- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tildy: Új élet kezdődik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
senior tag
Nem megfertőzés ez, a tulajnak azt mondta a szakembör hogy vagy Mann Filter vagy semmi, csak a tulaj pénztárcája a Filtront jobban lájkolja... a Ridex és Blueprint szerencsére neki sem pálya, bár ebben is megoszlanak a vélemények még a szerelők között is...
Hétvégén jön egy CX35, megszálltak a rozsdabogják újabban, azon talán hűtő és fékfolyadék csere lesz, első betét nagy kérdőjellel (nyúlik a fék pályán a panasz), ha minden jól megy és még nem karcos hogy polírozni kelljen akkor lehet rádumálom egy olcsóbb kerámiázásra is.
Most ezek a kriptaszökevények mennek már egy féléve, kezdem unni egy kicsit a kóklerek utáni renoválást. Ennyire drága a féktisztító amúgy hogy egy 15ezer forintos olajcserénél nem fér bele az a két fújás!?
Lassan nem ártana egy garázst is bérelnem mielőtt valamelyik "kedves szomszéd" felnyom, nem tudsz egy kiadót a 10 és a 14 határán? -
2ozzmexy
senior tag
Ezért kérdeztem hogy talán esetleg bemehet e, mert nem szeretném ha visszahozná félév múlva hogy valami nem jó...
Most nagyon mennek ezek a kisszervizek, "jaj csak olajat kell benne cserélni..." jah, mert egyedül a leömlőből nem dől még az olaj, azon kívül mindenhonnan.
"Biztosan csak az egyik gyertya hülyéskedik..." nos, cseréltem a kis opelben (ami sose kop el ugye...) trafósort, szelepfedéltömítést, 4 gyertyát majd kiolvastam a hibakódot és légtömegmérő baja volt, úgyhogy azt is. De jelentem, most rendben van a kis corsa csak az ügyfél mosolya nem maradt őszinte a számla után.
-
d4d
aktív tag
Szerelő szerint egész jók voltak, kicsit az a feketeség a menet alján izémizé, de összességében nem rossz. Főleg ezeket a variációkat elnézve, elvileg az 1. a normális (nem tudom hány km után). Az alsó sor azért elég hardcore
Mivel ennél az autónál 3500ft kb a 3db és maga a csere is úgy 2 perc, így abszolút nem érdekes hogy mennyit mentek volna még el, simán belefér minden második olajcserénél az új gyertya. Még jó hogy nem valami twinsparkos alfával nyomom.
-
d4d
aktív tag
Most jöttem vissza olajcseréről, megkapta a motult, de jól megszívtam. Ugye a mann szűrő helyett gyári olajszűrőt kapott és ez jóval nagyobb méretű, így nem lett elég a 3 liter olaj... ezzel nem számoltunk, még félig sincs a szint. Most sos rendelhettem még egy litert, ami úgy néz ki hétfő, kedden ér ide. Olajshoptól jön, egyeztettem velük telefonon, mert a mintaboltban már nem volt kéznél és mire lerendelik simán egy hét vagy még több. Pont tegnap rendelt a hölgy egy nagyobb szállítmányt és ez sajnos nem így működik hogy hiphopp előhúznak a kalapból egy ilyen olajat.
jobban jártam volna, ha berendelem eleve az 5 literes kannát.
-
d4d
aktív tag
A poloba annak idején én is Motul váltóolajat akartam (fékfolyadék, hűtőfolyadék, olaj xcess 5w40, de még az ablakmosó folyadék is motul volt), de gyárilag egyfokozatú 75W-s olaj volt előírva, abból meg elég szűkös volt a választék, akkor fuchsot vettem. Nem volt gond vele, sőt érzésre valamivel jobb is lett.
Sajnos a swiftnél is hallani vmit, elvileg az egyik hidrotőke. Már tavaly amikor hozzánk került ilyen volt. Semmi más csak hidegen beindítva 1500-1800-as fordulat környékén, se alatta, se felette, hallani vmi fémes "csörgő" hangot, ami aztán teljesen megszűnik, ahogy bemelegszik. Jól gondolom, hogy városi használat plusz béna olaj 10w-15w-s hidegoldali résszel, képés elintézni a hidrotőkéket idő előtt? Valami ilyesmit láttam egy videóban, ugyan az komolyabb gép volt egy lancer evo, de már 90-100e km után előjöhet azoknál is ilyen probléma. Ott a 10w40es olajra vezették vissza, másik ugyanolyan autónál ami fix 5W-s olajat kapott semmi gond nem volt. Mondjuk ott alapból csúnya hangja volt alapjáraton is, mármint a 10w-s evonál.
Érdekesség. 2010-ben volt egy visszahívás ezekre a swiftekre (97-2002-ig gyártottakra) az első futómű miatt, ami miatt visszarendelték őket a szervizekbe javításra. Az akkor 8-13 éves autókat. Ok mondom eltelt még 15 év, de nem találtam infót arról, hogy ez a visszahivásos dolog meddig él. Mit lehet veszteni, egy hívást megér. Láttam, hogy alvázszám szerint is érintett vagyok, akkor hívjuk fel az egyik márkakereskedést. A Gérót hívtam, kb 1000 éve suzukiznak, segítőkészek voltak, megnézték és "sajnos" ezen az autón már elvégezték akkor ezeket a javításokat. Jó lett volna egy ingyen potya szervíz
bár nem került szóba mi lett volna, ha nem javították volna meg annak idején.
-
d4d
aktív tag
A boltban voltak olasz, belga Motul olajok is, de a hölgy szerint max a csomagolást végzik ezekben az országokban, elvileg nem lehet más, mint a francia. Amikor említettem neki, hogy az 5w40es fuchsom pl francia gyártás, arra először azt mondta, az lehetetlen, az echte német.. aztán levettünk egy fuchs flakont a polcról és ott virított azon is a MADE IN FRANCE felirat
Opellel megszívtam, rajtam maradtak a cuccok, az autó ment vissza az előző tulajhoz. Kiderült több más, költségesebb szervizelést is el kelett volna végezni, ami már nem fért bele. Lassan el kell gondolkodni mit csináljak ennyi szűrővel. Az olajat nem bánom, friss és egy hasonló benzines opel "bármikor" befuthat.
Ha már Fuchs, róluk vélemény? Van egy talán ahhoz a Motulhoz hasonló olajuk, mint amit vettem a swifthez, Fuchs Titan Race Pro S 5W-30 bár ez "csak" api sl, sj, sh
"Egészében új, észter és PAO (polialfaolefin) alapú, teljesen szintetikus motorolajok a legnagyobb igénybevételek maximális kielégítésére készítve.
Titan Race Pro S 5W-30 a magas viszkozitású olajokhoz képeset jelentősen jobb erőátvitelt biztosít, véd a kopás, a dugattyúkon keletkező magas hőmérsékletű lerakódások ellen és kiváló magas hőmérsékleti stabilitással rendelkezik még nehéz körülmények között is."
-
d4d
aktív tag
Megvannak a gyertyák (NGK BPR6ES 7822), a korábbi szintén kauffereshez képest a különbség, hogy japán helyett made in thailand, ránézésre a menet és a környéke szépen van megmunkálva, semmi gyanús gagyi érzet. Olaj, szűrők is megvannak az opelhez, a Total Future FGC olajok mindegyike 2025/03-as (4x1l), a hengst E1083L levegőszűrő lengyel, a mann HU612/2x olajszűrő német gyártású.
-
d4d
aktív tag
Végül a fika 3 rugós gyertyákat rendeltem, sajnos a szerelő is azt mondta, hogy nincs sok értelme ennél az autónál. Egyébként a vasaló swift (2005-) már gyárilag iridiumos gyertyával jön. De hát az más világ. Mondta is korábban a kaufferes, hogy szoktak pislogni a tulajok amikor megnézi nekik mibe kerül négy gyertya.
-
d4d
aktív tag
Nem ugyanaz, de nekem a suzukiba is egyszer 15W40-est öntöttek, ami viszont se meleg se hideg se semmilyen égövön nem engedélyezett.. most van benne valós 110e km, 94 ezerrel került hozzánk első tulajtól, azóta volt 3 olajcsere (ecstar5w30, 2xeneos xprime5w30) egy gramm olaj nem fogy ezalatt az 5-6e km alatt, pedig kapja a 140es tempókat is a kis 3 hengeres, alul is por száraz minden, váltónál, motornál.
-
d4d
aktív tag
Hozzáteszem dexos 1 gen2-től felfele jellemzően az 5w30-as viszkozitásra szűkült a kör. A dexos 2nél volt nagyobb a mozgástér, egész 0W40-ig.
És mire hivatkoztak miért 5w40? Illetve mi az akadálya rájuk szólni, hogy márpedig ezt és ezt tesztek bele? Szomszédnak van egy ufo civic, kb 100e km volt benne amikor vették, de valami mániákusé volt, ő is végig 0w20as olajjal járatta. Én eddig egyetlen autóba töltöttem 0W20as olajat, egy Scion xB-be, 2.4 benzin 160le környéke. Gyári toyota 0w20as olaj.
-
d4d
aktív tag
Igen, de valamiért a szervizeknél nincs feltüntetve. Majd tájékoztatom a tulajt. Lehet hogy csak annyi az oka, hogy nem akarnak feleslegesen 6 féle olajat tárolni a szervizekben. 22es modellévtől is 0W20, 5W30as viszkozitások vannak már csak megadva, nyilván már más motorokhoz, de az előírás stimmel, szóval az 5w30 akár a legújabbakba is mehet, és mehet ebbe a 13 évesbe is, így csak "1" hordót kell tartani a szervizbe.
-
d4d
aktív tag
Most már mindegy, vagyis sikerült a kaufferrel leegyeztetni az future fgc-t, úgy volt hogy 2 liternél többet nem enged rendelni a webshopban, de már megoldódott.
Valamiért szimpatikusabb, meg ahogy írtam, nem nagyon láttam más olajat, ami tudja az utolsó/legfrissebb még GM-es, dexos1gen3-at és már a legújabb psa-opel OV-s benzines előírást is. -
d4d
aktív tag
Insignia (2012) 1.4 turbo,
Olaj. Mindenképp maradnék az 5w30nál, ez a kikötés. Az is biztos hogy jelenleg a hivatalos előírás az OV 040 1547 G30, most már megy fejből
Az én választásom is valszeg kiesik, a total quartz 9000 future fgc,
Amiből választani lehet, elf evo llx, total quartz ineo long life vagy mobil1 esp.
Valaki tudja pontosan milyen kapcsolatban áll a dexos 1 gen 3 és ez a legújabb OV 040 1547 G30 egymással? Utóbbit gondolom a PSA miatt is kellett létrehozni, mert hogy nézne már ki egy GM előírás egy most már psa-hoz tartozó márkánál. A future fgc lenne az ami mindkettőt tudja.. nem sok ilyen olajat találtam.
Ui. miközben hivogattam a szervizeket, kiderült alvázszám alapján hogy van egy visszahívás az autóra, még 23ban adták ki, hátsó futóműnél cserélnek ki elvileg vmit, rozsdásodással kapcsolatos probléma.
-
Asbee
veterán
Bocsi, csak egy kis szünet volt.
Jó a sima. Viszont ezek az olajak bírják, de nem a tartósságukról híresek, és télen hidegen rosszabb váltásokra lehet számítani. Már 15-20 ezer km használat után változhat annyira pl a viszkozitása, hogy bele sem fér a 75W-90-be. Én 30 ezernél többet semmiképpen sem hagynám.
Pl egy tapasztalat, labor után. (google fordító)"After 16 thousand km, the hot viscosity dropped from 15.2 cSt (the declared viscosity of the new oil) to 13 cSt.
The minimum permissible viscosity according to SAE 75W-90 is 13.5 cst.
That is, approximately the oil should have been changed after 10-12 thousand km." -
Qru
MODERÁTOR
Mondjuk ha ez igaz, akkor inkább a 0W40-re kell átnyergelni: Hamarosan 45 fokos nyarak és mínusz 30 fokos telek jöhetnek Európában
-
tibbike01
őstag
Szóval akkor a magyarországi nyári éghajlatra ajánlott inkább 5w40 motorolajat tölteni 5w30 helyett a motorba, hogy biztosítva legyen a jobb kenési képesség és csapágyvédelem?
Ezt nekem valahogy nem veszi be a gyomrom. Ha egymás mellé rakod a 2 olaj datasheetjét és elemzed az adatokat (még a nyári hőségre kihegyezve is) az 5w40 nyer? -
tboldi
nagyúr
Én tapasztalatból szidom a MOL olajat, a CB500X-nél nem mindig volt zökkenőmentes az 1-esből 2-esbe váltás, sőt időnként vissza is dobta üresbe, miután megvolt a 2-es. Motul 7100-zal sosem fordult elő ilyen, meg azért egy alig 2 éves, 1500 és 6200 km között használt motorkerékpárnál egyáltalán nem gyanakodnék mechanikai problémára.
-
d4d
aktív tag
Köszi, ez az amibe a szervizek már nem mélyednek bele. Jobban figyelek erre ha legközelebb psa dízelbe botlok.
Megjött a Motul (hivatalos helyről 100% original), 23.01-es gyártás, aggódjak emiatt? Lehet hogy az api performance sp már csak simán api sp így 2,5 év állás után?
Made in France
Most júliusban valószínű meg is lesz a csere, bár még csak éppen átlendültem a 4 ezer km-en a mostani olajjal. -
Forró égövről jut eszembe, nálunk nyáron már alap lesz az 5W40, mert a 30-as olajnak már az olajfilmje lehet, hogy megszakad ebben a 40-42 fokos melegben.
Szerk.: valamelyik nap beszéltem a szerelővel, akihez hordom az autókat, Ő már azt mondta, hogy láncosokba 5W40-et rakna. Tegnap egyébként olvasgattam az olajok műszaki adatlapját és az Aral HighTronic 5W40-nek nagyon jó a CCS viszkozitása (https://en.wikipedia.org/wiki/Cold-cranking_simulator), azaz hidegindításkor is jó kenést biztosít.
-
d4d
aktív tag
Ja csak ilyeneket jó lenne részletezni, bar eszem agában nem volt 10w40es olajat tenni ilyen autóba.
Most jön az 5. kereskedés infoja, azt mondta a srác, hogy nekik a FAP-os motorokhoz már a 2312-es 0w30as van előírva, amit a total oldala is ajánl. Már pedig ez is FAP-os..
7. kereskedés 5W30, szintén tapasztalatok alapján meg nekik is ez van előírva, nem volt még ilyrn témában problémajuk, faposokba is ezt töltik.
-
d4d
aktív tag
A polon 3 éven át télen nyáron firestone téli gumit használtam, az se egy nagy márka, bár van múltja, meg a bridgestonehoz tartozik, de nem egy felső polcos az biztos. Nem volt vele gondom, elővárosban mozgó autóra megfelelt. Igaz, hogy egyszer amikor nyálkás vizes úton ráfékeztem egy enyhén lejtős szakaszon, megállás nélkül ment tovább az autó, de ezenkívül szárazon nem volt gond. De akkor azért megállt bennem a szar. Kínai gumival van szintén olyan tapasztalatom volt, hogy pl esős időben körforgalomban már kisebb sebessegnél is kezdte kitúrni az autó elejét és nem egy slick gumivá kopott fosról volt szó.
A swiften jelenleg négy évszakos good year vector van, ami nagyon szépen vizsgázott nagyobb hóban is, nem nyekereg, nem akarja kifelé tolni az orrát húzósabb kanyarokban sem, eddig mindig megtudtam állni vele. Ráadásul nagyon frisset sikerült kifogni, amikor az autóra került volt kb 2 hónapos.Dot számmal kapcsolatban, amire szintén sokan figyelnek.. Ugyancsak kínaiaknal fordul elő olyan, hogy megkérdezik milyen dot számmal kell a gumi és azt nyomják bele.. te meg nyugodt vagy hogy kaptál egy "frissen" gyártott gumit.
-
Flottás ügyintéző itt a cégnél nekem azt mondta, hogy ő a legolcsóbb kínai gumit veszi a saját autójára, mert abban még van kaucsuk. A vadiúj, top gumik már tele vannak mindenféle adalékkal és attól mállnak szét pár év alatt.
Kíváncsi leszek rá, hogy az idő végül őt igazolja-e majd? Én az Astrára Kumhot vettem nyárinak, a Corsán meg a nyári és téli is Nokian.
-
d4d
aktív tag
És nem szégyelted magad?
pont az avensishez néztem, talán már 990-től van olajszűrő.. meg nem mondom most a márkát, de pl a hengst 1600, mann 2600, mahle 1900 ft. Holnap, azaz ma, kiderítem a gyári szűrők cikkszámait, árait is. Azt még megértem, hogy mittudomén a gyári 10 ezres szűrő helyett vesz valaki mahle-t. Ok, jó márka, de hogy még egy 1600ftos hengst is "sok" és inkább veszi a 990-es noname valamit, azt nem tudom értelmezni. Akinek van egy épkézláb autója, eljut idáig, tudja tankolni, fizeti a biztosítást, nem fekete vizsga van rajta, most mindegy hogy 20on éves párszázezer ft értékű, az nem állhat annyira szarul, hogy nincs 600ft plussza egy normálisabb szűrőre vagy legyen 1-2
ezer. Ez oltári sóher dolog..Szerk. Nem 990.. már 600 fttol van sct mannol szűrő, akkó azt vesszük, így megspórolom egy doboz orbit rágó árát..
azt persze...
-
d4d
aktív tag
Beszéltem négy márkaszervizessel, megerősítették, hogy mehet az 5W-30, egyik mondta csak hogy 10W30-at tennének bele a szervizben, esetleg 40-est, mert a 30-asnál megszakadhat az olajfilm ilyen melegben... Egy idősebb úriember volt, arra is hivatkozva, hogy már 100e kmt futott az autó és hát ilyenkor már kell a "vastagabb" olaj, ja mondom csak nem nekem.. főleg nem hidegoldali részen. (vajon az 5W40 miért nem szerepel a kézikönyvben?)
A ceglédi suzukis egyből helyeselt amikor szóba került a Motul neve, azt mondta, amikor igazán jót akarnak ők is ezt töltik. Már nem konkrétan ezt a 8100 powert csak általában motult. Meglátjuk, remélem bírni fogja amikor elszabadul a 37 kW. -
d4d
aktív tag
Az üzletben voltak szűrők. Filtron asszem, mann filter is. Azt mondta az eladó amúgy hogy a legtöbb olaj márkát nem ellenőrzik itthon a gyártó részéről (még pl a totalt is beleértve), mármint hogy ki honnan, hogyan szerzi be.. tele volt a bolt is mindenféle motulos kiegészítőkkel, ahol ilyenek vannak az is jó jel mert ezeket a reklám cuccokat a gyártó adja nekik. Amúgy 4690ft volt az olaj, kauffernél max egy ezressel lett volna olcsóbb, nem vészes. Ez épp made in belgium.
-
d4d
aktív tag
Ilyen autónál ahol csak API van megadva, tök mindegy hogy az adott olaj azon felül még milyen előírással rendelkezik?
Legyen az eneos a példa, van az X Prime 5W30 amit használok, ez csak api sp, ilsac gf6a, semmi más nincs rajta, ugyanakkor ott a vw-s olajuk, az X 5W30 Ultra ami szintén api sp, de pluszban az acea c3at és vw504/507et is tudja.
Szóval van jelentősége egy csak api szintet megkövetelő autó esetében, hogy ezen felül még mit tud az olaj? Vagy ebben az esetben a kettő közül mindegy? Most azt ne nézzük, hogy elvileg az x prime magasabb kategória házon belül.
-
d4d
aktív tag
Viszkozitással nem szoktam foglalkozni, mármint elsősorban a gyári előírás érdekel meg szerencsére ilyen tág határok között nem kellett még dönteni. Ilyet még nem is hallottam hogy ugyanahhoz a motorhoz 0W20 meg 5W40 is jó. Ott volt a 3 ezres dízel renault, tök egyszerű RN0720, 5W30, kész, kangoo dci ugyanez. Általában a franciáknál elég egyértelmű és világos ez az olaj kérdés, psa-nál is. Nincs 5 féle viszkozitás még 2-3 előírás átfedésben egymással. Pl mint az opelnél hogy ugyanabba az autóba mehet 3 féle előírású olaj is, még akkor is ha egymással természetesen kompatibilisek.
-
d4d
aktív tag
Azért nem egyet hívok azokból se, volt hogy 5-6-ttal beszéltem. Renault, vw, opel ezekkel eddig jó tapasztalatom volt, hondába meg futottam bele. Azt nem engedem hogy okoskodjon, mindig adom az alvázszámot és legyen kedves a gépben megnézni. Vwnél is csak akkor volt kavarás amikor fejből próbálta mondani a fickó.
De amúgy ha ekkora ellentmondás van, azért szembesíteném őket vele, kívancsi lennék mi a reakció. -
Megnézve OK?
Jó értékelésű helyről rendelted, de vissza is lehet akár küldeni.Pont 2 éve, hasonló cikkeket olvasva elbizonytalanodtam a Kauffertől vásárolt gyári VW gyertyák miatt, egy hét múlva kicseréltem inkább Boschra. 99,99%, hogy feleslegesen. (25 ezret kidobtam az ablakon...)
-
norrberth
addikt
Aham
Én sajnálom a pénzt újabb autóra, pénztemetők amúgy mind.
Csak az üzemanyag pár év alatt több milla.
És a többi nyalánkságról ne is beszéljünk.
Itt a golf is ellesz adva, sokszor haragszok magamra.
Mert ígyis annyi faszságot veszek az autónak.
Ha nem lenne, akkor lesz pénzem. -
d4d
aktív tag
Biztos vannak hamis gyertyák, de ezt elsősorban fekete afrikában, Bangladeshben és hasonló fejlett ipari régiókban tudom elképzelni. Az is gyanús amikor pont egy ilyen márkát, gyertyát forgalmazó cég dob be egy ilyen hírt és aztán jön azzal, hogy természetesen nála csak eredeti kapható. Ez megint ilyen hamis Castrol szagú. Vagy itt találkozott már valaki hamis gyertyával amit itthon hivatalos, normális helyről vásárolt?
Én, ha tényleg tudomásom lenne ilyenről itthon és forgalmazó lennék, az biztos, hogy abban a pillanatban megnevezném és lehoznám nyilvánosan, hogy ki árul kamut. Addig amíg ilyet nem látok, nem nagyon félnék.Neked honnan jött?
-
A Corsában előző télen 5W40-es Shell volt. Nem volt nagyon hideg, de egyik reggel olyan lánchangja volt indításnál... megállt bennem az ütő. Még az 5W40-es Mannolnál se emlékszem ilyenre, hogy csörgött volna benne a lánc télen, pedig azt is szidják, hogy milyen fika olaj.
-
Plane hogy -10 is ritka nem hogy az annal hidegebb.
Legyen igazad! Még 2016 körül azért volt olyan tél, hogy -20-at mutatott a hőmérő. Emlékszem az akkori francia főnököm feltöltött FB-ra egy képet az autójában lévő digitális kijelzőről, aztán egy másik francia odakommentelt a kép alá, hogy hol van éppen? Szibériában?Hát na...
A felkapcsolt klíma amúgy tovább melegíti a motort?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest