Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
-Mike-
üzenetére
LOL

(#83382) mrhero
A pénz meg se fordult a fejemben. Hmm. Jó ár érték arányú eszközöket keresek, nem indokolatlanul drágán. Pénz az épp akad.
Mondjuk Abus, Kryptonite?Ami a felhasználást illeti. Nincs garázs, ezért kompromisszumból egy olcsó motor mellett döntöttem és utcán vagyok kénytelen lerakni éjszakára a ház előtt.
A lánc természetesen nem marad kint éjjel-nappal, csak amíg motor is lóg rajta. A riasztót ha meg én meghallom, az elég.
Esetleg ha küld egy jelzést telefonra, az meg még jobb volna.
Akkuval az előző motoromon se volt probléma sose. Sőt, én még építettem bele mikrovezérlőt is és egyéb fogyasztókat. Télen lemerült, na bumm.Ezek tudatában akkor rátérhetnénk az én kérdéseimre?

-
Something_
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Milyen volt? Hogy valt be a modding?
-
mm89
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azért az túlzás hogy jó idő volt..
-
horvathkrisz
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Hun lax?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Itt jó idő volt. Nem hiába sun city.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
[link]
Itt esett, az imént. Na de majd holnap. -
Topiccsendőr
addikt
Jo sok eso esett puncikaim
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
mrhero
üzenetére
Szerintem nincs 100%-os biztonság és ennek a tudatában kell hozzáállni. Én speciel pont biztonságtechnikával foglalkozom és pl. van olyan számlásan elérhető eszköz kb. 60k-ért, hogy bekapcsolom az ölemben és 50 méteres körzetemben egy telefonnak se lesz térereje, se wifinek....a gps-t még nem próbáltam és sajna visszaadtam tesztről anélkül.
Én lefúrt karikához láncolom, de ha valahová megyek és letámasztom, akkor igazából semmivel. Kocsiba sincs riasztó... ha akarják úgyis elviszik. Egyetlen dolgot tennék be, az pl. egy régi iPhone, kártyásan, állandó töltéssel, rejtve. A findmyphone funkcióval előbb utóbb meg lehet nézni hol járt. Minden egyéb hókuszpók csak a saját megnyugtatásodra jó. Autónál amiben hiszek, az az egynél több rejtett kapcsoló.
Pl van a Pajzs... anynit csinált, nem enged a motortérbe jutni a motortérbe a motorvezérlőhöz. Após/főnök/ minap volt náluk megnézni a motyót és azt mondja olyan gány dolgokat látott, hogy ihaj... sima legolcsóbb műanyag kötődobozba kötések, stb. Azért több tízmilliós autóba pl. nem szívesen látnék ilyet.
-
demars
addikt
válasz
mrhero
üzenetére
Nemrég volt ez téma. Én ugyan megvettem a vékony számzáras sodrony kötelet, de valójában nagyon gyenge a lakat része. Kabátot otthagyni rövid időre jó lesz. Van tárcsa záram azt is felpattintom idegen helyen. Mivel minden elvágható, feltörhető, kikapcsolható talán a legjobb amit tehet az ember ha nyilvános, forgalmas helyen hagyja a vasat. Talán ez elriasztja a tetűket!
-
mrhero
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Kérdés h mennyi a keret és mennyi hely van a motorodban. Mike ötlete nem is rossz

A lényeg ugye, hogy megnehezítsd az esetleges lopást és ha bekövetkezett a baj, legyen esélyed előkeríteni.Lánc - átvágják ha akarják, ha állandó helyről beszélünk és a horgonyhoz zárva hagyod, meg lehet mókolni amíg a közelében se vagy. Megoldás lehet, ha mindig nálad van, de nem biztos hogy erre van hely a motoron.
Riasztó - szívja az akksit és manapság kérdéses mennyire érdekel bárkit is, ha visít valami az utcán.
Riasztós féktárcsa zár - lásd fent. plusz folyamatosan töltögetni kell az akksikat.
GPS-GSM tracker - zavarható a jel. Persze illegális, de a motorlopás is az. Nem nagyon mozgok autó és motortolvaj körökben, fingom sincs mennyire alap műszer manapság.
Kamera, ha van rálátás a lakásból/házból a parkolóra. Kérdés, hogy ez jogilag mennyire állja meg a helyét ha nyilvános parkolóról beszélünk. Úgy sejtem nem nagyon.Plusz őrzött parkoló kutyákkal, elektromos kerítéssel, Chuck Noriss-szal a portán.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Mennék akár esőben is,de szokás szerint dolgozom ( betegen is). Na folytatom is mielőtt beszólás következne

-
Vittem egy kis széket a parkolóba és leültem fülelni. A 78. Percben hallottam egy kelepelő hangot. Az mi lehet? Vegyek új motort? Jaj nem tudom mi legyen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
esni fog az eső sajnos

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ma
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mike-
üzenetére
Bukosisak fel-levetele meg nem volt, bar plexipucolas mar igen. Esetleg teljesen hetkoznapi dolgokrol is lehetne szo, mint pl a motoron miert fuj a szel mindig, vagy hogyan szokta leallitani a motorjat a forumlako. Ezekbol a teljesen fasz temakbol osszejohet nehany verre meno vita.
-
CyberPunk666
senior tag
Ma mentek kakucsra? Megleptelek volna titeket a jelenlétemmel én is, de tökre szar az idő. Szerintem a környéken megyek egy keveset, mielőtt leszakad az ég, aztán ennyi.
-
Megérte! Generálódott pár hsz.

Nem az a jó ha 100km-t megyünk 80-al hanem az ott, az a sava borsa. Na írd már be magad aki ezt mondtad nekem privátba.
-
Pocee
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azt hittem ezek csak nekem hatnak furcsának...mármint akufesz és társai

-
mm89
őstag
válasz
mindkilla
üzenetére

(#83361) vlevi
De miért a motort tolod le?? Én ugyanúgy veszem le is mint ahogy felteszem, csak visszafelé. Nyilván nem fogok erről videót csinálni, de nagyvonalakban:
A motor oldalsztenderen. Mögé megyek finoman, hogy ne fájjon neki. Odaillesztem az emelő villáit az emelőszemhez (csavarokat szoktam behajtani, ideiglenesen, motorozás előtt kiveszem). Mivel a motor ferdén áll, így az emelő is. Bal kézzel megsímítom a popóját és függőlegesbe állítom. (A motort) Jobb kézzel lenyomom az emelő végét. Mivel van az emelőnek kereke, így szépen bemegy a motor alá. Ennyi. Levételnél meg lenyitod az oldalsztendert, bal kéz a motor seggén, jobb kézzel meg kiveszem alóla az emelőt. Ha van utaskapaszkodó akkor még könnyebb is.
Z750 2008 (230 kg) -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Milyen eszközökkel érdemes védeni a gépet a lopástól?
Illetve milyen konkrét márkák és típusok ajánlottak?
Gondolok itt féktárcsazárra, riasztóra (motorba), stb.
Láncom az már van, mondjuk nincs mihez de filózom még egy horog lefúrásán is (amennyiben lyukakat furkálni nem túl illegális itt
).
Beszerzési forrásnak Ebay, Amazon volna célszerű.
Köszi! -
demars
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Most néztem a képet. Sztem nekem is ilyen van. Erős és stabil, nincs vele gondom. Idén még nem használtam mert vettem rá közép állványt.
Amikor emelőt kerestem nézegettem neten mi a felhozatal. Ezt ajánlották mert állítólag erősebb a merevített fajtánál. Cimborámnak a CBR600 hoz olyan van, azt mondja nyeklik neki a toldásnál, szóval úgy néz ki év végén elviszi enyémet és azon tartja majd
-
mm89
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Őőőő.... aha..
Nem sokat mondasz ezekkel az adatokkal, szegedi vagyok
Egyébként nem tartozok a papás-tájnézegetős túrázók közé, úgyhogy tőlem olyat biztos nem fogsz olvasni, hogy ajajj, ezt nem kellett volna, mert veszélyes
Inkább osztom persu véleményét ezzel kapcsolatban. Mármint, hogy ha csak annyi történt, hogy elmentél két autó között, akkor azt tényleg felesleges is megmutatni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mindkilla
Azért ha egy ilyen emelőhöz valakinek oktatóvideót kell nézni, ott vannak bajok
A motort meg hogy veszi már le róla

-
Topiccsendőr
addikt
De ket auto kozott barmelyik hulye el tud menni, nem ertem, hogy erzi magat azonnal ghostridernek, barki ettol, hogy sajat magara kicsapja.
Azt is felrakhatna, hogy mit evett tegnap ebedre, vagy hogy 3 kawa kozul egyszerre inditva melyik ejti elobb az alapjaratot. Egy kis ertelmetlen akkumeregetes meg, es teljes lesz az orom.
Esetleg instara a reggelit, egy er foto, aztan nap vegere egy multimetert mittomen 12,5 V al, alatta meg kommentbe valami megfejthetetlen, osszefuggestelen mondat, amit csak az ert, aki irta.
-
válasz
Tarill
üzenetére
Ha megnézed nekem a szem a kipuf mögött van, nem tudod átbillenteni. Gumit is úgy cserétek, hogy félig leszerelték, mármint a narancsnál, de kb ugyan az.
mm89! Nincs is videó, én is mint TI 50-el közlekedek, mindent betartok, azért 12 perc Endre-Flórián, 17 perc Újpest-Tahitótfalu és a többi. Hagyjuk már tudjátok miről van szó. Ráadásul 70... Vicc. Mintha gyalog mennél.
Látom kicsit élünk fiúk.
-
mm89
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Én se igazán értem sokszor a hozzászólásaid nagy részét, főleg nem a "miért"-jét

1. Az az emelő pont annyit ér, mint amit első ránézésre (még kép alapján is) meg lehet állapítani róla
2. Minek raksz ide sejtelmes képet egy brutál-durva "állóautókközötthetvenneliseltudokmenni" videóból, ha a konkrét videót nem mutatod meg?
3. Az olyan hsz-aidat meg végképp nem értem, ami úgy végződik, hogy "részletek később... " stb.
És még geresicset szidjátok sokan, hogy itt nyomja a marketinget
-
zgospel
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Te nem marketinges vagy véletlenül?
Engem idáig pont annyira érdekelt mint egy film végén a stáblista, de most már annyira kelleted magad, hogy rakjad csak befele ide nyugodtan 
Majd geresics bekommenteli neked hogy záróvonal volt, és ha szeretnéd én beírom hogy vérmotoros vagy
Ezen ne múljon. -
válasz
mrhero
üzenetére
Azaz, hogyan kell feltenni rá a motort. Figyu nekem így jó.
drive
10300ft volt postával, meglepően masszív és nehéz, teszi a dolgát. Az biztos, hogy nem az veszi meg aki naponta 28 motort szerel meg rajta.A videóboz. Csak azért nem, mert vannak itt jó emberek, nem adok alapot semminek. Az meg, hogy 70 vagy 140 oly mind1
-
mrhero
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Minek a kitanulása alatt? És ki által? Hallod az hagyján, ha egy több soros bejegyzésedet többször el kell olvasni és dekódolni, de már egy mondat is feladja a leckét
Nekem is ilyen emelőm van, azért nem egy bonyolult szerkezet. De az is lehet hogy nekem van már péntek.Amúgy meg hol van már a videó, had fröcsögjünk

-
-Mike-
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Na látod

-
baboss
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Az az érdekes, hogy amikor megvettem a motort akkor ugyan itt csinálták az eredetiség és a műszaki vizsgát is akkor érdekesmód minden jó volt.

BoB
Nekem a TGK úgy ment át a vizsgán, hogy ott se volt a gépjármű, csak a forgalmit kellett leadnom.
-
BoB
veterán
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Amikor a Clio-mat vittem leszakadt kipufogóval még zöldkártyára, a mérőpálcát beledugta a csávó majd elindította a mérést. Nézi a monitort, azt mondja "ez fura" (mivel le volt szakadva, nem sok gáz jutott el a dobig). Megrántotta a vállát és "na mindegy" szólással lepecsételte a papírt hogy minden rendben.

-
CyberPunk666
senior tag
-
FIREBLADE78
addikt
világos
-
Horvi
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ha megyünk túrára és jön baboss kolléga megvan, hogy ki hozza a sört

-
baboss
őstag
Az első tükör fehéren világít, abba miért nem kötött bele.

FIREBLADE78
Asztalos munkával foglalkozom, abba viszem mindig a kézi szerszámokat, nagyon ritkán szoktam leszedni, állandóan fent vannak.
Szerintem nem vészes, a fénykép pozíciója csal.
Horvi
3 rekesz sör is elfér benne, csak nehogy összetörjenek az üvegek.
Az Auchan-os nagy bevásárlás simán elfér benne.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
900 ezer

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
En olcson atveveszem

-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Sokkal többet álló vasak vannak ott ahol parkolok, már szóltam is, hogy engem be belül hanem kívül parkoltassanak épp ezért. Hallod van motor ami 0 km-es új és belepte a por! Meg szőrös a gumi, új minden, de 1 métert nem mozdult legalább 1 hónapja.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én ezt nem mondtam hogy ez hány százalék. De ez így van ahogy leírtam...
-
Doki16
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Mennyiért akarod eladni?

(#83317) Horvi:Husqvarna SM610
-
FIREBLADE78
addikt
Szerintetek megéri tartani egy mocit,ha legjobb esetben heti 1x tudsz vele menni? De lassan ez 2 hetente lesz
Biztosítás lófasz rá,vennem kellene gumit,de nem tudom h kiadjak e 70-80 ezret az évi 1-2 ezres futáshoz. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
StoneBridge
üzenetére
Holnap
-
StoneBridge
senior tag
Mentek kakucsra?
-
tboldi
nagyúr
Egy km-rel van benne több, mint amennyivel a Hondát vettem.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Arra a motorra messze a legjobb a Michelin Pilot Street Radial, a kettő 45k + szerelés.
A 250-es és 400-as Banditot messzire kerüld, ha motorozni akarsz és nem csak szerelni állandóan. Alkatrész se nagyon van, ráadásul mind szét van hajtva.
szerk: az enyéimben 12k van, az első kibír még 5-6 k-t, a hátsó még félidős sincs (10k+) , az jobban bírja. Mondjuk én nagyon nyugisan hajtom, a legszéle még szőrös mindkettőnek...

Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon nem áll jól ennek a kicsi motornak.
Biztosítás lófasz rá,vennem kellene gumit,de nem tudom h kiadjak e 70-80 ezret az évi 1-2 ezres futáshoz.