Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#104451) BlackDevil válasza stellaz (#104421) üzenetére


BlackDevil
aktív tag

Igen. Ez amit vettem elvileg visszaküldött termék. Gondolom karc sincs rajta, de köszi az infót!

»OΛKΞN« √ ツ Toborzás: https://goo.gl/bO5GhH <--- Star Citizen ---> https://goo.gl/ptspnT ¤ Steam ---> shorturl.at/NSVW1 | Social Club ---> http://goo.gl/nPIu51 | Hackthat: http://goo.gl/kAJnpV

(#104452) gg72


gg72
veterán

Sziasztok! Van egy régebbi Philips SHP5401 [link] fejhallgatóm, ezt PC-n főleg online tanításra + némi zenehallgatásra használom, de kezdi megadni magát. Vmi hasonlóan nyitott és kényelmes felépítésűt keresnék, hogy ha beszélek, ne kelljen kiabálnom, halljam a saját hangomat, ill. a környezetemet. Hangminőségben sem szeretnék nagyon alá menni.

(#104453) CoroStar86 válasza -NoVa- (#104443) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Nyilván nem csak a fülesért menne ki az ember... Nekem már volt szerencsém New Yorkba utazni, életem egyik legnagyobb élménye volt. :)) DE! Akkor hogy van az, hogy pl. a francia Focal Clear Mg a németeknél 1350-1500 euro, Ámerikában meg 1200 dollár (oké, nettó, de számold ki...)? :W Egy a lényeg: minket európaiakat mindig csontig leszivatnak...

(#104454) CoroStar86 válasza -NoVa- (#104442) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Amúgy hatvani vagyok, de az általad említett tájszólásokkal nem találkoztam még. Turán meg ritkán járok. :D

(#104455) szaki58


szaki58
aktív tag

Én már Szeged mellett születtem, de apám kisvárdai. Igen, élnek ezek a tájszólások pl. pappír, ótó (autó). Egy szintén nyírségi volt szakasztársam kaólát kért a kantinban, és kapott egy szappant, amin persze felháborodott. Szép emlékek... :)

(#104456) stellaz válasza szaki58 (#104455) üzenetére


stellaz
addikt

Érdekes dolog, ez mert Nyíregyházáról több olyan ismerősöm is van/volt, akinek semmilyen tájszólása nem volt, csak néha egy-egy telejsesen ismeretlen szót használt valamire, és olyan is volt, hogy konkrétan nem értettem az embert, annyira tájszólással beszélt.

[ Szerkesztve ]

(#104457) Spíler válasza stellaz (#104456) üzenetére


Spíler
őstag

Nyírségi saját tapasztalat: a " lesz" szó helyett azt mondták,hogy "fog lenni". :)

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#104458) emiki6


emiki6
veterán

Nova itt járt, most ment el:

Megfigyelések, tapasztalatok a részemről:
A Microfluent amp azért nem tetszett kifejezetten, mert nem illik a DAC-omhoz. A dacom túl sok magasat ad, ami kiváló a spartan mellé, mert az megszelídíti, de a MFA-hoz már nem.
A fengu diy tingo tc200 earbud bár elég jó, főleg 10 dolcsiért, de Nova earbudjai érezhetően jobbak, azok is megérik az árukat.
A grado nagyon furcsa élmény elsőre. Hogy hogy csinál ennyi mélyet, mint on ear, ráadásul szivacs párnával, az egészen elképesztő.

Nova némi hallgatás után elhatározta, hogy fog venni egy spartant, szóval el se vitte az enyémet további kipróbálásra... :D

Most meg kell hallgassam a MFA-ot újra, másik dac-kal, hallgathatom a grado-t, hogy mi is ez, utána ráugrok az earbudokra és megpróbálom kitalálni, hogy melyiket vegyem.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#104459) szaki58 válasza stellaz (#104456) üzenetére


szaki58
aktív tag

Úgy gondolom, hogy ez erősen életkorfüggő, hiszen a mai világban sokféle behatás éri a fiatalokat. Én is inkább a nagyapámtól hallottam az erős tájszólást, apámnél, aki délre nősült, ez erősen csillapodott, én pedig már é-vel beszélek (igen, nem ő-vel mint azt sokan gondolják Szögedről).

(#104460) canadaa válasza Gzula[HUN] (#104349) üzenetére


canadaa
tag

Update: Eltérnek a méretek valamennyire, de akár lehet jó is lehetne. Viszont közben néztem a testvérem MH752 -jét és a HyperX -et is és mind2-nek rettenetes mállik a fejpántja is. Így tárgytalan volt.
Az lett a vége, hogy megvettem neki a Philips SHP-9600-et. Már próbálgatja. Nekem bejön, kényelmes nagyon. Így pár zeneszám után én a hanggal is meg vagyok elégedve.

Kábel viszont csapnivaló. Túl hosszú is. Ti milyen jack kábelt vennétek hozzá? Lehet valahol értelmes áron kapni spirálozott jack kábelt?

(#104461) Gzula[HUN] válasza canadaa (#104460) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Le kell kaparni a fejpántról lehetőség szerint mindent, majd rá rakni egy ilyet. Sony MDR 1A-n bár "csak" a belső része kopott le, de alis borítással így néz ki:

AT TAD-500-as meg Monitor 60-as meg ÍGY.

Cloudhoz van komplett felújító készlet is. Viszont ahhoz kell valaki, aki tud forrasztani is.

Kár lenne kidobni ezeket a fejeseket, pár $-ból lehet adni nekik egy 2. esélyt. Mivel zártak, lenne helyük továbbra is az SHP9600-as mellett.

Kábel? Az egy külön hitvallás ebben a fórumban! :D Én eleinte Ugreen kanócokkal kísérleteztem, ami tök jó poén volt. Volt köztük olyan, amit nem lehetett összegubancolni, volt farmer borítású (azt imádtam), de volt egy közös bennük, hogy max 1 év után megtört mind a dugó tövénél. Jelenleg az OneOdio Monitor 60-as (ezek jobbak, mint a Pro sorozatúaké) gyári kábeleivel, meg a Sony MDR 1am2 gyári balanced kábelével hallgatózom csak. Lehet van jobb "hangú", de ezek tartósak.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#104462) Gzula[HUN] válasza gg72 (#104452) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Az X2HR nincs már meg? Esetleg ahhoz egy V-Moda boompro, vagy egy Behringer BC12? Esetleg egy ilyen alis kanóc?

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#104463) emiki6


emiki6
veterán

Hallgatom a Hemp-et, a kisebb párnával... Hát ez kuvajó. Lenyűgöző térélményt ad! Hallgathatom újra az összes zeném... :DDD

A fülem mondjuk annyira nem komálja a lapítást, de legalább az állkapcsomat nem cseszi szét. :)) Illetve elálló fülűeknek lehet segít hosszútávon... :DDD

Spartannal hallgathatatlanul sok mélye van. VE prime - Microfluent amp combo-ra van rádugva.

Ja igen, a kábele szerintem elég meh. Vastag és viszonylag mered. Ahifiman kábelnél azért valamivel jobb. :)

Ne tévesszen meg senkit, hogy csak egy bekezdést írtam a hangról, jobb, mint amennyit írtam róla, de nehéz szavakba önteni egy élményt. :K

Azért kemény a Grado, fogta a fejhallgatós konvenciókat, kivágta az ablakon és csinált valami tök mást, valami tök jót.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#104464) s4tch válasza emiki6 (#104463) üzenetére


s4tch
veterán

Igazából a saját konvencióik rabjai :D Egyszer Zeos tolt róluk egy komolyabb puffogást, és minden szavával egyet tudtam érteni. Miért nincs cserélhető kábel, normális fülpárna már az olcsó modelleken is? Egyik sem kívánna nagy gyártástechnológiai változtatást, egyszerűen oda kéne figyelniük a vevőkre. Mindenesetre a hang, amit hallottam tőlük, az parádé (a Hempet nem vágom, de elhiszem az itt olvasottak alapján, hogy az is atom).

(#104465) t.imi válasza stellaz (#104160) üzenetére


t.imi
addikt

Bocsánat a megkésett válaszért, volt minden atomon kívül. :W
Macska most kapcsolta ki a gépet, ~30 sor után....ha már lúd :DDD
SHP9600 van csak a hazai piacon, ill 1-2 újabb fejes Philipstől.
Hangerőszabályzót kihagyom, így is eléggé komplikált vagyok szerintem :)
iFi-t kezdem nem érteni, annyi jelölés van pl. csak az AIR körül, agyrém.
AIR-t csak átfutottam, ez a BT-s dolog nem mozgat.
Használt V1/V2 nem találtam ezidáig az általam látogatott oldalakon.

#104161 Gzula[HUN] ide jutottam én is, vagy ~32 Ohm, de annak az alaplapi tudása lehet kevés, hiába tudja kihajtani.
Szóval két tétel. Lesz. Majd. Hirtelen elszaladt 2k újra, micsoda boldogság.
20as keret felejtős, ettől féltem :) perpill rendeltem egy SHP6900-at, meglátom mit tud alaplappal kezdeni, ill milyen hangok hagyják el.
Aztán simán lehet, hogy én képzelek túl sokat bele ebbe az egészbe.
Leszedtem 1-2 44/192KHz 8xx/59xx kbps flaccot, meglátjuk.

#104162 LZs?! mikor még írtam, volt egy pár éves 25?k körül + szivacsokkal. Nem kereste a hirdetőt, lehet meg sincs azóta.
Sennheiser nagyon jin jang alsó, ill alsó közép kategóriában amit nézek, lehet ez tart vissza tőle.
Ugye most az eu megint bekavart ezzel a meghalsz, ha másik ember után veszel fel fejhallgatót fassággal, nagyon észnél kell lenni a soppingolással.

Elnézést, ha valakit kihagytam :R

(#104466) gg72 válasza Gzula[HUN] (#104462) üzenetére


gg72
veterán

De megvan és szeretem is, de az egyrészt másik szobában van, másrészt az túl nagy és nehéz lenne nekem ilyen home office célra. Amúgy a PC-men külön vannak a füles és mikrofon kimenetek, de a mikrofon sem nagyon lenne fontos, a Logitech Streamcam webkameramnak egész jó a mikrofonja. De köszönöm a tippet, nem is tudtam, hogy vannak ilyen megoldások.

(#104467) Polllen válasza emiki6 (#104463) üzenetére


Polllen
nagyúr

A quad era-hoz képest milyen?

IEM helyett néha eszembe jut, h lehetne egy Grado (sr125), de elnézve a hangolásuk, nem az én világomnak tűnik.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#104468) CoroStar86 válasza emiki6 (#104463) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Egyre jobban szoktatom magam egy Grado gondolatához... ;]

(#104469) emiki6 válasza Polllen (#104467) üzenetére


emiki6
veterán

Talán az újdonság miatt, talán a lelkesedés miatt, de azt kell írjam, hogy lényegesen jobb, mármint élményre. Jó esély van rá, hogy neked nem tetszene, hisz különbözünk, de tetszhet is akár.

IEM és Grado helyett középutat ajánlanék: Nova egy earbud-ját. :K Bár azt nem hallgattam még, csak futólag, de majd írok ide azokról is, ha odajutok.

-

Kipróbáltam nagy párnával a Hemp-et... Hát nagyon nem jött be... Megtolja a mélyet, ami nem feltétlen baj, de a magas is túl nagy emelést kap, miközben az egészre a mosottság érzése telepedik rá (mégha a részletesség nyilván nem is vész el), továbbá az élmény töredéke a gyári párnásnak és kialakul egy hiányérzet, amit a hangerő állítása nem orvosol.
Szó se róla, sokkal kényelmesebb a nagy párnával, hisz a gyári kényelmetlen (legalábbis, ha nem hajtogatja az ember a pántot a maga fejformájára, amit én nem tettem meg), de cserébe szerintem a hang elromlik.

CoroStar86: A hemphez viszont nem kell TMP Ant stack. Továbbá eléggé kényelmetlen is szerintem, bár lehet megszokható. Cserébe viszont a hang... :B

-

Grand Turn - Escape
AllttA - Curio Part I

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#104470) CoroStar86 válasza emiki6 (#104469) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Elnézést kérek, de GS1000x-ben gondolkodom már. :DDD Kicsit OFF: ha a TMP DAC "csak" 16bit/44KHz-et tud, nem is érdemes hozzá nagyfelbontású (pl. 24bit/96KHz) zenéket beszerezni? Vagy azért tud profitálni a részletesebb alapanyagból?
Egyébként a Hemphez miért nem kellene a TMP stack? Túl sok már neki? :D

(#104471) s4tch válasza CoroStar86 (#104470) üzenetére


s4tch
veterán

Magasabb felbontás nem megy neki, nem fog megszólalni, hacsak a lejátszó előtte nem végez egy újramintavételezést (aminek egyébként nincs sok értelme). Ezek a TDA alapú dacok tökéletesen elvannak a 44.1/48 felbontással.

(#104472) emiki6 válasza CoroStar86 (#104470) üzenetére


emiki6
veterán

Ja boccs.

A hemp jól el van nem high end forrásról is.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#104473) Polllen válasza emiki6 (#104469) üzenetére


Polllen
nagyúr

Köszi!

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#104474) stellaz válasza CoroStar86 (#104470) üzenetére


stellaz
addikt

Így olvasva a hozzászólásaidat, lehet, hogy neked valójában egy iFi gryphon + valamelyik Grado lenne az optimális. Hordozható, ágyba vihető, tv-re köthető bluetoothtal is, kiemelkedően jó hang, és még azért látod, hogy mit kapsz a pénzedért.

(#104475) CoroStar86 válasza stellaz (#104474) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Már megrendeltem a TMP cuccokat, emberünk már elkezdte összerakni. Nem csinálok se**et a számból azzal, hogy lemondom, különben is jó kis cuccnak tűnnek. Egyébként ez a Grado márkaként kb pont olyan, mint itthon a TMP. A honlapon elég minimalista specifikációk, se kábelhossz, se típus, se semmi. 60 dodóért lehet venni keménytokot, de az x-széria nem szerepel a kompatibilitási listán, csak az előző e. Tudom, tudom... Fejhallgatókkal foglalkoznak, nem a honlapfrissítéssel, de azért kellene egy minimum szint... Egyébként tudnátok ajánlani jó minőségű 6,35 milis jack hosszabbítót? A Gradoé 80 dollár és 5m, nekem 2-3 bőven elég lenne.

(#104476) nobela válasza CoroStar86 (#104375) üzenetére


nobela
senior tag

"Mennyire stabil? Ágyban fekve, filmezve is kényelmes és a helyén marad?"

Szerintem nem (Grado SR225x)

Nagyon szeretem, de ha elkezdek headbengelni egyből olyan érzésem van hogy mindjárt lerepül a fejemről :D

Az első on-earem, szokni kell az biztos. A kényelemmel nekem nincs problémám, de nyilván nem olyan stabil mint egy over ear (nekem).

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#104477) stellaz válasza CoroStar86 (#104475) üzenetére


stellaz
addikt

Nem tudtam, hogy már konkrétan meg is rendelted a cuccokat, azt hittem csak az elhatározás van meg. Biztosan jók lesznek.

Gradohoz egy tok nekem is kéne, ezek szerintem külső méretre nagyjából tök egyformák. Az Ifi go blu-hoz is 12-13 ezer lenne egy gyufáskatulya méretű tok....

Hosszabbító kábel tekintetében nekem a legolcsóbb hama is bevált hangját tekintve, megfogni és ránézni nyilván nem prémium, de székkel rágurulni viszont nem okoz szívbajt sem. Vettem egy rövidebb ugreen hosszabbító kábelt igényesebb külső kivitelben, nekem azzal esztétikailag sincsen bajom. Persze ennyi pénz elköltése után már csak azért sem fogsz olcsó kábelt venni, mert benned lenne a tudat, hogy mi van, ha mégis jobb lenne a drága és ha ránézel, akkor is szeretnéd azt érezni, hogy passzol a cuccodhoz :D

Nekem amúgy 4.4-es hosszabbító kábel kellene, de még nem kerestem utána.

[ Szerkesztve ]

(#104478) Ear001 válasza emiki6 (#104472) üzenetére


Ear001
addikt

És mennyivel jobb igazán komoly láncról! Azóta ez a rendszer már sokat fokozódott. [link]

(#104479) emiki6 válasza CoroStar86 (#104475) üzenetére


emiki6
veterán

Normál áron cordial, hifi áron nemtom. :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#104480) stellaz válasza emiki6 (#104479) üzenetére


stellaz
addikt

Cordial rca kábel meglett nekem is, teljesen jó, minőségi darabnak tűnik. Ruganyos a borítása, teljesen fém a csatlakozója, teljesen rendben a hangja, az ára pedig abszolut elfogadható volt ( ~ 6 - 7 ezer forint volt az azt hiszem 2 méteres kábel)

#104478 Ear001

Elolvasva bennem azért felmerült a kérdés, hogy miért kell egy ilyen eszközt visszaküldeni magas alapzaj miatt, és a végén miért az a megoldás, hogy baromi drága külső tápegységet kell venni hozzá? :F

[ Szerkesztve ]

(#104481) woldy válasza emiki6 (#104479) üzenetére


woldy
csendes tag

Nem érdemes alatta keresgélni. Múltkor kaptam kölcsön ugreen kábelt... rendesen visszafogta a hangzást :(

(#104482) Ear001 válasza stellaz (#104480) üzenetére


Ear001
addikt

Mert Tamás extrém mód zajérzékeny. Emiatt adott el 47 lab CD játszót (hangos volt a nyitott házban a mechanika), NAS-t, erősítőből a Pathost, a Raal-t, valamelyik ukrán csodát, stb.

A trafó pedig meg tudja szórni némileg az alkatrészeket, és ezért távolabb vinni a kapcsolástól, ki és bemenetektől minden esetben jó ötlet.

(#104483) stellaz válasza Ear001 (#104482) üzenetére


stellaz
addikt

Huh , akkor ehhez képest, hogy nálunk csobog az akvárium és picit búg a keringető szivattyú, plusz a pc sem passzívan üzemel és nyitott a fejes.... :D

(#104484) CoroStar86 válasza nobela (#104476) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Over-ear-t vennék, GS1000x van kinézve. 800 eurot nem akarok kiadni egy olyan fülesre, amiben még a fejedet se tudod mozgatni. ;] A Grado over-earek közül a könnyebb típusok (tehát a fából és nem fémből készültek) elég stabilak elvileg. Ha filmezésre mégis kényelmetlen lenne, van ahhoz pipec IEM-om - csak ahhoz ismét kell majd egy hosszabbító. Amúgy megnéztem, szimpatikus a Cordial, bár valóban, 3200 körüli euro kiadásnál már kvázi nem oszt nem szorozna a 80 euros Grado kábel. De európai eladót nem találtam belőle.

stellaz: szimpatikus az az ifi, de valószínűleg ahhoz is hozzá lehetne csapni még jó pár százasért kiegeket. iPurifier, jitterbug, lineáris táp, ilyesmit. A TMP gyártója szerint a saját kábelein kívül nem kellenek már ezek a csiribirik, csak egy normális elosztó (bár hozzá tette, ez a konnektoros dolog abszolút lutri, nem lehet tudni, hogy egy 500 ft-os elosztóban vagy egy 300 euros AQ tápszűrős megoldással fog-e jobban szólni). Nekem egy 40 euros Brennenstuhl elosztóm van Amazonról, majd próba cseresznye...

(#104485) RetepNyaraB válasza Ear001 (#104482) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Nem sok zenét hallgathatott mondjuk 20 éve, pláne korábban. De felvételeket se :U

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#104486) stellaz válasza CoroStar86 (#104484) üzenetére


stellaz
addikt

Egyén függő, én ilyen apróságokat nem hallok meg, de még nagyobb dolgokat sem feltétlenül. Ha jó rendszer és az izlésednek megfelelő, akkor szerintem nem ezen fog múlni hogy élvezed -e a zenét vagy sem.

(#104487) Ear001 válasza RetepNyaraB (#104485) üzenetére


Ear001
addikt

Egész más a reprodukáló rendszer zaja, meg az, ami a zene része, pláne akkor, ha a rendszer rendkívül emócionálisan, nagyon sok tekintetben valósághűen szól. Ilyenkor a zaja felnagyítódik. Engem is zavart már lemezjátszó motor surrogás, meg hasonlók.

(#104488) RetepNyaraB válasza Ear001 (#104487) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Értem én, ez a hardkór topik. Számra is ülök közben, csak néha-néha csúszik fel a szemöldököm :R

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#104489) ReSeTer


ReSeTer
senior tag

Helló!

Shure SRH440 fejhallgatómnak eltört a kagyló feletti rész. Szeretnék valami strapabíróbb fejhallgatót, aminek nem törik el ilyen könnyen a mozgó része.
Fül körül kell, viszont nem tudom, hogy nyitottat vagy zártat akarok. A mély hang hiányától tartok a nyitottaknál.
EDM zenéket hallgatok, meg filmeket nézek, főleg akciót.
A shure fejhallgató nyomta a fülemet, szerintem nem volt elég mély a kagyló.
A fejem kicsi.
Ár körülbelül 30k.

Tudtok nekem ajánlani valamit?

(#104490) Ba cy lus válasza CoroStar86 (#104475) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Oké, hogy itt mindenki a fejhallgatóikról beszél, de én például a hangszedőikről előbb hallottam. A valóságban annál is sokkal többel, 40 évvel előzte meg a Grado hangszedő a Grado fejhallgatót. Régi, audiophile/hifista körökben világszerte ismert cég - már 1990 előtt is. :K

[ Szerkesztve ]

(#104491) :AMF: válasza CoroStar86 (#104484) üzenetére


:AMF:
senior tag

De európai eladót nem találtam belőle.
A hosszabbító kábelből, vagy a fejesből? Respect phono-nál van mindkettő. [link] [link]

(#104492) CoroStar86 válasza Ba cy lus (#104490) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Én is tudok a hangszedőikről, de ez egy füles topik. ;] Nem mellesleg brutál jól is tudnak kinézni azok a hangszedők, valami 800 euroért. Egyébként, mint mondtam, első körben a TMP stackot a HD 560S-emmel fogom tesztelni, csak nehogy arra a következtetésre jussak, hogy nekem már ez is elég jó és nem kell új... :U

:AMF:: 1000 hála, a kábelt nem találtam. Egész jó az ára is és "csak" 4,3m. Amúgy régebben már jártam az oldalon, csak nem ezeket kerestem rajta... Valahol láttam 1500 euro körül GS3000x-et is, bemutató, demó darabot. 2300 euro helyett az azért elég baráti...

(#104493) stellaz


stellaz
addikt

Most jövök Nova fórumtárstól, hoztam kölcsön egy HE 400SE-t, leadtam az earbudod egy Phoenix upgradre. Volt alkalmam bele is hallgatni... hát... ízé... pontosság, térélmény... ez valami betyáros :) Fogok róla írni majd bővebben, ha kész az enyém (amire eddig csak kíváncsi voltam, de most már türelmeten :) ), de ez sokkolt, még úgy is, hogy hallottam már az Asurát és a Zen-t is, meg az enyém is elég magasra tette eddig a lécet. Még ott a Hifimanbe is belehallgattam rögtön és higgyétek el, hogy konkrétan több kategóriával van felette a Phoenix :) És egy iFi go blu-ról zenélt így, nem többszázezres cuccokról.

[ Szerkesztve ]

(#104494) Dorien válasza ReSeTer (#104489) üzenetére


Dorien
veterán

Ez félnyitott, de masszív, kényelmes, jó hangú fejes: SHP-600

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#104495) emiki6 válasza stellaz (#104493) üzenetére


emiki6
veterán

Épp a főnixet hallgatom...
Ez egy mocsok basshead füles! Le kellett vegyem a szivacsot, hogy elszökjön a mély, de még így is sok volt.
Gondoltam rádugom telóra (Samu galaxy S10e), hátha elvérzik és kevesebb lesz a mély, aztán leesett az állam... :Y
Nagyságrendekkel jobban szól, mint az ibasso d14, VE prime, spartan, MFA és VE roundabout bármely párosításban! A mély még mindig icipicit sok, de már nem zavar és a tér is olyan boostot kapott...
Ha a telót dugom erősítőre, az is picit rosszabb lesz valamiért. Pedig ennek telóról kéne szarul szólnia, 300 ohm!!! :U Inverz skálázódik! :DDD (nem amúgy, csak van szerintem egy s10e szinergiája.)

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#104496) stellaz válasza emiki6 (#104495) üzenetére


stellaz
addikt

Én holnap megyek az enyémért, majd beszámolok róla én is bővebben :)

(#104497) stellaz


stellaz
addikt

Na. most túl vagyok jónéhány kedvenc zenémen a HE400SE-vel, iFi Zen Dac V2, 4.4-es kimenetre kötve, high gainen, de a tesztelést azt hiszem itt abba is hagyom, mert valahogy nekem ez a fejes nem áll össze hangban. Az egész fejes olyan furcsa, kissé természetellenes hangú nekem, nem jönnek át a hangszerek, az énekek dinamikái, a szaxofon karcossága. A mélyei kb megvannak, de azok is természetellenesnek hatnak, mintha nem a zene koherens része lenne, vagy nem tudom. Klasszikus zenére amúgy nem lenne rossz, de az előző problémák azért itt is megjelennek. Volt egy-két részlet, amin jól szólalt meg, de összességében ez most annyira nem fogott meg.
Olvastam, hogy a planar méáshogy szólal meg, mert mindenhonnan jön a hang, ami lehet, hogy így van, de ez ügyben nekem ez nem tűnt fel.
Az építése amúgy jó és aránylag kényelmes is. Lenne. Ha nem lenne ilyen bazi nehéz az egész cucc.

Kissé negatív lett a véleményem, de ettől ez nem egy rossz fejes és lehet, hogy árában kiemelkedően jó kis cucc, vagy másik erősítőről máshogyan szólna, de jelen pillanatban nekem ezek a benyomásaim vannak ezzel kapcsolatban. És az is lehet, hogy csak az elvárásaim voltak túlzóak.

[ Szerkesztve ]

(#104498) stellaz válasza stellaz (#104497) üzenetére


stellaz
addikt

Most reggel kipihenten. friss füllel megint meghallgattam és semmit nem változott a véleményem. Az egyes hangszerek külön-külön szólnak a tér minden irányából, van amit fentről(!) hallok, nincs meg a hangzásban a koherencia. Mindez azt eredményezi, hogy nem tud bevonzani a zenébe. Felteszem a Grado-t és egy csapásra minden helyre kerül. Lehet, hogy mindez a planar technológiából adódik és nem a konkrét típus jellemzője, ezt nem tudom,.

(#104499) -NoVa- válasza stellaz (#104498) üzenetére


-NoVa-
őstag

A konkrét típus. Csövessel szebben szól, de ennyiért nem ad Empyrean szintet, csak ügyes technikát.

(#104500) emiki6 válasza stellaz (#104498) üzenetére


emiki6
veterán

Majd gyere el hozzám meghallgatni a 400i 2020-at más láncról (meg a quadot). :K

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.