Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#53049) liksoft válasza Cs1csó (#53048) üzenetére


liksoft
nagyúr

Bocsi!

Ha nincs pontos információd a mentések menetéről, akkor ne terjessz olyant ami nem igaz!

A lemezeket csak legutolsó esetben szabad átrakni, és ugyanolyan mechanikába, amiben volt. Ugyanis azokat CSAK széria azonos fejjel lehet olvasni, és az áthelyezés során figyelni kell a lemezek eredeti pozíciójára. Ha "csak úgy" átrakod, akkor szögben is elfordulnak, meg az eredeti mágneses középpontból (nem egyezik meg a fizikaival!!!!) is elmozdulnak. Vagyis excentrikusak lesznek a felírt jelek (képtelen lekövetni a fej, hiába rángatja az elektronika), és oldalról oldalra lépés esetén sem az a jel jön amit vár a drive!

Nem, nem szedjük ki, és nincs speciális oldalanként olvasó eszköz. Ilyen próbálkozás 1996 környékén volt, az is külföldön, de pár kísérleti mentés után abbahagyták, mert akkor forintban egy mentés több milla volt! Azóta viszont a drive-ok annyit változtak, annyira bonyolult mikrogépek lettek, hogy az út zsákutca. Elméletileg lehetséges, de ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a felülírt felületről az előző adatok kiolvasása.

Valamint több adatmentéses cég létezik itthon, körbe kell csak nézni.

U.i.: Azért vagyok mérges, mert 1-1 ilyen hozzászólás megerősíti a felhasználót, hogy kibontsa, megnézze, forgassa a lemezeket, és utána már annyi.

Ezt a drive-ot kinyitották, és "csak" kiszedték tapadásból. Sikerült szétszakítani a fejszerelvényt, a felületet megsérteni, és az utána történt ráindítással koncentrikus körökkel felkarcolni a felületet. NEM MENTHETŐ!
A mai főleg az SMR drive-ok már nem hagyományos HDD-k! Önálló tároló szerver mindegyik! És amennyiben nem így tekintünk rájuk, garantált az adatvesztés.
U.i.2: Nem bántásnak szántam, csak a felelősség óriási tud lenni 1-1 nem pontos hozzászólás esetén.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.