- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyY2
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm, a Shell-ről csak nagyon régi adatlapot találtam a Net-en. Eddig az összes közül ez a leg hígabb.
Eddig a Motul Eco-Nergy a nyerő.
A Total-ra még várok infókat, hátha az nyer.
TommyY
-
-
TommyY2
tag
Sziasztok!
Még tavasszal vettünk egy 1.4 CVVT Kia Venga autót.
Azonnal lecseréltettem az olajat Motul Eco-Lite 5W-30 Dexos1 olajra (Viscosity at 100°C = 11.4 mm²/s, TBN = 8.5). Nagyon izgultam, hogy fogja-e enni az olajat (mivel a Kia köztudottan olajevős), de az eddig beletett 5ekm alatt szerencsére semmit nem evett belőle.
Idő közben kiderült, hogy a Kia gyárilag ajánlott olaja a Total Quartz 9000 NFC 5W-30 A5/B5, API SL (Viscosity at 100°C = 9.7 mm²/s). Ugyebár ez egy régebbi fejlesztésű olaj, ezért a következő alternatívák is szóba jöhetnek az őszi olajcseréhez:
1. Total Quartz 9000 HKR 5W-30 A5/B5, API SP (Viscosity at 100°C = 9.6 mm²/s)
2. Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 A5/B5, API SP (Viscosity at 100°C = 10.1 mm²/s, TBN = 12.5)
3. A Motul X-Cess Gen2 5W-40 A3/B4 olajat nem merem beletenni, pedig tudom, hogy az adná a legnagyobb védelmet.Tehát, mindhárom olaj kicsivel hígabb, mint az Eco-Lite, nem tudom, hogy ez mennyire számít, nem fogja-e jobban enni az autó? A Total olajok TBN száma nem szerepel az adatlapokon.
Azt szeretném csak megkérdezni a szakértőktől, hogy meyik olaj lenne a legjobb választás (akár a legjobban adalékolt), ami hosszan tartó védelmet biztosít az autónak. Munkába járós autó, kb. napi 2x 5-6km, valamint a hétvégéken hosszabb utak.
Köszönöm a válaszokat:
TommyY
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sejtettem...
Akkor csak a lelkemnek jobb. -
-
2ozzmexy
senior tag
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Depiboy
üzenetére
Váltóolajjal csak, kézi váltóba lett beleöntve, nekem nem volt gondom vele...
Ezekkel a csoadszerekkel én hadilábon állok, sőt minden adalékkal amit folyadékhoz kell önteni. Miért? Mert akkor az alaplé is tré amibe beleöntöd, ha pluszban kell adalékolni, ez olyan mintha az üdítőhöz kellene plusz ízesítőt venni 50ml-es kiszerelésben "szomj oltó folyadék" felirattal.
Ha nem csodát vársz tőle akkor sima 4T olaj, mint bármelyik. A mesékből meg gondolom már kinőttél.
-
Asbee
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Attól hogy olcsóbb valami még lehet jó. pl Total, Fuchs
-
Depiboy
tag
Valakinek van a Xado olajakkal tapasztalata? Elfogyott itthon amit eddig használtam a 4t robogómba (125ccm) és most mikor rendelnék olajat feltűnt ez a Xado 26132 10W-40 (10W40) 4T MA2 Red Boost olaj, nemtudom mit tudhat de korábban adalékokat már használtam xado-t és pozitív a tapasztalatom viszont arról hogy kenőanyagot is árulnak nem is tudtam eddig, viszont szimpatikus hogy fém kannába árulják műanyag helyett.
-
4D4M
senior tag
A csereciklus 8000 km-nél rá kellene töltenem a Ravenol VMP-re, de nincs készleten, van valami ellenjavallat, hogy SMP-vel pótoljak erre a 2000 km-re?
-
Asbee
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Már régebben is voltak a Mannollal gondok, azt elvileg tisztázták. Nem is veszed észre, hogy baj van, de nagyon nem mindegy hogy ahol min. 3,5 mPA HTHS az elvárás az 2,9. Csapágyak lájkolják, főleg egy jó nyomatákos VW motorban (504.00/507.00)
De pl a Mannol Dot 4 3002 fékfolyadékkal is gond van.
26/03/2024, A panaszos azt állította, hogy az általuk beszerzett, mintázott és tesztelt anyagtételek a biztonságos fékműködéshez szükséges teljesítmény kritikus területein nem teljesítettek. Az eredmények, állításuk szerint, elmaradnak az US FMVSS 116 DOT 4 szabványban meghatározott specifikációs határértékektől.
09/04/2025, A VLS hat hónapos felülvizsgálatot végzett az ügyben, és ennek részeként beszerzett és tesztelt egy új termékmintát, amelyről kiderült, hogy nem felel meg a Dot 4 specifikáció teljesítménykövetelményeinek, ami személyi sérülés, baleset vagy akár életveszélyt is okozhat. Következésképpen az ügyet a Kereskedelmi Szabványügyi Hatósághoz utalják, és a közbiztonság érdekében sajtóközleményt adnak ki.
Váltóolajjal is szintén ügy van VW vonalon, nem tudja a szabványt.... Mannol 8990 -
Tothgera30
veterán
-
Asbee
veterán
SCT Vertriebs. Lubriage Ltd trading as Mannol UK & Ireland. 5W-30 Longlife 504/507. Complaint. Not compliant. VLS undertook a six-month review of the above case in line with its stated process. As part of our investigation into the above product and following our earlier correspondence, we procured and tested a new sample of the product (dated May 2024). The sample was tested at a laboratory which has full ISO 17025 accreditation and also is accredited for the test method. The tested sample gave a reading of 3.18mPa.s which is consistent with our earlier test result of 3.13mPa.s, and the complainant’s sample test result of 2.9mPa.s. In response Lubriage Ltd trading as Mannol UK & Ireland arranged testing of their own samples in Europe with SGS and committed to sending the results of the testing to VLS. The results were not received prior to publication and therefore the product is non-compliant and has been reported to Bucks & Surrey Trading Standards as part of VLS’s Primary Authority relationship.
Google fordító, nem angolosoknak:
SCT Vertriebs. A Mannol UK & Ireland néven kereskedelmet folytató Lubriage Ltd. 5W-30 Longlife 504/507. Panasz. Nem megfelelő. A VLS a fenti esetet hat hónapos felülvizsgálatnak vetette alá a megadott eljárásának megfelelően. A fenti termékkel kapcsolatos vizsgálatunk részeként és korábbi levelezésünket követően beszereztünk és teszteltünk egy új mintát a termékből (2024. májusi keltezéssel). A mintát egy olyan laboratóriumban tesztelték, amely teljes ISO 17025 akkreditációval rendelkezik, és a vizsgálati módszerre is akkreditációval rendelkezik. A vizsgált minta 3,18 mPa·s értéket adott, ami összhangban van a korábbi 3,13 mPa·s-os vizsgálati eredményünkkel és a panaszos mintájának 2,9 mPa·s-os vizsgálati eredményével. Válaszul a Mannol UK & Ireland néven kereskedelmet folytató Lubriage Ltd. megszervezte saját mintáinak európai vizsgálatát az SGS-szel, és vállalta, hogy a vizsgálati eredményeket elküldi a VLS-nek. Az eredményeket a közzététel előtt nem kapták meg, ezért a termék nem megfelelő, és a VLS elsődleges hatósági kapcsolatának részeként jelentették a Bucks & Surrey Kereskedelmi Szabványoknak.
Ennyit a filléres a olajokról. Részemről a Mannol innentől erősen nem ajánlott kategória. Ha ilyen a gyártásuk, minőségellenőrzésük, ki tudja miket palackoznak, még ha közbe teszteken rendben is vannak. -
tboldi
nagyúr
A 2 digónknál meg nincs ábra, egyetlen egy fajta olajat írnak a benzin és a dízelmotorokhoz külön-külön. Ez még egyszerűbb. [MiTo] [Ypsilon]
Előbbi turbóbenya ugye, Motul X-Clean Gen2 5W40 van benne pillanatnyilag, utóbbi pedig dízel és X-Cess Gen2 5W40, mindkét olaj tökéletesen megfelel a rájuk vonatkozó feltételeknek.#15870: Mindegy, ha már energiát fektettem a szöveg megírásába, akkor maradjon.

-
tboldi
nagyúr
válasz
2ozzmexy
üzenetére
De ha a blokk többi része egyezik, valószínűleg a fejet is úgy alakították, hogy az az olaj jó legyen. Vagy rosszul gondolnám?

És ha már felhoztam a FIRE motorokat példának, még a turbós T-Jethez is ugyanaz az olaj az előírás. Nem vacakoltak a belső furatok átmérőjével meg az illesztésekkel, egyszerűen a szűrőt és a hűtőt tartalmazó egységre rábiggyesztették különálló csövekkel a csigabigát. [kép]
-
2ozzmexy
senior tag
Nem tudom, nem az enyém, én csak hallgatom amiket mesél és mint tudjátok nem vagyok egy VAG fan... én már beszántottam volna sóval az egészet, szóval nem is értek hozzá (máshoz sem
). Ha így tudod ám legyen, de ingyen se kellene egy GTI. Porsche Buda ilyen számokat dobott, bár igaz hogy a számlát se lobogtatta róla... mindenesetre nem ajánlom senkinek sem, csak saját felelősségre, mint a kerámiázást.
-
2ozzmexy
senior tag
Ennek a Toyota 1,33-hoz van köze, mert az bizony elforralta pályán a 0w olajat, a gond csupán az hogy mindegyik motor elforralja a gyári olajat ha fix 4500-on nyelezik több száz km-t az autópályán... egy corolla kombi esetén pályázni az 1,33 nyilván kevés... oda meg kellett volna venni az 1,6-ot, de hát minek is magyarázunk mi benzin vérűek, nem értünk hozzá.
-
Asbee
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Sajnos csalóka a japánoknál igen. Ottvan fater Corollája is. Mehetne bele minden, új kora óta évente 5w-30 olajcsere, 90%-ban városi rohangálós, most volt vele ~3000km túra, nulla olajfogyi, bontatlan, porszáraz motor. Ennyit számít. Pedig még az első szériás olajevős. 194k km.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Ez a két betű (GM) mindent megmagyaráz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekünk magyaroknak viszont ott a Toyota 1.33-as sztori.
-
tboldi
nagyúr

Egyébként csak azért vettük le a teknőt, mert 21 év után elfáradt a gyári szilikon, kezdett szivárogni kifelé az olaj, apám meg nem akarta, hogy a főnöke térkövén nyomot hagyjon.

Az a baj, hogy a tévhiteknek megágyaznak az autógyártók is (főleg a japánok) ezzel az idejétmúlt és értelmetlen ábrával.

A Hondáéban is van hasonló, de náluk teljesen mást jelent az 5W30 vagy a >30°C.

És ha már Honda, alsó képem nincs róla, csak felső, de így nézett ki 2018-ban a szelephézag ellenőrzésekor. Tőlem csak 0W20-at vagy 30-at kapott, nem hiszem, hogy nagyon másképp nézne ki most.
-
Asbee
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Így kell kinéznie egy jó olajjal használt, jól karbantartott motor aljának.
Ez egy akkora tévhit, hogy nem bírja az 5w-30 meg még alacsonyabb viszkozotású olajok…. Dízel golfom alja is ilyen volt, csak ugye szürkés dízel miatt. Sokat pályáztam vele kánikulában 5w-30 al 120+ os olajhővel csapatva. Kutya baja nem volt…. Mindenki azt mondta olajcserénél ilyen szép olajat nem nagyon láttak még dízelben, meg aminek semmi nem odavaló szaga. -
tboldi
nagyúr
Linkeltem ugye egy reddites szösszenetet, az ottaniak szerint nem jó az 5W30 a Suzuki M13A-ba 30°C felett, csak a 10W40 (💪), de sajnos apám WagonR-ének senki nem szólt erről. 258k km-t már legyűrt a vékonyabbal, egy részét nyilván nagy kánikulában tette meg, mégis kutya baja.
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Így van, ez egy tök jól sikerült motor, mai viszonylatban egyátalán nem vészes a fenntartása. Erre a pár dologra figyelni kell, de 100-200k kilóméterenként. Nekem szerencsére pont gari lejártakor kapott gyári új vízpumpa egységet, 1 gramm víz sem fogy. De ha hirtelen mindent is rendbe kell rakni, utána megint évekig minden rendben. Félrementek itt az infók nagyon.
-
válasz
chopin42
üzenetére
9 évesen adtam el tavaly. Szó sincs évi 500k-ról, inkább évi 50k a szerviz. Plusz a fék mikor elkopik, totál kommersz áron (2020-ban 100 k volt körben, értelmes használat mellett kibír 80 ezer km-t).
A hőmenedzsment egység cseréje G12 evoval, munkával, vízpumpával, új gyári kiegyenlítő tartállyal 180 K Ft volt.Nyilván ha valaki tizenéves autót a Porsche Budába hord, akkor vagy nagyon gazdag, vagy nagyon naiv.
Gyönyörűen megy MOL95-tel, pazarlás a 100-as bele.
-
+1 Félrevezető vagy félreértett az információ.
3 db 7-es GTI-vel a hátam mögött ki merem jelenteni, hogy a fenntartása csak egy "paraszt hajszálnyival" drágább csak egy alap Golfénál:
- többet fogyaszt 1-1,5 literrel az 1.4 TSI-hez képest,
- drágább a biztosítása és az adója,
- 1-2 literrel több olaj kell bele cserekor.Golf 6 és 7 GTI-re is bagó a fék, bagó a karbantartás.
Egy tipikus hibája van, a műanyag hőmenedzsment egység (INA 100+ ezer forint), az kb. 100 ezer km-t bír. Jó minőségű, jól összerakott autó.
-
-
Asbee
veterán
válasz
2ozzmexy
üzenetére
6-os szériában nem volt még dupla befecsi, meg műanyag karter, 7-esbe jött be. Egyébként ezek nagyon túlzások, vagy valami lerúgott fostenger a kocsi. Én minden harmadik olajcserénél cserélem a műanyag csavart. Sosem ereszt. 700ft utángyártott, 1500 gyári.... Nem tudod túlhúzni sem... Simán elmennek sima nyállal is, elvileg picit gyengébb, de ecu hozzáállít, nem érzékelsz belőle semmit. A magasnyomásút nem keni az üzemanyag, mint egy dízelen, nem is darálja le magát, a veztengely hajtja egy cam followerrel. Átereszteni szokott, akkor cserés. Befecskendező csere nagyon ritka. Diózás itt sem árt, de nem olyan drasztikus a helyzet, dupla befecsi miatt. Injektortisztítás már érdemesebb. Nagyon sok tévinfó kering....
200 a gyári magasnyomású, 120 egy pcv, 160 ból brembo xtrával felfékezhető elől hátul, vezérlés már javított nagyon sokáig bírja. Injektorok drágák ha mind csere, de nagyon ritka. Csak így hasraütés szerűen.... -
2ozzmexy
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
2.0 tfsi, dupla befecs, dsg váltó, csak a prémium nyál különben torpan és magasnyomású csere plusz üzemanyag kör tisztítás, tavalyi áron 680+áfa. Gti, szóval első fékszett csere 280+fa, folytassam? Hólánc!? Oh, báttyja csak egy féle megy fel a gyári felnire, akarod tudni? Nem hiszem, ha van sok felesleges pénzed és hobbiautónak hothatch-re vágysz, csak bátran, de szigorúan kalkulálj évi 500 feletti fenntartási költséggel... műanyag olajteknős, csavar egyszer használatos, szóval igen mély torokra lehet vele venni a jóságot... úgy hogy áll a garázsban meg kigurulsz vele pályázni néha úgy kellemes, azon felül egy nettó agyrém. Csak a nevében golf, minden másban inkább A8.
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönjük!
Topik zárható. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
Kronos3000
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi, ha nem válna be a (Motul 8100 X-cess gen2 5W-40 ) a következő, mindenképp a földgáz alapú Shell lesz, ezen magam is gondolkodtam.
-
tboldi
nagyúr
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Ez nem vitás, de még mindig nem látom az összefüggést a szelepek számával. Teljesen azonos illesztések és furatok mellett ugyanolyan olaj kell a 16 szelepesbe is, nemde?

szerk.: Amúgy itt is vívtam a szélmalomharcomat, Lecsut utolsó kommentjére is elkezdtem írni egy választ, de érdektelenségbe fulladt. Tisztára Don Quijotének érzem magam.
-
4D4M
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az elvileg a G 052 171 A2.
Számos cég neve alatt fut, ez mindegyik ugyanazt kell, hogy tudja?
ps.: jah, hogy van ebből VW logós is, ez nem castrol amúgy? -
2ozzmexy
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
Haver, ne már, hány japán autótok is volt már!? Hidd el nekem, a mérnök kiszámolta, kenőképesség hidegen, nyíróterhelés tűrés... ejnye mérnök úr...
Az ilyen okoskodások miatt ragadnak be szelepvezérlés szabalyzók.
Ki van találva és számolva, az olajfuratok, a lehúzógyűrűk, a pumpa, soroljam még? Megmondják mit önts bele és kész, jobb mehet, rosszabb nem, de a viszkozitás marad, azt inkább éghajlat függővé tenném.
-
-
-
4D4M
senior tag
Ajánljatok nekem valami hajtóműolajat, ami nem érzi majd magát rosszul a Ravenol VMP mellett (: (-> nem sajnálom tőle a jót)
2004 Touran manuális 6 sebességes, nem rúgom neki, sokat autópályázik.
Köszönöm előre is! -
-
Qru
MODERÁTOR
Koszi! Valtoba es difibe megy. Ha lesz hangja azonnal csere. Vagye legkesobb 40k km. Aztan probalok vmi tartosabbat loni. Ravenol pl.
Nem is ezt az olajat akartam rendelnj a sima Gear300-at de ezt az eszterest kuldte a ceg. Meg is lepodtem, mert a webshopos kepen meg a regi fajta volt.
-
Asbee
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
A hígulást leszámítva, pont hogy minden szempontból rosszabbul tolerálja a rideg tartást az 5w-40. És a motor is, ezzel az olajjal. Ha megengedett az 5w-30 egyértelműen azt kell használni ilyen felhasználásra. Lekell csökkenteni a csereperiódust. Akár 6-7 ezrenként csere, főleg télen. HTHS-t 150 fokon mérnek, ilyen felhasználásnál sosem lesz a csapágyaknál ilyen hőmérsékletű az olaj. Sokkal fontosabb, milyen hamar jut el az olaj, milyen az áramlás, és az alapolaj és adalékolás miatt, már hidegen is jobban teljesít az olaj. Ebben 5w-30 mind jobb.
-
Eugene Roe
őstag
Szuper, Mobil1 FS volt a másik kinézett, most elég olcsó is

(90% pályázok amúgy)
#grizlisandor: ha van OW ajánlás, akkor én azt használnám, hidegindítás a legnagyobb ellenség

a második számból a 20-30 jellemzően a kisebb fogyasztás, károsanyagkibocsájtás miatt van, a 40 pedig a pörgetősebb használat mellé. Magas fordulatszám és hőmérséklet mellett tovább megmarad. Elvileg. -
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
5W30 at én nem erőltetném.
Ez a motor egyszerü 8 szelepes konstrukció, 5W40 hidegben is jól folyik, de üzemi hőmérsékleten jobb védelmet ad, mint az 5W30.
A 8V motorokban főleg rövid városi utaknál a kondenz és üzemanyag hígítja az olajat ilyenkor jobb a stabilabb, magas HTHS-viszkozitású 5W40. -
válasz
Kronos3000
üzenetére
5w30-5w40-0w40 ajánlásokat találok neten ebbe a motorba, de ami biztos, hogy rn0700/rn0710 specifikációt tudnia kell; amit később az RN17 szabvány váltott.
Nem tudom mennyivel kevesebb taknyot generálnának ezek a modernebb motorolajak:
Total Quartz Ineo R-Plus 5W-30
Shell Helix Ultra Professional AR-L 5W-30
Utóbbi hiperszuper földgáz alapú, azt hinné az ember, hogy kevesebb takony válik ki belőle, de a fene sem tudja.A fenti gondolatmenetemet ne vedd kézpénznek, majd valami olajakban, renault szabványokban jártasabb helyesbíti/megerősíti.
Fokozott igénybevétel, jól teszed a fél évenkénti cserét. Takony meg azért van, mert nem melegszik fel eléggé a motorolaj, hogy távozni tudjon belőle a víz.
-
norrberth
addikt
válasz
Kronos3000
üzenetére
Próbáld ki ezt [link]
Ez tökéletes lesz bele
-
Kronos3000
senior tag
Eléggé marginális kérdésem volna. Az autó kizárólag városban(Bp.) van használva, munkába járás, oda 12km, vissza 12 km, illetve esténként 2x5km. Az előző autóimmal nem volt ilyen probléma, hogy a betöltő nyílás körül az elmúlt télen kiült a világos kicsit sárgás trutyi, ami a sok rövid távtól van, ám azt vettem észre azért számíthat az olaj is. Az alany ( Twingo 2010, 1.2 58hp 8szelep D7F800). Tavaly júliusban vettük, 76300km-el azonnal volt minden csere, vezérlés, fagyálló, az egész gyújtás,fhp, stp hogy tuti legyen. Olajat akkor Elf sxr900 5w40-et kapott. Decemberben vettem észre a trutyisodást, ki is törölgettem belőle, aztán január elején bár csak 3000km volt benne lecseréltem valvoline synpower 5w40-re, ezzel sokkal kevesebb trutyi volt amíg tartott a hideg idő, aztán a melegedéssel eltűnt. Nemsokára ismét cserélem az olajat jövő hónap elején, kb 6000km lesz benne, ám a fokozott igénybevétel miatt eztán átállok az őszi, és tavaszi cserére. A kérdésem hogy létezik olyan olaj ami jobban bírja a hidegben a sok rövid távot, és nem trutyisodik be ? Mert ha van erre specifikus tapasztalat akkor kipróbálnám. Az ár nem tényező, a minőség a lényeges.
-
Asbee
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Teljesen felesleges, sőt utcai rövid távos használatra nem is ajánlott. Ha nagyon sok a pályázás, még csak csak. Ez az olaj arra van, hogy max használat, pár ezer km után csere.
Motul X-Max is jó, de ha feljebb akarsz lépni, Mobil1 FS 0W-40 API SP. Mindenben jobb. -
Eugene Roe
őstag
Sziasztok, egy 2018-es gyártású M270 1.6t Mercedes benzinmotornál mit tudhat egy Motul 300V 0W40 észterolaj a jelenleg használt Motul X-Max 0W40-hez képest?
(gondolom nagyjából semmit) Néha meghajtjuk Bükkben vagy Zemplénben, de amúgy full utcai használat.Ahogy néztem, kb. 50%-kal drágább, de kíváncsiságból belefér, ha nem csinálok vele rosszat.
~8500km / 1 évente cserélem a belevaló MannFilter szűrővel.
-
tboldi
nagyúr
Lehet igazságalapja annak, amit írsz, de lehet, hogy csak hiú ábránd. A Hondák esete jutott eszembe, a kezelési útmutatóba beszúrtak egy Shell reklámot, ami nem is azt a viszkozitású olajat ajánlja az autóhoz, ami a legjobb lenne neki (európaiaknál 0W20). Arról nem is beszélve, hogy a hajtómű, vagyis váltóolaj nem azonos a motorolajjal, sőt a Hondák szinkrongyűrűje igényel egy speckó adalékot (pontosan nem tudom, mit), ami csak a gyári MTF-3-ban van meg.
Ez a GD Jazz könyvéből van, 2005-ös kiadás:

Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi haladó szinten
- Iqos cigaretta
- TCL LCD és LED TV-k
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- PlayStation 5
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G4 i3-8100 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4507, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akkor csak a lelkemnek jobb.