Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77351) Throme válasza HUN_Sector (#77345) üzenetére


Throme
veterán

Klassz hajó! Nálam a minden az egyben hajó a 31109 cretor. Ez kapott csontvázakat, kalózokat... helytakarékos megoldás.
A vitorlák tetszenek, pláne, hogy az is legó.

(gyerekkoromban a "medzsókat" egyszer felpakoltam a konvektorra - még az volt - és a lambo countach egyik kereke megolvadt, olyan lett, mintha defektet kapott volna... szóval csak óvatosan ezekkel a fűtőtestekkel ;) )

(#77352) lilaűrhajós válasza HUN_Sector (#77345) üzenetére


lilaűrhajós
újonc

Én a 6243-as Brickbeard's Bounty-t pimpeltem, de még a témaidegen 6493 Flying Time Vessel-ből is kijött egy kisebb hajó.

(#77353) HUN_Sector válasza Throme (#77351) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

régi képek, vagy 5 éve volt. A mostani lakásban nincs fűtőtest és amúgy ott is nyári fotó volt :D

(#77354) backdraft81 válasza umek (#77338) üzenetére


backdraft81
csendes újonc

Karácsonyra leptem én is meg magam a 42155-os Batcycle-val. Nekem is nagyon tetszik. Jó szett. :)

[kép]

[kép]

[ Szerkesztve ]

(#77355) Dilikutya válasza HUN_Sector (#77348) üzenetére


Dilikutya
félisten

Ilyen méretű hajót soha nem árulnának 10-12 ezerért. Hiába 200-300 elem, a hajótest megdobná az árat. A többi elem nem vészes, a 6271-nek sincs nagy felépítménye. Meg is nézem, ez mennyiből jönne ki, a Creator kalózoknak lehetne ellenség. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#77356) Gizmo86


Gizmo86
csendes tag

Én alapvetően szerintem elég megengedő vagyok a hibákkal kapcsolatban, pl. soha nem izgatott, ha egy szettben akár egész jelentős színárnyalat eltérések voltak, vagy, ha pl. karcos kicsit az üveg, stb. Viszont most először volt az, hogy sikerült felcsesznie egy szettnek, ami az Orient Express. Az elrontott feliratokról már tudtam előre, de mivel azokat cseréli az ügyfélszolgálat, így úgy voltam, hogy ok, nem probléma. Még jó, hogy kicsit kutakodtam mielőtt írtam nekik, mert rátaláltam a másik ismert hibára is, a rossz színnel nyomott matricaívre. Úgyhogy akkor abból is kértem egy javított verziót.
Tegnap elkezdtük összerakni, az elején a síneket kell, amihez ilyen single rail elemek vannak. Na ezek kb mind meg vannak hajolva. Nem kicsit. Ha odapattintom a helyére, akkor valamennyit biztos jelent az, hogy odaszorul a bütykökhöz, de úgy sem kóser a dolog, ránézésre azonnal látszik. Lehet várni kellett volna az ügyfélszolgálatos maillel... :D

Furcsaság még, hogy egy elem közvetlen a dobozban kallódott zacskón kívül, de nem azért, mert ki volt szakadva valamelyik.
Az ilyen (számomra) apróságokat nem is írom le mind, hogy pl. a nyomtatott csempén karc van ésatöbbi.
Még most fejeztük be az első kocsit, remélem a többi részénél nem ér valami meglepetés már.

Előtte a múzeumot raktam össze, ott volt több illeszkedési nehzéség is, ami egész egyszerűen abból fakad, hogy nagyobbak az elemeknél a méretbeli eltérések, mint kellene. Az utcán a csempéket mikor lepakoltam, ott is már tényleg elég irritáló lett az, hogy mennyire nincsenek egy vonalban. Összehasonlítva régebbi modulárisok utcafrontjával ég és föld. lletve a főbejáratnak az egyik üvegajtaja sem volt kóser, az úgy lötyögött, mint az állat. Pont folyamatban volt egy bricklinkes rendelésem akkor és pont volt ott ilyen elem, szóval vettem egyet, kicseréltem és azzal tökéletes.
Szóval így nem tudom, nekem elég magasan van az ingerküszöb, de mostanság kezdi már átlépni nálam is minőség terén.

(#77357) Crus válasza Gizmo86 (#77356) üzenetére


Crus
őstag

De most komolyan: Nem lehet ez ellen valamit tenni? Mert pl. én jeleztem már az ügyfélszolgálatnak (még az amcsinak is!), de csak maszatolós választ kaptam, meg azt, ha valamelyik elem nagyon gáz, akkor küldjem vissza, cserélik. De baz... ilyen 100k-s készleteknél ne kelljen már állandóan azzal foglalkozni, hogy küldözgetünk egymásnak alkatrészeket. Azért nem egy Duplo, ahol whateva', hogy mi és mennyire pontos.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#77358) LÁZ válasza Crus (#77357) üzenetére


LÁZ
Topikgazda

valszeg ha vmi összvilági petíciót kezdeményezne vki, és összeverődne pl 100k v több petícionista, már biztos érdekelné őket....egy kicsit :U

pont most néztem a balázsféle designer vonatlakot, hát, ott is volt egy kevés cug a [téglák között] :U ...

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#77359) Crus válasza LÁZ (#77358) üzenetére


Crus
őstag

Sigh... akkor vagyunk itt max. 10-en, akiknek ez lényeges, a többség meg tojik rá, csak játéknak tekinti, vagy ki sem bontott befektetésnek, amin majd túlad, így nem érdekli. :-/

ÁK véleményeken szoktam néha kiakadni, hogy van olyan készlet, ahol mindegyikben garantáltan ott van a hiba, mert úgy gyártották le, de szó szerint a 99%-ot nem érdekli, vagy fel sem tűnik neki. Jóvanazúgy'.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#77360) umek válasza backdraft81 (#77354) üzenetére


umek
tag

Hú, látom van ott még pár Bat-szépség :R

És amúgy ami elsőre feltűnt a motor kapcsán, az a mérete, kisebbre számítottunk, gyerek is teljesen odavolt. Meg persze a hátsó kerék is eszméletlen jól néz ki.

Meg amin jót nevettem, az az ülés, biztos töri Bruce fenekét. :DDD De az az elem is jól mutat egyébként.

Throme: Eddig egyáltalán nem tűnt fel ez a látszó elem dolog, de most, hogy írtad megnéztem, és tényleg. Viszont az én szememnek egyáltalán nem zavaró.

Igen, a MOC-ok közül a klasszikus batmobile nagyon tetszik, puhítom a gyereket, de egyelőre mereven elzárkózik. :DDD

[ Szerkesztve ]

Légy korrekt.

(#77361) ripla válasza Gizmo86 (#77356) üzenetére


ripla
őstag

Egyre igénytelenebb a LEGO sajnos, és nem tudom hogy ez az új alapanyagok miatt van, hogy nem annyira stabilak mint a régiek, vagy mi más lehet az oka. Új öntőformák? Oda nem figyelés? Kapkodás? "Úgy is megveszik, jó lesz az úgy"? Betanított külföldi vendégmunkások itt is?

Tényleg nem tudom, de egyre többször futok bele én is ilyenekbe. Volt már olyan alkatrészem pluszban a készletben, egy 1*1-es átlátszó kocka, beraktam a többi közé ahol a plusz alkatrészeket gyűjtöm, tehát egyszer sem volt használva, a gyári dobozból egyenesen a gyűjtőfiókba ment, a múltkor a kezembe akadt, szét volt repedve...

[ Szerkesztve ]

(#77362) edgR válasza ripla (#77361) üzenetére


edgR
őstag

Igen, érdekes módon a kínai gyár nyitása óta, az utóbbi 6-8 évben szaporodtak meg ezek az esetek :) Nem hiszem, hogy az addig szinte tökéletes közelinek tekinthető minőségből globálisan vett volna vissza a LEGO. Inkább azt tudom elképzelni, hogy vannak olyan üzemek, ahol a QA nem, vagy csak minimális formában létezik, és kicsi a kontroll, vagy egyszerűen csak nem tudják eléggé presszionálni őket Billundból. Emiatt pedig az ezekből a gyárakból származó alkatrészek jutnak a készletekbe, silányabb minőséget eredményezve.

(#77363) crocy válasza LÁZ (#77358) üzenetére


crocy
tag

jo hat a reszemröl ez igy skip lesz szerencsere. tul van arazva. ennyi penzert meg rakhattak volna bele elemeket, pl az ideas tervekben szereplö sarga javitomozdonyt.
igy netto lehuzas.
es akkor ki tudja, hogy tudod szintbe hozni train settekkel, lehet szet kell barmolni hozza az egesz belsejet, meg plusz elemeket venni a 87k-s alapcsomaghoz.... :N

ha mar kötött palya es kiallitasi darab, akkor ennek a kis fogaskerekünek szurkolok, bar jobb lenne a bricklink programban jönne ez is, mert akkor a lego nem cseszne szet az eredeti tervet.
[link]

(#77364) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Akit esetleg érdekel: Kockanapok LEGO® építmények kiállítása és játszóház Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban február 4-5-én.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#77365) 5150head


5150head
senior tag

- Gyűjtöm a legókat!
- Ó, tényleg? És milyen szetteket?
- Igen.

Biggest LEGO Set Collection! - Guinness World Records

Elnézést, ha már volt. :B

(#77366) Crus válasza 5150head (#77365) üzenetére


Crus
őstag

Fake. Duck Bricks-nek van tudtommal a legtöbb a bolygón.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#77367) HUN_Sector válasza Dilikutya (#77355) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Kalkulációban a city hajókhoz visztonyítottam. Ott is nagy, bár teljesen egybeöntött hajótesteket használnak. Anyagra kb ugyanakkora (sőt, nemrég még 4-5000 volt pl a horgászcsónak, saját hajótesttel)
Innen gondoltam ki egy számunkra jó árat :)

(#77368) Napfénysüti válasza ripla (#77361) üzenetére

Valahogy én is így látom, mintha esett volna a minőség az elmúlt pár évben. Most azt vettem észre hogy a fehér színű elemek különösen hajlamosak magukban elrepedni (a minifigekről már írtam korábban). :(
Megmondom őszintén, személy szerint egyre kevésbé vagyok hajlandó sok pénzt áldozni Legora ilyen minőség mellett. Lehet csak azért vagyok kitartó mert gyerekkorom kedvenc játéka meg az építés szórakoztat, és a lányaim szeretnek legózni. De drága szettet tuti nem veszek.

Més que un club!

(#77369) 5150head válasza Crus (#77366) üzenetére


5150head
senior tag

Nézted, hogy a feltöltő kicsoda? Nem gondolnám, hogy fake. Az official oldalon is fent van a fickó 21 JULY 2023 dátummal.
Érdemes a dolgoknak utánanézni, mielőtt kategórikusan kijelented hogy fake. :R

(#77370) maross válasza 5150head (#77369) üzenetére


maross
veterán

lehet a 8k+ ficko nem kert a guinessbol

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#77371) 5150head válasza maross (#77370) üzenetére


5150head
senior tag

Ezt mondjuk elhiszem. Akkor igazoltan ez gwr, ettől még nem értem miért lenne fake. :F

(#77372) kbalage2 válasza LÁZ (#77358) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Azért most jól meg kellett néznem az építményt közelről hogy mire gondolsz, de nem teljesen vágom :) Itt-ott valóban nem volt teljesen összenyomkodva, de majd megmondom a gyereknek hogy legközelebb szebben építse a falat mert itt kvaliti kontroll van :D

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#77373) manokaj


manokaj
tag

Kész lett a torony. Kinézetét és méretét tekintve is elég ütős lett. Ráadásul rengeteg minifigura is van hozzá.Plusz még, elég jól néznek ki a moduláris városban. .

(#77374) Neurotoxin válasza RangerFox (#77282) üzenetére


Neurotoxin
őstag

A Lego gondolkodását ismerve valószínűleg az új 1:8-as járgány a McLaren Artura lesz. V6 Hybrid (OK, a Peugeot 9x8 is az), azt meg kellő módon be lehet mutatni. A 750S-t nem tartom valószínűnek (bár annak a feneke izgalmasabb, csak nekem olyan semmilyen), de aztán kitudja, hogy mi lesz, én idén már csak ezt várom. Kiadhatnának egy új 1:12-es arányban épült autót is. Az 1:8 Mercedes F1 a dobozképeken nem tetszik, egyelőre elengedtem fejben...

@manokaj: Gratulálok hozzá, jól néz ki! :K

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#77375) LÁZ válasza kbalage2 (#77372) üzenetére


LÁZ
Topikgazda

6.00-05nél látszik némi rés a pajzson ;], de akkor lehet csak lankadt már a fegyelem, bár a függőleges résen nem biztos, hogy segít a jobban összerakás :DDD.

ps. ettől még trágyul a minőség sajnos :(((

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#77376) Crus válasza 5150head (#77369) üzenetére


Crus
őstag

Fake, mivel egészen biztosan nem az övé a legnagyobb Lego kollekció a világon. Ez ilyen egyszerű. A Guinessnek is érdemes lett volna utána nézni mielőtt baromságot, valótlan tartalmat posztolnak.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#77377) Crus válasza 5150head (#77371) üzenetére


Crus
őstag

Azért fake, mert ez NEM világrekord. Az, hogy bemegyek egy random fickóhoz, összeszámolom, hogy mennyi Legója van, az minden csak nem hiteles. Be kéne menni mondjuk még más fickókhoz is...

Videó és azóta még egy rakás készletet vett hozzá.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#77378) kbalage2 válasza LÁZ (#77375) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Ha jól látom a hátsó falra gondolsz. Valóban volt ott is mit összébbnyomni, de a függőleges átláthatóság nem tudom mennyire újdonság.

Elővettem az ömlesztettből jó karcos fekete kockákat, tuti mindegyik 10/20+ éves, szóval biztos nem a hanyatló nyugat/kínai bérgyártás friss termékei:

Ilyen szép változatos az átláthatóság az elemek között. Szerintem a LEGO felszállásból ilyen, sose volt és tán sose lesz légmentes illeszkedés.

(Mielőtt megkapom a magamét újra mint ügyeletes LEGO-bérenc) ettől függetlenül vannak gondok bőven, pl. az Orient Express sín-kunkorodást szerintem pont én mutogattam első körben, de olyasmik mint ez a "rés a pajzson" effekt egyszerűen a rendszer sajátjai, ez kb ilyen.

[ Szerkesztve ]

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#77379) ripla válasza kbalage2 (#77378) üzenetére


ripla
őstag

Hmm... ez mondjuk így valóban érdekes. Akkor ezek szerint mindig igénytelenek voltak. :D

(#77380) 5150head válasza Crus (#77377) üzenetére


5150head
senior tag

Azért, mert van egy videója amiben megmutatja milye van, és elmondja, hogy valószínűleg neki van a legtöbb Legoja és a nézők ezt elhiszik akkor az valid info. Ok. :R
A GWR tudtommal úgy műkdödik, hogy neked kell jelentkezni, hogy valamiben kiemelkedő vagy és ezt ellenőrzik. Az azért nem elvárható tőlük, hogy azt mondják: "Itt ez a csávó, leszámoltuk rohadt sok legója van, de amúgy van egy youtuber akinek valószínűleg több van, de ezt nem tudjuk ellenőrizni."
Egyébként lehet hogy valahol pl egy Orosz vagy Kínai pincében mégtöbb legó van mint DuckBricksnek, csak éppen nincs róla yt videó.
Remélem érted mire gondolok, ha nem az se gond, részemről itt a téma lezárva. :R

[ Szerkesztve ]

(#77381) Gubu0101 válasza Dilikutya (#77364) üzenetére


Gubu0101
veterán

Auchan-ben turheto keszlet szokott lenni?(Szolnok).1000+ os keszletek erdekelnenek. :R Vagy inkabb majd a mullerben nezzunk szet ?Jovohet szombaton lenne tervben,hogy kimegyunk.

[ Szerkesztve ]

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#77382) Dilikutya válasza Gubu0101 (#77381) üzenetére


Dilikutya
félisten

Auchan most nem a legjobb, telinek látszik, de Dreamzzz keszletek vannak sorban kirakva. Müller listaáras, de sok 2024-es szett van. Tescoban nincs nagy polc most, de így is van választék. 1000+ elemes készlet nem is nagyon van.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#77383) Gubu0101 válasza Dilikutya (#77382) üzenetére


Gubu0101
veterán

Koszi :R Akkor ugy keszulok,hogy marad a netes rendeles.Boltban meg a nezelodes :D

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#77384) Crus válasza 5150head (#77380) üzenetére


Crus
őstag

Na le is írtad a tényt... vannak még a fenti videóban linkeltnél nagyobb kollekciók, itt a gond. Ezzel az erővel az enyém a távolba nézés világrekordja, mert kihívtam ezt a röhejes bagázst, elnéztem 2km-t és enyém a világ legtávolabb ellátó embernek járó oklevél, mehet fel a YT-ra.
Remélem érted mire gondolok, ha nem az se gond, részemről itt a téma lezárva.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#77385) sb válasza Gizmo86 (#77356) üzenetére


sb
veterán

Én korábban már megemlékeztem erről, kb. 2-3x írtam már biztos az Orient Expresszről, Balázs videója alapján engem is ez a készlet volt ami a leginkább kiakasztott elkeserített az utóbbi időben. Nem voltam potenciális vevője de érdekelt és megnéztem, sztem elég sok hibába belefutottak ott.

Ebből pedig a sín az ami a leginkább szomorú szerintem. A kép egy a 773-as készletből van, 1980-ban jelent meg, tehát lassan 45 éves kb. ID alapján az újabb már másik variáns de a jelleg megmaradt sajnos. Én betudtam a korának bár emlékeztem, hogy gyerekkoromban sem állt ez sokkal egyenesebben... és amikor szembe jött az Orint akkor volt világos, hogy "ez ilyen", van, volt... lesz?

Általánosan, vagy épp erre felfűzve viszont én továbbra is azt látom, hogy régen sem volt sajnos sokkal jobb a Lego. Nem tudom megállapítani, hogy mikor volt több a hiba arányosan de nekem régről is ilyenek az emlékeim. Ha unalmas bocs, erről is írtam már, gyerekkoromban törő clip-ek, kezek, karok, ilyen deformitások, ez a hézagos illeszkedés ami most előjött szintén megvolt 30 éve, ez is ismerős... sőt, én több gonddal találkoztam érzésre akkor mint ma. Erről is értekeztünk már, sőt ugyanazt a készletet azonos időben vásárolva is összevetettük itt, hogy másnál több figura törött hónapokon belül, nálam nem.

Én nem tudok következtetni csak arra, hogy gond az biztosan van és, hogy nagyjából random.
És az arányra sem, darabra több lehet a probléma, de sokkal több készlet jön és brutál elemszámokkal. Lásd múltkori összefoglalót, 20-25db majdnem 3k db-os átlagszámmal? És emellé jön a tengernyi, sokkal, sokkal több 10-30k HUF közötti készlet.

Szerintem soha nem volt 100%-os a Lego, nem is lesz vélhetően. Eleve játékokat gyártanak, de nyilván sok ezekből kimutat mivel ők maguk nyomják rá a 18+ karikát és a 1-2-300k-s árcédulát... amitől még mindig játék/hobbi marad, csak k* drága, főleg a Balkánon. Ezt azért szem előtt kell tartani... minthogy másból sem kapunk szerintem kb. soha tökéletes terméket, sőt, néha kifejezetten kukagyanúsak, legyen az fél-egymillós elektronikai termék, vagy bármi.

Ettől ez nem jó, javítaniuk kéne a minőségellenőrzésen, de főleg ami engem zavar: az elkerülhető hibákon. Printelnek gumit a 10k-s készletre? A 30k-sra meg nem? A 30k-shoz (vagy 10k-shoz) van 3 új alkatrész? A 3k-s City/Friends zacsiban minden évben új kisállat? Akkor hátsó szélesebb slick?? Rosszul nyomott matricák?

Ezeken kellene javítani! Másfelől viszont el kell fogadni, hogy tökéletes nem lesz. (Szerencsére ennek azért nagyjából megfelelően állnak hozzá pl. pótlásnál, cserénél.) Az amatőr, semmibe nem kerülő hibákat szóvá kell tenni v. nem megvenni a terméket, előbb-utóbb vmit csak javítanak rajta. De pl. szvsz nem szabad összekeverni az egyéni preferenciákkal: miért nincs tile az oldalán, miért nem full fekete minden alkatrész. Szerintem ezek itt az utóbbi időben keveredtek a topicban, ezt nem sorolnám oda mint amikor hajlik a sín. Előbbi max dizájn probléma, de még inkább eltérés a Lego meg a vevő ízlése között, utóbbi meg hiba amit javítani illene. 30 év után meg nagyon ciki. Főleg ebben az árban.
(És akkor itt nem kezdek új fejezetet, de itt jönnének nálam az alternatív gyártók... Csak 99%-os a Lego? Akkor 98%-ért lehet, hogy jó a félárú másik is... esetleg a másik már Lego árban adja a szettet, de gyárt full fekete pin-es autókat, slicket ami egyéni preferencia szerint másnak jobban bejön... talán több lenne a konszenzus árban/minőségben/választhatóságban egy kevésbé koncentrált piacon)

(#77386) Fifaisshit válasza Crus (#77384) üzenetére


Fifaisshit
őstag

Látom ez a legnagyobb problémád :D
Szerintem írjál nekik mert szerinted nem hiteles egyik rekordjuk sem mert te megcáfolod :DD

(#77387) sb válasza Crus (#76186) üzenetére


sb
veterán

Őőő, izé, félve linkelem, de találtam jobbat:
:Y


Youtube

(#77388) sb válasza apholyon (#77341) üzenetére


sb
veterán

Nem tudom mennyire hasznos, még a Creator hajó beszerzés előtt nézelődtem, akkor még kapható volt PaB-on a 16x10x3-as hajó orr elem. Igaz, ott sem volt olcsó, de BL-nél jóval alacsonyabb áron ment és ott 1-2 gwp-vel lehetett még játszani...

Aztán jól megszűnt, én sem vettem... most sajnos nem barnában, hanem medium nougatban, de visszajött egy friss Mario szettben, talán PaB-on is előjön hamarosan.

(#77389) Mozaart válasza sb (#77385) üzenetére


Mozaart
aktív tag

A sín alkatrészhez :
1. 45. éves idén
2. amikor használod nem a levegőben van, hanem rendesen ráépíted valamire
3. a rendes vasúti sínek is 44 év után ilyenek lesznek.. :D videó

Amikor leveszi az ember az ilyen elemeket hajlamos egyik végéről lehántani, ezzel is görbítve. Akkurátusan a két végénél és középen felhajlítod brick separatorral.

De nem akarok én a rossz zsaru lenni. :D

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#77390) Gizmo86 válasza sb (#77385) üzenetére


Gizmo86
csendes tag

Gyerekkoromból van 2 ilyen sínem a 90-es évek közepéből, ezek szinte majd tökéletesen egyenesek. Ráadásul ezek nagyon nem voltak kímélve.
Szerintem ez az Orient Express-es sín gáz így, a sín alapra felépítve is szarul néz ki.

Van nekem is törött elem régebbről, pl. a hírhedt reddish brown szériából való dolgok meg gyerekkori cuccokból azok, amik extrém módon voltak használva. De összességében szerintem romló a tendencia.

[ Szerkesztve ]

(#77391) sb válasza Mozaart (#77389) üzenetére


sb
veterán

Nem biztos, hogy átment amit mondani akartam.
Tehát:
1. 40+ éves a sín: erre írtam, hogy én is betudtam ennek, nem különösebben zavart.
(2. Még úgy sem, hogy ha ráépítem valamire, akkor sem tart rendesen. ;) Már laza is, stud-ra rakva sem lesz teljesen egyenes. A 40 éves kor mellé pedig odatettem, hogy van emlék miszerint nem volt ez sokkal jobb régen sem.)
3. Akkor háborodtam fel amikor megláttam a 120k-s, friss, ropogós Orient Expresszen ugyanezt. Újan.
a. És még azon sem magán a tényen, hogy ilyen valami... becsúszhat.
b. Inkább a tendencián, hogy bár változtattak a tételen (a régi b jelzésű ID, az "új" - igazából az is 20-30 éves - már c, mégis olyanba futnak bele ami visszatérő dolog.

A 2. pont csak egy kis kötekedés, szerintem érthető, hogy nem a 40 éves alkatrésszel van gondom, és nem is egyedi hibákkal. A 3.b az amire leginkább csóválom a fejem.

ps: Érdekes, ezt hittem Legóbérenc leszek, mert alapvetően megértő voltam a hibákkal. :D

szerk: Egyébként ha kizoomolunk akkor szerintem a hosszú plate-eknél általánosan látszik, hogy nem feltétlen teljesen egyenesek. Főleg a vékonyak, nem egy 16x16-osra gondolok, de 1-2x10+ szintén nem atompontosak szvsz 100.000%-ban.
Mintha brick szinten is szó lett volna nagyobb épületeknél erről, talán a Loop Coasternél... inkább állnak kisebb elemekből. :F

@Gizmo86
Nem akarlak cáfolni. Ezért írtam inkább azt, hogy én nem vállalkozom statisztikai kijelentésre, mert nincs elég mintám. Az, hogy nekem régen minden clip széttört, most meg kevésbé... vagy ugyanez a minifig repedt karokkal... más meg itt mutatja be napi szinten a friss törötteket. Nem tudom megcáfolni őket, téged fordítva sem, hogy régen volt szar, most meg jó. De a másik irányt sem látom - magamnál. Másnál meg igen.
(Karokat pedig nehéz repeszteni, az ritkán user error, clipet annál könnyebb, de emlékszem, hogy gyerekként sem mert ránézni sem, nemhogy feszegetni, pattintgatni ki-be napestig, és mégis törtek. A gyerekek sokszor most is hülyének néznek, ha felülről becsúsztatok vmit a clip-be bepattintás helyett. :D)

Annyi biztos, hogy se régen se most nem volt a Lego tökéletes. Ettől még szumma elég jó, lásd műanyag és mégis megvannak a 40 éves cuccok is. Újnál és főleg ilyen árban mégis sokszor hiba csúszik be. Az meg végképp gáz amikor érthetetlenek a hibák, azt nem oldják meg amit máshol/máskor igen. Engem utóbbi bosszant a leginkább.

[ Szerkesztve ]

(#77392) Crus válasza Fifaisshit (#77386) üzenetére


Crus
őstag

Ahogy olvasom már megtette más... erről is lekéstem :-(

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#77393) turikoczka válasza Neurotoxin (#77374) üzenetére


turikoczka
aktív tag

Huhh elölről minden mclaren ilyen unalmas? Remélem ennél érdekesebbet találnak ki...

(#77394) Mozaart válasza sb (#77391) üzenetére


Mozaart
aktív tag

1 oke 2 oke 3 a oke

3b Igy mar ertem. De még igy se tudhatjuk hogy az osszes kiadott 21344 hibas a sin alkatresz. Csak mert egyben hibas.

Igazabol elkell fogadni lassan hogy manapsag hiaba draga es nagy multu vallalat termeke. Ugyanugy hibara futunk.

Ezek még mindig gyermekjatekok. Csak azert mert Icons vagy régen Creator Expert az elemek ugyanugy a legolcsobb logisztikat kovetve esnek a dobozba.
Attol még persze verhetjuk az asztalt hogyha mar dedikalt felnotteknek van egy ProductLine. Ott a QA miért nem fokozott. De amíg igy is elerik minosegben azt a szintet amiert kulfoldon kilora veszik. Addig ez igy marad. :)

De biztos vagyok benne hogy míg régen nem volt kifejezetten +18 termekvonal. Elobb utobb figyelni fognak arra hogy az minosegben is egyre jobb legyen. Csak az átállás koltsegeit okosan epitik alakitjak.

A masik pedig a User oldala. Regen is voltak biztos hibák. De régen nem volt forum ahol ezeket felnagyitva latjuk.
Igazabol egymast fertozzuk ezzel a nezoponttal. Es a gyerekeket is. Igy mar egybol nem ugy nyulnak a kockakhoz. Es egyre tobbszor kerul a polcra porosodni az adott szett. :D De tul meszire mentem a vegen. :)

[ Szerkesztve ]

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#77395) Llew


Llew
senior tag

Elvileg szerdán nem csak BL rendelés lesz, hanem a Középkori falu készletnek is hivatalos bejelentése. Legalábbis több helyen ezt írják.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#77396) balint82 válasza Llew (#77395) üzenetére


balint82
senior tag

Csak úgy érdeklődés szintjén, hányatoknak van tervben BL designer rendelés?
Nekem maximum 1 db western szett lesz, az elég hangulatosnak néz ki.

Google Pixel 4a

(#77397) LÁZ válasza balint82 (#77396) üzenetére


LÁZ
Topikgazda

talán egy kastély max, de még nem vagyok teljesen biztos benne :N

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#77398) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Nekem napi szinten változik, hogy veszek-e vagy sem, ha igen akkor miből és mennyit, szóval inkább nem is írok konkrét dolgot, majd 2 nap múlva kiderül hogy mi lett a vége. Kéne is meg nem is. A korábbi programok során már amikről értesültem is, nem volt dilemma mert biztosra vehette az ember hogy szép haszonnal el lehet adni a készleteket, de ez a mostani egy lutri, egy zsákba macska, ráadásul talán a westernes készlet az egyetlen ami ezek közül annyira bejön, ha rajtam maradna azt sem bánnám mert jól mutatna a többi készletem között és még az ára is elfogadható.

(#77399) Llew válasza balint82 (#77396) üzenetére


Llew
senior tag

Hát én a pár nappal ezelőtti dilemma óta még nem döntöttem el, szóval kb, ahogy #77397 LÁZ írja. Egyelőre nagyobb esélyt adok a nemnek. Ha szerdán tényleg kijönnek a faluról a képek és jók, akkor valószínűleg inkább arra megyek majd rá.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#77400) Llew


Llew
senior tag

Egy kis humor


"Sven making some cash on the side..."

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.