Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#110651) stellaz válasza nLali (#110645) üzenetére


stellaz
addikt

húha, ezzel mit is kell csinálni? Feltettem ezt az equalizer apo-t, úgy, hogy az ifi driverhez rendeltem, de innen hogyan tovább?

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#110652) nLali válasza stellaz (#110651) üzenetére


nLali
senior tag

Ebből nézd meg az első 4 percet. Többit képekkel mutatom lépéről lépésre. Könnyű, csak elsőre nem tűnik annak.

(#110653) nLali válasza stellaz (#110651) üzenetére


nLali
senior tag

Így most gyorsabb megmutatnom.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Ha nem szólalna meg, akkor az installnál nem volt jó valami. Ott nem csak bepipálni kell az eszközt, hanem a nevére kattintani és az ekkor alul megjelenő bepipált résszel kell installálni.
[kép] [kép]
A channel selectet, vagy a a többi on-off gombot nyomogatva változik a hang, akkor jól csináltad. Mostmár bármilyen fejeshez tehetsz be korrekciót.
Még annyi, hogy a letöltött korrekciós fájlt ide másold be : [kép]
( a wav kiterjesztésűt keresd )
( és a rendszered hangját a fájlnévnek megfelelően 44.1 kHz vagy 48kHz-re kell állítani.)
Ha mindent megcsináltál és jónak tűnik, de a hang nem változik, akkor x-eld ki az EQ APO-t és indítsd el újra.
Innentől kezdve windowssal együtt indul a legutolsó használt beállításokkal. Több dolgod nincs vele, ha nem akarsz semmin változtatni.

[ Szerkesztve ]

(#110654) Gzula[HUN] válasza stellaz (#110651) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Youtubon talász hozzá oktató videókat. Én is ott tanultam meg valamennyire használni. Mondjuk én pár nap után meguntam, de nem töröltem.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#110655) stellaz


stellaz
addikt

Sundara Closed Back: nah... egy rövid beszámoló 5-6 óra használat után.

Először is teljesen korrekt a felépítése. Emlékem szerint pl. a Denon 5200-as szintjét nem éri el, de részemről ez nem is elvárás. Talán a fejes jack portja kaphatott volna egy kicsit szebb kidolgozást, mert így az csak egy lyuk. Kábel minőségével nálam nincs gond, vastag, de rugalmas, nem vezeti a hangot. Súlya nehéz, de amúgy jól ül a fejen. A párna okés, eddig nem tűnik izzasztónak, mérete nekem jó, szemüvegemmel is kompatibilisnak tűnik. Államat kicsit nyomja, talán majd hajlítok a fejpánton, ha hosszabb távon zavarni fog.

Hangja: Ifi ZenDac V2 és iFi go blu-ról van hajtva, nekem nem tűnik alul erősítettnek, de lehet, hogy mással máshogy szólna. Egy ballanced kábel majd be fogok szerezni hozzá. A zárt kivitel nekem hangra nem sokat jelent, nyitott vagy zárt, én elég hasonlónak hallom ezeket térérzet szempontjából, de ez egyben dicsérete is a fejesnek. Egyébként kellemesen szól mindenfajta műfajon. A HE400SE-vel szemben nem szedi szét a hangokat. Olyan planarosan sima a teteje és részletes a mélye. Hosszan hallgatható, inkább visszafogott, mint fun hangolás, de unalmasnak sem mondanám egyáltalán. A mélyei kellemesek, részletesek, kellően mélyre is lemegy. Egy kicsit több mélyet még elviselnék, de a Fat Earth és a Mangrid Tea ezen a téren brutálisat gurított mostanában, azokhoz képest mondjuk minden visszafogott. Nagyobb hangerőn sem hallok semmilyen torzítást. Annyira nem tűnik extrém részletesnek a hangja, de lehet, hogy csak túl sokat hallgattam kiváló iem-eket mostanában.
Az, hogy zárt, az nagy előny, mert így nem hallom a számítógép zugását, meg a halkabb családi hangokat, és mást is kevésbé zavarok vele.

Szóval összességében én egy jól eltalált fejesnek tartom, kellően kiegyensúlyozott tulajdonságokkal.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#110656) stellaz válasza nLali (#110653) üzenetére


stellaz
addikt

köszi, nekem ez a konfigurator nem nyílik meg, de akkor megnézem, hogy mit is telepítettem akkor

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#110657) kiralytom válasza stellaz (#110643) üzenetére


kiralytom
aktív tag

Ráírtam de addigra lefoglalták. :O

(#110658) kiralytom válasza Dorien (#110640) üzenetére


kiralytom
aktív tag

Az előzőt neked szántam. Mea culpa

(#110659) Gzula[HUN] válasza kiralytom (#110657) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Esetleg ez az SHP-600-as? (Talán pár napja még egy ezressel drágább volt. Ugyanaz, mint az ISK HF2010, csak ez még gyári állapotú.)

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#110660) kiralytom válasza Gzula[HUN] (#110659) üzenetére


kiralytom
aktív tag

Nem tudom, igazából nagyon meggyőztetek a Lewitz 8500 felől, ezt az SHP-600-at pedig nem tudom ahhoz képest milyen a hangzást ad (pláne nem tudom milyen egy plüss fülpárnás fejhallgató) . Itthon játszok, csendes környezetben, szóval különösebben nincs zaj amit izolálni kellene. Meg most ugye HD668B-m van ami szerintem nem nevezhető zárnak, ezzel a miniatűr fülpárnával :D Bár nem értek hozzá.

A Lewitz-nek ugye kivehető a kábele, ami potenciálisan átalakítható gamer fülessé egy ilyen kábellel (szintén itt javasoltátok) .
Azt persze nem tudom, hogy történik-e minőségvesztés egy ilyen kábellel.

A muzikernél van 17.000-ből kijönne az a fejhallgató és ez a kábel szállítással.
Csak megörültem, gondoltam akkor kipróbálhatok egy plusz fejhallgatót :D

Egyébként vettem 20.000-ért egy fél évet használt Cloud Alphát, ami egész jónak tűnik, de azt öcsém lenyúlta mert neki is kell gamer fejhallgató, én meg mivel a Cloud 1 nem tetszett előre odaígértem neki, ha nekem nem tetszik akkor megkapja.
Aztán megjött , tetszik, de igazából ,,nem akartam segget csinálni a számból", vagy jó fej akarok lenni. Ezért van még porondon a történet.

[ Szerkesztve ]

(#110661) Degu82


Degu82
kezdő

Sziasztok. Segítséget,tanácsot szeretnék kérni vezetékes fejhallgató vásárlásban. Gyereknek kellene ps4 hez játékra esetleg majd később laptopra is de ott is játékra. Jó lenne olyan 10 körül de max. 15 ezerig. Újban eléggé leszűkül ezzel a kör nyilván de használt is ugyanúgy jó lenne ha jó vétel. Néztem prohardveren van fent elég sok. Amiket láttam,hogy többet is árulnak és jónak gondolom a razer, a hyperx cloud, ps 4,ps5 illetve találtam jó áron egy asus tuf gaminget nem tudom az mennyire lehet jó. A gyereknek a ps tetszik ugye,mert azt gondolja pshez biztos jobb a ps fejes de nekem kétségeim vannak erről illetve használtan is 15-20ért adják míg razert,hyperxet vagy az asust 10 körül lehet találni. De annyira nem vagyok jártas a dologban rég volt már a gamer korszakom így le vagyok maradva a fülesek evolúciójával. Örülnék ha adnátok tanácsot illetve ha esetleg tudtok jobb ár érték arányúakat más márkákban az is jó.

(#110662) szaki58 válasza Bogyó bá' (#110533) üzenetére


szaki58
aktív tag

Meg jött az állvány. Igazad volt! A fostól egy fokkal rosszabb. Lecserélem, de jobban szét nézek. A Deva Bluetooth modulját le kell vennem, mert az már nem fér bele a magasságba. Megérdemeltem!
Tegnap össze tört a kocsim, tönkre ment az iFi Neo Stream, rendeltem egy drága Magnat cuccot kéz alól, ami nem működik, és még jön ez az állvány... Mi rosszat tettem? :D

[ Szerkesztve ]

(#110663) kiralytom válasza Degu82 (#110661) üzenetére


kiralytom
aktív tag

Szia. Itt aktuálisabb a kérdés :R

katt

(#110664) Dorien válasza kiralytom (#110660) üzenetére


Dorien
veterán

iSK HF2010 = Omnitronic SHP600
Vedd meg, amíg ilyen fillérekért elérhető... [link]
Minimálisan érdemes visszavenni a magasokból 7kHz környékén (kb. -5dB) és van egy kényelmes, dögös hangú félnyitott fejhallgatód gombokért. Nekem ez anno jobban tetszett, mint az ATH-AD500X.

szaki58: Ahh... részvétem. :(

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#110665) osonte válasza margithid (#110630) üzenetére


osonte
senior tag

Szia!
Két fajta is van a Lidl-ben most ezen az áron. Az egyik laposabb dobozban 1.2m kábellal és a nagyobb dobozos 1.5m kábellal. Én utobbiból vettem egyet.
Van rajta hangerőállító csúszka a mikrofonon. Nekem a bal füles halkabbnak tűnik, lehet a gagyi csúszka nem egyformán szabályoz, de a jobb fülesen van jack csatlakozó, oda saját kábelt tudok dugni. Sajnos a szivacs nem sikerült egyformára a két oldalon. Olyan könnyűnek tűnik, hogy talán egy komolyabb okosórát is nehezebbnek "érzek". Nincs is nyomóereje, nem is igazán szigetel külső zajt. Kb a fülem mérete, olyan gyerekméretnek tűnik. Nehéz hajtani, azt nem értem, fél hangerő elég szokott lenni, itt 80-90% kell a kényelmes hangerőhöz telefonról. Nincs szubbasszus, de próbál trükközni a középméllyel, néha át is ver, mintha lemenne mélyebbre, mint amit tud. A magas is visszafogott, cserében nem bántó. Részleteket nem kell keresni, inkább egybeolbadnak a hangok. A rossz méllyel rendelkező számokat Tidalon nagyon kiemeli, mintha torzítana, pedig a zene olyan, de még jobban kihozza. Ennek ellenére délután lepihentem, két órát és a fülemen volt, ilyen pihentető számokkal és egészen élvezhető volt az élmény (mondjuk ez erős szó, hogy élmény ennél az árnál, inkább élményt imitáló érzés). A végén nem letéptem a fejemről, hogy ez mennyire rossz, hanem a 3499 Ft-hoz képest végülis kikapcsolt és zenélt. Azt mondom arra jó, hogy amíg nem vesz valaki drágábbat, addig is legyen mit hallgatni, pl amíg Kínából érkezik egy Takstar HD2000, azt hiszem az 9 ezer Ft, az egész más kategória... Az is lehet, hogy valakinek végleg is megfelel, ha nincs nagy igény, de én inkább gyerekeknek javasolnám kategória.

(#110666) stellaz válasza osonte (#110665) üzenetére


stellaz
addikt

A másik Jack csatiba egy másik fejest lehet dugni, így egy forrásról két fejest lehet hallgatni..

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#110667) osonte válasza stellaz (#110666) üzenetére


osonte
senior tag

Igen, arra van amire írod. Szerencsére lehet bemenetnek is használni, mert a kábel viszi belül a jelet, nem tudja mire tervezték.

(#110668) btraven válasza osonte (#110665) üzenetére


btraven
őstag

(#110669) stellaz


stellaz
addikt

Én ilyet vettem pár éve a Lidliben.

[ Szerkesztve ]

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#110670) kiralytom válasza Dorien (#110664) üzenetére


kiralytom
aktív tag

néhány kérdés , mielőtt rászánom magam

1.. Ha a Lewitz HP8500-hoz hasonlítanátok a fülpárna csak a különbség oka?

2. Cserélhető rajta a fülpárna? Keresgéltem de aligság-alig találtam valamit. Mert beötlött mi van ha veszek rá PU leathert (is).

3. Kinézetre is olyan mindkettő , mint a Cloud Alpha (nem véletlen, mert másolatok , igaz?) . De hangzásban elérik ezt a szintet? Csak 2 napig volt de azzal elégedett voltam nagyjából. Ugye említettem, hogy nálam a Superlux hd668B a kiindulási alap

4. A korábban linkelt hirdetésben ez az Omnitronic át volt alakítva cserélhető kábelesre. Ezt vajon valakivel meg lehet adott esetben csináltatni? Ha igen tudsz ajánlani valakit / nagyon költséges a procedúra?

(#110671) Dorien válasza kiralytom (#110670) üzenetére


Dorien
veterán

1. Én nem ismerem a Lewitz HP8500-at, de az SHP600 jó.
2. Persze, de miért akarsz rá műbőrt? A plüss kényelmesebb, főleg nyáron.
3. A kínai Takstar és iSK az OEM, a Kingston (később HyperX) meg az Omnitronic csak megvette a kész fejhallgatót.
4. Passz, talán Darvinya vállal ilyesmit.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#110672) osonte válasza btraven (#110668) üzenetére


osonte
senior tag

Olyan is volt, az laposabb dobozban. Én a nagyobb dobozost vettem:

(#110673) Gzula[HUN] válasza kiralytom (#110670) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

A zártak elődje (leszámítva, hogy mindegyik Beyer koppincs) a Takstar Pro80-as, a nyitottaké a Takstar HI2050. Ettől függetlenül több apró eltérés is lehet. A nyitottaknál (ISK-Omnitronic-Freeboss) a párna már más, mint a Takstaron (plüssösebb volt, az első Omnitronic-okon is az volt), az most olyan, mint a Hyperx Cloud 2-es textil párnája, csak más színben.
A zártaknál szoktak változtatni, driver se szokott ugyanaz lenni, egyikben 50, másikban 53mm-est raknak. Cloudoknál méret egyezés mellett is más a driver esetekben, elég csak a "sima" Cloud és az Alpha adatait megnézni.

HP8500-as nem volt nálam, de fórum társak egybehangzóan írják le, hogy inkább kiegyenlített hang, egyes esetekben mély hiányosként jellemzik (ez erősen felhasználó függő, ki mit tart annak). Nos, a HyperX Cloud Alpha az nagyon nem ilyen, sőt a gyári párnája mindenen sötétít hangszórójától függetlenül. Szóval, ha utóbbi tetszik, akkor ennél a pontnál elgondolkodnék egy kicsit.

Párnája mindegyiknek tök egyszerűen cserélhető.

Cserélhető vezetékesség átalakításhoz én is Darvinya-t tudom ajánlani (ha bevállalja), vagy bármelyik "elektromos szakit". Nem egy bonyi dolog amúgy, ITT van hozzá segítség. (Én magamnak szoktam csinálni, de - bocs - másnak nem merem bevállalni.)

IMO a helyedben inkább maradnék egy használt Cloud Alpha-nál, pláne, ha tetszik. Vezeték alapban cserélhető, van hozzá miki stb. Párnát könnyen cseréled, egyedül a fejpánt málása tud körülményes lenni, de arra meg vannak olcsóbb meg drágább megoldások is igénytől függően. Legrosszabb esetben lecsipkeded róla az egészet, és porszívóval kiszívod belőle a "port". A műbőr alatt tök normál minőségű és anyagú és színű textil van.
Meg azért az Alpha egy minőségibb hang tud lenni, pláne egy normálisabb DAC/AMP-al. Én még párna meg vezeték modot is csináltam vele. Kisebbik fiam csak ezt a fejest hajlandó hallgatni. Pont fel akartam rakni az apróra, de rácsapott.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#110674) kiralytom válasza Gzula[HUN] (#110673) üzenetére


kiralytom
aktív tag

Köszi. Igazából a Lewitz vagy egy használt Alphan gondolkodtam. A Lewitz nem egy az egyben az Alphat hozza kb? Kialakításban nagyon úgy tűnik. Teoretikus kérdés, hisz nem próbáltad. Aztán bekúszott a képbe az Omnitronic. :D

(#110675) emiki6 válasza kiralytom (#110674) üzenetére


emiki6
veterán

Ne gondold túl, mindegy melyiket veszed. Tapasztalatszerzés. :K

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#110676) Gzula[HUN] válasza kiralytom (#110674) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

"A Lewitz nem egy az egyben az Alphat hozza kb?"

Mivel nem ment át első körben, így szájba rágósan:

8500: Érzékenység 93db, Impedancia 60 Ohm
Alpha: Érzékenység 98db, Impedancia 65 Ohm

Nem kell, hogy legyen nálam, hogy tudjam, nem ugyanazt hozza. Mivel már többünknek viszont volt, és leírták milyen, nem tartottam szükségességét a beszerzésének. Tudom, hogy NEKEM nem tetszene. Van egy másik rakat, ami viszont lehet, hogy igen. Inkább azokra "spórolok".
A Cloud 2, az Alpha és az Alpha S között is van különbség. Az se mindegy, hogy melyiket mikor adták ki, mert mióta nem Kingston, hanem HP, olcsósították mindet.

#110675emiki6: +1

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#110677) Remus389


Remus389
veterán

Egy kis fantázia nem árt néha [link]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#110678) Degu82


Degu82
kezdő

Sziasztok. Úgy döntöttem kellene nekem egy füles ami olcsó és jó. Nyilván ilyen nem nagyon van. Kinéztem 3-at és segítséget kérnék a választásban.
Oneoudio pro10p
Takstar hd 2000
Lewitz hp 8500

Kinezetre a oneoudio tetszik leginkább de azt olvastam anyagminőségben nem olyan jó. Lewitzről szinte csak jókat láttam írni és anyagminőségét is dícsérik. Takstarról nem sok mindent találtam.
Amire kellene laptopon zene,játék,film. Meg esetleg telón edzés közben zenéhez.
Ami még számítana talán,hogy oneoudio,takstar kijönne olyan 9000ből kb. házhoz lewitz viszont 12500 körül. Az majdnem másfélszer annyi és ér e annyival többet. Mondjuk a színe nem igazán jön be de ha sokkal jobb a másik kettőnél akkor talan megbékélek vele.
Vagy esetleg van e még valami ilyen 10 környékén ami jobb vétel lenne? Nézegettem itt is a hozzászólásokat,összefoglalóban ajánlottakat de nem jutottam döntésre.

(#110679) Gzula[HUN] válasza Degu82 (#110678) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Leegyszerűsítve, ha inkább egy bugisabb, populárisabb hangot szeretnél, akkor az Oneodio Pro-10-es, ha inkább egy kiegyenlítettebb hangot szeretnél, akkor a Lewitz.
Oneodionál a csuklójára kell vigyázni, nem szabad erőltetni (akadásponton túl, ha feszíted akkor törhet), és akkor 2-3 évig az is bírni fogja.

Lényegében ízlés kérdése melyiket érdemes választani. Lewiztben ami talán az Oneodiohoz hasonló karakter, az a 9800-as. (De ezt megerősíteni nem tudom, mivel nem hallottam.)

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#110680) sztyui2


sztyui2
őstag

Sziasztok, korábban láttam ebben a csoportban, hogy többen ajánlották a Dekoni fülpárnákat, HD58x-em van, bele is ugrottam egybe, megrendeltem a muzikerről.
Tényleg változtat a hangon, mélyeket kiemeli, nekem kicsit sok már ez a mély így, meg úgy érzem nekem valahogy a gyári fülpárna mégis jobb.
Nektek milyen tapasztalatotok van a muziker visszaküldéssel? Azt néztem az oldalukon, hogy hatalmas szívás hogy Szlovákiába kell visszaküldeni a cuccot, kb annyiba kerül a visszapostázás mint maga a fülpárna, ezért bátorkodom itt megkérdezni, hogy esetleg valakit érdekelhet-e egy eladó Dekoni Elite Velour fülpárna, Sennheiser HD600/HD650 stb. szériához?
Még mielőtt elpazarolnám az majdnem az egész árát a fülpárnának a visszaküldésre... :(
Kb 10 percet próbáltam, de nekem valahogy kényelmesebb a gyári, vagy az is lehet, hogy csak megszokás kérdése, nem tudom...
Remélem nem ellenkezik a csoport szabályaival, hogy belinkelem ide:
https://hardverapro.hu/apro/dekoni_audio_elite_velour_fejhallgato_fulparna_sen/hsz_1-50.html

(#110681) Gzula[HUN] válasza sztyui2 (#110680) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Igen ellenkezik, de pont leszarja mindenki. Aláírásba viszont berakható a link.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#110682) Degu82 válasza Gzula[HUN] (#110679) üzenetére


Degu82
kezdő

Értem köszi. Gondolom Takstarral nem volt dolgod ha azt nem említetted. Oneoudioban a pro10 és a pro10p az ugyanaz lehet? Mert sok helyen p-t írnak a végére árukeresőn is azok ilyen 7500 körül vannak aminél nem látok p-t az már 9 felett van. Nem tudom két külön típus lehet e. Alin is 9500 a legolcsóbb úgy láttam.
Amúgy nincs nagyon igényem azon a téren milyen legyen a hangzása,mert nincs összehasonlítási alapom. De amit írtál az alapján talán a pro 10 jobban hangzik. Annyi esetleg,hogy játéknál olvastam,hogy hasznos ha nagy a hangtér,hogy ne csak azt hallja az ember honnan jönnek hanem azt is,hogy milyen messze. De lehet ezek közül egyik sem rendelkezik olyan hangtérrel nem tudom.

(#110683) sNk77


sNk77
aktív tag

A store . hifiman. com honnan szállít tudja valaki? Ha nem kell áfát fizetni rá lehet kipróbálok egyet. Elég nagy akciók vannak ha csak nem mindennapos vagy úgymond átverés. Lehet ti jobban képbe vagytok ezekkel. Egy példa: ANANDA-Stealth Magnet (refurbished)
Regular Price: $999.00
Special Price: $349.00

nádpálca

(#110684) Gzula[HUN] válasza Degu82 (#110682) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Takstar a régi szép időkben volt inkább ajánlott, szerintem annak jobb alternatívája a Lewitz. Itthon inkább Invotone HD2000 néven elérhető a Takstar, szerintem indokolatlanul drágán.

A "p" a pinkre utalhat, mert egyébként van egy rakat színben. Marketing fogás lehet a nevében, mert külön p jelűről nem tudok. Viszont rózsaszínből is van kétfajta, a rózsaarany meg a "bugyirózsaszín". Utóbbin a párna fehér.

Én egyébként ennyiből egy Oneodio Pro-G-t vennék, pláne, ha játszol is. És NEM a GD-t, mert annak ellenére, hogy az újabb, a vezeték nem cserélhető rajta.

Ár/érték arányban ezek mind jó fejhallgatók, de csodát nem kell várni tőlük.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#110685) bbuffy válasza sNk77 (#110683) üzenetére


bbuffy
senior tag

Alapból USA. Van EU raktár is, de azt akkor feltüntetik.
Elég jó ár amúgy.

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#110686) SirRasor válasza sNk77 (#110683) üzenetére


SirRasor
őstag

"Efficient Planar Performance; Only available in the US, Canada, and EU countries"
Nemrég szállítással együtt így vettem 299$-ért Edition XS-t; nincs semmi egyéb költség, sima GLS (vagy hasonló) futár hozza.
DE!
Nézz pár tesztet, mert valamiben jobb az Edition XS, mint az Ananda stealth. Mintha a magasai nem volnának annyira bántóak, de lehet valami más volt.

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#110687) Degu82 válasza Gzula[HUN] (#110684) üzenetére


Degu82
kezdő

Igen néztem itt Invotone és valóban majdnem 2x annyi mint alin a Takstar.
Akkor szerintem maradok az OneOudionál. Pro G- ről leszedhető a miki? Mert edzőtermben hülyén nézne ki egy headset. :DDD Egyébként azért nem is nézek headsetet,mert már kiöregedtem a discordos beszélgetős játékból egyáltalán nem használok mikit meg régen is jobban szerettem az asztalit. Egyébként Pro G meg Pro 10 mikit leszámítva miben másabb? Ahogy néztem azért ebben a márkában van jópár féle. A 70-et láttam még,hogy hypolják. De annyit meg már nem adnék érte sztem.

(#110688) sNk77 válasza SirRasor (#110686) üzenetére


sNk77
aktív tag

Igen láttam, de, hogy honnan hozzák volt kérdéses az áfa, vám miatt. Néha ezek a kiírások nem egyenlők azzal, hogy onnan is hozzák, csak azt, hogy oda is hajlandó szállítani meg foglalkozni vele a cég/gyártó. Akkor náluk ezt jelenti, köszi. :)

Az csak egy példa volt, pont az volt megnyitva. :) És jól mondod, többek szerint a magasok bántóak lehetnek egyeseknek az XS-hez képest. Miközben másoknak az XS is "metallic planar treble" stb. Minél többet olvasok erről a kettőről egyre inkább azt érzem, hogy már fogalmam sincs melyiket érdemes kipróbálnom. Kb. lehetetlen így vásárolni, ez már csak arról szól melyikről győzőm meg magam. És lehet a másik sokkal jobb az ízlésemnek. De tudjuk, hogy ez egy ilyen kávéház. Most arra vadászok melyik megy mélyebbre, melyiknek jobb a mélye számomra és az lesz a befutó, minden mást próbálok ignorálni. Én alapvetően érzékeny vagyok a magas hangokra, de egy HE560-nal is elvoltam. Néha nem bírt magával, de a mélyei kárpótoltak.

bbuffy: Itthon az első találat 275 ezerért árulja. Google most 349 usd-t 125,500 huf-ra vált, van némi árkülönbség. :Y Az 1000 USD áthúzva akkor nem csali. Sokszor(több helyen ezzel trükköznek) akció után is pl. 375 dollár lenne az ára az akciós 349 után..

nádpálca

(#110689) SirRasor válasza sNk77 (#110688) üzenetére


SirRasor
őstag

Oké, akkor megadom a kegyelemdöfést: Habár nagyon szeretem, de azért bőven van, hogy sok a magas és X idő után inkább abbahagyom a zenehallgatást.
Viszont le nem cserélném semmire, mert amúgy bitangjól szól :D Eszméletlen részletes és minden tartomány szépen reprezentálja magát.

Ja igen, tehát már 2x rendeltem a hifimanről és mindkét esetben simán megjött extra költségek nélkül.

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#110690) emiki6 válasza sNk77 (#110688) üzenetére


emiki6
veterán

Még rájön asszem 55 dollár posta v valami ilyesmi. A checkoutnál látszik pontosan mennyi.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#110691) Gzula[HUN] válasza emiki6 (#110690) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Fejhallgatóként változó, hogy mekkora összeget számol fel postára a Hifiman.

#110687Degu82: Edzőteremben szerintem mindegyik hülyén néz ki szerintem, oda inkább egyfülhallgató dukálna. :D Meg abba nem is izzadnál bele. (Mondjuk én nem tudok elviselni egy fülhallgatót se.)
Pro-G meg a 10-es között lényegében a vezeték a különbség, de ha nincs szükség a headset jellegűre, akkor inkább a Pro-10. Ahhoz is 2 vezetéket adnak egyébként, és az egyik mikrofonos, csak ott a vezetéken van rajta a miki.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#110692) bbuffy válasza sNk77 (#110688) üzenetére


bbuffy
senior tag

384 dollár postával, ha nincs egyéb költség akkor bomba. Volt sima és stealth-es Anandám is, mindkettő bitang. Viszont a sima kiegyensúlyozottabb. DE azt már így nem kapni. 130k ért amugy vicc áron van. És valójában jó erősítéssel durván jól szól.

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#110693) Degu82 válasza Gzula[HUN] (#110691) üzenetére


Degu82
kezdő

Hát én sem szeretem a fülbedugósakat az a baj. Van egy 2500 forintos bluetoothosom amiben annyi a jó csak,h kártyát tudok belerakni így nem kell telóról zenélnem rá,de amúgy elég gagyi az egész. Amúgy manapság az edzőtermekben legtöbben ezzel a kis méretű fejesekkel nyomják leginkább vezték nélkülivel. Az enyém is olyan az olcsó,de 10en ezret nem adnék egy jobbért,mert igazából csak edzésre használnám. Azért gondoltam használom ezt arra is. Kicsit nagyobb mint azok de nem olyan gáz talán.

Muzikeren nézegettem egyébként mik lehetnének még jók.
Superlux HD 681 EVO, HD 681F és a Lewitz HP 710 amit néztem,hogy nagyon sok az értékelésük. Ezekkel esetleg volt már dolgod? Ha igen mi a véleményed róluk?

(#110694) stellaz


stellaz
addikt

Sundara CB: a korábbi véleményemet fenntartom a hangjával kapcsolatban, annyi kiegészítéssel, hogy: a súlyát megszokva a kényelme hosszútávon is pompás. Már nem érzem, hogy nyomná az államat, a fejtetőn mintha ott sem lenne és a párnák is kényelmesek.
Továbbá egyáltalán nem fárasztó a hangja, halkan is, hangosan is bármeddig hallgatható és szívesen is hallgatom minden nap. Rendszeresen elalszok vele a fejemen. Érdekes, hogy amúgy soha nem tűnik igazán hangosnak, akkor sem, ha fájdalomküszöb környékén van, nem kiabál, nem szúr, végig sima marad a hangja minden tartományban. Nem tűnik sötétnek, de egyébként világosnak sem nevezhető, kb mint a HD650. A Supernova már nagyon világos fejesnek tűnik mellette.

Úgy tűnik, hogy könnyű lesz együtt élni ezzel a fejessel hosszabb távon is.

[ Szerkesztve ]

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#110695) btraven válasza Degu82 (#110693) üzenetére


btraven
őstag

Tényleg az hogy van hogy 50 ember edz bluetooth fejessel, nem keveredik össze ki mit hallgat? :)

(#110696) Gzula[HUN] válasza Degu82 (#110693) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Az EVO nagyjából ugyanaz a karakter, mint a Pro10/50, de az Oneodiok jobbak nála IMO. (a Pro-10 meg az 50 között a párna a különbség lényegében) Többit nem ismerem. Az EVO mellett szól, hogy ha textil párnával használod, akkor kevésbé fog befülledni a füled alatta az edzőteremben.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#110697) sNk77


sNk77
aktív tag

Köszi srácok. Ananda Stealth lesz vagy Arya stealth(erről találtam, hogy mélyebbre is megy mint az 560). Meg úgy már minden a helyén van.

A szállítási költség valóban változik fejhallgatónként. Ananda, arya, edition xs 36 dodo, he400se meg már 52. He400se t nem éri meg innen venni, 57500 ban áll meg, 60 ért már kapni itthonról is.

A stealthek rol elmondható, hogy könnyebben hajthatóak és a magasak nem olyan hifimanesek? Mélyekből is kicsit több van.

nádpálca

(#110698) Degu82 válasza Gzula[HUN] (#110696) üzenetére


Degu82
kezdő

Meggyőző az összehasonlításod. Akkor a Superluxot ki is húzom a listáról. Esetleg még a Lewitz Hp 710 lehetne érdekes a muzikeres 519 db értékeléssel kíváncsivá tett miért lehet ilyen népszerű bár a Superluxnak is van annyi szval nem biztos,hogy jelent is valamit. Érdekes a 8500nak kevés az értékelés száma pedig rosszat nem nagyon láttam róla írni senkit kb. Talán az azért nem népszerű amiért nekem sem annyira adja,hogy taszító színe van számomra. Lehet sokan vannak így vele. Oneoudio pro 10-et hol lehet a legolcsóbban beszerezni vajon? Árukeresőn 7500ért csak rózsaszín van. Azt inkább kihagynám. :DDD 10 körül van talán vállalható színben. Alin 9500 de 8500ra levitte valamiféle kedvezmény. Viszont oda ha lenne kupon olcsóbban is lehetne. Valami olyat írt ahol hírdetik,hogy 7500-ért mrg lehet kapni. Ingyen postával az már jó vétel lenne. Nem mintha olyan sokat számítana manapság 2000 forint de nekem ez a gyagyám,hogy akkor érzem jól magam ha valamit ár alatt vagy legalábbis a legolcsóbban szerzek meg. :D

(#110699) bbuffy válasza sNk77 (#110697) üzenetére


bbuffy
senior tag

Milyen a Hifiman es magas? :)
Arya azért komolyabb már. Ha belefér én simán feljebb mennék.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#110700) sNk77 válasza bbuffy (#110699) üzenetére


sNk77
aktív tag

Hát véletlenszerűen szuszog, karcol. Vagy sok tud belőle lenni. Sennheisernél pl. nincs így szerintem.
Nem fér bele, de ez nem szempont. :DDD

[ Szerkesztve ]

nádpálca

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.