- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
Ma délelőtt voltam bevásárolni és útba esett haza felé az egyik Orlen töltőállomás. Bekanyarodtam és megkérdeztem, van-e Ford specifikus Orlen Platinum max expert F – 5W30 olajuk? Volt 12db 1 literes flakonnal és igen "baráti áron"
potom 5560 Ft/liter (!)
Neten rendelve ez 2900-3100 Ft között van literenként.
Még el nem felejtem, 14/02/2022 volt a flakonokon a dátumozás.
Tudom, hogy 5 évig felhasználhatók a bontatlan csomagolásúak, de ezt a 3 évet kicsit már sokallom. -
J&P
aktív tag
Sziasztok,
2017-es 2.0 dízel passathoz, motorkód crlb. Ezt a motorolajat néztem ki, Shell 5W-30 Helix HX8 ECT 5L. Ajánlott, vagy keressek mást. Ajánlásokot szívesen elfogadok. Köszönöm. -
bul07
nagyúr
Hátha ti kauffer oldalán jobban eligazodtok
Van ez a Szerszá-katalógus oldaluk [link]
De sehogy nem tudom ár szerint rendezni, olcsótól a drágább felé kellene és kb 1000Ft-is átnézném hátha van olyan ami csak úgy belefér alapon megtetszik a következő rendelésbe beleteszem -
d4d
aktív tag
Én is ajánlok egyet, Érd, diósdi út 69, autóműszer autószerviz. Bár nagyobb v időigényesebb munkát nem nagyon vállalnak (vezérlés, váltó, kuplungcsere ilyesmik), de olajcsere, diagnosztika, óracsoport problémák a műszerfalon, futómű, fék javítás stb az megy. Egyrészt kulturált normális, tiszta, tágas szerviz, másrészt értik a dolgukat. Soha nem volt gond, hogy viszem az alkatrészt v olajat, szűrőket stb. Segítőkészek, nem lehúzós banda. Ott lehetek a munkafolyamat közben, közvetlen az autó mellett (vagy alatt ha emelőn van
) fotókkal is dokumentálhatom az olajcserét. A google értékelésük is jól áll, nem véletlen 4.9/5 (79).
Más.
Diósdón a 0-ás közelében az egyik körforgalomnál viszont van egy futóműves akiket nem ajánlok. A beígért gyári alkatrész helyett fos indiai lett beszerelve, az előre megbeszélt végösszeg pedig nem kicsit lett magasabb, bár valamennyit visszaadtak belőle, mindenféle minősíthetetlen beszólások és fenyegetőzések közepette. -
raziel01
veterán
válasz
tibbike01 #14485 üzenetére
Ha valakinek segítség: Kecskemét, Vértes u. 2, (Hungaro Rental)
Sokszor voltam már náluk, más problémával is. Részemről 10/10. Mindig csak fél órát számolnak a megkezdett óránál, nem úgy, mint másoknál. pl 2 óra 10 percre nem 3 órát számol hanem csak 2,5. Amúgy 22 ezer az óradíj szvsz nem vészes. Közeli városokból is ismerek olyat aki idehordja. Persze nagyobb munkáknál ott kell hagyni de ha ilyen 30-60 perces munkát csináltatsz akkor meg lehet várni. (olajcsere,szűrőcsere, fékfolyadék csere stb) -
Ha ma az idiótát kell játszani 🤪 , én is leírom - az amúgy valós - sztorit, amikor széthullott az Abarthban a Fiat 1.4 Turbo, éppen Motul 8100 X-clean 5W-40 volt benne.
A motor szar vagy az olaj? (Nem kell válaszolni.) -
norrberth
addikt
válasz
TommyY2 #14480 üzenetére
Tartályt elkell mosni féktisztitóval csöveit is.
Meg használt előtte nyomatni át kis fékfolyadékot befőttes üvegbe,biztosra tiszta legyen.
És akkor tutkó nem kerül be semmi.Tegnap 2 ismerősömnél néztem fékfolyadékot.
0L mindkét autóba.
4% felett volt víz, nem tudodta megmérni
Miért van olyan érzésem, hogy a fékfolyadékot nagyon kevesen cserélik. 🥲 -
TommyY2
tag
válasz
norrberth #14466 üzenetére
Biztos ez a legjobb megoldás (a márkaszerviz is igy csinálja), csak minden autón más lehet a féktartàly sapkája.
Ebben az esetben a fékfolyadék cserélő készülék tartályát mindig tisztán kell tartani, nehogy szennyeződés kerüljön a rendszerbe.
Az én kompresszoros megoldásom nagyon sok levegőt kíván, a végén már okádta a kompresszor a vizet, meg nagyon hangos is.
Beszereztem egy kicsi 12V-os vákuum szivattyút is, legközelebb lehet, hogy azzal próbálom.
TommyY
-
Asbee
veterán
Az a baj, sokan csak azt nézik, hogy oh olcsó akkor csak szar lehet. Meg ilyen magyar mentalitásos abszurd példák alapján vonnak le következtetéseket. Persze érhető egy laikus azt is nézi, hogy a likvimoli német meg drága, akkor csak csúcs lehet, bezzeg a francia, olcsó. Közben meg Total a világ egyik legnagyobb olaj és gázipari vállalata, nem csak mezei végfelhasználói olajgyártásban utaznak, persze hogy megtudja tenni hogy olcsóbbak a termékei sokszor. Konkrétan olaj és gázkitermeléssel is foglalkoznak, mint pl az Exxonmobil, Shell, BP. Nem egyszer más gyártóknak is szállít bázis olajat. Pl Motul, és sokan labdába sem rúghatnának mellette. Nagyon sok top olaja van, meg átlagos is. Ahogy mindenkinek. De ez úgysem fog sosem változni, mert ezek az infók, adott olajak összetételei, nem jutnak el átlag felhasználóknak és talán nem is kell.
Mondom ezt úgy, hogy nekem is most Toptec 4200 ment a kocsiba, de csak hogy olajfogyasztást figyeljem, aztán kapja a Totalt
-
d4d
aktív tag
válasz
tboldi #14475 üzenetére
Az is elég ha túltölti, főleg dízelnél.. ott még egy sima fullra töltés is lehet gond a regenerálás miatt. Olyan sok tényezős a dolog, hogy így kijelenteni, hogy márpedig az az olaj miatt van, nagyon bátor. A totál és az elf ugyanúgy jelen volt és jelen van a motorsportokban is (pl WEC széria, le mans stb) mint a motul. Van ott tudás.
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth #14472 üzenetére
Őőőő... Tegyük fel, hogy van egy objektíve hibátlan motorunk az előírásnak megfelelő illesztési hézagokkal, olajnyomással, miegymással (tehát nem csak rámondjuk, mert épp működik valamennyire), ami a specifikációval egyező Total olajat kapja. Gondolnád, hogy nem lenne ebből qrva nagy botrány, ha egyértelműen bizonyíthatóan a Total olajnak köszönhetően menne tönkre?
Nem védeni akarom, sosem használtam még Totalt, csak marhára hihetetlennek tartom, hogy ettől romlana el bármi. Még ha a specnek eleget téve is választott a kedves szerelő, biztos vagyok benne, hogy az adott alkatrész(ek) más márkájú olajjal is ugyanúgy elköszöntek volna.
-
tboldi
nagyúr
Ja, van ilyen, főleg Opeléknél. Az M32-es váltóra is volt egy receptjük, kiderült, hogy nem jó, változtattak rajta, és az lett, amit az olaszok kezdetektől fogva öntöttek ebbe a váltóba.
De ezeket a változtatásokat eszközölhetik akkor is, ha egy szigorúbb környezetvédelmi norma lép életbe. Bár nem egészen ez történt, az Euro 5 csak 2009 szeptemberétől volt érvényes, de pl. az emlegetett 2007 márciusi Lanciánk még épp nem kapott részecskeszűrőt (csak opcionális extra volt akkor még), de ha 2 hónappal fiatalabb lenne, már kapott volna szériában, és az olajajánlás is más volna. Sőt a táblázat alatt ki sem emelték a DPF-et, hiszen alap lett.
A boltban is felhívják a figyelmet: Selenia WR 5W40 DPF nélküliekhez és WR Pure Energy 5W30 DPF-esekhez.
-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth #14472 üzenetére
Az autószerelők nagy részének fingja nincs az olajról. Okosabbak akarnak lenni a gyártónál. Valamelyik még mindig a 10W40-nél van leragadva, pedig legalább 20 éve el kellett volna már felejteni azt az olajat. A másik 15-ös 1.6 CRTDi Octáviába 5W40es olajat akart tölteni, amikor mondtam neki hogy nem létezik olyan 5W40es olaj ami teljesíti az adott VW előírást ehhez a motorhoz, akkor jött azzal, hogy nem értek hozzá, ő a szerelő, már sok ilyen autóba töltött ilyen olajat és nem lett semmi bajuk... jaja majd amikor a dpf, turbo és társai elkezdenek idő előtt elhalálozni majd nem fogod a szar olajodra ezt visszavezetni, hanem szidod az autót, motort, gyártót. Kicsit bővebben is kifejthetnéd milyen autó pontosan melyik olaj stb. Lehet hogy simán botlábú volt és mindig taposta neki hidegen, akkor meg lehet benne bármilyen olaj.
Elfhez. Van egy 18as Renault nálunk közel 400e km, 1.5dci, olyan hangja van a motornak mint egy schaffhausen óranak. Új korától ugyanazt az 5W30as RN0720as Elf olajat kapta. Mindenre lehet példát találni. A total jelenleg az Opel gyári beszállítója is, mióta a PSA felfalta őket.
Viszkozitási indexben egy hasonló Motul is gyengébben teljesít, mint a fenti FGC.
Motul Eco Lite 5W30 (dexos 1 gen 3)
Viszk. Index 166, dermedéspont -39°CFuture FGC 5W30
Viszk. Index 175, dermedéspont -45°C -
norrberth
addikt
Dolgoztunk egy autószerelőnél dicsérte a Total olajat. Gatyára vágta a motorját az autójában, sárga földig járta.
Mondjuk túl nagy csodát én se várnék tőle.
Elf szint. -
raziel01
veterán
Idéntől én is váltok Total-ra. Skoda 1.2 CRTDI. Vagy 8 évig Mobil 1 5w30 ESP-t kapott de mivel rontottak rajta így inkább rápróbálok a Total-ra. -
d4d
aktív tag
válasz
tboldi #14469 üzenetére
Na ez az, végre a kézikönyv! Bár itt nem gondolom hogy eltérő választ kapnék a márkaszerviztől, de az Opelnél egyszer megjártam. 1.4 turbo benzin J astra. Megvolt a használati utasítás, Dexos 2 kell bele tök egyszerű. Megvettük lecseréltük, majd 1-2 nap elteltével valahogy megnéztem újra ezt az olajtémát, nem tudom mi volt az oka, végül beszéltem márkaszervizekkel és mondták, hogy hohó nem lesz jó. Dexos 2-es olaj már ideiglenesen sem kerülhet abba a motorba. Azóta változtatott az opel, gond volt az olajjal, illetve ez a motor nem szerette, komoly problémához vezethet idővel a használata, már csak Dexos 1 Gen 2 (vagy 3, visszafele kompatibilis) mehet bele.. ugyanígy az 1.2-es benzines 2010es D Corsaba is és volt egy 2009es 2.8as turbo V6-os Insignia is (nem OPC), amibe szintén Dexos 1 Gen 3 / OV 040 1547 - G30, 5W-30 a legfrissebb előíras, holott az eredeti kézikönyv még Dexos 2-t írt. Kb 6 márkaszervizzel beszéltem és kérettem le alvázszám, minden szerint.
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #14462 üzenetére
Amit én találtam, abban nem írnak 0W30-at, de a többi stimmt.
Mondjuk Fiatéknál is előfordul keveredés, de ott a fordításban szoktak elveszni.
A Lanciánk magyar nyelvű könyvében ugyanazt a sort sikerült beírni a dízelhez is, mint a benzinhez, és nem is felel meg neki a megadott Selenia olaj. Eredeti nyelven viszont nincs hiba.
A MiTo magyar kezelésijében meg olyan elírások vannak, mint pl. "miszaki" adatok. -
tboldi
nagyúr
Akkor annak kellene megfelelnie, amit tegnap beszúrtam.
Az olajválasztók eltérő eredményei szerintem pont ebből fakadnak, hogy míg a Fiat pontosan specifikálta, hogy milyen olajat kér, addig a Suzuki csak pongyolán fogalmaz.
Én továbbra is a Fiathoz igazodnék, mégiscsak ők tervezték ezt a motort, azaz 0W30, ACEA C2, API SN. -
norrberth
addikt
válasz
norrberth #14466 üzenetére
Lényegében alul a kúpos része zár, ilyen lágy fos anyagból van, vagy az amibe zár, hogy tömítsen.
Ezért nem szabad túlhúzni 10-14Nm között mozognak.
Ha meg nincs meghúzva az is baj, mert szívja be a levegőt meg tolja is ki.Mikor megvan lazítva, a fékfolyadék a lyukon megy be és fent középen megy ki.
Viszont mikor megvan lazítva, a menet mellett körbe tud menni a levegő.
Ha valakinek nem tiszta, csak azért írtam le.
Mostanában ez a fék téma a gyengém... -
norrberth
addikt
válasz
TommyY2 #14463 üzenetére
Hali
Én is kézi pumpálóssal cseréltem [link]
Sajnos nekem is szívta a menet mellett a levegőt.
Hiába kentem be bármivel, csavaron mozdítok kicsit, és megint elkezdte szívni a levegőt.
Egyébként nem baj, mert negatív nyomás van.
Jobb hátsót mikor megcsináltam a vákumossal még szürcsölte a levegőt...
Volt benne annyi buborék..
Aztán a hagyományos 2 emberes módszerrel rá ellenőriztem, nehogy telefossa nekem levegővel. Addig a többi oldalon nekise mertem kezdeni.
De 1 buborék nem jött ki, szóval működik.
Inkább csak becsap, ami sima fékfolyadék cserénél nem baj.
Viszont ha megkéne bontani rendszert, vagy fékcsövet cserélni.
Na ott már nagy baj, mert gőzöd se lesz róla mikor teljesen buborék mentes.Ezért beszereztem egy ilyet [link] [link] nagyon jó cucc.
Max 1 barra felkell pumpálni, és csak nyitogatni kell a kerekeknél.
Lényegében vákumot csinál, és úgy tolja be a fékfolyadékot.
Levegő bejutásnak esélye nincs, max ha üres lesz közben a tartály, és nincs fékfolyadék amit betoljon. -
TommyY2
tag
Így kezdtem én is, szilikonzsir köré, de jobbnak tűnt a befőttes gumi.
Nem is értem miért nincs ott egy szimering. Legközelebb lehet, hogy húzok rá egyet.
U.I.: Arról nem is beszélve, hogy nem lehet hozzáférni a Kia Vengán a féktartályhoz, kellett csinálnom egy tölcséres betöltőt.
TommyY
-
TommyY2
tag
Sziasztok!
Most cseréltem ki a Kia-ban a fékfolyadékot, 1% körüli volt, enyhén sötét sárga, nem tudom, hogy mikor cserélték utoljára (igy most biztos).
Már nem először cseréltem (a suzukikba is). Előtte kézi pumpás módszerrel, most meg kompresszoros vákuum leszivással. Még szerencse, hogy idén vettem egyet, mert ebbe bele döglöttem volna.
Van valakinek ötlete arra, hogy ne szivjon levegőt a légtelenitő csavar menetenél? Próbáltam befőttes gumit köré tekerni, de nem volt 100%-os.
TommyY
-
d4d
aktív tag
válasz
tboldi #14460 üzenetére
Szia!
Van benne részecskeszűrő (Euro 5), a total oldala a hasonló korú fiatokra azt hozza amit belinkeltél, 0W30 C2+fiat előírás, de suzukinál teljesen más C3as olajat dob fel vagy az alternatív ajánlások között van még C2/C3-as is de mind 5W30-as, nincs semmilyen átfedés.
Motul oldala is vegyesen ajánl C2es C2/C3as vagy csak C3as olajat. -
d4d
aktív tag
Jó estét,
2016-os 1.3-as dízel (DDiS) Swiftbe mi a gyári, hivatalos előírás? Nincs valakinek kéznél egy gyári könyv? A saját diesel olajaik (Ecstar) ACEA C2-esek 0W30 és 5W30-as viszkozitással. A különböző kereső oldalak vegyesen ajánlanak C2es C3as olajokat is. Egyéb spec Suzuki előrásról nem tudok, nem jellemző rájuk.
Neten nem találok normális egyértelmű adatokat és persze nincs kéznél a használati útmutató. A márkakereskedéseket pedig csak hétfőn tudom hívni. Ennél előbb kellene az infó.
Az Eneos X Prime API SP / C3 5W30 lenne a legszimpatikusabb, mert másban is használok ilyen olajat (C3 nélküli API SP, ILSAC GF-6A) és nagyon elégedett vagyok vele. De a Totalt, Motult is szeretem, csak ezek hasonló olajai viszkozitási index tekintetében meg se közelítik az X Prime 235-ös értékét. Az igaz hogy ezek az Eneoson belül felső polcos olajok még tényleg Japánból jönnek? Pár éve amikor még volt sustina, azoknak a flakonján tényleges made in japan szerepelt. Míg az egyszerűbb 10W40es akármilyen eneos eu-n belül volt előállítva.
Köszi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #14453 üzenetére
Nem csak annyi a kulonbseg. A Gen2 pl higabb is lett.
-
Petyal
tag
válasz
Zoli bácsi #14443 üzenetére
Szerintem maradhat nyugodtan, az én fűnyírómhoz pl ez a gyári előírás:
30 fokos külső hőmérsékletig 10w30, e felett inkább Sae30 olajat ajánl. -
TommyY2
tag
válasz
grizlisandor #14450 üzenetére
Az az érdekes, hogy a Motul olaj választó elsőként az X-Clean Efe-t hozza, aztán az Eco-Nergy-t, az Eco-Lite olajat meg nem.
TommyY
-
TommyY2
tag
válasz
szimi57 #14446 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Az a helyzet, hogy egyre többet tudok meg a dolgokról, de egyre nagyobb is a fejemben a káosz.
Azt nem tudtam, hogy az ACEA visszafelé kompatibilis (szerintem a legjobb olaj a Motul X-Cess 5W-40 A3/B4). Azért szeretem a Motult, mert megad minden fontos paramétert, csak sajnos nem nagyon van full szintetikus váltó olaja.
Nem mertem beletenni a KIA-ba a Motul Eco-Nergy A5/B5, API SP, TBN 12.5 olajat, mert az adatlapján nincs KIA ajánlása (kozben meg a Total NFC olajnak sincs, amit a KIA preferál).
Most a Motul Eco-Lite van benne (remélem nem okoz gondot), majd jövőre újra gondolom.
TommyY
-
szimi57
őstag
válasz
TommyY2 #14442 üzenetére
Az ábrához kapcsolódva nem sok értelme van az elemzésnek. Az ACEA A5-B5 egy motorolaj szabvány, a GM dexos 1 Gen 3 pedig gyártói specifikáció. A 8 paramétert tekintve, minél nagyobb az érték annál jobban megfelel az olaj pl. a motorvédelemnek, az alacsony sebességnél jelentkező előgyújtás védelemnek, a korom, iszap lerakódás elleni védelemnek, a kipufogógáz utókezelő rendszereknek stb. Konkrétan a két olaj esetében még a gyártói specifikációkra, jóváhagyásokra, ajánlásokra lehet támaszkodni, de ezzel nem minden olaj rendelkezik, még ha adott esetben meg is felelne.
-
TommyY2
tag
válasz
grizlisandor #14444 üzenetére
"Ennyit a Kia gyárban nem agyaltak az olajajánláson"
De el is hibázták.
A leírás A3-at ir, az NFC meg a HKS olaj is A5.
Szeretek mindent maximálisan megérteni (bár, abszolút nem ez a szakterületem), egyébként meg éppen ráérek és érdekel a téma, meg féltem az autóinkat, igyekszem megadni nekik a legjobbat.
TommyY
-
grizlisandor
veterán
válasz
TommyY2 #14442 üzenetére
Ennyit a Kia gyárban nem agyaltak az olajajánláson.
Szűkszavúak, mondjuk licenc-elhettek volna gyári pecsnit az olajakra, de hát ez van.
Quartz 9000 NFC 5W-30 vagy Quartz 9000 Energy HKS 5W-30 más gyártó hasonló paraméterekkel rendelkező terméke.Nem egy válogatós motor, cserélve legyen benne használatnak megfelelő időközönként és csak kész.
-
Zoli bácsi
őstag
Üdv!
Fűnyíró traktorba cseréltem olajat, 10w30 kerti gép olaj ment bele, ez az előírás.
Maradt kb fél liter. A sima, önjárós fűnyíróból is kiöntöttem az olajat, persze miután bemelegítettem, majd felöntöttem a fél liter 10w-30 olajjal. Kicsit kevesellettem a szintet, ezért tavalyi maradék egyfokozatú 30-as olajjal maximumra öntöttem, másfél-két deci ment bele.
Szerintetek jóvanezígy, vagy öntsem ki a kevert olajat, és vegyek egy flakon (0,6L) 10W30-as olajat, és azzal öntsem fel?
A fűnyírónak elég lenne a 30-as egyfokozatú olaj. Igazából kerülne olajra, inkább csak el akartam használni a maradékokat, ezért kevertem. Utólag már nem vagyok biztos hogy jó ötlet. Nem használtam a gépet, szóval kárt nem tettem.
Ilyen olajakat kevertem: [link] [link]
Kiöntsem, vagy maradhat? Köszönöm! -
TommyY2
tag
válasz
szimi57 #14294 üzenetére
Szia!
Nem hagy nyugodni a téma.
Kia tudnád elemezni a kétfajta olajat, úgy hogy megértsem.
Azt sem tudom, hogy az egyes szövegek felé irányuló kitöltöttség az bizonyos esetekben hasznos, vagy ártalmas?
Pl. Soot thickening (az A5-nél van, a Dexos-nál nincs).
Dexos1-et tettem a Kia-ba az A5 helyett, mert nem mertem beletenni a Motul Eco-Nergy A5/B5 olajat.
TommyY -
Caldera
senior tag
Véleményt, tapasztalatot várnék az alábbira.
Peugeot 1.6 HDi 16V-be eddig Total Quartz 900 5W-40 olajat tettem (javasolt gyári). Most gondolkodok egy váltáson Motul X-Cess 8100 Gen2 5W-40-re. Mindkettőre azonos PUG minősítés van.
Minőségben melyik jobb? -
norrberth
addikt
Ezzel most pár napig elleszek.
-
norrberth
addikt
Fűnyíró leszervizelve.
És a kompresszor is, autóról nem hozam képeket.
Mert ezek többet mennek 😂 -
ParmaBoy
tag
Szerdatol ismet w5 motorolaj a lidl-ben. A 15w40 5l valami 5500ft.
gondolom lesz mas viszkozitasu is.
(Oszinten nem tudom, h bele mernem-e onteni valamibe. Mannol ala nem mennek, bar valahol olvastam (lehet itt), h honnan veszik es csomagoljak es also-kozep polcos valami volt) -
norrberth
addikt
Rendeltem az Aliról fékfolyadék tesztert.
Alig várom meglegyen, végig mérem az összes ismerősnek a fékfolyadékot, ha akarják ha nem. 🤣
Kíváncsi leszek a 10 éves szutykomra mit mutat.
Meg ami jelenleg a tartályban van, és az újra kannába. -
-
-
norrberth
addikt
válasz
tibbike01 #14409 üzenetére
Én nem kérek a 95 ből.
Itthon alapból is silányabb az üzemanyag minőség.
Kipufogó fossa a 95 től vizet, diggal megnézve meg gyújtás stb rosszabb mint 100 al.És még nem beszéltünk a Etanol káros hatásról.
Korróziót okozhat az üzemanyagrendszer fém és gumi alkatrészeiben, főleg a régebbi autóknál.
Több vizet vesz fel a levegőből.
Oldhatja a régi gumi tömítéseket, csöveket, üzemanyag-pumpa anyagát.Erről nem szeretnek beszélni, mert elkell adni az E10 is természetesen. 😂
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tibbike01 #14409 üzenetére
Semmit. A kopogás szenzorokkal folyamatosan nézi az ECU az égési folyamatokat a hengerekben és kopogáshatáron tartja az autót, mindig optimálisra állítja az előgyújtási szöget. 95-és 95-ös között is van szórás oktánban. Auchan-nál pl múltkor 97-et mértek a 95-ös benzinre.
-
tibbike01
őstag
-
Jenne
őstag
válasz
grizlisandor #14394 üzenetére
Szia és köszönöm...
De ha már gyári oldal... [link] Jelenleg ez a motorolaj van az autóban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gitáros topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- E-book olvasók
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest