Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Őskoczka
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Vagy még nem futott ki a régi címke készlet. Láttunk már ilyet is.

-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
A MiTóban is Mann FP van, én még mindig nem tapasztaltam ilyet.

-
ncc1701
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
AHa, így már ok. Nekem Api sn, sm, sl kell, az ecstar 0w16 ezt tudja.
-
ncc1701
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ecstarral mi a baj? Swift 2019, k12c mocihoz helyette inkább mit? Eddig csak ecstar 0w16-ot kapott, 180ekm-en át. A többi kocsimba mind castrol megy, de anno nem volt nekik 0w16. Mondjuk eleve filózom még 0w20-0w30 váltáson.
-
Czimby
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi, a paraméterek alapján a Total szimpatikus meg a Xado is, de utóbbi nekem nem annyira ismert márka.
-
d4d
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Előzőhöz, benzines olajokhoz
• Fuchs Titan Supersyn D1 5W-30
API SP-RC, ILSAC GF-6A, DEXOS1 GEN3Sajnos API SQ-s DXG sincs még náluk, ma beszéltem velük. Kb 2 hónapja várom. A Selenia WR Forward 0W-30 viszont 2024 év végi, ami van nekik, legalábbis a literes és már tudja a DS1 mellett a DH1-es stellantisos előirast is, rajta van a flakonon direkt rákérdeztem.
-
d4d
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Pedig vannak érdekesek köztük. Néztem pl ezt a Rymaxot (minden keresőt tesztelek is), van 0W-8-as Api sq-s olajuk is, szóval haladnak a korral. Hiába ismeretlen sok, megnézed azt kiderül, hogy mittomén 90 éves cég.. vagy pl itt a lenti listából a Finke 1884-es alapítású.. mindegy a lényeg hogy az országban nekünk lesz a legnagyobb olajkereső gyűjteményünk

Újabb adag,
ArgosOil
https://argosoil.nl/productadvies/
Aztec Oils
https://oilchecker.aztecoils.co.uk/
Avia
https://avia-che.lubricantadvisor.com/en
Cepsa
https://www.moeve.es/en/utilities/catalogue/guide
Cofran
https://www.cofran.fr/en/oil-chooser/
EXOPRO
https://www.exopro.co.uk/oil-finder/
Finke
https://www.finke-oil.de/oilfinder_en
Fosser
https://fosser.de/en/oil-finder/
Mitan
https://www.mitan-daten.de/index.php/en/oelfinder-en
Roxor
https://roxor.lubricantadvisor.com/en
Unil
https://www.unil-opal.com/en/choosing-the-right-lubricant/Qru, megvan abc sorrendben az összes, ha nem akarsz velük szórakozni, küldöm privát a komplett listát, ha kell.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az hát!

-
hads
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi megszívlelem a tanácsodat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Igen én is ettől tartok... Pollenszűrőt pl simán rendeltem onnan, a gyertyát is de azt végül visszaküldtem.
-
hads
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mindenütt kerestem már a váltóolaj specifikációját, de sehol nem találom egyértelműen,
mint, ahogy tudom, hgy a motorolajé 505.00. úgy szeretném tudni a váltóolajét is.
Ha tudnám, hogy milyen kell bele, akkor sokkal könnyebb lenne a dolgom.
Te használtad a Xado-t? -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Pedig időnként dobnak egy-egy 4000-es kupont is, most éppen volt, így 16 675-re jött ki, míg Árukeresőn 23 865 Ft-tól indul. Szóval érdemes keresni.
Ja, és magyar 27%-os Áfával számlázták. Nagyobb piac, nagyobb verseny. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
Kaiku
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Egyáltalán nem veszem magamra. Ha egy motorgyártó kinyilatkozza, hogy egy motorhoz LL olajat is lehet használni, akkor egy olajgyártó vagy nem fejleszt hozzá LL olajat, ami piacvesztés, vagy azon van, hogy a lehető legjobbat nyújtsa.
Nekem alapból az autókba szánt LL kategóriával van bajom, mert azt nem azért találták ki, hogy az autó tulajdonos és az autó jól járjon, hanem a "Sötét zöldeknek" való megfelelésnek.
Erőművi gázmotoroknál már más a helyzet, mert ott van értelme. -
Kaiku
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Azt nem mondtam, hogy a Long Life olajat jónak tartom, csak azt, hogy a szóban forgó motorhoz van 0W30-as. Egyébbként senki sem mondta, hogy a Long Life olajat nem lehet 10k km után lecserélni.
Az én autómban is 20k km a csere periódus, még is 10k km után cserélem. Amikor közel 40km-t raktam bele évente, akkor is egyszer mentem vele majdnem 15k km-t egy olajcserével.
Szerintem a gyári csere periódust mindig meg kell felezni és akkor lesz a "motornak" az ideális. -
hads
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Most a "régi" 5w40-es Motulból kb 1/2 lityit evett meg 10000 km alatt az autó.
Valószínűleg a gen2-ből nagyobb lesz az olajfogyasztásom?
A másik ami foglalkoztat, hogy a turbónak nem vékony ez az olaj? -
Kaiku
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
1254 vásárlás lapján 96,33%-ot kapott az Árukeresőtől, szóval nem lehet rossz. Olvasd el a legrosszabb véleményeket és akkor tudsz mérlegelni.
Ez alapján simán vásárolhatsz tőlük. -
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Semmit nem jelent manapság már, hogy valaki hivatalos viszonteladó. Sokan szereznek be külföldről is nagykerekből olajokat mégis teljesen megbízhatóak. Nagyon ritka már a hamis olaj a piacon.
-
mexel
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm! Ez jó, rajta vannak, onnan megy a rendelés hamarosab.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Legutóbb is csúsztak, ott viszont külföldi készleten volt csak az egyik alkatrész, hívtak, hogy az egyiket nem tudják beszerezni, kiküldjék-e így a csomagot, vagy tegyen mellé valami mást. Ez rendben van, külső forrás miatt volt a gubanc. Itt viszont saját készleten vannak az alkatrészeik. Ezeket a csomagokat a cégek 98%-a aznap feladja. A DT-Xenon - tól rendeltem többször is, délelőtt megrendeled, 10 perc múlva a futárnál a csomagod.
Köszi a tippeket!
-
KRoli92
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek. De vajon lesz baja a TotalEnergies Classic 9 C3 5w40 motorolajtól ? Nincs RN0700 minősítés. Vagy most azonnal cseréltessem le ?
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Na, Ravenol VMP megrendelve, de csak kb két hónap múlva lesz betöltve. 🙂
-
Eugene Roe
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köfi, de annyira azért nem nyomom, illetve már overkill lenne a kocsikához
~9000 km-enkénti Mobil1 FS-sel elleszek. Majd, ha összejön az Alfa álom jövőre! (és nem viszi el a Tesla M3
) -
d4d
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Másik márkaszerviz megerősitette a 0w30at illetve a ds1es fiat előírást. Ránézek még a többi keresőre is, de a mérvadó az ez lesz amit a szervizek mondanak alvázszám szerint.
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kösz szépen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem jól tesztelt, az a baj.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Erről jut eszembe... a "Bitog" táblázatába bekerült a VIF eredménye [link]. (Nem rossz, hiszen folyamatos használatot ír elő. Továbbá olcsó is.)
Saját spekuláció, hogy a kezdeti tisztításhoz ajánlott dupla adagolással mérték, mert a dízel adaléknál 1:500-as keveréket jelez.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mondjuk az új tömítókarika is elég, én csak 3 évente csavarozok, így spórolok 2500ft-ot

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ezert jo ahol API vagy ILSAC minosites is van, azok visszafele kompatibilisek. A viszkozitason meg mar eleg ritkan valtoztatnak utolag.
-
dozó
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
A gyári üzemanyag szűrő a borzasztó Made in Tunisia, volt akinek beszerelés után 1000 km nem bírt, ez bevált, Made In Germany, minden szűrű, az olajok is, kivéve a haldex olajat az Made In Sweden, új olaj leeresztő csavar is van. Nem kókányolok.
-
TommyY2
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm, a Shell-ről csak nagyon régi adatlapot találtam a Net-en. Eddig az összes közül ez a leg hígabb.
Eddig a Motul Eco-Nergy a nyerő.
A Total-ra még várok infókat, hátha az nyer.
TommyY
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sejtettem...
Akkor csak a lelkemnek jobb. -
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönjük!
Topik zárható. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
Kronos3000
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi, ha nem válna be a (Motul 8100 X-cess gen2 5W-40 ) a következő, mindenképp a földgáz alapú Shell lesz, ezen magam is gondolkodtam.
-
4D4M
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az elvileg a G 052 171 A2.
Számos cég neve alatt fut, ez mindegyik ugyanazt kell, hogy tudja?
ps.: jah, hogy van ebből VW logós is, ez nem castrol amúgy? -
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
5W30 at én nem erőltetném.
Ez a motor egyszerü 8 szelepes konstrukció, 5W40 hidegben is jól folyik, de üzemi hőmérsékleten jobb védelmet ad, mint az 5W30.
A 8V motorokban főleg rövid városi utaknál a kondenz és üzemanyag hígítja az olajat ilyenkor jobb a stabilabb, magas HTHS-viszkozitású 5W40. -
csubuka
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én is legfőképpen a 40 fokos nyári nyaralós kényszerpályázásokra gondoltam, hogy az már inkább India
És ez alaphangon 4000-et pörög a pályán, mert nincs benne hatodik sajnos. nem pályán keménykedős kocsi, de a 130 tempó tartásához kell ez... szóval semmi raccse ... csak nem árt neki a 0w30, annyival meg nem drágább, csak éppen nem lesz belőle C5-ös minősítésű ahogy nézem... de az API SP meg Ilsac GF-6 meglehet. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Pláne ezeket a kis motorokat könnyű megfőzni mert nem tartós sportos autópályázásra van tervezve a hűtőköre. Esetében az EU-ban azért 0W20 az ajánlás mert csak így tudja a WLTP fogyit és a kellő CO2 kibocsátást a motor. Indiában ahol meg tojnak ezekre ott engedik a sűrűbb olajat is.
Meg kell nézni forró égövre mi az ajánlott, 40 fokban már az a mérvadó itt is. Nekem pl 5W30 és forró égövre 5W40. Végül egy híg 5W40 ment bele nekem, mert az elsőre próbált sűrűbb 5W40-el téli hidegindításkor nem volt szép hangja. Ami nem csoda, mert a forró égövön ritka a -8 fok.

Sajnos még chips után sem tudja a gyári névlegest. De legalább nem kell kevlár kuplungra költenem, mint Boldinak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én biztos nem hagynám benne ennyi ideig. Elég hamar veszít a viszkozitásából, hogy már határeset. LS egy fokkal jobb ilyen szempontból, az "vastagabb". Hideg sem a barátja ezeknek. Mondjuk az egyiknek sem.
-
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem igazán. Észter alapú olajak nem a tartósságukról híresek, a rövidebb időre viszont extra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Egyelore az lesz benne amit a szerelo belerak, hozott olajbol nem dolgoznak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jo de nekem mk3 Impreza van.
Nem tolom tul, maradok a 60k km-nel. Az nekem kb 6 ev, annyit kibir egy jo olaj. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sanos a manual errol nem ir, csak km van benne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ugy hogy lusta voltam visszakeresni az adott hsz-t.
-
Jenne
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szia és köszönöm...
De ha már gyári oldal... [link] Jelenleg ez a motorolaj van az autóban.
-
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Oroszok nézegették régebben a Mol olajakat. Teljesen rendben vannak, simán hozzák minőségben a nagy neveket.
-
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem szerepel annál a terméklapnál, és szerintem az a mértékadó adat
Filter Type: Activated Carbon Filter, with anti-allergic effect, with antibacterial actionEz is érdekes. Mahle törekedhetne hogy egyforma marketing szövegekre mert így aláássa a hihetőségüket
Linkeden :
"As part of your annual filter replacement or at least after every 15,000 kilometers—for noticeably improved well-being in your vehicle."Amit linkeltem katalógus oldalon PDF [link]
"MAHLE empfi ehlt Austauschinter-valle von 20.000 km, mindestens jedoch einmal pro Jahr."
És akkor most össze vissza irkálnak mindent
Sőt most nézem hogy a terméknél két PDF van és ott se egyezik hogy 15e vagy 20e Km

Tényleg rendet kellene tartaniukDe persze én elhiszem hogy szűri a szagokat is
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Legyél alapos tesztelő, jöjjön egy kör Mannol, illetve a Lidlben is kapni néha saját márkásat.
Csak pár ezerrel drágább, ami tuti jó. 🤗A Total 0w20 GF-6 már másodszorra ment a Mazdaba, illetve nemrég a Golfba a Total 0w30 VW504.00. Nem drága, nem marketing olaj.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
ChatGPT nem tudja, "legalább a korai 2000-es évek óta használatban van".
Lehetséges, hogy mégis ez került gyárilag a 7-es Golfokba? Ott az első csere 3 éves korban esedékes, majd utána 2 évenként. (A 8.5-ösben 2 éves korban először, majd 2 évente.)
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
A linkelt oldal szerint az Ate super 5.1 pont 5 évvel ezelőtt jelent meg ("Available from Q2/2020").
Kb. egy árban van a prémium 4 LV-vel.
Illetve a saját feltételezésem szerint, az LV-nek (low viscosity, alacsony viszkozitás) csak nagy hidegben van jelentősége, így a Mazdámba felesleges is, de már maradok ennél. (Legutóbb asszem Bosch 4 HP-t tettem bele, a Golfba pedig Bosch ENV4-et.)
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
2 tippem van, hogy miért nem lett az 5.1 az alapértelmezett:
- utcai autókba átlag sofőrök mellett totál fölösleges akkora forráspont
- drágább, mint a 4-esEgyébként a 2008-as MiTómban is van ESP, de nem írták elő hozzá a low viscosityt, egyszerű DOT 4-et kérnek bele a digók.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sajnos nem feltetlenul latszik melyik/milyen hordobol vette ki az olajat mert azt tobbnyire (tuzvedelmi okokbol is) mashol taroljak.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az csak opció, nem minden esetben. Ha kéred, akkor csinálják, flottásoknál alapból tapasztalataim alapján.
-
ReFleXx
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
2018-as , motorkodot most igy nem tudom.
En is ezt az RN0700-at talaltam, akkor gondolom ez jo lesz ELF EVOLUTION 900 SXR 5W-30 -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az 505.01 szabványból kiindulva inkább DPF nélküli lehet.
-
Uher
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
C corsaban sincs klima, es van benne pollenszuro
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Itt megvan a helye, port megfogni klíma nélkül is tud. De ide nem veszek flancosat, csak sima papírt, csak a klímások érdemlik meg a szenes-antibacis szűrőt.

Mi sok-sok éve használunk Filtron légszűrőt a WagonR-ben, sőt most is azt választottam volna, ha épp nem lett volna alig pár Ft-tal drágább a Mann. Negyedmillió km alatt még nem esett szét a motor.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nekem is lett mérve, meglepően lassan vizesednek fel ezek (ATE SL.6). Azért idén már cserés lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kár, hogy nem mért rá a folyadék forráspontjára. Kíváncsi lettem volna rá.
-
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Egy Duster, gyári RENAULT 152089599R, mondjuk még van is a kauffer-nél [link]
Na akkor ez is bekerül és akkor már 4közzül választhat
#14116 AIex
Alapból nincs bajom a postával, az összes alzás rendelés postán maradóként kérem. De szokott látszódni a dobozon hogy nem bánnak vele kesztyűs kézzel. És megint nem lenne jó megint utólag reklamálni.Amúgy már írtam nekik emailt
Köszi a felajánlást de nekem egy foxpost átvétel kb 55Km autózás, egyéb más ilyen automaták is
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jah és dupla szívás, mert a Jazz is most volt olajcserén.

Mondjuk ahogy nézem ez egy szép vastag 40-es olaj... Én meg vmi hígat akartam eleve.
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szóltam nekik az érdekedben.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Léteznek csodák csak hinni kell bennük.
Oké, majd lehet bepróbálom a Jazz-be egyszer. Azzal már merek kísérletezni.
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
+1
Csak a kauffer.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Xado olajat vettel onszantadbol? Bator.
Nekem most ZSU-nal vt minden ami kellett.
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Pontosan

22 éves lesz, nem most kell már hősnek lenni.
Lehet zabálni fogja az olajat.
Majd kiderül.Én is veszem az Opelnak a puccos Motul olajat.
Hengst szűrőket.
Kint Németországban meg évekig 30 ezrenként volt az olaj cserélve.
Van benne 194 ezer km
Sajnos eszi is az olajat 9 ezer km alatt 1L bever..
5W30 ból -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Igen, azota vt nem fejlodes.
Az, hogy a gyari mernok mit szamolt meg a valosagban mit kapott az sokszor meroben elter sajnos. Itt a Honda Jazz gyari olaja 0W20 a markaker meg ontotte bele az 5W40-et.
Toyota markaker szinten... -
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm
Igen, mindent írnak rá.
Akkor jó lesz az 5W-30 -
janakbacsi
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
köszönöm
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
A gyári ajánlás szerint 30 havonta kell cserélni (ettől rövidebb cserét csak erősen párás környezetre ír, pl tengerpart mellett). Múltkor ránézett a szerelő mérővel és még jó volt, így eltoltam a cserét idénre.
Sima ATE SL.6 ESP van benne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Azért az évenkénti csere kicsit sűrűnek hat. Majd akkor 3 évente dobom a fékfolyadékkal együtt, azzal nagyot nem hibázhatok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jaj ne már, ez a csávó még tőlem is kevésbé ért ehhez.

Ezek szerint váltó olajat is felesleges volt cserélnem, mert az is élettartam olajos...
-
Depiboy
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jelentem idén 4x cseréltem olajat a Lidl-ben még mindig kapható átcímkézett AVISTA pace 5W-40 olajjal, nagyon kemény igénybevétel mellett 10 ezrenként cseréltem, teljesen rendben van még 10 ezernél is szép hangja van a motornak, nem eszi jobban mint a castrolt vagy shellt szóval én összességében ezt bátran ajánlom ennyiért.
Alany egy Opel Z18XE motor immáron 270 ezer kilóméterrel -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez is jó tipp, sztem igény lenne rá.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Várok kicsit, hátha karácsony után lesz. Addig úgysem aktuális a rendelés. Max Total Ineo megy bele, nekem az is jó (és ami fontosabb, hogy a motornak is).
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kíváncsian várom a válaszukat. Alig pár perccel a hsz-em után, még 17h előtt elküldtem nekik a szívhez szóló levelemet, de gyanítom, ma már nem lesz semmi.
Néztem a számlát és a webes fiókomat is, azokon jól szerepel, tehát a csomag összekészítésénél csúszott el a dolog.
Illetve azt is sikerült megállapítanom, hogy amit tévesen kaptam, az 170 Ft-tal drágább.
-
troll81
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
3701 LIQUI MOLY Top Tec 4100 akkor ez passzol.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Van, de az olyan is!
Ez tuti fixen passzol bele de amúgy használtam már Filtront, meg Bosch-t is. -
hdanesz
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Elvileg igen.

-
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kézikönyvet megkell nézni. Bármennyire fura is, de valamiért 502.00 van GTE-hez, legalábbis egy ideig tuti.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Igen 504.00 kell bele. Kozben kiokositottam magam.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Tőlük egy csavart nem vagyok hajlandó venni.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi, ez alapján rendeltünk olajat is már, nem túl válogatós motor, de sajnos kényes az olajra...
22-es csapdája picit, de végülis sikerült egy 5w30as olajat rendelni, ami jó lesz bele.
-
raziel01
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Skoda Roomter 1.2 CRTDI (2011)
Érdekes egyébként, mert most néztem egy olajszintet hidegen úgy hogy tegnap délután óta állt az autó és ugyan úgy középen van, mint tegnap üzemmelegen, pedig nem tűnt fel, hogy lejtőn állt volna az autó tegnap. Majd figyelgetem hidegen, mert olajfogyásra hidegen érdemes figyelni. Skoda úgy kéri az olajszintet megnézni; hogy üzemmelegen 5 perccel leállítás után, úgy pedig mindig magasabb, mint hidegen. -
Gyöször
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nekem a Lada is láncos vezérlésű, szal 5w30 ezekután szigorúan. Mindig tanul az ember.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Láncos vezérlésű ezért 5w30-nál vastagabb olajat nem raknék bele.
Jó gondolat, nekem egyszer a C Corsa télen indításnál igen érdekes hangokat adott ki a 10W40-es olajjal. Az is benne volt a gépkönyvben, így némi nyugalommal töltöttem bele. Azóta soha többet.
Most 5W40 van benne, azzal indul rendesen. -
raziel01
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nekem is 1.2 CRTDI van. Óra szerint 194 ezer.
5W30-at kapott mindig is. Én se tervezem a 0w30-at, meg gyanús, hogy idén sem lesz minusz 5-10 foknál hidegebb, arra meg igazából bőven jó az 5w30. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez Euro6c-s 2019-es. Ráadásul a preferált a 0W20, de a gyári töltet 0W30. A márkaszervíz meg végig 5W30-al töltötte amíg garanciás volt. Munkanapokon napi 200+km-t mentek vele, 45.000-et évente és 3x cserélték évente. Hideg így csak napi 1x volt reggel. Nálam azóta meg fordítva van, sosem éri el az üzemmeleg állapotot, ezért én 0W20-al használom. Annyi, hogy ACEA C2 helyett C6-al.
-
Soma01
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi!
Egy kérdést megér. De látod, van más alternatíva szerencsére. -
Soma01
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szerintem igen. De hol lehet ilyen olajat kapni? Mondjuk még nem néztem meg az adatlapját, de ilyen HKR pont a Kiákhoz való szokott lenni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Elotte is 5W40 volt benne vegig, uj koratol azzal ment es nem csorgott. A markaker azt rakott bele vegig a gari alatt azota sincs gond vele. Nem eszi az olajat.
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az ár nem elsődleges szempont, a Ravenol RUP sem épp olcsó.

A Xadóban nincs bizodalmam, a Fuchs-ot nem ismerem, de a Motult szeretni szoktam. A Lanciában* pont X-Clean 5W40 van, csak nem a Gen2, mert - ahogy már említettem az előző hsz-emben - az sajnos nincs a kedvenc boltomban.

*1.3 dízel még DPF nélkül, teljesen ugyanaz az előírás, mint a benzines MiTo esetén.
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem alternatívákat kértem, hanem ellenvetést a Liqui Molyval szemben.
De azért köszi!

-
Gyöször
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kellene látnom egy szokásos marketing maszlagon kívül bármi kimagaslót? Javárjmegvan: az ÁRA
Vegyétek vigyétek, nyírlúb + ravenol bármelyik a kettő közül ha nem lenne full noname meg is érteném ... -
Audience
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az AFN egy legenda 1.000.000km-t el fog Neki menni.
-
fogkefe21
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Előtte. De pont ma reggel hidegen már mintha lett volna hangja, kuplung kinyomásra elhallgatott. Utána melegen már nem volt hangja, menetközben is semmi, lehet most kezdődik, de ettől függetlenül most jár le a 3 év/45 ezer km, nem emiatt akarnám lecserélni, meg rohanni sem akarok most gyorsan megcsináltatni, lehet csak a ma reggeli 5 fok miatt volt zajosabb az indulás.
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Okés
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PH! Darts
- ASUS notebook topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Koenig One Touch Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Nespresso AEROCCINO XL Fekete tejhabosító, nagyobb kapacítású
- GALAYOU GALAYOU R1 kültéri WIFI 2K kamera napelemes akkumulátorral
- Audi Q7 3.0TDI e-tron 2016 évjárat
- JURA Impressa F50 automata kávéfőző cappuccino fejjel eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99S i7 5820K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GAMDIAS TALOS E2 Elite ADATA 600W
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)
Topik zárható.

Toyota markaker szinten...