- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
norrberth #15443 üzenetére
Majd leköltözünk a föld alá, mint a hobbitok meg a törpök, mert ezt az UV sugárzást meg hőt már a bantuk bőre se bírja. A földfelszínen meg hűtőfolyadékot keringető szkafanderben, vagy a Dűne könyvekből ismert cirkoruhában mászkálunk. Vicc az egész és most lehet csak az ördögöt festem a falra, de amúgy totál hülye az emberiség.
Meg Debrecent körbe építik Akkumulátor gyárakkal.
Az is kell, mint sz*r a zsebbe, főleg, hogy szárad ki meg sivatagosodik el az ország. Én nem emlékszem rá, hogy itt a környéken mikor jött fel utoljára a talajvíz. És ide építik az akkugyárat.
-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth #15371 üzenetére
Nem ismerem, igazából nálam ez a mintabolt is úgy került képbe, hogy pont a mellettük lévő cégnél volt dolgunk, aztán, ha már volt időm, benéztem. Konkrétan ez a 8100 power meg nincs is fent akárhol, plusz mivel hivatalos motul partner és a kauffer se tudott segíteni így nem kutattam tovább. Alapból a kauffernél veszek ilyesmit mert viszonylag közel vannak és jobban szeretem a személyes átvételt. Igazából össze lehetne szedni jó pár netes webshopot és átküldeni a motulosoknak, hogy legyenek kedvesek tájékoztatni ki a hivatalos viszonteladó, ki nem.
Köszi Qru, Rowon. Igazából a dátum csak akkor fontos nekem, ha az itthoni készletbe veszek valamit, ahol nem tudom hogy 1-2 hónap vagy 1-2 év múlva lesz felhasználva az adott olaj. Akkor nem mindegy, hogy mínusz 2 v 3 évvel indulok.
Még néhány kép, ha megengeditek
-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth #15367 üzenetére
Motorolaj mintabolt, csömöri út. A korábban belinkelt olajonline pl semmilyen kapcsolatban nem áll a Motullal, legalábbis a magyar képviselettel biztosan nem és ez elég friss infó, múlthéten beszéltem egy Motul fejessel telefonon. Kauffer is tudott volna hozni ebből az olajból, de csak egyetlen darabhoz volt hozzáférésük.
-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth #15200 üzenetére
Köszi az infót. Akkor fuchsot vettem bele, érzésre jó volt, de az az autó azóta valahol egy bontóban pihen. Nem mintha annyira szar lett volna, de 3 évet kiszolgált becsülettel, megszolgálta a 150e ftos vételárát.
Motorex svájci olajokhoz mit szóltók?
Voltam a motorolaj mintaboltba, csömöri úton. Hölgy az eladó és érti is a témát, kedves volt. Vettem a gyűjteménybe egy motul xclean+-t, lehet hogy a skodába is ez megy majd. Volt belga, olasz, francia motul is. Ők tényleg hivatalos képviselet, nem himhumi kerülőutakon hozzák be.
-
-
-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth #15124 üzenetére
Asszem az volt, nem saját csak pár napig volt itt, meg ugye az olajcserébe folytam bele.
Na, de nem pont a fenti dolog az oka, hogy betegágynak tartják? Vagy van más időzített bomba ezeknél?
Ott van a Toyotának az 1.33-as motorja, ott is az volt hogy még a márkaszervizek is a nem belevaló 5W30-as olajjal töltötték őket, a 0W20 helyett, aztán persze mindenki szidja azt a motort hogy ilyen szar olyan szar, nehogy megvedd. Kérdés, hogy tényleg konstrukciósan fos, vagy egyszerűen itt is az olajjal baltázták el?
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth #15073 üzenetére
Én ezt választottam, 10 g/h, 98 W. De az az érdekes, hogy a germicid lámpáról sehol nem tesznek utalást, meglepődtem, mikor szétcsavaroztam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norrberth #15062 üzenetére
Jó tipp még mellé tenném alternatívának a Motul 8100 X-MAX 0W40-et az is 502.00*-ás.
*: Valószínűleg, amúgy tudja a 504.00-át is csak nincs rá minősítettve.
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth #15011 üzenetére
Szívesen beszélgettem volna vele személyesen a füredi Concourson, de épp nem volt az autója és motorja közelében.
-
-
TommyY2
tag
válasz
norrberth #14984 üzenetére
Azért írtam le röviden, hogy milyen a belseje, de a képen látszik a 4db kék ózonlap, meg alatta a fehér nagyfesz előállító.
Annyi linket néztem közben, hogy el is felejtettem, hogy ki tette közzé ezt a típust, viszont ár-érték arányban ez tetszett a legjobban, ezért megrendeltem. Köszönet érte erik365-nek.
focvis: Azért ezt [link] nem mertem volna megvenni.
TommyY
-
TommyY2
tag
válasz
norrberth #14977 üzenetére
Meg is jött a SzerszámOutlet-ből.
Nem akartam szétszedni, mivel a réseken jól látszik a belseje.
Szakszerű a belső kialakítása és vezetékelése, szép munka (nem kínai gagyi).4db ózonlap van benne, erőteljesen ontja az ózont.
A 4db ózonlap alatti fehér, teljesen zárt "doboz" a nagyfeszültség előállító.Ezt fogom használni a lakásban lévő klímák fertőtlenítésére is (bekacsolom 60 percre, a klímát meg csak légkeverésre, aztán mire hazaérünk, szépen lebomlik az ózon).
Ennyi pénzért ajánlani tudom mindenkinek, remélem, hogy hosszú élettartamú lesz.
U.I.: Már régóta volt otthon egy légtisztítónk, amiben 2db germicid fénycső van és egy kicsi ózon generátor (ezt lehetett használni emberi jelenlét mellet is). Amikor betegek voltunk egész nap be volt kapcsolva, segített a további családtagok megfertőzésének megelőzésében.
TommyY
-
TommyY2
tag
válasz
norrberth #14950 üzenetére
Nem szabad leföldelni, mivel kettős szigetelésű, az maga a védelem (akár egy elektromos kéziszerszám esetében).
Én is megrendeltem, holnap itt lesz. Majd elválik, hogy mennyire gagyi a belseje.
Az autót meg nem szeretném 30 percig járatni, talán elég lesz rövidebb ideig is (akár egy klíma spray esetében).
TommyY
-
bul07
nagyúr
válasz
norrberth #14912 üzenetére
Jó kis marketing bullshit
Az lehet hogy EU-ban tervezik meg és valahol az EU-ban állítják össze de hogy Kínában van gyártva az alkatrészek az tuti, ventilátor egyéb alkatrészekAz egyik képen származási hely Kína
Tuti ugyan ez a belső más ilyen cuccban is benne vanPersze ettől még lehet jó a cucc, sőt biztos
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth #14904 üzenetére
Kíváncsi leszek az enyémre, majd kedden referálok. De szerintem 95%-ban ugyanez lesz a belseje, a maradék 5% meg az az on-off kapcsoló az elején, ami a tiéden nincs.
Akárcsak a krokiemelőknél, egy bizonyos árszinten gyakorlatilag ugyanazt kapod, egyedül a színük más.Ezt is nézegettem amúgy, de +14000 Ft-ot nem ér meg az ózongenerálás mértékét állító tekerentyű. Úgy is maxra lenne állítva egyfolytában, csak az idővel variálnék.
-
tibbike01
őstag
-
-
norrberth
addikt
válasz
norrberth #14841 üzenetére
Vettem pumpálóst,elvágtam a kisebbre a szárát.
Faszán befért mindenhova és jól is tolja a szert.
Ennek ha lesz szaga begyújtom.
😂
És direkt nem mostam le vízzel Sanyit.
Hagytam rajta töményen.
Megszáradt raktam össze.
Ebbe most Monk is beleülhetne.😂
Olyan fertőtlenítő szag van. -
norrberth
addikt
válasz
norrberth #14821 üzenetére
Golfnak a műszerfalat is leolvassza 10g 😂
Tegnap megrendeltem.Remélem kitakaritja azt a savanyú szagot.
Külső vízelvezető körül is befujtam Sanyitolal.
Mindent.
Környezete se legyen büdös.
Eddig nem bírok vele. Persze nem olyan vészes..
Nem is érződik az utastérbe szerencsére.
Csak ha beldugom az orrom a szellőzőbe.
Akkor is keresni kell... De na nem ilyen volt.
Pedig belül már kapott tavaly frionettet, most Sanyitolt.
De ez csak szagforrás az biztos.
És szerintem annó a 3 éves Mann Fp büdösitette be.
Na annak a szűrőnek olyan savanyúszaga volt.
Szerintem szarok ezek.
Párolog kifelé belőle az a vegyszeres valami amivel átvan itatva.
Azért szűri jól a szagokat is.Most itt a sima aktívszenes eddig jó.
Majd egy FP re is rámegyek ismét.
Ha teljesen megszünik a szagforrás.
Kíváncsi leszek lesz e az FP nek szaga -
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth #14810 üzenetére
Én minél többet olvastam, annál jobban belekeveredtem.
De amit észrevettem:
- gyakorlatilag mindnek tök ugyanaz a belseje, legfeljebb csak a kerámialapkák száma változik, vagy hogy ahelyett kvarccsövek vannak benne;
- a 40k Ft alattiakra előszeretettel hazudnak bazi nagy számokat, de találtam egy amolyan ökölszabályt az egyik videó kommentjei között, miszerint 100 W hellyel-közzel 10 g/h-nak felel meg;
- a 40k Ft alattiakkal kapcsolatban azért jócskán érkezik panasz a hullámzó minőségre.Úgyhogy végül is ezt rendeltem meg, ezzel legalább látszólag nem hazudnak, jún. 10-11-re ígérték a szállítást. Bár az intercooler is 3 nappal korábban ideért.
Ránézésre ua., mint ez, csak a zöld kapott egy plusz kapcsolót is.Nálunk van most 4 autó, amiből 3 klímás, pikk-pakk vissza fogja hozni az árát még a drágább készülék is.
-
-
Asbee
veterán
válasz
norrberth #14712 üzenetére
Az hogy valaki azt mondja mi tetszik a motornak meg mi nem az egy szubjektív nem megfogható dolog, de természetesen számít ez is. Minden motor más állapotban van, ahol extrém különbségek vannak belevaló olaj és olaj között, ott a motorban keresendő a hiba nem az olajban. Egy laboratóriumi vizsgálat meg tényszerűen megmutatja milyen az olaj. Erre lehet érdemben hivatkozni. Ha tetszik neked ha nem attól még így van.
Érdekes a Jettám miután fellett újítva, Castrol, Mobil, Total, LM 504.00 5w-30 mindegyikkel ugyanolyan halkan szépen járt hidegen melegen, és nem ette.
Golf 7 tdi, remek állapotban volt a motor, Total, LM, Shell, ugyanolyan hangja volt minddel, nem ette.
Ha itt valaki olajban tanácsot kér, te hogyan ajánlanál neki? Próbálj ki 10 félét és amelyikkel legszebb a hangja? Én inkább maradok az összetételeknél és jól beváltaknál. -
Asbee
veterán
válasz
norrberth #14703 üzenetére
FS 0w-40 Pao+ gtl+ kis hidrokakk alapolaj , Motul sima hidrokakk.
Mobil kálcium+ magnézium+ cink+ foszfor+ bór+ molibdén, Motul rengeteg kálcium+ cink+ foszfor+ nagyon picike bór. Sajnálom hogy belerondítottam kedvenc olajadba de nem egy ligában játszanak Mobil javára. -
d4d
aktív tag
válasz
norrberth #14662 üzenetére
Én régi swiftbe (1.0 három henger) használok Eneos X Prime 5W-30-at (API SP, ILSAC GF-6A), kb 6-7e km után cserélem mann/hengst szürőkkel együtt. Időnként megvan hajtva 140-150-el is, nekem is bejött az olaj. Amúgy vmi brutál magas a viszkozitási indexe asszem 235. Az X Prime a Sustina utódja, az tuti hogy made in japan olaj volt, az olcsóbbak nem azok.
-
Harkovz
aktív tag
válasz
norrberth #14530 üzenetére
Nekem is megjött ma.Egész jónak tűnik.De szerintem az egyenes csatlakozó,az arra való,hogy az oldalsó kupak helyére téve rá lehet csatlakozni kompresszorral és akkor nem kell pumpálgatni.Mivel annak a belsejében nincs is meg a kis hipolán cső helye,ami a másikon van.
-
Hőguta
csendes tag
válasz
norrberth #14592 üzenetére
Ok.
Még csak olaj nélküli nyomás próbát tartottam,van némi nyomás veszteség,de úgy gondolom utánpumpálással korrigálható
Te már kipróbáltad a Tiédet?
Olvastam valahol hogy ABS rendszer esetén a fékpedált nyomva kell tartani,(hogy az ABS kocka szelep nyisson)vagy kitámasztani a pedált, gyújtást ráadni.Valóban ìgy kell, vagy túl van bonyolìtva? -
-
Hőguta
csendes tag
válasz
norrberth #14541 üzenetére
Én a Takarítógép.hu oldalon találtam ezt:
"Fékfolyadék cserélő és légtelenítő eszköz TC Technic G1091Cikkszám: TF2-2994 12852 Ft"
Az általad küldött linkeken viszont GEKO GO 2732 -es van.
Vajon mi a különbség?
HaTe jónak látod ezt,akkor maradnék ennél a változatnál.
Bár rendeltem már Emagon,nem volt vele gondom,
de mivel nem sűrgős ki tudom várni akár a 3hetet is,valószínű a "Hegesztők boltnál" rendelem majd meg.
Ui:Most nézem ez sem magyar cég?
Köszi az információt! -
Hőguta
csendes tag
válasz
norrberth #14530 üzenetére
Szia!
Jól látom hogy ehhez a készlethez két -a fékfolyadéktartályra csatlakozó- kupak van (egyenes és derékszögű)? Ez 42 mm-es ami jó a legtöbb típusu autóhoz?
Honnét rendelted?
Én e-mailban kérdeztem egyik webáruházat a termék paraméteriről,de ezidáig válaszra sem méltattak.
Köszönöm ha Te válaszolsz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest