Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13301) epzon válasza Aethel (#13300) üzenetére


epzon
őstag

2 hét alatt még meg is tudod nézni őket élőben :)

csak akkor lehetsz biztos a dolgodban

(#13302) c4 válasza Aethel (#13300) üzenetére


c4
őstag

Már volt erről szó, talán ugyanez a videó volt betéve. A tesztnek higgy.

(#13303) Aethel válasza epzon (#13301) üzenetére


Aethel
aktív tag

Közben észrevettem hogy a linkelt teszt és videó sem a HD-25 LV-ről van, hanem a simáról. Az LV-s újabb, és 3200 Lumenes, míg a tesztelt "csak" 2000. Lámpa árakat nézve olcsóbb az Optomába.

Sajnos nem ismerek semmilyen üzletet/helyet ahol meg tudnám nézni őket élőben. Messze lakom a fővárostól, viszont most szombaton járok arra. Esetleg tudtok ajánlani egy üzletet ahol segíthetnek dönteni? (nem sört, az megy magamtól is :D )

(#13304) Vikthor válasza Aethel (#13303) üzenetére


Vikthor
nagyúr

például

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#13305) StLui válasza Vikthor (#13304) üzenetére


StLui
veterán

Tavaly kértem tőlük, hogy megnézhető e a benq és azt hiszem egy epson, működés közben, nemleges volt tőlük IS a válasz

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#13306) Vikthor válasza StLui (#13305) üzenetére


Vikthor
nagyúr

pfff... deszar, hát igen, velkámtuhángeri. BROÁF!

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#13307) epzon válasza Aethel (#13303) üzenetére


epzon
őstag

talán tőlük avspecialista

egyébként a sördöntést és a projektotesztelést is össze lehet hasonlítani, biztos, hogy sok kocsmában menni fog a vb ideje alatt projektor, a focimeccsek alatt meg a szivárvány szépen kiadódik, úgyhogy legalább azt le tudod tesztelni hogy érzékeny vagy rá
sok benq acer projót használnak kocsmákban lesd meg a márkáját.

(#13308) AVhelper válasza Aethel (#13303) üzenetére


AVhelper
senior tag

Az Epson EH-TW5200, az Optoma HD25e, az Acer H7532BD előzetes egyeztetés után megnézhető (lásd a linkekben a telefonszámot). Ezek most mind valamilyen akcióban kaphatóak.

A BenQ W1070-et demó célra nem tartják a szakboltok, mert nagyon kicsi rajta az árrésük, és a márka forgalmazója nem támogatja a demó darabok megvásárlását extra kedvezménnyel. Márpedig egy demó készüléket csak engedményes áron lehet eladni, és akkor máris elvész a kis árrés is, sőt veszteséggel lehet csak tőle megszabadulni.

Azt talán mondanom sem kell, hogy gusztustalan dolog valahol megnézni a vetítőt, tanácsokat kérni, stb., s aztán máshol megvenni azt.

[ Szerkesztve ]

(#13309) Vikthor válasza AVhelper (#13308) üzenetére


Vikthor
nagyúr

hát én pedig igenis elvárom, hogy segítsenek a vásárlásban az eladók és a boltok, nehogymár ők dumáljanak nekem, hogy hol vegyem meg... ha meg ennyire fontos, akkor bokszolják le ők maguk között a többi riválissal és aki olcsóbban adja... azét veszem meg. Figy, ez nem így működik, ez nem gusztustalan.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#13310) devil-k válasza Vikthor (#13309) üzenetére


devil-k
nagyúr

+1

Aki fizet, az petyegtet. :K

- mozi bolondéria -

(#13311) JohannZimu válasza Vikthor (#13309) üzenetére


JohannZimu
senior tag

Máshol is vannak akciók, és még telefonszámuk is van.

(#13312) BBéci válasza Vikthor (#13309) üzenetére


BBéci
titán

Egyetértek.
Normális boltban bármit ki lehet próbálni, meg lehet hallgatni. Sajnos az olyanok leginkább a Lajtán túl találhatók.
Az talán jobb a boltosnak, ha neten megrendelem, itthon 13 napig próbálgatom, majd a következőn visszaküldöm?

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#13313) epzon válasza Vikthor (#13309) üzenetére


epzon
őstag

a sok áfacsaló között egyszerű ám boxolgatni :) egyébként meg látod elrendezte a piac.... nem lehet sehol kipróbálni és kész

kár itt szájkaratézni, mindenki elvárja hogy megfizessék a munkáját, gondolom te se ingyen dolgozol
ha csökkentik a fizetésed te is csökkented a lelkesédésed, mint ahogy a kereskedő is csökkenti a költségeit, ha kevés az árrés, kevesebb "ingyenes" szolgáltatást nyújt mint pl demókészülékek tartása
és mivel nálunk alacsony az árrés és a vevő is kevés ezért a lehetőségek is kicsik

kis pénz kis foci...

(#13314) AVhelper válasza Vikthor (#13309) üzenetére


AVhelper
senior tag

Nem tudom mivel keresed a kenyered, de gondolom Te sem lennél boldog, ha az általad elvégzett munka ellenértékét másnak adnák. Az gondolom nem újdonság számodra sem, hogy a boltokban az eladók abból élnek, hogy eladnak, és nem abból, hogy a Te elvárásaidnak megfelelően segítsenek neked a vásárlásban. A dolog akkor van rendben, ha ez a kettő összekapcsolódik. Te kapsz segítséget, mondjuk megnézheted a vetítőket, amire kíváncsi vagy, kérdezhetsz róluk, egyebek, majd ha meg vagy elégedve a kiszolgálással és persze az árral is, akkor ott vásárolsz. Az nem járja, hogy csak lopod az eladó idejét (szó szerint), s aztán például felmész az argep.hu-ra, és kinézed, hogy melyik szlovák ÁFA-csaló kereskedőnél a legolcsóbb a cucc, és rohansz oda megvenni.

(#13315) AVhelper válasza epzon (#13313) üzenetére


AVhelper
senior tag

+1

(#13316) yodamastah válasza AVhelper (#13314) üzenetére


yodamastah
őstag

+1

A belépő házimozi készülékeken olyan kicsi a haszon, hogy néhány vizuáltech cég mondhatni hobbiból tartja ezeket a modelleket. Ha tartják egyáltalán. Nem egyszer futottam bele olyanba, hogy egy-egy népszerű belépő projektor "forgalmazója" nem tudott adni tesztre készüléket, mert egyetlen egyet darabot sem rendeltek, és később sem terveztek rendelni...

Az oka pedit amit leírtatok.

[ Szerkesztve ]

(#13317) Gyeptegla válasza epzon (#13313) üzenetére


Gyeptegla
tag

Ha te majd kevésbé lelkesedsz, jön helyetted más aki annyi fizetésért lelkesedik, ez így megy itt mi nálunk.

Ti sem gondoljátok komolyan hogy közértben a szeletelt felvágottat drágábban adják mert az eladó hozzáadta a szaktudását.

Aki szakboltot nyit alkalmazzon szakembereket, de azt a költséget ne próbálja már a vevőre hárítani.

Ezek a vállalkozók nem hallottak még az árrés tömeg fogalmáról?

(#13318) c4 válasza epzon (#13313) üzenetére


c4
őstag

Tulajdonképpen ez abszolút nem érdekli a vásárlót. Semmi köze hozzá.
Az csak a kereskedő szegénységi bizonyítványát mutatja, hogy bár szidja a másik kereskedőt, de ő sem hajlandó terméket sem tartani, sem bemutatni. A magyarországi vizuáltechnikai üzletek túlnyomó többsége az üzleti szegmensből él. A home szekció gyakorlatilag van. Jó, ha nullszaldós. Tessék nyugodtan support miatt odacsábítani a vevőt. Akciós izzókkal, ajándék takarítással, miegymással. Egy szakboltban könyörögjön, rinyáljon egy vevő? Na ne má'!

(#13319) AVhelper válasza Gyeptegla (#13317) üzenetére


AVhelper
senior tag

Világosítsd meg ezeknek a szerencsétlen kereskedőket az elméjét Te közgazdász zseni: miből fizessék ki a szakemberek bérét, ha nem a vevőkön megkeresett árréstömegből, és szerinted ugyan miből keletkezik az árréstömeg? Nem az árbevétel és a beszerzési érték különbözetéből? Miből lesz a szakkereskedésnek árbevétele és ezzel árréstömege, ha mindenki az ÁFA csaló szlovák webáruházasokhoz megy vásárolni?

[ Szerkesztve ]

(#13320) Gyeptegla válasza AVhelper (#13319) üzenetére


Gyeptegla
tag

Örülök hogy te is értesz hozzá.

Ameddig azoknál a cégeknél lehet vásárolni( megjegyzem én még nem vásároltam) és a vevő elégedett, nem tudsz mit tenni, így jártál.

Hagy kérdezzem meg mikor nálunk még nem voltak szakboltok, és nem lehetett semmit megkapni, hova a bánatba mentél beszerezni a műszaki cikkeket?

(#13321) Redsky


Redsky
csendes tag

Esetleg a gyártóknak kellene demo szobát létrehozni és akkor mindegy (nekik), hogy honnét (melyik kereskedőtől) veszed meg azután.

[ Szerkesztve ]

(#13322) devil-k válasza AVhelper (#13314) üzenetére


devil-k
nagyúr

Eléggé belelóg a kezed a bilibe, ez már fix.

Nem elég, hogy hetek óta, ezt a gusztustalan, rejtett "csak az EPSON, semmi más" marketing dumát nyomatod, még jössz ezekkel a "jaj, szegény kereskedők/forgalmazók" előadással is. Magyarországon a kereskedés (és a vendéglátás) színvonala is zuhanó tendenciában van. S nem azért, mert az embereknek kevesebb a pénzük, hanem azért, mert egyes "eladók, értékesítők" úgy dolgoznak ebben az iparágban, hogy inkább egy tanyán lenne a helyük 2 tehén mellett.

Mint ahogy fentebb is írtam, aki fizet, az petyegtet. Nem az értékesítő tesz nekem szívességet, hogy eladja nekem a terméket, hanem én, hogy ahhoz a bolthoz viszem a pénzemet. Ha ez nem tetszik, nem probléma, viszem máshová ezt az összeget. S hogy lopom az eladó idejét? Miről beszélsz ember? Nem ez a feladta az eladónak, hogy maximálisan kiszolgáljon, segítsen? Vagy ez valami nagyon különleges dolog? Sosem tudhatod, lehet, hogy nem egy 250.000 Ft-os gépet veszek, hanem 2 db 800.000 Ft-osat... A másik az, hogyha egy vetítő 650.000 Ft, a másik helyen (és nem az általad említett "áfa csalók szlovák cégenél") 730.000 Ft (ugyanolyan feltételek, jótállás mellett), akkor úgyis az olcsóbb helyen veszem meg, nem érdekel, hogy az eladónak milyen lelki problémája van. Aki más állít, és azt mondja, hogy a drágábbat veszi meg, az totálisan hülye vagy pedig sz*rja a pénzt.

- mozi bolondéria -

(#13323) AVhelper válasza Gyeptegla (#13320) üzenetére


AVhelper
senior tag

Természetesen nem lehet cél adminisztratív eszközökkel felszámolni ezeket a bizonyos cégeket, bár a rendszeres és célzott adóellenőrzés - ami néhány ÁFA csaló számítástechnikai alkatrészekkel kereskedő céget elért - nem lenne haszontalan.

A kérdésedre adandó válaszomból igen könnyen lehet majd következtetni nem éppen alacsony koromra.

El kell mondjam neked, hogy amennyire visszaemlékszem mindig is voltak kis hazánkban műszaki cikkeket forgalmazó szakboltok. Apukám és én több TV-t (Videoton, Orion), rádiót (Videoton), mosógépet (NDK) és számos más kis háztartási gépet vásároltunk a Keravill üzleteiből, ahol bizony iskolázott és hozzáértő szakik árulták a nem is rossz holmikat. Az első mérnöki fizetésemből anyukámnak vásárolt AKA Supermix (NDK) univerzális robotgép (habverő, keverő, botmixer, turmix, kávédaráló) még ma is kifogástalanul működik. A Keravill országos üzlethálózattal rendelkezett, a 60-as évektől minta után árusított, a 80-as években szakosodott áruház jellegű bolthálózata és telefonos értékesítése is volt.

Ha "nyugati" holmira vágyott valaki, akkor persze vagy a műszaki bizományiba (akkor Majakovszkij, ma Király utca) járt, ahol bizony szintén nem dilettánsok dolgoztak. Mondjuk Én 1984-ben az első Trinitron TV-met a bécsi Center Sony-nál vettem, és az első Sinclair ZX Spekrtum számítógépemhez is Hamburgban jutottam hozzá, az első PC-m alkatrészeit pedig szintén Bécsben vásároltam és magam raktam össze. De a 90-es évektől már idehaza is szinte minden beszerezhető volt, bár adott esetben csak konvertibilis valutáért. Attól kezdve olyan legendás szakboltok nyiltak, mint például a Belgrád rakparti Herta, ahol kiváló Hi-Fi komponensek és szinte minden vezető nyugati szórakoztatóelektronikai márka kapható volt.

(#13324) Gyeptegla válasza AVhelper (#13323) üzenetére


Gyeptegla
tag

Na azért csak csak kikacsintottál a jóért nyugatra.

Én is elég sokat ácsorogtam iskolás koromban a Madách téri bizományiban, és ittam Szakáll szavait, és füleltem a jobbnál jobb analóg
hi-fiket. 4500 forint volt az alapfizetésem, mikor 360000 (nem elírás ) forintért voltak vhs videomagnók lelakatolt vitrinben a Majakovszkij utcában.

Csak hogy a kort helyretegyük.

[ Szerkesztve ]

(#13325) AVhelper válasza Redsky (#13321) üzenetére


AVhelper
senior tag

Erre van példa a gazdagabb és nagyobb országok piacán, és a jövő erre felé halad (lásd az USA-ban a Sony Magnolia üzleteket).

(#13326) domesz


domesz
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy BENQ W1070 projektor, de olvastam hogy max 3 méterről lehet vele vetíteni. Én pedig majdnem 4-ről szeretnék. Mi ezzel pontosan a probléma? Nem lesz éles már a kép?

köszönöm

domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!

(#13327) c4 válasza domesz (#13326) üzenetére


c4
őstag

Nem tudom, hol olvastad, de vetíthetsz vele 4 méterről. 2,7 és 3,5 méter széle képet, a zoom állástól függően.

(#13328) domesz válasza c4 (#13327) üzenetére


domesz
aktív tag

Itt

"Az installálásnál kissé problémás lehet a kis vetítési távolság. Bár az 1,3x-os zoom már egész jó, de majdnem hogy rövid távúnak nevezhető objektívet raktak a gépbe (vetítési arány: 1,15 – 1,5). 2 méter széles képet 3 méternél távolabbról nem tud megvetíteni, azaz legjobb esetben is kb. fej fölé tudjuk rakni a projektort. Asztali telepítéshez ez persze jó, de egy nagyobb moziszobában vagy nappaliban ez a szoba közepén belógatott vetítőt jelent, ami nem mindenkinek tetszik."

domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!

(#13329) c4 válasza domesz (#13328) üzenetére


c4
őstag

Ez 2 méter széles vászonméretnél így is van (alapzoomon), de ha te nagyobb képméretet is be tudsz vállalni, akkor simán vetíthetsz 4 méterről. 4 méterről kb. 2,7 méter széles kép vetíthető meg minimum, kisebb nem.

(#13330) AVhelper válasza devil-k (#13322) üzenetére


AVhelper
senior tag

Szerintem pedig neked borult rá a billentyűzetedre az éjjeliedény tartalma, és Te tapicskolsz benne.

Nem tagadom, missziómnak tekintem, hogy bemutassam ebben topic-ban, hogy vannak alkalmas Epson vetítők is, viszont soha le nem írtam, hogy "csak az EPSON, semmi más" . Amúgy privátban itt is sokaknak ajánlottam más márkát is, a gusztusod meg hidegen hagy, és több tiszteletet, ha kérhetném.

Amiben egyetértünk: a kereskedés szintvonala Magyarországon (is) átlagban esik. Ez különösen jól mérhető a tömegtermékké váló szórakoztatóelektronikai és hasonló termékeknél (nemsokára az autó is erre a sorsra jut).
Az egyre olcsóbbá váló termékek hatékony értékesítéséhez egyre rövidítik a gyártó és vevő közötti eladási utat, és egyre koncentráltabbá teszik az eladást (lásd az olyan gigaüzleteket, mint a Media Markt), hogy egyre kisebb költség rakodjon így a termékekre. Tehát egy tendencia eredménye, hogy kopnak ki a hozzáértő szakkereskedések, és ezek híján a vásárlók új utakon igyekeznek tájékozódni - például ezen a fórumon -, majd internetes áruházakban vásárolnak. Ha pedig nem internethasználók, akkor pedig rosszabb a helyzet, mert elmehetnek a "raktáráruházakba", ahol szinte vakon az akciós reklámárakon sózzák rájuk azt, amire semmi szükségük, és nem tudják megvenni azt, amire tényleg szükségük lenne, mert ott csak szinte csak lelkes amatőr polctöltögetők dolgoznak (tisztelet a kivételnek). Ismerjük be, ez nem mindenkinek és nem feltétlenül a legjobb megoldás.

Igen ember, én védelmezem a szakkereskedéseket, mert ha azok már nem leszek, akkor már nem lesz egy értékesítő se, akitől Te szívességet várhatnál, egy eladó se, aki maximálisan kiszolgáljon, segítsen.

Egy példa: Los Angeles és talán a világ legnagyobb hangszerüzletében ki van téve egy lista, aminek tetején nagyjából a következő szöveg olvasható: Ha termékeinket az általunk feltüntetett árnál olcsóbban akarja megvásárolni, akkor az alábbi eladáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat lehetőségeket nem áll módunkban nyújtani. és jön egy felsorolás, hogy például nem vehető kézbe és nem próbálható ki a hangszer, nem vehető igénybe az eladó segítsége, stb. ondanom sem kell, szinte mindenki megfizeti az üzlet által kért árakat, MERT MEGÉRI!

Na ezen gondolkozzál, Pubi!

[ Szerkesztve ]

(#13331) c4 válasza AVhelper (#13330) üzenetére


c4
őstag

"Igen ember, én védelmezem a szakkereskedéseket, mert ha azok már nem leszek, akkor már nem lesz egy értékesítő se, akitől Te szívességet várhatnál, egy eladó se, aki maximálisan kiszolgáljon, segítsen."

Azért nem kell mártírkodni. Lehet krumplit is árulni. Bár ott sem garantálja senki, hogy a gusztálás után a te portékádat veszi meg bárki. :) Példádból meg csak az látszik, mindenhol vannak "nagyképű" cégek.

[ Szerkesztve ]

(#13332) Vikthor válasza AVhelper (#13314) üzenetére


Vikthor
nagyúr

jó hogy nem rögtön az ilyen boltokban egy szerződéssel fogadnak, hogy tisztelt vásárló jelenleg nem tudunk kommunikálni/beszélni önnel, mert nem írta alá az alábbi szerződést, miszerint beleegyezik abba, hogy a kiszemelt terméket csak tőlünk veszi meg... ÉBRESZTŐŐŐ! Ilyen nincsen. Az eladó feladata meggyőzni a vásárlót, hogy miért jó/érdemes a saját boltjából megvenni ugyanazt, mint pl egy másikból. Nagyon jól tudja hogy valszeg lehet annál olcsóbban is megvenni máshol, de az eladó adhat értelmes és informatív tanácsadás mellett engedményt is, amikor látja a vevőn a komoly szándékot... Amúgy meg külföldről nem igazán vásárol a magyar, mert nehezebb a garit érvényesíteni amikor kell, én kényelmes ember vagyok s magaból indulok ki, tudom, hogy külföldön olcsóbb, de ettől függetlenül magyar üzletet részesítek előnyben, ha használtan nem lehet kapni azt a szintet.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#13333) Vikthor válasza epzon (#13313) üzenetére


Vikthor
nagyúr

ha a lelkesedésem csökkenne, azt észrevennék és fegyelmi után ha nem kapnék észbe mehetnék a híd alá a levesbe... s lesz más aki lelkesen ugyanannyiért elvégzi a munkát. Ja és nem "lopni" megy az ember ilyen boltokba legjobb tudomásom szerint, hanem terméket vásárolni olyan áron ami jó az eladónak és a vevőnek is, az alku szinte mindenhol létezik mint lehetőség...

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#13334) AVhelper válasza c4 (#13331) üzenetére


AVhelper
senior tag

Abszolút ide nemillő hasonlatodra alapozott véleményedből pedig az látszik, hogy ez az ország tényleg értékválságban van.

Keress utána az empátia és a szolidaritás szavaknak, tanulságos lehet.

(#13335) AVhelper válasza Vikthor (#13332) üzenetére


AVhelper
senior tag

Az eladó feladatát és követendő eladási stratégiáját nagyon jól írtad le. Ezt tényleg így kell csinálni!

(#13336) c4 válasza AVhelper (#13334) üzenetére


c4
őstag

Empátia, szolidaritás? Miről tetszik beszélni? Ugyanaz a kereskedő, akivel te szolidarizálsz, a másik kereskedőnél szarrágóként viselkedik, a felénél is olcsóban akarja megvenni az árút. Meg ad hozzá 3 kakasos nyalókát, érted.... Ne próbálj meg elkábítani. Inkább tényleg menj krumplit árulni. Ott aztán van árréstömeg dögivel.
Majd szolodárisak és empatikusak lesznek veled a kofák. Vagy nem.

Amúgy ez is folyton visszatérő vita. Egyszer csak kihalnak a nem kereskedőknek valók a szakmából.

Uff!

[ Szerkesztve ]

(#13337) AVhelper válasza c4 (#13336) üzenetére


AVhelper
senior tag

Nem próbálom meg zavaros irományod értelmezését. A mániákus krumpliárulás ügyében fordulj szakemberhez, mert Én ahhoz nem értek.

Én veled ebben a témában a továbbiakban nem kívánok véleményt cserélni.

(#13338) devil-k válasza AVhelper (#13330) üzenetére


devil-k
nagyúr

Pubi? Nem tudom, őriztünk együtt disznót? Szerintem nem. Amióta te felbukkantál ezen a fórumon, azóta folyamatosan generálod heti szinten a problémákat.

A másik triviális butaság: USA-t és Magyarországot összehasonlítani bármilyen téren is egymással.... :( Kicsit gondold át az értékesítéssel kapcsolatos tapasztalatidat, mert így a régi "vevőidet" sem tartod meg, nemhogy újat szerezz.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#13339) AVhelper válasza devil-k (#13338) üzenetére


AVhelper
senior tag

Elnézést, ha megbántottalak! De jól rémlik, hogy mintha Te kezdted volna a közvetlen hangnemet egy bili és a kezem pozíciójának emlegetéséve? Az egyébként biztos, hogy Én még életemben nem őriztem disznót. Nagyon sajnálom, hogy problémát okozok Neked. Tudod kezelni? Bízom benne!

Jó ideje nem foglalkozom direkt értékesítéssel, úgyhogy nem kell aggódnom vevők megtartása és szerzése miatt. A butaság meg ott kezdődik, ha valaki a gondolkodás helyett üres kifogásokat keres.

(#13340) AVhelper válasza devil-k (#13338) üzenetére


AVhelper
senior tag

Még valamit: biztos, hogy nem lehet mindenben összehasonlítani az USA-t és Magyarországot, de Én elég sok dolgot tanultam ott is, aminek nagy hasznát vettem idehaza.

[ Szerkesztve ]

(#13341) BBéci válasza AVhelper (#13339) üzenetére


BBéci
titán

Ezzel a mentalitással, semmiféle AV termék értékesítésével nem kellene foglalkoznod. Sem direkt, sem indirekt formában.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#13342) c4


c4
őstag

És péntektől...

"Változik az elállási jog szabályozása is. A jelenlegi 8 munkanapos elállási határidő meghosszabbodik 14 napra, valamint az elállási jogról való tájékoztatás elmulasztása esetén az elállási határidő tizenkét hónappal hosszabbodik meg. Így ha a kereskedő nem említi előre, hogy két hétig meggondolhatja magát a vevő, akkor egy évre nyúlik ez az időszak.

A kereskedőnek az elállást követő 14 napon belül vissza kell térítenie a fogyasztó részére a termék árát, beleértve a szállítási költséget. A kormányrendelet melléklete tartalmaz elállási nyilatkozat-mintát, amely elősegíti a fogyasztók elállási jogának gyakorlását."

[ Szerkesztve ]

(#13343) c4


c4
őstag

Tulajdonképpen ez lehet a negatív kereskedői hozzáállás ellenszere. Meg kell rendelni weben a vetítőt, ki lehet majd 2 héten át próbálni saját körülmények közt, és ha nem tetszik, vissza kell küldeni (eddig a visszaküldés költsége a vevőt terhelte). Azt kell bevállalni, hogy a kereskedőnek 30 napja van visszautalni a pénzt. De még így is megérheti, nem kell zsákbacicát venni több százezer forintért.

(#13344) lemmy9 válasza c4 (#13343) üzenetére


lemmy9
őstag

Ezt eddig is megtehetted, csak kevesebb idig.

Szerintem!

(#13345) c4 válasza lemmy9 (#13344) üzenetére


c4
őstag

Tudom, de mint írtam, a visszaküldés költsége téged terhelt. A 2 hét azért már nagyon kényelmes idő mindenre.
Emellett azért írtam, hogy használják csak ki a vevők ezt a lehetőséget nyugodtan. Foci VB 16-os döntőit végignézheted. :)

[ Szerkesztve ]

(#13346) lemmy9 válasza c4 (#13345) üzenetére


lemmy9
őstag

:-))

Szerintem!

(#13347) devil-k válasza c4 (#13342) üzenetére


devil-k
nagyúr

Jó hír. Nem mindegy, ha elégedetlen vagyok egy termékkel, ami mellesleg 30 kg (mint a szubládám), akkor a szállítási költsége kit terhel...

- mozi bolondéria -

(#13348) Gyeptegla válasza devil-k (#13347) üzenetére


Gyeptegla
tag

Igen, a visszaszállítás költsége téged terhel.

(#13349) devil-k válasza Gyeptegla (#13348) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ezek szerint nem figyeltél...

"A kereskedőnek az elállást követő 14 napon belül vissza kell térítenie a fogyasztó részére a termék árát, beleértve a szállítási költséget."

Nyilván nekem kell "megelőlegeznem".

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#13350) epzon válasza devil-k (#13322) üzenetére


epzon
őstag

Látod látod ez a baj... a szájkarate.... csak azért mert te vevő vagy azt hiszed már mindent megtehetsz.... pedig csak emberek vagyunk ugyanúgy amikor vevők vagy éppen eladók vagyunk.... (bár lehet az ember szó már túlzás egyesekre...)

650 vs 730 000 Ft... bizony nem csak a kereskedő lehet áfacsaló hanem ahonnan beszerzi az árut az is trükközhet és trükköznek is sokszor....

és bizony az értékesítő is szivességet tesz neked meg te is neki ha onnan vásárolsz, nem pedig hőzöngeni kellene

ettől még tele van az ország csapnivaló kereskedőkkel és szinvonaltalan kiszolgálással, de nem az a megoldás hogy akkor én is hőbörgök
ha valami nem tetszik akkor arrébbállok és kész

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.