Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Istenem, de kár ezért a Guzziért....

-
Bogyó bá'
nagyúr
-
emre
veterán
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Bukósisakba szeretnék beruházni kb. 60eFt körül. Néztem ki párat, de nem tudtam dönteni. Nagyon megköszönném, ha tudnátok akár az egyikről is pár szót mondani.

- AGV K3 SV
- Nolan N86 Classic
- HJC IS-17 (vagy FG-17)Köszönöm!

-
-Mosquito-
őstag
Nyeregtáskából nézzél ki/próbálj fel egy neked megfelelöt a mocira majd ha jó árban vedd meg. Ha drága akkor érdemes képesmotoron keresgélni,hátha akad olyan amit keresel. Ugyan ezt meg lehet játszani a tanktáskával is.
Mágnes.
Attól függ mekkora/milyen tanktáskát veszel. Több ponton található mágnes illetve rögzitő fülek is vannak rajta ahogy Bogyo is írta. -
Ribi
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr

-
Bogyó bá'
nagyúr
A mágnesest is jó dolog hevederekkel is rögzíteni: nem mászkál, nem csúszkál, nem karcolja annyira a tankot sem. (Nekem sajnos csak egy 8 literes, filléres darab van, de nagyobb nem fért el a gyári kormánytól. Mióta kormányt cseréltem, azóta lehetne nyugodtan magasabb is).
-
whYz
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Tenyleg nyeregtaska lesz a nyero, koszi szepen.
Tanktaskabol gondolom ne a magnesest nezzem, ugye? Az ER6n-nek felig muanyag a tankja, nem tudom a magneses mennyire lenne stabil.
-
whYz
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Evente maximum ketszer lenne ilyen alkalom. Oda-vissza lenne tehat 2x4 napot tuti ki kellene birnia, utana tudnam esetleg lecserelni.
Igazabol a 25 litereshez is kell valami konzol, igaz olcsobb. Tenyleg csak a legszuksegesebbeket szeretnenk csak vinni, 1 cipo, 1 papucs, par rovidnagrag es polo, tobbi egyeb meg beleferne a tanktaskaba+utason kis taskaba talan.
-
-Mosquito-
őstag
Szia,
Több alkalom is lenne ilyen 3-4napos guri vagy csak egyszer? Mert ha csak 1 akkor egy bővithető nyeregtáskán gondolkoznék első körben. 2x25L az igen karcsú. Egy cipő a fél helyet is elfoglalja. Inkább a 30L+ nézegessél.
Elmennék a Shox,Kelomotor,Bázis Motor,Rmc-be és rápróbálnék párat. Ha ez nem jó akkor doboz.Többször/rendszeres lenne 3-4 napos akkor érdemes dobozokat felrakni. A V35 már elég két személynek több napra is. Itt viszont konzolt is kell venni. Doboz+konzol ~100+30eft.
Vatera,Képesmotor,Olx,jófogáson nézelődnék hátha van nyeregtáska,dobozok.
amdk7:
Ha nem sos a sisak én megvárnám a motorkiállítást. Egy helyen van minden nem kell rohangálni. Viszont ezek a sisakok zajosak/zúgnak mint egy zárt/felnyitható társaik.
-
Ribi
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
Volt ott 241 is, de lehet az már 70 táblánál volt.
Amúgy volt egy piros ahol kb. mindneki átment, valszeg nem tudtak megállni.
Az evos vidit is meg kell nézni
Az a fasz 1 kerekezős motoros előtte megállt, megnézte, hogy nincs senki, majd 1 kerékkel indult.
Szóval ős sem volt kicsit sem rosszabb mint a többi.
Szembesávban záróvonalon előzés ésatöbbi. Persze ott sem jött senki. Szóval egyik kuta másik viziló.
-
DigitXT
félisten
válasz
fattyu
üzenetére
Nekem nincs különösebb bajom ezzel, amíg engem ki nem vasalnak.
Figyelhetnek akármennyire is egymásra, de ha 70-nel (na jó, 100-zal,
mert senki sem szent
) haladó forgalomra számítok arrafelé, a sz*r
is belémfagyna, ha valaki eltolná mellettem 220-szal. Csak ennyi...
Inkább mennének ki az autópályára... ott nincs kereszteződés, piros
lámpa, semmi. Amúgy az az egyetlen fasz motoros nekem is feltűnt!
Piroson át, keréken... Autóst is láttam tegnap ilyet (na nem keréken,
csak piroson át), tehát egykutya. Ennyiben tök jogos a "demagógia".
(Abban a latyakban még rá is gyorsított a barom állatja a pirosra...
Ha gyalog jön szabályosan, a zöld jelzésével akkor ott nem áll meg!) -
fattyu
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
hol?
amugy tényleg nem túlozták el... nem kell péntek éjjel ahhoz hogy ilyeneket menjek. mondjuk én nem rakom ki nyílt netre a felvételeimet a bohóckodásokról.ja meg kieg a videóhoz. milyen érédékes hogy a rohadt bűnöző ámokfutók milyen látványosan figyeltek egymásra és a többi résztvevőre. tükröt néztek indexelte. nem mentek át piroson ( azt az egy fasz motorost leszámítva aki nem a kamerás volt )
de igen el kell venni a jogsijukat
kalapos papa aki nem néz jobbkezet se tükröt, az indexkarról már rég nem is tud hogy létezne... ő megnézi ezt és megüti a guta hogy ezeknek börtönben a helye. Kalapos papa totál random helyettesíthető a forgalomban résztvevők 85-90%ára tuti.demagóg off
-
fattyu
veterán
én tavaly nyáron voltam kint párszor bohóckodni velük. jó móka. amugy annyira nem is vészes. 220 volt alegtöbb?

-
DigitXT
félisten
Lehet lesz belőle egy rendőrségi eljárás, hisz' 70-es táblánál 220km/h-ra
már csak ki lehet szabni a 300K-t. Per kopf.
Vagy fordítva: előveszik a
kamerás motorost, hogy személyiségi jogokat sértett a felvétellel, LOL...
(Én is most rendeltem egy akciókamerát, de az új szabályozás szerint a
felvétel megtörténte már önmagában elítélhető, nem is kell közzétenni.
)Szerk: a fene tudja, hogy most mi vonatkozik rá.
Viszonylag friss cikk.
#44566: eegen, kevés értelme lenne, de Ausztriában konkrétan büntetik.
-
V.Stryker
nagyúr
-
amdk7
aktív tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Yamaha FZ6S2
Azért néztem, hogy a napellenző rész levehető, de úgy még képet sem találok róla.
A helyi shox viszonteladókról meg inkább nem írnék, kesztyűk nincsenek csak XL és L méretben, sisak meg csak LS2. BP-re meg most nincs utam. :S
Lehet megnézem máshol...Ami viszont még tetszik és talán több infót tudok itt kicsikarni az az AGV K-4 Evo.
-erről valami?whYz:
Nekem V35 -eim vannak, könnyű, praktikus és bár nem tudom mit szeretnél vinni illetve a társad / utasod miket szeretne vinni, de szerintem kell az a 35l oldalanként...
Emlékszem nálunk az asszonypajti tükröt is akart hozni egy kisebb kirándulásra, mikor szóltam neki, hogy a motoron van legalább kettő.

-
whYz
őstag
Sziasztok
Nyaron mennek egy 3-4 napos turara utassal es szeretnek venni 2 oldaltaskat es egy tanktaskat.
Eddig ezeket neztem ki:
[link1]
[link2]Nem tudom, hogy egy ekkora turara satrazas nelkul vajon eleg lenne-e a 1 darab 25 literes tarolo fejenkent, meg sose voltam ilyen hosszu uton.
Tanktaskaban pedig akkora a valasztek, hogy egyszeruen nem is tudom merre induljak. Kb egy kozepes meretu taskat keresek ER6n-re, amiben van telefon tarolo is.
Ti mit ajanlotok?
-
amdk7
aktív tag
Nah, én még mindig a sisak témánál vagyok leragadva.

Nemrégiben érdeklődtem az HJC FG-15-ről.
Mit szóltok viszont ehhez: [Givi X.01 Tourer]
A napellenző rész elméletileg levehető, de még úgy nem láttam róla egy képet sem.
Valaki találkozott már vele, vagy hallott róla? (jót, rosszat?) -
polimorf
tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Lehet, hogy a benzin nem 100 hanem 150 euró.
Szuvenír meg minek, lesznek fotók meg videó, az elég szuvenír
Az élmény a lényeg nem a luxus![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Xaels
félisten
válasz
Herczi
üzenetére
Ha megfogadsz egy jó tanácsot akkor az első szezonban erre nem költesz feleslegesen. Meg kell ismerni azt a motort, lehet nem fog tetszeni hosszútávon. Ha összemelegedtetek utána érdemes ezekre áldozni. Ezekre az apróságokra majd a felét rá kellene még költened, ha igazi minőségi munkát szeretnél. Amit muszáj azt csináltass meg, hogy ne rohadjon szét. Első körben olyan dolgokra áldoznék mint a gumi/folyadékok/tömítések/fékek. Motorikusan és biztonságilag legyen rendben.
-
DigitXT
félisten
Mi vagyunk azok a lovagok, akik azt mondják: NI!
Ezért ez mostantól a MoNI!toros topik...
-
Xaels
félisten
-
Herczi
senior tag
Sziasztok!
Ki milyenre festetne le egy 125-ös Suzuki Maraudert? Most kb így néz ki, nem saját kép,: [link]
Az ülés újra lesz húzva, plusz a hátsó része megy a levesbe, na meg a táskák is. Én valami ilyesmi szín összeállításra gondoltam: [link]
De nem igazán szállt még meg az ihlet, úgyhogy ha valakinek van valami faintos kis elképzelése az ne tartsa vissza.
-
polimorf
tag
-
polimorf
tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Természetesen nem Dozse palota szomszédságában keresek szállást, hanem Velence vonzáskörzetében50-70 km-re. Szerintem 50 euróból 1 éjszaka apartmanban kihozható 2 főnek. (Legalábbis remélem) Ha nem akkor camping lesz
A benzin kb. kijön 100 euróból.
A 3. 100-ból meg csak megkajálgatunk 3 napig -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Archer
üzenetére
Nekem a fotózáshoz kellett, az előző TN-paneles az szemből is bekalibrálhatatlan volt, ha picit ferdén néztél rá, akkor meg teljesen torz színű. Nekem már az újabb jutott, a LED-es háttérvilágítású. Azóta meg úgy megszoktam, hogy fizikai fájdalmat érzek, ha nem IPS panel előtt ülök...

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Tavaly március 22-én meg Debrecenben voltam motorral, anyámnál, 18-20 fokos melegben. Szóval rohadtul kiszámíthatatlan, hogy mikor kezdődik az "igazi" szezon...

(#44527) SymbianOS: én csak passzióból motorozgatok, nekem nem okoz örömet az 5-10 fokban motorozás (főleg hogy nincs is télies ruhám, kesztyűm). Minimum 12-13 fok, napsütés: na ekkor szoktam a Csótányra ülni. Egyébként már szabályos elvonási tüneteim vannak, Karácsonykor motoroztam utoljára...

-
Xaels
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Én is láttam amíg vacogtam a buszmegállóban hazafelé. Reggel bennem volt az ideg, hogy felüljek. 2óra ebben a hidegben, úgy hogy a 923-on gyakorlatilag mindig hidegebb van mint a megállóban, kialvatlanul félig a motoros cuccban. De kinéztem az ablakon és láttam, hogy az út is deres és az időjárás is havat jósolt és letettem róla, nincs olyan tudásom, hogy ilyen időben talpon maradjak ha borul a gép. Haza már szakadó hóban jöttem, mondjuk akkor még nem maradt meg az úton.
(#44519) Mosquito34: ja 8-10 fokokat jósol, de relatív sok csapadékkal. Na meg az időjárás ilyen távlatokban már elég pontatlan.
(#44521) polimorf: az kedves "ajándék" lenne. Én párom is biztos megnézné, meg Párizst is. De az első komolyabb kiruccanás az Atlantic Road lesz.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Vagy éppen március 15-én esik le 30-40 centi hó, mint két évvel ezelőtt. "Odafönt" nagy genyóságokat bírnak kitalálni a motorosok bosszantására!

-
DigitXT
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Csatlakozva fattyúhoz, tegnap este csak hideg volt, és nem szakadt a hó.

-
polimorf
tag
Idén lesz egy Szlovén túra, és erősen gondolkozok egy 3 napos Olaszországi Velence túrán amit szeretnék kihozni 300 euróból. 1 nap, odaút 2. nap Velencei barangolás, délután egy kis pancsolás a tengerbe, 3. nap, hazaút.
A feleségemnek szeretnék a Velencével örömet okozni, mivel Ő még nem látta élőben soha, pedig megérdemli.
-
fattyu
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
nem lehet ésszelhúzni ma... biciglivel alig jutottam haza... kapart el a hátulja a vérbe pedig nem vagyok olyan rambó...
-
DigitXT
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Láttam ma egy túramotorost a soroksárin... Szerintem annyira nem élvezte még.
-
Xaels
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
mi ha jó idő lesz meglátogatjuk a Turult nyitásként hónap elején, a végén meg kimegyünk Tömörkényre. Legalább is ez az áprilisi terv, de valamikor fel akarunk menni Fallóskútra bográcsozni is egyet. -
Xaels
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mi 21.-ét néztük ki.
(#44510) polimorf: rosszul hangzik, nem vagyok oda a télért. Egyedül a jégkorongot szeretem nézni.
-
Xaels
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nem örülök, vágányzár alatt jól kicsesztek velem. Most kelhetek napokig hajnali 1-kor. Itt van már 2-3cm, a motor az eresz alatt nem nagyon ázik szerencsére. Az akksit is kikaptam pár napja.
Ha valaki szeretne csatlakozni AMTS-re vagy április végén motoros találkozóra az szóljon. Szívesen látunk bárkit.
-
Xaels
félisten
Lehet kimenni csapatni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
.mf
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
(meg a többiek)

Már megint kezditek b+. Újra meg újra valaki elkezdi ezt a gyökérséget, hiába beszéltük át ezerszer.
1.) A Sharp nem Szentírás, mér pár dolgot, de sok mást nem, aztán amit mér, az is sokszor meg van kérdőjelezve.
2.) Nem a drága cucc a jó, de a jó cucc gyakran drága. És igenis van rengeteg olyan fontos védelmi vagy kényelmi fícsör, amit egy olcsó nem tud, egy drágább meg igen, és amikor tényleg azon múlik, hogy a csizmád mennyire véd csavarodás ellen, hogy csak bokaficamod van, vagy amputálják a lábad (megtörtént esetek), akkor átértékeled a dolgokat.Nem értem miért olyan nehéz ezt elfogadni, és miért kell kéthavonta ezt a sok fasságot leírni, amit kedves legújabb trollunk újra leírt.
S még csodálkoztok, hogy miért kopnak ki innen azok, akiknek nem csak a szájuk jár, hanem tapasztalatból és értelmesen tudnak hozzászólni a témához. -
jaktib
tag
Értem én azt is aki azt mondja, hogy a drágább a jobb. Meg azt is akinek nincsen annyi pénze, hogy mindenből a drágábbat vegye. Ide sorolom magamat is. Nézni kell az akciókat és meg kell venni akkor mikor olcsóbbak esetleg ezek a jobb termékek. Mostanában a motoros csizmákat nézegetem, már odáig mentem, hogy használt oldalakat számításba vettem. Pedig azt nagyon nem akartam. Használt cipő eddig elképzelhetetlen volt, de olyan árban vannak az ujjak, hogy sok.
Az meg nagyon bosszant sokszor, hogy vesz az ember valamit, jó áron (nem akciós) és nem jó!
Akkor ne gyártsa le! Vagy rakjon bele anyagot és adja drágábban! De mikor kiadok valamiért pénzt és normál használatot nem bírja az kiborít. Tönkre teszi a termék birtoklása feletti örömöt és bosszúság lesz a vége. Szerencsére mostanában ritkábban járok így mert tudatosabban vásárolok. A legdurvább volt egy görkorcsolya, amit gondoltam bohóckodni, kicsit megtanulni korozni jó lesz. Megvettem "jó áron". Már az első becsatolásnál eltört csatja, aztán pár méter után beállt a kereke. Ki is dobtam ott az utcán egy kukába. Szóval kidobtam a "jó árát" a kukába.
Lehet abban valami, hogy olcsó húsnak....
Végül is azért jó a fórum, hogy ha valaki mégis kifog egy kedvezőbb árú de jó minőségű terméket azt itt elmondja. Mert különben felesleges a fórum. Mindenki menjen be a bótba és kérje mindenből a legdrágábbat, legmárkásabbat, és nincs para!
Az is tény, hogy azért némelyik fórumozó nagyon el tud szállni a minőség irányába.Például a házimozi fórumon jól le tudnak húzni pár terméket amivel a tulajdonosa éppen meg van elégedve. Ha nincs közvetlen ott mellette a jobb nem látja, nincs hiányérzete. (Pl. pont jó példa telefon kijelző minősége, vagy egy hangfal.) Igazuk is van, hogy van jobb, de mindenhol a pénz szab határt a lehetőségeknek. ( Bár én hallgattam rájuk és inkább gyűjtögettem) -
Ferdzsoo
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Mondok még egy variációt. Nemtudom motorline-os eladó csajszi megvan e. Ha nincs elmesélem.
Amikor elmentem oda a sidimet megvenni, ráértem, beszélgettünk. Amúgy is szimpi a csaj.
Kicsit belemélyedtünk a bokavédelmi témába, aztán mikor már látta hogy úgyis a vortice-t viszem el mondta hogy nagyon jól döntök mutogatta a többi 50-60k-s csizmát hogy hiába csak 30k-val olcsóbb alig van bokavédelmük. Hajlítgatta ott össze vissza őket tényleg vicces volt. Nah de a lényeg, hogy mondja, neki is ilyen van!
Mondom tényleg? Jah. Meg mondja hogy hasonló dainese börruhája.(annak ellenére hogy ők spidit árulnak, neki a dainsese a best.) Néztem nagyonkat mire kérdezem és hogy ekkora motoros vagy, milyen motorod van? Erre látom megszeppen és kimutat a boltból egy 125-ös Robeszra (de lehet hogy csak 50-es volt erre nem emléxem pontosan) !!!! Mondom mivan? 
Mire elmesélte meddig gyűjtögetett a ruhára meg a csizmára ( több évig!) meg minden felszerelésére, és hogy ha lesz pénze akkor majd vesz egy nagyobb rendes motort.
Merthogy ezzel is tud akkorát esni hogy baj legyen és neki a védelem az első. És hányan vannak milliós gépekkel és a 30k-s csizmát veszik.
Mindenesetre ezt nevezem hozzáállásnak A részéről.
Van egy 100k-s robija eleinte inkább, de van rajta 500k-nyi felszerelés. És még hogy mondta hogy hányan nevetnek rajta hogy robi meg ilyen cucc. De nem érdekli.Akkor ha neked fontosabb egy nagyobb gép minthogy várjál esetleg csak még 1 évet a motor vásárlással és megtudnád venni a 100k-s csizmát. De ha 2 évet vársz akkor még a 200k-s bőrruhát is, akkor érted már a kérdést hogy neked ennyit ér a testi épséged? Fontosabb a bika motor?

No offense nem akarlak sértegetni, ezt őszintén mondom! De remélem ebből a storyól sokminden átjön. -
DigitXT
félisten
Igen, nagyon jól mondod.
Perec után én is nézegetem az ABS-es gépeket.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk: amúgy milyen extrémitás?
Nem tud venni 60K-s sisakot, oké "érthető",
viszont hiába kér tanácsot, hogy milyet vegyen 20K-ért, ha NEM tudunk ajánlani.
Bár hozzáteszem: nem kötelező motorozni. Ha már a (vélt/valós) biztonság csak
10-20K-n múlik, ott más bajok is lesznek. Az ABS-es motor amúgy nagyon jó.
(Mondjuk úgy tudom, hogy van "felára", de az első perec elkerülésénél megtérül.)Viszont ha az adott modellből nem létezik ABS-es, akkor nincs döntési helyzet...
(Max. ha más modellt választ az ember. Én nagyrobogóban gondolkodom. Ott ez
az extra nagyon ritkán elérhető, csak kevés típusnál, ott is inkább pár MFt körül.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Tesla topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tulaj ilyet kért ilyet kapott.

Szintén állítólag több, mint 10 millió forintot ér.... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)