Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#111251) Yodamest válasza bitrograde (#111249) üzenetére


Yodamest
veterán

Már hallgatom, jó cucc ez. ;) Elég komolyan szól tényleg, nálam tuti tompít rajta a K7 és a tripowin kábel, mert bár értem a szibilancia megszólásokat, de egyáltalán nem olyan szúrós a hangja. Kicsit sziszegős tud lenni, de ez épp csak attól függ, hogy pont abban a tartományban (kb 8-10KHz) éppen van-e olyan hang, ha a zene ebből nem sokat tartalmaz, akkor abszolút nem mondanám túl brightnak. Kellemes, kiegyensúlyozott, nagy hang, részletes, élő, térben... hát igen az FT5-öt eléggé otthagyja.

Szerintem nem kell ennek EQ, amúgy sem vagyok EQ párti, csak tényleg elég sokan írják. Headfin is konkrétan minden 2. poszt erről szól, azért hoztam fel.

[ Szerkesztve ]

(#111252) Yodamest válasza Yodamest (#111251) üzenetére


Yodamest
veterán

Kicsit most visszaadta a hitem a drágább eszközök iránt ez a Nano. Már úgy voltam vele, hogy a diminishing return úgy is aktiválódik a HD600, de legalábbis az FT5 környékén és azoknál sokkal jobb már nemigen lehet, inkább más. Nem validálta árát ugyebár a D9200-sem, ami fél misi volt és igaz zárt, de egyáltalán nem volt nagy szám, az ibasso SR2 sem volt semmi extra. Viszont ez a Nano most tényleg annyira jó, hogy kezdem elhinni ismét, hogy van feljebb és feljebb. Nyilván nem abban kételkedtem eddig sem, hogy egy 2-3-4K$ fejes jó tud lenni, de ebben a 600-1500$ szegmensben nem igazán volt bizodalmam ezidáig.

[ Szerkesztve ]

(#111253) energomatt válasza stellaz (#111247) üzenetére


energomatt
senior tag

Mivel a tesztelők is nagyon különböznek, nem csak az általuk tesztelt eszközök, ezért azután nekünk kell eldöntenünk, hogy mely véleményeket tartjuk leginkább hihetőnek és magunkra nézve érvényesnek. Azért egy jó, de azért még véleményes kategóriába tartozó fejhallgató esetében nagyobb lehet a bizonytalanság, mint az említett felső osztályba tartozó esetén. Én egy olyan tesztnek hittem a leginkább, ahol a teszteléshez használt lemezek borítóképei egytől egyig kitűnő, klasszikus zenei lemezekhez tartoztak. A tesztelő ötösre értékelte az Anandát. Én ugyan tudom már, hogy miben lehetne valamivel még jobb ez a fejhallgató, de az, ahogy a HD 650-esemet megalázóan felülmúlja, az maga a csoda.

(#111254) Yodamest válasza energomatt (#111253) üzenetére


Yodamest
veterán

A "the headphone show" megint aláírta a bizonyítványát, hogy erre C-t adott, ez egyértelműen jobb, mint egy HD600. Látszik, hogy ők egyedül csak a timbret nézik, miközben ezer más szempontból meg egy sokkal jobb cuccról van szó. Hát ha az Arya ennél még jobb mindenben egy kicsit, akkor el is hiszem, hogy elképesztő az is.

(#111255) lapalapa válasza Yodamest (#111252) üzenetére


lapalapa
senior tag

"Nem validálta árát ugyebár a D9200-sem, ami fél misi volt és igaz zárt, de egyáltalán nem volt nagy szám"
Azt írják, hogy egy hétig kell járatni, utána lesz jó, addig nem jó. Az megvolt?
Kicsit furcsállom hogy félmisiért nem jött be (így hallatlanban), pedig szépeket írnak róla, simán jóra lehet olvasni..
Miről volt hajtva?

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#111256) Ba cy lus válasza Yodamest (#111252) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Csak hogy ne legyen olyan egyértelmű a planár vs dinamikus helyzet: volt itt olyan, akinek HE1000-et (nem tudom, melyik altípusát, talán az SE) nyomott le az iBasso dinamikus/biocellulóz fejhallgatója. :)
Az EQ meg tömegsport lett. Csakhát mi nem hangmérnökök vagyunk, nekünk a zene élvezete az első. Nekem eq nélkül mindig jobb volt a dinamika.

[ Szerkesztve ]

(#111257) lapalapa válasza lapalapa (#111255) üzenetére


lapalapa
senior tag

Vélemény cikkeknél az szokott érdekes lenni nekem, hogy milyen szerkóval hajtják az adott fejest, fülest. Ha valami komolyabb, forrásra, kábelekre, szűrésre, némi reclockra, stb, odafigyelt összeállításból áll a lánc, akkor két dolog szűrhető le szerintem. Igényes a csávó a hangra, nem csak a rádugjuk valamire és belehallgatunk módszerrel alkot véleményt, másrészt a fejes valódi kvalitásairól ír valószínűleg (?).
Persze ebből nem derül ki, hogy az én szerkómon milyen lenne.

[ Szerkesztve ]

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#111258) Yodamest válasza lapalapa (#111255) üzenetére


Yodamest
veterán

Hát nem akarok hazudni, kb 2 hetet lehetett nálam, de lehet még többet is. (ugye 30 napos visszaküldés van a Thomannál) Én tényleg azt terveztem, hogy megtartom és eladom a D5200-at, actually hirdettem is amikor megjött a 9200.

Igen elképesztően dícsérik, de az lehet az alapvető baj, hogy bármennyire jó mégiscsak egy zárt fejesről beszélünk. Egész egyszerűen nem tud jó térrel, jó szeparációval szólni, nekem pedig -mint rájöttem- ez a legfontosabb szempont. Semmi tere nem volt, teljesen a füledben szól minden és nincs mérete sem semminek úgy igazából. Olyan... fejhallgatós...
Nem volt jobb egy HD600-nál abszolút, nyilván zárt, de ha már mérni kell valamihez. Ugyanerről a fiio K7-ről és tripowin granvia kábelről ment.

(#111259) stellaz


stellaz
addikt

Kezdem azt gondolni, hogy kétféle szempont szerint lehet egy fejhallgató jó.
Az egyik, amikor felrakod és hallod, hogy mennyire szól élethűen, jó dinamikával, mennyire megy mélyre, mennyire részletes, stb.
Meg van az, hogy melyiket hallgatod szívesen.

Jó esetben a két szempont egybeesik, de szerintem ez nem törvényszerű.

(#111260) Yodamest válasza stellaz (#111259) üzenetére


Yodamest
veterán

Szerintem ha nem azt hallgatod szívesen, amelyik minden technikai paraméterében jobb, akkor azzal a fejessel valami nagy gond van.

(#111261) fattyu válasza lapalapa (#111255) üzenetére


fattyu
veterán

nagyon jó a d9200. és nem is válogatós. nagyon érzékeny és szinte bármiről hozza a tudását.
mindezzel együtt. nekem se jött be. nagyon pontos nagyon feszes (szerintem a szeparáció is hibátlan) csak valahogy nem volt wow faktor. egyáltalán nem nyűgözött le a zenehallgatás vele.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#111262) Ba cy lus válasza Yodamest (#111258) üzenetére


Ba cy lus
őstag

A HD600 tudásának nem a Fiio K7 a vége. :N Nem szükségszerű, hogy a Denon jobb legyen tőle, mert a HD600/650 elég jól skálázódik.

[ Szerkesztve ]

(#111263) emiki6 válasza lapalapa (#111255) üzenetére


emiki6
veterán

Hallottam én sony mdr z1r-t. Nem volt jó. Mármint nem objektíve nem jó, hanem az én szubjektív élményem vele kapcsolatban nem jó. Akkor már inkább egy phoenix. Vagy ugyanabban a mezőnyben egy sonorus vi.

Nem az áron múlik, hogy a hallgatóhoz mennyire illeszkedik jól az eszköz.

bacy: Had ne támadjam be a hd600/650-et. :D Persze van az az ár amiért már azok is megérik, csak az nem a piaci. :D

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#111264) mcs


mcs
veterán

Elkezdtem beállítgatni APOval ezt a DT 770 Pro X-et. Tisztaságban és sztereó szeparációban nagyon betyár ez a STELLAR.45 driver. Nincs mese, megy is eladósorba a 80 Ohmos. :D

(#111265) lapalapa válasza emiki6 (#111263) üzenetére


lapalapa
senior tag

Persze, csak fél misiért azért már adni kell valamit (mert különben rájuk rohad), ezért lepődtem meg.
Mondjuk nem sok zártat hallottam, de azok nem tetszettek.

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#111266) Ba cy lus válasza emiki6 (#111263) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ne viccelj, pont hogy nagyon jó az ár-érték arányuk, ha azt nézzük, hogy sok ember számára jobbak, mint pl. Audeze planárok.

(#111267) Yodamest válasza Ba cy lus (#111266) üzenetére


Yodamest
veterán

A Thomanos akciós ár, amin én is vettem a 660s-t és a 600-at az tényleg űber. 117K + ingyen szállítás, 3 év gar. És ez már az írórszágban gyártott verzió a 600-ból is.

(#111268) Remus389 válasza Ba cy lus (#111256) üzenetére


Remus389
veterán

Csak hogy ne legyen olyan egyértelmű a planár vs dinamikus helyzet: volt itt olyan, akinek HE1000-et (nem tudom, melyik altípusát, talán az SE) nyomott le az iBasso dinamikus/biocellulóz fejhallgatója.

+1
Bár lehet hogy a legjobb, csúcs fejhallgatók elektrosztatikusak (például Stax), vagy planárok mint a Hifiman Susvara, azért az átlagember által is megfizethető planárok és a hasonló árú dinamikusok között azért bőven van átfedés. Például itt se mondja hogy jobb (inkább egyenlő) a hasonló árú planár a fülei szerint [link]

"Szerintem a két fejhallgató kb. egy kategóriát képvisel. Nyilván ízlés dolga, kinek melyik jön be jobban."

Tehát az átlagember számára versenyképesek a dinamikusok is, kivéve a méregdrága csúcskategóriát.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#111269) szaki58 válasza Remus389 (#111268) üzenetére


szaki58
aktív tag

Ez én lettem volna.
Árnyalom a dolgot. A HEK SE-t nem volt alkalmam Topping A70 Pro-ról meghajtani, így sajnos nem tudom, hogy mi lett volna a végeredmény. Lehet, hogy el sem adom, ha együtt hallottam volna, mert az A70 tisztességesen meg tudja hajtani.
Ha az akkori (rosszul hajtott) HEK SE-t, és a már tisztességesen hajtott iBasso-t vetem össze, akkor kellemesebb számomra az iBasso hangja. Ha viszont mindkettő tisztességesen van meghajtva,már nem vagyok abban biztos, hogy nem a HEK SE lenne meg még most is. Ezt már soha nem fogom megtudni. :((
Az biztos, hogy megtanultam: nem a pénz, hanem a szinergia szánit, legalább is nagyban befolyásolja a végeredményt.
ui: ha az árakat és a nem lehengerlő hangzásbeli különbséget is a mérlegre teszem, akkor egyértelműen az iBasso nyer. Elérhető a halandók számára is.

[ Szerkesztve ]

(#111270) Remus389 válasza szaki58 (#111269) üzenetére


Remus389
veterán

Gondolom az iBasso gyártója azért ad ilyen jól szóló fejhallgatót viszonylag jó áron, hogy piacot, nevet szerezzen magának a cég. Új belépők a piacon.

Hát akkor ezt érdemes mostanság venni, ha ennyi pénzt szán rá az ember.

Gondolom jobban szól, mint az új Focal Hadenys, az tipikus francia termék, több a külcsín, mint a belbecs. Bár lehet hogy tévedek, azért nem ártana meghallgatni mielőtt véleményezném. Ha viszont hasonlóan jól szól mint az iBasso, akkor a Focal tetszik, iszonyat jól néz ki. :D

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#111271) szaki58 válasza Remus389 (#111270) üzenetére


szaki58
aktív tag

Kérdezd meg róla Dorient.

(#111272) -NoVa- válasza Remus389 (#111270) üzenetére


-NoVa-
addikt

Füleses mintavételezgetésemben sokszor belenyúltam efféle név/presztizsépítős modellbe, mindig két kockázata van. Vagy nagyon hamar kifut a modell, és eltűnik a piacról, mint a Mangird Tea, aztán hiába remekmű, ami ajánlható, ha nem lehet kapni, vagy elérhetetlenné válik valamelyik konkrét építőeleme, és egy belső revízió után a későbbi modellek csak nagyjából olyanok, de kimarad a lelke, mint a Tanchjim Oxygen, amiből a korai szériás, főleg a fekete házas modellek fenomenálisak, a későbbiek csak simán egész jók

De nem kell olyan messzire menni, HE400SE-ből sincs túl sok egyforma itt fórumon belül sem, volt belőle stealth és nem stealth, és szintén megélt több belső revíziót. Az iBasso eddig inkább DAP-okat, donglékat gyárott, és elég száraz, túl világos IEM-eket, de stabil minőségben, és nagyon nagy tételben, ez jó jel a fejhallgatónál is.

(#111273) Remus389 válasza -NoVa- (#111272) üzenetére


Remus389
veterán

Az iBasso eddig inkább DAP-okat, donglékat gyárott, és elég száraz, túl világos IEM-eket, de stabil minőségben, és nagyon nagy tételben, ez jó jel a fejhallgatónál is.

Szerintem is az iBasso egy stabil termék, ha lesz új változata az iBasso SR4 lesz, nem pedig SR3. Tehát komolyan vehető gyártó, éppúgy mint a Focal.

Mondjuk a Focal Hadenys-t nem írnám azért le, kicsit beleolvastam egy tesztbe, itt a Focal Clear MG-t talán jobbnak mondják mint az iBasso-t. [link] Na most ha a Hadenys kicsivel rosszabb csak mint a Clear MG és szerintem jobban néz ki mint az iBasso, akkor azért nem írnám le a Hadenys-t ebben az árkategóriában.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#111274) -NoVa- válasza Remus389 (#111273) üzenetére


-NoVa-
addikt

Azért nálam is járt idővel hátlapot elengedő ragasztós DAP tőlük, pedig főleg szobában állt fix hőmérsékleten, de mostanában a Samsung felsőpolcos telefonjainál is szériahiba ez, apróság. Meg a legkönnyebben házilag helyrehozható hiba. Szóval ja, most ha jót csinálnak, érdemes azt venni.

Én planarokból a kézműves olcsókra szavazok, koherens egésszé a középkategória sem áll össze úgy, mint egy kimagaslóan jó dinamikus. Ellenben akkor már egy finoman helyrepofozott olcsó planar néha elővéve képes lenyűgöző trükkökre bizonyos területeken, aztán vissza lehet térni a kerek egésszé csiszolt dinamikus cuccokra.

(#111275) Remus389 válasza -NoVa- (#111274) üzenetére


Remus389
veterán

Néha találkoztam azzal a véleménnyel ilyen fórumokon, hogy a planárok szükségszerűen jobbak.

Persze, mert olvastak a Hifiman Susvara-ról. Na jó, de az átlagembernek csak "lebutított" planárokra van pénze, akár egy jóféle dinamikussal is jobban járhat.

Szerintem ez pszichológiai, éppúgy mint a videokártyáknál.
Azért fogy a középkategóriás Nvidia jobban mint az éppoly jó középkategóriás AMD, mert az aktuálisan legcsúcsabb videokártya általában Nvidia, és akkor "most az Nvidia a jobb, tehát azt veszem". Holott a középkategóriában ugyanúgy meg lehet venni az AMD-t is (sőt, akár jobban is lehet vele járni).

Ugyanez igaz az Intel és AMD processzorokra is, amelyik kihozza az aktuálisan leggyorsabbat (ami amúgy méregdrága és nem éri meg), az emberek hajlamosak a középkategóriában is attól a gyártótól vásárolni.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#111276) emiki6 válasza szaki58 (#111269) üzenetére


emiki6
veterán

A HEK aszociáció nekem sose sikerül, mindig gondolkoznom kell és valamiért a HEDD az első dolog ami eszembe jut.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#111277) -NoVa- válasza Remus389 (#111275) üzenetére


-NoVa-
addikt

Sokféle, nagyon sokféle dolgot keresnek az emberek a zenében. Van, akinek a tonalitás a minden, és kár is továbbmennie a HD580-600-650 trión, végtelen alkatrészutánpótlás, tartós bevált és jó cucc. Másnak épp a részletek kontúros kiemelése és előtérbe tolása jön be, vagy a már-már sterilen feszes mély, ezeket akármilyen egységes egy felső-középkategóriás Sennheiser, sokkal jobban csinálja bármelyik olcsó planar. És sokkal, sokkal szélesebb teret rajzolnak. Aztán kis odafigyeléssel az anyaghasználatra, kábelre, forrásra, egy HE400SE Stealth mélységben, magasságban is óriásira tud nőni, csak a magasát kéne még arányosan finomítanom, hogy ne essen szét a harmónia, meg még találni egy kis energiát a visszafogottabb középtarományában, de ugye filléres játékszertől el lehet nézni ilyeneket, ha amúgy néha-néha meggyőzően szólaltat meg hangokat a ház túlfeléről, vagy azon kívülről is. De azért ha csak egy fejes maradhatna, hazitálás nélkül a Hempet választanám, kerekebb egész, és sokkal kevésbé válogatós a forrással.

(#111278) Remus389 válasza -NoVa- (#111277) üzenetére


Remus389
veterán

'hazitálás nélkül a Hempet választanám, kerekebb egész"
Én mondjuk a sört szeretem, de kinek mi [link]

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#111279) Remus389 válasza -NoVa- (#111277) üzenetére


Remus389
veterán

Ízlés dolga, az átlagember számára megfizethető kategóriában éppúgy vannak jó planárok is és dinamikusok is.

Ha downgrade-elnék, azért ezt a Focal Hadenys-t megnézném, még talán akkor is azt venném az iBasso-val szemben, ha nagyon picit alulmarad hangban, persze ha nagyon alulmarad azért nem.

Azért számít hogy jól nézzen ki. Jó érzés feltenni a fejre, jól mutat.
Máris jobb hangulatban telik a zenehallgatás és akkor elnézem hogy mondjuk 5%-kal kevésbé szól jól (már ha egyáltalán lehet ilyet mondani).

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#111280) -NoVa- válasza Remus389 (#111279) üzenetére


-NoVa-
addikt

Kinézet + kényelem együtt nálam is egyértelmű prioritás a hang mellett, úgyhogy a legtöbbet ez a 620 Ohm-os fa bigyó ül a fülemben:
Vagy ezek közül valamelyik:
De itt sem kérdés, hogy a szépségversenyben melyik nyer:
A Focalokat szeretem nézegetni, de ismerem magam, nem használnám az év nagy részében, mert túl meleg viselet. Csak azért légkondizni, hogy elviseljem a fejhallgatót, meg végképp nem akarnék.

(#111281) Remus389 válasza -NoVa- (#111280) üzenetére


Remus389
veterán

Jó fotóid vannak, gondolom kicsit utólag photoshop-olod.
Én nem photoshop-olok, nekem ilyen fotóim vannak. (Fengru DIY Tingo TC200 + NiceHCK C16-5 16 Core Copper Silver Mixed Cable)
(ADX5000)

(Gustard H10)

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#111282) -NoVa- válasza Remus389 (#111281) üzenetére


-NoVa-
addikt

Több benne a fényviszony beállítása, mint az utómunka, az általában kimerül egy lightroom presetre kattintásban. Az első kép a dolgozószobám asztalán a fekete szövet egész asztalos egérpad alap, mögötte az ablak jó kontrasztos fényt és árnyékot ad alá, és telefonnal lőttem.
A 2. képen fényes tükröződő fehér fényvisszaverő lapra tettem a füleseket, és jóféle diffúzfényt adó fehér festővászon van a háttérbe állítva, kis mélyélességgel 100mm F3.5 környékén fotózva összeáll ez a lágy hangulatos tálalás mindenféle utómunka nélkül. Nagy Canon vassal.
A harmadik a konyhapulton, telefonnal, mögötte a kertből reggeli direktben besütő nap, jó a hangulata. Az elő és utómunka hiányát a Gryphon retkes LCD üvegén jól meg lehet figyelni, általában vagy letörlöm fotózás előtt, vagy elsimítom utólag valami editorban, itt most kimaradt. A jó fényt kell követni, kivárni, az a lényeg, a többi kihagyható.

Általában ilyeneket lövök szanaszét a világban. Szóval rá kell állni a jó színhőmérsékletű és jó irányból vetülő fényre, kb ennyi. Az eszköz milyensége sokat segít, de egy telefon sem kevés már egy jó képhez.

(#111283) emiki6 válasza Remus389 (#111281) üzenetére


emiki6
veterán

Nem a ps a lényeg, hanem az érzék a fényképezéshez és az, hogy mielőtt fényképezed már úgy és oda rakod le az eszközt, hogy már abban is legyen koncepció. A post production már csak hab a tortán. :K

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#111284) Dorien válasza szaki58 (#111269) üzenetére


Dorien
veterán

"...Elérhető a halandók számára is."

Így van! :))

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó HiFiMAN HE560 V4 nyitott planár fejhallgató 89.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#111285) Remus389


Remus389
veterán

Melyiket érdemesebb választani, a Neumann NDH-30-ast vagy az iBasso SR3-ast?
Hasonlónak tűnnek. :U

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp_1_darab_2/friss.html

(#111286) Yodamest válasza Remus389 (#111285) üzenetére


Yodamest
veterán

NDH-30-ban az mindenképp rossz, hogy nem tudsz kábelt upgradelni, mert ugye belső kábel elvezetése van.

(#111287) milkabrams


milkabrams
őstag

Sziasztok!
Zalaegerszegen valahol meg tudnék hallgatni egy hd 650 vagy 660s-t?

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#111288) szaki58 válasza emiki6 (#111276) üzenetére


szaki58
aktív tag

Fórumon olvastam (talán a Head-fi.org-on) és megtetszett az egyszerűsítés.

(#111289) emiki6 válasza Yodamest (#111286) üzenetére


emiki6
veterán

Elhanyagolható a belső kábelezés. :N Ezen a szinten legalábbis.
Mocsokjó fejes az ndh30, (gyári kábellel is).

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#111290) bitrograde válasza Yodamest (#111286) üzenetére


bitrograde
senior tag

Ezt honnan veszed? Nekem van hozzá gyártott Hart Audio szimmetrikus kábelem.

Eladó DIY OTL fejhallgató erősítő a hirdetéseim között.

(#111291) btraven válasza emiki6 (#111289) üzenetére


btraven
őstag

Meghallgattam a deadmau5 - a city in florida számot. Vinyl-rip és CD flac verzióban is. A vinyl-nek sokkal kellemesebb a hangja :) Én menthetetlen vagyok.
Majd még próbálgatom, nem volt olyan jó élmény mint egy Bach csembaló vagy rap szám. De lehet a láncom nem jó hozzá, a meglévő elektronikus zene cédéim is olyan nokedlin szólnak.
Előszedtem nosztalgiából a thrash metal mp3 gyűjteményemet. Tök jól szólnak a DVD player->Atom->M565C lánccal. Na mondom kipróbálom Vangelist, de nagyon gyenge, inkább borzalmas.
A Dextra-t nem találtam, az melyik lemez?

[ Szerkesztve ]

(#111292) zodo válasza Gzula[HUN] (#111229) üzenetére


zodo
nagyúr

Ma lejárt az újabb 3 nap de kitartók. ;]
Imént chateltem megint ami kicsit tovább tartott az előzőnél és végül elnézést kért a késedelemért, látja hogy feldolgozás alatt van a csomag.
Valamint (amit nem értettem igazán, angol tudás nélkül) azt írta hogy kitette az "ügyet" a "rendeléshez" hogy mindenki lássa.

Én az akkor linkeden lévő "Philips Audio Online Store" oldalról rendeltem.
Fura amúgy hogy az áruház oldalain minden akciós de még furább hogy SHP 9500 típus 10x szerepel 22.569 és 29492.- Ft között.

Különben nem tudom hogy a 13 nap garantált szállítás munka nap vagy sem.
Ha munkanap akkor a mai még csak a 12. és hétfőn érkezhet(ne)
Hétvége is beszámít akkor e hét kedden itt kellett volna lennie.
Utóbbi akkor nem kaptam meg az automatikus visszatérítést.
Különben a rendelés oldalán szerintem jól jelzi: "legkésőbbi kiszállítás 05.21"
Ehhez hozzáveszem hogy 01.-én rendeltem mikor mindenhol írta az Ali hogy náluk most 5 napos ünnep van és késés várható amit ugyan egyik ügyfeles vagy chatbot nem említett.
Szóval várók mert alapból több idővel számoltam a kiszállítást.

Legszebb hogy lehet nem is tetszik majd mert sosem volt nyitott fejhallgatóm. :)

Azon gondolkodtam hogy ha nem tetszene sem adnám el mert látszólag kényelmes lehet, cserélhető kábel talán a párnák is ill. láttam hozzá "üveg módosítást" (rács helyére, fényképezőgép objektív szűrű lencse + valami kis mágnes) így már zárt lenne.
Kérdés a hang valamint a módosított hang.
Viszont ha fából készülne burkolat talán minőségibb/megfelelőbb is lehetne a hangja és megjelenése.

(#111293) Yodamest válasza bitrograde (#111290) üzenetére


Yodamest
veterán

Ha nem a black edition van meg neked az NDH-30-ból, akkor nem sokat érsz a kábellel, mert a belső kábele a szűk keresztmetszet. A black edition azért különleges a színén felül, hogy ott a belső kábel is balanced kábel, tehát azt ténylegesen lehet balanced módban használni. A tiédet persze rá tudod dugni egy 4.4 csatira a kábeleddel, de a belső kábele mivel csak single ended, ezáltal nem balanced hangzás szempontjából.

(#111294) stellaz válasza btraven (#111291) üzenetére


stellaz
addikt

deadmau5 - a city in florida
Mintha elromlott volna valami kisrádió :DDD Nem valami jó felvétel. Szerintem a Vangelis albumok egyike másika sem valami jó keverés.
JMJ viszont nagyon állatul tud szólni. Illetve hallgasd meg Kraftwerk Minimim-Maxiumum albumát, na az is fasza lett.

(#111295) emiki6 válasza Yodamest (#111293) üzenetére


emiki6
veterán

Forrást tudsz linkelni, ami feltárja, hogy belül single ended?

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#111296) Xelo válasza emiki6 (#111295) üzenetére


Xelo
addikt

Studio Headphone - NDH 30 (neumann.com) vs NDH 30 Black Edition - Headphones (neumann.com) a black editionnél kiemelték hogy "Internally balanced cable (detachable)" ebből lehet következtetni hogy a sima az single ended.

[ Szerkesztve ]

(#111297) bitrograde válasza Yodamest (#111293) üzenetére


bitrograde
senior tag

Én úgy tudtam, hogy már az NDH20 is fel van készítve a szimmetrikus csatlakozó fogadására. Erről itt is írnak. A fekete kiadásnál ez benne van a reklámszövegben. Kérdezem, hogy hogyan lenne kideríthető, hogy az eredeti ezüstben is benne van-e a szimmetrikus belső kábelezés? Elég, ha csak működik a valódi szimmetrikus kábellel?

Eladó DIY OTL fejhallgató erősítő a hirdetéseim között.

(#111298) emiki6 válasza Xelo (#111296) üzenetére


emiki6
veterán

Következtetni? :D

Szétszedés nélkül kimérni szokás, hogy pl a bemeneti csatlakozón van e pólusközösítés v mind a 4 érintkezőn más pólus van e.

Persze ez trükkös, ha a gyári kábel SE végű. Vagy le kell vagni a gyári kábel SE végét abban bízva, hogy 4 eres belül vagy kell egy balanced végő kábel, amivel kimérhetővé válik a bemeneti csati kiosztása.

A következtetésből csak hipotézis állítható fel, de azt még tesztelni is kell (méréssel v topológia feltárással), hogy bebizonyosodjon vagy megcáfolódjon. 👍

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#111299) -NoVa- válasza stellaz (#111294) üzenetére


-NoVa-
addikt

Vagy hazaiból Zagar dolgai szólnak remekül, esetleg pl DJ Bootsie The Silent Partner albuma.

(#111300) Xelo válasza emiki6 (#111298) üzenetére


Xelo
addikt

persze nem is írtam hogy tuti a dolog, én nem is hallottam erről hogy a sima single ended lenne csak gyorsba ránéztem a neumann oldalára és észrevettem hogy a feketénél kiemelték a dolgot, aminek nem sok értelme lenne ha a sima is balanced. ettől függetlenül bármi megeshet. :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.