Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#3640) -v- válasza #35193216 (#3637) üzenetére


-v-
addikt

Pl. rengetegen kikerülnek ki úgy, hogy valójában nem tudnak programozni, valahogy összehozták a tárgyakat, de a hasznosítható tudásuk 0.

Nem igazán arra való az egyetem, hogy megtanítsanak olyat amit utána is meg tudsz vagy úgyis muszáj lesz, hanem olyat amit amúgy nem tudnál nem akarnál vagy nem nagyon lehetne, meg ami alapozó dolog stb.
Hadd mondjak egy analógiát, bár nem tudom sportolsz-e. Ha egész télen alapozol, lehet amikor tavasszal kimész a cimboráddal (aki alapozás nélkül ész nélkül azonnal elkezdett intervallozni) akkor lemaradsz, mert ő jobb formában van, több épp pillanatnyilag a "hasznosítható tudása", de ha te a tisztességes téli edzésmunka után rendesen formába hozod magad, nem kell mondanom ki lesz előrébb kettőtök közül nyáron formailag :U
Vagy ha kiegészítő sportként úszol egész télen, azt utána adaptálni kell. Ha egész télen úszol, és utána kimész bicajozni, azt fogod érezni szart se ért az úszás. De év közben már rohadtul érezni fogod ...

Annyiban egyetértek, lenne miben fejlődni, hangsúlyokon lehetne változtatni, van amit lehetne korszerűsíteni, de szerintem a suli nyilván soha nem a cutting edge technológiákat fogja tanítani. Amúgy mellesleg erre is van ám lehetőség, általában nagyon jó választható tárgyak vannak, sőt szakirányon is lehet jó konzulenst választani, lespannolni a tanszékkel stb. rengeteg tudást és korszerű tudást is lehet szerezni. Az egyetem nem ilyen segged alá tolja a dolgokat intézmény (ahogy az élet sem), rajtad áll mennyit veszel ki belőle.
Szerintem simán csak szar suliba jártál, vagy rosszul álltál a dolgokhoz / rosszul mérted fel a helyzetet körülményeket, nem tudom (meg talán most is), sorry de bennem ez a benyomás körvonalazódott most.

funkcionális programozás

Tudod te a funkcionális programozás meg a lambda kalkulus hány éves paradigma? Meg hány ezer éve tanítják a bme-n a deklaratív programozás tárgy keretében? :U

párhuzamos programozás

Valóban nagyon "új" paradigma ez is, mellesleg önlab keretében olyanokkal dolgoztam együtt, akik akkor 20-25 éve foglalkoztak párhuzamos programozással.

virtualizáció

Emögött mi is az elmélet vagy paradigma? Egyébként volt virtualizációval foglalkozó laborom. Szar egyetemre jártál nehari ...

ORM

Végülis csak 3 tárgy keretében tanultam. Amúgy 2001 óta van hibernate, 14 éve, ezt se mondanám "új" dolognak, és lényegében semmilyen új elmélet nincs mögötte, mert az OO ezer éves dolog, ahogy a relációs adatbázis is, ami szintén nagyon "új" matekon alapul ugye.

ezeknek mind-mind vannak elméleti alapjaik

Én tanultam is mindet egyetemen :K És a gyakorlati részét is.

Lassan 3 éve dolgozok teljes állásban, előtte gyakornokként dolgoztam 1,5 évet
A fizetésem ~200 nettó. Nem vagyok vele elégedetlen, nyilván Pesten talán többet kaphatnék valahol

4.5 év tapasztalattal? Ja úgy a dupláját.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.