- valakiyt: A világ mindennek az alja!
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] Mutasd az iOS Homescreened!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Hol túl vastag? Jó lenne alá is támasztani is. Most vagy nagyon nagy katyvasz van nálad a témában, vagy hasraütés szerűen írod a butaságokat és vezeted félre a kérdezőket.
Befejeztem ezt az egészet, mert lassan facebook komment szekció színtre megy át. Küzdjön ezzel aki akar….

-
Asbee
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
API SP az LSPI miatt lett, de a láncra is jó hatással van. Ezért jó a VAG, ott egyik 504.00/507.00 tól felfele olajjal sincs ilyen gond még ha nem is api sp.
-
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Ez a Mobil1 pont hogy sok kálciumot tartalmaz és nincs benne kb semmi magnézium. És foszfor is van benne elég rendesen. A magnézium egyébként kálcium helsettesítésére szolgál pl api sp olajokban ahol csökkenteni kell a kálciumot.
A 40 es érték pedig a rendszer stabilitását szélsőséges körülmények között is.
Ez megint nem igaz ebben a formában, mert az ő motorjába még 0w-30-as is biztosítja.
Muszáj azt erőltetni, ami nem megy?
Minden rosszindulat nélkül… -
Asbee
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
Ha most lett frissen cserélve, ne dobd le azonnal. Menj vele 1-2 ezer kmert motormosásnak jó lesz. Motulból nincs Xcess 5w-30, és nem is feltétlen ragaszkodnék Motulhoz, bár amiker írtak 5w-30-at hozzá elég jó olajok. Nem vagyok autószerelő, de valamennyire szakmából is adódóan eléggé beleástam magam az olaj témába. Sajnos sok autószerelő, tisztelet a kivételnek, nem követi a dolgokat-e téren, nem ássa magát bele csak alapvető szinten és rengeteg tévedés meg 10-20 év lemaradása van.
-
Asbee
veterán
Igen, ezt mondtad többször, hogy típus velejárója, kapja az olaj az ívet. Van ilyen is, ezért fontos, hogy többféle vizskozitás megengedett ezeket figyelembe kell venni. Nyílván ha napi 5 kmert városoznál vele, nem lenne ez a gond, de nem is erre lett kitalálva.

Jó az a gen2 bele, fasza olaj, ne cseréld másra. Ravenolt néztük talán, de horror ár.
0W-40ből a sokat emlegetett mobil 1 FS nagyon extra. Azon ellehet gondolkodni.
-
Asbee
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
A hülyeséget próbáld nem meghallani. A láncnak az a jó minél előbb kap kenést + 5w-30-ban előbb találsz olyan olajat, ami úgy van adalékolva, hogy jobb is a kopásra nyúlásra. Az a motor úgy jött ki a gyárból, hogy 5w-30 jobb neki. Előbb lesz vele hidegen kenésed, általában modernebb az adalékcsomagja, jobb az alapolaja. Tisztaság, kevesebb lerakódás, kevesebb kopás. Ha hosszú távon tervezel az autóval, engedd el az 5w-40-et. Ha pedig rövideket is mész vele gyakrabban, akkor főleg.
-
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Megint általánosságban beszélsz, nem konkrét példákat hozol. a 0w-8 olajak 99% ban korszerűbbek mint az 5w-40. 0w-30 ból is van korszerűbb földgáz alapú mint az 5w-30. Erről beszéltem. Nem lehet általánosítani, mégis azt teszed és ez nem jó. Bonyolult összetett dolog ez az olaj téma, ha mélyebbre ás az ember. Kárt valószínű nem tesz, de hogy abba a motorba nem az a legideálisabb az tény. Ha megnézel csoportokat, fórumokat, típusban jártasok is 0w20, 0w30, 5w30 at ajánalak. Kivéve te..... Felhasználáshoz kell nézni. Aki pályázik vele 90% ban nem lesz annyi nyűgje vele mint aki városban rövidtávozik. A láncnak minél előbb kell a kenés, és mára már rájött a tudomány, hogy a magas calcium tartalom nem jó a láncnak, jobban kopik, nyúlik, lerakódások keletkeznek. 5w-40 nagy része agyon van vágva vele. Akkor már API SP olajat kellett volna ajánlani. Folyamatosan célozgatsz a "vékonyabb" olajok ellen, ez nem helyes.
Ha már egy márkaszervíz sincs a helyzet magaslatán, meg olyan szerelők vannak amilyenek, legalább itt próbáljuk a legjobbat ajánlani. -
Asbee
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Pont ez a lényeg. Ezért nem lehet kijelenteni ilyeneket hogy ez már nem ken, de a másik már igen és társai. Az tény az üzemanyagtakarékosság, környezetvédelem nagyon uralkodik, de rengeteget fejlődtek az olajak minden téren, és azért a gyártók sem hülyék, nagyon komoly motor tesztelések vannak, laborkörülmények között, mindenféle szélsőséges tényezővel. De mindig ez van, volt és lesz. Nehezen szokik hozzá a világ az új dolgokhoz, nálunk főleg érvényes a bezzeg régen és a régi mennyivel jobb.
-
Asbee
veterán
Mondjuk a japók kicsit beújíthatnának már ilyen téren, mert sokat ezzel tettek tönkre, hogy kb minden is megengedett. Fater is beújított egy hibrid corolla crosst, ott is 0w-16, 0w-20, 5w-30. De legalább kivan emelve 3x is, hogy 0w-16 az ajánlott és a legjobb, a többi csak 1-1 cserére mehet nagyon intezív felhasználás esetén. De sok olajkereső, amit mondjuk egy szerelő megnéz, hoz 0w-8-at, 0w-16-ot, 0w-20-at, 5w-30-at.
Aztán melyiket rakja bele.... -
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Erőlteted mindig ezeket a "vastagabb" oljakat, csak ezt adott motorra kéne nézni. A sokat emlegetett mustang, M-es BMW-k valahogy nem fossák össze magukat 5w-20, 0w-30 olajoktól. De egy sima vizskozitási indexet is érdemes megnézni sokszor, hova fejlődtek a modern olajak. Túl általános ez így ahogy írsz és sokszor nem állja meg a helyét a gyakorlatban. Adott motor, hűtés, felhasználási szokás, stb
De a saját példémat is tudom hozni, amit hoztam már. Golf 7 dízelben, a hűtősor már csereérett volt, 120+ fokos olajjal pályáztam sok ezer km-ert 5w-30-al nyári dög melegben is. Nem égett meg, nem vékonyodott el, nem lett csapágyas, nem kopott el, 0 olajfogyi. Pedig erre sokan rámondanátok már hogy úr isten, 5w40, meg racse olaj stb kell.... -
Asbee
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
Az ilyen szerelőt úgy hagynám ott ahogy van.
Láncnak jobb az 5w-40... Jajj. Ő is azt használja. Miben? Ez is jajj.... Amúgy kb minden szerelő a 3 nagy beszállítóval van kapcsolatban, akik gond nélkül naponta többször hozzák viszik cserélik az alkatrészeket. Sima lerázós duma az egész, mert neki így egyszerűbb. Én értem, hogy próbálod magad meggyőzni, hogy jó ez így, csak akkor felesleges volt bedobni ezt a témát, hiába próbálunk segíteni. Azt kell csinálni amit a szerelő meg a márkaszervíz mond. -
Asbee
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
De pont ezt mondjuk, hogy a sajnos még a márkaszervízben sem tudják sokszor mi a legjobb. Azért vagyok ezzel a motorral képben, mert van egy ismerősnek egy ilyen szép fehér, ezzel a motorral. De ha kicsit utána nézel külföldi, hazai csoportokban, fórumon, 0w30 vagy 5w-30 a legjobb ennek a motornak. De ahogy érzed.
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy a legdrágább vagy a drágább olaj a legtökéletesebb. VAG vonalon hoztam erre már sok példát. Csak ehhez mélyebbre kell ásnia magát az embernek. Sőt ha választani kell, inkább tenném bele a kategóriában "leggyengébb" olajat, felhasználás függvényében nagyon időben, vagy még előbb is cserélve. Ezt sokkal jobban meghálálja a motor.
-
Asbee
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Semmit nem fog okozni, ha a motor arra van tervezve. Pályázásra a megfelelő hűtést biztosítani kell, vagy akkor az autó nem alkalmas arra. Pl egy Motul eco lite 0w-20-nak nagyobb a vizskozitási indexe, mint egy xpower 10w-60-nak, a forráspontjuk meg kb ugyanaz. Ezek a modern olajak már nagyon jók ebben. Egyre szintetikusabbak, vagy teljesen azok, egyre jobbak az adalék csomagok. Nagyon sok, régi legendák keringenek mai napig, amik már rég nem állják meg a helyüket. Én a dízel golfal, sok sok km-ert pályáztam 120+ fokos olajjal, 5w-30, nagy nyári melegekben, az ég világon semmi baja nem volt. Se nem égett meg, se nem vékonyodott el, a motor sem lett csapágyas vagy kopott el. Pedig nem csak egyenletes haladás volt.
A gyártók azért nem hülyék ilyen tekintetben, komoly és hosszú motor tesztelések vannak, mindenféle körülményre. -
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Totalt választanám, bevált jó olaj, LSPI ellen kifejezetten jó ha api sp. (amúgy sincs gond vele). Ravenol így akcióban megéri, legjobb a kategóriában.
-
Asbee
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Bejött a hideg idő, fűtés, autók bűze stb, és azt kell hogy mondjam, igazad van. Minden azonnal olyan szinten bejön a kocsiba, amit Mann FP-vel még nem tapasztaltam. Pedig megnéztem, jól van benne, jól illeszkedik. így már nem éri meg az árát az tuti. Kövire valami másik próba.
-
Asbee
veterán
Lyuggatott Brembo-t tegyél xtra betétekkel. Szerintem így gyári, ebc alatt legjobb. Ez alatt nem tennék Brembot, de ezt a kombót nagyon eltalálták. Imádtam Golfon és brutál amit bír. Még híres NSZ autószervíz is agyon dícsérte, pedig tudjuk gyári mániás (jogosan)
.
Sima ATE nekem konkrétan 3-4 nagyobb fékezéstől úgy elmelegszik, agyon kell taposni a féket megállj vele és már lilás.... Egy 200-ról hosszú fékezéssel is érzem nyúlik, melegszik darál. Hidegen búg pár fékezésig. Mondjuk Superbre ez az elöl 312 hátul 300-as nem hűtött tárcsa eléggé alul van méretezve, ha használva van a kocsi. Szerintem ennyi off elfér itt, amennyi minden van.
-
Asbee
veterán
Olajmarketen olyan kb 9k 5 liter ebből + 5 liter deszt víz ár hozzá. Ausztriából szereztem akcióban. Gyári 5 liter készre kevert, ugyanúgy -37-re, olyan 15k. Inkább feltankoltam 20 liternyit, legyen kinyomva g13, átjáratva rendesen.
Gyertyára vissza térve, én nem arra gyanakodnék. Nagyon gatyának kell már lennie ilyeneket produkáljon, vagy nagyon nagyon nem belevalónak. -
Asbee
veterán
Ravenol lötyi megy héten g13 helyett Skodába. Univerzálisabb cuccnak tűnik, de tudja a VW TL 774-L szabványt (g12 evo), oldaluk is ezt hozza rá. Igen jó áron volt, 13k-ra jön ki -37C-ra bekeverve 20 liter.
Gyárit így most kivételesen elengedtem.
-
Asbee
veterán
Semmi baj nincs azzal a Motorcraft olajjal. Külön hozzá készített adalékcsomagot az Infineum. Agyon van adalékolva, sok kálcium, szép adag molibdén. Hidrokakk alapolaj. A hidegindítási viszkozitása lehetne picit jobb, -30C alatt nem érdemes használni.
"Csendes", üzemanyagtakarékos. Amibe való abba hibátlan. -
Asbee
veterán
válasz
peterattila
üzenetére
Ez motor és állapot függő. 6000km es olaj 2.0tdi-ben:
Barnás volt még az olaj, de szétkenve lett szürkés, tehát lebegteti szépen amit kell.
-
-
Asbee
veterán
Egy mezei olajválasztó ne bírálja felül a gyártói előírást. Abba a váltóba nem 75W olaj kell hanem 70W. Pont az ilyen eltérésekkel lehet előbb tönkretenni egy váltót. Tehát te vagy egyedül figyelmetlen és megint az eszetlen Motul ajánlgatás, csak azért is. Légyszíves ne tegyél téves ajánlásokat, ha Motul ha amerikai tuningcék.
-
Asbee
veterán
Olyan kiemelkedőt nem tudok mondani, mint ami közben ravenolnak, mobil 1 nek van, de vannak teljesen jó olajaik, meg olyan amit nem fejlesztettek ezer éve. Inkább sokszor ár alapján van jobb.
Pl ha már így szóba jött, 508.00 olaja tök jó, gyárban is használták, használják. -
Asbee
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
MOBIL 1 ESP X2, TOTAL QUARTZ INEO XTRA LONG LIFE, FUCHS TITAN GT1 LONGLIFE IV elsődlegesen, ezekben van egy kis molibdén, ami jó a kopás ellen, és a motorzajra. Többi kb ugyanazt a receptet követi. Vagy ezekből választanék vagy a gyári vagy Shell megfelelője. Amelyiknek épp kedvezőbb az ára.
-
Asbee
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Legújabb API SP-s Mobil 1 FS nyugodtan mehet bele. Ha nagyon sokat rövidtávozol, vagy nem dobod le 10 ezrenként akkor inkább egy 504.00/507.00 5w-30.
Ez a Mobil1 olaj nagyon modern, nagyon extra. 90%-ban PAO+ földgáz alap 10% hidrokrakk. Adalékoltságban is kivan teljesen maxolva, ami még belefér a specifikációkba. Sok kálcium, magnézium mégis API SP
, jó adag bór, molibdén, foszfor cink. Minden több mint egy 504.00/507.00 olajban, lerakódások miatt nem kaphatja meg ezt a specifikációt, de ez sem vészes a kiváló alapolaj miatt, éppen csak átlépi. Viszkozitásban, sűrűségben, az osztályon belűl "vékony". Top olaj, mezőny legtetején.
1000% inkább mint egy 5w-40. Mindenben veri. -
Asbee
veterán
Az olajválasztók csak egy támpont, sosem szabad 100%osan rájuk hagyatkozni. Eleve egy ökörség hogy kevesebb vagy több mint 150 ezer km van a kocsiban. Ez a téves módszer szerencsére egyre jobban kiment a divatból, hogy bizonyos méter felett más olaj kell a kocsiba. Motulnál még alkalmazzák sajnos.
Longlife olajat érdemes használni, nem longlife csereperiódussal. -
Asbee
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Felsoroltakra reagáltam. Az a 0w-40 nagyon extra.
-
Asbee
veterán
Total meg Motul kb egy kategória Totalban kicsit több a molibdén, motulnak kicsit jobb a HTHS értéke, meg jobb az alapolaj. Total még nem API SP, de csökkentett annak is a kálcium tartalma, tehát tudja.
Eeneos régi recept, felejtős. Gulf sem a legmodernebb. Ha időben cseréled mindegy hogy Motul vagy Total, amelyik szimpibb. Én a Motult választanám ezek közül, ha az ár számít akkor Total. -
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Semmit nem jelent manapság már, hogy valaki hivatalos viszonteladó. Sokan szereznek be külföldről is nagykerekből olajokat mégis teljesen megbízhatóak. Nagyon ritka már a hamis olaj a piacon.
-
Asbee
veterán
Aral tök jó, Mol is jó olajokat csinál, többit annyira nem ismerem, 1-1-el találkoztam, nem volt semmi baj velük. Egy Mannolt vagy SCT csoportos olajat kevésbé merném beleönteni, a sok gond miatt, mint ezek közül bármelyiket.
Földgáz alapú olaj, annyira azért nem nagy szám, Mobil már évek óta rak azt is alapolajba egyes olajoknál. Nagyon tiszta, modern, pontosan mindig hozható ugyanaz a minőség, kicsit nehezebben adalékolható, de megoldott teljesen. Vannak akik panaszkodnak olajfogyira vele, hogy kicsit hangosabb a motor. Nekem sem volt annyira szimpi dízelbe, de a VAG csoport nem hiába választotta őket partnernek, és helix ultra olajak a gyári olajaik. -
Asbee
veterán
Mind az Elf-nek mind a Totalnak nagyon sok kiváló olaja van, csak sokan úgy állnak hozzá, olcsóbb csak szar lehet. Pedig megkell nézni mekkora cég a totalenergies, saját fúrókkal, és mindjárt érthető miért tudnak olcsóbbak maradni.
Az említett olaj is kiemelkedő. Hidrokrakk alapolaj + kis szintetikus. Modern dexos benzines, alacsony viszkozitású. Ott a molibdén, bór, és még titanium is van benne, amivel annó Castrol agyon reklámozta magát.
Fogyasztás barát, nagyon jó surlódás, kopás csökkentő, extra terhelésen is, és a molibdén még a csendes járásban is sokat segít. Igazából ennél jobb olajat nem is nagyon lehet, érdemes tenni a hozzá való motorba. Időben csere és minden tökéletes. És tessék... a lesajnált Total megint. 
-
Asbee
veterán
Total esetén történt változás, mert az előző recept nem fért volna bele az api sp-be. Elég magas kálcium tartalma volt. Mobil1et még nem néztem, de esélyes alapból is tudta a legutolsó recepttel az api sq-t. Igazából ezek az 504.00/507.00 olajok amik váltottak api sp-re mind ezt követik. Kb 30-40%-al csökentették a kálciumot és magnéziummal pótolták. Quartz Ineo LL-ot azért szeretem mert elég jó adak bór is megy bele. Ami nagyon jó tisztító hatású. Dupla annyi van benne mint pl mobil 1 esp ben vagy toptec 4200 ben és árban is baráti.
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Milyen szélsőséges üzemi hőmérsékletetk vannak egy 1.2 TSI-ben ami elsődlegesen 504.00/507.00-ra van tervezve, 5w-30, 0w-30?
Mindig a saját példámat tudom erre hozni, a 2.0 tdi-t amire már ráfért egy hűtősor tisztítás, nyári nagy melegekben pályán küldve, órákat ment 120+-os olajhővel, olyan tiszta olaj jött mindig le belőle, motor alja olyan tiszta volt, egy szerelő sem akart hinni a szemének. 504.00/507.00 5w-30 Total. Soha semminek baja nem volt tőle. Pedig majdnem 100k km-ert tettem bele. Motorhoz, turbóhoz, üzemanyagrendszerhez hozzá nem kellett nyúlni. pedig 320-al adtam el. -
Asbee
veterán
válasz
erik365
üzenetére
Ravenol VMP USVO legextrább olaj a kategóriában, de én inkább egy API SP-s olajat választanék ebbe a motorba. Mobil 1 ESP, LM Toptec 4200, Total Quartz Ineo LL de ennél kérdezz rá, legújabb szállítmány-e. Castrol, Motul ezen a vonalon ezer éve nem fejlesztett, nem éri meg az árát.
Ha sokat rövid távozol, én 0w-30 felé is nézelődnék. -
Asbee
veterán
Folyamatosan csúsztatsz, és személyeskedsz, mert ki vagy javítva, megvagy sértődve, szakmailag meg nem tudsz hozzászólni a témához. Igen, minden nagyképűség nélkül kimerem jelenteni, hogy VAG vonalon okosabb vagyok az olajválasztónál. Még a Motulénál is.
Az a manuális váltó felvan okosítva mechatronikával, szoleonidokkal, kapcsolóvillákkal és esetleg olajbanfutó duplakuplung egységgel, ami igencsak gyilkolja az olajat.Egyáltalán nem javasoltam olyan olajat olyan motorba, ami nem rendelkezik az adott specifikációval ami kell. Én valóban segítettem az illetőnek, összehasonlítottam a 2 olajat és megynugtattam, hogy nem kell rohanni lecserélni, mert semmi baja nem lesz 1 olajcsere alatt, összetétel alapján. De külön kiemeltem én is az RN0700-at javaslom bele.
Ellenben te, duplakuplung olajat javasolsz egy kényes VAG manuál váltóba, szárazkuplungos dsg-be egy féle olajat, holott kétféle kell, illetve olyan hűtőfolyadékot, ami visszalett hív gyártó által, mert sok és nagy problémákat okoz. Bocs, de ezt szakmai topikban kikell javítani.
Ha ezt nem tudod feldolgozni, jó lenne tényleg, ha egy moderátor tényleg asztalra csapna és megmaradna a topik nívója. -
Asbee
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Ha végig olvasod a hsz-t ott van minden olaj, nem csak motorolaj.
Egyébként egy jó tanács Total olajat nem kéne erőltetni.
Szakmaiatlan tanácsokból van elég itt köszönöm, ha érdemben is tudsz erről beszélni hajrá, lehet normálisan vitázni róla. Mi a hülyeség? Fejtsd ki?
Te sem tudod, csak megy a személyeskedés uszítás, mert nem tudsz érdemben hozzá szólni.
Nem tudom feltűnt-e, de valóban segíteni próbálok olajválasztásban, nem márkafanatikusként, ahogy te is teszed, hanem tények és tudás alapján. Motul olajat is ajánlok, használunk is családi és baráti körben. Elképesztő, hogy így begőzöltetek mert egy kis kritika érte. Nagyon gyerekes. -
Asbee
veterán
SCR miatt teljesen mindegy, hogy 0w-30 vagy 5w-30....
Egy kényes VAG manuálba, duplakuplungos váltóolaj??? Ennél még az is jobb ha sosem cserél olajat. A legnyűgösebb, kényesebb dsg-be utángyártott olaj? Az meg csak mellékes, hogy a száraz kuplungos dq200-ba 2 féle olaj megy. Külön mechába, külön váltó részbe....
Aki igazán képben van, ezekre a váltókra mondja, hogy csak gyári olaj.
G13-at nem rakunk már! Rengeteg gondot okoz és okozott, VW rég visszavonta. Csere G12 EVO-ra!
Eszem megál... -
Asbee
veterán
Már a dpf-es pd korszak óta 504.00/507.00 olaj megy a dízelek 99%-ba egészen a legújabb EVO-ig ami 0w-20 508.00/509.00 így bőven elegendő. 504.00 5w-30 vonalon a Motul Xclean+ évek óta nem fejlesztett olaj, a sor végére tehető az ide tartozó Castrollal együtt. Valós tudás, összetétel alapján kell olajat ajánlani, nem márkaszimpátia alapján. Mivel minél olcsóbban is akarja megúszni, így a Fuchs vagy a Total a legjobb választás. Mindkettő jobb az említett Motulnál és árban is kedvezőbb. A legújabb Total már API SP, csökkentett kálcium tartalommal. Alapolaj group 4 HC + Pao mindkettő esetében. Motul még a bóros modernebb adalékcsomagot sem lépte meg, és sima HC alapolaj.
Egyáltalán nem viszonylagos az olajkérdés. Pl Liqui Moly, nagyrészt a névért kell fizetni egy felárat. Sok olcsóbb kategóriás olaj van ami meg kíváló vagy jobb is mint a drágább vetélytársak. Persze van egy határ ami alá nem érdemes menni, de az már SCT group, tesco olaj és stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Van képe mindent kiírni a HAGiBiS SSD házának
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen videókártyát?
- AliExpress tapasztalatok
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Robotporszívók
- Vallás
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A56 5G, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.hu Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver használt újszerű 100% akku 72 ciklus garanciás 2026.11.24
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Befejeztem ezt az egészet, mert lassan facebook komment szekció színtre megy át. Küzdjön ezzel aki akar….

És alapolajban sincs köszönőviszonyban sem FS-el.
Minden rosszindulat nélkül…

Én most fuchsozni fogok 5w-30, tőlük veszünk évek óta referencia olajokat, fél árba megkapom a 6 litert mint LM, Mobil1 esp ár.