- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
Az Ypsilon is megkapta az ózonkezelést, és nem fulladtam meg közben a dízelfüsttől, juhú!
-
d4d
aktív tag
Én is ezt hallottam, de a mai napig megy ez a szöveg viszont sose láttam konkrétumot. Azt elhiszem hogy keletebbre meg a harmadik világban ez működik, de hogy itthon bármilyen hivatalos sok éve működő jó nevű bolt/webshop ilyennel szórakozna az elég hihetetlennek tűnik. Bárki ilyenen megbukna húzhatná le a rolót.
-
d4d
aktív tag
válasz
grizlisandor #14992 üzenetére
Látott már valaki itt hamis olajat? Ezer éve mondogatják, de konkrétan mutasson már valaki hamis olajat ami hivatalos magyar üzletből, webshopból származik.
Főleg gusztustalan amikor xy forgalmazó sugall ilyeneket, de persze konkrét forrást a hamis termékre nem tud mutatni. Innentől hiteltelen is.A zöld szűrők tényleg jól néznek ki.
-
-
norrberth
addikt
Nahát... Kásztrol szűrők [link]
-
TommyY2
tag
válasz
norrberth #14984 üzenetére
Azért írtam le röviden, hogy milyen a belseje, de a képen látszik a 4db kék ózonlap, meg alatta a fehér nagyfesz előállító.
Annyi linket néztem közben, hogy el is felejtettem, hogy ki tette közzé ezt a típust, viszont ár-érték arányban ez tetszett a legjobban, ezért megrendeltem. Köszönet érte erik365-nek.
focvis: Azért ezt [link] nem mertem volna megvenni.
TommyY
-
TommyY2
tag
válasz
norrberth #14977 üzenetére
Meg is jött a SzerszámOutlet-ből.
Nem akartam szétszedni, mivel a réseken jól látszik a belseje.
Szakszerű a belső kialakítása és vezetékelése, szép munka (nem kínai gagyi).4db ózonlap van benne, erőteljesen ontja az ózont.
A 4db ózonlap alatti fehér, teljesen zárt "doboz" a nagyfeszültség előállító.Ezt fogom használni a lakásban lévő klímák fertőtlenítésére is (bekacsolom 60 percre, a klímát meg csak légkeverésre, aztán mire hazaérünk, szépen lebomlik az ózon).
Ennyi pénzért ajánlani tudom mindenkinek, remélem, hogy hosszú élettartamú lesz.
U.I.: Már régóta volt otthon egy légtisztítónk, amiben 2db germicid fénycső van és egy kicsi ózon generátor (ezt lehetett használni emberi jelenlét mellet is). Amikor betegek voltunk egész nap be volt kapcsolva, segített a további családtagok megfertőzésének megelőzésében.
TommyY
-
szimi57
őstag
Hogy be ne sokalljatok az ózontól!
[link]
-
TommyY2
tag
válasz
norrberth #14950 üzenetére
Nem szabad leföldelni, mivel kettős szigetelésű, az maga a védelem (akár egy elektromos kéziszerszám esetében).
Én is megrendeltem, holnap itt lesz. Majd elválik, hogy mennyire gagyi a belseje.
Az autót meg nem szeretném 30 percig járatni, talán elég lesz rövidebb ideig is (akár egy klíma spray esetében).
TommyY
-
d4d
aktív tag
Chatgpt írta, helyes a magyarázata? Kérdeztem tőle miért mercedes előírás (MB 229.31) szerepel egy 2007-es chevrolethez a kézikönyvben, holott nem merci motoros
-
tboldi
nagyúr
Nos, du. kiózonoztam a Hondát, bekerült az új Denckermann pollenszűrő is, minden fasza.
Holnap megcsinálom az Alfát is, aztán a Lancia is sorra kerül, amint anyum nélkülözni tudja.Nem lett olyan átható ózonszag, mint amikor mások csináltak előzőleg. Valszeg azért, mert én ezt követve hagytam még további 20 percig érintetlenül keringeni a levegőt az autóban, miután a 20 percre állított gépezet leállt. Ezt korábban nem csinálta senki, amikor lejárt az időzítő, már vették is ki a generátort, és indult a szellőztetés, így persze, hogy töményebb volt az ózonszag.
-
Megnéztem a "stratégiai készletemet":
VW:
Mindhárom német, a pollen Mann FP, a többi gyári VW dobozos, ami Mann.
Mazda:
Olajszűrő japán (gyári Mazda), levegőszűrő koreai (gyári Fiat/Abarth). Pollenszűrő nincs az autóban.
Szerintem ritkán éri meg a gyári a felárát egy Mannhoz képest. Ezeket aránylag mind jó áron vettem.
-
Asbee
veterán
Mindenki gyárt már mindenhol. Én a fémházas szelepes olajszűrő kivételével, normális minőség esetén nem félnék ettől. Meg persze ha értelmes áron, könnyen beszerezhető.
Most pl van mann és gyári olajszűrőm is. Külsőleg semmi érdemleges különbséget nem látok. Gyárinak kicsit szebb a ragasztása. -
norrberth
addikt
válasz
tboldi #14946 üzenetére
Ez jogos!
Tiszta fémházas! Illő lenne egy földet vezeték rá.
De elvileg lehet utólag is tenni olyan vezetéket..
Fursz az aljára egy lyukat, feltakaritod a csavar alatt.
És egy picike átmenős csavar, anya alátét.
Kábelre kör alakú sarut.
A másik kettőt meg bekötni ahol volt. -
Gyula84
veterán
Mire jó ez a kütyü?
vegyek én is?
-
erik365
senior tag
Ha már szóba jött az ózongenerátor évi két használatra ez teljesen felejtős?
[link] -
bul07
nagyúr
Mann szűrő az enyémhez 1.9PDTI (BRU)
Mann HU 719/7x ( [link] ) - mindkettő Czech Republic [kép]
Egyiket 2023-ban másikat 2024-ben vettem a Kauffertől
Jól látható hogy más lett a gyártásKicseréltem a levegőszűrőt is BOSCH 1 987 429 404 volt benne és kapott egy ugyan ilyet
2év és 13402Km
[kép] , szétnyitva [kép] , [kép]
Szerintem bőven elég ha maradok a 2évenkénti cserénélPollen szűrő csere is megvolt
1év, de nagyon ráfért elég koszos volt [kép] , [kép] , [kép]
Most kapott KAMOKA 6080008 [link] , ez szép sárga minden földi jót kiszűr elméletileg
Bár a kivett DENCKERMANN M110112 szűrőhöz képes nagyon könnyű, de tényleg tippre kb fele olyan nehéz mint a DENCKERMANN M110112.Most hogy vettem elő a cuccot rálestem a ezután következő levegőszűrőre MAHLE LX 1211( [link] )
És meglepetésemre mit láttok Made in Romania
Én azt hittem hogy a MAHLE az németbe gyárt, ezek szerint nem mindent
[kép] -
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #14935 üzenetére
Közben rájöttem, hogy ez egy kis germicid lámpa benne, nem csak dísz, aminek hatására ugyancsak ózon keletkezik.
Nem is tudom, miért nem jutott eszembe, pedig anyum ápolónő, ő is használt már germicid lámpát nem egyszer.
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #14935 üzenetére
-
tibbike01
őstag
válasz
grizlisandor #14924 üzenetére
Mi az hogy hepás pollenszűrő?
Lemaradtam valamiről? -
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor #14924 üzenetére
Hát úgy néz ki a Mann FP se.
Nekem volt savanyú szagú a külső műanyag alatti vízelvezető rész.Onnan szívja a levegőt be.
Azt sose takarítottam meg.
Tisztának tiszta volt, csak sose volt fertőtlenítve. -
grizlisandor
veterán
Norbi nem büdös az AZMT-s hepás pollenszűrő!
PURFLUX AHH378 jött ki, hát szégyen egy szűrő ez, az AZMT-hez képest.
Hepás mindkettő, a Purflux annyira könnyű és nyegle, hogy nem hiszed el, ráadásul az AZMT körbe van tekerve szivaccsal! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Markizmark #14920 üzenetére
Jo bele, nem kell cserelned.
-
válasz
Markizmark #14920 üzenetére
Szia! Amikor legördült az autód a gyártószalagról, még hírét se hallottuk a GM LL-x-025 szabványnak, később vezették be a hosszabb csereperiódusokhoz. Nem aggódnék.
(Amúgy a GM LL-A-025 szigorúbb a GM LL-B-025-nél, de ez nem téma az ős 1.2 8V esetén.)
-
Markizmark
addikt
Sziasztok
Közel 30 éves 1.2-es 8V Opel B corsámba Motul Xcess 5w40 GM LL-B-025 jóváhagyással rendelkező olajat tettem "A"-s olaj helyett. Magyarán dízelbe valót. Görcsöljem túl a dolgot vagy hagyjam ?
Évente cserélem, kb 2-3ezret megy. -
norrberth
addikt
Mikor bedugom az ózongenerátort. 😹
-
-
bul07
nagyúr
válasz
norrberth #14912 üzenetére
Jó kis marketing bullshit
Az lehet hogy EU-ban tervezik meg és valahol az EU-ban állítják össze de hogy Kínában van gyártva az alkatrészek az tuti, ventilátor egyéb alkatrészekAz egyik képen származási hely Kína
Tuti ugyan ez a belső más ilyen cuccban is benne vanPersze ettől még lehet jó a cucc, sőt biztos
-
norrberth
addikt
válasz
Caldera #14910 üzenetére
Sokkal jobb amit küldtél, ez más szinten van.
Saját fejlesztésű ózongenerátorok gyártásával és forgalmazásával folglakozunk. Ön nem kínai import terméket kap, hanem európai színvonalú ózongenerátort. Made in EU
Fontosnak tartjuk, hogy hazai hozzáadott értéket teremtünk. Az ózongenerátorainkat hosszú évek tesztelése, fejlesztése során magyar mérnökök tervezték és adták át gyártásra, majd ismét tesztelésre gyártó üzemünk felé. Itt születtek a ma forgalomban lévő HS széria prototípusai, majd elődei. Felhasználóink (főként hivatásszerű, professzionális felhasználók, szolgáltató partnereink) visszajelzése alapján napi szinten fejlesztjük az ózongenerátorokat.Speciális, műgyanta bevonatának köszönhetően, az általunk használt elektródák (köznapi nevén: ózonlap) a hétköznapi használat során nem használódnak el (nem kell cserélni!)
Ennek a folyamatos fejlesztésnek az eredménye, hogy kialakítottunk az elektródákon (ózonlap) egy olyan speciális műgyanta bevonatot, amely megakadályozza az elektróda oxidációját és a fejlődő hő hatására történő deformációját. Ennek eredményeképp egy olyan “ózonlapot” biztosítunk Önnek új ózongenerátor készülékében, melyet hétköznapi, háztartási használat mellett nem szükséges cserélnie, mivel az élettartama meghaladja a használatból eredő elhasználódás mértékét!Saját tervezésű és fejlesztésű 14kV (14.000 V) nagyfeszültségű meghajtó elektronikát építünk be az ózongenerátor készülékekbe, amit itthon gyártunk. Ennek köszönhetően készülékeink a feltüntetett névleges teljesítményt átlagosan 30-40%-kal képesek túlteljesíteni!
Mérnökeink egyik beszállító nagyfeszültségű meghajtójával sem voltak elégedettek, ezért terveztek az Ozoneplus ózongenerátor generációk számára egy egyedi meghatót. Ez egy speciális nyomtatott áramkör, amely gondoskodik az ózongenerátorok teljesítményhelyes és üzembiztos működéséről, miközben megóvja a készüléket a túlhevülés okozta károsodásoktól.Ózongenerátoraink teljesítményét kalibrált műszerrel vizsgáljuk be, ezzel megbizonyosodva arról, hogy a minimálisan szükséges 2,5 ppm értéket jelentősen túlteljesítik (az ajánlott felhasználás esetén átlagos koncentráció 7-10 ppm között)
Mérnök csapatként szeretünk biztosra menni és megbizonyosodni arról, hogy termékeink valóban teljesítik azt, amit ígérünk. Ezért “terepen” (nem laboratóriumi, közel tökéletes!) körülmények között rendszeresen teszteljük ózongenerátorainkat. Egy hivatalosan kalibrált mérőműszerrel ellenőrizzük az ózongenerátor gázképző képességét, valódi üzemi körülmények között megmérjük, hogy mekkora koncentrációban képes ózon gázt előállítani. Így garantálhatjuk, hogy készülékeink a fertőtlenítéshez szükséges minimális 2,5 ppm mértéket legalább kétszeresen képesek meghaladni – az átlagos mérési eredmények 7-10 ppm között vannak.Oxidációtól védett, légzárt csatlakozókkal, vezetékekkel és kapcsolókkal szereljük ózongenerátorainkat, így a rendkívüli oxidációs képességekkel rendelkező ózon gáz nem tesz kárt a készülékben, nem teszi tönkre a fém alkatrészeket.
Az ózon rendkívüli oxidációs képessége minden, a környezetében fellelhető anyagon megmutatkozik – különösen magas koncentrációban! – ezért külön gondoskodtunk az ózongenerátor védelméről. Egybefüggő, zárt, porszórt felületet alakítottunk ki a házon, melyre az ózon nem képes hatást gyakorolni. A belső alkatrészeket, csatlakozókat és vezetékeket légzárt bevonattal láttuk el, hogy az ózon ne férkőzhessen a közelükbe – így kárt sem tehet ezekben. Ezzel garantálhatjuk Önnek új ózongenerátor készüléke hosszú és üzembiztos élettartamát.Magyarországon egyedülálló Garancia Pro szolgáltatást vezettünk be az ózongenerátor piacon, ami lényegesen magasabb értékű szolgáltatást nyújt Önnek a készülék meghibásodása esetén, mint más forgalmazók kötelező garanciája.
Az Ozoneplus-nál úgy gondoljuk, a garancia akkor ér valamit, ha valóban az ügyfeleinket védi, szolgálja. Épp ezért kidolgoztuk azt a Garancia Pro névre keresztelt szolgáltatásunkat, mely mindeddig egyedülálló Magyarországon – és úgy tűnik az is marad, hiszen senki sem lehet ennyire biztos az ózongenerátor készülékeinek minőségében, mint maga a fejlesztő-gyártó. (Megj.: a mai napi egyetlen ügyfelünk sem jelzett felénk garanciális igényt; szerintünk ez jelent valamit)A ventilátor kapacitása nem a kötelező minimumot teljesíti, hiszen a legtöbb készülékünkbe két, egymástól független ipari ventilátort építünk be, mely gondoskodik az ózon gáz megfelelő szállításáról és az ózongenerátor hűtéséről.
Ezzel kapcsolatban fontos tisztázni, hogy az ózongenerátorok házába épített ventilátor(ok)nak kettős funkciója van! Elsődleges, hogy a megtermelt ózon gázt eljuttassák a kezelt helyiség minden pontjába. Ezt a légszállítási kapacitással számíthatjuk ki, ami a ventilátor sebességétől és a ventilátor lapátok felületétől függ. Egyetlen, 150mm átmérőjű ventilátor nem képes óránként 300m3 levegőt (vagy bármilyen más gázt) megmozgatni. Éppen ezért, a nagyobb kapacitással rendelkező készülékeinkbe 2 db ventilátort építünk be!
A ventilátorok másik nagyon fontos funkciója, hogy hűtsék az üzem közben felmelegedő (normális jelenség!) ózongenerátort. A ventilátorok kettőzésével tehát nem csupán a szállított gáz mennyisége duplázódott meg az Ozoneplus ózongenerátor készülékeiben, de az üzemi hűtés is lényegesen (kétszeresen) hatékonyabbá vált. -
norrberth
addikt
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth #14904 üzenetére
Kíváncsi leszek az enyémre, majd kedden referálok. De szerintem 95%-ban ugyanez lesz a belseje, a maradék 5% meg az az on-off kapcsoló az elején, ami a tiéden nincs.
Akárcsak a krokiemelőknél, egy bizonyos árszinten gyakorlatilag ugyanazt kapod, egyedül a színük más.Ezt is nézegettem amúgy, de +14000 Ft-ot nem ér meg az ózongenerálás mértékét állító tekerentyű. Úgy is maxra lenne állítva egyfolytában, csak az idővel variálnék.
-
norrberth
addikt
Ez jó cég, kijártam [link]
Ők rosszat nem árulnak.
Én ilyen helyről szeretek vásárolni.
Sok a rossz termék, meg hullámzó minőség.
Van olyan Ózongenerátor ami semmire nem jó.
Csak a neve van.Hogyan lett több, mint 10 évvel ezelőtt az első ózongenerátor tesztelésünkből mára több 10.000 elégedett ózongenerátor vásárlónk Európa szerte?
Ózongenerátor tesztek
Gábor kollégánk, a hosszú évek során számos gyár mintadarabjait tesztelte különböző körülmények között az erre a célra speciálisan kialakított tesztkonténerünkben. -
norrberth
addikt
Hát igen...
Ez már gép!
Olyan festés van rajta makulátlan.
Betár fém fogóval nagy hűtő bent.
Akárhova nézek, rohadt igényes az egész!
Vezeték is, lábai csavarozva.
Minőséggel elégedett vagyok.
Ez általában nagyon ritka 🤣 -
Jenne
őstag
Ha már minden áron eredeti olajat akarok, akkor arra az Orlen a megoldás. Tutira eredeti és lengyel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest