- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
Bocsi, csak egy kis szünet volt.
Jó a sima. Viszont ezek az olajak bírják, de nem a tartósságukról híresek, és télen hidegen rosszabb váltásokra lehet számítani. Már 15-20 ezer km használat után változhat annyira pl a viszkozitása, hogy bele sem fér a 75W-90-be. Én 30 ezernél többet semmiképpen sem hagynám.
Pl egy tapasztalat, labor után. (google fordító)"After 16 thousand km, the hot viscosity dropped from 15.2 cSt (the declared viscosity of the new oil) to 13 cSt.
The minimum permissible viscosity according to SAE 75W-90 is 13.5 cst.
That is, approximately the oil should have been changed after 10-12 thousand km." -
Asbee
veterán
Nem szakad meg semmilye. Ha a motorba megengedett, mindig érdemesebb a alacsonyabb viszkozitásút tenni. A motoroknak megvan a hűtés menedzsmentje, ami minden kritikus hőmérsékletre is tervezve van. + bírják a hőt ezek a modern olajak.
Igen a legmelegebb kritikus helyeken is.
Tavaly a golffal a nyári nagy melegekben meg amúgy is sok ezer km-ert pályáztam csapatva 120+ os olajjal. Soha semmi baja nem lett se a kocsiknak se az olajnak.
Sok nagy teljesítményű kocsinak gyári olaja 0w-30, 5w-25, semmi bajuk -
Asbee
veterán
Ez egy hobbi, érdekesség, meg egy pici szakma. Erről szól ez a topik, akinek nem tetszik, ne olvassa, vagy ha jobban tudja minek kérdez….
Rengetegszer kiemeltem én is, hogy az időben olajcsere sokkal fontosabb, mint hogy a csúcsok csúcsát válasszuk.
A labortesztekből pedig nem csak ez a beszűkült túlzás derül ki, hanem milyen olajat hogy módosítottak, ár érték arányban melyik jobb, melyik rosszabb, stb stb.
Tények alapján lehet a legpontosabban olajat ajánlani. -
Asbee
veterán
Figyu ezt a játékot játszhatjuk, de semmi értelme. Ha nem írsz konkrét motor típust, évjáratot, akkor ne bohóckodjunk és raboljuk egymás idejét.
Ottvan pl a toyota 4zz 3zz, api előírása van csak, de mivel akkori korhoz képest egy műszernek számított, szereti a “hígabb” modernebb 5w-30 olajokat amik jól is adalékolhatóak. Pl Motul Eco Lite. Jó alapolaj, modern adalék, kálcium+ magnézium+ bór és egy nagyon szép adag molibdén. Ilyen motorokba jobb választás mint egy C3 low saps olaj. Igaz azzal is tökéletes ha időben cserélve van.
Olajdoki meg vicc kategória.Qru-nak pl 5w-40 vonalon, Ravenol Rup 5w-40 a legújabb 2025 ös gyártás API SP. Full Pao, szintén kálcium magnézium bór molibdén. Racingnek írja, de ahol elég az API nyugodtan mehet általános használatra. És használják is.
-
Asbee
veterán
Transporter csomag:
Nissan csomag:
Van itt minden gyártás (olajt nem néztem), német, lengyel, francia, kínai. GLS kicsit dobálós volt most, de minden egyben -
-
Asbee
veterán
Bocs de ennek az összehasonlításnak semmi értelme. Legalább kb kategórián belül kellene maradni. Oké, hogy api sp mindkettő de a dexos 1 gen 3 meg mezei c3 nem egy liga. A total egy ultra üzemanyagtakarékos olaj ami alulról súrolja a viszkozitási osztályt, kifejezetten lspi érzékeny motorkra fejlesztve, és megengedőbb az adalékolással.
A gyártói előírásokat kell követni, ha több minden megengedett, akkor lehet keresgélni mi a legjobb választás. Ebben a dologban nem kell okosabbnak lenni a mérnököknél és a gyárnál. -
Asbee
veterán
Simán elő fordulhat benzinnél, hogy az 502.00 is megengedett az 504.00 mellett. Nálam is a 2016-os CHHB-ba megengedett az 502.00. Lánc és okoskerekek miatt mondjuk nem raknám bele, de hivatalosan nem kellene baja legyen.
Sokszor van olyan, hogy a gyári minőséget már nem tudja az adott gép, szerszám, de utángyártottra még megengedett. Aztán vagy már a lenyomatot kiszedik vagy jöhet a kicsiszolás. A nem tájékozott user meg örül, hogy juhé gyárit kaptam csak kivan csiszolva....
Megértem, hogy nem adnak ki csak úgy cikkszámokat. A szoftverek, adatbázisok nem két fillérek, én is ismerőstől márkaszervízből, vagy Corsa-tól szoktam segítséget kérni ha elakadok. -
Asbee
veterán
Elég felületesek és hiányosak az embernek az információi. Egyáltalán nem csak szúrópróba szerű ellenőrzések vannak. Folyamatos a minőségbiztosítás, megvan hány darabszámonként, vagy időközönként kell vizsgálatot csinálni. (heti, havi, éves stb) A kritériumok is szigorúbbak mint egy utángyártott terméknél. De még a gyártás során használt, gépek, szerszámok, stb stb élettartama is szigorúbbra van véve. Ebben igaza van, ezért is, nem ugyanarról jön le a gyári és az utángyártott alkatrész.
Ez akkor nem gyári olajszűrő?
-
Asbee
veterán
Mindenki gyárt már mindenhol. Én a fémházas szelepes olajszűrő kivételével, normális minőség esetén nem félnék ettől. Meg persze ha értelmes áron, könnyen beszerezhető.
Most pl van mann és gyári olajszűrőm is. Külsőleg semmi érdemleges különbséget nem látok. Gyárinak kicsit szebb a ragasztása. -
Asbee
veterán
Össze vissza gyárt már mindenki mindent mindenhol. Már egy gyártó sincs kb amire azt lehetne mondani hogy na ez tuti német. Aztán hogy minőségre melyik milyen…. Nálam is most van ugyanaz az olajszűrő mann és gyári. Súlyra, kinézetre, megvilágítva tök ugyanaz, csak Mannban nincs gyári szám. Német gyártás mindkettő. Hengst légszűrő eddig német volt, most már lengyel az is.
De pl ATE első tárcsa cseh gyártás, hátsó olasz. Brembo xtra betét ami eddig még olasz volt, már új piros lemezes kínai.Ha a minőséget akarja kimaxolni az ember, kockázat nélkül, nincs mese gyárit kell mindenből venni .
-
Asbee
veterán
válasz
norrberth #14712 üzenetére
Az hogy valaki azt mondja mi tetszik a motornak meg mi nem az egy szubjektív nem megfogható dolog, de természetesen számít ez is. Minden motor más állapotban van, ahol extrém különbségek vannak belevaló olaj és olaj között, ott a motorban keresendő a hiba nem az olajban. Egy laboratóriumi vizsgálat meg tényszerűen megmutatja milyen az olaj. Erre lehet érdemben hivatkozni. Ha tetszik neked ha nem attól még így van.
Érdekes a Jettám miután fellett újítva, Castrol, Mobil, Total, LM 504.00 5w-30 mindegyikkel ugyanolyan halkan szépen járt hidegen melegen, és nem ette.
Golf 7 tdi, remek állapotban volt a motor, Total, LM, Shell, ugyanolyan hangja volt minddel, nem ette.
Ha itt valaki olajban tanácsot kér, te hogyan ajánlanál neki? Próbálj ki 10 félét és amelyikkel legszebb a hangja? Én inkább maradok az összetételeknél és jól beváltaknál. -
Asbee
veterán
válasz
norrberth #14703 üzenetére
FS 0w-40 Pao+ gtl+ kis hidrokakk alapolaj , Motul sima hidrokakk.
Mobil kálcium+ magnézium+ cink+ foszfor+ bór+ molibdén, Motul rengeteg kálcium+ cink+ foszfor+ nagyon picike bór. Sajnálom hogy belerondítottam kedvenc olajadba de nem egy ligában játszanak Mobil javára. -
Asbee
veterán
válasz
focvis #14688 üzenetére
Én nem értem ezt a chiptuning magasabb viszkozitás dolgot. Egészen elmebeteg dolgok is vannak a 10w-60 ig és társai. A sok száz lovas M-es BMW-k amiket használnak is, 0w-30 al köszöni jól van, de lehetne sorolni Mustang stb. Inkább a csereperiódust vinném le akár 5-7 ezer környékére ha már nagyon vigyázni akarok, és mindent megadni, mint vastagabb olajat bele. CHHB-be is megengedett az 502.00 de eszembe sem jutna 5w-40 et tenni bele, pedig egy laza chipet szerintem kapni fog.
-
Asbee
veterán
válasz
szimi57 #14685 üzenetére
A 2023-as VW 508 tudja a csendes motorgyilkos LSPI védelmet. Az 504, 507-es viszont nem.
Ez nem igaz. Nincs bennük olyan szintű kálcium tartalom hogy gondot okozzon, ráadásul pl LM Toptec 4200, és Mobil 1 ESP még csökkentve van, helyettesítve magnéziummal. Az 508.00 olajok is ezt a 2 "receptet" követik, és mindkét esetben általában több a kálcium mint 504.00 ban. Egyik kategóriában sem kell félni az LSPI től.
-
Asbee
veterán
Úgy néz ki a Mobil 1 ESP Formula P 5w-30 maradt a régi recept, GTL+PAO+ észter. Magas kálcium és maradt a molibdén is, de már nem tudja a BMW, VW, Porsche előírást.
(GM dexos2, MB-Approval 229.31, MB-Approval 229.51, MB-Approval 229.52, PSA B71 2290, PSA B71 2297, STELLANTIS FPW9.55535/03, API SJ, API SL, API SM, API SN, ACEA C2, ACEA C3)
A sima ESP 5w-30-on picit javítottak(több adalék). Hidrokakk + kis PAO. LSPI miatt alacsonyabb kálcium+ magnézium+ nem túl magas de korrekt bór tartalom. Viszkozitása is picit magasabb. Kb ugyanazt tudja mint a legfrissebb LM Toptec 4200 kicsit olcsóbban.
(MB-Approval 229.31, MB-Approval 229.51, MB-Approval 229.52, BMW Longlife 04, Porsche C30, VW 504 00, VW 507 00, API SP, API SN PLUS, API SN, API SM, API SL, API SJ, ACEA C3) -
Asbee
veterán
Ezerszer leírtam én is, hogy akkora különbség nincs olaj és olaj között, adott kategórián belűl, hogy baj legyen bármelyikkel is. Az időben csere fontosabb. Ez egy hobbi és sok hasznos infót tud meg az ember. Pl ezért ajánlom mindig vw504.00/507.00 5w-30 vonalon a Total-t, mert az analízisekből kiderül( új, használt) hogy egy top olaj top áron.
-
-
Asbee
veterán
Semmi jelentőssége. Minden gyártó ahogy a Motul is, az olajaik nagy részénél, megveszi valamelyik adalékcsomagot valamelyik gyártótol, aztán hozzákeveri a saját alapolajához. Ha éppen saját és nem az is vásárolt. Vannak egyedi esetek de egyre ritkább. Engem se az autobild se a versenytapasztalat nem érdekel, hanem hogy a labor jegyzőkönyv mit mutat.
-
Asbee
veterán
Egyértelműen rajta van hogy melyik specifikációkat tudja, és a többi csak ajánlás. A liqui molynak is van jobb rosszabb olaja, felkapott megbízható német márka, kicsit túlárazottan. Az hogy valaki motorsportban ottvan nem jelent semmit. De amúgy a forma 1 hivatalos partnere és kb mindenhol ott vannak.
-
Asbee
veterán
válasz
focvis #14589 üzenetére
Féltem tőle eszegetni fogja, de eddig úgy néz ki nem lesz vele gond. Ettől még elő fordulhat fog csipegetni belőle, de drasztikusabban ez alapján nem hinném. Még a végén maradok a Toptec 4200-nél ha így szereti. Mondjuk kedvenc Totalom 6 literrel számolva 7k-val olcsóbbra jön ki. Ha meg esetleg tölteni kell rá, majdnem 9k.
-
Asbee
veterán
Toptec 4200 Skodában 3000km után. 0 olajfogyi, gyönyörű szép tiszta. 2.0 TSI CHHB. Pedig van csapatva pályán is.
Egy kis kedvenc zsepi.8000-9000 körül csere , úgy néz ki utántöltögetés nélkül azt tudni fogja.
-
Asbee
veterán
Az a baj, sokan csak azt nézik, hogy oh olcsó akkor csak szar lehet. Meg ilyen magyar mentalitásos abszurd példák alapján vonnak le következtetéseket. Persze érhető egy laikus azt is nézi, hogy a likvimoli német meg drága, akkor csak csúcs lehet, bezzeg a francia, olcsó. Közben meg Total a világ egyik legnagyobb olaj és gázipari vállalata, nem csak mezei végfelhasználói olajgyártásban utaznak, persze hogy megtudja tenni hogy olcsóbbak a termékei sokszor. Konkrétan olaj és gázkitermeléssel is foglalkoznak, mint pl az Exxonmobil, Shell, BP. Nem egyszer más gyártóknak is szállít bázis olajat. Pl Motul, és sokan labdába sem rúghatnának mellette. Nagyon sok top olaja van, meg átlagos is. Ahogy mindenkinek. De ez úgysem fog sosem változni, mert ezek az infók, adott olajak összetételei, nem jutnak el átlag felhasználóknak és talán nem is kell.
Mondom ezt úgy, hogy nekem is most Toptec 4200 ment a kocsiba, de csak hogy olajfogyasztást figyeljem, aztán kapja a Totalt
-
Asbee
veterán
Specifications
SAE 5W-30
API SN Plus
ACEA C3
Recommendation
ACEA C2
VOLKSWAGEN 505 01
VOLKSWAGEN 505 00
BMW LL-04
MB 229.51
MB 229.52
MB 229.31
GM dexos2
PORSCHE C30
CHRYSLER MS-11106
FIAT 9.55535-S3
RENAULT RN17
PSA B71 2290
TOYOTA 08880-83388
TOYOTA 08880-83389
IVECO 18-1811 CLASSE SC1
Ahogy írták is, webshop.... -
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor #14367 üzenetére
Oroszok nézegették régebben a Mol olajakat. Teljesen rendben vannak, simán hozzák minőségben a nagy neveket.
-
Asbee
veterán
Adott előírásra kell mindig nézni az olajat, egyik gyártóra sem mondanám úgy általánosságban hogy rossz vagy prémium. Meg az időben olajcsere 1000x fontosabb mint éppen az adott legfullosabb olajat vegyem meg. Ha ez emberek ezt tennék, meg nem motorolajjal akarnának motort javítani, akkor 99%-ban hitkérdés lenne ez az egész, meg az is. Vagy hobbi, szakma.
VW vonalon 504.00 meg fölfelé kifejezetten jó a Fuchs meg a Total pl, modernebb jobb olaj mint egy agyonhypeolt Motul meg LM csak kevesen nézegetnek meg új, használt olaj labor jegyzőkönyveket. Meg nem is kell. Amiket te is raksz bele, teljesen jó olajak, időben csere és tökéletes minden. -
Asbee
veterán
válasz
TommyY2 #14297 üzenetére
HKS-t engedd el, szerintem nem is nagyon kapni már. Eco Lite is jó és a HKR is. HKR modernebb olaj, jobban adalékolt és ennek ellenére alacsonyabb a kén és szulfáthamu tartalma. Viszont a viszkozitásra azért figyelni kell kell, meleg oldalon ~11,5 vs ~9,75. Nagyon Eco
. Bátran veheted bármelyiket.
-
Asbee
veterán
válasz
TommyY2 #14292 üzenetére
Én azt találtam, hogy ezt az olajat a HKR váltotta, mert direkt befecsire és LSPI-re nem volt igazán jó. Magas TBN magas szulfáthamu és magas kálcium tartalom miatt. Agyon van vágva molibdénnel és kálciummal, külön kia hyundainak adalékcsomag. Szívócső befecsis motorba max 15k km-re király. Szerintem nem is nagyon kapni már, max ahol maradt raktáron.
A HKR egy sokkal "eco-bb" olaj, modern infineum adalékcsomaggal. Magas TBN 12+, viszont alacsony kén tartalom és egész alacsony szulfáthamu tartalom. (Modern, friss adalékcsomag) Molibdén ebben is van LSPI miatt kevesebb kálcium és mellé magnézium + bór. 10-15 ezernél tovább ezt sem hagynám bent. -
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
Én kocsiban az olaj 5800km után, tdi 150 ló crbc, előző tulaj is 10 ezrenként csere, én 8 ezer, most van benne 294 ezer km. Gyári, turbó, egr, injektorok, sosem volt pucolva, cserélve semmi:
Néztem egy b8 passatot, 150 ló crlb, 2900 van az olajban, gari idő alatt 30 ezrenként, utána 15-20 ezrenként olajcsere. Szintén minden gyári bontatlan, 226 ezer km:
Azért dízelnél is árulkodik az olaj, ha odavan figyelve a motorra. Nem azt mondom a második egy szar autó, de én ezért cserélek gyakran, meg hajtom meg közben a kocsit pályán, gyorsforgalmin ha van rá lehetőség. Pedig napi szinten városban is használom pár-pár kilómétert, a hosszabb utak mellett. -
Asbee
veterán
válasz
bnorci71 #14128 üzenetére
A Lubrizol összehasonlító azért csak támpont, valóság azért más.
Régebben nem volt dpf, nem volt ennyire téma a hatékonyság, fogyasztás, lerakódás. Gazdagabban jobban lehet adalékolni egy olyan olajat. Nagyobb TBN szám, nagyobb szulfáthamu tartalom. Jobban bírja az olaj, cserébe több lerakódás, nem annyira üzemanyag takarékos.
Pl egy Castrol Edge 0w-30 (502.00), jobban adalékolt, nagyobb lúg értékkel rendelkezik, Mint egy Helix Ultra 0w-30 (504.00). Tovább bírja az olaj, jobb a semlegesítő, tisztító hatása. Cserébe nem jó a dpf-nek, egr-nek, olyanra tervezett gyűrűknek stb. És még at alapolaj is kiváló, PAO+ VHVI. De sokszor egy 2000-es évek eleki 5w-40 ről is elmondható ez. Valamit valamiért. Ott már a viszkozitás sem jó sokszor. Ezért nem ennyire egyszerű az ahogy a fórumtárs fogalmazott.
Csalóka ez a longlife dolog. De szerencsére ott is egyre többen állnak át a bór + calcium legmodernebb adalékcsomagokra és még jobban bírják. Ezért is favoritom a Total Quartz Ineo LL -
Asbee
veterán
válasz
MasterMark #14072 üzenetére
2 hete havernak rendeltem cuccokat, fék stb, 201 ezer utánvét. Megjött 2 csomagban, 0-0 Ft utánvét. Felhívtam őket, hogy köszönöm az ajándékot, de azért rendezzük.
-
Asbee
veterán
Csak a gyári.
Kauffert egyre jobban szeretem, gyári alkatrészeket cuccokat, nagyon jó áron be lehet szerezni. Márkaszervizes ismerős kedvezményhez képest is 6 liter olaj, szűrő, tömítésen 38 ezret spóroltam.
-
Asbee
veterán
Lecseréltettem tegnap a Shell 0w-30-at, melegen hallhatóan hangosabb zajosabb volt vele a motor, amúgy nem ette nem volt megégve , szép színe volt. LM Toptec 4200 ment bele, visszatért ezzel is a csend
, már amennyire lehet annak nevezni . Total, Shell, LM hármasból figyelgettem az olajhőmérsékletet, 0w-30-al lényegesen hamarabb melegszik az olaj ami jó, viszont kb 5 fokkal melegebb csapatva. LM érezhetően lassabban melegszik, cserébe már Totalnal is pár fokkal hidegebb az olaj, Shellnél főleg. Hosszabb távon maradni fog a Total, az olyan középút ilyen téren. Ezek nyilván nem labor körülmények, ugyanolyan feltételek mellett, hanem úgy általánosságban figyelve. Jó lesz ebbe a 285 ezret futott dízelbe az 5w-30 , 8-10 ezrenként cserélve, nem próbálgatok másik 0w-30-at.
-
Asbee
veterán
válasz
focvis #13854 üzenetére
Mindegyik jó. Mobilt vagy Totalt raknám bele. Mobil 1 esp 0w-30 ban maradt a régi földgáz+pao+észter+hc alapolaj és a kiváló adalékolás. Totalról meg van egy egész friss Bmw 850i analízis és kiemelkedően adalékolt az is. LM irreálisan drága, Castrolból a 0w-30 jobb mint az 5w-30, Shell is jó.
Cseréld csak a szűrőt. Főleg az elején. Bmw-s videó van ahol talán 3k, 8k, 10k olajcsere bejáratás miatt és a 3-ra nem volt semmi fémreszelék a szűrőben. -
Asbee
veterán
válasz
Soma01 #13822 üzenetére
Közvetlen befecskendezés, egr, kartergáz-kartergáz visszavezetés. Szerintem manapság már egyáltalán nem ördögtől való, és kifizethetetlen 80-120-200 ezrenként egy diózás, szívósor, injektor tisztítás. Lehet egr-t falazni, olajlecsapatót beiktatni, ha az adott motorhoz léteznek. Én nem szórakoznék ezekkel. Környezetvédelem, fogyasztás, hatékonyság, ez az ára.
-
Asbee
veterán
Ha szigorúan vesszük az egyik említett olaj sem full szintetikus. Olajválasztással nem tudod elkerülni a szívórendszer és szelepek kokszosodását és minimalizálni sem. Persze adott kategórián belül. Amelyik motor igényli időszakosan tisztítani kell. Ha új korától prémium üzemanyagot kap, az javít a dolgon, de ha már kokszos rakhatsz bele bármit. A lerakódások pl dugattyúgyűrűk és dpf kímélés miatt lett 504.00/507.00 specifikáció. Igazából mindegy melyik nem no name olajat rakod bele, ha időben cseréled csak jót teszel vele. Egyes gyártók átáltak a modernebb bóros adalékcsomagra én azokat jobban szoktam ajánlani.
Ha a csúcsot keresed Ravenol VMP Usvo 5w-30. Fullszint pao alapolaj, és extrán nagyon jól adalékolt, tartva az elvárt határértékeket. -
Asbee
veterán
Ha mindenképpen ezek közül kell választani akkor Xclean+. Total Quartz Ineo LL vagy Fuchs Titan GT1 Pro C-3 jobb ezeknél tudásban, árban is. Benzinesek LM Toptec 4200 őt is nagyon szeretik, az egy picit "vastagabb" 504.00/507.00 olaj. Ilyen futásnál, ha tied új kora óta az autó, csodát nem tudsz tenni. Egyik sem fog olajsarat okozni, ha időben cseréled.
-
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor #13795 üzenetére
Kézikönyvet megkell nézni. Bármennyire fura is, de valamiért 502.00 van GTE-hez, legalábbis egy ideig tuti.
-
Asbee
veterán
válasz
Audience #13746 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű, Németországban nem mindenre lehetet ráírni, hogy full szintetikus, szabályzás van rá, melyik csoportba tartozik stb. Ugyanaz az olaj, csak az egyik a régi, a másik az újabb már. Német újabb gázos Shellekre, pl rávan írva, hogy földgázból.
Pl, full szintre:
-
Asbee
veterán
válasz
Gyöször #13721 üzenetére
Elég nagy baj lenne, ha elpárologna ennyi olaj... Nem is erről van szó. Valószínű szimplán ennyire eszi az olajat. Több hosszú úttal, ez jobban kijön.(gyűrű, turbó, gázolaj kipárolgás olajból) Nem mintha vészes lenne az a 10 ezer /liter olajfogyi. Kb a kit érdekel kategória.
-
Asbee
veterán
válasz
raziel01 #13716 üzenetére
Amelyik motor teljesen rendben van az nem fogja érezhetően egyiket jobban enni mint a másikat. Kis különbség lehet olaj és olaj között, de az nem az olaj hibája. Azért elég nagy eltérés, lehet éppen most futottál bele, hogy elkezdte jobban csipegetni, vagy más volt most a felhasználás, akár. Lehet a Totalt vagy Ravenolt még jobban fogja enni. Nekem pl a dízel golf, total, ravenol, LM, most shell 0w-30, egyiket sem eszi. Annó felújított Jettában, Castrol, Total, LM, ESP , egyiket sem ette. Kis eltérések lehetnek, de ha belevaló az olaj, megbízható márka, nem az a felelős.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- PlayStation 1 / 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- E-roller topik
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Bestbuy játékok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- További aktív témák...
- Szerszámcsomag + szerszámos láda
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest