Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- sh4d0w: Van-e még?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kronos3000
üzenetére
Ez a motor egyszerű ős Renault MPI motor, nem egy válogatós. Tavaly beszéltünk is róla.
Tartom továbbra is, hogy RN0700/RN0710 specifikáció 5w30, a nagyon fogyna, akkor 5w40 jó választás, maximum 10w40, amit töltögetnék ebbe a motorba.Ajánl alternatívában másik 10w40-et, meg egy 5w30-at is.
A kérdéses olaj ACEA A3/B4.
A neve nem jelent semmit, mert ez még a DPF előtti dízelekbe meg, benzinesekbe való. -
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
-
Két nagyon jó videó, a második részben foglalkozik főleg az olajjal.
Spoiler: Igol partner lett.
Racse olajról és a miértjéről beszél. -
-
-
Ártani nem ártana, ha nem volt rendszeresen cserélgetve az olaj.
-
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Amit láttam láncos vezérlésű motorokat, ott mindnél levették, de biztos vannak kivételek.
-
-
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Láncos vezérlésűről motorról írtam.
-
-
-
-
+1, ott van Amon Olivéréknél az átépített chippes Yaris GR megy a 0w20 motorolajjal hiba nélkül, elég sokszor keresztbe meg nyélen.
-
-
-
-
-
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Üdv a való életben, ahol bármi is elromolhat, igen még az építőiparban is...
Meg ott a rengeteg gép, ahol nincs ilyen probléma.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem tudom mennyi közöd van az építőiparhoz, de mikor a szoros határidőnél lekotlik ez miatt a garanciális kotró és a szakszerviz másnap széteszi a kezét, hogy a helyszínen nem tudnak vele mit kezdeni, az nem túl finom.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ne aggódj, a modern munkagépek is megkapták a DPF és társait, nagyon jó, mikor lekotlik rajta és vészüzembe teszi...
-
-
-
válasz
attiss66
üzenetére
Nem egy válogatós fajta, de ezt már más is linkelte.
Vagy itt a teljes könyv, de ugyanaz van, mint felül.SAE 0W-20, 0W-30, 5W-30, and 5W-40 engine oils can only be used if they meet ACEA A3/B3, A3/B4 or A5/B5 and API SM specifications.
Amelyik gyártó terméke szimpatikus, nem kell félni a 0w20 motorolajtól.
Ha Amon Olivéréknél az átépített chippes Yaris GR megy a 0w20 többeknek ellenszenves Eneos motorolajjal, a te autódba miért ne lenne jó a megfelelő specifikációval és gyárilag engedélyezett 0w20?
-
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Persze, de azok értelmetlenek egy 2010-es Mitsubishi ASX 1.6 kocsiba.
-
válasz
lalibatyo
üzenetére
Említés szinten sem a márkával, de a weboldal és történet alapján szimpatikus.
Webshop meg ajánlott. -
-
-
-
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Valószínűleg tudja azt, amit kell, de nem értem. Elvertünk olajokra, szűrőkre egy szemmel látható összeget és azon az 5k forinton múlik, hogy Motul vagy valami nagy gyártó terméke kerüljön az osztóműbe?!
Folyadékból nem hallottam panaszt rájuk, szétnézve a termékpalettán van mindenre is alternatívájuk.
-
-
Ámon Olivér autóit karbantartják, hozom az érdekesebb részeket:
-YarisGR váltóolajcsere, persze nincs kímélve, meg kiderült, hogy nem a legjobb konstrukció.
-YarisGR motorolajcsere, 0W-20 ENEOS X Prime ment bele megint. Hogy nem robbant még fel a kis 3 hengeres turbós motor, 261 ló gyárilag, de itt már mindenféle okosság is van a chip mellé.
-Raptor motorolajcsere, az az olajleengedő epic, meg az a motorolaj az távozott.
-
-
-
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Nagyon elszakadtunk a szakmai vonaltól.
-
Teljesen lehoztok az életről ezekkel a 10M autószerelő országás tartalommal.
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Bocsi a feltételezésért.
Kontextus nélkül az ilyen kijelentések számomra hiteltelenenk. Míg nem derül ki milyen autó, motor, olaj, periódus és használati mód mellett történt, ezeket a kijelentéseket érdemes fenntartásokkal kezelni.Persze, 10M poltikus, fociszakértő, olajmérnök, stb. országa vagyunk.
-
-
-
-
-
-
-
Csak az adalékkal nincs, de a Red Boost motorolajjal van.
Autószerelő, akihez hordom a kocsit előszeretettel használja a Xado olajakat a láncos vezérlésű motorok, jók a tapasztalatai. Én már a harmadik olajcserén is Red Boost motorolajat használok, 1.6 szívó VAG autóba, pont jó lesz bele valami olcsóbb.Motor öblítő, ha volt rendszeresen cserélgetve 15 ezer kilométerenként, akkor teljesen felesleges. Én is használtam vagy 2-3x, de semmi különleges dolgot nem vettem észre.
-
-
-
-
-
Én most csak a csoda pollenszűrőt a Mahle Lao 181 rendeltem Allegróról, mert valami még kellett a kosárba, hogy meglegyen a kuponos kedvezmény. 7000 pár forint volt, ingyen posta, meg ha rászámolom a kupont, akkor jóval olcsóbb volt, mint itthon, mert 7500-8500 itthon + posta.
-
válasz
tboldi
üzenetére
Kolléganő a céges 1.6 benzin Partnert úgy vezette, hogy 1500-nál már felváltott, mert úgy keveset eszik, mert fizettek üzemanyag takarékosságot.
Jópár év után megszüntették ezt, dobálta be a hibákat, szerelők meg szakadtak mikor kolléganő meséli hogy használta. Utána a kolléganő sem vezetett annyit, így ki lett adva, hogy járjunk elrúgni a gyorsforgalmira, legyen betervezve az útvonalba, ha nem is esik útba.
-
-
válasz
Soma01
üzenetére
A megnéztem a leírást és az úgy rémlik, az két különböző dolog.

"Használati útmutató:
1. Öntse bele a szükséges mennyiséget az üzemmeleg motor olajrendszerébe.
2. Indítsa be a motort és hagyja működni legalább 10-15 percig, vagy hajtson min.20 km-t.
(Erős szennyeződés esetén intenzívebb tisztítás érdekében hajtson 200-300 km-t,max.1000 km-t.)
3. Cserélje ki az olajat és az olajszűrőt." -
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, mert szűrőket is rendelni valahonnan, így a dupla posta megdobja ám az olajcsere költségvetését. Ezért sem foglalkozok velük én sem.
Ismerősnek van kedvezménye a Szakál Metal-ba kedvezménye, ha jó árat adnak, akkor nem fogok webshopból rendelni.
-
-
-
-
-
-
válasz
Czimby
üzenetére
Én biztos váltanék a gyári Ecstar-ról, valami API SP olajra. De várj meg valami Suzuki olajszakértőt.
Total Quartz 9000 Future GF6 0W-20
Shell Helix Ultra SP 0W-20
Motul 8100 Eco-Clean 0W-20
vagy más gyártó megfelelő termékei közült válogatnék.Az autószerelőm tapasztalatai alapján a láncos motorok szeretik a Xado motorolajat, egy Xado 25294 0W-20 508/509 RED BOOST lehet rápróbálnék.
-
-
-
Igol kimaradt
https://www.igol.com/en/recommendationsPedig találkozni vele a boltokban és RMSGeri a 10w60-as olajukat dícsérte!
---
M3 V8 pollenszűrő Febi meglepően minőséginek tűnik.
-
Örülök neki, hogy kigyűjtöd szorgalmasan az olajkeresőket, de a feléről még nem is hallottam, de még itthoni webshopban sem láttam.
-
-
-
Alvázszám alapján megmondja a márkaker vagy VAG topikban a forumtárs is.
Xado EX120 a cucc neve VAG topikban meg itt is volt már emlehetve. Autószerelő, akihez hordom a kocsit ő előszeretettel használja, elmondása szerint több váltót megmentett már vele. Corsa-t emlegetett sokat, hogy már sírt a váltóban a csapágy, kapott dupla fecsi adalékot az új váltóolaj, azóta is használják. Persze a hibás konstrukciós M32 váltót nem hiszem, hogy megoldja, de nem olvastam olyat sem, hogy valaki használta volna.
Piros Xado motorolajat kap, Red Boost 5w40, benne van gyárilag az adalék, Xado motorolajat a szerelő láncos dízelekbe szokta, mert jó halk járása lesz a motornak, valami van ebben az olajban.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Esetleg nézz rá a megfelelő Xado-ra, azt szokták szeretni a láncos motorok.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- BestBuy topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen program, ami...?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
A neve nem jelent semmit, mert ez még a DPF előtti dízelekbe meg, benzinesekbe való.