- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
tboldi #14190 üzenetére
Akkor ez ilyen, valami miatt biztos igényli
Úgy néz ki jövőre már nem tudok jó áron Castrol olajat venni
Eddig Castrol Edge C3 5W-30 4lit raktam bele , és nekem a 505.01 szabvány kell PDTDI miatt
Szerintetek árközép kategóriában mi a sorrend ezek között
Total Quartz INEO MC3 5W-30 [link]
Mobil Super 3000 XE 5W-30 [link]
Elf Evolution Full-tech DID 5W-30 [link]Esetleg 5W-40 is szóba jöhet
Total Quartz INEO C3 5W-40 [link] , ez a legolcsóbb mint közül és nem is kicsit olyan 3000Ft-al -
05Steve
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget
-
Asbee
veterán
-
05Steve
tag
Sziasztok,
olajcsere esedékes mindkét autómban
melyik olaj ami mostanában ajánlható, friss fejlesztés
autók:
vw polo 6r 2011 1.4 16v (eddig TITAN GT1 PRO C-3 SAE 5W-30)
golf 7 1,4 tsi czda (eddig motul 8100 x-clean+)köszönöm a segítségeteket
-
bul07
nagyúr
válasz
focvis #14186 üzenetére
Én is először a Mann katalógust próbáltam de nem ment könnyen és hagytam is
Többi gyártóé meg ment pikk pakk mentEz mondatom rendesen
"Szűrő képességre persze nem tudhatom hogy látás meg tapintás szempontjából"
Szűrő képességre persze nem tudhatom, csak látás meg tapintás szempontjából amit tapasztaltam -
bul07
nagyúr
válasz
tboldi #14183 üzenetére
Hideg klímazónához, szokták írni nevezni, angolul valami ilyesmi cold climate zones
Pl az enyémhez
Normál MAHLE LX1211 [link] , vagy Hengst E488L [link]
Hideg klímazónához MAHLE LX1482 [link] , vagy Hengst E488L01 [link]Ha már írtam
Ford Focus kombi 2005
Légszűrő csere most
Tavaly került bele MAHLE LX 1570 [link]
Most került bele MEYLE 712 321 0002 [link]
Nem kicsit meglepődtem hogy a MEYLE szűrő mennyire más mennyivel gyengébb kivitelezés
Szűrő képességre persze nem tudhatom hogy látás meg tapintás szempontjából -
tboldi
nagyúr
válasz
focvis #14182 üzenetére
Ehhez a motorhoz/légszűrőházhoz összes többi is ilyen, beleértve a gyárit is. Nem láttam még skandináv vagy mediterrán megkülönböztetést.
Nemtom, egyszerűen ilyen a csomagolása. Ez még benne van egy papírdobozban, meg van mellette egy tömítőgyűrű, és ennyi.
#justitaliancarthings
-
tboldi
nagyúr
Megvan az első csomag a 3-ból.
• cikkcakkos olajszűrő, gyári
• joghurtos poharas gázolajszűrő, gyári
• selejtes légszűrő, aftermarketUtóbbit még visszaküldeni se érdemes, alig volt drágább a szállítási költségnél, helyette sikerült felkutatnom egy gyárit abból is, holnap a kezemben lesz. A többi szerencsére hibátlan.
-
Uher
aktív tag
válasz
grizlisandor #14173 üzenetére
C corsaban sincs klima, es van benne pollenszuro
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #14173 üzenetére
Itt megvan a helye, port megfogni klíma nélkül is tud. De ide nem veszek flancosat, csak sima papírt, csak a klímások érdemlik meg a szenes-antibacis szűrőt.
Mi sok-sok éve használunk Filtron légszűrőt a WagonR-ben, sőt most is azt választottam volna, ha épp nem lett volna alig pár Ft-tal drágább a Mann. Negyedmillió km alatt még nem esett szét a motor.
-
grizlisandor
veterán
-
tboldi
nagyúr
Az imént rendeltem egy halom cuccot.
Lancia Ypsilon 1.3 dízel:
• Motul 8100 X-Cess GEN2 5W40 4L
• gyári Purflux olajszűrő
• gyári UFI gázolajszűrő
• Dayco hosszbordás szíj
• FAST légszűrő (nem volt más készleten, egyébként gyári lett volna ez is)
• légszűrőháztartó pöckökSuzuki WagonR+ 1.3 szopóbenzin:
• Motul Eco-Lite 5W30 4L
• Mann olajszűrő
• Mann légszűrő
• Filtron pollenszűrő
És ehhez is kell még egy szíj, de a webshopban nem volt, úgyhogy majd megveszem helyben a Bárdiban, ott is csak 3500-4500 Ft.Illetve a 3 klímás autóba (Ypsilon, MiTo, Jazz) is kellene egy-egy pollenszűrő, de azokat majd kicsit később, a tisztítás során cserélem majd.
-
Qru
MODERÁTOR
A kuplungfolyadék az sima DOT4-es fékfolyadék. Arra mi a javasolt csereintervallum?
3-4 év mint a féknél?A szervóban ATF olaj van, annál mi a javasolt periódus?
Ezekről a manual egy mukkot sem ír.
-
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Van egy MTD fűnyíró trakim, kb 2002-2005-ös évjárat. Motorolaj csere előtt állok, eddig a gyári olajat vettem bele, de 1,4 L már 5.000 Ft szinte. Ezt az olajat rakom a rotációs kapámba is, illetve a fűnyíróba is. Az lenne a kérdésem, hogy nem lehet ezt helyettesíteni valami féle másik olajjal, ami gazdaságosabban jön ki?
Ezt raktam eddig bele,mióta nálam van: [link]
Ötlet?
Köszönöm! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #14163 üzenetére
Kauffer vagy a ZSU-nál is van.
-
Sziasztok!
Évek óta a filterabc-től rendeltem a gyári VW longlife 0w-30 olajat a 2.0 cr tdi passatba.
Olyan volt már hogy csak literes vagy csak 5 literes volt, de most egyik sincs.
Van valami alternatív beszerzési forrás? Vagy más olajat tudtok helyette javasolni? -
Asbee
veterán
Én kocsiban az olaj 5800km után, tdi 150 ló crbc, előző tulaj is 10 ezrenként csere, én 8 ezer, most van benne 294 ezer km. Gyári, turbó, egr, injektorok, sosem volt pucolva, cserélve semmi:
Néztem egy b8 passatot, 150 ló crlb, 2900 van az olajban, gari idő alatt 30 ezrenként, utána 15-20 ezrenként olajcsere. Szintén minden gyári bontatlan, 226 ezer km:
Azért dízelnél is árulkodik az olaj, ha odavan figyelve a motorra. Nem azt mondom a második egy szar autó, de én ezért cserélek gyakran, meg hajtom meg közben a kocsit pályán, gyorsforgalmin ha van rá lehetőség. Pedig napi szinten városban is használom pár-pár kilómétert, a hosszabb utak mellett. -
erik365
senior tag
válasz
tboldi #14159 üzenetére
Ugye itt az egyik bonyolultságot a kati adja, régen tuning Simsonba 60ccm 4-6 felömlő 1:40-be kevertem, de itt is jön a bonyolultság, hogy a Motul 150 fokos lobbanás ponttal van, míg az Olasz Evo 2 olaj 220 fokos. A kérdés az, hogy kell egy picit vastagabb bele, vagy elég ez a "vékonyabb" 2T olaj 1:50-be.
-
erik365
senior tag
Valaki képben van itt 2T olajokkal kapcsolatban? Vettem Motul 710-et, katalizátoros láncfűrészbe elég az 1:50 vagy menjen inkább 1:45-be?
-
A.Winston
tag
Motion_Blur; Qru; bnorci71: Köszönöm a tippeket!
Felveszem a kapcsolatot körbejárni őket.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
A.Winston #14153 üzenetére
MOL Lub vagy akik még jók ebben az a Mertcontroll.
-
A.Winston
tag
Sziasztok!
MO-n olaj analízist csináltatott vagy kér itt valaki rendszeresen? Van esetleg valami bejáratott ajánlott partner? Google kidobott párat, de ha van javaslata valakinek megköszönném!
-
Danecay
addikt
válasz
Tothgera30 #14150 üzenetére
OK, így már tiszta
Neked egyértelmű volt hiszen Te írtad, de csak ha olvastad volna, lehet, hogy Neked sem lett volna az
A #14140-ben a mellett, hogy 5-8e Km-enként cseréled az olajat, azt nem említed, hogy, ezt csak azért teszed, mert közben eltelik egy év, így én rzt a távot és csereperiódust egyértelműen az olaj esetlegesen gyengébb, vagy nem teljesen tisztázott minőségének tudtam be és én már ezen logika alapján gondolkodtam tovább. Persze később egy másik hsz-ban írod, hogy 1 év vagy 10 ezer km, de ez már a fejemben szembe ment azzal ahogy az első válaszodat értelmeztem.
Na mindegy, így már tiszta!
-
válasz
Danecay #14148 üzenetére
Pedig egyértelmű. Egy töltet, egy szűrő. Több töltet, több szűrő. Szűrő csere mindig aktuális, pár ezer ft-on nem múlik. A válaszom még mindig egyértelmű (nem is értem a feltételezést).
Jelenleg 5-8 ezer km-t megyek egy évben. Családom többi tagja akár 10 ezer km-t is. Mivel teljesen más autókkal történik mindez, emiatt itt nem a futott km-t figyelem (hiszen a 10 ezret egyik sem lépi át egy év alatt), hanem az időtartamot. Ha mégis megtörténne, akkor persze egy év alatt több olaj (és szűrő -levegő/olaj/pollen) válna aktuálissá.
-
lutiy
tag
Sziasztok
Mercedes W124 2,3 benzinesbe , milyen viszkozitásu és márkájú motorolajat ajánlanátok?? -
Danecay
addikt
válasz
Tothgera30 #14146 üzenetére
Nem tudom, akkor, hogy hogyan kell értelmezni azt amit írtál
"használtam már több autóban (Z14XEP, A16XER), több töltet erejéig Mann-Filter szűrőkkel, egyszer sem volt gond, vagy probléma vele. Tény hogy 5-8 ezer km után mindegyikben cseréltem."
Mit jelent az, hogy több töltet, ha nem azt, hogy 1db. olajszűrő használata mellett több alkalommal cseréltél olajat? A #14140 hsz-ban 5-8e Km-ről írsz, a #14146-ben pedig 10e Km-ről vagy 1 évről, amihez egyébként én is hasonlatosan járok el. Nem teljesen egyértelmű a válaszod.
-
-
Danecay
addikt
válasz
Tothgera30 #14140 üzenetére
Azért 5e Km-enként cserélni a rosszabb minőségű olajat, drágábban jön ki min10e km-enként a normálisát, még ha a 10e Km-es cserénél minden esetben szúrőt is cserél az ember, mert ha jól értettem Te nem minden 5-8e ft-os cserélnél cseréltél olajszűrőt is. Még inkább rontja a gazdaságosságát a többszöri olajcserének ha mondjuk nem magának csinálja az ember, hanem pénzért csináltatja.
Egyébként végül én is maradtam inkább a Motul 8100 X-Clean EFE-nél, mint pár hsz-al írtam fentebb, 14eFt-ért van az Allegro-nál, amennyiben aktibálja az ember, akkor SMART ingyenes házhozszállítással. Még jó, hogy tegnap nem vacilláltam tovább és megrendeltem, mert kiderült, hogy volt egy 20e Ft-os vásárlás felett felhasználható 4000Ft-os kuponom, aminek a beváltására tegnap volt az utolsó lehetőség, így 24e ft-ért rendeltem 2x5L-t -
válasz
Danecay #14133 üzenetére
"Gyári GM olajat" tudomásom szerint a Total gyártja. "Mannol kategóriát" is több részre lehet bontani. Felső kat. abból is nyugodtan vehető. Energy Formula PD 5W40-et használtam már több autóban (Z14XEP, A16XER), több töltet erejéig Mann-Filter szűrőkkel, egyszer sem volt gond, vagy probléma vele. Tény hogy 5-8 ezer km után mindegyikben cseréltem. Barátom 1.6 CR-be tölti évek óta, neki sem volt vele gond. Jelenleg 8100 X-Clean EFE-t rendeltem én is Hengst szűrőkkel, ezzel nem lősz mellé.
-
Danecay
addikt
Köszönöm!
Én is ebbe az irányba hajlok, csak az ár egy kicsit elbizonytalanított. Total és Shell lehet, hogy lenne picivel kedvezőbb áron is 1-2e Ft, de akkor inkább maradok a Motul-nál. 14e-ért az 5L szerintem teljesen jó. Na meg persze ott lenne a gyári GM (Opel) 5W-30 dexos2 motorolaj, 5lit 11e Ft körül, de továbbra sem tudom eldönteni, hogy tényleg nem olyan jó olaj, vagy csak városi legenda, mert szerintem legalább már 20 évvel ez előtt is hallottam emberektől, hogy nem jó.
-
bnorci71
addikt
Ok értelek, csak akkor inkább azt mondanám nem kellett annyi feltételnek megfelelni és ezért "jobb" minőségű volt az olaj.
A szigorúbb környezetvédelem és egyebek miatt több varázsszer kel az olajba ami nem jó az alkatrészeknek és azok élettartamának felhasználói oldalról.Akkor már egy kérdés is
Amikor cseréltem a Nissan Note 2008 1,4B 88Le CR14DE az olajat A3/B4 került bele. Akkor hiába gugliztam Motul ajánló stb. vagy ezt vagy a C3 olajat dobta. Előző cserekor C3 került bele nem mondom, hogy fogyasztotta mert 300e futott motornál a 0,5L/7000eKm az nem fogyasztás, de gondoltam felesleges a C3.
Viszont a Láng C3 ír Európában belevalónak. Maradhat 10eKm-re benne vagy inkább cseréljem le.
Európán kívül A3/B4 5w-30 az ajánlott A3/B4 5W40 is alternatíva. Ez miért van? -
Danecay
addikt
Köszi a választ!
10.000 Km-enként szoktam cserélni, de lehet, hogy belem megy +1000-2000Km ha nem figyelek oda rá, szerintem még ez sem tragikus.
Szóval Mannol kategória, úgy mint ahogy az ára is mutatja. Közben találtam alig 9e Ft felett is 5L-es kiszerelést az olaj.hu-n
14e Ft-ért viszont már MOTUL-t is tudnék venni, ingyen szállítással, az meg mégiscsak magasabb kategória, eddig is ezt használtam.Mondjuk két autóhoz is kellene, az meg már 10e Ft difi
-
Asbee
veterán
válasz
bnorci71 #14128 üzenetére
A Lubrizol összehasonlító azért csak támpont, valóság azért más.
Régebben nem volt dpf, nem volt ennyire téma a hatékonyság, fogyasztás, lerakódás. Gazdagabban jobban lehet adalékolni egy olyan olajat. Nagyobb TBN szám, nagyobb szulfáthamu tartalom. Jobban bírja az olaj, cserébe több lerakódás, nem annyira üzemanyag takarékos.
Pl egy Castrol Edge 0w-30 (502.00), jobban adalékolt, nagyobb lúg értékkel rendelkezik, Mint egy Helix Ultra 0w-30 (504.00). Tovább bírja az olaj, jobb a semlegesítő, tisztító hatása. Cserébe nem jó a dpf-nek, egr-nek, olyanra tervezett gyűrűknek stb. És még at alapolaj is kiváló, PAO+ VHVI. De sokszor egy 2000-es évek eleki 5w-40 ről is elmondható ez. Valamit valamiért. Ott már a viszkozitás sem jó sokszor. Ezért nem ennyire egyszerű az ahogy a fórumtárs fogalmazott.
Csalóka ez a longlife dolog. De szerencsére ott is egyre többen állnak át a bór + calcium legmodernebb adalékcsomagokra és még jobban bírják. Ezért is favoritom a Total Quartz Ineo LL -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Hallott már valaki a Fanfaro-ról, mint olajmárkáról? A topikkereső valamiért nem hozott rá semmilyen találatotA H Astara-mhoz kerestem volna olajat és az egyik lengyel autós nagyker kínálatában találkoztam vele. Némi google keresgetés után, hamar szembe jött a szintén lengyel Allegro webáruház kínálatában is és volt konkrétan Opelekhet való Dexos2-s típus is.
Azt nem lehet mondani, hogy rossz áron lenne, na de vajon milyen minőséget képvisel? -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Asbee
mit jelent ez, mi az hogy jobban van adalékolva?
"Sőt egy 502.00 sokszor jobban van adalékolva mint egy 504.00."
-
edari
őstag
Sziasztok
Golf mk6 1.4 mpi motorba milyen olajat raknátok? Bárhol nézelődök a neten, mindenhol mást írnak. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #14122 üzenetére
Nekem is lett mérve, meglepően lassan vizesednek fel ezek (ATE SL.6). Azért idén már cserés lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #14120 üzenetére
Kár, hogy nem mért rá a folyadék forráspontjára. Kíváncsi lettem volna rá.
-
grizlisandor
veterán
Nem számoltam be, hogy :
UFI üzemanyagszűrő, kínai gyártmány.
Filtron légszűrő, lengyel gyártmány volt ráírva, az autószerelő szerint szutyok kínai.Megvolt az kisszervíz, a régi üzemanyagszűrőből kiöntötte a benzint, semmi különleges nem volt benne, pedig megszűrt egy doboz VIF-et, szóval ennyit arról, hogy az üzemanyag adalék megeszi, a normális adalék nem okoz problémát.
2 éves levegőszűrőn poros volt, a kevés kilométer ellenére.
Szép volt a fékfolyadék, ahhoz képest, hogy 4 éves ATE SL DOT4, amit az ATE szerint évente, VAG szerint 2 évente kell cserélni.
Most megkapta az ATE DOT4 TYP 200, amire az ATE 3 évet ír. -
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor #14115 üzenetére
Egy Duster, gyári RENAULT 152089599R, mondjuk még van is a kauffer-nél [link]
Na akkor ez is bekerül és akkor már 4közzül választhat#14116 AIex
Alapból nincs bajom a postával, az összes alzás rendelés postán maradóként kérem. De szokott látszódni a dobozon hogy nem bánnak vele kesztyűs kézzel. És megint nem lenne jó megint utólag reklamálni.Amúgy már írtam nekik emailt
Köszi a felajánlást de nekem egy foxpost átvétel kb 55Km autózás, egyéb más ilyen automaták is
-
AIex
tag
Az a baj, hogy nem tudom, a webshopos rendelést, a budai, vagy a sz.sz.miklósi üzlet késziti össze, de rápróbálhatsz a "google-s telefonszámra", és ott elmondod az aggályod,
Sajna már a foxpost sem olcsó, de ha nagyon félsz a magyar postától, akkor budán áttudom venni, becsomagolni, és feladni egy foxpost-al mondjuk.
-
bul07
nagyúr
Az a gond hogy külön webshop résznek nincs telefonszáma
ÁSZF-be eldugva találtam egy számot de az panaszkezeléshez írja.
Régen rengeteg telefonszám email cím ki volt rakva az oldalukra, de mostanra
Még a info@kauffer.hu email címet is levették a kapcsolatok részből és csak a ÁSZF-be találni megDe lehet teszek egy próbát és küldök egy emailt
Még nem rendeltem mert öcsémnek dönteni kell hogy milyen olajszűrőt akar, csak telefonon nem akarom ezt vele megbeszélni
MEYLE [link] 3131Ft
BOSCH [link] 3324Ft
MANN [link] 4081 Ft -
-
bul07
nagyúr
válasz
Soma01 #14110 üzenetére
Nálam csak postán maradó és a posta pont ami ingyenes lesz, 40e Ft megvan és nincs 20Kg felett, még úgyse hogy az egyik olajszűrő 5Kg súllyal szerepel
Kép róla [kép]Amúgy végignéztem minden házhoz szállítást is nem lesz ingyenes hiába előre fizetés van
Amúgy nem semmi ez a ~3000Ft-os szállítási díj
-
bul07
nagyúr
Ha már Kauffer
40e Ft felett tényleg csak a postán maradó az ingyenes szállítási forma?
Nálam csak azt jelzi ingyenesnekMost szedtem össze három kocsira a szűrőket, és tartok tőle hogy a két 5literes olaj a postai szállítás következményeként összetöri a szűrőket.
Azt már nem is kérdezem hogy továbbra sincs hírleveles kupon ugye, bár mostanában még hírlevelet se kaptam
-
KillerATi
tag
Sziasztok!
Olajcsere előtt állok, és gondolkozom mit vegyek. 2003 Mercedes E220CDi, OM646-os motor, Euro3 DPF nélküli. A mostani Merci szabványok közül az MB229.51-es olajak jók bele, azt írják. Nyilván kézenfekvő lenne, van gyári Merci olaj, 5W30, de 6,5 liter kell bele, azért így már szabad szemmel is jól látható összeg az ára
Illetve, valamiért nekem szimpatikusabb lenne az 5W40-es olaj bele. Ezt a szabványt tudják 0W30, 0W40, 5W30, 5W40 olajak is. Most 5W40 LiquiMoly van benne, ezzel vettem, szóval nem tudok semmi tapasztalatot róla.
Fuchs Titan GT1 Flex3-at gondoltam bele, szerintetek? Van más ajánlás?
Szűrőkből mann megy majd bele szerintem.
(Amúgy szerintem többek között ezért is ilyen tartósak ezek a motorok, mert 6,5 liter az olaj töltet, szemben a hasonló méretű más gyártók motorjaival, amikben meg simán csak 4-4,5 liter, es azokra is ra mondjak a 30ezres cserét) -
F_Zolee
nagyúr
válasz
pepucs #14101 üzenetére
Gondolom csak egy kis marketing, hogy rendeljenek az emberek aztán valami csak csurran, mert mást választ úgyis javarészt akkor helyette. Gondolkodtam, hogy lemondom az egészet, mert szűrőket is rendeltem de mondom úgyis kell majd akkor már maradjon de bele gondolva vissza kellett volna utaltatni aztán pár hét múlva újra leadni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest