Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
Szerintem az ECSTAR F9000 valódi full szintetikus.
Nem az olaj gyengus, hanem eddig még nem csináltak 200 baron befecskendező benzin motort.
Nyilván ez ezzel jár.Plusz a "belső EGR" megoldás, miszerint a szelepek összenyitásával etetik meg a motort a kipufogógázzal, nincs a valódi értelemben vett EGR, nem lesz kormos a szívó rész.
-
Qru
MODERÁTOR
Hát nem nagyon találtam én sem olyan olajat így hirtelen amit dexos2 előtti és tudja a szabványod. De a C3 önmagában nem gond mert a B helyettesíthető C-vel (fordítva nem!!!). De ez nem baj, mert a Dexos2 visszafelé kompatibilis: [link]
Kicsit olyan ez mint Kornél esete a gépkönyve B-t ír a márkaszerviz meg C-t önt bele. Ennek szvsz az a magyarázata, hogy így elég egyfajta C-s olajat tartaniuk (spórolás) mert az jó a benzinesbe is. Én is C-s olajat használok miközben B-s az előírt és nincs olajsár (még ). Szóval amire ő áll át az neked is jó lenne: LM TT 4600
Illetve csere előtt én megküldeném egy öblítővel is: [link]
De majd Mági válaszát is várd be, kíváncsi vagyok ő mit javasol.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
K Norbi
addikt
Igaz az előző 5W-40 es olaj volt.
Egyébként én a mobil óta senkinek nem adok a szavára.
Legtisztább ha végig próbálja az ember a palettát:.
Motul, Mobil, Liqui Moly, Castrol, Total.
És ami szerinte hallásra a legmegfelelőbb a motorjának az maradjon.Mivel minden motor más. És mindenki mást hall.
Nincs mire adni.[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Igen, full szintetikus.
Amiért tetszene: az API minősítése miatt megfelel a gepkonyv szerint is.
Emellett ACEA C3, ami szerintem a legjobb ennek a dízelnél is jobban kormoló motornak.
3,5-ös HTHS viszkozitas már elég magas érték, szerintem a nagy hő és a sokat forgó turbó meghálálja ezt.
Emelett kellően nagy a lobbanaspontja is a 230 fokkal.Kérdés hol van belőle eredeti
-
csiga8
senior tag
Melóhelyen vagyok, futtában válaszolok, bár kifejezetten nem akartam reagálni, nem szeretnék ellenszenvet, vagy vitát kiváltani. ( főleg, hogy nem vagyok tribológus )
A biztonsági adatlapján : Motul X-clean 5W30 biztonsági adatlap a 3-as pont az összetevőkről szól.
Nem mindig írják a nevét, de CAS számot általában igen.
Desztillátum, hidrogénezett nehéz paraffin olaj ( C20-C50) az alapja, olvasatomban ez HC olaj.
Az adatlapján: 8100 X-clean 5W30 a 166-os viszkozitási index is erről árulkodik.
Tudtommal már nem igen van 5W-30, 5W-40 viszkozitási osztályban teljesen szintetikus olaj, inkább csak a 0W osztályokban. Ez persze nem jelenti azt, hogy az rossz lenne, ma már nincs akkora különbség egy HC olaj és full szint olaj ( PAO, group IV) között hétköznapi használatban.
[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
-
csiga8
senior tag
Akiknél LL olaj van, 30.000 km-es periódus van és a computer figyel, ott bizony az óvodajáratos gépeknél 12-15.000 km-nél többet nem mennek, köpködnek is miatta a tulajok...
A gondos gazda megközelítést pedig Qru fórumtárs már megválaszolta, én is hasonlóan gondolkodom.
Annyival kiegészítve, hogy ha nem csak óvodajárat van, hanem 20-30% hosszabb táv is, akkor a 10.000 km-t szoktam mondani. Az könnyen követhető is, a gazdiknak csak arra kell figyelni, mikor fordul az óra 10-20-30 ezer stb. km-re, akkor célszerű cserélni. Nem kell felírni, könnyen megjegyezhető.
-
Qru
MODERÁTOR
-
tabaga
tag
Szia!
Németországban volt egy per, aminek a lényege az volt, hogy megtévesztően szerepel a szintetikus kifejezés a csomagoláson, miközben hidrokakk olajról van szó (HC), és ennek következtében kellett a gyártónak változtatni a feliraton.. Ezért más ott az elnevezés, tartalmában valószínűleg ugyan az.
Amúgy ilyen felesleges körök elkerülése érdekében érdemes átnézni az ugyan ezzel a témával foglalkozó, indexes fórumba.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
------------------------------
Egyébként holnap lesz egy hete, hogy saját kezűleg lecseréltem az olajat a Jazz-ben. Először csináltam ilyet, azért egy picit bennem volt a félsz, hogy elcseszek valamit, hiába tök egyszerű a művelet. De minden tökéletes eddig, nem csöpög sehol, az autó is kiválóan működik. Sokkal-sokkal csendesebb lett, hidegen is, de melegen főleg.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Semmi baj nincs vele ... teszt szerint a legkisebb a súrlódása !
(#549) Kornel
Pontosan, most Mannol Extreme van benne és nagyon elégedett vagyok vele !
Nálam már bizonyított, így ragaszkodom a Mannol olajhoz !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Wise (ex-TransferWise)