Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#50805) King Unique válasza AXisBOLD (#50804) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt nemcsak a fájlkezelőben lehet formázni, meg nemcsak formázni, hanem pl. grafikus felületen / parancssorban törölni és újraparticionálni + formázni is.

Másrészt az látszik a HDS screenshoton a 99%-os kondíción, hogy nem teljesen tökéletes a külső HDD állapota. Vagyis vélhetően van rajta gyenge / hibás szektor, ami akár a formázási problémát is okozhatja. Földet azért még nem feltétlen kellene rá szórni, de egy írástesztet le lehetne futtatni (ha nincsenek rajta fontos adatok, vagy már le lettek mentve), ami jó esetben stabilizálhatja az állapotát. Erre van mód a HDS megfelelő verziójában is, ahogyan a Windows lassú formázása is megteszi, lásd az előbb linkelt leírásokat. Azaz grafikus felületen csak a pipát kell kivenni a gyorsformázás elől mind a fájlkezelőben, mind a lemezkezelőben. Parancssorban pedig egyrészt lehet a sima format /fs:ntfs X: parancsot is használni meglévő kötet formázásához, ahol az X a meghajtó betűjele. Másrészt ez esetben újraparticionálásnál (DiskPart) nem kell quick a formázás parancs végére, hanem csak format fs=ntfs, ahogyan a linkelt leírásban is van.

"TV-re volt rákötve, nem sokat ment a lejátszás róla, de most bemondta az unalmast."

Ahol tipikus hibalehetőség lehet a nem megfelelő tápellátás USB-n. Ha a kifejezetten 2,5"-os külső HDD-khez való "HDD 5V 1A" feliratú port helyett csak 1db, 0,5 A-es porthoz volt csatlakoztatva az eszköz, akkor meg pláne. Ha HDD feliratú port esetleg nincsen a tévén, ellenben van 2 db 0,5 A-es port, akkor az Y-kábeles megoldás attól még opció lehet és stabilabb tápellátást biztosíthat, mint csak 1 db ilyen port használata.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.