- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
Depiboy
üzenetére
A fenti képemen szereplő Fast Originalt vettem meg korábban, szinte semmi különbség nincs a gyárival szemben, ugyanolyan elnagyoltan van megmunkálva mindkettő. Nem is volt vele gond egy darabig...
Az első menetszakadást a gyári teknőn valamelyik elődöm okozta, de a másodikat az utángyártotton sajnos már én. Az a baj, hogy az Alfa Romeo MiTo szerelési útmutatóját már nem adta ki DVD-n a Fiat, csak online elérhető a hivatalos szervizeknek, így kreatívnak kell lennem és a legközelebbi hozzátartozóét, a Grande Puntóét tudom csak követni, ami elérhető ilyen-olyan formában. Csakhogy elkövettem azt a hibát, hogy a szívóbenyához tartozó nyomatékértéket néztem ki belőle (40-50 Nm), ami acélteknőt kapott, az én turbósom viszont alut, amit természetesen kevesebbel kell meghúzni (18-22 Nm).
Lényeg a lényeg, nem szórakoznék a bontottal, hiszen tapasztalatom szerint az utángyártott új sem rosszabb semmivel, és a bontottnak is lehet elnyalt menete. Csupán figyelnem kell a helyes nyomatékra a jövőben.
De csak azért, mert picit félresikerült az új menet vágása a gyári teknőn, nem venném le újra és raknék fel egy másikat. Annak is megvan a kockázata, nem elég tiszta a felület és nem tapad meg a szilikon, eltörnek a pici csavarok körben, stb. Célszerűbb lenne, ha az üreges, kilapuló rézalátét mellett kennék még valamit pluszban az olajleeresztő menetére, hogy tömítsen, ahogy anyum Lanciájának csavarján is van gyárilag.
-
Asbee
veterán
válasz
Depiboy
üzenetére
Fémszűrős szeleps olajszűrőt hiába vágod szét, abból még nem mondod meg, hogy éppen jól működik-e, vagy működik-e. A tapasztalat sajnos azt mutatja, utángyártottaknál, azért szokott gond lenni. Észre sem veszed, aztán akár mindig vissza engedi az olajat. Pl Mann, tsi motoroknál volt ez régebben téma. Papír szűrőknél annyira szerintem sem téma, hogy gyári legyen, viszont ezeknél a fémházas olajszűrőknél aki megteheti, vagy biztosra akar menni, csak a gyári.
-
Qru
MODERÁTOR
-
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Depiboy
üzenetére
Váltóolajjal csak, kézi váltóba lett beleöntve, nekem nem volt gondom vele...
Ezekkel a csoadszerekkel én hadilábon állok, sőt minden adalékkal amit folyadékhoz kell önteni. Miért? Mert akkor az alaplé is tré amibe beleöntöd, ha pluszban kell adalékolni, ez olyan mintha az üdítőhöz kellene plusz ízesítőt venni 50ml-es kiszerelésben "szomj oltó folyadék" felirattal.
Ha nem csodát vársz tőle akkor sima 4T olaj, mint bármelyik. A mesékből meg gondolom már kinőttél.
-
válasz
Depiboy
üzenetére
Saját tapasztalatból a benzint meg tudom erősíteni, VW 2.0 TSI kb. 0,5 literrel többet fogyaszt Shell 95-ből, mint MOL 95-ből, továbbá érzésre kelletlenebb vele. (Tán még a kipufogót is jobb kormolja az OPF nélküli.)
#15683 Asbee: Köszönöm! Most az van benne, akkor nem váltok.
-
csongi
veterán
válasz
Depiboy
üzenetére
API service SG type or higher, JASO
standard MA or MB
Itt a Jaso MB a fontosabb.
Minden ami ennek megfellel.
Normal auto olaj is jo, csak legyen meg ez.
2.5 dl olajtol sok csodat ne varj.
Tarhaz van.
Silcoline tol az Eneosig barmi.
Total hyper 4t 7000 Api SN jasoMB
SN , MB olajakat nezz bele.
A 7100-nak nincsJaso MB minositese.Hogy a Manualba a Jaso MA minek van, nem tudom.
Gondolom nincs benne olajfurdos kuplung. -
csiga8
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Panasonic Toughbook FZ-55 1. gen i5-8365u szép állapot, törött kijelző
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Ennyit nekem nem er a a jobb minosegbiztositas.