Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Ha már szóba került ismét a pollenszűrő.
Az vajon miért lehet, hogy egy nagyon népszerű, nagy példányszámban eladott autóba nem gyárt a mahle caremetix és a kamoka sem pollenszűrőt. -
polonic
félisten
-
polonic
félisten
Én bepróbálom most a bosch fullos kék pollenszűrőjét. Csak jobb lehet a mann fp-nél. Vagy ha nem, akkor ugyanolyan szar. Legalább olcsóbb volt.
-
polonic
félisten
Ez kéne nekem
Jól gondolom, hogy ez egy elég jó olaj?
Mit tud az a clea synto és usvo? -
-
polonic
félisten
Lehet, hogy megpróbálom a maxgear silver carbon szűrőt. Olcsóbb is jóval, bosch vagy mann.
-
polonic
félisten
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Eddig nekem sem volt bajom vele, most először. És Asbee is jelezte, hogy nem az igazi már.
-
polonic
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kipróbálom, szarabb csak nem lesz, mint a mann.
-
polonic
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mi volt vele a baj?
Nálam a mann fp sem szűri a bűzt. Többi termékből meg nincs az autóba való.
Vagy a bosch vagy a mann csak. -
polonic
félisten
Van ugyanolyan tulajdonságokkal bíró pollenszűrő, mint a mann fp? Mahle caremetix-ot ismerem, csak az nincs az autóhoz. Esetleg más gyártó?
-
polonic
félisten
Azt tudjátok, hogy Toyota motorokból ki lehet odb-n olvasni az olajhőfokot?
-
polonic
félisten
válasz
Soma01
üzenetére
Kia ceedet vezettem többször dct váltóval. Valami borzalom. Nagyon hamar elvált, beesik akár 1200-ra is a fordulat és ott tartja. Adok egy kicsit nagyobb gázt, én azt gondolnám, hogy visszavált, manuálissal visszaváltanék egyet, de nem, elkezd nagyon szenvedve gyorsulni. Még nagyobb gáz, jó lassan visszavált 2-t, akkor már elpörgeti 4500-ig.
Lassan gurulásnál sem teszi vissza 1-be, gázt adva csúsztatja 2-ben a kuplungot, beleremeg a hajtáslánc.
Én nem tudom, hogy lehet ezt így megcsinálni. És, hogy milyen a tartóssága motornak, váltónak.
Más duplakuplungost nem vezettem még. A többi is ilyen? -
polonic
félisten
Tényleg szar a mann fp, nem véletlenül írtam. Saját magam legnagyobb meglepődésére is.
Mahle caremetix-et akartam, de az nincs az autóhoz.
Megnézem a kamoka-t akkor. -
polonic
félisten
A Mann FP szűrő is egyre rosszabb, úgy tűnik. Úgy beengedi az előző autó mocskát, bűzét, hogy csak na. Korábban azért egész jól szűrte.
Mondjuk azt sem értem, hogy az ilyen kormoló, füstölő autók hogy lehetnek a forgalomban... -
polonic
félisten
válasz
focvis
üzenetére
Áhh, köszi. Telefonról nyitottam meg, ott nem láttam ezeket a képeket a táblázat mellé rakva és az utolsó manual részt sem. Gépről nézem most.
Meglepő, hogy az omv-ben minimális van. És a mol benzinben is. Gondolom ugyanez van itthon is. Pedig mindkettő cég a tisztítóhatással reklámozza...
-
polonic
félisten
0W-16 olajokat ismeritek? Azok közül melyik lehet a leginkább ajánlható?
Toyota M20A-FXS -
polonic
félisten
válasz
Cheesy
üzenetére
Mivel férfi emberként az autóra másképp tekintek, mint Kedves Feleségem, így szinte fáj ez a használat.
Hú bammeg, ez mennyire igaz itt is.
Az ingatlan után az autó a legnagyobb érték. Aztán simán rámondja, hogy egy használati tárgy. Ami egyébként igaz. De a szaros porszívó, ha meg van karcolva, jobban zavarja. Miért ilyenek a nők.

-
polonic
félisten
Egy érdekesség.
Nem is biztos, hogy hülyeség az OEM olaj. A videó alapján a Toyota olaj jobban adalékolt, mint az ugyanolyan Mobil 1 olaj. És úgy, hogy a Mobil 1 gyártja a Toyota olajat, az USA-ban legalábbis. -
polonic
félisten
És a motul ngen olajok? Ezek is újak.
Hiridhez való 0W-16-ból láttam, hogy már van ilyen. -
polonic
félisten
Azt tudjátok, hogy ki a beszállítója a Toyotanak? Ki gyártja nekik a genuine olajokat? 0W-16-ost keresnék hibrid benzinmotorjába.
-
polonic
félisten
És mi a helyzet a 0W-16-os hibridekbe való olajjal akkor? Mert nyáron itt is van 40 fok bőven.
-
polonic
félisten
Renault. Nincs képem róla jelenleg. Csak amikor cseréltem és kivettem a gyárit, akkor láttam rajta. Nehezen is jött ki. Nekem is mann FP van egyébként, már a harmadik. Van valami vékony kerete a szűrő lapjaira merőleges oldalakon. De a másik kettőn semmi, csak úgy maga a szűrő anyaga van ott, és ennyi.
Legközelebb gyári megy vissza szerintem. -
polonic
félisten
Megérkezett a 6 liter olaj Motul Specific 0720. 5 és 1 literes kiszerelésben. Olajwebshop volt végül. Megjegyzésbe írtam nekik, hogy a legfrissebb gyártási dátumút küldjék, ha lehet.
Az 5 literes 2021.07.21 az 1 literes 2021.06.09 gyártási dátumú. Ez tetszik.
Apropó, zárjegy szokott lenni a Motulokon? -
polonic
félisten
Egyébként miért van az, hogy egy adott olaj kb mindenhol hasonló áron van, nagyon kicsi eltérés van az 5 literes kiszerelésnél
Viszont van 2-3 bolt, ahol 3 és 5 ezer Ft-tal is olcsóbban adják. -
polonic
félisten
VMS lub kft-től, azaz olajmezo.hu-ról rendelt már valaki?
-
polonic
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Rendben
Igazából Elf volt használatban az elejétől kezdve. De azzal hangosodott a vége felé.
Kipróbáltam még az LM 0720-as megfelelőjét is, az sem győzött meg annyira.Ezzel a Motullal most 14 ezer km után is olyan csendesnek tűnik, mint az elején. Már amennyire a traktormotor csendes lehet.

Ja és persze a gyári 30 ezres felezve van. 15 ezernél van csere.
-
polonic
félisten
Volt itt valami korábban a megbízható boltokról.
Ezt a Motul Specific 0720 olajat honnan rendelnétek meg, melyik boltból?
-
polonic
félisten
Nekem meg elegem lett szerintem a Mann FP szűrőből. Nincs keret rajta, így nem szorosan illeszkedik a helyére és mellette be tud jönni a dzsuva.
Visszatérek a gyári szűrőhöz, azon van keret, aktív szenes is. -
polonic
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hol ez a hely? Hol csináljak meg így a cserét?
Mit takar az, hogy kiringatták az olajat? Szó szerint kell érteni?
-
polonic
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, ennyi. Én csak gyárit veszek mindenből.
-
polonic
félisten
válasz
norrberth
üzenetére
Minek az?
Múltkor bicajozom, bicajúton az út mellett, de nem közvetlenül van az út mellett. Az úton a kiütőtt szűrőjű dízelhuszár nyomott egy kövéret, annyi fekete kormos füst jött ki, hogy nagyon durva. Még a bicajútra is elterjedt belőle és alig bírtam végigmenni a felhőn levegővétel nélkül. -
-
polonic
félisten
válasz
Dluinet
üzenetére
Néztem én is pár adatot az olajoknál.
Igazából ezeknek az értékeknek kb értelme nincs, mert összehasonlíthatatlanok, csak nagyon kevés paraméterAdott egy olaj
HTHS ASTM D4741 3.6 mPa.s
TBN ASTM D2896 6.0 mg KOH/gmásik olaj
HTHS at 150°C ≥ 3,5 mPas ASTM D5481
Total base number 7,6 mg KOH/g DIN ISO 3771Totál más vizsgálatok szerint adják meg. Kb a viszkozitás 40, 100 fokon és a viszkozitási index van megadva azonos vizsgálat szerint. Már az alacsonyabb hőfokon lévő viszkozitás is más más vizsgálat szerint van megadva és a hőmérsékletek sem egyeznek.
-
polonic
félisten
-
polonic
félisten
válasz
Dluinet
üzenetére
Köszi a tisztázást. Nem jól emlékeztem.
De a szulfáthamu tartalomról tudtam. Annak is alacsonynak kell lennie, hogy ne bántsa a részecskeszűrőt. Ezt az adatot viszont nagyon kevés olajnál tüntetik fel. Kb csak Motulnál és LM-nél láttam.Egyébként ezeket tudva, nézve az értékeket, sokkal okosabb nem lettem. Hogy melyik a legjobb olaj 0720-as specifikációval.

-
polonic
félisten
válasz
Dluinet
üzenetére
Értem.
A motul szintetikus, míg az Elf és a Total hidrokrakkolt, úgy tudom.
TBN (ez mutatja az adalékolást, igaz?) csak a Motulnál van megadva, az 6-os. A többinél nem adták meg. Az előző Elf adatlapján még meg volt adva, ott 7,4-et írtak. A frissen, ami idén januári, már nincs rajta ez az adat. -
polonic
félisten
Egy adott specifikációt teljesítő olajok közül, ha az egyiknek mondjuk jobban eltérnek az értékei a többihez képest, akkor az jóval jobbnak tekinthető és azt választanátok?
3 olajnak az értekit ide leírok és az utolsó érték tartozik ahhoz az adott olajhoz
viszkozitási index.
172 174 191
40 fokos viszkozítás
68,1 68,4 62,1
100 fokos viszkozitás
11,9 12 11,9
lobbanáspont
224 236 248 -
polonic
félisten
Szia!
100 ezernél váltó olaj cserénél váltó revitalizálót raktunk az olaj mellé. Sokkal jobb lett a váltási érzet. Csak úgy becsusszant
a fokozatokba a váltó.
Nyilván lehet, a sima olajcsere elég volt ehhez.Szóval nem tudom, hogy csak az olaj vagy a revitalizáló hatása is. De ez volt a tapasztalat.
Verylube turbo-t próbáltam Elf olaj mellé. Ott az elején nagyon csendes lett a motor tőle. De mondjuk most a Motul olajnál is elhalkult.
Az olajfogyasztást akkor nem csökkentette. Motul mellé nem használom. Előtte LM volt, amellé sem használtam. -
polonic
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én is Motult raktam most az 1,6 dci-be. Kíváncsi leszek.
Előtte LM volt benne. 15 ezer km alatt fogyott alig 1 liter. -
polonic
félisten
Én nem spórolásból váltottam a gyáriról. Mann freciousplus van most benne. Ami szűrési hatékonyságban jó. Viszont a szűrő szélén semmi keret nincsen. És szerintem bejutott a ventilátorhoz a valami, mert pici daráló hangot hallok.
A gyári szűrőn, ami csak aktívszenes, viszont van egy vastag szivacs keret. Így tökéletesen illeszkedik a helyére és elzárja az utat a bejutó bármik elől. -
polonic
félisten
válasz
Anaren91
üzenetére
Teljesen más, hogy gyárilag nincs dpf, mert még mondjuk az euro 3-as a széria elejéről. De közben bejött az euro 4 és a szériában az újabbak azok lettek. Na és így kiütni a dpf-et. Na az gáz szerintem.
És az is, ahogy írod is, a többi füstokádó szörnyeteg is.
Egyébként tényleg hogy megy át műszakin hiányzó dpf-fel. -
polonic
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Na jól van. Berendeltem innen a Motul Specific 0720-at.
Kíváncsi leszek, most fogok először Motul olajat használni a járgányban. -
polonic
félisten
Olajwebshopról vélemény?
Ezt írják az olalukon:
"Általunk forgalmazott termékek megbízható minőségére garancia, hogy kenőanyagainkat kizárólag hivatalos magyarországi képviseletektől szerezzük be. REPSOL kenőanyagok hivatalos forgalmazójaként ezt a márkát a spanyolországi gyártóüzemből szerezzük be." -
polonic
félisten
Mivel az eddig ajánlott helyeken nincsen a Motul Specific 0720, így utánanéztem.
Találtam egy Motul mintaboltot, Motul oldalán is rajta van. Elég fapados a weboldal, rendelési felület nem tudom, milyen.
Itt van az említett olaj, elvileg.
Ismeri valaki egyáltalán?Vagy pl maradjon az olajwebshop?
-
polonic
félisten
Olajcentrumban minden Motul van kb, csak ez nem.
A kaufferben meg akármikor néztem, sosem volt rendelhető. De lehet, akkor naponta kell majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hello Leo: véget ér a Starlink egyeduralma
- Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- BMW topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Goddess of Victory:Nikke
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Bontatlan Új iScooter W7 elektromos roller
- Elektronikus tárolómérleg árazómérleg 40 kg-ig, LCD alig használt
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Polycom P017-POLY-Studio-X50-TC8 - 4K Videokomferencia pult - kamera kijelzővel - Új ára 917.000Ft
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
- Synology DS120j NAS
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 5G 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

erről még nem is hallottam.