Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-21 14:17:30

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77391) sb válasza Mozaart (#77389) üzenetére


sb
veterán

Nem biztos, hogy átment amit mondani akartam.
Tehát:
1. 40+ éves a sín: erre írtam, hogy én is betudtam ennek, nem különösebben zavart.
(2. Még úgy sem, hogy ha ráépítem valamire, akkor sem tart rendesen. ;) Már laza is, stud-ra rakva sem lesz teljesen egyenes. A 40 éves kor mellé pedig odatettem, hogy van emlék miszerint nem volt ez sokkal jobb régen sem.)
3. Akkor háborodtam fel amikor megláttam a 120k-s, friss, ropogós Orient Expresszen ugyanezt. Újan.
a. És még azon sem magán a tényen, hogy ilyen valami... becsúszhat.
b. Inkább a tendencián, hogy bár változtattak a tételen (a régi b jelzésű ID, az "új" - igazából az is 20-30 éves - már c, mégis olyanba futnak bele ami visszatérő dolog.

A 2. pont csak egy kis kötekedés, szerintem érthető, hogy nem a 40 éves alkatrésszel van gondom, és nem is egyedi hibákkal. A 3.b az amire leginkább csóválom a fejem.

ps: Érdekes, ezt hittem Legóbérenc leszek, mert alapvetően megértő voltam a hibákkal. :D

szerk: Egyébként ha kizoomolunk akkor szerintem a hosszú plate-eknél általánosan látszik, hogy nem feltétlen teljesen egyenesek. Főleg a vékonyak, nem egy 16x16-osra gondolok, de 1-2x10+ szintén nem atompontosak szvsz 100.000%-ban.
Mintha brick szinten is szó lett volna nagyobb épületeknél erről, talán a Loop Coasternél... inkább állnak kisebb elemekből. :F

@Gizmo86
Nem akarlak cáfolni. Ezért írtam inkább azt, hogy én nem vállalkozom statisztikai kijelentésre, mert nincs elég mintám. Az, hogy nekem régen minden clip széttört, most meg kevésbé... vagy ugyanez a minifig repedt karokkal... más meg itt mutatja be napi szinten a friss törötteket. Nem tudom megcáfolni őket, téged fordítva sem, hogy régen volt szar, most meg jó. De a másik irányt sem látom - magamnál. Másnál meg igen.
(Karokat pedig nehéz repeszteni, az ritkán user error, clipet annál könnyebb, de emlékszem, hogy gyerekként sem mert ránézni sem, nemhogy feszegetni, pattintgatni ki-be napestig, és mégis törtek. A gyerekek sokszor most is hülyének néznek, ha felülről becsúsztatok vmit a clip-be bepattintás helyett. :D)

Annyi biztos, hogy se régen se most nem volt a Lego tökéletes. Ettől még szumma elég jó, lásd műanyag és mégis megvannak a 40 éves cuccok is. Újnál és főleg ilyen árban mégis sokszor hiba csúszik be. Az meg végképp gáz amikor érthetetlenek a hibák, azt nem oldják meg amit máshol/máskor igen. Engem utóbbi bosszant a leginkább.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.