- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
Unixnál már csak China volt.
Bárdiba volt 2db Germany azt elhoztam.
China teljesen más felépítés papír is egy akkora fos benne!
A visszacsapó szelep gagyi fekete valami.
Tolba erősebb rugó van mint ebbe a szűrőbe.
Belül amire felvan tekerve a szűrő német szegecses és erős.
Ismerem a fajtáját annó volt vele dolgom. 😁Ilyenek:

-
tboldi
nagyúr
Szerintem simán használható, funkcionálisan nincs semmi baja. A narancsszínű tömítés legyen sértetlen.
A nagyobb alkatrészboltoktól kaptam már ennél rosszabb állapotút is.Én K&N szűrőhöz rendeltem tisztító és olajozó kenceficét az Alzáról a minap, az sem volt becsomagolva, de amúgy minden rendben.
-
bul07
nagyúr
Megjött az Alzás Mann olajszűrő rendelésem
Kupon miatt más dolgokkal együtt rendeltem, reménykedtem benne hogy külön fogják küldeni de nem. Két 5literes mosószerrel volt egy dobozban, posta pontos szállítás.Made in Czech Republic gyártásút kaptam
Így már van itthon három fajta anyagú MANN-FILTER HU719/7x
Balról jobbra [kép]
-Made in Czech Republic, Most Alza 251216széria,
-Made in Germany Év eleje Kauffer,
-Made in Czech Republic Múlt év eleje Kauiffer 241005széria
Kicsit meg lettek nyomorgatva a dobozok.
De olyan eget rengető nagy sérülést nem láttok rajtuk. Talán az egyiken ennyi van, mintha a doboza kenődött volna rá:
Távolabbról [kép]
Közelebbi képek [kép] , [kép] , [kép] , [kép]
Én úgy látom hogy ennyitől még használható
De ha írjátok meg ha szerintetek nem használható már ettől a hibától.
-
bul07
nagyúr
Írtam nemrég hogy Alzán is vannak szűrők és nem rossz áron
Na most jönnek az értesítések hogy akció van
pl az én MANN-FILTER HU719/7x olajszűrőm ára olyan 500Ft-ot csökkent, ha jól emlékszek ilyen 2230Ft magasságában volt most akciósan 1740 Ft lesz
Ha nem lenne itthon 2db rendelnék vagy 3-4-et de így lehet hogy csak egyet vagy kettőt fogok
(lesz mert még csak most töltik fel az akciókat és ebben a pillanatban még nem vehető)Nézetek rá a saját szűrőitekre hátha azok is jó árasok lettek, és akinek van Alza+ ingyenes szállítással megtudja oldani(vagy ha van ismerős az is megtudja rendelni akár az ország másik végére is, én innen a román határ mellől már rendeltem karsztanyámnak Százhalombattára a postára cuccot)
-
Származási országra kíváncsi lennék. Másodjára rendelek Kovácstól Mann olajszűrőt és el vagyok képedve. Mindkettő bosnyák gyárból jött és tiszta gané a szűrő, olyan, mintha összetaperolta volna valaki maszatos kesztyűvel. Az is lehet, hogy visszaküldött szűrőket adtak el, vagy éppen ennyire trehányak az emberek a gyárban. Nem tudom eldönteni. Az egyik szűrőnél a (egyébként világos szürke színű) tömítőgyűrű olajfoltos körbe.
Többet Made in Bosnia-Herczegovina nem kell.
-
-
-
d4d
aktív tag
Ebben az esetben még autópályás, tartós padlógázas használat mellett, 40 °C körüli hőségben sem reális, hogy egy ilyen olaj problémát okozzon. Már eleve túlteljesíti azt a filmstabilitási szintet, amit a gyártó megkövetel.
Pontosításként: az A5/B5 tartomány HTHS-ben kb. 2.9–3.5, nem 2.6–2.9 — tehát egy ~3.7-es értékű 30-as már ezen is túl van tartalékban.
Így megvan a plusz biztonsági tartalék, miközben a motor továbbra is a tervezési viszkozitási tartományához közelebb működik, és nem kell feleslegesen sűrű olajat keringetnie.
Mára feladtam, még segítséggel is elfáradtam.
-
d4d
aktív tag
Várjál itt alapvetően a Mitsubishihez kapcsolódik a mondanivaló. Itt onnan indulunk, hogy az a motor mihez lett tervezve. Egy 1.9 pdtdi más világ, teljesen eltérő követelmény az olaj felé is. Ez egy finom japán szívó benzines, alapból vagy részben a5b5ös (2.6-2.9 hths) olajhoz belőve. 0w20al is normálisan lehetne vele közlekedni, de hogy mindenki megnyugodjon legyen 30as, aminek már olyan tulajdonságai vannak, amit ezzel a motorral nem tudsz megizzasztani.
Apropo 1.9 pdtdi. Volt egy 1.250.000+ km-t futott skoda superb nálunk (talán 2006-os). Bontatlan motor, eredeti turbo. Futómű gatya, esztétikailag olyan volt amilyen, de ment... egy nyugdijas vadaszpilotáé volt és Frank Györgyék vettek meg végül, ő volt akkor a Weltauto nagyfőnök. Szerintem visszaküldték a gyárba vagy betolták vmi szalonba mutogatni. Jó lenne tudni mi lett vele.
-
dellfanboy
őstag
chatgpt szerint micro top lesz What MICRO-TOP means
MICRO-TOP is a synthetic micro-fiber filter layer that provides:
Very high filtration efficiency (captures extremely fine particles)
Stable performance over the entire service interval
Low flow resistance, even with cold oil
High dirt-holding capacity, so the filter doesn’t clog quickly
-
tboldi
nagyúr
Gondolom, figyeli az indítóáram alakulását, illetve a generátor megfelelő működését is. Funkcióját tekintve ugyanaz lehet, mint az én krokodilcsipeszes kütyüm, csak állandóan csatlakoztatva és a telefonon egy n+1-edik adatgyűjtögető app-pal.
-
norrberth
addikt
Addig dobd ki, amig nem jársz úgy mint én a savanyúszagú Mann FP vel.
Büdös lett tőle hűtő fűtő radiátor, az egész rendszerbe beitta magát a szag.
Mivel én nem klimáztam soha, itt csak szagforrás volt inkább.
Meglehet maradok majd a sima aktívszenes pollenszűrőnél.
Azóta volt savanyúszag mióta azokat a puccos szűrőket használtam. -
tibbike01
addikt
Neked aztán sok időd van.
Ezt nézd meg. -
-
-
-
AIex
aktív tag
Az a baj, hogy nem tudom, a webshopos rendelést, a budai, vagy a sz.sz.miklósi üzlet késziti össze, de rápróbálhatsz a "google-s telefonszámra", és ott elmondod az aggályod,
Sajna már a foxpost sem olcsó, de ha nagyon félsz a magyar postától, akkor budán áttudom venni, becsomagolni, és feladni egy foxpost-al mondjuk.
-
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
Tavaly a Platina VIP szolgáltatással se volt valami gyors a Kauffer.
Következzenek az idei tapasztalatok:
Péntek délben leadtam a rendelést Platina VIP szolgáltatással, mert most tényleg sürgős volt, aznap délután átvehető állapotban volt, hétfőn felvette a posta, kedden már a csomagautomatában várt a csomag. Ez azt mondom jó időt futott, mondjuk kifejezetten készleten lévő termékeket válogattam. De kellett hisztizni egy sort, mert nem igazán akarták a hibájukat elismerni. Vegyesek az érzéseim velük. -
tibbike01
addikt
Engem csak az a része zavar a tavaszi cserében, hogy miért kellene egy tavasszal-nyáron porral-pollennel telített szűrővel neki indulnom a télnek. Olyan, mintha egy nagy porszívózás előtt cserélnék porzsákot a porszívóban

Télen amúgy nem sokat járok, meg amúgy is tisztább a levegő és pollen, bogarak...stb se nagyon vannak.
De amiket írsz megértem, hogy te tavasszal cseréled (csak majd nyár végén fujasd le a bogarakat, pókhálót és feleveleket róla
) -
tibbike01
addikt
Én pollenszűrőből biztosan valami márkásat tennék, vagy legalább Filtron, főleg, hogy láttam youtubeon az összehasonlító videókat, amiben szépen látszik, hogy mennyi szenny tud bejönni az utastérbe, mit lélegzünk be pl egy araszolásnál, ahol egy régi dízel megy előttünk. Biztos ismered a mondást, tündőnkből csak egy van...

-
Nem lesz macerás, mert az alkatrészkeresők mutatják mi az ellenmondás.
UFI is MANN is.Bizonyos időszaktól változtattak az alkatrész kialakításán.
Bárdi/Unix oldalakon van lehetőség alvázszámhoz keresni alkatrészt, vagy dobj egy e-mail-t a webshopra az adatokkal és segíteni fognak, ha nem vagy biztos a dologban.Minimum Filtron-t vegyél.

Bosch is jóféle elvileg.
Kocsimba Mann, Filtron, Purflux, Ufi és gyári szűrő ment eddig. -
Qru
MODERÁTOR
Ford WSS-M2C913-D kell neked, ez váltotta a korábbi gyári specifikációkat és a Ford ezt ajánlja a régebbiek helyett is.
Gyári olaj nem drága és jó: Motorcraft
-
WSS-M2C913-C SAE 5W-30 kell bele net szerint.
Pl.:
Ford Motorcraft SAE 5W-30(gyári)
Motul 8100 Eco-nergy 5W-30
Motul Specific 913D5W-30
TOTAL QUARTZ 9000 FUTURE NFC 5W-30
ELF Evolution 900 SXR 5W-30
SHELL Helix Ultra Professional AF 5W-30
Castrol Magnatec Professional A5 5W-30
PETRONAS Syntium 3000 FR 5W-30 -
Qru
MODERÁTOR
Ha van ESP a kocsiban akkor ESP-s olajat tegyél bele lehetőleg (pl ATE ESP SL.6). Ha nincs ESP akkor bármilyen mezei DOT4 jó bele.
-
-
A gyárilag zárt csomagoláson fóliazár is van a kupak alatt.
Ha ESP-s, akkor nem árthat a "DOT4 Class 6", ami alacsonyabb viszkozitású, viszont szvsz az nem létezett még 2005-ben. Sima DOT4 tutira (99%) jó lesz bele. Én a legkedvezőbb árú, de nem gagyit tenném bele, vagy ami a tesódnak van készleten. -
Jó lesz még ami a tesódnál van. Szerelő szeptemberben azt mondta, hogy az akkor kibontott doboz, rendesen visszazárva jó lesz még most tavasszal a másik autóba.
5-6 decit kér egy Golf, pont ezért jobb 1 literest (vagy 2 db félliterest) venni.
DOT 4 és kész, ha csak nem versenypályára készülsz a Tourannal.

(Létezik olyan, ami 3 évet bír, de lényegesen drágább.) -
molnarpeter
nagyúr
-
Asbee
veterán
Mindennél bele lehet futni ilyenbe. Mann olajszűrő látod nem tartotta meg az olajat. Van youtubeon román mérnök srác, mann légszűrő magasan legrosszabb volt, még az alco is magasan rávert szűrésben. Nekem a kínai mahle original olajszűrő volt pihe könnyű és érdekes kialakítású. Hengstben eddig csak német gyártásba futottam bele.
-
Asbee
veterán
Kiragadtál egy példát.
Egyébként mutasd meg légyszi valami gyártói doksival, hogy 60 ezerre vannak tervezve a levegőszűrők. Azért mert a gyártó megad egy csereperiódust az egy dolog. Egy pár ezer forintos tételről beszélünk, amit pár perc kicserélni. Ha már légyszűrő. Ráadásul ezzel csak jót teszem. Nem érdekel valami 20-40-60 nál cseréli, de nem értem ezt ledöbbenést, aki minden olajcserével. Legyen az 8 ezrenként. -
[CS]Blade2
addikt
Én most vettem 10 hónapja 2019-es autót, és most fogom azóta másodszor cserélni az olajat, de légszűrőt most pont nem cseréltek. Nem a 3000Ft miatt, hanem előtte 7000km-enként cseréltem a 20 éves Focusba és majdnem ugyanolyan volt a kiszedett, mint az új. Olyan tiszta levegőben megyek, hogy totál feleslegesnek tartom, sőt, még lehet, hogy jobb is lesz ez így, hogy pár %-ban el van tömődve, a nagyon-nagyon apró szutyok lehet az újon átfér, így meg szerencsével az is fennakad.
2év és 30.000km helyett 1,5év-re fogom cserélni durván 10000-11000km út lesz nekem.Eddig egy cégé volt a gép, mentek vele 165.000km-t, légszűrőt 30.000km-enként cserélte a szakszervíz ami durván 6 havonta megvolt. Feladatát így is ellátta. Motul 0W20-as olajból semmit nem eszik, ráadásul eddig 5W30-al használták előtte. (3-4 havonta cserélték az olajat 15000-ként, minden 2. alkalommal a légszűrőt.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo ThinkBook Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB, RTX 4060(8GB) IPS 60Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 2TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként mutasd meg légyszi valami gyártói doksival, hogy 60 ezerre vannak tervezve a levegőszűrők. Azért mert a gyártó megad egy csereperiódust az egy dolog. Egy pár ezer forintos tételről beszélünk, amit pár perc kicserélni. Ha már légyszűrő. Ráadásul ezzel csak jót teszem. Nem érdekel valami 20-40-60 nál cseréli, de nem értem ezt ledöbbenést, aki minden olajcserével. Legyen az 8 ezrenként.