Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archer
őstag
válasz Peczek #43677 üzenetére
Ami nem szétbarmolt lom, annak mindig megkérik az árát a többihez képest, tök mindegy, milyen évszak van, bontószökevényt meg mindig kapni olcsón (jó, néha azért tényleg van egy-egy jó állapotú, ami jobb áron megy mert gyorsan el akarják passzolni de nem az a jellemző).
V.Stryker: az még nem is sok egy ekkora motorra, nekem a 600-as benne volt 100-ban. (viszont nyilván jó helyre került az a pénz...)
fattyu: riasztós tárcsazáram van, azzal már tologatni nem tudják, csak gondoltam mobilitása révén ezzel a colostok zárral ki is lehetne kötni valamihez. Mondjuk amúgy sem szeretem sokáig otthagyni valahol, ha el nem is viszik de elkezdi a sok hülye taperolni.
[ Szerkesztve ]
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
vlevi
nagyúr
válasz jaktib #43697 üzenetére
Ennek a "tesója" a Suzuki GS500. Úgy értem, hogy a tesója, hogy hasonló sor2-es felépítés, hasonló teljesítménnyel. Talán abból több a választék.
Nem lebeszélni akarlak a kawáról, csak szólok, hogy van nagyon hasonló más típusban is.
[link]
Nem kimondottam ezt a motort ajánlom, csak a minta kedvéért kerestem egy szép kék GS500-at -
jaktib
tag
Sziasztok!
Mindenkinek Boldog új évet kívánok!
Nézegetem a motoros hirdetéseket rendületlen ezen megakadt a szemem. [link] Ti mint hozzáértők mit mondtok rá? Első motor lenne.
Elég jó az ára. Messze van Pesthez, de ha érdemes lemenni érte és felhozatni eltudnám intézni.
Mire kellene figyelnem ennél a típusnál? Megbízható tartós motort szeretnék kb. 3-4 évre biztosan azt szeretném használni amit most megveszek.
Köszönöm az észrevételeket.[ Szerkesztve ]
-
-
pakriksz
őstag
válasz Peczek #43685 üzenetére
meg fogsz őrülni ha ott áll egy moci, de nem mehetsz mert nincs jogsid rá
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
amdk7
aktív tag
válasz Peczek #43690 üzenetére
Egyébként tudod már milyen motort szeretnél?
Konkrét elképzelésed is van, vagy csak tipus, esetleg csak gyártó?
Mennyit szánsz rá?
Mert ugye kell még (ha nincs) ruházat és (minimum) az átírási költségekkel is számolnod kell.Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
polimorf
tag
válasz Outlander #43683 üzenetére
Nálunk Szlovákiában nincs megkötve, hogy mettől meddig lehet vizsgázni. Mivel itt is minden a pénzről szól mint Magyarban, csak itt nem kekeckednek mindenben. Fizess, vizsgázz.
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
polimorf
tag
válasz Peczek #43674 üzenetére
Én decemberben vizsgáztam 20cm-es hóban és a vizsgabiztos azt mondta, hogy a motorjogsi nem csak nyárra szól.
Annyi engedményünk volt, hogy letehettük a lábunkat, mert nagyon csúszott a jég és a hó. De a vizsgagyakorlatokat akkor is meg kellett csinálni.Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
-
Peczek
aktív tag
Üdv mindenkinek,
nem tudtok-e motoros iskolát Bp.-en, ahol most télen is van oktatás (A v A2), lehetőleg online Kresz-szel ?
-
pakriksz! Egy lezárt kulcs nélküli több kilós motorlánc is jó erre (találták nekem ). Ha megsuhintod sztem benéz a motorháztető alá.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
pakriksz
őstag
válasz Szakbarbár #43666 üzenetére
fegyvernek jó a lánc
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
fattyu
veterán
válasz Archer #43668 üzenetére
amugy. én ha csak beugrok valahova... nem lakatoltam motort sose. ha valójában órákraotthagyom akkor igen.
nekem ülés alá befér a lánc+riasztós tárcsazár. de 10 perc megállásért nem szoktam szarakodni
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
polimorf
tag
válasz Szakbarbár #43666 üzenetére
Csinálhatsz belőle motorkikötő láncot
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Az elkopott láncokkal és lánckerekekkel ti mit szoktatok csinálni? Mehet az ócskavasba ugye?
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Archer
őstag
válasz fattyu #43657 üzenetére
Hát nem hangzik túl jól. Mondjuk inkább csak arra kellene, hogy parkolókban szoktak lenni ezek a fém korlátok amik azért nem villanyoszlop vastagságúak, ahhoz odakötni amíg beugrok 5-10 percre a boltba vagy valahová.
-
-
-
polimorf
tag
válasz Archer #43655 üzenetére
Én nem használok se lakatot se mást, de még a kormányzárat se, sőt volt rá precedens, hogy még a kulcsot is bennefelejtettem és még sose piszkálták a gépemet.
Lehet azért mert öreg 2001-es a gép?Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
Archer
őstag
120 cm van megadva a legnagyobbra -gondolom a kerülete-, egy vékonyabb oszlophoz vagy korláthoz azért elég nem? Az U lakat sem jobb, meg ugye azt nem tudom összehajtani. Tárcsafékzáram van, meg hozzá egy brutál lánc, de a láncot nem akarom mindig hurcolni, a tárcsafékzár meg egy ilyen hordozása azért még nem különösebben problémás.
[ Szerkesztve ]
-
-
fattyu
veterán
válasz Archer #43651 üzenetére
motorra felejtsd el.
biciglire használom és imádom de a legnagyobb is tökéletesen esélytelen lesz egy motorkerékkel. Már ha valamihez hozzá is akarod rögzíteni....a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Archer
őstag
Colostok lakattal találkozott már valaki élőben? Mekkorák ezek? Először valami U lakatra gondoltam, ami befér a hátsó ülés alá, de aztán láttam, hogy vannak ilyenek is és tényleg jó ötlet. Csapszegvágóval nem lehet elvágni szerintem. Flex meg a fűrész persze viszi, de azok körülményesebbek. Van egy nagy batár láncom de azt nem akarom mindig cipelni csak ha tudom, hogy olyan útra megyek. Abus Bordo széria amit néztem.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz dellfanboy #43649 üzenetére
Néztem még a reggel. Egybe ruha és szín se az igazi. De azért biztató. Van még jó pár hónap ezeket összeszedni, csak időbe akartam elkezdeni, a pénz se egyből áll rendelkezésre.
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz V.Stryker #43641 üzenetére
Ezért kell 2 részes bőrruha kabátot leveszed csak a nadrág marad rajtad.
Persze sétálgatni nem túl praktikus, arra sokkal jobb a cordura, de nyáron mindkettőbe belerohadsz ha nem a motoron vagy...
Egy jó aláöltöző kell a ruhák alá az nagyon sokat számít a konfortérzetben...
Engem a legjobban motoron kívül leginkább az zavar hogy nem a motoron vagyok.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
polimorf
tag
válasz V.Stryker #43642 üzenetére
Az a bibi a ruházattal, hogy a bőrnek is meg a cordubának is meg vannak az előnyei és a hátrányai is. Ezeket majd magad fogod megtapasztalni viselés közben. Nyáron dög melegben mindkettőbe belerohadsz ha megállsz, de azért kell a túradoboz a mocira, hogy belepakold a göncöt.
-
dellfanboy
őstag
válasz V.Stryker #43641 üzenetére
a kétrészes bőrruha a megoldás. az kényelmesebb mint az 1 részes. nekem kétrsészes van és a sétákat ebe szoktam abszolválni. bár csak bőrkabátom kb 2 kg. szóval az elején hozzá kellett szokni, ill a könyökprotektor miatt (ill. a szabása)a kezed se tudod úgy tartani mint egy sima kabátban.
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
válasz V.Stryker #43642 üzenetére
Gyártónként lehetnek mások a méretek, próba nélkül elég necces. Legutóbb mikor csizmát néztem akkor például gyártón belül volt eltérés. Az egyik típusból a 43-as, a másikból a 42-es volt jó.
A kényelem függ a bőrruhától. Én évek óta egy "Brando" dzsekit használok utcára is. Most télire vettem Cordura kabátot, szerintem hosszútávon a textil kényelmesebb.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
V.Stryker
nagyúr
Nézegetem a ruhákat, de méret ügyileg szerintem nagy a szórás. Véleményetek szerint 186cm/95kg -val melyik méretet kéne megcéloznom? 58?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Lehet, hogy buta kérdés, de azért megkérdezem. Szóval azt írjátok, hogy a bőrruha passzentos kell legyen a biztonság szempontjából. Ezt tökre értem. De pl. ha az ember elmegy túrázni, akkor leszáll a motorról, kajál, ha asszonnyal van, akkor sétál, stb. "motoron kívül" nem kényelmetlenek ezek a ruhák? Esetleg mindenki szokott váltó cuccot vinni és átvedleni, ha hosszabb a megálló?
-
-
Archer
őstag
válasz V.Stryker #43626 üzenetére
Még egy szavazat a bőr kétrészesre. Használtan 60-70-ért már el lehet csípni jó állapotúakat, kitisztíttatod vagy befújod a belsejét valami antibakteriális cuccal, aztán pár évet kiszolgál. Addig esetleg összegyűjthetsz egy újra ha megmarad az érdeklődésed a motorozás iránt. Akármilyen ruhát is veszel, egy gerincvédőt vegyél hozzá, -ne a legolcsóbbat- és már azzal menj felpróbálni a ruhát. Amúgy nem feltétlenül igaz, hogy külföldön olcsóbbak a cuccok, sokszor itthon olcsóbb. Bőrruhát, sisakot, csizmát mindenképpen fel kell próbálni megvétel előtt, alsóruházatot, maszkot, gerincvédőt, esetleg kesztyűt, ilyesmiket lehet centi alapján rendelni.
Itt elég sok minden van, érdemes benézni ha jársz arra (meg bárki másnak is) de van fent OLX-en egy szintén veszprémi srác, neki is sok mindene van, ha érdekel, elküldöm privátban a linket.
[ Szerkesztve ]
-
Mit tettem.... Na majd megmutatom mi lett a vége. Pár hét. Ismerve titeket elleszünk. Ne fogjátok a fejeteket.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz V.Stryker #43617 üzenetére
Szia!
Én is a bőrt javaslom (úgy hogy volt cordurám is) és mindenképpen húzd fel mielőtt megveszed. Legyen passzentos, egy lógó bőrruhával nemsokra mész esetleges csúszáskor.
Nekem kesztyűm pl csak nyári van, és 13 fokban sem fázik benne a kezem.
Használt motorosruházatra a képesmotor.hu a legjobb szerintem.
Jó de nem drága kategóriát nem ismerek, egyik bőrruha sem olcsó, viszont sokkal többet védenek mint a kordura ami viszont sokkal olcsóbb."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Alig 2k-ért találtam kesztyűbe rakható betétet amit USB-n lehet fűteni.
-
dellfanboy
őstag
mivel a ruha lesz a karosszériád, ezért szerintem fontos a jó minőség. protektorok terén a forcefield a legjobb, olyat mindenképp vegyél.
és én is a bőrruhát javaslom, télen aláöltözőt, ill. esőruhát külön.
és ezt a cikket, ami megmutatja, hogy bőrruha és bőrruha között is van különbség, ezért óvatosan az ebayról olcsón rendelek dolgokkal.[link]
(kepesmotor, olx-en is ki lehet fogni jó cuccokat, nem kell mindent külföldről rendelni.
pl. amilyen csizmát kinéztem magamnak- sidi vortice- az mo-n olcsóbb volt mintha angliából rendeltem volna.eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Czimby
addikt
válasz V.Stryker #43629 üzenetére
Én a helyedben végigjárnám az összes pesti boltot, SHOX, Imet, Kelo, Motoroázis, FOKT, Motorline, Pardi.
És csak próbálva vegyél ruhát, az a jó ha nagyon kicsit passzos, mert minimálisan nyúlni fog minden.
Kivéve a csizma az nem nyúlik!
Sisakból meg szerintem nézz egy másikat Grex kb robogóra való...Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
válasz Laraxior #43603 üzenetére
Vettél másik motort?
Amugy ezzel pályáztak és kicsit össze is volt törve van hozzá 2 garnitúra idom tudtommal.
Szóval gondolom azért mutat annyit az óra mert az is reccsent a gyári.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
Outlander
addikt
Az 52, az maga egy méret...
Abból is van, EU,US,UK méret is... illetve a kínaiEu méret... és mind szabvány és egyiksem egyezik a másikkal ha "cm-ben" nézzük.
Egyszer megszívtam, azóta csak olyat nézek amit fel is tudok próbálni... neked is ezt tanácsolom, vagy ha készséges az eladó akkor mindent lemérni cm-ről-cm-re..
Amúgy ennyiért itthon is van.. még akár újonnan is, használtan meg jóval olcsóbban...
[ Szerkesztve ]
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
Gondolom ez kb. ugyanolyan mint a többi "olcsó" csak márkát adnak neki de ugyanott készül mint a többi. A szállítási költséggel együtt 51k. Annyiból ilyet idehaza is tudsz venni szerintem, vagy Louis-tól is megjön.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
V.Stryker
nagyúr
Igazából a márkákat nem ismerem, így arra nem szűrök. Bár azt látom,hogy Angliából jó áron lehet cuccokat rendelni. Kérdés,hogy vajon pl. ez milyen lehet.
Outlander - Épp most gondolkodom azon, hogy a fent linkelt ruhánál pl. ott van,hogy a B a mellkas széllesség és az XL-nél az értéke 52...de 52 mi? centi? Egyébként gondolom centi, mert inch-ben kicsit széles lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz V.Stryker #43622 üzenetére
Szűkítsd a keresést. Ha sport csizma kellene akkor "racing boots", ha túra akkor "touring boots". Vagy ha márka akkor az alapján keress.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Type-R #43616 üzenetére
200k??! Mit tud egy ilyen kütyü amit egy "sima" GPS vagy egy telefonos navi nem? (Persze egyszerű krúzolás esetére gondolok, a világjáró motorosok más tészta.)
V.Stryker!
Miért kéne lebeszélni? Ha az tetszik úgyis azt fogod venni.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm, akkor már sok kérdés tiszta is lett. Meglepetésemre a motorról (típusról) nem akartatok még lebeszélni.
-
-
Szerintem egybe ruhát inkább csak pályára. Kesztyűből elég a téli meg a nyári szerintem. Ahol már sok a téli oda már elég a nyári. Oldal sok van, használtat akár ebayről is nézhetsz.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Jövő hónapban elkezdem a nagymotoros jogsit. Eddig csak Pesten robogóztam, de semmi extra nagymotoros tapasztalatom nincs. Igazából jól tudok váltós motort kezelni, még apáméval tanultam, de egyébként nincs nagymotoros múltam.
Viszont ha már holt idény van így télen, lassan beszereznék ezt azt és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
Így elsőre ezek:
- ruhából bőr -t vagy ne? (elsőre max 50k körül használt lesz)
- egybe ruhát vagy külön kabát - nadrág?
- Kesztyűből tényleg kell vagy három fajta? téli, nyári, átmeneti? - ebből (és csizmából) új lesz véve
- Tudtok olyan oldalt ajánlani, ahol ezeket érdemes lesegetni? vagy olx, vatera?
- Milyen márkákat ajánlotok, ami a jó, de nem drága kategória?Bukóm van. Nem nagy szám, Grex, de jó.
Motorból egyébként valószínűleg majd egy GSX750F lesz. Valamiért régen is vágytam rá. Most meg árban (max 500k) nem nagyon találtam jobbat (vagy állandóan ehhez húz a szívem. ). Túrázgatni lenne, első nagymotor.
-
-
válasz Bogyó bá' #43610 üzenetére
Ők már lehet tudtak valamit xD
Archer: a Sportsterek 7400Eur-tól indulnak, annyi mint bármelyik másik ilyen alap cirkáló. Persze ott is vannak a drágább darabok. Majd 10K-ért van Fourty Eight. Az egyik kedvencem a 883 Iron mai napig.
-
vlevi
nagyúr
A Garmin oldalát láttátok már?
"Szíves megértésüket - az útdíj-rendszer kidolgozóinak nevében is - köszönjük!"
A 2015. január 1-től bevezetésre kerülő útdíj-rendszer kezelése a Garmin GPS készülékeken
-
Archer
őstag
válasz -Mosquito- #43608 üzenetére
Dehogy száguldozott az, ennyi km-rel még a bejáratos fojtást sem vették ki belőle
bogyo112: amennyiért ezeket árulják, már talán beleférne, hogy saválló csavarokat használjanak, ne csak az olcsóbb galvanizáltat.
[ Szerkesztve ]
-
[link] bakker, azért az durva. Érdekes mert nálunk hangsúlyozták anno, hogy semmi nem érhet bele a tankba még koppanásig fordított kormánnyal sem.
-
-Mosquito-
őstag
-
polimorf
tag
válasz Outlander #43600 üzenetére
Az enyém Németben volt rendőrmotor, el tudod képzelni, hogy mennyi km lehet benne. Azért mertem megvenni mert németben a rendőrség normálisabban szervizeli a motorokat mint nálunk. Nincs is vele semmi gond. Inkább vettem meg ezt sok km-el mint itthonit magán használótól. Ha rendesen szervizelve van akkor nem számít a km-r, attól még lehet jó, de hiába a kevés km ha nem törődnek vele.
Szóval ennyit a sok km-es gép aggályodról.Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
vlevi
nagyúr
válasz Outlander #43600 üzenetére
"Itt meg most kiderült h 50k felett bontószökevény"
Ahogy már a többiek is elmondták, nagyon függ az állapottól. Elég sok motor van, amik bőven 100 (de akár 200) ezret is mentek már. Valamikor volt fenn a hahun egy 1000-es Vstrom, valami kéccázezerrel. Azt mennyiről tekerhették vissza?
Olvasgatok motorrevüt, és az utóbbi időben a tartóstesztek nem 25, hanem 50eKm-esek, de még így is az a jellemző, hogy a teszt után darabokra szedett motor alkatrészei (dugattyúk, szelepek, kuplung és társai) sokkal közelebb vannak az új állapothoz, mint a csereéretthez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest