Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
válasz
baboss
üzenetére
Én is voltam ott, hétvégén nagy tömegre lehet számítani (sok motoros).
A kaja elég olcsó és jó (3 ezer forint körüli áron jó nagy adagot adnak, átlagos férfi jóllakik vele, nő pedig kizárt hogy egyedül meg tudja enni), olyan savanyúkáposztát adnak szinte minden fogáshoz, hogy nagyon jó. -
-Mosquito-
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Dehogy.
Ennyi volt a kitétel. Megvolt a konzol, kerestünk hozzá az imént említett paraméterekkel bobozt. Pontosabbat nem tudok mondani, nem nekem kellett, csak próbáltam segíteni. -
Geresics
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ezzel a gumival?

Bátor!
-
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
40-45l körüli monokeyt kerestünk.
-
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Givit a Shoxnál, Kappát úgy rémlik az Euromotornál és a Kelomotornál néztük.
-
Geresics
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ez csak most indult? Már olyan rég olvastam róla, azt hittem már rég el is rabolták félúton!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszi a megosztást, én már fel is iratkoztam!
Eszméletlenül szép ez az új Africa Twin!
Azért beszédes a kép: gyári dobozok helyett más megoldás, ill. ha jól látom, akkor a sokak által kritizált túra plexi helyett az állítólag sokkal jobbra sikerült gyári plexivel megy ekkora útra! A következtetést le is vontam magamnak!
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Hivatalos számlást garist hasonlítunk össze akkor min kb 10-50eft lehet a difije van pluszban a Givinek. Biztos vannak fordított esetek/kivételek is de az igen ritka és akkor sem biztos nem ennyit ver árban rá a Kappa. Ingyen futár az sokat nyom a latba ezt nálad jól tudjuk.

Baboss:
Jövő héten megyünk ki Zakopaneba. Kaja, leves csülök/golonka 40-50dkg,köret 2db sör, süti jattal 50-70 Zlotyi ezt x72 akkor 3600-5040Ft Zakopane fő utcájában a Krupowkiban. Drága lenne? Nem hiszem.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
A Givi dobozoknak sikerült találnom egy viszonylag olcsó (szürkeimportos?) forgalmazóját, a Kappának meg nem: lehet ez adta a különbséget. Tavaly az E460N-t 34k-ért tudtam megvenni boltból, számlásan, Givi garjeggyel, a hozzá legközelebb álló Kappa viszont (másutt) több mint 40k-ba fájt volna.

szerk: ráadásul ebből a boltból véve ingyen volt a futár és egy ajándék Repsol láncspray-t is adtak mellé (ez utóbbi mondjuk nem a kedvencem).
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Jézus f@szom!
Respect!
-
baboss
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszi az infót.

bob.zxr
Én is mindig csomagolok, de ez más, a volt páromat akarom elvinni egy kis kikapcsolódásra. Motorozás egy jó kajálással összekötve. Az árakat amikor megláttam padlót fogtam, nem olcsó, de szerintem ilyen helyre nem minden nap megyek.
Elküldtem a linket neki, hogy mit szólna hozzá, a válasza az volt amire számítottam.
"Inkább vigyem egy kínaiba kajálni az olcsóbb." Mire én, miért lenne olcsóbb, Kína sokkal messzebb van.

-
-Mosquito-
őstag
válasz
canniball
üzenetére
+ Bogyo
Nem tom, hogy ti hol/mit néztetek de a Kappa mindig is olcsóbb szokott lenni. Tavaly intéztem havernak Kappa dobozt/platnit 84eft volt. Giviből ugyan az csak a doboz lett volna 95eft!
bob:
Kb 3-4eft.
Geresics:
Pedig most kezdődött volna a kaland. Mackó ilyen helyen simán átmegy a GS ADV-ve de más is..

Jah, teganap elindult BIKE-R Magadanba elkisértük Hatvanig.
Iratkozzatok fel, lájkoljátok nehogy lemaradjatoka hírekről.
[link] -
Geresics
addikt
Mai jó tanács!

Kicsit sajnálom, hogy épp egyedül voltam!

-
BoB
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mennyi pénzt szoktatok ott hagyni egy ilyen helyen? Én mindig inkább vittem szendvicset a pénzt meg benzinbe toltam

-
canniball
nagyúr
-
demars
addikt
Ma hozok el egy konzolt, hátsó dobozhoz. Milyen dobozt érdemes venni? Kappát ajánlották mert olcsóbb mint a Givi és ugyan olyan jó. Olvasataim szerint monokey rendszerű tartósabb, tehát olyat nézek. De hogy tudom megkülönböztetni?
Esetleg ha valaki tud eladó dobozt platnival, csavarokkal jó áron jelezzen nekem!
Köszönöm -
baboss
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hogy tetszett az középkori parasztétterem ?, polimorf mondta, hogy te már voltál ott.
-
mm89
őstag
Jókat szoktam mosolyogni az eszmecseréken mostanában. Jól meg tudtok ütközni egy-egy témán

Csak röviden leírom a véleményem én is a majrécsíkról. Utcán ha valaki felelősségteljesen közlekedik, nem fog eltűnni. Ennyi

Közben összeollóztam egy keveset a szerdai kecskeméti pályázásró:
Youtube videómeg egy kép

kép -
imibogyo
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Ebbe már bele sem akartam menni... Felesleges. Meg tudtam volna még mást is mit válaszolni, de tényleg felesleges. Inkább játszom a fiaimmal, annak több értelme van...

-
Xaels
félisten
válasz
üzenetére
Is-is
Érd túl közel van, Paks meg túl messze. 
(#69368) Mosquito34 vittem már egy párszor, de csak ilyen max 20km-es városi útra és előtte nem csinált még ilyet. Egyszerűen nem tudja megszokni/élvezni. Gondoltam most a jó időben kimegyünk egy lazább vidékre hátha jobban elkapja mint az autók között cikázás.
-
dugynok
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszi, megvan a szülinapi ajándékom asszonytól

-
-Mosquito-
őstag
Akkor inkább az 1h-ra vinném,egy lájtos gurulás/kajálásra. Előtte tartanék egy használti bemutatót utasnak,mit/hogy csinaljon ne csináljon a motoron gurulásnál. Szerintem ide vidd el,ha bírjátok a röhögést na meg pincérek dumáját.
[link]Somatom:
Csülökcsárda nálunk kihúzva, óriásit csalódtunk!

-
törölt tag
Attól is függ, hogy mi a fontosabb. Az evés, vagy a romantika. Ha az evés, akkor Esztergomban a Csülök Csárda is remek (a tepsis csülök a kedvencem). Aztán Érden a Steak House (Chateaubriand), Pakson a halászcsárda a régi 6 -os mellett, meg még van egy pár. Ezeknek csak egy hátrányuk van. Nehéz hazavezetni.

-
Xaels
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszönöm.
Ezt neki kell eldöntenie. De nem akarom elvenni a kedvét ha már vállalkozik egyáltalán arra, hogy felül mögém. Így is nagyon kis félős. Múltkor elbeszélgettem vele, merre tankolás után mikor kanyarodtam ki a főútra majdnem lerakta a lábát mert azt hitte elborulunk és bár nem volt para. Megmondtam neki inkább húzza fel a térdét ha ilyet érez, ha borulunk ne kerüljön a forró kipu alá a lába.
-
válasz
canniball
üzenetére
A gyári nem lóg ki a motor síkjából. Alul van és téglalap alakú. Ezt átlóban kihozták a motor oldalába a szem mögé rögtön. Erre való, ez nem kérdés, meg van a leírása. Semmi pénzért nem cserélném le, imádom a hangját és nagyon szép darab. A gyári alig használt el van csomagolva.
A korábbi nem nagyon volt döntve az előző tulajnál. Eleve kockásan vettem. Gyakorlatilag én kezdtem el koptatni a szélét. Az a gumi amúgy még az első tulajnál került rá ő mondta.
Amúgy, csak mellékesen benne van tegnap óta 300km kb. Elmásztam olyan helyekre ahol tudtam, hogy a pirelli miket csinált és ez 10x jobban tapad. Ezt már el sem tudom forgatni, meg sem lep 66Nm-el. Aztán a hátsó féket sokkal sokkal intenzívebben lehet használni és sokkal több kosz kell az útra, hogy megcsússzon eközben. Aztán a vészfékezést fékútján nagyon komolyan lerövidítette. Talán csak azért, mert nem, kopott, de az is lehet, hogy ennyit számít a difi. 2015 30. hetében gyártott spannyol. Úgy mint az első.
A fehér aszfalton a pirelli még az elején is csúszott a legkisebb gázra kanyarban. Ez nem, vagyis ahol néztem abban a kanyarban nem mászik. Nem mintha kanyarban kövér gázt szokás adni, de mondom nézzük meg mit mutat.
Van ez a körfogalom az M0 végén, komolyan mondom szinte kéri, hogy lassan döntsd rá az ívre. Nem kell rángatni, csak megkérem, hogy dőlj. Úgy érzem hamarosan kinézek én is pályára. Csak kíváncsiságból. Amint itt a bukó cső és melóban is lesz szusszanás. -
canniball
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
A spécit úgy értettem hogy nem gyári méret, hanem hosszabb annál. Ezek szerint ráhibáztam. Fura lett volna ha gyárilag úgy alakítják ki az emelőszem helyét hogy rossz helyre esik. Cseréld le a kipufogót és megoldódik a probléma.

Gumi témában igazad van, rosszul kérdeztem, az előző kockás gumival nekem is sokkal sz@rabb volt dönteni, az újjal "tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés", pedig ugyanolyan került fel. Akkor úgy kérdem, hogy azon is ennyi szűz rész volt a széléig? (Gondolom azt még az előző tulaj koptatta.)
-
"De azért a nagy mellénnyel vállalom hogy béna vagyok és kapja be aki azt mondja hogy gyakorolnom kellene, az más tészta."
Ilyet én nem olvastam, de erősen "csoportos vérszívásnak" tűnt a majrécsíkos dolog.
Igen, tanuljon meg mindenki normálisan motorozni, de más az, ha valakinek vezetéstechnikai tréninget ajánlunk, esetleg könyvet/filmet(
) mint a szurkapiszka. -
Xaels
félisten
Budapesttől 1-2órányira tudtok valami jó, romantikus kajáldát ahova elvihetem asszonyt első túrára?
-
válasz
canniball
üzenetére
Nem spéci csak ritka. Ezen a néven más küllemmel is fut. Amiért ritka az a belső felén olvasható matrica miatt lehet.
Pedig gumicserénél csak alá lehetett tenni, emelni már nem mert azonnal beleért. Centikre végződik az emlőszem helyétől.
A pirellit sokkal nehezebben lehetett dönteni. Teljesen más a futása a motornak. -
canniball
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Igaz másmilyen gumim van (Diablo Rosso), de a méret azonos és hasonló a két gép, nekem mégis csak 1-1.5cm van a széléig (és ez most ofc nem az előbbi ki tud többet téma, csak nem értem). Mégis ekkora eltérés lenne gumi és gumi között? Az előző látom neked is Pirelli volt, azzal jobban tudtad dönteni?
Akkor neked valami spéci kipufogód lesz, ahogy nézem a neten a képeket az emelőszemnek a lánckerék és a féktárcsa elejénél van hely a (gyári) kipuff vége meg onnan eléggé messze van. -
válasz
canniball
üzenetére
Road3-at valaki már próbálta és nem ment ki a szélig, vagy csak nem merte jobban. Méghozzá ez pályás történt.
Van emelő szemnek helye, de a kipufogó is ott végződik, alá ugyan alá lehet tenni, de nem tudod felemelni. Ehhez olyan emelő kell ami nem a szemném emeli fel hanem a villánál. -
yodamastah
őstag
válasz
imibogyo
üzenetére
A csík összehasonlítással az is a gond hogy nem ugyanakokra majrécsík van mindenféle felnivel/gumival. Felraksz egy 5.5ös felnire egy 200/55 d211 dunlopot, és előbb ér le a blokk oldala mint elfogyjon a csík. Ha meg 180/55 pirellit raksz fel pl, akkor amikor eltűnik a rinyacsík, még 10 fokot lehet dönteni a gépet. De pl ha egy 125ös gépet nézel amin virsli gumi van, a virsli guminál kisebb döntési szöghöz nagyobb kanyarsebesség gartozik.
-
yodamastah
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
Ki mondta hogy bárminek le kell érni közúton. Én szerintem itt mindenki azt pofázza hogy aki csak teheti menjen pályázni és ott gyakoroljon/állatkodjon. Közúton közlekedni kell és nem rinyacsíkot eltüntetni.
Az meg hogy külföldi túrán lapon kéne menni, ez hogy jött elő? Attól még hogy 50%on megyünk kanyarban a kanyargás is élvezetes, nem csak a táj nézése. Én motorozás közben amúgy a motorozásra figyelek nem a tájat nézem. Még akkor is ha lassan megyünk. Ha a tájat akarom nézni megállok.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Szopó akkor ha nem volt annyi esze, hogy kössön utasbiztosítást.
-
yodamastah
őstag
válasz
üzenetére
A videón amit belinkeltem egy 1200gs van ami húzza kakucson a dobozt a földön

Nyugi közúton én sem állatkodok, főleg nem küldöldön Nem egy haverom törte már össze országon kívül magát, és sajnos tapasztalat hogy elég nagy szopó hazahozni a törött embert meg a törött motort 2000km-ről.
Ha csak közúton motoroznék nekem is lenne bőven majrécsíkom. Ma is gurultunk a pilisben egyet, az előttem haladó hátsó gumija csak úgy köpködte a pofámba a kavicsokat a kanyarokban. Eszemben nem lenne ilyen körülmények között tempót menni.

-
Jah hogy jártam, hát a motoremelő nem ment a motor alá mert beleért a kipufogóba, le kellett szerelni részben, hogy fel lehessen emelni. Még jó, hogy nem vettem vaktában.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Itt a PH!-n nem nagyon.

Ha jól rémlik, persuader és .mf azok, akik endurózásban jártasabbak, illetve "enyhébb" terepen geresicsnek és Kroni1-nek van több tapasztalata. -
Melóból azonnal mentem kicsit kódorogni még nincs forgalom.
Reggel 6 felé.Szép az élet víg az élet?
1 hét és jön a bukó keret. 
Ja és így elégségest azért kapok?
Meglepett, hogy a mindennapi használat közben eddig kimegy ez a gumi. Ezt határig azt mondják nem is lehet kivinni ezzel a motorral.
[link]
[link] -
imibogyo
veterán
válasz
polimorf
üzenetére
Ez független attól, hogy van gyereke vagy nincs...
Ezzel nem teljesen értek egyet, mármint az óvatosság szemszögéből. Én nagyon sokat szelídültem mióta gyerekeim vannak.... A hazavárás oldala az persze más és igaz...
(#69329) -Mike-:
Milyen érdekes azért hogy azok "kérik ki maguknak" a majrécsíkot akiknek akkora van a gumin mint ide 'lacháza.
Én nem kértem ki magamnak semmit... De igazad van, a 7 éve álló motoron és a tegnapelőtt vásárolt vadonatúj gumijaimon akkora majrécsík van, mint ide Tokió, peremtől-peremig.
(#69331) bob.zxr:
Anélkül, hogy ismernél ez így elég erős. De te tudod... Smiley ide, vagy oda... -
-Mike-
addikt
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Igen.
-
Jakab66[hun]
senior tag
Itt csak utcai motorok/motorosok vannak?
-
bigdady
nagyúr
Én csak közúton járok nem mondtam hogy ringezek, csak azt hogy csúszik a fényes aszfalt meg semmiféle bizonyítványt nem magyaráztam, szóval nem értem mit értetlenkedsz hogy reagálok a "majrécsikos a gumid" tüskékre, de tudod mit legyen a te pöcsöd nagyobb, peace
(amúgy nem nagyobb
) -
BoB
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
Nem, nem ezt írtam. Pályán szoktam lábtartóig, közúton nem. De értetlenkedj csak tovább

Nincs bajom azzal ha valaki kezdő és még nem megy úgy neki egyáltalán, én is voltam az. De azért a nagy mellénnyel vállalom hogy béna vagyok és kapja be aki azt mondja hogy gyakorolnom kellene, az más tészta.
Az ilyeneket kerülöm messziről.Engem sem érdekel ki hogy megy egész addig amíg kiegyenesíti a kanyart mert nem tud kanyarodni és balesetet okoz.
-
polimorf
tag
Túra a Csehországi Hlubokára 2016. Juni. 18-19.!
Szervezek egy kastélylátogatós túrát a Csehországi Hlubokára. Még van egy darab 2 ágyas szabad szoba ha esetleg valakit érdelel.
Indulás: 10:00-kor Dunaszerdahely tőlünk a lakásom elől, onnan tovább együtt Ausztrián át Csehországba. A szállásra érkezés kb. 16:00
Délután a szállás elfoglalása és fakultativ sörözés, a finom Cseh sörök megkóstolása. :-) Közben beszélgetés, szórakozás.
Másnap (Vasárnap) 8.00-kor irány a várhoz ahol először sétálgatunk a kastély kertjében majd 10:00-kor a kastély belsejét tekintenénk meg. Itt több lehetőség van amik külön fizetendők.
A várnézés befejezése és ebéd után indulás haza.Költségek:
Szállás: 15euró/fő (1 apartman 2 személyes 30 euró/ apartman)
Kastély belépők: 3 részből áll és külön fizetendők 6-7 euró/ rész/fő)
Benzin: kb. 40-50euró (Találkozási ponttól)
+kaja, pia
Akit érdekel irjon rám privátban. -
bigdady
nagyúr
válasz
-Mike-
üzenetére
A fényes aszfaltra írtam semmi köze nem volt a döntögetéshez, megcsúszott a hátsó, ott aztán döntögetheti bárki...
Bobzxr: közúton te döntögeted a kanyarokban majrécsik nélkül a motort? Gratulálok ügyes vagy csak különösebben nem érdekel, ettől még én úgy kanyarodok ahogy én szeretnék

-
BoB
veterán
válasz
imibogyo
üzenetére
Jujjuj, megy a ködösítés a majréhuszároktól

Senki sem mondta hogy probléma, ha valaki nem dönti közúton lábtartóig mert ésszel motorozik.
A probléma azzal van ha valaki egyenesen megy mert csak úgy tud.
Az meg hab a tortán ha még utánna ő akarja megmagarázni a bizonyítványát ahelyett, hogy elismerné hogy vezetéstechnikai hiányosságai vannak.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
bigdady
üzenetére
Nem húzni akartalak amúgy. Én is azt vallom, hogy mindenki úgy közlekedjen, ahogy biztonságosnak érzi. Aki mögötted meg gyorsabban menne, az kikerül és elhalad. A motorozás "túlélése" szerintem legfőképp szerintem attól függ, hogy megvan-e benned az alázat vagy nincs. Ha nincs, akkor előbb utóbb felcsavarodsz valahová, az ziher.
A majrécsíkot eddig én is néztem, a saját 1-2 centimet is szégyelltem kicsit. DE miután most kint voltam a pályán, szarni fogok erre. Ugyanis most tanultam meg, hogy azt,hogy nullára redukáld a majrécsíkot, arra közúton nincs lehetőséged, legalábbis biztonságosan biztos nem. Mert azt a bedöntést amit most megcsináltam a pályán, közúton nem hiszem, hogy megmerném csinálni, hacsak valami helyzet nem kívánja. De ezt a pályázás előtt még nem tudtam.

Viszont azt is biztosra mondom, hogy az embernek képeznie kell saját magát, hogy mindig kicsivel többet vár el magától, kicsit jobban kiteszi a határt, a saját érdekében. Nem azért, hogy a közúton 160-nal borogassam a motort, hanem mert szeretném, hogy ha pl egy beláthatatlan kanyart véve hirtelen ott lesz a sávomba egy döglött róka, akkor ne pánikszerűen berántsam a féket, biztos balesethelyzetet okozva magamnak, hanem teljes lelki nyugalommal, magabiztosan még mélyebbre döntsem inkább, így elkerülvén a gondot.
És hát igen, tagadhatatlan, hogy kicsit vérmérséklet kérdése is.

-
-Mike-
addikt
válasz
imibogyo
üzenetére
Milyen érdekes azért hogy azok "kérik ki maguknak" a majrécsíkot akiknek akkora van a gumin mint ide 'lacháza.
De tegyük rendbe a dolgokat. Én sem és itt senki nem biztatott arra senkit hogy minden kanyarban térden forduljon közúton. A közúti motorozás nem erről szól és veszélyes is, nem látsz bele a kanyarok többségében, a kanyar közepén/kijáratán lehet egy lerobbant busz vár vagy felhordott sár, akármi. Közúton így nem lehet. De amit a kolléga linkelt/mondott az a másik véglet. Elmondása szerint ki is egyenesített egy kanyart és ha jön szembe valaki akkor repül. És gondolom nem 120km/h-val ment full bedöntve, tudjuk hogy nem. Alacsony tempó, ráparázott, első fék, megy egyenesen. Ez a legveszélyesebb. Erre írtam hogy ennek kiküszöbölése gyakorlás kérdése. Ha nem teszi, lesz még egy ilyen szitu és nem fogja jól tudni megoldani, megint ez fog történni és csak a szerencsében bízhat hogy megint nem fog jönni senki.
A kezdő motor témát hanyagolhatjuk is, nekem is első motor 1000ccm, de mindegy, van akinek 750, 600. 80-100-nál kanyarban nincs különbség. 6fokozatú váltó van mindegyiken és első-hátsó fék, nem értem miért lenne veszélyesebb egy ezres mint egy haccász'.
Nyilván mindenki más miatt vesz motort és saját vérmérséklete/tudása/biztonságának megfelelően közlekedhet, de aki minimálisan sem hajlandó megtanulni motorozni, az ne csodálkozzon, hogy előbb utóbb bajba fogja sodorni magát, urambocsá' egy családot szemből. -
polimorf
tag
válasz
imibogyo
üzenetére
Teljesen egyet értek.

Mindenki úgy menjen ahogy neki biztonságos!
Az, hogy erről kinek mi a véleménye tökéletesen érdektelen, le kell sz@rni, idővel belejön mindenki de ahhoz sok km-t és tapasztalatokat kell szerezni.
Addig meg fő a biztonság! Ez független attól, hogy van gyereke vagy nincs, mert mindenkit hazavárnak! -
imibogyo
veterán
Tudom, hogy ezért savazást fogok kapni, de azért csak leírom a véleményemet, erről a "huh mekkora majrécsíkod van" dologról....
Egyrészt semmi másnak nem tartom, mint pöcsméregetésnek. Ha valakinek úgy jó, hogy felnin fordul az az ő dolga, ha valaki inkább óvatosabb, az meg az övé.
Én nem titkoltan az utóbbi csoportba tartozom. 2 picivel a "hátam mögött" én ugyan biztos nem fogom átszámolni az életemet dőlésszögre... Volt nálam egy 650-es Versys bő 1,5 évig és a második nyárra már nekem is elég szépen eltűnt a "majrécsík", de most, hogy egy majdnem 2x olyan erős és 1,5x olyan nehéz motor fog (remélhetőleg hamarosan) a lábaim közé kerülni 7 év kimaradt motorozás után (tehát lényegében egy 1000-es géppel leszek újrakezdő
), hát szerintem leszek én is olyan óvatos és csiga, hogy namég...Másrészt van az ismerősi körömben olyan ember, aki szintén szerette hajtogatni, hogy ő milyen kemény, szinte nulla majrécsíkja van és, hogy ő már milyen profin fordul stb... 12 évnyi motorozás után csak egyszer nem adta ki neki tavaly nyáron egy jobbos kanyar, de úgy Istenigazából (koszos volt az ív) és a szalagkorlátnak vágódott, elég durván, még most sem 100-as a jobb lába.... Ez nekem jó lecke volt (ha neki esetleg nem is, bár én úgy látom, hogy de)...
Természetesen nem mondom, hogy 1:1 kapcsolat van a két dolog között, sőt.... De az azért valahol egyértelmű, hogy ha valamiben próbálgatjuk feszegetni a határainkat (végül is ez is az valahol), az adott esetben esetleg meg is mutatja majd nekünk azt. És szerintem ezzel cukkolni egy "kezdőt" és lényegében hajszolni afelé, hogy "döntsed már be jobban, ne parázz"! Hát.... Szerintem már súrolja a felelőtlenség határát. Annál nincs jobb, mint ha csak úgy halad, ahogy ő biztonságosnak érzi.

-
Laraxior
titán
válasz
runner 125
üzenetére
Borult az idő.. Remélem legalabb a felvonulas alatt nem fog esni...
Szerintem hazafele tuti elazok, mire hazaerek, vasarnapra rossz időt mond. Nem nagyon preferalom h 350km-en verjen az eső... -
Bogyó bá'
nagyúr
-
-Mosquito-
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
üzenetére
Tökéletesen igazat adok. Nem szólhat kanyarvadászatról a történet 1000km-re otthonról, +30 kilóval felpakolva, utassal a hátsó ülésen...
Nem mondom én sem gyök kettővel veszem a kanyarokat a dolomitokban, de össze sem hasonlíthatod egy kedd délelőtti Pécs-Orfű körrel.
-
törölt tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Két hétig roamingban vagyok, nem tudok Youtube -ozni. Ti ezeket úgy írjátok, hogy voltatok is ott? Minden kanyarban csodát lát az ember. Nem hiszem el, hogy ha vki először jár arra, akkor a leérő kipuffogó súrlódó hangjára lenne kíváncsi a táj helyett. Főleg utassal, és megpakolva. Már bocsánat, de sztem aki az otthonától 1000Km -re, egy túrán vagánykodik, az egy felelőtlen barom. Itt most nem a motorról van szó, mert egy hasalós joghurtosdobozzal is lehet épeszűen menni.
-
dugynok
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem jól ragozod: Eb-et...
Nekünk puli van és alszik
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Én dolgozom, még mi az a foci? Sztem meg bableves! 😂
-
FIREBLADE78
addikt
Senki nem nézi az eb-t?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Mike-
addikt
válasz
bigdady
üzenetére
Nem is azért kellene kimenned kakucs ringre, hogy köridőre vadásszál, mert abszolút mindegy, hogy 60/55/50 mp alá be tudsz e menni, inkább az, hogy egy forgalomtól elzárt, szembe forgalomtól, villanyoszlopoktól, fáktól, suzuki swiftektől mentes környezetben állandó és kiszámítható tapadás mellett megtapasztald mire képes a motorod, gumid, te magad. Mész egy 10percet, pihensz, megnézed a gumikat, következő etapban kicsit bátrabban, stb. Ettől függetlenül utána közlekedhetsz merőlegesen is a tájat bámulva de legalább tudod hogy egy kínosabb szituban, kanyarban ami szűkül befelé hogy reagáld le. Egy homok felhordástól nem kell megijedni mert az jó eséllyel jövő héten is ott, a szezon vége közeledtével meg a legtöbb helyen ott lesz. Rutint kell szerezni, nem várni a csodát, hogy majd egyszer elmúlik a parád és egyből dönteni fogod tudni Az meg a másik dolog, hogy ha ebben a stílusban használod tovább a gumikat, pár ezer km után olyan válla lesz, hogy akkor már tényleg nem fogod merni dönteni 5° sem.
Offba rakom mert sokszor volt már téma és sokakat nem érdekel már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD- 6db/ számla-garancia
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- GAMING PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / 32GB 3600MHz / SSD / 700w Gold!
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Addig is.. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Elküldtem a linket neki, hogy mit szólna hozzá, a válasza az volt amire számítottam.

Vagy Kawa Z1000 (2008), oly mind1.

Reggel 6 felé.