Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
ujskodas
tag
válasz DonThomasino #42893 üzenetére
Akkor neked az enyém nagyon bejönne.
Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
Laraxior
titán
Mikulasok kozott
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
citkar
addikt
válasz -Mosquito- #42890 üzenetére
Tavaly nyáron pl. egy telefont küldtem vissza garanciáztatni, már bőven (több hónappal) kifutva a Paypalos garanciából, így mondhatta volna azt a webshop, hogy nem foglalkozik vele, nem tehettem volna semmit, de megcsinálták és a mai napig jól működik.
Kisebb dolgot idén is garanciáztattam, személy szerint összességében jobbak a tapasztalataim a külföldi garanciáztatással (kínaival is), mint az itthonival. -
kcsa
veterán
válasz dellfanboy #42894 üzenetére
szvsz ne nagyon számíts arra hogy számottevően halkabb lesz bármilyen másik sisak
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
dellfanboy
őstag
válasz DonThomasino #42893 üzenetére
pálya bukó alatt versenypályára szánt bukót értesz? általában a versenybukók könnyebbek mint az utcaiak, jobban szellőznek, viszont sokkal hangosabbak, mert kevesebb a zajcsillapítás benne. törésteszt szempontjából egy moto gp-s pilóta is olyan védelmű sisakot hord mint amit a boltban jó sok pénzért megvehetsz.
nekem most egy caberg v2r bukóm van amivel ár értékét tekintve meg vagyok elégedve. igaz zajos, 80 felett, viszont ez legalább nem sarkall arra, hogy folyamatosan gyorsan menjek, bár még azt is hozzá kell tennem, hogy füldugóval nem próbáltam lehet az sokat segíteni, viszont a nagy motoros jogsit pár hónapja tettem le, szóval olyan sok rutinom még nincs, ezért is nézegetem én is az akciókat, de szerintem jövőre megtartom még a cabergemet, és majd jövő télen cserélek egy jobbra.
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
DonThomasino
veterán
válasz dellfanboy #42892 üzenetére
Az tény h kényelems volt de a HJC nekem valahogy nem fekszik.
Felvettem egy AGV pálya játékot az már adta csak az 110 volt.
[link]Mi dönti el hogy pálya bukó vagy sem?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
dellfanboy
őstag
válasz DonThomasino #42889 üzenetére
nem tudom hol és mennyiért nézted, de én hiányolom belőle a napszemüveget, de ha felpróbáltad, és passzol a fejedre, akkor szerintem nyugodtan megveheted a hjc szerintem egy jó brand, bár nem volt még hjc bukóm
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz -Mosquito- #42890 üzenetére
Igazad lehet, nekem sem lenne jó: az ülés alacsony, a műszerfal és a plexi viszont magas, pont középen osztaná ketté a képet). A motoron kell akkor valahol helyet találnom (ráadásul magasan, hogy jó legyen a "kirándulós" videók perspektívája. A sisakra szereléstől elfog a röhögőgörcs, mindig olyan Teletubbies érzésem van, ha ilyet látok:
Talán a plexi elejére / külsejére szerelve lenne az igazi... (akkor viszont a motorból semmi sem látszana, de lehet ez nem is baj).
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
-Mosquito-
őstag
válasz citkar #42887 üzenetére
Gondolom ez valami friss rendelés/vásárlás lehetett,kérdés az 6-9hó múlva mi lenne ha garis problémád akadna.
Bogyo:
Nálam ez a kutya póráz/heveder nagy részét műszerfalat venné szerintem. Ez naked/kisebb motoroknál lehet jó. Sisakra,bukócsőre előre/hátra fogom majd feltenni.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
DonThomasino
veterán
Erről mit gondoltok.
[link]Boltos minden áron rám akarta rakni h árkategóriában legjobb.
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz -Mosquito- #42886 üzenetére
Találtam olcsó univerzális hevedert, többféle akciókamerához. Már csak olcsó kamera kellene....
-
citkar
addikt
válasz -Mosquito- #42886 üzenetére
Én nem mondanám, hogy gari nix, ugyanis én is és más ismerős is garanciáztatott Kínában, webshoptól rendelt terméket. Ugyan bő másfél hónap volt, de Magyarországon is volt, hogy egy hónapnál tovább tartott egy átlagos garanciális ügyintézés.
-
-Mosquito-
őstag
válasz Bogyó bá' #42846 üzenetére
Kintről rendelve kb 23eFt. Bár tényleg figyelni kell,hogy mit/honnan rendelsz de szerintem ennyiért bőven jó. Igaz ekkor a gari nix rá. BikeR-t azért Te is ismered/olvastad már az Indexről. Na Ő nyakában a géppel fótozz előre/hátra. Ok,nála azért már van egy kis rutin.
-
Archer
őstag
Ha már kamera, elfelejtettem akkor írni de volt Black Fridayben a MM-ban Sony AS-30-as, wifi, GPS, 170 fok, 1080p@60fps, 40 valahány ezerért, annyiért szerintem ultra jó vétel, én is ilyet használok nagy megelégedéssel. Kijött már a 100-as, de ahogy néztem adatok alapján, nem tud sokkal többet és majdnem duplája.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
válasz Bogyó bá' #42879 üzenetére
Nem tudom, hogy kivitelezhető e. Elég masszív, próbáld meg, ha nem jön össze 5k-t buktál.Én ebből a pár hetes tapaszlatból mondom, hogy a lencsét szabadon hagyni nagy hiba. Ezért is kapott 3d nyomtatóval készült kupakot a vízálló és a kamara maga is, nem hogy még egy motoron legyen szabadon. Gondolj a porra ami éri nagy sebességénél.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
citkar
addikt
válasz Bogyó bá' #42879 üzenetére
Teljes mértékben nem lesz vízhatlan, akkor már tok nélküli vízhatlan kamerán érdemes gondolkodni, de általában ott is valamilyen fedő vagy kupak védi a nyílásokat s ilyenkor azt is nyitva kell tartani, ami nagy vízben szerintem szintén beázhat, persze kérdés, mi az a nagy víz.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Kolondrum #42877 üzenetére
És ha a tápcsatinál kivágom a vízmentes dobozt?
(#42878) polimorf: a fotóitokat mutattad a nyáron, nagyon tetszettek. Nekem viszont a motorról (menet közben) egyetlen értékelhetőt sem sikerült lőni, na ezen szeretnék valahogy változtatni. Hiába volt gázrögzítőm (azt azóta ívesen elhajítottam, mert közveszélyesnek tartom), nem tudtam menet közben fotózni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz citkar #42870 üzenetére
Bnőm hámnak hívja. Hidd el megkérdezik mi van rajtad. Kutas, munkatárs. Látod az emberen érdekli mi az rajtad és kijön és nem bírja ki, hogy meg ne kérdezze. Boltban is voltam vele, lusta voltam levenni, visszanézve láttam, hogy figyeltek. [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Kolondrum #42869 üzenetére
Menet közben tudom tölteni micro-USB-s végű madzagról úgy, hogy közben megy a felvétel? Nem akarok egyetlen pótakkut sem venni hozzá. Jellemzően úgyis a kormányon lenne, nem rajtam.
(#42871) polimorf : oda rakom, ahová a gyárilag ("ingyen") mellékelt tartozékok lehetővé teszik. Nem akarok / tudok vagyonokat költeni mindenféle kiegészítő holmira, annyira nem érdekel a dolog, csak jó lenne egy "rövidfilmet" csinálni az útról.
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz Kolondrum #42869 üzenetére
Mondjuk 60 dollár alá már nem nagyon mehet, de ha ragaszkodik a magyar vételhez akkor biztos lesz olcsóbb is.
Olyan ez a pánt, mint valami babaruha
(#42871) polimorf :
Ebay-ről rendeltem egy csomagot, sok sok elemmel 7 ezerért, de volt még nagyobb csomag 10-ért és tényleg annyi helyre rakhatja az ember, hogy csak na.(#42872) bogyo112 :
Szerintem az övét is, ha van USB-d vagy szivargyújtód, esetleg nagy nagy külső akkud.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bogyó bá' #42868 üzenetére
Tavasszal jobb is, mert érkezik az SJ5000 és lenyomja a 4000 árát. Kiismerni nem nagy dolog hidd el. Pofátlanul egyszerű cucc.
Azt mondják, hogy ha több akkud van jobb ha megtanulod 3 másodperc alatt kicserélni, mert eddig tartja a beállításaidat. 2 órából is lehet sztem anyagot csinálni. Persz egyén függő. A sztyeppén suhanni úgy, hogy a kormány meg sem moccan az nem esemény.Szerk: nono, a pánt külön tétel volt, abból is a fullos van: [link]
Csomag tartalma
Ezer féle ilyen adapter van hozzá amivel minden féle pozícióba lehet forgatni. A bicajos tartóval kamerázok hátrafelé. Azt mondják az okosak, hogy motorra azért nem jó mert lerázódik elforog. Hát nem tudom, sztem nem. Bukón és mellkaspánton jól mutat az fix.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Kolondrum #42866 üzenetére
Köszi a választ! Nem sürgős a dolog, egyelőre pénzem sincs (hátha januárban kapunk valami kis bónuszt...), meg jövő tavaszig/nyár elejéig tulajdonképpen nincs is rá szükségem, bár jó volna az erdélyi útig kiismerni, megszokni. Szóval akkor vennem kell legalább egy 32 GB-os kártyát, hogy a végén legyen egy negyedórás, vágott anyagom...
szerk: de milyen "cuccok" kellenek még hozzá? Ahogy olvasom, alapból minden benne van a dobozában, alapáron... Vagy nem igaz? (Egy kormányra szerelő készlet kell, meg egy mellkaspánt, slussz.)
[ Szerkesztve ]
-
válasz DigitXT #42857 üzenetére
Nem részletezném itt a PH hasábjain...
(#42856) citkar: magam részéről én szeretem a "csináld magad"-ot, csak sajnos egyelőre elég hiányosak a szerszámaim. Ezért bele sem kezdtem a PC moddingba sem pedig tervek vannak dögivel.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
válasz Bogyó bá' #42865 üzenetére
Igazából minden akcióról lemaradtál, de tényleg. Az edigital egy dolog. [link] > [link] -Taliztam vele, kamerákat is láttam. Eredeti. Ha gondolod most sztem ő legjobb vétel a plusz cuccok miatt. Mibilix SD28-at árul, az kamu, de elég ügyes hamisítvány. Ők is eredetit árulnak, de drágák. Banggood nagyon olcsó, de most nem mernék rendelni, angliából sem. Kétlem, hogy megjönne az évben.
Én még nem állítgattam, de valóban van, hogy azzal akad gond, a sok nap meg tudja bolondítani, viszont alapvetően ez egy jó minőségű akció kamera amihez minden bokorban van kiegészítő és mint tudjuk a go pros cuccok nagy része is jó hozzá, meg ugye alapból vannak SJ4000-es tartozékok.
Egy akku 90 perc Full HD-ban, 16gb-re 2óra felmegy. Ő 2 óra 15 percet ír, de 2 óra. 720P-ben dupla idő kb.
Egyszerűen használható, mindenféle különösebb előkészület nélkül lehet használni. Én mellkaspántot felkapom, bepattintom, aztán felvétel. Persze már tudom a pozíciókat.
Meg vagyok vele elégedve. Röviden tömören. Biztos láttál pár felvételt, azok fullHD-k voltak csak lebutítottam 720P-be a netem sebessége miatt.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Kolondrum #42862 üzenetére
Köszi, ha valami akcióban vissza menne 29k-ra, lehet befizetek rá (de csakis itthonról, hazai garanciával).
Amúgy mi a saját véleményed róla, mik a tapasztalataid? Konkrétabban: sok helyen szidják a fehéregyensúly nem megfelelőségét nappali fényben, te hogyan látod? Más: egy 16GB-os kártyára fullHD-ben milyen hosszú felvétel fér rá?Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Archer
őstag
Finomabb csiszoló papírral megtisztítod aztán jó lesz, 5 perces munka. Ha nagyon precíz akarsz lenni, lehet venni direkt akkusarukhoz sprayt, azzal befújod (másra ne menjen, mert nem jön le), akkor nem "koszolódik" el annyira.
-
stifi
senior tag
sziasztok,
valaki ért ehhez?
az akkusarura kicsapódott salétromot muszáj eltávolítani vagy részletkérdés?
akkut cseréltem és maradt a sarun 1-2 folt - a kérdés hogy vesződjek vele, keféljem, wd-40ezzem, vuduzzam vagy lényegtelen?Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Ferdzsoo
addikt
Én nem akarok senkit sem lebeszélni a goproról (3), de idén volt szerencsém tesztelni, élvezhetetlen számomra, remeg, szar a minősége egyszerűen fos. Motorhoz!
Láttam síeléshez bordozáshoz ahoz szerintem sokkal jobb, de motorozni felejtős. Soha nem adnék érte 120k-t.
Akkor inkább 30-40k -ért ami symbiannak van. Aligszarabbak vagy egyáltalán nem, és.harmadannyi....[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
válasz citkar #42853 üzenetére
Nem vízálló, de olyan tokot vennék rá vagy bedobnám a táskába. A jó állapotúak 60-70k körül mennek, ha egy letiltottat be tudok húzni 30k körül az már jó lehet. De ez egyelőre nem aktuális, szétment az ülésem és újra kell húzatnom.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Bogyó bá'
nagyúr
Szerintem nem érdemes: vannak filléres akciókamerák is, bár azokban természetesen nincs képstabi, de vízálló, adják vele a tartót és garanciális. Erre már rájöttem (Lumia 920-ammal, Sony MILC-emmel is tudnék - képstabis - fullHD videókat csinálni a motorról, de tartója egyiknek sincs, ráadásul nem vagyok hajlandó szétcseszni egyiket sem. Nem arra valók).
szerk: mondjuk ez csak 720p
[ Szerkesztve ]
-
Egy frászt. Videóban nagyon jó mai napig. Fotók terén csak tájképekre alkalmatlan a kicsi felbontás és a széles látószög miatt. De nekem videóra kell.
-
Én meg azon agyalok, hogy beszerzek egy HTC One (M7/2013)-at, olcsón akár letiltottat is. Abban ugyan csak 4Mp a felbontás, de van Optikai képstabilizátor, 32GB háttértár, az első szériákban nagyon jó mikrofonok is vannak. Felaplikálva a műszerfalra mini rádióként is üzemelhet csak valami tartó kellene hozzá.
-
citkar
addikt
válasz Bogyó bá' #42846 üzenetére
Nem akarlak rábeszélni, bár innen már több mindent rendeltem (minden rendben ment) és a visszajelzések az üzletnél is (a konkrét termékre) pozitívak...de hát akkor biztos, ha az ember kezében van.
Én egyet megrendeltem, meglátom mennyire tetszik meg, mert az egyiket majd biztos továbbadom. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz citkar #42844 üzenetére
Nem merek rendelni külföldről, pláne hogy az SJ400-ek 3/4-e az eddigi olvasmányaim alapján hamisítvány.
(#42845) Mosquito34: köszi, pont azt olvasgatom. Nézegettem már tesztet is az eredeti SJ4000 / GoPro3 összehasonlításról (az SJ túlélesített, művi képe nekem kevésbé jön be, mint a GoPro analógosabb, de maszatosabb produkciója. Sajnos annyi pénzem meg nincs/nem is szánnék rá, ha lenne sem). Amúgy a jövő évi erdélyi útra kellene, valószínűleg bepróbálkozom a Transzfogarason is. Kirándulós videókat szeretnék, nem feltétlenül kanyarvadászóst.
Az a GoPro vadiúj, az 5 Mpixeles érzékelőjével?!
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz Bogyó bá' #42843 üzenetére
Ha külföldről is "mersz" rendelni akkor SJ4000 itt olcsó:59.99USD, de pl a nálunk 50-től induló Polaroid Xs100-at nekem Ebay-ről adóval, postával együtt is sikerült 30-ért elcsípnem (USA-ból).
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
A végén még én is motoros vidióta leszek: erősen nézegetem az SJ4000-et meg a legrégebbi Gopro-t is...
-
válasz Archer #42839 üzenetére
Kábé Arról nem is beszélve, hogy nincs az az ember aki ezt mind végigülte már. Tehát marad sok esetben a szimpátia.
(#42840) Laraxior: csak aztán nehogy ottragadjon nyárig
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
nyehehe, holnap felvonulás, már reggel így megyek, ráragasztottam, világít is, úgyhogy happy
-
[link] egy kis motoros kérdőív. Elvileg nyereményjáték is van ha részt akartok venni benne. Mondjuk én kicsit kiégtem a részletességen, de el voltam vele egy kis ideig
Yamaha XV950 - nézegettem ezt a gépet, de tiszta HD... Sajnos az ára is olyan, sőt szerintem egy nem sokkal kisebb 883-as olcsóbban is meg van.
[ Szerkesztve ]
-
-
Laraxior
titán
Ma motorral jottem meloba, nincs is olyan hideg
holnap meg mikulas felvonulas*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
válasz Ferdzsoo #42834 üzenetére
Jajj hát abban a kategóriában tudnék válogatni. Yamaha Road Star Warrior, HD Night Rod, Moto Guzzi California, Triumph Thunderbird. De sajnos nem abban a körökben mozgok.
Nekem az egyik gyengém a Springer villa például, vagy a dupla kör lámpa.
-
Ferdzsoo
addikt
Nemtudom ha chopper akkor nekem Honda VTX 1800 azok a hátsó rugóstagok teleszkópszerűen megoldva meg ezek a felnik. aaaa
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
válasz -Mike- #42832 üzenetére
A Harmati-nál is akciósak a ruházati cuccok.
Más:
Épp azon agyalok, hogy tudnám megoldani, hogy párom kapjon egy kisautót és nekem is legyen motorom. Durva, hogy chopper/cruiser vonalon szinte semmi választék nincs 700-800 ezer alatt. Nem mintha a Virago rossz motor lenne, de más kategóriában fényévekkel nagyobb a választék arról nem is beszélve, hogy mennyivel fiatalabb is. :/
-
-Mike-
addikt
-
DigitXT
nagyúr
válasz -Mosquito- #42830 üzenetére
Akkor még idejekorán eljöttek.
-
DigitXT
nagyúr
válasz -Mosquito- #42828 üzenetére
Oké, de én erre válaszoltam/kérdeztem poénból:
"Mackóék meg Dobogókőn motoroznak a -2 fokban." -
DigitXT
nagyúr
válasz -Mosquito- #42625 üzenetére
-
TommyGun
őstag
Én sajnos elmulasztottam a lemosást mielött elraktam, nem hót dzsuva a gép, lehet átmászok rajta ilyen nedves törlővel áttörölgetem, meg befúlyom WDvel ahol lehet,aztán becsomagolom rongyokba. Akksit már kiszedtem 1 hete bent pihen a melegbe, lassan töltőre dugom. Fedett szélvédett helyen van, bár nem zárt.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Laraxior
titán
Pöccre elsőre beindult
Asszem akksit nem kell vennem még*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
-Mosquito-
őstag
Hétvégére 5' fokot is mondanak,szerintem lesz egy lájtos karika aztán mehet aludni.
-
válasz Laraxior #42819 üzenetére
Ha nagyon nem akar indulni azért ne erőltesd túl sokáig sem. Nálatok nem tudom milyen az idő, de errefelé egész nap rohangáltak a tűzoltók, csak óvatosan.
-
Laraxior
titán
Kint van a motorom (még). Most akarok vele gurulni egy kört, egy hete nem volt beinditva, csak letakarva, kell valamit csinalni vagy csak szivato tövig tol es nyekeregtetni amig be nem indul
-
Archer
őstag
válasz fattyu #42813 üzenetére
Ezzel a két sáv között elférekkel az a gond, hogy a szembe jövőnek is partnernek kell ebben lennie mert ha nem oda figyel mert nem számít a záróvonalon szembe jövő motorosra, már meg is van a csatt. Ok, tudom, sokan csinálják, néha én is, amikor 100%-ra érzem a helyzetet de nyomorékká válni vagy meghalni elég csak egyszer. Én ilyen téren ziher, hogy nem bíznék a többi közlekedőben (sajnos más téren sem nagyon szabad).
Meg ugye van itt egy olyan pont, hogy a két sor között bizony jöhet szembe a mentő aztán ott is csak a szerencsén meg a többi autóson múlik, hogy beférsz-e valamelyik két autó közé. Egyszer jártam már így, már mondtam a miatyánkot de szerencsére a mellettem menő autós lehúzódott a padkára, így megúsztam. Na azóta nem erőltetem, inkább elindulok előbb vagy elkések.Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
fattyu
veterán
válasz spammer #42816 üzenetére
És én még nem okoztam még csak helyzetszerűt sem senkinek. cca 50k km van a kezemben. Mind szabályosan...
A telefonálgatás kötelező de a tükör és index mint teljesen absztrakt lehetőség a lakosság jelentős részének az nem ér jogsibevonást.
Az a jó hogy nem kell egyetértenünk
Remekül szórakozom amugy egy motoros fórumban a kresz által szabott sebességeket propagálni. Mindenki betartja háhogyne.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
spammer
veterán
válasz fattyu #42813 üzenetére
"Az egy másik kérdés hogy ezt is lehet eszetlenül csinálni meg felmérve hogy mikor lehet meg mikor nem. "
Nem lehet semmikor, a közút nem játszótér, a szabályok meg táblák nem viccből vannak. 30->240 pedig szép, az ilyenért instant bevonnám a jogsit. Nem kell méregetni semmit, mert ha egyszer elméred magad, lehet, hogy egy vétlen életébe kerül majd, aztán gondolkozhatsz a méregetésen egész életedben, vagy rosszabb esetben neked sem lehetőséged gondolkodni rajta... De ilyen hozzáállással kár is magyarázni, addig úgysem érted meg, amíg pórul nem jársz egyszer.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Hajnali 1-kor kelés elé nézek. Sebaj, azért félig a motoros cuccban megyek mert abban tuti nem fogok fázni a buszon sem.
(#42815) SymbianOS: lehet az sem ártana, a burám elég csupasz és fázik. Még nem elég hosszú a szakállam, hogy sapkát kössek belőle
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Archer #42812 üzenetére
Bár őszintén motorral pont értelmezhetetlennek tartom. Nem nagyon van olyan hogy nem férsz el a két jármű között... Konkrétan nincs. A dupla záró meg kifejezetten egy keskeny motorossáv ott középen.
az 50nél 130 meg..... rekordom 30as tábla 240.
Az egy másik kérdés hogy ezt is lehet eszetlenül csinálni meg felmérve hogy mikor lehet meg mikor nem. buszsávban pl nem megyek 20%al többet mint a forgalom. épp a kivágós tükör és indexmentes idióták miatt.
Nem a sebességgel van baj sosem, hanem ha rosszul méred fel hogy itt ezt lehet-e vagy nem.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Archer
őstag
válasz spammer #42811 üzenetére
Én is így gondolom és szerintem a záróvonalat sem viccből festik fel az esetek döntő többségében, kár is magyarázni.
Én sem vagyok szent, egyszer majdnem ott is hagytam a fogam még az elején amikor meglett az RR, de egyből beláttam, hogy mekkora marha voltam, a hajára kenheti az ember a csoda motort meg a védőcuccokat, ha szembe jön a 2 tonnás furgon...[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz DigitXT #42808 üzenetére
Sajnos nem kell 130-al menjél ahhoz 50-es táblánál hogy megosszák a felelősséget.
Fater az utólagos megállapítások alapján (féknyom stb.) 58km/órával ment! az 50-es táblánál amikor kikanyarodott elé egy majom de durván féktávon belül és fater telibeverte. Kérlekszépen hiába volt faternek elsőbbsége, 75-25%-re (fater volt 25-ben hibás természetesen) hozták ki a hibát a rendőrök, merthogy ha 50-el megy akkor LEHET hogy nem kanyarodik ki elé.
És ilyenkor a biztosító is ám csak a kár 75-százalékát téríti meg, szóval észnél kell lenni.
No komment. Szóval egy ilyen 130-nál az autós EGYÁLTALÁN nem lesz hibás, mert olyan gyorsan jöttél hogy neki nem kellett azzal számolnia hogy olyan hamar odaérsz. Hiába volt elsőbbséged...
Durva dolgok ezek.
Míg a 130-assal egyetértek, addig az 58-as szerintem oltári baromság. nehogymár valaki megmondja azt hogy én 58-al jövök az 50 helyett és ezért á még kiférek előtte...
Vagy akkor legyen 5%-ban hibás, na de 25%? Mi a F@sz?[ Szerkesztve ]
-
válasz DigitXT #42808 üzenetére
Nekünk azt tanították, hogy egy "esemény" (hívjuk így), soha nem egy ember hibájából áll. Több lépcsős ahol mindig van egy utolsó aki meg tudja akadályozni az eseményt. Mi vagyunk az utolsók, mindig rajtunk fog utoljára múlni az esemény bekövetkezte vagy elkerülése, mert mi "vezetünk". Igaz ennek köze sincs a motorhoz, de jól át lehet ültetni ide is.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Bogyó bá' #42750 üzenetére
Jól otthagytad a piros BMW-t (a motort) 130-cal a buszsávban...
Elérte az elérhetetlen lámpát. Ahogy én is. Node be akartam fordulni a Kiss
József utcába. Nekem majdnem sikerült. A motor ment tovább a Luther felé.
Nem vagyok szent, de azért az a 130 sok. Kvázi rendszeresen járok arra.
Senki nem számít ilyen sebességgel érkezőre. 100 is bőven...50 a limit.
Én "csak" 100-ról kezdtem fékezni ott, ahol ő már 130-cal csapatta.Amúgy ki is jön, mert nagyjából 180 méterre van az a zebra a Blahától. Az
pont egy kellemes 0-100 km/h gyorsulás egy közepesen erős robogóval is.Az a baj, ha mondjuk egy autós behúzza a Kiss Józsefbe, lesorolás nélkül,
mert hogy szoktak ilyet csinálni a kedves autósok. Akkor mit lép 130-ról?
Jó, tudom, nem volt ott épp autós (nohiszen, elfogytak a piros lámpa miatt).Visszakanyarodva oda, hogy motorosként többet szabálytalankodunk, mert
"megtehetjük", nade akkor ha az autós szabálytalansága a mienkkel éppen
ütközve csinálja a bajt, csak az autós a hibás? Elédkanyarodnak? Hibásak!
De ha gyorshajtottál, s arra "számítottak", hogy 50-nel érkezel? 130 helyett.Ördögi kör. A felelősség megoszlik. Az előre "furakodás" amúgy normális...
Ha be kéne állni teljesen a dugóba, senki nem ülne motorra, mert minek.
Mármint közlekedni: a gyorsasága ellensúlyozza a veszélyességét... Szvsz.
(Piros lámpánál előre menni a KRESZ szerint is rendben van amúgy...)[ Szerkesztve ]
-
amdk7
aktív tag
válasz Kolondrum #42802 üzenetére
Azért írtam így: "Fékkel azt mondod nem tudsz megállni." mert videóról azért az ilyet nehezebb megítélni. Ráadásul motor és motor is más. Fékeztem már én is meredeket, de megállt. Utólag is hihetetlen is volt
Én láttam a videókat, de már az elsőn felvillant az Opel féklámpája... és szerintem nem miattad. Lehet ott kereste az utat, ahol le tud (akar) fordulni és ezért nem jött utánad.
Itt hajnaltól esik és szépen fagy rá mindenre. :S
A gyerek most telefonált, hogy alig tudott bemenni a házba, mert nem nyílt a kiskapu / nagykapu combo. :SAdataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
Pocee
senior tag
Hál'istennek nem láttam a videót,mert törlődött,nem értem emberünk miért háborog másokon amikor ő is követ el hibákat és jön azzal,hogy biztos mi is szabálytalankodtunk már...persze mindenki szabálytalankodik,nap mint nap megteszem itt-ott,de utána nem megyek be egy fórumba és kezdek el reklamálni mert egy autós nem indexelt és ezért motorral követem,hogy felvételem is legyen róla hogy a paraszt nem indexel...
Mr.Brightside
-
Fékkel nem tudok annyit lassulni, hogy a combo mögé besoroljak. Utána megálltam és vártam az opelt, de nem jött, szós szerint felszívódott, vissza is mentem, sztem lement egy mellékúton. Ez volt az utolsó gázos szitum az évben.
Felétek mi eszik? Itt valami havas gedva és 2 fok van.
-
amdk7
aktív tag
válasz Kolondrum #42796 üzenetére
Ettől már csak az lett volna gázabb, ha a szembejövőt előzi egy motoros, aki hasonlóképpen gondolkodik mint Te...
Ezen érdemes gondolkodni, mert akkor nincs sok választás:
-Fékkel azt mondod nem tudsz megállni.
-Gázzal pedig telibevered a szembejövőt....Áhh, jobb kerülni az ilyen szitukat.
Én pl.: rendszeresen látom, hogy a szembe autós levágja a kanyart...
Nem kell "vagánykodni" ez nem erről szól. Ha veszítessz 5-10s-ot, máshol visszahozol többet.Mod:
A másik pedig, hogy nem láttad a szembejövő autót.
Sokszor olvasom, hogy a vak autós nem látja a motorost... sőt talán már tőled is olvastam.
No lám kiderül, hogy azért vannak holt terek... és ugye a motorost még könnyebb is kitakarni.[ Szerkesztve ]
Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest