- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #44496 üzenetére
Mondjuk volt egy - beismerten - sz.r széria Duke-ból, azóta más anyagból gyártják, nekem is olyan van.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
-Mosquito-
őstag
válasz Bogyó bá' #44494 üzenetére
Tök egyszerű kérdés..
Ha megteheted/megtehetnéd jobb cuccokat vennél magadnak?
Pl Én ajánlottam Caberget. Nálam de másnál is kirepedt a műbőr 6hó utan. Talán ha 10ekm volt benne. Nolannál is kirepedt de az 3éves meg majd 50ekm után. Azért nem mindegy,hogy egy 32eft-os Cabergbe kell venni egy komplett belsőt 14eft-ért. A haverom Caberg Sintesije 2évesen kidobta mert az állán és a tarkóján megrepedt a sisak és nem azért mert dobálta. 70eft-os sisakról beszélek. Cabergre 6hó gari van,ezek után ár/érték arányban szerinted jók?
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz V.Stryker #44492 üzenetére
Szvsz fordítva ülsz a lovon. Nem etikus?! Ki ajánlott kengurubőrt túrázáshoz?
Protektorokat? Naná! Talán a túrán nem lehet elfirkálni, akár önhibádon kívül?Továbbmegyek: amikor csúszol a flaszteron már az sem számít, hogy mi az,
ami ledobott. Legyen az egy vacak 50-es, egy 500-as, a biciklid. Vagy bármi!
Annyi van, hogy ha ésszel mész, és önhibás bajba nem kerülsz, akkor talán
kevésbé lesz szükség arra a kengurubőrre: kevesen ülnek olyanban az 50-es
robogón, viszont sokan hajtják őket eszetlenül, aztán ha perec van: bőrcsere.Ésszel él az ember, és a fizikát nem lehet megb*szni.
Közhelyek.Viszont
ha kezdő motorosként el sem tudod képzelni, milyen a perec, akkor hallgass
azokra, akik meg "haladóként", de legalábbis tapasztaltabbként már tudják...
Én mindig mondtam, hogy nem kell elesni: ehhez a mai napig tartom magam.
Miközben önhibás balfaszkodásból sikerült elcsúsznom. Tanultam belőle, DE
baromi hálás vagyok a fórumnak, hogy (annak idején) a minőséget ajánlották!
Könyék+gerinc sértetlen, pedig ha egy szál pólóban ülök a motoron, nos...
Így is tök mázlim volt, hogy a bokám nem ment szét, csak megrándult, mert
kicsi volt az esés, az ért le először - utcai cipő volt rajtam. Veszek-e 80K-ért
csizmát? Lehet. De lehet, hogy nem, mert nem hordom azt sem, amim van...De EZ az én döntésem. (Ha eltört volna a bokám, verhetném a fejem a falba!)Komolyan a hardver vásárláshoz hasonlítod a protektorvásárlást? Ez röhejes!
Valaki olcsót keres, de a javaslat drágább: "nem etikus"? WTF?! Valaki vesz
egy f*s TN paneles monitort, nem fog belehalni. Valaki felül strandpapucsban
a gixxerre, és az első elcsúszásnál ledarálja a fél testét: "hasonló kockázat".A tápos kérdés inkább necc, mert ha überf*s, akkor rövidzár esetén agyonüt?Nem tudjuk együtt NEM csinálni! Van akinek a TN értékelhetetlen vacak, így
nem tud ajánlani semmit, ami olyan típusú. Ahogy tőlem is hiába kérdeznék,
hogy milyen 50-es robogót ajánlok... Semmilyent. Nincs benne ugyanis nagy
tapasztalatom, ami meg van, az alapján minimum a B125-öt tudom javasolni.
Nem is járok a kismotorosba "trollkodni", hogy fos 50-esekkel jártok, hülyék?Már nem.Véleménycsere van itt a fórumon. Te bejössz a sajátoddal, és
kimész a topiklakókéval. Legritkább esetben van fordítva, hogy Te bejössz,
tök tapasztalatlanként, erre mindenki más a Te véleményed teszi a magáévá.
Nem véletlen van ez így. Nem kell egyetérteni: vélemény+a saját kockázatod.
Sokan bepróbálkoznak rendszám nélkül is. Sokaknak soha semmi baja. Aki
viszont megszívja vele, az ne rinyáljon, mert "mi szóltunk". Ennyi az egész...És hogy miért nem tudok a Forcefield gerincvédőnél "gyengébbet"/olcsóbbat
ajánlani, ha kérdezik? Mert nincs vele tapasztalatom. Nekem az a szint lett a
minőség, és abban bízok. Tesztek is azt mutatták, hogy JÓ. Lehet, hogy egy
olcsóbb is bőven megteszi, az esések 90%-ban ugyanúgy véd... Nem tudom!
Viszont attól még etikus mondanom, hogy szerintem ez a JÓ! S nem akarlak
lesokkolni azzal, hogy az UFO meg sz*r: fogalmam sincs! De ha azt mondod,
hogy nem adsz ki rá 30K-t, inkább felülsz pólóban, akkor feltenném a kérdést:
ennyit ér az életed? (Lehet balesetmentesen motorozni tízezreket pólóban is.)[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz -Mosquito- #44488 üzenetére
Nem kell kardozni. Trollkodni se akartam, csak ez a mennyit ér az életed szöveg kibassza a biztosítékot. Neked mennyit ér???? Mert ha autóban nem Mercid vagy Volvod van, akkor hasonló véleményre számíthatsz.
A motorozás veszélyes üzem. Ha teljes védelmet akarsz, akkor ne motorozz. De túrázáshoz full protektoros-t ajánlani, majd amikor visszakérdez az ember akkor mankós gyerekdelneveléssel riogatni....khm....mondjuk úgy nem etikus.
De részemről befejeztem. Neked van igazad.
-
-
kcsa
veterán
megalapíthatjuk a dell ips klubot is, én is olyat vettem
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Archer #44483 üzenetére
Én ennek a fórumnak csak köszönni tudok minden téren.
Rengeteg időt, pénzt utánajárást spóroltak meg nekem ezek az emberek és fórumok az évek alatt...
Mindig megkapja az ember az útbaigazítást mégha néha durván is, de mire a történet végére értem az adott dologgal kapcsolatban mindig jól jártam. Utólag mindig örültem hogy az emberekre halgattam akik tapasztalatból beszéltek.
És igen így van, jót akarnak mindenkinek, hiába valakinek kevesebb van, annak is a jót akarják legyen bármiről szó. pl a monitoros téma, (és igen rám is rámbeszélték a Dell U2412-őt és életem egyik legjobb vétele volt a szutyok TN után.) a tápos téma, a motorválasztás téma, a ruházat téma, stb. stb.
Persze midnenki azt csinál amit jónak talál, de én ha bármi venni akarok (és itt most nagyon nem csak számtech cuccokról beszélek) az első dolgom hogy felkeresem a topikot.
Én, ezzel, eddig csak és kizárólag jól jártam."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
fattyu
veterán
válasz V.Stryker #44478 üzenetére
nemtudtam ám hogy egy táp is jelentheti a különbséget hogy mondjuk mész a labdát rugdosni a fiaddal vagy esetleg mankót támasztva csak nézed.... állítólag van akinek számítanak ilyen baromságok is...
Leszarom ki mennyire fillérkúrja meg a védőfelszerelését de hogy már a kurva anyját annak aki jót ajánl azért elég gyomorforgató.
troll off
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-Mosquito-
őstag
válasz Something_ #44486 üzenetére
Szerintem is. Mindig lesz egy szakadék a két tábor között,remélem azért ez változni/csökkenni fog. De érdekes mindig az újoncok/kezdőkkel kell kardozni.
Bogyo:
Most vettem üzletbe kamerákhoz egy LG IPS231P-BN,hát nem csúnya.
-
Something_
őstag
válasz -Mosquito- #44485 üzenetére
Szerintem felesleges megint elkezdeni ezt a temat, mert sokan ugranak ra
-
-Mosquito-
őstag
Neked mennyit ér az életed? Mindenki elkezdi valahol az öltözködést,majd előbb utóbb eljut arra a szintre,hogy a saját biztonsága mindennél fontosabb lesz. Egyszer kell elesni és majd megtudja az ember jól választott-e felszerelést.
-
Something_
őstag
válasz V.Stryker #44480 üzenetére
25e-es caberget tobben mondtuk, mint a 100e-es shoeit.
Csizmaba meg ha 80k korul van csavarodas ellen vedo, akkor meg mit varsz? Habar anno fattyu is ajanlott csizmat 40k-ert, amit a mai sracnak is irtam, szoval ez eros trollkodas, hogy csak a csillagaszati aru cuccokra akarunk rabeszelni olyat, aki negyed annyi penzbol gazdalkodik, mint a termek ara.En pl azert vettem sidi csizmat, mert ha ne adj isten szarul esek es szetbassza a bokamat a fele annyiba kerulo csizma, az sokkal durvabb penzkieses szamomra, arrol nem is beszelve, hogy eletem vegeig szar lesz a bokam. Kb az osszes cuccomnal ezt vettem figyelembe, de nem egy koltsegvetesbol gazdalkodunk.
-
Archer
őstag
Anno amikor monitort néztem, a végén már röhögtem a topicon: -Monitort szeretnék 50k körül- -Vegyél Dell UH akármit 55-ért, az f@sza.. Következő delikvens: -monitort szeretnék, 40k-m lenne rá, nincsenek nagy igényeim, film, internet blablabla- -Vegyél Dell UH akármit 55-ért, a TN paneles sz@r, ez f@sza- Következő érdeklődő: -Monitort szeretnék irodai munkára 30-35k körül- -Vegyél Dell UH akármit 55-ért, annak sokkal jobb képe van-
Amúgy én többször is írtam pl. a Suomy Vandalt ami szerintem egy baromi jó sisak, simán felső kategória, megfelelő helyeken 50-60k körül el lehet csípni.
Vagy csizma pl, sisak pl. Nem ismerem egyiket sem, de nem tűnnek rossznak ennyiért. Viszont 20k- ért tényleg nem lehet csodát várni semmitől.
Van már millió gyártó millió termékkel, azért mert itthon mindenki ugyanazt a 3-4 márkát kántálja, nem biztos, hogy a többi sz@r (vagy annyival rosszabb). Az internet korában nem olyan nehéz utána nézni valaminek ha érdekel. Ráadásul a külföldi fórumokon sokkal nagyobb közösségek vannak, nyilván több tapasztalattal.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Irónia ON: semmi pánik, csak éppen a 100k-s Shoei vagy mifaxom a 3*-os (tehát "az ellen nem véd"), míg a filléres meg igen. Viszont legalább mielőtt megdöglök benne, nem fájul meg a fülem a menetszéltől...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
kcsa
veterán
-
V.Stryker
nagyúr
Nem az olcsóról van szó. Hanem hogy soha nem ajánlott még senki 40-50 körül se sisakot, se csizmát. Csak a sidi meg a f.szom tudja milyen sisakok. Mondjuk, mintha lett volna itt most egy 40k körüli R-15 sityak...na, egy. Szóval elérhető áron... értsd, családosnak, korlátozott anyagiak számára, nem pedig milliókat kereső egyedülálló informatikusok zsebéhez igazítva. Egy jó középkategória kialakítása pl. tök jól esne.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Bogyó bá' #44476 üzenetére
Csak a szokásos... Ha nem legalább 100k-s Shoei sisakod van, akkor szar, meg fogsz dögleni. Ha nem 80k.s Sidi csizmád van, akkor szét lesz trancsírozva a bokád és le fogsz bénulni...jah és bármi más van, az sz@r.
Elnézést ha valakit megsértek, nem áll szándékomban. Kellemetlen is kicsit nekem ezt kiírni, mert én vagyok a kezdő, laikus, de basszus ez jön le a fórumot figyelve. De ez nem csak ide vonatkozik, hanem a pc-s milyen akármit vegyek topikokra is. Ha nem a legdrágább sz@rt veszed akkor hülye vagy,mert minden más pénzkidobás és nem lehet jó. (Pl ilyen volt a Chieftec iArena táp, ami nem ajánlott volt, letorkolltak érte. Ehhez képest akkoriban PC-s boltban dolgoztam, eszméletlen mennyiséget adtunk el belőle, egy sem jött vissza. Ekkor visszaolvastam a topikot végig és egy valaki beírt, hogy egy nagyobb zárlatnál nem tiltott le rendesen, de egyébként kár nem keletkezett. Na és innen indult már a szarozása... Az ,hogy én 200 darabból egyet se kaptam vissza gariban, az meg smafu. )
-
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz V.Stryker #44471 üzenetére
Ilyet kellene venni: 5*-os teszt, 60 Fontért....
-
V.Stryker
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz DigitXT #44459 üzenetére
"...az új gumival óvatosan, mert tényleg kevésbé tapad."
Bizony!V.Stryker!
A bótos bácsi hülyeségeket beszélt... Sharp Másrészt nem csak biztonságot, hanem pl. kényelmet/extrákat is vásárolsz amikor bukót veszel.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
dewil666
őstag
válasz Something_ #44463 üzenetére
Sajnos nem tervezett vásárlás és a 35e ft is húzós ár.
Köszönöm a segítséget!
Rápróbálok erre, mert most 34900ft-ért van és a boltból az eladónak van dolga Debrecenben el is hozza pénteken postaköltséget (2500ft) spórolok vele.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Czimby
addikt
Help!
Olyan kipufogóst keresek aki megbirkózik egy Trioval Yoshimura palást cseréjevel!
Tudtok ajánlani valakit?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
válasz DigitXT #44465 üzenetére
Semennyire, mert kabátra ráveszed, nem zavaró és onnantól kezdve csak be kell pattintani a helyére. A jó pozíció meg megtanulható, onnantól kezdve az nem állítódik el. Mindig ugyan oda rakod vissza kb.
Wifin csak akkor nézek képet ha olyan helyen van ahol nem férek hozzá a gombokhoz, ez ritka. Wifizel zabálja az akkut.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Kolondrum #44464 üzenetére
És már a hang is egész jó. Ez a mellkaspántos buli mennyire macera?
Honnan tudod, hogy jó helyre néz a kamera? WiFi-n nézed meg a képét?Szerk: teszteléshez nekem is tök jó lenne, "dokumentálni a műszerfalat".
(Kulcstartókamerát kötöztem fel egyszer ilyen célból, hát: nehézkes volt.)[ Szerkesztve ]
-
[link] - Nagyon jó lett, egyáltalán nem fázik a kezem.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
-
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
dewil666
őstag
Üdv!
Véleményeteket szeretném kérni:
Ez
vagy
ez
a jobb választás?
És ha már csizmát veszek ehhez lehet olyan térd protektort használni ami sípcsontvédős?
Eddig magas szárú motoros cipőm volt.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
-
-Mosquito-
őstag
válasz jaktib #44457 üzenetére
Fent vagy a Motorozz.hu-n ? Keresd Petya89-et. Ő készít bukócsőt,doboztartót is.
-
jaktib
tag
Gondoltam felszerelem az ER-5-öt egy bukócsővel, vagy egy bukógombával. Neki is álltam keresni a világhálón. Találtam is, de elég drága szerintem. Nem tud valaki eladó használtat, utángyártottat vagy ahol legyártják olcsóbban Pest közelében?
[ Szerkesztve ]
-
válasz -Mosquito- #44453 üzenetére
Új gumi, fagy, dér, mi kell még?
-
Kérem tegyék meg tétjeiket felborulok e vagy sem. Ámen!
bogyo112! Már talpra esek.
[ Szerkesztve ]
-
Archer
őstag
válasz Czimby #44444 üzenetére
De van az országban olyan ember, (Az egyik legnagyobb multi elnöke, és magyar) aki havi 20+ visz haza. - mert ezek annyira univerzális emberek, hogy egyszerre 2-3 cég vezetői posztját is el tudják látni. A földi halandónak a saját 1 db munkakörét is bőven elég meló hiba mentesen elvégezni de ezeknek három-négyszerese sem probléma...
kihegyezett motor: persze, lehet még élesebb példákat hozni csak olyat akartam, amikkel azért lehet itthon is találkozni (Avensis, Corolla, Rav4), Type R Integra meg társai azért nem éppen népautók
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
pakriksz
őstag
válasz -Mosquito- #44432 üzenetére
na a potméter az olyan 150 forint
láttam már olyat, de akkor is a fél motort szét kell szerelni hogy hozzáférjek a motor felőli végéhez...
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
V.Stryker
nagyúr
Na srácok,
Jogsi elkezdve. Kabát megvan.
A bótban mondta a bácsi, hogy szerinte 30k és 60k között ugyanazt a biztonságot kapom. 80-90k-nál kezdődnek a jobb sisakok. Az alatt meg tök mindegy, felesleges 30-40k-nál drágábbat venni a név miatt.
-
-
Czimby
addikt
válasz Something_ #44439 üzenetére
A felső határt nagyon alacsonyan szabtad meg.
Megfelelő beosztasban 3 gyerkőccel simán lehet 2x annyit keresni pl ahol én melózok.
Persze én annak is örülnék amit te irtál. És eléggé zavar, hogy ekkora különbségek vannak...De van az országban olyan ember, (Az egyik legnagyobb multi elnöke, és magyar) aki havi 20+ visz haza. Na amikor ezt meghallottam daruval kellett felemelni az állam.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
KubanitoS
veterán
válasz -Mosquito- #44442 üzenetére
Nem rossz film, mindössze annyi volt a bajom vele, hogy a végére kicsit irritálóvá vált a főszereplő. (Nem Anthony Hopkins természetesen, hanem az általa alakított karakter.)
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
-Mosquito-
őstag
Ma este RTL II 18:55h A Leggyorsabb Indián
[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz dewil666 #44440 üzenetére
Vagyis ez. Az előző könyökvédő, lejárt a szerkesztési időm.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Erről esetleg van valakinek véleménye, tapasztalata?
Illetve térdvédőt is szeretnék. Ez milyen?[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
-
DonThomasino
veterán
A shoei sisaknál a gyári pin lock az végül is + 1 plexi
vagy csak fólia amit rátehetek a eredeti plexire?
Például a Qwest nél.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
-Mosquito-
őstag
válasz pakriksz #44431 üzenetére
Potméteres rendszerű ha jól tudom. Kukázhatod ha beég sérül elkopik ill. egyébb miatt megy tönkre.
Gondolom láttál már ilyet.. [link] De igazad van,ha valamilyen probléma van a motorral akkor ne álljál neki szerelni még ha meg is tudnád oldani! Bár amiket olvas itt az ember.. Jobb lenne ha sétálnátok.
-
pakriksz
őstag
válasz -Mosquito- #44424 üzenetére
"Javítás nix,cserés ha bex@rik kb 3-400eFt" hát neked annyiért adják, de a cucc ha túlbiztosítják is kevesebbe kerül mint 5 ezer forint Bár gondolom ott is a "meghibásodik egy kis alkatrész a motorban? Cseréljük ki a motort!" dolog megy
"Elszakad megállsz majd amilyen ügyes vagy/tok kicseréled és mehetsz is tovább." elképzelem ahogy az út szélén éppen a benzintankot szerelem le, hogy hozzáférjek a gázbowden karbis végéhez
Kuplung bowden viszont menne, az nincs annyira eldugva.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Nem, kb harmaddal olcsóbb volt, de amikor kimondanak egy olyan árat ami valakinek egy fizetés, akkor megkapaszkodok. Bukóval már azért kikerekedik, de az még szállítás alatt. Szerdán el kéne hozni.
-
Xaels
félisten
Mivel egy MT-09 van átépítve így azért nem csoda. Mondjuk annyira sokkal sem ment a linkelt részen, ennél sokkal több van abban a blokkban. Egyébként nem is igazi túra motor, hanem a manapság olyan hangzatos "Action Tourer", ami kisebb élménytúrákra való nem a hosszabbakra. Ilyen a kisebb Versys is bár arra azt hiszem van topcase.
Nekem sem jön be a TC, de hát ugye ha pakolni kell akkor végesek a lehetőségek, egyelőre megoldom hátizsákkal amit muszáj
(#44428) SymbianOS: csak nem egy fél motor árába fáj a szerelés?
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Egy jó tanács! Ha hív a szerelő, tehát ha látod, hogy ő hív, keress magadnak egy széket. Ülj le, helyzed magad kényelembe és csak utána engedd beszélni.
-
Endii
tag
válasz pakriksz #44405 üzenetére
Kérdezz rá milyen anyagból csinálják!
Én gyártattam a kuplungomhoz tavaly, csak épp nem olyan anyagból csinálta a szaki, amilyenből ezeket a bowdeneket szokták. Bírt is kb 3 hónapot.
Ez 3 e volt a gyári 11 e.
Szóval nem biztos, hogy spórolsz vele.
(Külsővel együtt csináltattam.)[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Meg bizony.
A képek alapján egyetlen dolog nem tetszik nekem rajta, mégpedig, hogy rövid. Így egy topcase nagyon hülyén áll rajta, márpedig akár rövidebb gurulásokhoz (1 napos 4-500km) nagyon jól jön egy topcase, jobb, mintha 2 széles dobozt kellene felrakni.
Egy rendes túramotor méreteibe legyen már beleszámolva a hátsó doboz, és az utas helye! DL-650, 1200GS, Varadero és hasonlókra gondolok, ahol az utas jóval a hátsó tengely előtt ül, ami jót tesz a súlyelosztásnak, és a doboz alig lóg ki hátra. Az MT-09 Traceren viszont az utas a tengely fölött ül, a doboz meg mögötte van. -
-Mosquito-
őstag
válasz pakriksz #44408 üzenetére
Hiába tisztítod/pucolod ki a belső részt az öreg töredezett,repedezett bowden kikezdi/heti a belsőt ami megsérül.. Ezen kívül öregszik a külső is. Szóval kompletten érdemes cserélni/csináltatni a bowdent és házat. Általában 70-100eKmt után cserések,ha megfelelően ápolják/karbantartják. Érdemes venni egy javító szettet is nem biztos,hogy kell de jó ha van kéznél.
Pl
Vagy egy elektromos gázod na az beázik,elkopik,tönkre megy az elektronika bármi stb. Onnan egy métert se fogsz továbbmenni! Bowdenesnél mi van? Elszakad megállsz majd amilyen ügyes vagy/tok kicseréled és mehetsz is tovább.Crafterünk van elektromos gázpedál. Javítás nix,cserés ha bex@rik kb 3-400eFt. Mondjuk ha ez bowdenes lenne akkor a gyári szett 30-50eFt és ezt helyben is ki lehet cserélni.
Jók ezek az új korszerű,modern dolgok csak esetenként javíthatatlanok és ha bex@rik valami akkor ott nincs szerelés hanem tréler és irány a szerviz vagy egy szaki aki kónyit hozzá.
-
nauro
aktív tag
Ahhoz képest, hogy túrázos motornak van mondva, eléggé meg lehet hajtani..
[link] -
.mf
veterán
válasz Archer #44417 üzenetére
Jajmá', hogy oda ne rohanjak. A '83-as hachiroku, AE86 (Toyota Sprinter) 130 paci egy 1.6-osból. Aztán ezt a motort még a 90-es évek elején kalapálták még tovább, 1.6 l S4 20-szelep, 160-165 LE (még feltöltő nélkül - később azt is kapott), na az hegyezett...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Bogyó bá'
nagyúr
Tévedsz, már nem mindegyikben: a BMW-nek van olyan benzines (autó) motorja, ahol a változó szelepvezérlés szélsőséges alkalmazásával már nincs rá szükség. A szelepekkel oldják meg a levegőszabályozás feladatát is. Csak érdekességképpen említettem.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz pakriksz #44410 üzenetére
Simán. Nekem a Mondeom ugyanezen az elven működik, pedig nem épp gyenge motor, hanem kicsit kihegyezett, ha az 1.8 szívóbenzinből 125LE van kihozva. Gázpedáltól bowden a pillangószelepig. Azon jeladó. Egyszerű szerintem. Az más kérdés,hogy az ugyanilyen korú Fabiamon meg már elektromos gázpedál volt. Szerelni számomra a Mondeo-t könnyebb, pont az ilyenek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
pakriksz
őstag
injektoros motorban pillangószelep?
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
válasz dellfanboy #44406 üzenetére
Úgy tudtam hogy annyira "okosak" a gyártók hogy képesek bowdennel elvezetni a mozdulatot az jeladóig, ahelyett hogy a jeladót vinnék a gázkarhoz, és onnan kábel az elektronikáig. Nem csalódtam hogy ezt is extraként próbálják eladni pedig logikus és alap lenne, semmiféle techikai nehézség nincs benne, hanem inkább egyszerűbb és üzembiztosabb.
@Mosquito34: miért kell új külső?
[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
válasz pakriksz #44405 üzenetére
Nem mindegyiknél van már. A korszerű újabb/drágább márkán/tipusokon már elektronikusan működnek. Ha csináltatsz bowden ugyan olyan vastag legyen mint ami volt és érdemes komplett új külső házat is csináltani/cserélni.
-
pakriksz
őstag
válasz -Mosquito- #44404 üzenetére
gyártatás lesz...
Egyébként jól gondolom hogy az injektoros motoroknál is van gázbowden?Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
válasz Bogyó bá' #44402 üzenetére
ez komoly? Minden alkatrészt mindenhol lehet kapni, de egy retek gázbowdent gyártatni kell vagy márkaszervízben venni?
-
pakriksz
őstag
gázbowdent hol lehet találni? Ha rákeresek a guglin max apróhirdetést találok, vagy kuplungbowdent...
Vagy hogy kéne rákeresni? Mert minden alkatrészt találok de ezt nem...
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest