Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
focvis
üzenetére
Én ettől az Allegro eladótól vettem, 1:1 Alzás a doboz.
-
válasz
focvis
üzenetére
Durva, hogy kb. minden olcsóbb valahonnan kintről, mintha itthonról vennénk.

Emlékszem erre a kereskedő névre, nekem smart szállításom már nincs, korábban elhasználtam mindet.
Maradtam a CC-nál. Ősz végéig kb. elleszek, max. még ősszel elhasználom a maradék télit majd, ha a nyári nem tartana ki. Kivéve, ha lesz több ezer km-es autós túra/túrák. -
válasz
focvis
üzenetére
Én januárban 9k-ért vettem szállítással a két dobozt, egy télit és egy nyárit.
Nem vállaltam be az Allegrot, a Centralcar-tól rendeltem, mint évekkel ezelőtt is.
'25 július és szeptemberi gyártások. Nálam bent vannak a házban, egész évben 21-25°C között.
A nem átlátszó fémdobozban egyébként jobban bízok, mintha sima műanyag flaskában lenne. -
-
-
A.Winston
tag
válasz
focvis
üzenetére

Mondjuk picit zavar saps-rol semmi info.
Kocsi manual-ja is acea A-kat emlit, pedig ez is gpf-es.
Alavetoen utalom az osszeeskuves elmeleteket, de ez megint egy olyan dolog, ami garin kivul idozitett problema, ha nem low vagy med.
En ertem, hogy az egesz gpf sztori kizarolag eu-ban kerdes, de azert talan van akkora piac meg, hogy ezekre ki lehtne terni. Plane, hogy 2018 ota van ervenyben.
Meg ha csak megfeleloseg, akkor kb barmire ra lehetne irni ami az elmult 15 evben keszult. API SN meg GF5 ennek is minden amit varnak..
-
válasz
focvis
üzenetére
Ez szvsz a dél-arfikai honlap, ezen írja, hogy váltja a 9000 Future-t.
Azok nem gyártói jóváhagyások, hanem megfelelőség az adott gyártó elvárásainak.
Egyetlen különbséget találtam a 2 között:
- az Xtra az "Eco-Science technology"-t,
- a GF6 pedig az "Age-Resistance technology"-t alkalmazza.Kérdés, melyik a jobb a motornak? Lehet, hogy az újabb spórol 0,05 liter/100 km-t, de a régebbi meg jobban bírja a savasodást. 🤷
A GF6 is néha SP, néha SQ.
-
A.Winston
tag
válasz
focvis
üzenetére
Melyik Total? Ahogy nézegetem a Quartz 9000 Future lenne esélyes, de abból is van 2 féle..
9000 Future GF6 0w20
API SQ, GF-6a, nincsenek oem approvalok
- ezt be lehet szerezni
9000 Xtra Future XT 0w20
API SP, GF-6a, Mazda (+ stb) approved
- ezt nem látom sehol (autodoc listázza aranyáron, de ott sincs készleten)Kicsit jobban olvasva a specis tábla csont ugyanaz.
Vicces, hogy vásárlói előnyöknél, az Xtra-nál említik az LSPI védelmet, key data alatt az "xtra" fuel economy-t, holott a Future GF6-nak van API SQ-ja..
Felteszem tulajdonképpen a kettő ugyanaz, de a márkaszervíz lobbik kielégítésére inkább csináltak egy másik cimkét? -
-
-
válasz
focvis
üzenetére
Lehet, hogy egy keskenyebb szűrő kéne donornak, az Amazon szerint a japó cucc mérete: 15.2L x 14.8W x 1.8Th centimeters [link] .
Létezik más gyártótól ugyanez az Astra F pollenszűrő némileg más méretben, így nem probléma.A szivaccsal ki tudom tölteni a rést, csak nagyon kicsi szűrőfelületet sem akarok.
-
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Ma eszembe jutott nekem is, hogy kipróbáljam, egyelőre csak a Lanciát (1.3 dízel, Magneti Marelli ECU) volt alkalmam tesztelni. Ebben nincs ilyen, a gázpedál nyomva tartása mellett beröffent és rögtön felpörgött a motor.
Bár jobban belegondolva ennek kb. semmi értelme nincs egy dízelnél, úgyhogy nem csoda.

-
A.Winston
tag
válasz
focvis
üzenetére
Csak ovatosan azert. Nekem amig gaz benyomva nem ad gyujtast, ha latom kialszik olaj led csak elengedem.
Itt kicsit zavaros leiras nekem, mi tortenik. Ha raadja es padlo miatt felporgeti az kontraproduktiv.
Nem tragedia, de lelekben keszulj ha hallod beroffenne egybol lekapd labad a gazrol! -
A.Winston
tag
válasz
focvis
üzenetére
Anno meg nem ismertem ezt, szoval szemelyesen nem probaltam, de elvileg kene. 124-nel remlik olvastam, bar annak marelli ecu-ja van, de allitolag ipari standard funkcio is regota, szoval legtobb kocsiban elerheto valahogy.
fun fact, de allitolag fiat 124-ben gyarilag benn van a letezo osszes uzemanyaghoz gyujtas profil. LPG, ethanol stb mivel kb mindent is szereltek a motorral mar korabban.
-
A.Winston
tag
válasz
focvis
üzenetére
Az a skyactive egy eleg jo konstrukcio. Meg merem kockaztatni az utobbi idok talan legmegbizhatobb soros szivoja. Nagyon nem stresszelnek valasztasnal ha idoben cserelgetve van. Ha 2016-os akkor meg gondolom nd1 2.0-as (ugyanilyenem volt), ami annyira nincs kihegyezve felul, szoval meg kevesbe veszelyeztetett..
Dugo mindegy amugy, hutes azt meg kell oldja. Baj magas fordulaton tortenik altalaban, mikor nagyobb nyomas kene, de a tul meleg olaj v egyeb miatt elveszik. Amugy ND-k elvileg ilyen szempontbol is paradek, most pontosan nem emlekszem de ugy remlik kozel 3G-ig kepesek tartani a nyomast.. Soros blokk, elrendezes, konstrukcio meg az atgondolt japan hozzaallas. Erre kinn irigykedtek sokszor az iker tulajok.
Szoval ha nem eszi, en maradnek 0w20-nal, ha csak valami nagyon edge case hasznalatot nem tervezel.
Brz-be meg tuti van gpf. Irjak is, meg ecu-ban megtalaltam sutyiban meri homersekletet is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis
üzenetére
Nincs update Subinál sem (nálam SM kell vagy jobb). Tehát mehet bele a legjobb amit találsz. 0W20 és 5W30 közé jó a 0W30, mehetne bele az is.

Nekem 5W30 vagy 5W40 a gyári ajánlás (GF5/SM vagy jobb). Szóval kap egy híg 5w40-et az olyan aranyközépút. Sajnos az utolsó henger a sorban ami a tűzfalnál van az hajlamos elmelegedni, ha megég az olaj eltömődík a lehúzógyűrű és elkezdi zabálni az olajat.
-
Soma01
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Nincs semmi hiba, pöcre indul, simán jár. De nem új kora óta van nálam az autó, ezért nem tudom milyen a tökéletes állapota. Úgy értem az ereje nem tudom mennyire ment eln vagy van meg. 2500 környékén kezd jobban húzni azt tudom. 2800 körül szoktam váltani. A segéd 1800-nál már kéri a váltást de ott még nagyon erőtlen. Plusz váltás után onnan még esik a fordulat... még gyengebb. Vagy már itt is erősnek kellene lennie? Nem turbós ez, csak sima 1.6 GDI.
-
Soma01
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Az adagolás miatt írok. Most 1 flakonnal tettem de 60 literbe. De lehet hogy ez túl híg. Arra gondoltam, hogy kifogyasztom a tankot hogy 40 liter maradjon benne és teszek bele mégegy flakonnal majd teletankolom 60 literre. Így olyan mintha 36 literhez öntöttem volna 1 flakont. Vagy lehet 30 - 30 is és akkor olyan mintha 40 literhez ment volna az 1 flakon.
Nem lesz így gond? Mert így 2 flakon megy bele, de nem lesz túl tömény. Olyan mintha nagy méretű tankom lenne pl. 80 liter és abba tettem volna 2 flakonnal. Nem gond hogy így viszonylag sokáig kapja a motor az adalékot? Nem lesz tömény, csak az idő lesz hosszabb. -
-
-
-
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Pénteken 2h, szombaton 5h, vasárnap 4h, hétfőn semennyi, kedden pedig annyi, amit leírtam, 30-40 perc. Összesen nettó fél nap kettőnknek.

De mentségünkre szóljon, hogy egy random szervizben nem hiszem, hogy elmosták volna ilyen szépen a teknőt, meg nem tesztelték volna egy órán keresztül, hogy ereszt-e. Az ő idejük értékesebb ennél, mi viszont megengedhetjük magunknak, hogy alaposabbak legyünk.

Most kitaláltam, hogy váltóolajat is kellene cserélni benne, asszem, 2018-ban és ~40k km-rel ezelőtt volt utoljára.
-
tboldi
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Kb. ugyanolyan. Dízelről lévén szó elég hamar koromfekete lesz az olaj. Viszont lehet, hogy csak placebo, de a kúra után mintha egy picit kevésbé füstölne padlón.
Jazz: Qru annyiszor hajtogatta a teknőcserét, hogy most már sehogy sem úszom meg, csak nem az Alfán.
[link] vagy pedig az eredeti javítása. -
tboldi
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Mély fekete volt, nem csillámos.

De nem fogjátok elhinni, közel 9 évnyi DIY olajcsere és pontosan 39 Nm-re húzás után most a Honda menete szakadt meg...

Úgy sikerült, hogy apám engedte le az olajat és tekerte vissza kézzel a csavart, csakhogy észrevétlenül leejtette róla az új alátétet, én pedig csak azután vettem észre, hogy van valami fényes a talpam alatt, hogy ráhúztam nyomatékkulccsal. Kitekertem a csavart, visszatettem az alátétet, de újra megszorulni már nem akart.
-
polonic
félisten
válasz
focvis
üzenetére
Áhh, köszi. Telefonról nyitottam meg, ott nem láttam ezeket a képeket a táblázat mellé rakva és az utolsó manual részt sem. Gépről nézem most.
Meglepő, hogy az omv-ben minimális van. És a mol benzinben is. Gondolom ugyanez van itthon is. Pedig mindkettő cég a tisztítóhatással reklámozza...
-
Asbee
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Így van, ez egy tök jól sikerült motor, mai viszonylatban egyátalán nem vészes a fenntartása. Erre a pár dologra figyelni kell, de 100-200k kilóméterenként. Nekem szerencsére pont gari lejártakor kapott gyári új vízpumpa egységet, 1 gramm víz sem fogy. De ha hirtelen mindent is rendbe kell rakni, utána megint évekig minden rendben. Félrementek itt az infók nagyon.
-
-
-
-
válasz
focvis
üzenetére
ATE is 3 évet ír az ATE SUPER DOT 5.1 termékre.
Ha gyárilag DOT4 LV (CL6) jött ki gyárilag, akkor én azt tenném bele, nem találtam meg, hogy mióta van DOT 5.1, de 2005-ben nemzetközi fórumokon ment a csevej róla. Gyártók az elmúlt 20 évben simán alap értelmezhették volna...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i3 1215U, 8GB RAM, SSD, jó akku, Thunderbolt 4 - számla, 6 hó gar
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Maradtam a CC-nál. Ősz végéig kb. elleszek, max. még ősszel elhasználom a maradék télit majd, ha a nyári nem tartana ki. Kivéve, ha lesz több ezer km-es autós túra/túrák.