Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76151) balint82 válasza Llew (#76132) üzenetére


balint82
senior tag

Régiójáték

Próba szerencse alapon átgurultam ma Dunakeszire,hát.

Alapesetben ami biztos, hogy a kecskés, a harpy, a gomba lány, pistorius és a fitnesslány van értelmes qr kóddal, ami azonosítható, a többi kicsivel van, ami nincs bekategorizálva.

Facts :

Csak fitnesslány és Pistorius volt azonosítható a majdnem bontatlan dobozban. A többit lenepperkedte valaki...

Google Pixel 4a

(#76152) Dilikutya válasza NorDezs (#76141) üzenetére


Dilikutya
félisten

Fakk. Gyorsan ki is mentem, de valószínűleg a régóta 25-ért sem eladható utolsó vitted el. :)
Ennyiért mi is megvettük volna, bár mivel a sorozatot nem ismerjük, így nem baj az se, ha nincs meg. :)
De az ár az majdnem annyira jó mint az alzás Micimackó. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#76153) Throme


Throme
veterán

Egy kis Lego John Wick :) így a hétvégére
[link]

(#76154) HellGreg válasza Mozaart (#76147) üzenetére


HellGreg
őstag

Ezt még csak tervként mondták, hogy ez lesz meg az lesz, valami Árkád-kártyát is emlegettek, hogy elfogadják majd, de azt nem tudom micsoda, mert nem járok oda. Háborús állapotok uralkodtak, ki volt ürítve a turkáló is. hogy mégse távozzunk üres kézzel, vettem 1-1 kis Vespát a gyerekeknek. A csaj mobiltelefonba pötyögte be az adataimat és egy lézernyomtatóval nyomtattak számlát, blokkot se tudtak adni még.
Amit nem értek ezekben a boltokban, hogy minek annyi eladó. Legalább 5-6 alkalmazott téblábolt fel-alá ott is meg az Alleeban is. Minek annyi? Aztán csodálkozunk hogy a legmagasabb árakkal dolgoznak... Még ha valami szaküzlet lenne ahol tanácsot kérek, melyik fonott zsinórt kell venni harcsázáshoz, na de egy Lego boltban mi hasznuk van? Mit tudnak segíteni a vásárlónak azon kívül, hogy halálba idegesítenek a "segíthetek" kérdésekkel?

[ Szerkesztve ]

(#76155) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Elkészültem a várral. Már csak egyetlen pdf van hátra egy sárkánynak a megépítése, ami már holnapra marad. Elsőre legyen elég annyi, hogy hatalmas és gyönyörű. Sokat fogok írni róla szóval el fognak veszni a képeim és az írásaim között az akciós készletek, előre is elnézést miatta. :)

(#76156) Throme válasza RapaNui1 (#76155) üzenetére


Throme
veterán

Huh ez impozáns!
A képekre kíváncsi vagyok. Mekkora a belső tér, mennyire nyitható ki, hogy játszhasson vele egy gyerek.
No és mennyire tudod feltölteni élettel? Erre is megvan a cucc, vagy üresen kerül a polcra?

(#76157) RapaNui1 válasza Throme (#76156) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Sajna, csak az 5 készlethez tartozó figurák vannak meg, de ez egy nagyon jó kiinduló pont akár egy középkori város központjaként is.

(#76158) Crus válasza RapaNui1 (#76155) üzenetére


Crus
őstag

Az oroszlánszagú lovagok túlárazott készleténél, ezt úgy 5x látom ütősebbnek. pedig véletlenül se került 5x többe, inkább csak kb. pont annyiba. Erősen várom a képes beszámolót is. :R

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#76159) HellGreg válasza RapaNui1 (#76155) üzenetére


HellGreg
őstag

Nagyon szép! Sokkal szebb mint a 160 ezres vár. Arra leszek kíváncsi, mit alkotnak majd a creator várak + DnD várból rebrickable-n.

(#76160) RapaNui1 válasza HellGreg (#76159) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Igen. Erősen gondolkodom ezek után annak a beszerzésén is ( bár nem tervezek mostanában legot venni :W ) illetve menne mellé a középkori kovács is és ezek után lehet összerakom a 150 ezres várat is. De szerintem a város részeként jól mutathat hozzá az Old Fishing Store is és ha a témájától eltekintünk kinézetében megy hozzá Hókusz pókusz ház is. Mielőtt beszámolót írok erről még össze kell szednem, hogy mi alapján kezdjem el, szóval kinézet, játszhatóság méret, nehézség, előnyök, hátrányok szóval valami ilyesmi szisztéma szerint szeretném bemutatni.

[ Szerkesztve ]

(#76161) maross válasza RapaNui1 (#76155) üzenetére


maross
veterán

Pont ma jutott eszembe, hogy mi van vele, a te tempoddal mar reg vegezned kellett volna :P

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#76162) sb válasza RapaNui1 (#76155) üzenetére


sb
veterán

Ez brutál nagy. Ott a híd előtti kis építmény egy szolid City ház lenne, ez előtt a vár előtt meg egy kis zsámolynak néz ki.
Tippre ez legalább 1.5x nagyobb a hivatalos készletnél.

Hogy jól mutat az nem kifejezés.
Viszont ha kiegészítőket keresel mellé akkor rosszul fogsz járni, jön idén az említett DnD vár, lesz középkori falu készlet és a Bricklink Designer Programban is ott van két vár. :)

(#76163) RapaNui1 válasza sb (#76162) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Nem akarom elsietni, elnagyolni a bemutatójat, mert rengeteg minden van benne, vannak jó és kevésbé jó dolgok is de nekem személy szerint nagyon bejön a végeredmény és ezt nem lehet pusztán pár mondattal és 3 képpel bemutatni.

(#76164) HellGreg válasza sb (#76162) üzenetére


HellGreg
őstag

A középkori faluról van esetleg kép valahol?

(#76165) xcvbxcvb válasza HellGreg (#76164) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

;]

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#76166) HellGreg válasza xcvbxcvb (#76165) üzenetére


HellGreg
őstag

Mármint az újról :)

[ Szerkesztve ]

(#76167) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag


Első körben szeretnék pár szót ejteni a vár paramétereiről.
A MOC 5db 31120 Középkori vár készletből épül fel melyek egyenként 1425 darabosak.

Maga a MOC 6936db, ami azt jelenti, hogy pusztán 194db marad meg az eredeti készletekből, de ahogy elnézem még annyi sem, mert ha jól néztem a sárkányt külön lehet letölteni ingyenesen, és szerintem a figurákat és a hozzájuk tartozó kiegészítőket sem számolták bele ebbe az elemszámba, így szerintem talán ha 50-100db felesleges elem marad akkor lehet hogy sokat is mondtam.

Számomra egy MOC esetében ez igencsak megelepő, hiszen tapasztalataim alapján sokkal több alkatrész szokott megmaradni, szóval ez igencsak kellemes és pozitív megelepetés szerintem mindenkinek, aki ennek a várnak a megépítésére adná a fejét.

Árban nekem Auchan akcióban darabonként 22 ezerrel számolva 110 ezerre jött ki, szóval a darabszám, építési élmény és építési hossz tekintetében egyáltalán nem mondanám drágának, de ha 150k-ba került volna, szerintem még akkor is jobban megéri mint az Oroszlánlovagok kastélya, bár azt még nem volt módom összeépíteni, így nem akarok senkit megsérteni.

Nagyjából lemértem és összecsukott állapotában 50x50cm széles és 60cm magas, míg kinyitva 90cm széles lett, 40cm mély és a magasság nem változott.

Hatalmas és gyönyörű darab lett.

A fényképek jelenleg a 4 oldaláról készültek összecsukott állapotban, valamint felül nézetből, és kinyitott állapotban az elejét és a hátulját próbáltam lefényképezni.

[ Szerkesztve ]

(#76168) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Építési idő, élmény, nehézség, stabilitás:

Építési idejét tekintve ez egy igen nagy és összetett készlet, szóval nem mértem az időt, de nem lehet 1 nap alatt megépíteni az biztos, sőt ahhoz hogy maximálisan ki lehessen élvezni magát az építést, nem is szabad. Maga az útmutató is 7 bpdf fájlra van szétszedve, teljesen logikusan építkezik.

Megoldásait tekintve bár a végeredmény valóban egy gyerekenek való, minden porcikájában játékra termett dolog, néha még nekem is nehézséget okozott az útmutatóban történő eligazodás, vagy egy egy elem helyére illesztése, szóval ez mindenképp családi program, melyben segíthet a gyerek, de egyedül nem biztos hogy meg fogja tudni építeni.

Sajnos amit korábban is említettem hogy sokszor alátámasztatlan alkatrészekre kell ráhelyezni paneleket ez magát az építést elkísérte egészen a végéig, de egy idő után hozzászokott az ember és már rutinosan álltam hozzá a dologhoz, de végül egy stabil szerkezetté állt össze az egész, szóval ezt nem tekinteném a készlet hibájának, inkább egy kihívásnak, építési nehézségnek, mely elkísért egészen magának az építésnek a végéig.

Összecsukott állaptában a két oldalánál fogva simán meg bírtam emelni az egészet, úgy hogy nem esett le róla semmi, nem esett szét, szóval szerintem simán mozgatható arréb rakható, de a súlyából és méreteiből adódón, óvatosan kell vele bánni, de egyébként simán működik a ki és becsukás, működik minden egyes játék elem, szóval stabilitás tekintetében is azt mondanám, hogy teljesen rendben van és összecsukott állapotában óvatosan mozgatható áthelyezhető is.

Építési élményt tekintve nagyon jó volt építeni, bár néha meggyűlt a bajom az építési útmutatóval és az instabil alátámasztatlan alkatrészekekkel és voltak olyan részek ahol a sok apró alkatrésztől majdnem elment tőle a kedvem, de ettől eltekintve nagyon jó volt építeni, rengeteg jó dolog került bele és a végeredmény mindezekért kárpótolt, szóval egy fillért sem bántam meg belőle, egyik legjobb építési emlékem és élményem marad, nem beszélve arról, hogy még én is szívesen nyitogatom, próbálgatom, eljátszok vele, mint egy gyerek.

(#76169) Timyyy válasza Diesel38 (#76068) üzenetére


Timyyy
őstag

Ez melyik shop? Nem találom...

(#76170) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Kialakítás, kinézet:

Magát a várat én 5 fő részre osztanám. Az egyik a főhomlokzat a fő várfal, és tulajdon képpen ha összecsukjuk ezt látjuk meg elsőre. A várat vizesárok veszi körül sziklkafallal, növényekkel békákkal, elszáradt indákkal, gombákkal, a várfalra felkúszó növényzettel és virágokkal tarkítva. Nagyon kis hangulatos lesz tőle az egész, nekem kifejezetten tetszik.

A 2. részhez sorolnám magát a feljárót a főkapuhoz, a 3. fő részhez sorolnám ha megfordítjuk és szétnyitjuk a várat a jobb oldalon látható boros pincét, kutat és őrtornyot.

4. fő részként azonosítanám a balra látható tömlőcöket, kovács műhelyt és felette a piacot.

Majd 5. fő részként a hatalmas torony épületet a lakrészekkel.

Játszhatóság tekintetében ott van a vízi malom, és a szélkerék, na meg a vár hátsó szegletében megbúvó titkos bejárat a várba. Ez a megoldás az egyik kedvenvem, hogy a borospincéből ki és be tudunk jutni a várba egy növényekkel beszőtt tikos bejáraton keresztül.

A szélkereket a vizimalmot és az épületen belül található kovács műhely kalapácsait, egy összetett szerkezettel az épület belső oldalán található karral lehet meghajtani.

A kar forgatása közben forog a szélkerék, működik a vizimalom és mozognak a kalapácsok mikozben kovácsolják a fegyvereket. Magának a toronynak ezen része egyébként ha jól értelmezem víztározóként is működik, legalább is az építése során nekem ez ugrott be róla.

[ Szerkesztve ]

(#76171) Timyyy


Timyyy
őstag

Soha nem volt még olyan szett, amit előrendeléssel vettem volna, így az árazással nem vagyok tisztában.
Ezt néztem ki, nagyon vad az ára szerintetek? (Tartok tőle, hogyha várok a megjelenésig, vagy azután pár napot-hetet, akkor felvásárolják, és a következő készlet drágább lesz, ha egyáltalán lesz, nemtudom :F )

A "régi" szettekhez a 20 ft/elem árat használom viszonyításnak, az a bestbuy kategória, az újaknál mi lenne ez? :D

(#76172) Dilikutya válasza Timyyy (#76171) üzenetére


Dilikutya
félisten

Miért vásárolnák fel, miért lenne drágább a következő szállítmány, és miért ne lenne kapható később is? Lesz ez olcsóbban sokkal is.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#76173) Diesel38 válasza Timyyy (#76169) üzenetére


Diesel38
tag

Az euronics volt. De kb. 1 perc múlva már nem volt készleten.

(#76174) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

A várnak összesen 3 vízforrása is van. Az egyik a szélkerék és a vizimalom, a másik egy kút, a harmadik, pedig a vár alatt a vizesárkon természetes úton becsordogáló víz.

A várkapu egy mozgató mechanizmus és egy ellensúly segítségével le és felhúzható, a szélkerék és a vizimalom, valamint az üllőket ütő kalapácsok egy mechanizmus segítségével forgathatóak mozgathatóak.

A titkos ajtó és az előtte lévő növényzet mozgatható elhúzható.

Az udvarban található kútból egy mechanizmus segítségével fel tudjuk húzni a vizet.

Található az alsó szinten 4 tömlőc, egy lóistálló, borospince, kút, fegyverkovács és patkoló kovács műhely.

Az első szinten található a fegyvertár, a legénységi szállások, a piac, gyakorló tér,

A felsőbb szinteken a trónterem, mindenhol kandallóval.

Aztán van benne valami dolgozó szoba Merlinnek a varázslónak, pottyantós vécé, ezek mindegyikének a teteje leszedhető, hogy be lehessen látni a belső térbe.

Ott vannak maguk az őrtornyok és a várfalak és maga a harmónika szerűen kinyitható szerkezet, melyet az ember kénye kedvére nyitogathat ahogyan szeretné, nyitható 1-2-3 felé az egész, vagy használható összecsukott állapotában.

Csak jókat tudok írni róla és csak azt tudom mondani mindenkinek, akinek van gyermeke, hogy ezt a készletet ha megteheti ne hagyja ki gyerekként ha egy ilyen váram lehetet volna, órákig napokig hónapokig el tudtam volna vele játszani, nem beszélve a készletekben rejlő potenciálról, hogy ebből az 5 szettből mennyi minden építhető még, hányféle képpen lehet átalakítani, mit tud ebből egy kreativítással megáldott gyerek még alkotni.

Ráadásul tovább fejleszthető bővíthető, benépesíthető, meg lehet tölteni élettel, emberekkel, lovakkal, egyéb más állatokkal, komplett falu vagy város építhető köré ebben a témában, hihetelen és végtelen lehetőség áll rendelkezésre.

Maga az egész hihetelenül látványos, jól megtervezett, benépesíthető élettel, rengeteg játék funkcióval melynek csak a képzelet szabhat határt.

[ Szerkesztve ]

(#76175) Neurotoxin válasza HellGreg (#76154) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Az még hagyján, hogy 5-6-an téblábolnak, de ha kérdez tőlük valami szakmaibbat az ember, pislognak, mint hal a szatyorban. Így el is engedtem már, hogy bármit kérdezzek, úgyis mindig célirányosan megyek...(Amit nem tudok, utána olvasok vagy kitárgyaljuk itt a topikban.) Tavaly legalább a turkálónál válogatóknak segítettek is. De ahogy néztem, már az Allee store is nagyon össze lett húzva, kiállítva is alig van valami :(

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#76176) Timyyy válasza Dilikutya (#76172) üzenetére


Timyyy
őstag

Ahh nemtudom, tapasztalatlan vagyok előrendelésben, és általában megfontolt is mindenféle rendeléssel, de idén a HP szetteket gyűjtjük, és az állatos dolgok ezen belül is, meg amúgy is a gyengéim. :DDD

#76173 Diesel38:
Oh köszi, ez az elsőszámú szett amit jóáron vadászok.

(#76177) Crus válasza RapaNui1 (#76174) üzenetére


Crus
őstag

Elképesztő! Engem teljesen lenyűgözött! Kicsit irigykedem is, mert voltam olyan barom, hogy nekem csak 3x MOC-ra van esélyem, nem vettem a jóárasból többet :-(

Mondjuk annyira hatalmas az egész, hogy nem is tudom, hogy hová állítanám ki.

Csak annyit még, hogy ordít a katonákért, lakókért és mellé a középkori kovácsért, de ezt te is tudod :K

Nagyon köszi a beszámolót és a rengeteg képet, számomra ez a topik történetének fénypontja lett :R

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#76178) Llew válasza RapaNui1 (#76167) üzenetére


Llew
senior tag

Ellenvélemény:
Mindig jössz/jöttök ezzel az összehasonlítassal, az oroszlanos var ellenében, hogy a 3x 5x creator vár olcsóbb, meg nagyobb, több elemből áll.
Ha csak ennyit nézünk akkor valóban, de szerintem egyáltalan nem összehasonlíthatóak.
Ez a creator verzió akarhany keszletből áll is, csak egy nagy játszós készlet. Sablon kocka vár, kocka szobákkal, egyszerű megoldásokkal.
Az oroszlános, egy változatos formákkal, remek részletekkel, profi technikákkal, aprólekosan megtervezett készlet.
Persze megvan az ára, és nem hibatlan, de egy Jazz klubbot, vagy mást a modular sorozatból sem hasonlítunk 2-3 creator készlethez.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#76179) Djuree válasza Llew (#76178) üzenetére


Djuree
félisten

igen én is így látom, azért a lion vár inkább kinéz egy valóban létező várnak. nekem nem tetszenek pont emiatt ezek a creatorból építettek, pedig nekem is van/volt 5db, már csak 2db van, egyet a gyereknek adtam, 2-őt meg eladtam. néztem sok mocot pedig, de valahogy nem adják annyira hogy meg is építsem bármelyiket is. ha gyerek lennék biztos tetszene, de így felnőtt fejjel már nem. ezeknél én komolyabbakat terveztem anno ldd-ben, bár azok nem építhetőek meg egy adott készlet elemeiből...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#76180) Tyler Durden válasza RapaNui1 (#76167) üzenetére

Atyaég brutális nincs rá jobb szó. Köszi a beszámolót is róla, nekem annyi, hogy a kép akkor lesz teljes, ha figurák megtöltik élettel.,

Llew: ez szerintem parttalan vita, szubjektív kinek melyik tetszik.

Sablon kocka vár, kocka szobákkal, egyszerű megoldásokkal.
Az oroszlános, egy változatos formákkal, remek részletekkel, profi technikákkal,


Ezen videó alapján én nem látom mondjuk az oroszlánosban az innovációt, hátulról ahogy szét van nyitva csapó2. Kialakításra szebb, mert ahogy írod nem kockaforma a vár. Ár teljesítményben viszont nem lehet a kettőt szerintem 1 lapon említeni, illetve ha gyerek lennék és választhatnék, akkor is a creatoros kellene. Kiállításra meg kb ugyanaz, szerintem mindkettő fasza, ha elég figurával van megspékelve.

[ Szerkesztve ]

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#76181) RapaNui1 válasza Djuree (#76179) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Igazatok van, és ha olvastátok amit írtam nem jelentettem ki teljes határozottsággal hogy jobb lenne vagy többet adna mint az oroszlánlovagos vár, úgy hogy nincs is tapasztalatom mert azt nem építettem meg. Valóban van különbség, ezen azért tényleg érződik és látszódik, hogy akár az 1 darabos szett akár ez tulajdon képpen játékra gyerekeknek termett, míg a másik inkább felnőtteknek szóló nosztalgiára építkező kiállítási darab ami jó lehet a gyerekeknek is.
Tekintsünk is el az összehasonlítástól és attól függetlenül is azt mondom, hogy sok minden benne van amit az emberek a legoban szeretnek.
Akinek problémája van a fél épületekkel az összecsukott állapotában kap egy komplett minden oldaláról kidolgozott de még mindig elég tágas terekkel rendelkező várat amivel lehet játszani.
Aki nem szereti a komplett épületeket az 3 fajta módon kinyitva megkapja a dioráma szerű felépítést, ami még tágasabb tereket még jobban benépesíthatő udvarokat és persze félbevágott épületet kínál.
Persze nem jöhet be mindenkinek a dolog és nem is akarom ráerőltetni senkire én csak azt mondtam, hogy szerintem akinek gyerkőce van, vagy ha nekem ilyen szettem lett volna gyerek korombam az nem fog csalódni benne.
Persze hogy érződik benne a 3in1 vonal hiszen ez ugyan az csak 5db összeépítve, viszont én itt nem a kiállíthatóságáról zengtem ódákat hanem a funkcionalitásairól, játszhatóságáról, arról hogy egy családnak mekkora élmény apának a fiával vagy a családnak a gyerkőcökkel ezt megépíteni, utána visszamenni kicsit gyerekbe és eljátszani a gyerekkel, kicsit felhagyni a komolysággal és azt tenni amire ez a készlet pont való, játszani vele.

(#76182) Djuree válasza RapaNui1 (#76181) üzenetére


Djuree
félisten

köszi a beszámolót, erre valóban jó, biztos örülnének az én gyerekeim is ha összeraknánk, de utána szét nem szortíroznám az is biztos. :DD

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#76183) Crus válasza Llew (#76178) üzenetére


Crus
őstag

A Lion Knight's kastély előnye a hátránya, pont mint az erődnél: annyira classic, hogy túl puritán, ellenben bődületesen túlárazott. 164k jelenleg sahon (más boltból 160k, piacról meg 123k). Még a piacos ár is borzasztóan eltúlzott.

Nézd meg kinyitva a Lion kastélyt figurák nélkül... hát izé. A MOC-ban nem csak az unalmas, jellegtelen szürke falak jóval változatosabbak, de az egész sokkal jobban passzol egy terepasztalra, ahol medieval készletek már vannak. Nem igazán látok a Lionsban sem bonyolult megoldásokat, de az tény, hogy a figura felhozatal killer... mondjuk 5xMOC esetén azért nem áll már rosszul ez a vár sem figurákkal, de nyilván varázslóval, lovakkal és egyéb aprónépekkel kötelező felpimpelni.

Rapanui nálam elérte azt, hogy NAGYON elkezdtem vágyakozni erre az 5xMOC-ra, az oroszlánosra meg továbbra sem. Nyilván olyan 75k körül elfogadnám, de annyi soha nem lesz.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#76184) LÁZ


LÁZ
Topikgazda

majdcsakegyszercsak

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#76185) Kvelstadt válasza Djuree (#76179) üzenetére


Kvelstadt
veterán

Engem meg megmérgeztél azokkal a moc várakkal.
Ezeket a legósokat inkáb játszani valónak tartom, én meg már nem játszom ezekkel, csak összerakom és kirakom polcra. És itt erős amit mutattál, mert oké hogy csak nézni lehet de annyira jól néz ki hogy nekem ez lett a léc amit el kell érni másoknak hogy odafigyeljek. :)

"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

(#76186) Crus válasza Kvelstadt (#76185) üzenetére


Crus
őstag

Veszi ezt még rajtam kívül valaki mindenképpen? (Ha majd egyéb boltokban beáll az ára...)
Szerintem gyönyörű lett.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#76187) Djuree válasza Crus (#76183) üzenetére


Djuree
félisten

4500 alkatrész + a figek, nem olyan rossz ár az a piacos, a mai lego árakhoz képest...

Kvelstadt: ja azok nagyon komolyak, majd egyszer én is megépítem valamelyiket, élőben nagyon durva lehet.

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#76188) Tyler Durden válasza Crus (#76186) üzenetére

Ezt adom, árban mennyire kell számítani?

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#76189) sb válasza Djuree (#76179) üzenetére


sb
veterán

Azért szerintem vár-vár alapon összehasonlítható. A MOC-okat sem érzem teljesen játékosnak, aprólékosak azok is sok részlettel, ha mondjuk a Miki egér váras készletet nézném össze az oroszlánossal annak már nem látnám értelmét. :)

A stílus kicsit más valóban, az oroszlános komolyabb/élethűbb akar lenni. De stílusról meg nem érdemes vitázni, az egyéni kinek mi tetszik. Ha itt tartunk akkor te linkeltél az oroszlánosnál is sokkal durvábban reális várakat amik mellett az is játéknak néz ki. Ahol nincs egy egyenes rész a falon az egyesével kidolgozott téglák között. Meg reális várként építhetsz méretarányos 10-15m vastag falakat nulla ablakkal/lőréssel, stb... de azok meg épp emiatt esztétikailag szerintem 10-ből 8 embernek kevésbé jönnek be. Valahol a kettő között lehet az ideális, statisztikailag... de ezen felül meg tényleg az egyéni ízlés dönt.

Én pl. az Eldorado-nál és az oroszlánlovagosnál is írtam, hogy jobban bejön a kevésbé reális, inkább játékos, legós kinézet. Ettől élethű moc-okon leesik az állam, de otthonra nem kéne. Mint a zsiráf. :D Azonos áron is a kevésbé komolyabbat (ezen a szinten, nem mikis vár :) ) vinném haza.

@Crus
Nekem bejön. Elég jól sikerült. (Tök más persze, de nekem a Ninjagos sárkányok is bejönnek és egy sem kellett még a kölyköknek itthon. :) Szóval valami majd kéne egyszer. A HP-s sárkányon is gondolkodtam már, akcióban várhoz elég korrekt lenne.)

[ Szerkesztve ]

(#76190) Kvelstadt válasza Crus (#76186) üzenetére


Kvelstadt
veterán

Nálam ez az első az idei kinálatból ami must have.

"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

(#76191) HellGreg válasza Llew (#76178) üzenetére


HellGreg
őstag

Nem csak hogy össze lehet, de össze is kell hasonlítani. Én pont azért nem vettem meg a 160 ezrest, mert összehasonlítottam ezzel, ami kijött 100 ezerből, és ehhez képest nekem pont a 10305 tűnik teljesen túlárazottnak és komolytalannak. Persze vannak MOC-ok a 3 in 1-ből, amik csak nagyobbak mint az egy készletes eredeti, de nem szebbek, ez speciel viszont simán felveszi a versenyt bármelyik eddig megjelent Lego várral.

(#76192) balint82 válasza Tyler Durden (#76188) üzenetére


balint82
senior tag

Érdekes módon már backorderes és 33e Huf.

Google Pixel 4a

(#76193) Crus válasza Tyler Durden (#76188) üzenetére


Crus
őstag

33k az alapár, lesz ez 22k körül is szerintem, csak győzzük kivárni. De annyiért instant.

@sb:

Mennydörgőt beszereztem, pontosan a várhoz + kovácshoz... bár még összerakás előtt áll. Ez a másik, ami első látásra love :-)

@Kvelstadt:

Akkor megnyugodtam, nem csak nekem jön be :-)

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#76194) Crus válasza Djuree (#76187) üzenetére


Crus
őstag

Igen, de az építését néztem és abban is akad azért jócskán alibi elemszám, ami csak azért több részből áll (mert amúgy nem látszik), hogy elmondhassák: 4.5k db.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#76195) po1son


po1son
addikt

Aki rendel vagy rendelt lego.com-ról, az vigyázzon a DPD-vel, én most kaptam kamu sms-t, mert nem tudtam átvenni tényleg egy csomagomat, de mai nap megyek érte a városkapui depóba.

Az sms-ben az volt, hogy egy linken (értelemszerűen nem rakom be ide) keresztül kellenek nekik személyes adatok és utána rögtön átnavigált egy bankkártya kérős oldalra. :U

+66 80 369 7721 (erről a számról)

[ Szerkesztve ]

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#76196) Llew válasza Crus (#76183) üzenetére


Llew
senior tag

+Hellgreg + sb

Mitől puritán? Illetve tapasztalatból mondod vagy vidók, meg képek alapjan?
Azért kerdem mert én éppen az összerakása közben vagyok és minden csak nem puritán. Olyan részletek vannak benne, amiket egy Creator készletben soha nem fog az ember látni.
Ez a nagy creator var meg max egy gyerek terepasztalara illik az összevissza megoldasaival, nagy egyen falaival. Aki igazan egyedi mocot csinal az sokkal komolyabb megoldasokra törekszik.
Egyszerűen nem latom mi a jó benne. Ha ingyen adnák az öt dobozt akkor sem állnek neki. 100ezerből mar eleg sok kocka vehető ha valaki építeni akar. Ez meg csak nem is egyedi megoldas mert a lego helyett valaki mas megoldasat rakja össze az ember.
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy alma hasonlítasa körtéhez. Vár vár alapon azt mondjatok összehadonlitható, de fura mód mas felnőtt keszleteket nem hasonlítotok több cretaor epítmenyhez.

#76194
Ez mondjuk igaz. Sajnos nagyon szembetűnő, az elem halmozás. Rengeteg helyen van ket elem ahol siman lenne egy is.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#76197) apholyon válasza Crus (#76186) üzenetére


apholyon
aktív tag

3-4 napja jött velem szembe és került fel a wishlist-re. :B

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#76198) Djuree válasza Crus (#76194) üzenetére


Djuree
félisten

"akad azért jócskán alibi elemszám, ami csak azért több részből áll (mert amúgy nem látszik)"
ez minden legóra igaz, szal ez nem szempont. ;)

HellGreg: ez nem rossz igen, de pl. a tetők megoldása nagyon kiábrándító, teljesen elrontja az összképet...

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#76199) Llew válasza Djuree (#76198) üzenetére


Llew
senior tag

Igen ez mar tenyleg jó, de a tető az alduzatul esett a meglevő elemekböl kell építeni problémanak. Inkabb masfele trony kellett volna ha mar szepen nem jött ki.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#76200) sb válasza Llew (#76196) üzenetére


sb
veterán

Nincs meg a vár, de azért képről, videóról is látszik mit hogy raknak össze.
Nem értem mire gondolsz.

Olyan részletek vannak benne, amiket egy Creator készletben soha nem fog az ember látni.
Aki igazan egyedi mocot csinal az sokkal komolyabb megoldasokra törekszik.

Milyen részletek konkrétan? Pl. Concorde-ban vagy SC-ben látható extrém technikákat nem látok benne. Az egyszerűbb részletek, értsd: be van rendezve, van díszítés, eszközök, stb... meg nem látok egetverő különbséget. Már ha nem az eredeti Creator készletre gondolsz, mert ezt fura módon kihangsúlyozod, de nem értem miért. Ezek a MOC-ok, ahogy te is írod, más színvonal, miért lennének gyári Creator szinten. :F

Írsz egyenfalakról meg összevisszaságról is mellette, ill. hogy a másik nem puritán. Részletekről és valós, nem gyerekes megoldásokról nekem ilyesmik jutnak eszembe amit Djuree linkelt:

Ennek két vetülete van szerintem:
1. Szerintem ez kevésbé szép, attól, hogy valósabb megoldás. Nekem itt a kevesebb több, még ha gyerekesebbnek tűnik is egy másik építmény.
2. És ezt a szintet pl. nem látom a nagy várban sem. Ha tehát valakinek egyéni ízlés szerint ez jön be, mert igazából tényleg így néz ki egy vár, nem úgy mint a 2-3-5 másik moc... akkor ezt az oroszlános szett sem tudja szvsz. Nem értem emiatt a kiemelését a több Creator alapú moc közül.

szerk: Egyébként vicces, hogy én sem vettem 2-5 darabot a Creator várból, csak 1db van. Viszont abban a formában az tényleg játék szett, bár nekem azzal sincs gondom, alapvetően a gyerekek a célcsoport nálunk. De amikor felmerült, hogy esetleg nagyobb vár is épülhetne akkor arra jutottam, hogy inkább veszek hozzá alkatrészt ha ilyesmibe kezdenék. Írtam is itt a szerintem kicsit aránytalan alkatrész-eloszlást az eredeti, többszörözött készletekkel. Szóval kicsit irónikusan azt pont látom, hogy elemekben viszonylag kötött a dolog. De az igényesebb konkrét, egyszeri MOC-okon ezt színvonalban mégsem látom. Bennem is elsődlegesen úgy merült fel, hogy általánosságban jobb más elemeket mellé venni, mint pl. 1x1 round brick-ből 3-400db-ot begyűjteni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.