Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
M5Norbi
őstag
Gzula[HUN] és Xelo:
Igazából azért nem tudtam dönteni a zárt vagy nyitott között mert nem túl sok fejest tudtam eddig kipróbálni.
De a nyitottak így kiestek azok közül amiket írtam.
Ezek maradtak: Fiio FT1, HD620s, Denon5200, es kaptam egy jó tippet Shure 1540.-re.
És ez mind zárt és elvben jó az Ifi mellé.
A beszerzés még nem sürgős más dolgok miatt így van pár hetem ezeket nézegetni illetve olvasgatni róluk.Köszönöm a segítséget, így már tisztább a kép
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
stellaz
veterán
FIIO FT1-el kapcsolatban már több helyen olvasom, hogy meleg hangzás, de azért kicsit sziszeg is.
Nekem ezek teljesen ellentétes tulajdonságok.Kérdezném tulajoktól, hogy akkor most mi az igazság?
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Sajnos meghalt a HyperX Cloud Stinger fejhallgatóm (csak az egyik fele szól, bármit is csinálok vele) és kéne helyette egy új.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, nappaliban PC-hez
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene hallgatás, vidók nézése, játék - bár ez épp parkoló pályán van.
Milyen zenéket hallgatok? Többnyire pop, disco, punk rock, kis metal. pár példa: Halott Pénz, Kelemen kabátban, Rádió1 Disco's hits, Tankcsapda, Alvin, Offspring, olykor korn.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
~30e Huf
4.) Új vagy használt?
nyitott vagyok a használtra is, de az újat preferálnám.
5.) Circumaural vagy supraaural?
circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Szeretem ha hallom a mélyeket, ezt leszámítva igénytelen vagyok
8.) Honnan vásárolnál?
Ha lehet netről, sajnos nincs a környékünkön nagy audiópálza ahol ki tudnék próbálni termékeket, és a következő jópár hónapban nem is hiszem, hogy lesz rá lehetőségem.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
ASUS XONAR U7-ről használnám.
+1 igény, ha lehet legyen mikrofon is rajta, bár épp nem játszok, de melóba is ezt használom HO-ban, teams és hasonló huncutságokra.Köszönöm!
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Joezyka #113707 üzenetére
EZ a fórum megfelelőbb lesz, de vsz. ott is a Cloud Alpha-t fogják javasolni. Szükséged lesz egy adapterre, ami a gyári 4 pines vezetéke végét ketté osztja a mikrofon meg a hangszóró vezetékeit. (Ez az első, ami szembe jött.)
-
Joezyka
senior tag
válasz Gzula[HUN] #113709 üzenetére
Köszi a tippet, ilyen kábelem van, mert most is így használom
Bocsánat a rossz topikért, valóban oda való inkább a kérdésem.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #113711 üzenetére
Mármint a HD 620 S. A legbejövősebb pedig a szintén ugyanazon polcon ott lévő Sennheiserek közül a HD 650-es volt és utána a HD 660 S2 is tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz stellaz #113704 üzenetére
Jól leírja a végén:
Very comfortable and easy to get a good fit.
The sound is bassy/full/impressive and dynamic. It has elevated bass and good mids. The treble quality is a bit lower but at the correct level. Very enjoyable headphone, especially when the bass is reduced a bit.Semmi sziszegés nincs nálam a K7-ről és a tesztben sem olvastam erre való utalást, sőt hát a magasakat keveslik inkább. Ettől nem kell tartani.
-
Xelo
addikt
válasz stellaz #113704 üzenetére
5-6khz korul van egy peak ami bizonyos zeneknel kihallhato es akar zavaro is lehet, felette meg kicsit keves a magas. engem egy 7-8khz-es peak sokkal jobban zavarna de azert lehetne eppen jobb is ezen a teren a fejes, bar az araert nem lehet tobbet varni mint ami.
fehér_ember: nekem 660s2 a "melos" fejesem es nem hallottam a 620s-t vekonynak mellette. ft1-el osszehasonlitva viszont az, de inkabb a fiionak vastag a hangja szerintem.
-
-
Yodamest
veterán
Ez az 5-6khz ez milyen hangszereknél jön ki? Lehet nekem, sőt biztos, a K7 is balanszolja a hangot, a toppingok, ifizenek sokkal inkább emelik a magasakat, mint a fiio saját erősítői. Az Arya is lehet ezért, de nekem egyáltalán nem szúrós, nagyon szép a teljes tartományban, se magasat se mélyet nem vennék el és nem is tennék hozzá már.
-
-NoVa-
addikt
válasz Yodamest #113717 üzenetére
5KHz a természetes riasztó/figyelmeztető hangok frekvenciája, ha az emelt, akkor hamar fárasztó/harsány lesz a végeredmény. Elektromos gitár, énekhang teteje, sokminden belefut, meg feljebb is. Szóval ott az emelés egy fokig izgalmas/energikus, de nagyon hamar kellemetlenné válhat.
-
Joezyka
senior tag
válasz Gzula[HUN] #113709 üzenetére
Közben agyalok, egy olyan opción, hogy mi van ha vennék egy értelmes fejhallgatót, és mikrofon nem is kell, mert az meg a mostanin van, használom azon, az asztalra elém ledobva ha kell.
Ezt szemelőtt tartva, esetleg a keretet is megdobva 50 max 60k HUF-ig, mi ami jó?
Pl nagyon megtetszett egy Sennheiser HD 560S csak nem jó ha nyitott, mert a család ne hallja amit én (ha alszanak a gyerekek, pl, vagy ha megbeszélés van).
Ha ilyen szemmel nézzük a dolgot tudsz valami jót ajánlani?
Ha 30 körül lenne az lenne a legjobb, de a felső határt inkább kitoltam, szeretem a minőségi darabokat (a mostani is 7-8 évet elkocogott).Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
-
-NoVa-
addikt
válasz nLali #113723 üzenetére
Bélelés, meg a szellőzés/zártság egyensúlya. A HE400SE legnagyobb baja is a visszhangzó műanyagcső, amit kicsit kipárnázva már csak a légzés / folytás arányaival kell egyensúlyozni, hogy kontrolláltan tág, de ne szétesett tere legyen.
Utoljára hangszórónál küzdöttem dobozhanggal, az végül kapott egy extra passzív membránt, hogy a légnyomás ne folytsa meg, de maradjon zárt.
-
-
Yodamest
veterán
válasz Ba cy lus #113724 üzenetére
A K7-et is mindenki semlegesnek mondja, ezt így nehéz eldönteni. Egy időben elég sok headfit olvastam, azt tudom, hogy aki éles magasakra, sziszegésre, karcosságra panaszkodott az soha nem fiio erősítőt használt. Legyen ez bármi, nekem tökéletesen megfelel, mert én sem bírom, ha tűkkel szurkálnak.
-
mcs
veterán
válasz -NoVa- #113719 üzenetére
A 2-3 Khz is hasonlóan kritikus, legalábbis számomra. Ha az is meg van emelve bizonyos mértékben, üvöltőssé válik az összkép, és kevesebb a térérzet is, mert úgy érzed, hogy a fejedben ordít a zene. Pont ezért nem kedvelem a Harman görbét, mert ott indul meg ugrásszerűen a magas kiemelése.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Joezyka #113720 üzenetére
A megadott árkategóriában már egy jó DAC vagy erősítő erősen ajánlott. Mivel korábban azt írtad, hogy szereted "ha hallod a mélyeket", így nem biztos, hogy az 560S a legmegfelelőbb választás.
Ha mégse zárod ki a nyitottakat, akkor érdemes lenne a Fidelio X2HR-re odafigyelni Black Fridaykor amazon.de vagy a .fr oldalakon, mert ott ilyenkor 80-95€ (+posta) árra le szokták akciózni. Nem egy basshead cucc, de a mélyek emelve vannak egy kiegyenlítetthez képest.
Igaz, hogy nyitott, de normál hangerőn nem hangos kifelé, plusz ha mégis gamerkedni kellene, akkor egy V-moda boompro, vagy egyéb mikrofonos vezetékkel is tudod használni (mivel cserélhető vezetékes). És ez egy tartós fejhallgató is. Hardveraprón van belőle 3 eladó is, ha nem lenne jó valamiért az amazon.Zárban hirtelen az Audio-Technika M40X-M50X jutott eszembe, esetleg az AKG K371-es,
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
Elhiszem csak sajnos nem nagyon tudtam nyitottakat kipróbálni még.
Régebben HD555 volt az nyitott most HD569 és ez is jó.Az X2HR nem volt rossz de nem tudom mennyire érdemes arra váltani a HD569.-ről.
Az Neumann NDH30 nagyon neutrális volt bár nagyon semmilyen volt a zene is amivel szólt. Na meg ez azért már kereten igencsok felül van csak megemlítem.
És ahogy itt mondták az Ifi Zen Dac V2 pl a Sennheisser 600-660S2 vonalhoz meg gyenge.
Nagyjából ezért szűkült a kör zártakra HD620S/Denon5200/Shure 1540/Fio FT1.
De szívesen fogadok más tippet nem sürgős a vásárlás.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
M5Norbi
őstag
Kizárólag zenehallgatásra kellene.
stellaz: Erről elég sokfélét olvastam kicsit mintha megosztó lenne. De ha az Ifivel jó akkor megjegyzem.
bitrograde: Igen az is érdekes lehet. De amúgy az NDH30.-at sem írnám le egy rövidebb és stílusidegen hallgatás alapján.
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bitrograde #113743 üzenetére
Cső csövön nem maradna!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
-
Joezyka
senior tag
válasz Gzula[HUN] #113737 üzenetére
szimpatikusnak tűnik ez a philips, ki kéne próbálni valahol
DAC-ra meg egyéb pluszra már nem költenék... így is a hangkártyát is úgy vettem nagyonrégen, hogy az overkill legyen és bármit is veszek, ne okozzon neki problémát.
Ha plusz eszköz nélkül 'nem megy', akkor inkább a fülesből adok lejjebb...Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
axwel18
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy normálisabb fejhallgatót pc mellé. Jelenleg Cloud 2 van de öreg és kezd meg halni.1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon PC-hez
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene hallgatás, videók nézése, játék
Nagyon vegyes zenék Többnyire hardtechno, pop, disco, rock.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
~60e Huf
4.) Új vagy használt?
Inkább új.
5.) Circumaural vagy supraaural?
circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Nem tudom, jelenleg zárt van de nyitott vagyok bármire.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Legyen mély és ne legyen fárasztó túl tolt magas.
8.) Honnan vásárolnál?
Webshop.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Parasound Zdac. Usb-n Supra Blue USB kábellel. AQ Z3 tápkábellel.Dt770 Pro-t nézegettem 80Ohm-ost.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Hedon
tag
Sziasztok!
Egy 5 éves, alig használt Audio-Technica ATH-AVC500 évek után kikerült a fiókból, és a műanyagrészek rendkívül idegesítően recsegnek-ropognak. A legkisebb mozdulatokra is, már ha csak kinyitom a szám, nagyon idegesítő. Már rémlik, hogy hasonló lehetett új korában is, de talán nem ennyire zavart.
Van ez ellen valami varázslat? -
Gzula[HUN]
őstag
válasz Hedon #113748 üzenetére
Használattól elvileg be kellene "járatódnia", de szükség esetén egy kis szilikonzsír segíteni tud. Már, ha van hozzá lelki erő, hogy szétszedd. (Vagy felrakod az apróra, és veszel helyete egy másikat, ha idegesít).
Én egy használt Alpha S-el jártam így, de azt már talán bejáratódott a fiaim fején.[ Szerkesztve ]
-
Hedon
tag
válasz Gzula[HUN] #113749 üzenetére
Tehát elkezdem használni, vagy szilikonzsír. Ugyanezekre gondoltam, köszi! A utóbbi lesz. Érdekes, hogy gyárilag miért nem zsírozták be
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.