Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nLali
őstag
válasz Ba cy lus #113645 üzenetére
100K alatt?
A lányom bambusz Hama fejese ilyen beyert reggelizik. [link]
Amúgy elég jól izolál. Kifelé hallani valamiért, de bent kevés hallatszik a külvilágból.
Érdekes jószág. Vékony a hangja nagyon ( Erre is van mért, beállított EQ fájl, azzal nagyon nem vékony )
A hangszerek, effektek egymástól elég jól elválasztva hallhatóak, de mégse részletbajnok. Nagyon tetszik, hogy a férfi énekhang minden szava-betűje mennyire érthető.
Évekkel ezelőt ment pár percet, előtte is éveket állt. Végülis közel 50 éves. Járatom pár 10 órát.
Kényelmes, könnyű. Kb 200 grammal könnyebb s Sundara cb-nél. Erősen szorít a fejpánt. Sony és AKG után furcsa, hogy oldalról nyomja valami a fejem.[ Szerkesztve ]
Bérelhető reklámfelület
-
soldi3r
veterán
Szevaszok!
A 2019-ben vásárolt Oneodio Pro-10 fejhallgatóm egyszerűen szétmállott. Csak egy rövid kérdésem volna, helyette
Invotone HD2000
Superlux HD681
vagy esetleg egy ugyanolyat?E30 (oo=[][]=oo)
-
Dorien
veterán
válasz soldi3r #113652 üzenetére
Én HD681 EVO-t vennék: [link] Ehhez van plüss fülpárna is a műbőr mellett.
A gumi fejpánt el tud szakadni néhány év után, de sajnos ez az árkategória nem a tartósságról szól. Komolyabb fejeseknél csak a pót fülpárna kerül ennyibe...[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz soldi3r #113654 üzenetére
Arra csatlakoztatod a kábelt.
Tartós megoldás meg kb. innen kezdődik: AKG K550 +fejpántpárna +fülpárna szett
Szóval ez ilyen 30k+ kategória, de vehetsz egyszerre 2-3 szettet is hozzá, úgy hosszú évekig-évtizedekig kiszolgál... Ezt a fejest anno árulták 300-350 USD-ért is. [link][ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Dorien #113653 üzenetére
Mindenben jobb az Oneodio az EVO-nál. Ok, abban nem, hogy előbbihez csak 1 párna jár gyárilag.
#113657soldi3r: Oneodio Monitor 40-esben ugyanaz a driver, mint a Pro szériában, de ott a csukló 90-90 fokban (nem 90-10 fokban, mint a Pro-nál) el tud fordulni (nem pattan el a határolója), meg robosztusabb is.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Dorien #113655 üzenetére
AKG 553mk2 van amazonon, az tök ugyanaz, mint az 550mk3. Nekem utóbbi jobban bejön továbbra is, mint a Denon D5200 (az ifivel). Tartósság részével meg tökéletesen egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz stellaz #113661 üzenetére
Bár a kérdés nem hozzám érkezett... szerintem eléggé alulértékelt a használt piacon, szerencsémre! Mondjuk pont az alap 550-eshez nem volt szerencsém (egyszer láttam 5ezer!!! Ft-ért is, de az nagyon odavolt már), de úgy tudom, hogy az mk3-hoz hasonló a hangja, csak az alap verzió még nem cserélhető vezetékes. Ez egy részről hátrány, viszont az mk3-hoz adott gyári kanóc elég hitvány, le is cseréltem egy 16 szálasra. Legalábbis az mk2-nek látszólag tök ugyanolyan kábele/adatpere volt, mint elődjének, ebből indultam ki.
Talán az mk2-es hangja közelebb van a Denon d5200-ashoz, mérget nem vennék rá, hogy előbbi melegebb hangzású-e, az mk3 tuti kiegyenlítettebb alapban. Én az ifi truebassával használom, azzal nekem pont jó. Elég nagy tere van, és tartós fém szerkezet. Sajnos erről is málik minden, ami műbőr, de a net tele van utángyárott jó minőségű párnával (szarral is, tudok arra is példát).
Nyilván relatív kinek mennyit ér meg, de sokáig az 553mk2 olyan 185€ volt amazonon, szerintem az nem eltúlzott. Úgy tudom egyébként, hogy az amcsi piacra adták k553-ként az 550mk2-t, majd a K553mk2-kétn az mk3-at. (Lehet kicsit bonyi ennyi szám, meg "mk", de igazából 3 generációról van szól, utóbb kettő volt 553-asként is elérhető.)
Szerk.: Mk2-es van vaterán is eladó, de már rohadt rég árulja. Ennyit nem ad érte senki.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Gzula[HUN] #113662 üzenetére
Köszi. Gondolkozom egy zárt fejesen, bár igazából van jó iem zárt fejes helyett, de talán ennyit adnék érte. Az izolációjuk mennyire jó?
szerk: a jófogásos cuccon nincs párna a fejpánton.... hiába új a fülpánra
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz stellaz #113663 üzenetére
ITT van készletben, és a párna a jobbik fajta. Enyémen is ilyen van. Én meghagytam a gyári fejpántot, csak "kitakarítottam" a korábban már alkalmazott módszeremmel. Cseréhez meg ITT találtam segítséget (bal oldalt a képek alatt az utolsó videó).
Én a Dorien által linkeltet venném. Vezeték tök jó állapotúnak néz ki, ráadásul a gyári adapter jár hozzá. Meg a doboz. Igaz arra új párna kell, de a fejpántot csak ki kellene tisztítani. Tuti elég volna, az mk2-vel meg az mk3-al is ugyanaz a tök jó eredmény született.
Az említett "ragadós" rész meg alkohollal/sebbenzinnel kezelhető, leszedhető. Persze macerás, de csak a fekete műanyagra ráködölt szar jön le róla.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Gzula[HUN] #113664 üzenetére
Mondjuk ez a ragasztásos rögzítés sokkal értelmesebb, mint amikor a szivacs telibe körbe öleli a pántot, hogy aztán soha ne lehessen normálisan cserélni, lásd Denon és társai.
Na majd elgondolkozok rajta, jó lenne hallani egyet előtte, mert igazából nem akarok fejes gyűjtésbe kezdeni
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Gzula[HUN] #113666 üzenetére
Hmmm mélyekben mennyire erős?
-
stellaz
veterán
válasz Gzula[HUN] #113668 üzenetére
mondjuk már nincs Zendacom, de a truebass az azért most is hiányzik néha
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz Gzula[HUN] #113658 üzenetére
Nem azzal volt a gond, hanem kifelé gyengült el. De akkor úgy látom még mindíg megvehetők ezek a fajták, marad a Invotone HD2000 valami hazai webáruházból vagy aliról a Oneodio Pro-10.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Dorien
veterán
válasz stellaz #113661 üzenetére
Annyit (30k új fejpánt+fülpárnákkal) bőven megér, ha szereted a neutrális hangzást.
Azért egy Denon D2000 hasonló karakterrel nekem kb. mindenben felülmúlta és néha lehet találni belőle szép példányokat. Ennek kifejezetten nagy (széles) tere van zárthoz képest és hatalmas hely a fülpárnákban. Viszont ezek inkább 200-250 Euróért mennek és a vastag, hosszú, fix kábelét szokni kell... A D5200 is jobb, de sokkal mélyerősebb darab. Jó meghajtással (CompositeAmp, A30 Pro) nekem az egyik kedvencem volt zártban.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
-
nLali
őstag
Mi lehet az oka, hogy ennyi Denon 5200, Hifiman XS és Sundara van a használt piacon?
Bérelhető reklámfelület
-
fericske
addikt
válasz nLali #113676 üzenetére
Rossz párosítások?
Ezek a modellek jó kritikákat kapnak általában worldwide már jó ideje.
Talán azt gondolják, hogy tévé meg pc hangszóró fejeskimenete (túlzások) is jó hozzájuk, stb.
Mindenesetre az eddigi észrevételeim azok, hogy komolytalan eszközökkel akarják hajtani őket, és ezekhez képest egy topping cucc már komoly hájendnek számít, és ami még azon sem szól jól, az mehet az apróra. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz nLali #113678 üzenetére
Számos oka lehet. Legelső szempont, hogy elég népszerű típusok, így ezekből van a legtöbb. Ergo eladó is ezekből lesz legnagyobb valószínűséggel. Lehet másra kell a pénz, feljebb lépés, vagy csak nem akarják megvárni, hogy el kezdjen lemálni a műbőr, miután már csak áron alul lehet eladni. És ezek csak amik most hirtelen eszembe jutottak.
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz AdamTaylor #113640 üzenetére
Találtam egy frissebb, jobb EQ beállítást. Tényleg jobb lett. Ha gondolod tegyél egy próbát vele. Oratory1990 csiszolt még kicsit az eddigi beállításokon. [link]
Szuper lett!Bérelhető reklámfelület
-
Yodamest
veterán
válasz Polllen #113680 üzenetére
Igen most mindenki próbál megszabadulni a zárt fejesétől, hogy azt vegyen. Egyre jobb fejeseket hoz ki a fiio konkrétan eszközről eszközre látható a fejlődésük. Ennek függvényében komolyan érdekel a nemsoká érkező top of the line FT-7 mit tud majd, az Arya kihívója lesz nem titkoltan.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
-
stellaz
veterán
válasz Gzula[HUN] #113683 üzenetére
"Legutóbb zárban a Hifiman HE-R9 volt ilyen"
Arról én csak rosszat olvastam a fórumban
-
btraven
őstag
Nálatok is állandóan tönkremegy a 3.5->6.35 jack átalakító adapter? Már megint mono lett. Nem tudom mit csinálok rosszul, de nálam hullanak mint a.. Igaz sokat dugdosok bele mindig más-és-más fejhallgatókat.
M565C-hez nem dugni kell hanem belecsavarni. Lehet az időtállóbb. -
nLali
őstag
válasz btraven #113685 üzenetére
Nálam egy AKG csavarós adaptere adta meg magát. az elején a csatornák közti műanyag gyűrűnél széttört. Pedig nem gyötörtem. Mentségére legyen mondva, hogy 30 éves volt.
Amit épp most használok, az kezd már szórakozni. Nem vészes, elég stabil. Normál hallgatózás közben nincs gond, de ha nagyon mocorgok a gurulós székkel, akkor néha az egyik oldal már izélődik. Milyet kéne venni, ami tartós?Bérelhető reklámfelület
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz stellaz #113684 üzenetére
Azért nem mertem venni én sem többek közt. De amikor 40ezer körülre esett az ára, akkor körbe ment pár darab a tagok közt.
#113685btraven: Az X2HR-hez gyárilag sz@rt kaptam, de a többivel nem volt problémám, pedig valamelyiket évekig használtam, és csak azért cseréltem le, mert nem passzolt a az adapter szín összeállítása az új kábelhez. De simán lehet, hogy nem az adapterrel van a gond, hanem a dugóval, amit bele dugsz.
Amúgy próbáltam a jobbakat megtartani, pl. a Meze 99 Neo-ét.Időnként nem árt "mozgatni", hogy ne gyöngüljön el benne a rugó.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
Üdv!
Elkezdtem nézelődni fejhallgató fronton. Ennek következménye hogy jó nagy a tanácstalanságom
De ezt kitöltöttem:
1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon kizárólag.
2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás. Elég sokfélét hallgatok a classic rocktól a mai pop zenékig mindent. De az elektronikus zenék (90-es 2ezres évek) is szerepelnek a repertoálban, kedvfüggő.
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Nagyon jó kérdés. Legyen 50-150 között. Ugyanis ezzel le is tudnám egy időre. Aztán ki tudja kicsit kezdek rákattanni a témára
4. Új vagy használt?
Lehet használt is, de újszerűek inkább.
5. Circumaural vagy supraaural?
A circumaural.
6. Zárt vagy nyitott?
Na azt nem tudom. Volt Sennheiser HD555 azt is szerettem, most HD569 van ez sem rossz, de innen lépnék feljebb. Szeretem a hangzását de lehetne szellősebb, részletesebb, ilyesmi.
7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Szeretem a jó mélyeket és a tiszta középtartományt, (Neumann NDH30 nagyon neutrális volt próba alapján de szép tisztának rémlik) Ami zavar kissé a túl harsány magasak.
Ami még tetszett: Sennheiser HD620 és HD660S2 vagy élettelibb volt pl a HD569-től a Philips X2HR. (Rövid hallgatás volt mind) De pl nagyon érdekelne a Fiio FT1 de még nem hallottam. Ahogy nem hallottam sem Beyert sem Hifimant sem Audio Technikákat sem HD650-et így nyilván hiszek egy nálam jobban hozzáértőnek így meghallgatok bármit.
8. Honnan vásárolnál?
Ittoni boltokat illetve Hardveraprót nézehetem leginkább.
9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Itteni tanácsra vettem egy Ifi Zen DacV2.-t használtan. (Köszi )Mást persze nem sokmindent hallottam meg biztos tovább is lehetne lépni de szeretem a hangzását. És itt is van dilemma lehet hogy ehhez nem is érdemes pl NDH30 vagy HD660S2 szintet párosítani?
Azt már leszűrtem hogy bizonyos DAC-fejhallgató párosok jobbak mások rosszabbak.Előre is kösz ha van valakinek ötlete
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz M5Norbi #113689 üzenetére
Ha van keret, akkor inkább HD650 (vagy Dropos 6XX). De ahhoz meg lehet az ifi lenne kevés. Elbírja, de azokhoz egy csöves jobb lenne. De pl. az X2HR-hez meg elég.
Újban mostanában üdvöske az FT-1, de én se hallottam. Esetleg érdemes volna még használtan egy jó állapotú Denon D5200-ast beszerezni.
(Ha nem áll távol tőled a barkácsolás, akkor meg EZT a K550-est, fejújításban esetleg tudok tanácsot adni. Ifi nélkül vsz. nem jönne amúgy be, azzal meg valószínűleg igen.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz -NoVa- #113411 üzenetére
Megérkezett a Grado fánk párna. A KPH30i valóban kényelmesebb lett tőle, bár ma csak egy órát használtam, de szerintem megérte a forintot ez a párosítás. Háttérzeneként tetszik a hangja és hívásokhoz is pöpec, bár a mikrofonja talán több nem kívánatos hangot is vesz mint a EarPodsé tette, de annyi baj legyen.
-
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #113688 üzenetére
Ha ez az adapter ennyire fogyóeszköz, most már mindig hozzácsapok 1-2 darabot az alis megrendeléseimhez. Arra kíváncsi vagyok a kínaiak milyenek lesznek. Eddig a nyugati fejeseimhez kapott adapterek mentek tönkre. Bár valszeg ugyanazok.
Most egy ideig monoban hallgatom. Tényleg a hangok elhelyezkednek a térben monoban is, ahogy Ear001 mondta. De azért nagyon hiányzik a sztereó.
Legnagyobb baj hogy az erősítők 6.35 csatlakozósak, a fejesek meg 3.5-sek. A HD555 az nem, az nem is ment tönkre 20 év alatt. -
Yodamest
veterán
válasz Gzula[HUN] #113683 üzenetére
Az FT1 más kategória, ez nem hype, hanem tényleg egy jó cucc.
-
M5Norbi
őstag
válasz Gzula[HUN] #113690 üzenetére
Szóval akkor a HD650-660S2-ket ne is nézzem mert kevés hozzá a Zen Dac V2?
És pl a HD600-hoz meg a 620s-hez is?
Mert akkor eddig maradt a Denon 5200 meg a Fiio FT1.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Xelo
addikt
válasz M5Norbi #113694 üzenetére
hd600-650-660s2 kb hasonlo meghajtast igenyel de a hd650 a legkenyesebb a triobol (mind3 300ohm). hd620s 150ohm a zen dac megbirkozna vele a fiio ft1-nek meg kb barmi eleg eroben de nyilvan annal is szamit a lanc minosege. denonnal nincs tapasztalatom. szerintem eloszor azt dontsd el hogy nyitott vagy zart fejest keresel
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz M5Norbi #113694 üzenetére
Én 6XX-et próbáltam ifi zen dac v2-n Bogyó bá'-nál, de az volt a "baj", hogy ott voltak a hommade erőlködői. És így ez olyan volt, mint amikor egy középkategóriás autóval elmennél egy luxusautó felújító manufaktúrához. Elbírta, de nem volt az igazi.
Dropos 58X jutott még eszembe, az is 150 Ohm-os, de elmarad a "6-os kezdetű" társaitól.
Denon D5200-as egy nagyon finom cucc, de nekem ifivel truebass nélkül kevés volt vele a bass, truebassal meg túl sok.
#113693Yodamest: Lehet rossz szót használtam, majd igyekszem odafigyelni. Nekem is szimpi egyébként a cucc.
#113695Xelo: "szerintem eloszor azt dontsd el hogy nyitott vagy zart fejest keresel "
+1
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Rendeltem az audio technica fejhallgatómhoz tartalék fülpárnát.
Még nem raktam rá,de azt látom hogy jóval vékonykább mint a gyári fülpárna.
Arra lennék kíváncsi,hogy ez mennyire fogja befolyásolni a fejhallgató hangzását?
Csak mert az eredeti hangzást én nagyon kedvelem és tartók tőle,hogy ez nem lessz olyan basszus orientált mint a gyári.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz ToBeY #113697 üzenetére
Majd meglátod (meghallod).
Vegyél gyári párnát, ha nem jó.Wherever you go - go with all your heart.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz ToBeY #113697 üzenetére
Legutóbb még az volt a baj, hogy szétmálott a gyári. Rakd rá az újat (kb. 2 perc), aztán meglátod. Talán fel kellene rakni rá az újat!
Korábban ajánlottam honlapjukról is, de műbőröset nem szerettél volna, meg még sokba is kerül. Korábban pontosan le lett írva, mire számolhatsz, ha azt rendeled, amit ajánlottam.
Akkor most pontosan mit szeretnél?
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #113699 üzenetére
Tulajdonképpen semmit....
Igen a gyári szétmállott kb 1,5-2év alatt ezért vettem másikat ami vékonyabbnak tűnik és kíváncsi lettem volna,hogy a hangzásra ez milyen hatással van.
De majd felpattintatom és meglátom mert úgy látom,ebben nem nagyon tud senki érdemben segíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.