Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77701) sb válasza xcvbxcvb (#77695) üzenetére


sb
veterán

Ahol kapni azok a boltok is csak valahogy nepperkedik.
szerk: Lásd LShun, pontosan. :)

[ Szerkesztve ]

(#77702) RapaNui1 válasza sb (#77665) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Én el szeretném adni őket bízva abban, hogy kereshetek velük egy kicsit, de ha végül árában sikerül eladni az se probléma. Szívesen megtartanám de a pénzem nekem se végtelen, és nem a kimondott nyerészkedés hajt mert a szívem szakadt meg a tavalyi szettek eladásakor is hanem az a tudat, hogy ebből az összegből mennyi minden más készletet vehetek meg amelyek most jönnek még csak ki. Nem gondolom, ha itt bárkit oly mértékben felvetne a pénz hogy ezen készletek eladásával foglalkozna és szerintem szíve szerint mindenki megtartaná őket, sőt mindenből kettőt vennénk egyet kirakásra egyet csak úgy a gyűjtés és a birtoklás miatt.

(#77703) Mozaart


Mozaart
aktív tag

Csere érdekel Vonatos Kölök cserébe Basil The Bat Lord-ért. Tehát Vonatos Kölköt tudok adni.

Gondosan picit megvágva, dobozból ki nem szedve. :R

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#77704) petya86


petya86
csendes tag

Egy képkocka a LEGO hivatalos Medieval Town Square videójából. Szerintem easter egg. Ha valóban lesz lovagi torna készlet, akkor tőlem hallottátok először :D

(#77705) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Szfvár auchanban nincs közpkori vár. 1 db viking falu van és 3 db executor.
A creator főutca 30000(!!!), űrállomás 15000, orchidea 15000
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

(#77706) Djuree válasza petya86 (#77704) üzenetére


Djuree
félisten

ú de jó lenne, epic a régi is!

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#77707) Djuree válasza Mozaart (#77703) üzenetére


Djuree
félisten

szetintem ember nincs aki ilyen cserét csinálna veled. :DDD

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#77708) Balesz1899 válasza balint82 (#77688) üzenetére


Balesz1899
aktív tag

Egy viking falura vevő lennék így, ha megoldható. :) sajnos egyáltalán nem járok auchanba, teljesen kiesik mindegyik, de azt a készletet nagyon szeretném.

(#77709) Throme válasza sb (#77635) üzenetére


Throme
veterán

..szólsz és vesszük... :K

ez a rohadt szett nem akar olcsóbb lenni... dicstelenül fogja végezni... ;]

[ Szerkesztve ]

(#77710) xcvbxcvb válasza petya86 (#77704) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Itt van a bemutató videója [link].
A gobelin a 375-ös sárga vár és a 383-as lovagi tornát mutatja a régi katalógusból.
Látszanak a kockából épített lovak. Persze attól lehet még lovagi torna a jövőben.

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#77711) Llew


Llew
senior tag

Végre kint vannak a 10332 Medieval Town Square nagy felbontású képei erre nem végre arról van szó. Ennyire senkit nem érdekel? (Amíg írtam csak elkezdődött)

Akkor kezdem én. szerintem:

Vegyesek az érzelmeim. Összességében tetszik, egy jó nagy játszós készlet, de Icons szinten szerintem gyenge. Bőven lehetett volna jobb.

A figura felhozatal szerintem kimondottan jó lett. Castle rajongóknak mindig nagy bánata a civil figurák hiánya. Itt most 8 figurára kapunk 6 új torzót, nőit férfit vegyesen és vissza tér a Wolfpack. Instant PaB készlet hiány a következő félévre. 1 katona bőven elég, és 1 civil újrahasználat belefér. Talán hajakban, fejfedőkben lehetett volna egy kis újítás. A barna forestman sapkát sok helyen hiányolják.

Az épületek rendben vannak, az hogy tényleges várost sejtetve többféle épületet elsőre kihoztak az elemszámból az pozitív. A 6067 megidézése miatt a toronnyal és a piros épülettel jár a pacsi. Ugyanakkor ezt a LKC-b-l már ismert szalma tető(?) imitáló technikát túlhasználtnak érzem, még ha külön színű is. Elég sok elemet felemészt, és a darabszám talán jobb lett volna másra. Vele szemben meg ott vannak a másik oldalon a szinte csupasz plate tetők. Kicsit olyan mintha későn kaptak volna észbe, hogy már be kell férni az elemszámba és az utolsó két épületre gyorsan minimalizálták az elemeket.
A fogadóra talán mehetett volna a Blacksmith féle nagy csempés tető. Vagy valamelyikre egy sima, hagyományos slope-os verzió.

Amit még nem szeretek, az az ablakokon a zsalutáblák imitálása. Már régen nincs forgalomban a régi keretre rögzíthető, mozgatható verzió

de ennek a mellé rögzített tile megoldásnak szerintem semmi értelme. Persze lehet építeni most is csak túl vastag lesz egy plate+tile verzióból. Erre kitalálhatnának valami új megoldást.

A belső terek ennyi alapján elég kidolgozottak. Nem egy LKC, de a MF-nél jobb. Egy középút. Mondjuk a sakk az kicsit viccesen túlméretezett.

Ami viszont szerintem gyenge pont az az állatok. A szürke kecske remek, de lehetett volna kettő. Így nagyon olyan nesztek egy kecske, aztán legyen elég. Nekem olyan kihangsúlyozottan a mimimumra törekedés érzésem van tőle.
Lehet érvelni, hogy ez egy várostér nem egy tanya, de a kecske karám miatt eleve nem nagyváros, hanem vidék jellege van a készletnek, oda meg elférne még egy tehén, borjú, bárány vagy pár csirke. Vagy akár az adószedőnek/nemesnek egy fekete ló. Persze ezek pótolhatóak pabról, de az nem ugyanaz.
Anno az előd 10193: Medieval Market Village-ben két tehén és egy ló volt, amik azért komolyabbak mint egy kecske. A 7189: Mill Village Raid-ben meg 663 elem között 4 festett állat.

A legfájóbbat a legvégére hagytam. Minden zászló/tábla/felirat/festmény matrica! A 2x1-estől a legnagyobbig. Ha jól számolom 9-10 darab egy 90 ezres készletben. Egyet nem sikerült nyomtatni. Ez nagyon béna.

Minden negatívum ellenére tetszik, biztosan beszerzős lesz, de nagyon látszik a dekára mért elemszám/költség. Spórolnak a drága elemeken, formákon (állatok, printek) pedig szerintem sokan becseréltünk volna párszáz sima elemet ezekre. Főleg, hogy sok helyen biztosan itt is megy majd a felesleges elemnövelés.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#77712) HellGreg


HellGreg
őstag

Érdekes ez az Auchan pontgyűjtés, 2 szett (vár, SC) tavaly is volt, de nagyon örülök a várnak 25k-ért, így meglesz az 5 belőle :DD

(#77713) RapaNui1 válasza Llew (#77711) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Én korábban is mondtam már, hogy nekem nagyon tetszik, ahogy a Hófehérkés történet is vagy a D&D készlet. Szerintem irtó jól fog mutatni a Viking falu, a Középkori kovács meg a Hófehérke szett között. Kicsit még magas az ára, de 30% minusszal már jó lehet.

Más: számít rajtam kívül más is idén is store akcióra? Szerintem ha lesz benne lesz a Gringotts, az Orient expressz, Viking falu, Természettudományi múzeum és talán a Düne vagy akár Középkori falu szett. Tavaly is nagy meglepetés volt számomra a Riwendell, meg az Alpesi ház, holott új és népszerű készletekről volt szó.

Szóval mindenképp megvárom az április májust, ha addig nem tudom 25-30% kedvezménnyel beszerezni őket, márpedig eddig nagyon úgy néz ki hogy jófogáson és máshol sem akarnak 10-15% alá menni az eladók a bolti árhoz képest, mintha megfordult volna a világ.

Mindenki azt mondja nincs pénz, közben a készletek ára a tavalyi 20-30% minuszhoz képest a kanyarban sincs és mégis viszik mint a cukrot.

(#77714) Mozaart válasza Djuree (#77707) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Sebaj. Itthon is jó helye lesz. :D

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#77715) RapaNui1 válasza Mozaart (#77714) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Ha olyan helyen járok és ráakadok egyre és még nem találtál én cserélek veled. :)

Az a baj hogy eddig még vonatos fiúra sem akadtam nemhogy arra amit te keresel, vagyis inkább meguntam én is a keresgélést es vettem egy komplett sort egy sráctól pesten 17.800. pénzért, de azért még nem adom fel én sem, végre tudom használni a brick search-ot is, így már némileg könnyebb lesz.

[ Szerkesztve ]

(#77716) sb válasza Llew (#77711) üzenetére


sb
veterán

Goto 77363

Akkor sok minden nem volt látható, meg nem is vagyok téma szakértő de nagy vonalakban stimmel: házak oké. Tető mondjuk tényleg gáz de összességében ez nem tűnik elspóroltnak. Az állatok meg igen.

Viszont hogy ne fért volna bele, lásd a 10k+ City farmos készletet... de hivatkoztam már sokszor a Friends, kifejezetten kicsi készletekre, nemhogy állattal, hanem általában évente egy fél marék új állattal, formával.

(#77717) Llew válasza sb (#77716) üzenetére


Llew
senior tag

Én is ezt mondom, hogy simán kellett volna még bele állat. Ez van. Majd hozzácsapom PAb-ról.
A wolfpack figura kapcsán talán egy jópofa wolfpackes GWP is előkerül. Akkor meg muszáj lesz.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#77718) Dilikutya válasza sb (#77716) üzenetére


Dilikutya
félisten

Friends-nél az a ritka, ha nincs valami teljesen indokolatlan állat is a készletben.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#77719) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Na a vasúti készlet is lassan sold out, aztán a hetvégén remélem a western is és marad a párizsi utca. Kiváncsi leszek hogy a 20. nap végére vajon az is elfogy-e?

(#77720) balint82 válasza RapaNui1 (#77719) üzenetére


balint82
senior tag

Jó lassan fogynak el, az első kört ilyenkor már rég gyártották :D

Google Pixel 4a

(#77721) RapaNui1 válasza balint82 (#77720) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Azért azt elfelejtetted, hogy itt 30.000.db-ról beszélünk/készlet. Ha ezt nézzük akkor lehet hogy a 10.000. darab sokkal korábban elfogyott készletenként mint tavaly. Az 5-ből3-nak már így is annyi, a western is el fogja érni a maximumot, a párizsi utca az egyetlen kérdéses dolog, de ezt tudtuk eddig is.

[ Szerkesztve ]

(#77722) balint82 válasza RapaNui1 (#77721) üzenetére


balint82
senior tag

Tisztában vagyok vele :).
De a várból indultam ki, a korábbi években azért nem volt ekkora különbség az egyes szettek soldouttá válása között.

Google Pixel 4a

(#77723) Djuree válasza balint82 (#77720) üzenetére


Djuree
félisten

most 3x annyi van...ezért se lesz akkora biznisz belőle...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#77724) negyedes


negyedes
addikt

Folytattam az Ornithopter osszerakasat, tegnap este kedvesem is besegitett, ugy elrepult az ido, hogy vacsorazni sem ultunk le. :C


Eddig nagyon elvezetes az osszerakasa, kicsivel jobban lekot mint pl a Viper droid epitese (az sem volt rossz, ott csak a szokasos lego kockak voltak) a sok mozgo elem miatt. Szeretek rajoni, hogyan is terveztek meg a mozgast. :D

Ami minuszt veltem felvedezni, az az hogy sok kockan latszik az ontesi munkalat (van egy potty vagy kis hiba a felszinen, ott ahol fel van fogva a matricara). Az egyik minifignek a hajaban van egy szabalyos lyuk, amire nem tudtam rajoni hogy miert. :Y

Szerk: tegnap liveban a VR -es sracok a Speedzone ellen legoztak, ugyan ezt a szettet raktak ki (a ket Pista legozott).

[ Szerkesztve ]

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#77725) RapaNui1 válasza negyedes (#77724) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Jó kis összetett bonyolult szerkezet lesz.

Az apró pöttyök azok az öntés során az öntési formában lévő betöltési nyílások helye.

Mindegyiken megtalálható, bár korábban már én is megjegyeztem, hogy nem értem az olyan elemeknél melyekre matrica is felkerül miért nem tervezik át az öntőformát, hogy a nyílás ne a matrica felőli oldalára kerüljön, mert valóban légrés marad köztük ami nem praktikus és főleg nem esztétikus.

Sok minden van melyeket az évek soran kbalage is jelzett már a Lego felé, aztán hogy ezekből mit fogadott meg a Lego arra csak ő tudna talán válaszolni.

Szóval ez nem hiba, egyszerűen így gyártják.

(#77726) negyedes válasza RapaNui1 (#77725) üzenetére


negyedes
addikt

Igen, ismerem az ontesi folyamatot. :K Mondjuk annyira nem zavaro, mert az ilyen kockak alltalaban bent vannak a szerkezet belseneben, de akkor is neha oda kell figyelni hogy befele nezzen az ontesi maradvany.

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#77727) Dilikutya válasza negyedes (#77724) üzenetére


Dilikutya
félisten

A figura haján a lyuk kiegészítőnek van.
Két Tiana figurának van ilyen haja, egy gyűjthető Disney 100-nak, meg egy Friend-szerűnek

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#77728) NorDezs


NorDezs
senior tag

Nem tudom, hogy volt-e már eMAG-on ajándék valentin napi készlet bizonyos szettekhez.

(#77729) Llew válasza se4ever2 (#77654) üzenetére


Llew
senior tag

Auchan matricagyűjtésnél mindenképpen kell a hűsegkártya is?

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#77730) Djuree válasza Llew (#77729) üzenetére


Djuree
félisten

nem hinném, csak akkor papír alapon kapod nem digitálisan.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#77731) negyedes válasza Dilikutya (#77727) üzenetére


negyedes
addikt

Ah, ok reuse mas figuraktol. :DDD

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#77732) Llew válasza negyedes (#77731) üzenetére


Llew
senior tag

Azert hajakat ritkan csinalnak egyedit, max ha nagyon speci a hajviselete a licenszelt szereplőnek.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#77733) Prendergast válasza Llew (#77711) üzenetére


Prendergast
csendes tag

Erről a figuráról csak nekem ugrik be a Szolgálólány meséje?

[ Szerkesztve ]

"We're really sorry, Prendergast. We tried and tried but could not fit your fucking name on the cake!"

(#77734) Llew válasza Prendergast (#77733) üzenetére


Llew
senior tag

Nem hiszem, de én csak cimből ismerem a sorozatot. Mondjuk jo felvetés. :)

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#77735) balint82 válasza Prendergast (#77733) üzenetére


balint82
senior tag

Nekem az Amerikai pite ugrik be :)

Google Pixel 4a

(#77736) Djuree válasza Prendergast (#77733) üzenetére


Djuree
félisten

nemtom, Isten óvjon hogy ilyesmit kelljen néznem. :DDD

más: jött a mail hogy feladták a concorde-ot ami utánrendelős volt, 3 hete rendeltem.

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#77737) Prendergast válasza balint82 (#77735) üzenetére


Prendergast
csendes tag

Mindenki megtalálhatja benne a közös kapcsolódási pontot a saját életéhez :D

"We're really sorry, Prendergast. We tried and tried but could not fit your fucking name on the cake!"

(#77738) sb válasza Llew (#77711) üzenetére


sb
veterán

Kifelejtettem a zsalukat.
Szóval elvileg létezett ilyen megoldás is: 60800/60800a
Az ablak mellett elvisz egy-egy stud szélességet a clip-ekkel de cserébe bármi berakható ablakként a kettő közé, és a lényeg, hogy ezt 2022-ben még javában gyártották több készletbe is:

[ Szerkesztve ]

(#77739) Prendergast válasza sb (#77738) üzenetére


Prendergast
csendes tag

Azóta a Lego sokat fejlődött, és egy korszakalkotó megoldással helyettesítette azt az elemet:

"We're really sorry, Prendergast. We tried and tried but could not fit your fucking name on the cake!"

(#77740) balint82 válasza Prendergast (#77739) üzenetére


balint82
senior tag

:C

Google Pixel 4a

(#77741) Dilikutya válasza Prendergast (#77739) üzenetére


Dilikutya
félisten

3068bp40

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#77742) balint82 válasza Dilikutya (#77741) üzenetére


balint82
senior tag

Legutoljára egy 2002-es szettben volt ez...

Google Pixel 4a

(#77743) Dilikutya válasza balint82 (#77742) üzenetére


Dilikutya
félisten

Igen, de jól látszik, hogy megoldható. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#77744) Pötyi válasza balint82 (#77742) üzenetére


Pötyi
őstag

Számít, hogy mikor volt utoljára gyártásban? Rituálisan megsemmisítették az eredeti képfájlt? Tűzbe vetették az egyetlen, eredeti .jpg-t tartalmazó floppylemezt?

:DDD

QNX is cool!

(#77745) sb válasza Pötyi (#77744) üzenetére


sb
veterán

Digitális adattárolás ügyben elég visszaolvasnod... :)
Vagy lásd kecske-öntőforma. Úgy veszett el minden más dokumentummal együtt, hogy gyakorlatilag azt se tudták mi az a kecske. Állítólag szavuk sincs rá arrafelé azóta. :)

@Prendergast
:D :D

(#77746) umek


umek
tag

Rózsacsokor 10328 Auchanban 17990 online vásárlás esetén pár napig.

Légy korrekt.

(#77747) Pötyi válasza sb (#77745) üzenetére


Pötyi
őstag

Igen, az az öntőforma-elvesztés is felvet érdekes kérdéseket. Ha jól tudom, a Lego cég egy piaci cég, aminek első és legfontosabb dolga a bevétel szerzése kellene legyen a részvényesek számára. Namármost ha a vásárlók részéről van igény egy adott alkatrészre, akkor miért nem tesz meg mindent a Lego cég annak érdekében, hogy ezt a számára is lehető legrentábilisabb módon (úgy, hogy ő is jól járjon) kiszolgálja? Például miért nem csináltak egy olyan kampányt, hogy ha crowdfundingban összedobnak az emberek elegendő pénzt egy elveszett öntőforma újragyártására, akkor nagy kegyesen elkészítené és újra fröccsöntene vele, és az azzal legyártott alkatrészeket szintén pénzért vennék meg a vásárlók? Vagyis neki tényleg nem kerülne semmibe, hiszen közösségileg lenne megfinanszírozva. Az ABS műanyagot pedig pénzért adhatná el.

Beszállnék én is ilyen öntőforma-újragyártás-finanszírozásba és ha újra gyártásba tennék pld. az egyenes monorail sínt, vennék kábé egy kilométernyit.

QNX is cool!

(#77748) Dilikutya válasza Pötyi (#77747) üzenetére


Dilikutya
félisten

De aztán csak lett újra kecske. Ránézésre megyezik a régivel, szóval ha el is veszett a forma, koppra lemásolták.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#77749) yahagyma válasza Llew (#77650) üzenetére


yahagyma
tag

Én magamnak vettem a várat, nem eladásra. Szvsz a 30000 db-nál már nem annyira exkluzív, de biztosan vannak sokan a "nepperkedés" miatt vették.

Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...

(#77750) sb válasza Dilikutya (#77748) üzenetére


sb
veterán

Szerintem csak ironizált. Legalábbis remélem.
Minden héten megbeszéljük hány zsák új Friends állat vagy bármi keletkezik tök új formával. :)

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.