- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kempingezés és sátrazás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz
TommyY2 #14297 üzenetére
HKS-t engedd el, szerintem nem is nagyon kapni már. Eco Lite is jó és a HKR is. HKR modernebb olaj, jobban adalékolt és ennek ellenére alacsonyabb a kén és szulfáthamu tartalma. Viszont a viszkozitásra azért figyelni kell kell, meleg oldalon ~11,5 vs ~9,75. Nagyon Eco
. Bátran veheted bármelyiket.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szimi57 #14294 üzenetére
Nekem tetszik ez a képes összehasonlítás, mert nagyon informatív. Egy bajom van vele (és ez nem csak erre a konkrét összehasonlításra szól), hogy nem tudjuk, hogy az adott olaj tényleg csak API SL-t tud vagy tud többet is csak nem minősítették az API-val (mert nem olcsó dolog egy ilyen minősíttetés). Ha EU piacra szánták akkor pl tök feleslege drága pénzért felminősíttetniük, mert úgyis az ACEA besorolást nézik itt(hon).
-
TommyY2
tag
Köszönöm a választ.
A KIA Venga 1.4 CVVT szívóbenzin (90LE, részecskeszűrő nélküli). Nem tudom, hogy ott is létezik-e az LSPI jelenség (mindenesetre a Suzuki Splash után motorfék üzemben fura traktor, vagy zsír hangja van).
Amit az adalékokról írtál, jól hangzik, vagy szerinted is jobban járnék a Motul Eco-Lite 5W-30 Dexos1 API SP olajjal?
Soha nem megyünk vele 10ekm-nél többet 1 év alatt (most látom, hogy a HKR már API SP).
TommyY
-
TommyY2
tag
Köszönöm a segítséget (szimi57-nek is).
Tehát, ahogy a szavaidból kivettem ("akkor simán jó a Total is"), jobban járnék a Motul Eco-Lite 5W-30-cal?
szimi57: Nem világos teljesen az ábra, mivel nem is látszanak (számomra) egyértelműen a színek. Ki tudnád fejteni néhány szóban?
TommyY
-
Asbee
veterán
válasz
TommyY2 #14292 üzenetére
Én azt találtam, hogy ezt az olajat a HKR váltotta, mert direkt befecsire és LSPI-re nem volt igazán jó. Magas TBN magas szulfáthamu és magas kálcium tartalom miatt. Agyon van vágva molibdénnel és kálciummal, külön kia hyundainak adalékcsomag. Szívócső befecsis motorba max 15k km-re király. Szerintem nem is nagyon kapni már, max ahol maradt raktáron.
A HKR egy sokkal "eco-bb" olaj, modern infineum adalékcsomaggal. Magas TBN 12+, viszont alacsony kén tartalom és egész alacsony szulfáthamu tartalom. (Modern, friss adalékcsomag) Molibdén ebben is van LSPI miatt kevesebb kálcium és mellé magnézium + bór. 10-15 ezernél tovább ezt sem hagynám bent. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TommyY2 #14292 üzenetére
Total esetében nem véletlenül nem adták meg a TBN számot... Ha időben cseréled, 1 év vagy 10-15k km (használat függő) akkor simán jó a Total is.
A gyártó szerint az örök azt jelenti, hogy a gari időt biztos kibírja.
Ha hosszútávra tervezel cseréld, nem vészes összeg. Ha nem tervezel vele hosszútávon (mondjuk 10+ év) akkor meg ne foglalkozz vele.
-
TommyY2
tag
Szia!
Még egy kicsit elmélyedtem az KIA Venga 1.4 MPI olajtémában.
A KIA gyári olaja a Total Quartz 9000 Energy HKS G-310 5W-30.
Ezek után nem tudom, hogy mi lenne a legjobb választás, vegyem bele a fenti olajat, vagy a Motul Eco-Lite 5W-30 Dexos1-et, ami API SP, TBN 8.5? Az Eco-Energy olajat a múltkor kilőttük, mivel papíron nincs KIA ajánlása, az X-Cleadn EFE meg nem A5-ös.
A Total esetében a TBN nincs megadva, meg csak API SL. Nem tudom, hogy ez számít-e?
Nagyon kíváncsi lennék Asbee véleményére is, aki jól belelát az olajok összetételébe, adalékolásába.
Köszönöm még egyszer a segítséget (sürgősen meg kell rendelnem az olajat, mivel már 2.5év eltelt az utolsó bepecsételt szerviz óta, igaz, hogy csak 5ekm ment bele, mivel "nem nagyon használták", legalábbis remélem).
U.I.: A szervizkönyv szerint nem szükséges váltóolajat cserélni, mivel Örök, akárcsak a Suzukié. 60ekm van az autóban, mit gondoltok?
TommyY
-
Szia!
Láttam a korábbi hsz-edben is, és tényleg semmi bajom a Fuchs termékekkel. Személyesen ismerek fórumtársat aki ott dolgozik, őszintén dicsérte.Olyant veszek, ami (1.) a bevált beszerzési forrásomból elérhető és (2.) egyben megbízható gyártmány (pl. Mannolt nem veszek a "bizalmi termékek" közül).
-
-
válasz
grizlisandor #14288 üzenetére
ChatGPT nem tudja, "legalább a korai 2000-es évek óta használatban van".
Lehetséges, hogy mégis ez került gyárilag a 7-es Golfokba? Ott az első csere 3 éves korban esedékes, majd utána 2 évenként. (A 8.5-ösben 2 éves korban először, majd 2 évente.)
-
válasz
grizlisandor #14281 üzenetére
A linkelt oldal szerint az Ate super 5.1 pont 5 évvel ezelőtt jelent meg ("Available from Q2/2020").
Kb. egy árban van a prémium 4 LV-vel.
Illetve a saját feltételezésem szerint, az LV-nek (low viscosity, alacsony viszkozitás) csak nagy hidegben van jelentősége, így a Mazdámba felesleges is, de már maradok ennél. (Legutóbb asszem Bosch 4 HP-t tettem bele, a Golfba pedig Bosch ENV4-et.)
-
ParmaBoy
tag
Mehetne a topic nevebe a fekfolyadek.
Ami az emilfrey-nel a mai napig fekolajkent szerepel a szamlan/munkalapon, ami sokat arul el a helyrol...
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #14281 üzenetére
2 tippem van, hogy miért nem lett az 5.1 az alapértelmezett:
- utcai autókba átlag sofőrök mellett totál fölösleges akkora forráspont
- drágább, mint a 4-esEgyébként a 2008-as MiTómban is van ESP, de nem írták elő hozzá a low viscosityt, egyszerű DOT 4-et kérnek bele a digók.
-
Gyula84
veterán
Köszi még egyszer, akkor csak a dot4 LV lesz
A kupakon amúgy dot 4 van -
grizlisandor
veterán
válasz
focvis #14279 üzenetére
ATE is 3 évet ír az ATE SUPER DOT 5.1 termékre.
Ha gyárilag DOT4 LV (CL6) jött ki gyárilag, akkor én azt tenném bele, nem találtam meg, hogy mióta van DOT 5.1, de 2005-ben nemzetközi fórumokon ment a csevej róla. Gyártók az elmúlt 20 évben simán alap értelmezhették volna...
-
Nem tudom, nem gondolnám, hogy hamarabb vizesedik, a Bosch 3 éves csereperiódust ad meg rá, ellenben a normál 2 évvel. [link]
Van már benne ESP?
A japánok elvileg elvannak a puruttya DOT 3-mal* is, a Mazdám kupakján azt tüntetik fel, bár ESP-s, így DOT 4 LV-t kap tőlem, ahogy a VW-be is azt tettem, utóbbi esetén viszont előírás.* Mondjuk a japánokból nem érdemes kiindulnunk, fékből is biciklire méretezettet tesznek.
-
-
Gyula84
veterán
köszi mindenkinek a választ! Az ATE oldalán ezt írja
New: ATE SUPER DOT 5.1 premium brake fluid
The new glycol-based ATE SUPER DOT 5.1 brake fluid ensures top performance in hot as well as cold conditions. Its wet boiling point is 5°C higher than for ATE SL.6, and it has a longer changing interval – with similarly low viscosity. This makes DOT 5.1 ideal for vehicles with advanced driver assistance systems like ESP®, ABS and ASR.tehát akkor az 5.1 még jobb vagyis bőven jó bele, ha jól értem?
#14267 grizlisandor ott még meg sem néztem, majd ha eláll az eső
-
Jenne
őstag
válasz
Gyula84 #14266 üzenetére
Szia!
Ha ez segít. Én a DOT4 helyett a DOT 4 LV jelölésűt használom. Az LV jelölés jelentése ( Low Viscosity= alacsony viszkozitású)
Eurol oldaláról másolva és lefordítva: Az Eurol Brake Fluid DOT 4 LV ABS, ESP és ASR fékrendszerekhez ajánlott. A hagyományos DOT 4 fékfolyadékokhoz képest alacsony viszkozitás különösen előnyös ezekben a rendszerekben.
Bővebben itt: [link] -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Fékfolyadékot rendeltem, igaz még tavaly, de vissza is küldtem azonnal a rajta lévő dátum miatt. Ti hogy értelmezitek a dátumot? Eurol Brake Fluid DOT 4 LV a fékfolyadék. [kép]
Megoldás: a gyártó (Eurol) a nap/hónap/év (NN/HH/ÉÉ formátumot használja. Rákérdeztem az Eurol Holland ügyfélszolgálatánál és ott megerősítették a dátumot, hogy ez egy 2017-es gyártású, már lejárt felhasználhatóságú termék.
-
Gyula84
veterán
Üdv egy 2018 as audiban milyen fékfolyadék kell? dot 4? boltok ezt dobják, de van ahol olvastam a dot 4 LV is
-
Petyal
tag
Sziasztok!
Olajhoz értő személy tanácsára lenne szükségem hajtóműolaj témakörben:
Kranzle magasnyomású mosóba a könyv szerint 15w40 olaj kell. A gyári olaj pedig ez, amire a viszkozitás helyett annyi van írva, hogy Hajtóműolaj.
Ha összepárosítom a két paramétert, akkor nem találok a piacon olyan olajat, ami 15w40 hajtóműolaj. A hivatalos magyar márkaszerviz szerint jó lesz bele a motorolaj is, a gyártó mégis hajtóműolajat ad. Egyszer beletettem a motorolajat, de sokkal hangosabb lett tőle ezért gyanús, hogy mégsem jó ötlet hosszú távon.
Szerintetek melyik hajtóműolaj felel meg a paramétereknek? -
Qru
MODERÁTOR
Eladhatják a Contitech-et 2026-ban.
Remélem ez is a kínai kézbe kerül...
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Elnézést a kicsit offos kérdésemért, mert nem motorolajról kérdeznék.
A fékfolyadék flakonján (gyári bontatlan flakon) a ráírt/nyomtatott dátum az mire értendő? A felhasználhatósági időre, a dátumon jelzett ideig használható azaz beönthető új fékfolyadékként, vagy a gyártási töltési időre?
(Motorolajoknál tudom, hogy a dátum a töltési időt jelzi.)
Köszönöm előre is a válaszokat. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TommyY2 #14257 üzenetére
Az Eco-Lite-ot venném a KIA ajánlás miatt és mivel hígabb is jobban is ken hidegen. Az alacsonyabb TBN nem olyan nagy baj, úgy is cseréled időben az olajat.
70W kell bele, valóban nem olcsó. Érdemes ledobni, főleg, hogy nem tudod ki/hogy használta előtte. Itt nem is annyira az olaj ami fáradt még, hanem inkább az lenne a cél, hogy az olajban lévő/lebegő kopadékoktól megszabadulj. A következő csere már ráér több mint 60k km megtétele után is.
-
TommyY2
tag
Köszönöm a válaszokat.
Most néztem meg a KIA oldalán, hogy ACEA A5/B5 az előírás.
Ezek után már csak két választás maradt:
- Motul Eco-Nergy 5W-30, ACEA A5/B5, API SP, TBN 12.5, de nincs KIA ajánlása
- Motul Eco-Lite 5W-30, Dexos1 Gen3, API SP, TBN 8.5, van KIA ajánlásaA 75W váltó olaj árán meglepődtem, még jó, hogy csak 2l kell bele. Gondolom, hogy 60ekm után már érdemes cserélni.
TommyY
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TommyY2 #14253 üzenetére
Sima nikkel gyertya is jó bele. NGK vagy Denso mehet bele simán.
Motul X-Clean mehet bele ebbe is vagy az Eco-Nergy. Benzinesbe inkább az utóbbit venném, mert vékonyabb így hidegen jobb a kenése és több adalék van benne, nagyobb tartalékkal bír az öregedés/degradálódás terén. De igazából ez nem egy nagyon szofisztikált motor, egy sima Total/Shell is elég lenne bele ha spórolnál kicsit.
Eco-Lite is jó választás, kimondottan benzines motorhoz van tervezve. EFE és a Nergy között van sűrűségben és adalékolásban is. #aranyközépút.
Nem a 75W nem jó bele ha 70W az előírás akkor 70W kell bele. Petronas vagy ha vmi nagyon extrát szeretnél akkor a Ravenol (ennek van is KIA minősítése is).
Nem a lánc lesz, az csörögne és hidegen indításkor lenne a leghangosabb. Nekem pl a Jazz lánca csörgött a Fuchs olajtól. Előtte a Castrol-al sem volt ilyen gond és azóta az Eneos-al sem csörög.
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
zeus_2k14 #14165 üzenetére
Sziasztok
Korábban már kérdeztem, kérdezek még
Közben néztem olajat, mert már aktuális lenne, ez megfelelő lenne a géphez? Korábbi tulaj ( valami német emberke, lehetséges hogy orvos
--> csak viccelek ) nem tudom, hogy milyen olajat rakott bele. Én most akarok elösszőr rakni bele,cserélni Ezt a fajta olajat érdemes lecserélni erre? Ugyan azt tudja, nem teszek kárt a motorban, gondolom én..?
-
TommyY2
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most vásároltunk a feleségemnek egy Kia Venga 1.4 MPI, 90LE, 2017-es navigációs autót, 60000km-rel (papiron volt gyertyacsere 4 évesen 50e km-nél). Tudnátok esetleg válaszolni az alábbi kérdésekre?
- Milyen gyertya való bele? normál, vagy iridium?
- Milyen olaj ajánlott bele (a gyári a Shell, vagy Total quarz, ha jol olvastam)? Olaj kereső alapján a Motul X-Clean EFE 5W-30 API SP (és még az Eco-Nergy is, most már ez is API SP) ajánlott (az X-Clean-t használom a Suzuki Splash és S-Cross autókba is). Megfelelő lehet ez a tapasztalatotok alapján. Gondolom, a Mann olajszűrő jó hozzá (W 811/80?)?
- Esetleg jobb választás lehet a Motul Eco-Lite 5W-30 Dexos1 Gen3 olaj (amennyiben az autóhoz az A5/B5 az előírás)?
- Mennyire kényes ebben az autóban a lánc (ezt is figyelembe véve szeretnék bele megfelelő olajat)?
- A használatija szerint a váltóba 70W olaj szükséges, ami elég ritka. Tud esetleg valaki ajánlani belevalót (60ekm-nér gondolom már illene cserélni)? Esetleg jó lehet bele a 75W is?
Még egy kérdés. Motorféknél más hangja van a motornak. Elképzelhető, hogy a lánc hangja (mint valami "zsír" hang). Ez normális lehet? A Suzukik esetében nem hallottam hasonlót.
Köszönöm a válaszokat:
TommyY
-
troll81
addikt
sziasztok.
Alany Twingo c06 2003 43kw 58ps. újra aktuális a csere [link] ez mehet a paripaba -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #14250 üzenetére
Sajnos nem feltetlenul latszik melyik/milyen hordobol vette ki az olajat mert azt tobbnyire (tuzvedelmi okokbol is) mashol taroljak.
-
ParmaBoy
tag
válasz
grizlisandor #14247 üzenetére
Az csak opció, nem minden esetben. Ha kéred, akkor csinálják, flottásoknál alapból tapasztalataim alapján.
-
momo2828
tag
Meg se nézték, csak öntötték akkor ott is...
Itt most odáig jutott a folyamat, hogy a Ford Magyarország válaszolt, szóltak a márkaszervíznek, hogy hívjanak vissza olajcserére.
Feléjük adminisztrációs hibát említettek, felém azt, hogy a szerelő már nem emlékszik, hogy mit öntött bele.
Mindenesetre a csere megvolt, kapott 0w20-as Totalt a múlt héten, de a Ford specifikációt ez se tudja. Nem is értem őket.
Jeleztem megint a panaszt, kiváncsi leszek mi lesz belőle. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Azt tudom, hogy a szintetikus motorolajnak, gyári bontatlan flakonokban, az eltarthatósága/felhasználhatósága 5 év, de szeretnék minél frissebb gyártású olajat az autómba..
Neten tudok csak rendelni olyan olajat amit én szeretnék, FUCHS Titan Supersyn F Eco-DT 5W-30. Sajnos Pécsett egyik autósboltban vagy olajboltban sincs. Több helyen is rákérdeztem a neten, és ahol válaszoltak is, ott ebből az olajból a legfrissebb töltés az 2023.03 havi, a többi forgalmazónál, akinél kapható, ott már ennél régebbiek voltak. Volt akinél 2021.06 havi dátummal volt ez az olaj.
Olajcsere majd csak novemberben lenne, és az a kérdésem, hogy megvegyem az olajat vagy sem, mert novemberre már két és fél éves lesz a gyártási idő? -
Boldi, nézd mit vettem, "Ricambi Originali"!
De vajon milyen digó vasba teszem??!Allegroról jött postával ~6500, úgy vélem, elfekvő készlet, kibontva is hibátlan.
-
tibbike01
őstag
Én nem ismerek olyan márkaszervizt, aki gyári logós olajat tölt a verdába. VW vonalon találkoztam Shell, Castrol, I-sint és Mobil olajokkal. Az van náluk, akivel éppen sikerül leszerződniük jó áron.
Az pedig stratégia, hogy egy "általánosabb" olajat választanak, pl 0w30, ami több specifikációval bír, ezért egy nagy hordóból több motorba is bele tudják öneni. Minden csak business kérdése.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
momo2828 #14231 üzenetére
Ha tudja az eloirt specifikaciot az a Total akkor nem lesz belole baj de legkozelebb inkabb a gyari eloirasnak megfelelo menjen bele. Nem is ertem miert nem gyari olajat tettek bele ha mar markaszerviz... Mondjuk Hondanal is Shell-t raktak bele nekem nem a gyari Honda olajat.
-
momo2828
tag
Sziasztok!
Adott egy 2024-es 1.5 Ecoblue Focus 5700km-el. Kb. 1 éve gyárthatták, gondoltam legyen meg az első olajcsere. El is mentem a legközelebbi márkakereskedésbe emiatt (külön kellett kérni, hogy a szűrőt is cseréljék, khm).
Leírások alapján ilyen kell bele:
Ezzel ellentétben a számlán azt látom, hogy Total 0W-30.
Total olaj ajánlója is 0W-20-ast hozott, meg bárhol ahol kerestem ott is 0W-20. Próbáltam megnézni, hogy a specifikációra van-e 0W-30-as Total, de nem találtam.Most szerintetek nem tudják mi való bele, vagy csak spórolni akarnak az egyszeri useren, vagy jó ez is bele a tapasztalatok alapján?
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ma megtörtént az olajcsere, a FUCHS Titan Supersyn F Eco-DT 5W-30. Amíg tartott a művelet, nézelődtem a szervizben kicsit. Láttam több kék színű 60 literes hordót, közelebb is mentem és megnézve azt láttam, hogy WOLF Lubricants név van rajtuk. Az egyik hordón az adattáblán a Ford előírásainak és specifikációknak megfelelő adatok voltak, akár az én autómba is betölthető lett volna. Szerelő mondta, hogy jó olaj.
Még soha nem hallottam erről az olajról. -
ReFleXx
addikt
válasz
grizlisandor #14215 üzenetére
2018-as , motorkodot most igy nem tudom.
En is ezt az RN0700-at talaltam, akkor gondolom ez jo lesz ELF EVOLUTION 900 SXR 5W-30 -
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #14224 üzenetére
Viszont a gázolajszűrő háza 40+ km megtétele után is változatlanul ereszt, hiába kapott új tömítőgyűrűt. Kiszerelés nélkül nem fog kiderülni, de attól tartok, hogy tényleg meg van repedve a műanyagház valahol. Rendeltem egy újat.
-
bul07
nagyúr
Ha már szervizanyag, akkor ablaktörlő lapát
Olcsó kategória
Hella
2022őszén raktam fel a kocsira, azóta csíkozás mentesen töröl, egyszer vagy kétszer volt ez a tipikus megkeményedek és hangot adok jelenség, de tényleg párszor, és utána nem adta a hangot
Én tudom ajánlani ha közép/alsó árkategóriában keres az ember
Ez a kettő van fent nekem
HELLA 9XW 358 053-181 CLEANTECH [link] , én 2022őszén 2038Ft-ért vettem , most 2550Ft
HELLA 9XW 358 053-241 CLEANTECH [link] , én 2022őszén 2682Ft-ért vettem , most 3308FtNem számítottam rá hogy ennyit kibír, előtte is ilyen árkategóriából vettem sok márkát volt hogy oldalanként más márka volt hogy teszteljem
Ez mi sem jellemzi jobban hogy 2023őszén vettem Bosoko lapátokat hogy úgyis cserélni kell majd a Hella lapátokat, de nem
A Bosoko lapátok ára azóta is ugyan annyi 1950Ft
Bosoko S980 Multi, FLAT ablaktörlő lapát, 24" [link]
Bosoko S980 Multi, FLAT ablaktörlő lapát, 18" [link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboldi #14220 üzenetére
Akkot nem csodalom, az egesz suru meg az 5W40 szabvanyon belul is (a Gen1). Persze nem egy Power 5W40 de akkor is.
Nalam az 5W30 a preferalt de az 5W40-et is engedi (elsosorban a forro egovre) a gyarto. Na most az a tapasztalat, hogy az 5W40-tol kevesbe hajlamos hengerfejesedni, igy vmi higabb 5W40-et kerestem a Gen1 utan (azzal kemeny minuszban nem vt szep hangja indulaskor).
-
tboldi
nagyúr
Ha már X-Cess Gen2 5W40, nem tudom, hogy ennek az olajnak köszönhető vagy az egyenes helyett cikkcakkos szűrőnek, de szombat óta nem dobta be a Lancia az insufficient oil pressure hibaüzenetet hidegindításkor.
Eddig betudtam annak, hogy mivel a hengerfejben van az Aladdin lámpa kapcsolója, kell neki pár sec, mire odaér az olaj, csak pár tized vagy századmásodperccel hamarabb reklamál az ECU. Mert aztán eltűnik magától a hibaüzenet és utána nem jön elő újra, csak több óra ácsorgás után, mikor már teljesen kihűlt a motor, és visszacsorgott az olaj a teknőbe. Nyilván az eddigi 17 év és 88k km alatt keletkezett lerakódások sem segítenek az olajjáratokban. 🤔
-
szimi57
őstag
A Castrol elég gyengén teljesített. [link]
-
bul07
nagyúr
válasz
focvis #14203 üzenetére
Már utána néztem régebben(most nem találom) 5W-30 is mehet csak autópályás üzemhez nem jó, magas hőt nem szereti
Na de én nem autópályázokLehet akkor 5W-40 lesz az még olcsóbb is
Nincs PDF
2005-ös Touran, 1.9PDTDI BRU
Mindig elfelejtem hogy nem látszik az aláírás mert ott szerepelt a pontos kocsi adatok.........
Akkor szerintetek jó választás a
Total Quartz INEO C3 5W-40 [link] 10.500FtKicsit drágábban találtam ezeket.
Ezek mennyire jó olajak, esetleg van amely nagyon jobb mint a Total?
REPSOL Elite 50501 TDI 5W40 [link] 13.500Ft, adatlapok itt található [link]
PETRONAS PSYNT3000 AV 5W40 5L [link] 12.700Ft -
JoAzUgyse
csendes tag
Üdvözletem!
Skoda Octavia kombi 2020.12 havi, 2.0 TDI 116 Le autóba (friss vásárlás) az előírt motor olaj 0w20-as.
Kérdésem, hogy van valami javaslat olaj márkára típusra? -
válasz
grizlisandor #14204 üzenetére
Az 505.01 szabványból kiindulva inkább DPF nélküli lehet.
-
ReFleXx
addikt
Dacia Dokker 1.6 benzinesbe milyen motorolaj való/ajanlott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Amazon Kindle
- PlayStation 5
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- További aktív témák...
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest