Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#47660) Frawly válasza edari (#47659) üzenetére


Frawly
veterán

Az MX300 és MX500 is 3D TLC-s, ami igaz, hogy nem V-NAND, de azzal ekvivalens sebességben és írásterhelhetőségben. Az MX500 újabb generáció, magasabb TBW. Mindkettő jó vétel. A 860 EVO is. A 850 EVO-val sincs baj, csak az árát nem viszik le a 860 EVO alá, és ez kezd ellene szólni, több gyártó újabb modellje árban olcsóbban kapható, némelyik épp úgy 5 év garival. Tehát nem arról van szó, hogy a 850 EVO kegyvesztett lett, hanem egyre több olyan SSD van, ami jobban megérheti.

Az SX950-et nem ismerem.

Milyen felhasználásra lesz, hogy ennyire fokozottan nézed a TBW-ket? Első SSD-sek szoktak félni, hogy túl sokat írnak majd rá, aztán lepődnek meg az írási statisztikáikon, hogy végül mégis milyen alacsony. Ha nem extrém felhasználásra lesz, akkor mindegy melyik SATA3 SSD-t veszed, csak legyen minél olcsóbb, adjon minél több tárterületet a keretedért, és lehetőleg legyen rá minél több gari. Az, hogy 100 vagy 120 TBW van-e rá megadva, meg a gyártó spec 520 vagy 540 MB/sec-et ad-e meg a szekvenciális értékeknél az nagyon nem számít. Az sokkal fontosabb, hogy legyen hozzá gyári tool, firmware support.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.