Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11489) Chal


Chal
addikt

Kis közjáték kábel ügyben, hátha érdekel valakit:

Váltottam tegnap az Audioquest supportjával néhány emailt annak kapcsán, hogy foglaljanak állást a prémium kábelek színvisszaadásával kapcsolatban, illetve hogy befolyásolhatják e ezen termékek egy ditigális streamban levő adatcsomagok tartalmát olyan formában, hogy az bármilyen hatással legyen pl. a kép élességére vagy a színeire nézve.

A válaszok érdekesek voltak, eleinte az analóg audió világból hoztak példákat, és azzal próbálták alátámasztani hogy mennyire fontos a jó minőségű kábel. A válaszomban megkértem őket, hogy szorítkozzunk a kérdésre ha lehet, szóval engem kifejezetten a HDMI érdekel. Erre már egy homályosabb válasz érkezett, ami arról szólt, hogy a kábel nem tud javítani a jelen, csak abban segít hogy kevésbé torzuljon. Jeleztem hogy értem ezt is, de továbbra sem erre vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy konkrétan milyen területen is érzékelhető a javulás egy OEM kábelhez képest. Két csoportra osztottam nekik a választási lehetőségeket, és megkértem hogy bökjenek rá, vagy írjanak hozzá, ha szerintük hiányos.

Csoport 1:

Digitális zajok, szinkronvesztés.

Csoport 2:

A képi/hangtartalom globális minőségromlása, mint pl. színtércsökkenés, színárnyalatok "elmászása", életlenebb kép.

Lezárásként csak egy fél soros választ adtak (gondolom már nagyon unták a dolgot), ami egy felsorolás volt a lehetséges torzításokra, amiket egy gyengébb minőségű kábel okoz, idézem:

"Distortion can cause glitches, pixellation & jitter."

Egyébként aki olvasta a hsz-eimet ebben a témában, az tudja, hogy én is tisztában voltam ezzel, de egyszerűen marhára kíváncsi voltam, hogy a sokat emlegetett prémium gyártó hivatalos válasza mégis mi lehet a kérdésben. Az tisztán látszott, hogy próbáltak kihátrálni (hiszen az üzlet az üzlet), és diplomatikus mellébeszéléssel elterelni a témát a lényegről, viszont miután "sarokba szorítottam őket" sem adtak fals választ, és végül is bevállalták amit be kell.
Emiatt roppantul tisztelem őket (nomeg azért is hogy időt nem kímélve levelezgettek egy magyar okostojással :D :D ). Korrekt cég, korrekt supporrtal, ha valaha szükségem lesz minőségi HDMI kábelre, biztosan tőlük fogok
vásárolni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.