelnék
Most tavasszal volt meg a cserém és a következőre is megvan már
Sikerült jó áron szereznem CASTROL EDGE TITANIUM FST 5W30 C3 4liter olajat, kézen közön 9650Ft-ért kaptam meg 2022/11/28-i gyártás, most is ez van benne
(nem autópályázok max autóút, ott is inkább 100körül megyek fogyasztás miatt, nagy a bódé és 100 felett aránytalanul kezd többet fogyasztani) -
bul07
nagyúr
olajshop.hu és a zsu.hu ugyan az?(Van ilyen hogy egy cég több néven is futtat oldalakat)
(#11192) Asbee
Ja értem hogy először ott keresek rá és utána magára az olajra a ZSU oldalán
Ezzel csak az a baj hogy lehet árul olyat is ami nincs a olajshop oldalán, de tudja a 505.01-etEgy példa
REPSOL ELITE 50501
Ez nincs a olajshop oldalán(ha jól néztem)
ZSU van [link] -
bul07
nagyúr
ZSU
Nem találtam olajkeresőt ami minősítésre szűrne
Egyenként végignézni hogy melyik tudja a 505.01 hátDe lehet csak én nem találtam meg, esetleg aki tudja melyik Linek van az linkelhetné
-
bul07
nagyúr
Videó [link]
El nem tudom képzelni hogy ott hogy bírják a korszerű autók, ha így gyártott szűrővel vannak karbantartva -
bul07
nagyúr
válasz
Tothgera30 #10784 üzenetére
/1 Simához képest van még egy erősítése, lehet a légszűrőház kialakítása miatt
/2 Ez is erősített, és van még egy réteg szivacs, ez hideg éghajlati övre való, ahol télen nagyon hideg is lehet
-
bul07
nagyúr
Debreceni fórumból hátha máshol is [link]
Igen jó áron vannak
Voltam ma én is Tesco-ba de nem is néztem, meg mondjuk a múltkor nem találtam Castrol C3 5W-30 olajat más meg nekem nem jóKishegyesi Tesco
-
bul07
nagyúr
válasz
tboldi #10701 üzenetére
De ez fordítva is igaz, mi értelme nagy felárral megvenni az új fejlesztésű olajat ha olcsóbb is teljesíti a gyártói követelményeket és pont olyan jó mint egy új fejlesztés
pl
XY olaj régi fejlesztésű olaj 5W-30 1000Ft/l
XY olaj új fejlesztésű olaj 5W-30 2000Ft/l
És az adott kocsiba teljesen megfelel a régi fejlesztésű olaj, az új se jobb semmibe abba a motorba, se nem eszik kevesebbet benzinből, se nem ég meg kevésbé, se nem eszik kevesebb olajat már ha egyáltalán van olajfogyasztásAkkor mégis miért kellene a drágább olaj
-
bul07
nagyúr
válasz
molnarpeter #10619 üzenetére
Vagy kiváló fa kezelő szer, csak utána tapogatni nem szokták
-
bul07
nagyúr
Ez az olaj
Elf Evolution 900 DID 5W-30 [link] 2032Ft/l
hogy áll ehhez az olajhoz
Castrol Edge Titanium FST C3 5W-30 [link] 3899Ft/l
képest.Nagyon olcsónak tűnik még a GM olaj is többe kerül.
Amúgy szerintetek melyik a legolcsóbb olaj amit lehetne használni 505.01 minősítés feltétele mellet
Szűrve [link]Aláírásomba az autó
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest