Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Hajrá!

Részemről semmi baj nincs a jelenlegi Motul 8100 X-Clean gen2 5W40-nel, de az USVO-s Ravenol RUP szimpatikusabb. Amikor először vettem, akkor még muszáj volt Dajcslandból rendelnem, az UPS pedig jól megkavarta a szállítást és szét is folyatták az olajat a csomagban. De most már Magyarországon is elérhető az Olajmarketnél, úgyhogy nyugodtabban rendelhetek.

-
-
attiss66
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
És még a macskák is
, nekünk 5 van, egy anyamacska és a négy kicsi
itt nincsenek már egerek(mint a régi időkben, bementem a garázsba, felnyitottam a VW Polo Classic csomagtartóját és szembejött velem a full egérszag
)
Akkor a viasz helyett te is olajos vagy(bringázást alapul véve)? És ezt tudnád indokolni, meggyőződésből vagy csak valamiért szimpatikusabb az olaj?
Az OMV 100plusz még nem is mutatta meg teljesen a tudását az ASX-ben, mert nem lett még teljesen átcserélve a benzin, de minden tankolásnál jobb minőségű lesz
A viaszt is kipróbáltad?-visszatérve a bringalánc kenésreA bal oldali képen az is Rohloff?
-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
VW 502.00
Ravenol SHL 0W-40 | Motul X-Cess gen2 5W-40 | Ravenol HST 5W-40 | Ravenol SSL 0W-40 | Ravenol VST 5W-40 | Ravenol VSI 5W-40
Viscosity at 100 °C mm²/s
SHL, XCessG2, HST, SSL, VST, VSI
13,46 | 13,5 | 13,3 | 13,8 | 13,5 | 14,5Viscosity at 40 °C mm²/s
75,0 | 75,01 | 78,2 | 78,1 | 79,4 | 87,6Viscosity Index VI
185 | 186 | 173 | 182 | 174 | 172HTHS Viscosity at 150 °C
3,84 | 3,8 | 3,91 | 3,7 | 3,9 | 3,84Pourpoint °C
-45 | -45 | -42 | -60 | -57 | -51Flashpoint °C
228 | 228 | 240 | 236 | 236 | 238Noack Volatility % M/M
9,4 | ? | 7,4 | 8,5 | 7,3 | 6,9tbn mg KOH/g
10,46 | 10,2 | 12,0 | 10,0 | 11,9 | 10,0 -
válasz
norrberth
üzenetére
Érdekes kérdés ez a 0W40, régebben először én is "értetlenkedtem", hogy az 5W30 hogy lehet hígabb 40 fokon? 5W30 C4 helyett gondolkodtam 0W40 C3-on.

#18329 grizlisandor: Itt megtűrt a bűncselekményes átalakítás kibeszélése? Csak mert pl. a virágbolti sw-eket üldözi a fórum.
-
-
válasz
norrberth
üzenetére
Ezek miatt kérdeztem a múltkor(egy másik topikban), hogy vajon mennyi állás lehet már káros? Ha áll az olaj sokáig, könnyebben kiül belőle, aminek nem kéne.
#18265 Rowon: De legalább ki volt cserélve. Én hosszbordás feszítővel jártam úgy, hogy szinte 100%, hogy csak az elszámolás szerint lett cserélve. Legalábbis nem hinném, hogy nem gyári szett beépítésekor 2018-ban mégis gyári logós 2012-es dátumkódos alkatrész került volna be. 2021-ben vettem észre, amikor más miatt meg kellett bontanom.
-
-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
2005-ös még éppen 200e alatti km, szinte végig márkaszervizben szervizelt Schillernél (ott is vásárolták). Egész friss vizsga is van rajta, vagy másfel év. Műszakilag is teljesen rendben, 1.4 benzin, klima. Szerencsére a rozsda se eszi, ez a legfontosabb. Egyedül annyi, most megemelve látható volt, vmelyik szimmeringnél minimális olajszivárgás tapasztalható, azt majd orvosolni kell, de ez legyen a legkevesebb ennyi idősen.
-
erik365
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
Én saját tapasztalat alapján csak CrMo fejeket használok, először nem volt csak egy kis Milwaukee ütvecsavarozóm(M12 FIWF12 340Nm). Azzal elsőként sima CrV fejeket használtam, de nem voltam mindig elégedett. Majd vettem hozzá CrMo fejeket, és olyan dolgokat is megmozdított amiket a sima CrV fejekkel nem. Majd megvettem az M18-as gépet ami 1816Nm-al lazít, az meg már simán szétverte a CrV fejeket, míg a CrMo fejeket nem. Én így külön szettet használok gépi, és kézi csavarozáshoz.
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Légkulcsom nincs, csak a 2 Parkside Performance akkus van: a legnagyobb 20V-os és a legkisebb 12-es.
Létezik egy közepes 20V-os is, ami nekem nincs meg, nem láttam értelmét. De nem zárom ki, hogyha ismét lesz a Lidl-ben, csak azért veszek egyet, hogy teljes legyen a sor.

Illetve újabban még egy ilyennel is csavarozgatok. Most vettem hozzá 4 Ah-s aksit, mert a 8-assal bazi nehéz.

-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
A Hondáét is 39-cel kell, közel 9 évig nem volt vele gondom, pedig volt, hogy évente 2x is cseréltem olajat. Mint írtam, szerintem elmászott a nyomatékkulcsom, azért sikerült így, nem a 39 Nm miatt.
Az Alfánál meg egyszer nem vettem észre, hogy apám alátét nélkül tekerte vissza érintőlegesen a csavart, én meg úgy húztam rá a megadott nyomatékkal, és nem volt, ami eloszlassa az energiát. -
attiss66
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
"39Nm az holt biztos nem húznék meg olajleresztő csavart.
Teljesen felesleges ennyire megtépni, idővel úgy szétbassza a menetet hogy lehet újat vágni."Lehet, hogy van benne valami. Lehet azt érezni, hogy mennyire kell, amig az még az "egészséges" határ. pl kerékcsavart biztos , hogy nem szakítanék meg, akkor se, ha ki van hosszabbítva a karja, lehet azt érezni, vagy mittomén. Tehát ugyanazt kell alkalmazni az olajleeresztő csavarnál. Azért megveszem a nyomatékkulcsot és érzésre ráhúzza az ember, utána meg lehet nézni, hogy az mennyi. Ezt csak digitálissal lehet megcsinálni, vagy a manuális is mutatja, hogy mennyire van ráhajtva? pl bringaszerelésnél is van sok csavar és lehet azt érezni, hogy mi az optimális erő egyes csavarnál.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
norrberth
üzenetére
Fuhhh de szép állapotú az a motor

Nekem hasonló konstrukció van, csak 1.2, de eddig bármilyen olajszűrőt használtam (gyári, Mann, Filtron, Mahle), letekerésnél az alábbi állapot fogadott: [link] [link] ezek szerint ez a normális.
Pipettával le szoktam szívni, akkor így néz ki: [link]
Az "új "Suzuki M13A-nál könnyebb dolgom van, ugye lefele néz: [kép] [kép]
Olajszűrő leszedéséről egy short vid: [link] fogalmam sincs milyen és mennyit futott olaj volt az autóban. De minőségi Motul olaj és GYÁRI olajszűrő ment fel

-
attiss66
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
Aha, még jó, hogy visszakérdeztem. Ugyanis érdekel a dolog. Tudnál linkelni olyat Mitsubishi olajszűrőt ami az ASX-embe a legoptimálisabb?

Azt érdemes volna kicserélni most(gondolom akkor le kéne engedni az olajat és újratőteni), vagy várni a következő olajcserére?
köszi az ötletet, nem is tudtam, hogy van hozzá saját Micubicsis olajszűrő. -
d4d
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
Aztán az olajszűrő háza miért úgy néz ki, mint amit a kutya szájából rántottak ki? Nem lehet, hogy ez összefüggésben van a vélt hibával?
Azt kellett volna látni, hogy letekeri és beömlik oda a motortérbe 3 deci olaj vagy mi volt elképzelés? A videót se kellett volna pont a letekerés kózepén megvágni. Bár az se igazolta volna, hogy tényleg akkor tekeri le elsőnek. -
-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
Megmondom most letojom a Motult, bosszant, hogy csak fingilingi ashika műanyag üzemanyagszűrőt tudtam szerezni a swifthez. Lenne gyári csak az 24e ft. (jó esetben -20% kedvezmény azért lejönne még ebből) Most erre nem akarok költeni. Egyszerűen nincs normális utángyártott csak a fos meg a fosabb közül lehet választani. Legfeljebb sűrűbben cserélem (csak 2500ft) remélem más hátránya nem lesz.
-
d4d
aktív tag
-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
Hu ennyi (meg ekkora) szűrő... én ma megyek légszűrőért viszont pollenszűrő gyárilag nincs az autóban, azt megúszom. Az is húzósabb tud lenni ha nem csak sima papir vagy aktivszenes. Meg megyek GYÁRI alátétért, leeresztőcsavarért márkaszervizbe. Meglátjuk kiröhögnek e.
-
-
-
attiss66
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
Köszi. Hát ez nem semmi. Létezik ekkora árkülönbség(költői kérdés volt
)?! hm
Innen fogom rendelni, jövő héten vállalja az olajcserét egy közeli szerelő. Remélem ő is egyet ért ezzel a formációval olajban és olajszűrőben. Ha nem, majd meggyőzöm
, persze, ha nem hoz fel megfelelő ellenérveket.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
DENCKERMANN ablaktörlővel nekem nem jó tapasztalatim vannak
Egy év után cserélnem kellet, csíkozott nem kicsitEz volt
DENCKERMANN VM00600[link]Olcsó és jó nálam bevált a HELLA
Ez a kettő van nekem fent 2022ősze óta, és nem csíkoz még mindig[link], [link]Ha már Kauffer
Weboldaluk néha nagyon gány, belassul, termékkategóriákat nem listáz(tudnak róla és hogy használjam a bal oldali sávot)
Most is a kosaramba összeszedet dolgokat egyszerűen törölte.
Kereső nem talál meg dolgokat ami amúgy kapható náluk.(mint most is kereső nem találja a Hella lapátokat, keresetek rá a két fentebb linkelt lapátra nem fogja megtalálni)
Olyan egyszerű dolog nincs az oldalon hogy kedvencekhez mentés, hogy el lehessen menteni a cuccokatNa meg nem tudom hogy tudjátok e
A jelenleg futó hűségpont-akció 2025. december 31-én zárul.
A december 17-ig megszerzett pontok december 31-én még beválthatóak.
A hűségpont-akció lezárulta után egy új hűségpont-rendszerrel jelentkezünk majd.
Köszönjük megértésüket.Nekem olyan 830pont megy majd a lecsóba, bár még meggondolom hogy előre hozom a éves szerviz cucc rendeléseket és akkor ellövöm(jövő év tavaszán lesz esedékes a éves szerviz).
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Köszi! Rögvest utánanézek!

Én valami olyat szeretnék, ami
1, nincs havi vagy éves licencdíj, csak egyszeri fizetés;
2, teljeskörűen elboldogul a digó autóinkkal (összes vezérlő és modul, szerviz reset, stb.);
3, multiplexed, azaz ne kelljen a sárga adaptert dugdosni a CAN-buszhoz meg a zöldet az ABS-hez. -
Eugene Roe
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
+1 BGS és KINGTONY mellé

Remélem a mutatvány előtt azért elment legalább 1 flakon csavarlazító + potenciálisan legalább egy kis zsebsárkányozás

Nekünk a Tesla M3 300Nm-ét 1 személy + jóóóó hosszú szár kombóval is sikerült leszedni (fél flakon WD40 után) csak kellett hozzá +1 extra-large nyomatékkulcs beszerzés is.
-
Asbee
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Legújabb API SP-s Mobil 1 FS nyugodtan mehet bele. Ha nagyon sokat rövidtávozol, vagy nem dobod le 10 ezrenként akkor inkább egy 504.00/507.00 5w-30.
Ez a Mobil1 olaj nagyon modern, nagyon extra. 90%-ban PAO+ földgáz alap 10% hidrokrakk. Adalékoltságban is kivan teljesen maxolva, ami még belefér a specifikációkba. Sok kálcium, magnézium mégis API SP
, jó adag bór, molibdén, foszfor cink. Minden több mint egy 504.00/507.00 olajban, lerakódások miatt nem kaphatja meg ezt a specifikációt, de ez sem vészes a kiváló alapolaj miatt, éppen csak átlépi. Viszkozitásban, sűrűségben, az osztályon belűl "vékony". Top olaj, mezőny legtetején.
1000% inkább mint egy 5w-40. Mindenben veri.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 2 TB-os Samsung 980 PRO M.2 SSD with heatsink - garanciával
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest