Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12701) epzon válasza c4 (#12700) üzenetére


epzon
őstag

Folytassuk... bár nem tudom ki kezdte megint hogy lapos az LCD képe....
de a szivárványt tilos kiejteni pedig egy létező jelenség

(#12702) c4 válasza epzon (#12701) üzenetére


c4
őstag

Láttad működés közben a szóban forgó készüléket (DLP)?

(#12703) AVhelper válasza c4 (#12700) üzenetére


AVhelper
senior tag

Már bocs, de mit értesz Te az alatt, hogy az LCD vetítő képe "lapos", míg a DLP vetítőké "nem lapos"? Ez számomra, mint mérnök számára ugyanis szakmailag értelmezhetetlen. Lehet, hogy egy laikus azt gondolja, hogy az utóbbi vetítők "domború, homorú" vagy "göröngyös" képet vetítenek. Szóval fogalmazd meg - ha tudod - szakmailag vitaképesen ezt a "lapos" jelzőt, mert akkor tudok rá reagálni.

[ Szerkesztve ]

(#12704) c4 válasza AVhelper (#12703) üzenetére


c4
őstag

Dinamikátlan képe van. Na de szólhatunk akár az input lagról is. Szakmailag ismered mindkét technológia képi világát. Nem kell neked magyarázni. Pont te ne ismernéd, ugye? Ha nem érted, miről van szó, akkor hasonló a helyzet az LCD vs. plazma tévék képével, vagy akár CRT tévét is írhatnék, ha akarod. De az előzményekben párszor megtalálod a kérdésedre a választ, ha mégsem tudnád. És nem, nem vetít a DLP projektor sem domború, sem homorú, sem göröngyös képet. Nagyon ne reagálj, nem kérdeztem, állítottam. Volt vagy 8 LCD vetítőm, meg jó pár DLP.
De nem egy embert ismerek, aki csak LCD - elnézést, olyan ismerősöm már nincs -, D-ILA vagy SXRD paneles gépekre esküszik.

(#12705) bbmt


bbmt
senior tag

Ma volt szerencsém Szepit meglátogatni,és egy kicsit demózgatni.
Nem sorolom a jelzőket, mennyire óriási élmény egy hozzáértően válogatott és összeállított rendszert látni,hallani. Dőbbenet, széles mosoly és hitetlenkedő nézés és érzés. :C
Direkt kértem, az elmúlt napok fórumbeli vitai miatt, ugyan mutassa már meg milyen RC-vel és nélküle.
Nos, ésszel használva jelentős többlet élményt ad a bekapcsolása. Jóval részletgazdagabb kép,de nem a gagyi felskálázott fajtából. Egyszerűen élményt ad a szemnek. Nem láttam tónus vagy színváltozást,csak hírtelen több lett a részlet. Olyan érzés mint amikor a helyére kerül minden. Amikor ki volt kapcsolva, a szemnek hiányérzete támadt. Mindenki maga dönti el, hogy használja-e vagy sem, minden ember máshogy lát...

Jah,a vászon grandiózus :Y ha valaki vászon vételén gondolkozik,fusson egy kört Szepi-nél,mert baromi jó árai vannak!

:R

A kanál a gyengék villája

(#12706) robi222


robi222
senior tag

Szerintetek egy epson tw5000 hez, a mede8er média lejátszon, be kel kapcsolni az automaikus frekvencia. Váltást?

(#12707) #75912448 válasza bbmt (#12705) üzenetére


#75912448
törölt tag

Eszembe nem jutna más cuccát negatívan véleményezni, finoman próbáltam célozni rá, hogy forrás, azaz a Dune esetleg már kevés a vetítőhöz, plusz a vászon méretéhez(!), emiatt indokolt a használata. Ahogy előttem is említették, ha ott rendben lenne minden, pl egy jobb HTPC, Oppo, vagy a 410-es Popi stb, akkor nem biztos, hogy tovább javítana a képen, vagy maximum ON állásban lenne, ez valóban ízlés kérdése, ahogy én is tévedhetek. Magam nem használom, ráadásul Szepi véleménye is jelentősen számított mikor a HW55 mellett döntöttem.

Tehát amikor ezt említed: Amikor ki volt kapcsolva, a szemnek hiányérzete támadt, nem tévedhetetlen a véleményem, de úgy gondolom - a jelenlegi teljes környezetet figyelembe véve - a proji a Dune hiányosságait kompenzálja.

Természetes egy jobb transzfert is lehet élesíteni végtelenségig, vagy addig, amíg nem zavarnak a mellékhatásai, olyanról beszélgetünk, amit tízen tízféleképpen láthatunk. Eddigi tapasztalataim alapján mindig jobb eredményt lehetett elérni, ha nem a projival - vagy akár egyéb megjelenítővel javítunk a képen -, hanem a mozigépről szolgáljuk ki a projit a lehető legjobban, illetve azzal végeztetjük ugyanazt a feladatot, jobb minőségben a javítani valót.

Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ha a jövőben marad a jelenlegi felállás, esetleg bekerül egy másik lejátszó, ugyanebben a formában, vagy alacsonyabb állásban, esetleg kikapcsolva lenne az RC. Azt pl el tudom képzelni, hogy megszokod, és ezután minden anyag - legyen bármilyen minőségű a lejátszó - kissé életlennek tűnik majd, és legközelebb 4k vetítő esetén kapcsolod ki. :D

(#12708)



addikt

Sorry a dedós rajzért, paintben most erre futtota. :)

Kérdés, hogy hova helyezzem el a centersugárzót, tudom, hogy egyik hely sem optimális, de most ez van.
Fekete a szoba fala, narancs a vászon, piros pötty a két lehetséges hely, a zöld karika meg ahonnan nézni fogom.

Szóval vagy a vászon fölött tudna lenni, pont középen, de nagyon magasan.
Vagy hátul a falnál, ott bármilyen magasságba tudnám állítani, viszont a középvonaltól balra lenne egy kb fél méterrel + a vászon is takarná.

Íme a csodás kép.

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#12709) szepi0808 válasza #75912448 (#12707) üzenetére


szepi0808
senior tag

Nem tudom mi bajod a Dune Duo-val, egyáltalán nem kevés, a base és a prime lejátszóktól is jobb képe és hangja van (teszteltem)
A400 volt, feltologatva a vxp-t műanyag képe van kissé, de a lejátszási problémák miatt kibírhatatlan. Oppoért nem adok 300kilót, hogy a mostanitól valamivel jobb legyen a kép és ott is szenvedjek file és felírat lejátszási gondokkal. HTPC meg a hátam közepére sem kívánom, így amíg nem ad ki egy jobb lejátszót a Dune, addig maradok a Duonál. Amúgy az A400-al is használtam az RC-t, nélküle nekem már, mint mondtam homályos, részletvesztős a kép.

Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z2000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.

(#12710) c4 válasza szepi0808 (#12709) üzenetére


c4
őstag

Lassan nézz magadnak egy Barco (projectordesign) vagy Sim2, esetlen Runco DLP-t. :)

(#12711) #75912448 válasza szepi0808 (#12709) üzenetére


#75912448
törölt tag

Nincs bajom a Dune-nel, több típust évekig használtam. Minőségi proji plusz 3m vászon esetén vannak látható gyengeségei, ezt próbáltam összekötni az RC-vel. Egyébként a Prime, Base stb lelke is ugyanaz az SMP 8642 soc, egyazon fw, apró különbséget csak HQV teszten láttam, valós lejátszás közben elhanyagolható. Valódi előnyt egy VLS táppal lehet elérni szvsz, ott azonnal érezhető a különbség.

Új Dune-re picit még várni kell, ma már erősebb a set top box vonal és a TV sorozat, de lesz 4k és H.265 játékosuk, bár az eredeti fejlesztők már sehol, ez látszik is a jelenlegi eszközökön és támogatásukon.

Érzem, h rossz helyen tapogatózom, :-) átléphetünk az RC és egyéb képjavítókon, úgyis nagy mértékben izlés kérdése. Neked műanyag a VXP, sokan 4-5 körül szeretik, én pl nullán, Darbee ugyanez, bár itt ismerek komoly mozis fórumtársat akinek ingyen sem kéne.

(#12712) AVhelper válasza c4 (#12704) üzenetére


AVhelper
senior tag

A képdinamika, vagy közismertebben a kép kontrasztaránya annak legsötétebb és legvilágosabb pixelei világosságértékei közötti viszonyszám.

Korábbi bejegyzéseimben magam is elismertem már, hogy a legolcsóbb LCD házi vetítők, mint az Epson EH-TW5200 nem produkál olyan alacsony fekete világosságszinteket, mint a hasonló árkategóriájú DLP vetítők, de így is teljesen jól jelenítik meg a sötét árnyalati részleteket, és mivel színhelyes fénykibocsátásuk némileg magasabb az azonos specifikációjú DLP vetítőkénél, ezért relatív képdinamikájuk adott esetben még jobb is azoknál. Mert hiába rosszabb például az Epson EH-TW5200 fekete szintje a hasonló árkategóriájú DLP projektorokénál, ha azt a felhasználók nem tudják, akarjál kihasználni. Tapasztalatból tudom, hogy az otthoni felhasználók többsége, a gamer-ek, a haverokkal nagy társaságban meccset nézők, de sokszor a mozizók sem vaksötétben nézik a vetített képet, így viszont lényegtelenné válik a DLP technológia mélyebb feketéje, viszont annál nagyobb fontossága lesz a 3LCD technológia nagyobb színes fénykibocsátásának.

Hibás általánosítás, hogy az LCD vetítők képe „dinamikátlan” még abban az értelemben is, hogy azokkal nem lehet elég mély fekete szintet produkálni. Nincs olyan teszt, amely ne szólna elismerőleg például az Epson EH-TW9200 és elődmodelljei natív kontrasztarányáról és fekete szintjéről. De még a középkategóriás Epson EH-TW7200 is elegendően mély feketéket produkál a DeepBlack polarizációs hibát kiküszöbölő technológiával.

(#12713) c4 válasza AVhelper (#12712) üzenetére


c4
őstag

Az a baj, hogy megint ugyanoda értünk. jó pár hozzászólással ezelőtt már írtam: deep black nélküli LCD-t venni manapság pénzkidobás. Ezek szintjét gyakorlatilag olcsóbban képes túlszárnyalni a DLP technológia. Pláne, hogy lassan középkategóriába is bekerülnek a DC3 chipek. Hogy valaki nem bírja a szivárványt, nagyon halk vetítőt akar, akkor nézegessen LCD projik közt. De nincs miből válogatni. van az Epson... meg az Epson, esetleg Epson... Ettől függetlenül ne hallgasd már el, hogy bizony van a belépőkategóriás LCD vetítőknek is gondjuk, nem is kevés. Csirkeháló, lapos vagy dinamikátlan kép - pláne, ha végpontozod, kalibrálod -, magas input lag, miegymás... Úgy nem szakmai valaki, ha bedob egy közhelyet az egyik technológiára, de a másik "hibáiról" tudomást sem akar venni. Ha már szóba hoztad a középkategóriát, hát sajna el kell keserítselek, ott is DLP, D-ILA, SXRD vetítők szerepelnek a topplistán. Prémiumkategóriában meg csak DLP. ez van.
És ha jól figyeltél, mindig akkor van "vita", mikor belépő kategóriás LCD-t ajánlasz vehemensen. Soha nem akkor, ha egy EH-TW9200-et ajánlasz az érdeklődőnek . Mert ugye nem tudod ajánlani, ha 2-300 ezer közt keres vetítőt...

(#12714) Neoteric válasza (#12708) üzenetére


Neoteric
addikt

Hát egyik se jó, de ha választani kéne, akkor én a vászon fölé raknám.

PSN: ne0teric_sAN

(#12715) JohannZimu válasza c4 (#12713) üzenetére


JohannZimu
senior tag

:K :C

(#12716) gufe


gufe
újonc

Üdv!
Hozzáértő véleményt kérnék valakitől, mivel én nem vagyok a témában jártas: Javaslat kellene egy olyan projektor típusra, mely megfelelő képet nyújt egy félárnyékos sátorban kb. 200 fő előtt prezentációra és filmvetítésre is.

Előre is köszönöm!

(#12717) c4 válasza gufe (#12716) üzenetére


c4
őstag

Nagy fényerejű short throw vetítő vagy esetleg hátulról vetítés (tükrös megoldással) is szóba jöhet ilyen célra. Gondolom, nem videofil szempontok érdekesek. A VB-re szeretnéd összerakni a dolgot, ugye? Hívj egy vizuáltechnikával foglakozó céget, le is telepítik, ha kell PL.... Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#12718) yodamastah


yodamastah
őstag

Kezd kicsit sok lenni a topicban az epson marketing.

(#12719) AVhelper válasza c4 (#12713) üzenetére


AVhelper
senior tag

Akkor abban maradunk, hogy nem értünk egyet, és szerintem meg nem pénzkidobás DeepBlack nélküli belépő LCD vetítőt venni. A csirkeháló a szokásos képméretet normál látással nézők számára nem érzékelhető, a képdinamika szerintem kielégítő, az input lag-on például az EH-TW5200-ban a képminőség rovására javítottak egy picit. Én elismerem a DLP technológia előnyeit (például az itt nem nagyon emlegetett kevesebb karbantartási igényt), de ahogy Te is írod sokak számára elviselhetetlen - főleg hosszútávon és úgy, hogy talán nem is tudja mi az ami zavaró - a színfelbomlás és a zajos működés a belépő kategóriában.

Az általam középkategóriának tekintett, 600 eFt-ért megvehető Epson EH-TW7200 megállja a helyét - SXRD és D-ILA vetítőt ennyiért még nem nagyon kapni.

(#12720) szepi0808 válasza yodamastah (#12718) üzenetére


szepi0808
senior tag

Ha már epson, nem fogsz tesztelni 7200-öt? Kíváncsi lennék a konvergenciára és az optika minőségére, hogy javult-e, mint a 9200-ben.
Valaki meg beszámolhatna, hogy 8100-7200 között milyen különbségek vannak, mert ebbe még nem merültem bele. Azt tudom, hogy 1db RF szemüveg jár hozzá a csomagban.

Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z2000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.

(#12721) yodamastah válasza szepi0808 (#12720) üzenetére


yodamastah
őstag

Hát most már jó lenne tesztelni ha ennyire dícsérik :D Most egy Benq 1500 jött, csak alig-alig van időm a tesztekre sajnos :(

(#12722) Redsky válasza yodamastah (#12721) üzenetére


Redsky
csendes tag

Jó volna már egy rendes tesztet olvasni a W1300-ról is. :R

(#12723) c4 válasza AVhelper (#12719) üzenetére


c4
őstag

"...például az itt nem nagyon emlegetett kevesebb karbantartási igényt..."

Pedig erről is írtam már értekezéseink elején, biztos elkerülte a figyelmedet.
Valahogy így keresd: "optikai út porosodás"... Én már lusta vagyok visszakeresni a pontos hozzászólást.

(#12724) andrew-msi válasza robi222 (#12706) üzenetére


andrew-msi
aktív tag

Szia!

Nekem fix 1080p van rakva (Med600 + Epson 8100).

(#12725) philoxenia válasza c4 (#12723) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Használd a keresőt... :)

Konkrét típusok túl sűrű emlegetését legyetek szívesek mellőzni, főleg Epson vonalon !

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#12726) zkrizsa1 válasza zkrizsa1 (#12698) üzenetére


zkrizsa1
csendes tag

Sziasztok!

Továbbra is várnám szíves véleményetek a Benq MW523 projektorral kapcsolatban, éredemes-e megvenni 120k HUF-ért?
(1280 x 800 WVGA felbontás, 3D, 3000 ANSI lumen, 13000:1 Kontraszt)
http://benq.hu/product/projector/mw523/specifications

Vagy esetleg egy LED-es verzió lenne 142k HUF-ért 700 ANSI lumennel:

LG PA72G Projektor
(LED-es 1280 x 800 felbontás, 3D, 700 ANSI lumen, 15000:1 Kontraszt)
http://www.arukereso.hu/projektor-c88/lg/pa72g-p141965710/termek-leiras.html

Előre is köszi a segítséget!

(#12727) szepi0808 válasza yodamastah (#12721) üzenetére


szepi0808
senior tag

A héten rossz idő lesz, így motorozni úgy sem tudsz és lesz időd tesztelni. :DD

Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z2000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.

(#12728) Roland93


Roland93
aktív tag

Sziasztok!

Egy Acer X1260 típusú projektor most mennyit érhet, projektor tartóval?

(#12729) c4 válasza Roland93 (#12728) üzenetére


c4
őstag

40-50 közt lehet rácsap egy kocsmáros a VB miatt. :)

(#12730) Roland93 válasza c4 (#12729) üzenetére


Roland93
aktív tag

Mi akarunk le csapni rá, és igen kocsmába VB miatt. :)
Eddig 60-ra tartja a tulaj.

(#12731) c4 válasza Roland93 (#12730) üzenetére


c4
őstag

Már csak azt kell tudni, hány óra van az izzóban, na és megfelel-e neked.
Ha kibírja nagy fényerőn a VB-t, már megérte, már ha megalkudtok. :)

(#12732) Roland93 válasza c4 (#12731) üzenetére


Roland93
aktív tag

Azt írja valahol a gép, hogy mennyi üzemóra van benne? :)

(#12733) c4 válasza Roland93 (#12732) üzenetére


c4
őstag

Menüben általában elérhető információ szokott lenni. De majd biztos jön egy acer tulaj és megmondja a frankót neked.

[ Szerkesztve ]

(#12734) Roland93 válasza c4 (#12733) üzenetére


Roland93
aktív tag

Pechemre le van merülve a távirányítójába az elem, így nem tudok belépni, Mind1 holnap veszek bele. Remélem kevés üzemóra van benne. :)

(#12735) Roland93


Roland93
aktív tag

Amúgy jónak számít ez a projektor? Ára mennyi lehetett új korában? :)

(#12736) epzon válasza c4 (#12702) üzenetére


epzon
őstag

Nem láttam még olyan DLP-t aminek ne láttam volna a szivárványát, főleg nem belépő kategóriában.

(#12737) epzon válasza yodamastah (#12718) üzenetére


epzon
őstag

egy kicsit sok lesz a marketingje a projektor.hu-nak....

(#12738) c4 válasza epzon (#12736) üzenetére


c4
őstag

Akkor neked LCD vagy az abból fejlesztett technológiák valók. Nincs ezzel baj.
Én is látom minimálisan 6x színkerékkel, de sokkal jobban zavarnak az LCD és egyéb technológiák hibái, illetve nem jön be a képük igazán. Nagyon drága modelleké sem. Micsinájjak', ez van. :)

Roland93

Ha 40-ért megvetted és be is kapcsol, nagyon jó. Ha 50-ért vetted, elmegy, ha 55-60-ért, akkor egy használt prezentációs vetítő, semmi több. :) Ha meg a VB alatt visszahozza az árát, vagy még hasznot is hoz, egyenesen kiváló vétel volt. :) 110 ezer volt asszem' újkorában.

[ Szerkesztve ]

(#12739) Gyeptegla válasza zkrizsa1 (#12726) üzenetére


Gyeptegla
tag

Sikerült kb. a két végletet megtalálnod, a Benq konferencia, azaz prezentációs fényerővel bír, az LG pedig otthonra tök sötétben mozizásra jó.

Kérdés hogy te mire akarod ezt használni, hol, és milyen képméretet akarsz elérni?

[ Szerkesztve ]

(#12740) Roland93 válasza c4 (#12738) üzenetére


Roland93
aktív tag

Még milyen típust ajánlatok ilyen kategóriában? :)

(#12741) c4 válasza Roland93 (#12740) üzenetére


c4
őstag

Már ilyen árkategóriában? Ez ennyiért jó, ha nem legyilkolt és az izzó nem utolsó perceit éli. Végül is kocsmai célra megfelel teljesen. Olyan eget verő különbségek nincsenek ezek közt a filléres prezis gépek közt. Hangosak, fényesek.. Házi-mozizni meg majd veszel egy lényegesen jobb készüléket esetleg. Ami pár százezerrel többe is fog fájni. :)

(#12742) Gyeptegla válasza epzon (#12737) üzenetére


Gyeptegla
tag

Nem értem a kritikád, elvileg a projektor.hu egy független oldal, és a tesztekből ítélve szerintem az is akar maradni.

(#12743) AVhelper válasza Roland93 (#12740) üzenetére


AVhelper
senior tag

Mindenképpen a HD TV közvetítés 16:9-es képarányához illeszkedő WXGA (1280x800 pixel) vagy "HD-ready" (1280x720 pixel), esetleg "Full HD" (1920x1080 pixel) felbontású vetítőt ajánlanék. Privátban küldök egy megfontolásra érdemes csomagajánlatot.

[ Szerkesztve ]

(#12744) zkrizsa1 válasza Gyeptegla (#12739) üzenetére


zkrizsa1
csendes tag

Szia!

Köszi szépen a választ! Igazából ezt a "prezentációs fényerőt" nem értem. Ez a Benq W523 3000 ANSI lumen fényerővel bír, ami nem kevesebb mint egy "házimozi" projektor fényereje. Pl. a Benq W1070-nek "csak" 2000 ANSI lumen a fényereje.

Otthonra szeretnék venni projektort és csak filmnézésre használnám. Képméretben kb. 84"-t vetítenék 16:9-ben. Milyen készüléket ajánlanál? (A Led-est időközben elvetettem, mert valóban nagyon kicsi a fényereje)

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#12745) jracz válasza zkrizsa1 (#12744) üzenetére


jracz
tag

84"-hez bőven elég a ledes LG fényereje. Csak a 3D felejtős, ahhoz kevés.
Én 106"-en mozizok ugyanezzel a fényerővel.
Szóval ne vesd el az LG-t.
:DD

(#12746) c4 válasza jracz (#12745) üzenetére


c4
őstag

Na meg 3D-ben még nem láttam, olvastam sehol, hogy bármely vetítőnek sok lett volna a fényereje. :)
A Sim2 most 5000 lumennél tart, és Yoda még nem írta, hogy elég, túl sok... : :DDD

(#12747) zkrizsa1 válasza jracz (#12745) üzenetére


zkrizsa1
csendes tag

Szia!

Köszi. 2 dolog miatt hajlok a Benq felé. Az egyik, hogy nagyobb a fényereje ->3D, illetve olcsóbb (igaz nem sokkal). Egyedül ez az "irodai" megnevezés foglalkoztat, amit nem teljesen értek, hogy mit is jelent pontosan. Minden paraméterében azonos bármilyen más átlag projektorral. Mitől "irodai" egy 1280 x 800 WVGA felbontású, 3D-s, 3000 ANSI lumenes, 13000:1 Kontrasztarányú projektor?

(#12748) c4 válasza zkrizsa1 (#12747) üzenetére


c4
őstag

Valójában a videofeldolgozó áramkörökben lehet eltérés. DC2, DC3 chip, HQV videoproci... ilyenek. Sajna nem láttam a választott készüléked mellett az ilyen adatokat.
A 13000:1-hez adattal már lehet házi-mozizni is. Valójában egy mindenes belépő gépnek szánhatták, viszonylag kedvező áron.

[ Szerkesztve ]

(#12749) zkrizsa1 válasza c4 (#12748) üzenetére


zkrizsa1
csendes tag

Sziasztok!

Bekerült a képbe mégegy modell: Optoma H-180X 3D (most 149 k-ért adják)

Fényerõ 3000 ANSI lumen
Kontrasztarány 18000:1
Valós felbontás 1280 x 720
Maximális felbontás 1600x1200 pixel
Képarány 16:9

http://www.edigital.hu/Televizio_es_szorakozas/Projektor/Optoma_H-180X_3D_Projektor-p373095.html

Melyik jobb választás szerintetek otthoni filmnézéshez. Ez vagy a Benq MW-523?

[ Szerkesztve ]

(#12750) c4 válasza zkrizsa1 (#12749) üzenetére


c4
őstag

A papíron jobb kontrasztarány az Optoma felé hajlítaná a mérleg nyelvét... de...
Hasonszőrű gép mindkettő, egy igazi táltos, minden az egyben belépőmodellek.
Egy A/B teszten kiderülne, melyik jobb optikájú, halkabb, kevésbé szivárványozó... Na de ezt a tesztet szerintem felejtsük el. Jó kérdés...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.